收藏 分享(赏)

2022版新教材高考英语一轮总复习 课时质量评价32 选择性必修第四册 UNIT 1 SCIENCE FICTION(含解析)新人教版.doc

上传人:a**** 文档编号:550159 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:10 大小:63KB
下载 相关 举报
2022版新教材高考英语一轮总复习 课时质量评价32 选择性必修第四册 UNIT 1 SCIENCE FICTION(含解析)新人教版.doc_第1页
第1页 / 共10页
2022版新教材高考英语一轮总复习 课时质量评价32 选择性必修第四册 UNIT 1 SCIENCE FICTION(含解析)新人教版.doc_第2页
第2页 / 共10页
2022版新教材高考英语一轮总复习 课时质量评价32 选择性必修第四册 UNIT 1 SCIENCE FICTION(含解析)新人教版.doc_第3页
第3页 / 共10页
2022版新教材高考英语一轮总复习 课时质量评价32 选择性必修第四册 UNIT 1 SCIENCE FICTION(含解析)新人教版.doc_第4页
第4页 / 共10页
2022版新教材高考英语一轮总复习 课时质量评价32 选择性必修第四册 UNIT 1 SCIENCE FICTION(含解析)新人教版.doc_第5页
第5页 / 共10页
2022版新教材高考英语一轮总复习 课时质量评价32 选择性必修第四册 UNIT 1 SCIENCE FICTION(含解析)新人教版.doc_第6页
第6页 / 共10页
2022版新教材高考英语一轮总复习 课时质量评价32 选择性必修第四册 UNIT 1 SCIENCE FICTION(含解析)新人教版.doc_第7页
第7页 / 共10页
2022版新教材高考英语一轮总复习 课时质量评价32 选择性必修第四册 UNIT 1 SCIENCE FICTION(含解析)新人教版.doc_第8页
第8页 / 共10页
2022版新教材高考英语一轮总复习 课时质量评价32 选择性必修第四册 UNIT 1 SCIENCE FICTION(含解析)新人教版.doc_第9页
第9页 / 共10页
2022版新教材高考英语一轮总复习 课时质量评价32 选择性必修第四册 UNIT 1 SCIENCE FICTION(含解析)新人教版.doc_第10页
第10页 / 共10页
亲,该文档总共10页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时质量评价(三十二)选择性必修第四册UNIT 1SCIENCE FICTIONA组基础巩固. 语法填空AI often imagine 1. _ my life will be like in the future. I think my life will be very different then, which will be elegant and 2. _ (satisfy)In the future, I will have a happy family, and a lovely baby, 3. _ our family all will have an affection

2、for. Besides, I will have 4. _ comfortable and convenient home, where there are all kinds of digital 5. _ (equip) and furniture. Whats more, my home will have a household robot, which can help me 6. _(clean) my house, prepare delicious cuisine and accompany my baby. In addition, I hope I will work f

3、or a computer company 7. _ a programme designer. I will enjoy my work and get along well with my 8. _(colleague). I will do a good job in whatever I do. In my free time, I 9. _(continue) to take regular exercise, such as swimming, running and various ball games. On my holidays, I will travel around

4、the world.In a word, my life will be richer and 10. _(colourful)【语篇解读】本文是一篇说明文。作者想象了自己将来美好的生活。1. what考查宾语从句。分析该句结构可知,imagine后是一个宾语从句,引导词在从句中作like的宾语,故填what。2. satisfying/satisfactory考查形容词。根据本空前的elegant及and可知,此处要用形容词形式,故填satisfying/satisfactory。3. whom考查非限制性定语从句。空格后是一个非限制性定语从句,修饰先行词baby,关系词在从句中作for的宾

5、语,故填whom。4. a考查冠词。home是可数名词,此处表泛指,故填不定冠词a。5. equipment考查名词。根据下文中的“furniture”可知,此处要用名词形式,又因equipment为不可数名词,故填equipment。6. (to) clean考查固定搭配。 help sb. (to) do sth. 意为“帮助某人做某事”,为固定表达,故填(to) clean。7. as考查介词。根据句意可知,此处用as,表示“作为”。8. colleagues考查名词。colleague是可数名词,此处表泛指,又因为前面有my修饰,故用复数形式。9. will continue考查时态。

