收藏 分享(赏)

2023年新教材高考英语一轮复习 UNIT 4 语言运用题组——求精准(含解析)新人教版选择性必修第一册.docx

上传人:a**** 文档编号:549678 上传时间:2025-12-10 格式:DOCX 页数:5 大小:22.57KB
下载 相关 举报
2023年新教材高考英语一轮复习 UNIT 4 语言运用题组——求精准(含解析)新人教版选择性必修第一册.docx_第1页
第1页 / 共5页
2023年新教材高考英语一轮复习 UNIT 4 语言运用题组——求精准(含解析)新人教版选择性必修第一册.docx_第2页
第2页 / 共5页
2023年新教材高考英语一轮复习 UNIT 4 语言运用题组——求精准(含解析)新人教版选择性必修第一册.docx_第3页
第3页 / 共5页
2023年新教材高考英语一轮复习 UNIT 4 语言运用题组——求精准(含解析)新人教版选择性必修第一册.docx_第4页
第4页 / 共5页
2023年新教材高考英语一轮复习 UNIT 4 语言运用题组——求精准(含解析)新人教版选择性必修第一册.docx_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、UNIT4语言运用题组求精准(25mins).完形填空Byrd is in her eighth year of teaching at Wilder Elementary School in Mansfield.She has taught fifth grader Fisher Croney every year since he was in kindergarten.Fisher 1 in the class by helping in Byrds classroom whenever he has free time after class.Byrd also 2 Fishers m

2、other,Shannon Croney,as an acquaintance.They would occasionally chat at their boys baseball games.She had heard that Shannon was having some 3 problems.In January 2019 Shannon received a routine blood test and found her kidneys (肾) were not 4 normally.After going through a string of tests,doctors co

3、uld not figure out what caused her kidneys to 5.But Byrd didnt know what the 6 was until she saw an online post from Shannons mother around the end of December of 2019.It was 7 to help her daughter find a kidney.Byrd did not 8 to help.In March,Byrd learned that she and Shannon were a close 9.Even do

4、ctors were 10 that they were not related in blood.Byrd was in the hospital for 11 in June.She was never 12 about the transplant (移植).Actually,she felt honored that her donation enabled another person to live a totally 13 life.Today,both women are doing well.They are turning their 14 to another membe

5、r of their community,who is also sick and 15 a kidney transplant.1.A.gives inB.stands outC.looks aroundD.sits about2.A.learnedB.metC.taughtD.knew3.A.familyB.behaviorC.communicationD.health4.A.functioningB.growingC.formingD.beating5.A.missB.acheC.failD.improve6.A.scheduleB.issueC.offerD.opportunity7.

6、A.intendedB.allowedC.persuadedD.urged8.A.respondB.hesitateC.confirmD.attend9.A.encounterB.relativeC.neighborD.match10.A.excitedB.embarrassedC.surprisedD.relieved11.A.surgeryB.practiceC.recoveryD.training12.A.curiousB.nervousC.certainD.frank13.A.normalB.casualC.strangeD.dependent14.A.backB.faithC.att

7、entionD.respect15.A.in favor ofB.in memory ofC.in recognition ofD.in need of.语法填空The worlds cities are getting more and more crowded.Cities such as Tokyo and Shanghai 1.(consider) “megacities (大城市)”,because of their big size and huge population.There are two main reasons why cities are becoming so c

8、rowded.First,the primary cause of cities 2.(become) so crowded is economy-related.As a country develops,its cities become the engines of development.Jobs are available 3. these areas.For example,Tokyo was the motor for Japans economic boom in 4. 1960s and 1970s;as a result,its population increased r

9、apidly.People 5.(move) to Tokyo because they could find employment there.Second,another contributing factor is sociocultural.Thousands of people move to the cities not only for jobs but also for 6.(education) and personal reasons.The better universities in big cities attract thousands of students ev

10、ery year,and most of them choose 7.(work) in the cities after graduation.Moreover,young people will move to the cities as rural areas are underdeveloped.In their opinions,it is a barrier to their personal freedom.In 8.(conclude),economic and sociocultural 9.(factor) are the major causes of huge urba

11、n population.People will always move to the areas 10. provide opportunities and freedom.选择性必修第一册UNIT4语言运用题组求精准.【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一位老师在网上看到自己学生的姥姥发的帮她的女儿找肾脏的帖子后,便毫不犹豫地伸出了援助之手,捐赠了肾脏的故事。1.B根据空后内容可知,课下Fisher有空时在教室里帮忙,故可推知,Fisher很“突出”。givein“屈服,认输”;standout“突出”;lookaround“环顾”;sitabout“闲坐”。2.D根据空后的“as

12、anacquaintance”可知,Byrd和Fisher的妈妈是熟人,故可推知,她认识Fisher的妈妈。3.D根据下文讲述的Shannon的妈妈为她寻找肾脏可知,Shannon有“健康”问题,她的肾脏不能正常运转(functioning)了。4.A参见上题解析。5.C此处应是医生也弄不明白是什么导致她的肾脏丧失功能。miss“错过”;ache“疼痛”;fail“失灵,丧失功能”;improve“改善”。6.B根据语境可知,此处表示直到Byrd在网上看到Shannon的妈妈发的帖子,她才知道是什么“问题”。7.A结合空后内容可知,寻找肾脏是这个帖子的目的。beintendedtodosth“

13、目的是做”,符合语境。8.B根据下段中的“Actually,shefelthonoredthatherdonationenabledanotherpersontoliveatotallylife.”可知,此处应是她毫不犹豫地提供了帮助。9.D根据下段表述的Byrd把肾脏移植给了Shannon可知,Byrd和Shannon的肾脏很“匹配”。10.C根据空后的“theywerenotrelatedinblood”可知,Byrd和Shannon没有血缘关系,但她们的肾脏却很匹配,故医生应是感到“吃惊”。relieved“感到宽慰的,放心的”。11.A根据下句中的“thetransplant”可知,B

14、yrd应是因为手术而在医院。12.B根据下句中的“Actually,shefelthonored”可知,她对这次的移植不感到“紧张”。frank“坦率的”。13.A根据常识可知,捐赠肾脏给另一个人,应是能让他(她)过上完全“正常”的生活。14.C根据空后的“anothermemberoftheircommunity,whoisalsosick”可知,此处应是她们两人把“注意力”转向了另一名病人。15.D根据空前的“also”可知,这个病人也“需要”进行肾脏移植。infavorof“赞同,支持”;inmemoryof“纪念”;inrecognitionof“用以肯定”;inneedof“需要”。.1.areconsidered2.becoming3.in4.the5.moved6.educational7.towork8.conclusion9.factors10.which/that

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1