6、本文描述的是将来的情况,动词应用一般将来时,故填will continue。10. more colourful考查形容词的比较级。 根据上文中的“richer”可知,此处要用colourful的比较级形式,故填more colourful。B(2020山东菏泽6月模拟)Hashtag, a pet dog as a gift from a friend to 1. _ (bright) up my day, saved my life not once, but twice.My husband and I had been expecting the exciting 2. _ (arri

7、ve) of him for months before Hashtag came into our home in the winter.I was struggling with depression and suddenly I had something else 3. _ (require) my attention. I had been overcome by negative thoughts completely, but now I had 4. _ sense of purpose. I couldnt give up. Once realising that, I be

8、came 5. _ (energy). I focused on giving him training and affection, and walking with him. Finally, I got over my depression 18 months later. Theres no doubt 6. _ Hashtag played an important role in my recovery. Then, last December, we 7. _ (sleep) deeply when a fire started in our living room. Barki

9、ng downstairs 8. _ (unusual), Hashtag woke us up and allowed us 9. _ (grasp) the seriousness of our situation.Within moments, we were standing outside. Theres no telling what could have happened 10. _ Hashtags warning. I dont have the words to describe how grateful I feel for the warning from him.【语

10、篇解读】本文是一篇记叙文。Hashtag是作者的一只宠物狗,因为它,作者克服了抑郁症;也因为它,作者免受火灾的侵害。1. brighten考查动词。分析句子结构可判断,此处应填入动词,brighten up意为“(使)增添乐趣,有希望”。2. arrival考查名词。根据空前的the可判断,此处应填入arrive的名词形式arrival。3. requiring考查现在分词。分析句子结构可知,此处为非谓语动词短语作后置定语,require与something else之间是逻辑上的主谓关系,故用现在分词形式。4. a考查冠词。a sense of意为“感”,故填不定冠词a。5. energet

11、ic考查形容词。became在此处为系动词,表示状态的变化,意为“开始变得,变成”,后接形容词。energetic意为“精力充沛的,充满活力的”。6. that考查同位语从句。 分析句子结构可知,此处是There is no doubt that . 句型,表示“是毫无疑问的”。7. were sleeping考查时态。根据语境可判断,此处是在描述过去正在做某事,故用过去进行时。8. unusually考查副词。空处修饰动词,应用其副词形式unusually。9. to grasp考查不定式。由上下文可知,此处应用动词不定式,与上文构成allow sb. to do sth.结构。10. wi

12、thout考查介词。没有Hashtag的警告会发生什么事不得而知。此处表示“无,没有”,应该用without。. 根据提示补全句子1. 很遗憾你错过了这么一场精彩的足球比赛。(Itsn.that .)Its_a_pity_that you have missed such a wonderful football game.2. 我昨天晚上是在公园遇到了我以前的英语老师。(强调句型)It_was_in_the_park_that I came across my former English teacher yesterday evening.3. 天黑之前,我们到达了一个小镇,它的东面是一个

13、大农场。(完全倒装)Before dark, we arrived at a small town, east_of_which_lies_a_big_farm.4. 那个女孩倾听着,一动也不动,像已经变成了石头似的。(as if)The girl listened as_if_she_had_been_turned_into a stone.5. 他们坐在花园里,谈论着去年他们一起度过的日子。(现在分词作伴随状语)They sat in the garden,talking_about_the_days they spent together last year.B组能力提升. 阅读理解AT

14、here are robot cleaners and robot mops to help us around the house, so why not a robot to build our houses? Wait no longer. Now there is a set of electronics to do just that, build a house from scratch, and fast.Forget weeks to find a builder and months for house construction; a machine developed in

15、 the United States can build a 232 sqm house layer by layer in a single day. University of Southern Californias Professor Behrokh Khoshnevis has designed the giant robot that replaces construction workers with a mouth on an arm of crane, which spits out concrete and can quickly build a house accordi

16、ng to a computer pattern. The technology, known as Contour (轮廓) Crafting, could revolutionise the construction industry.Contour Crafting could greatly decrease the cost of homeowning, making it possible for millions of displaced people to get on the property ladder. It could even be used in disaster

17、 relief areas to build emergency and replacement housing. As Prof. Khoshnevis points out, if we look around almost everything is made automatically these days shoes, clothes, home appliances, cars. The only thing that is still built by hand are buildings.The Contour Crafting system is a robot that a

18、utomates ageold tools normally used by hand.These are applied by a robotic crane that builds a threedimensional object.The nature of the technology means it will also be possible to create curved walls and architecture that is both “exotic (异国情调的) and beautiful” according to Prof. Khoshnevis. As a r

19、esult, it could be ideal to print out expensive houses according to customers demands.Furthermore, Prof. Khoshnevis believes that the technology could be applied beyond our planet.“Contour Crafting technology has the potential to build safe, reliable, and affordable structures, habitats, laboratorie

20、s, and other facilities on the moon and Mars before the arrival of human beings,” his website reads.According to the International Labour Organisation, construction employs nearly 110 million people worldwide and “plays a major role in fighting the high levels of unemployment and in absorbing extra

21、labour from the rural areas”. What the implications are for builders is, of course, a major concern. But Khoshnevis says “the reality is that a lot of new jobs can be created in this field as well”. Instead of building the house, workmen are used to maintain the machine.1. Which advantage does the g

22、iant robot have for the consumers?A. It saves a great deal of time.B. It decorates houses beautifully.C. It provides energysaving apartments.D. It builds environmentallyfriendly houses.2. The underlined part “to get on the property ladder” (in Paragraph 3) means “_”A. to print objectsB. to purchase

23、a houseC. to predict disastersD. to accumulate wealth3. The new construction technology can satisfy the needs of _.A. lowincome residentsB. people at different income levelsC. middleincome peopleD. wealthy immigrants4. What influence will Contour Crafting have on construction industry?A. Many constr

24、uction workers will lose jobs.B. Professionals will be hired to make robot builders.C. More rural people will engage in construction.D. Construction workers will update their skills.【解题解读】本文是一篇说明文。随着科技的发展,巨型机器人可用于建设房屋,而且具有时间短、成本低等优势,并且能够满足不同收入的人们的实际购房需求。1. A细节理解题。根据第二段第一句“Forget weeks to find a buil

25、der and months for house construction; a machine developed in the United States can build a 232 sqm house layer by layer in a single day.”可知,原先需要几个月的房屋建筑现在只要一天就能完成,因此,巨型机器人的明显优势是它可以节省大量的时间。故选A。2. B词义猜测题。根据第三段画线部分之前的内容“Contour Crafting could greatly decrease the cost of homeowning,making it possible

26、for millions of displaced people”中的“decrease the cost of”可推知,由于建房成本大大降低,许多人就可以买得起房子了。因此B项与画线部分意思相近。故选B。3. B推理判断题。根据第四段最后一句“As a result,it could be ideal to print out expensive houses according to customers demands.”可知,它可以根据客户的需要建设出豪宅。再结合第三段第一句可推知,新的建设技术能满足不同收入水平的人们的需求。故选B。4. D推理判断题。根据最后一段最后两句可知,随着巨型

27、机器人技术的发展,在建筑业会有新的就业机会出现,而建筑工人的主要任务就是维护机器。由此可推知,建筑工人将会更新自己的技能。故选D。B(2020山东齐鲁名校达标检测)I moved to the United States as a teenager. The adjustment to a new place was difficult. But there was major stress in my life at that time:I was the only member of my family who spoke English, meaning I had to step up

28、 when we dealt with a shop assistant, a waiter and so on. However, there was another universal language I loved to learn as a child: art.Although I connected myself with drawing and painting while in school, I mostly dismissed art as a path to a career. Since my dad always said “Think about the futu

29、re”, I did not think he would support the study of art once I went to college. But, to my surprise, it was my parents who suggested just that and urged me to apply to technical and liberal arts schools.I was admitted into industrial design. Its basically to design products and services. I could be d

30、oing something more technical or something more related to problemsolving. It was no easy task to do the course including metalworking, woodworking and model making. In one class I just drew cubes for an entire month, which led me to a question:“Wow! Do I really want to do this?” But I finally survi

31、ved the course.Now I am a design strategist for Marshall Moya Design, a famous architecture and interior design company. I have experience in exhibit design, product design and website design, apart from which I enjoy developing public art in my free time.Throughout my career, Ive picked up differen

32、t things along the way. The best way to learn in my opinion is through working, therefore, get as many projects as you can. Industrial design kind of makes you an allround person.5. What was the authors biggest problem when first moving to America?A. The adaption to a new environment.B. Difficulty i

33、n learning a new language.C. Fathers disapproval of her studying art.D. The burden of being a communicator.6. What made the author choose to study art?A. Her deep love for art.B. The suggestion of her family.C. Her potential in design.D. The need of a good job.7. Why was the authors experience of dr

34、awing cubes mentioned?A. To emphasise her effort at study.B. To express the regret at her choice.C. To prove the course was difficult.D. To show the basic content of the course.8. How did the author feel when she mentioned her career?A. Surprised.B. Stressed. C. Eager.D. Proud.【语篇解读】 本文是一篇记叙文。随家人移居美

35、国的作者热爱艺术,并在家人的支持和自己的坚持下,追逐梦想,成就事业。5. D推理判断题。根据第一段中的“But there was major stress in my life at that time: I was the only member of my family who spoke English, meaning I had to step up when we dealt with a shop assistant, a waiter and so on.”可知,作者一家搬到美国后面临的主要问题是:她是家庭中唯一会说英语的人,每次面对售货员、服务员等时,她不得不站出来,由此可

36、推知她肩负着家人与外界沟通的重责,故选D。6. B细节理解题。根据第二段中的“I did not think he . it was my parents who suggested just that and urged me to apply to technical and liberal arts schools.”可知,作者的父母建议她学习艺术,故选B。7. C细节理解题。根据第三段中的“It was no easy task to do the course including metalworking, woodworking and model making.”可知,作者认为学

37、习工业设计不容易,下文中的“In one class I just drew cubes for an entire month . survived the course.”进一步说明学习工业设计这门课程的过程是艰难的。故选C。8. D推理判断题。根据最后一段中的“Throughout my career, Ive picked up different things along the way.”和“Industrial design kind of makes you an allround person.”可知,作者为她的事业感到自豪。故选D。. 完形填空When Jayce Crow

38、der was in kindergarten he was sad that he looked different from his classmates. They had two hands. He had one.“It started when one boy teased him,” says his mother, Cortney Lewis. Jayces enthusiasm 1.Hed return to their home with questions: Why am I different? Why me?Lewis admitted she didnt know

39、what to do at that point. How could she 2 answers to her sons questions when she had never found those answers herself?A few weeks later, Lewis turned on the TV to a news story about an eighth grader from Washington, Iowa. Trashaun Willis, then 14, had become an Internet3 after posting videos of his

40、 slam dunks(灌篮), and, like Jayce, he was 4 most of his left arm. Lewis called Jayce in. He was completely attracted, watching dunk after dunk.At the time, it seemed that watching Trashaun would simply be a(n)5 moment for Jayce. 6 little did Lewis know that a family friend had already reached out to

41、the Des Moines Register, asking the newspaper to help set up a meeting with Trashaun to build Jayces 7.The boys met at Washington Middle School on a Saturday afternoon a couple of months later, and instantly bonded. The day was not spent wallowing (沉浸) in selfpity it was full of 8. They rode bikes a

42、round the schools hallways, took photos, played hideandseek, and shot baskets. Trashaun 9 gave Jayce a shirt that says “Ten lingers are overrated.”At one point, Trashaun did get serious with Jayce. He said not to let anyone drag him down and not to let words 10 his confidence. Since that meeting, Le

43、wis has seen a visible 11 in her son, who is now seven and in second grade. He recently started wrestling and loves it. Lewis points to Trashauns 12. “Meeting him,” she said, “made Jayce 13 that there are others like him.”As for Trashaun, his relationship with Jayce made him look forward to 14 more

44、kids, perhaps as a youth coach with a nonprofit organisation devoted to coaching kids with limb disabilities.“Honestly, it means a lot to know that I changed Jayces 15,” Trashaun says. Still, he never dreamed that his videos would have such an effect. “I just thought my friends would see my videos a

45、nd be like, Oh, he dunked it!” Obviously, he did more than that!1. A. doubledB. returnedC. improvedD. disappeared2. A. discoverB. forgetC. provideD. inform3. A. hitB. winnerC. fanD. user4. A. givingB. makingC. missingD. having5. A. proudB. inspiringC. exactD. warning6. A. SoB. AndC. ThusD. But7. A.

46、intelligenceB. confidenceC. strengthD. imagination8. A. funB. prideC. sadnessD. silence9. A. stillB. justC. evenD. again10. A. gainB. loseC. fixD. shake11. A. experienceB. differenceC. behaviourD. agreement12. A. influenceB. actionC. attitudeD. education13. A. expectB. promiseC. understandD. suggest

47、14. A. helpingB. persuadingC. challengingD. calling15. A. loveB. wayC. habitD. life【语篇解读】本文是一篇记叙文。Jayce Crowder左臂残缺,受到同学嘲笑而闷闷不乐。但是同样左臂残缺的Trashaun帮助他恢复了自信。1. D根据上文中的“when one boy teased him”可知,有个小男孩嘲笑了他,所以Jayce的热情消失了。故选D。2. C根据下文中的“when she had never found those answers herself”可知,Jayce Crowder的母亲自己都

48、不知道答案,怎么能回答她儿子的问题呢。provide answers意为“提供答案”。故选C。3. ATrashaun是一个失去左手臂的人,却能灌篮,所以视频一发布,他就成了网络红人。故选A。4. C根据上文中的“like Jayce”可知,Trashaun和 Jayce都失去了左臂的大部分。故选C。5. BTrashaun灌篮的视频鼓舞了Jayce Crowder,因为他们有同样的身体缺陷。故选B。6. D根据下文中的“little did Lewis know”可知,前后语意表示转折关系。故选D。7. B根据下文中的“10 his confidence”可知,这位朋友联系新闻报刊希望与Tr

49、ashaun见面是为了帮助Jayce Crowder树立信心。故选B。8. A根据下文中的“They rode bikes around the schools hallways, took photos, played hideandseek, and shot baskets”可知,他们在一起很开心。故选A。9. C除了玩得很开心,Trashaun甚至送了Jayce Crowder一件T恤衫。even意为“甚至”,表示递进关系,符合题意。故选C。10. D根据上文中的“not to let anyone drag him down”可知,Trashaun对Jayce Crowder说不要让

50、任何话语动摇他的信心。故选D。11. B根据下文中的“He recently started wrestling and loves it.”可知,Jayce Crowder最近开始学习摔跤,并喜欢上了摔跤。所以母亲看到了儿子明显的变化。故选B。12. A根据上文语境可知,Trashaun对Jayce Crowder产生了重大的影响。故选A。13. CTrashaun对Jayce Crowder产生了重大的影响,所以Jayce Crowder有了很大的改变且明白了世界上还有很多像他一样的人。故选C。14. A根据下文中的“perhaps as a youth coach with a nonprofit organisation devoted to coaching kids with limb disabilities”可知,对于Trashaun来说,他与Jayce Crowder的关系让他期待帮助更多的孩子。故选A。15. DTrashaun所做的使Jayce Crowder更加自信,使他积极地去改变很多东西,从而改变了自己的生活。故选D。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1