收藏 分享(赏)

新疆乌鲁木齐市南湖中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:549141 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:20 大小:98.50KB
下载 相关 举报
新疆乌鲁木齐市南湖中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共20页
新疆乌鲁木齐市南湖中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共20页
新疆乌鲁木齐市南湖中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共20页
新疆乌鲁木齐市南湖中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共20页
新疆乌鲁木齐市南湖中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共20页
新疆乌鲁木齐市南湖中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共20页
新疆乌鲁木齐市南湖中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共20页
新疆乌鲁木齐市南湖中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共20页
新疆乌鲁木齐市南湖中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共20页
新疆乌鲁木齐市南湖中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共20页
新疆乌鲁木齐市南湖中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共20页
新疆乌鲁木齐市南湖中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共20页
新疆乌鲁木齐市南湖中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共20页
新疆乌鲁木齐市南湖中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第14页
第14页 / 共20页
新疆乌鲁木齐市南湖中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第15页
第15页 / 共20页
新疆乌鲁木齐市南湖中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第16页
第16页 / 共20页
新疆乌鲁木齐市南湖中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第17页
第17页 / 共20页
新疆乌鲁木齐市南湖中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第18页
第18页 / 共20页
新疆乌鲁木齐市南湖中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第19页
第19页 / 共20页
新疆乌鲁木齐市南湖中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc_第20页
第20页 / 共20页
亲,该文档总共20页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、乌市南湖中学2020-2021学年第二学期期中考试高一英语试卷第一部分: 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)请听下面5段对话,选出最佳选项。1. What is the womans attitude towards the man s suggestion?A. Uninterested. B. Worried. C. Excited.2. Where is the computer now?A In the bedroom B. In the sitting room C. In the study room3. What is the man do

2、ing?A Giving a suggestion. B. Asking for help. C. Making an introduction.4. How will the woman go to the airport?A. By bus. B. By train. C. By taxi.5. What did the woman almost forget to buy?A. Milk. B. Eggs. C. Pancakes.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)请听下面5段对话或独白,选出最佳选项。请听第6段材料,回答第6、7题。6. How many sugars

3、 does the woman take in her tea every day?A. At least 5. B. At least 30. C. At least 35.7. What are the speakers probably talking about?A. Getting a sweet tooth. B. Cleaning the teeth. C. Having afternoon tea.请听第7段材料,回答第8、9题。8. When will the woman finish her work?A. Within 30 minutes. B. Within 45 m

4、inutes. C. Within 60 minutes.9. What does the man advise the woman to do?A. Have a sandwich first. B. Go out for lunch. C. Eat at Mom s.请听第8段材料,回答第10至 12题。10. What does the man want to do?A. Apply for an award. B. Get help with the homework.C. Take the test at a different time.11. What will the man

5、do this weekend?A. Take a history test. B. Practice speaking French. C. Go back home.12.When will the woman collect the students test papers?A. On Monday. B. On Tuesday. C. On Wednesday.请听第9段材料,回答第13至16题。13. Where do most of the singers come from?A. Spain. B. France. Canada.14. What will take place

6、on the 18th?A. A dance performance. B. A magic show. C. A musical play.15.When will Jemima give the performance?A. On the 17th. B. On the 19th. C. On the 20th.16. What does the woman think of the name of the dance club?A. Funny. B. Silly. C. Strange.请听第10段材料,回答第17至20题。17. At what time will the coach

7、 leave on Friday?A.7:15. B.7:30. C.7:45.18.What does the speaker say about taking a suitcase?A. It s important. B. It s tiring. C. It s unnecessary.19. What does the speaker think each student should take?A. A hat. B. A sleeping bag. C.A mobile phone.20.What does the Spring Hotel not have?A. A coffe

8、e house. B.A swimming pool. C. A gym.第二部分: 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共 15小题;每小题 2分,满分30分)AWhether you are crazy about cycling or not, when it comes to purchasing a bike, the choice is endless, making it tough to know what to go for. Here are the best buys on the market right now.Boardman CX CompThis is a c

9、ross country bike, and its so multi-functional that you can handle any terrain(地势) on it, making it a great choice for those wanting to try various cycling subjects. If you leave on the thick tires it comes with, it can ride on various paths and can even handle some less demanding mountain bike rout

10、es. Alternatively, put on thin, smooth tires and treat it as a road bike. It has a basket and conics with Shimano Sora gears(变速器), which are outstanding for its price.(650, IIalfords)Planet XRT-58 V2Planet X is based in Yorkshire, which means youd probably have to buy this bike without seeing it. Bu

11、t its worth it, because this is an excellent machine at a lower price. Planet X is a highly rated manufacturer and this model comes with Shimano Sora gearing.(585, Planet X)Specialized Allez E5Specialized is one of the biggest and most popular brands in cycling, and this is its hugely popular primar

12、y road bike. It comes with solid components from front to back and youll look great out on the road.( 75, Evans Cycles) Boardman Road Team CarbonIf you can push your budget(预算) further still, this bike is worth the extra investment. The frame(框架) is made entirely from carbon, which is lighter, faste

13、r and more comfortable than the composition metal(复合金属) models above and gives you an all-round and more enjoyable ride. It also means that if you get really serious about cycling, you dont have to upgrade as quickly as you would with a cheaper bike. Besides, it also comes with Shimano Sora gearing.

14、(800, Halfords)1. What is special about Boardman CX Comp?A. Its light frame.B. Its firm tires.C. Its various functions.D. Its reasonable price.2. All of the following come with Shimano Sora gears Except_.A. Planet XRT-58 V2.B. Specialized Allez E5.C. Boardman CX Comp.D. Boardman Road Team Carbon.3.

15、What can we learn about the bikes mentioned in the text?A. Planet X RT-58 V2 has been sold out so farB Boardman CX Comp is just a mountain bike.C Specialized Allez E5 is designed for senior cyclists.D. Boardman Road Team Carbon is made by a special material.4. In which part does the text probably ap

16、pear in the newspaper?A. Travel.B. Advertisement.C. Health.D. Culture.【答案】1. C 2. B 3. D 4. B【解析】【分析】本文是一篇应用文。文中介绍了四款自行车的性能、特色及价格。【1题详解】细节理解题。根据文章第二段“This is a cross country bike, and its so multi-functional that you can handle any terrain on it, making it a great choice for those wanting to try var

17、ious cycling subjects. (这是一辆越野自行车,它是如此多功能,你可以处理任何地形,并且使它成为一个伟大的选择,想要尝试各种自行车主题)”可知,Boardman CX Comp是多功能的自行车可以在任何路况下骑行,即它的特别之处就是它的多功能。故选C。【2题详解】细节理解题。根据Planet XRT-58 V2中“It has a basket and conics with Shimano Sora gears”、Planet XRT-58 V2“this model comes with Shimano Sora gearing”以及Boardman Road Team

18、 Carbon中的“it also comes with Shimano Sora gearing”可知,只有Specialized Allez E5没有搭载Shimano Sora gearing。故选B。【3题详解】推理判断题。根据最后一段“The frame is made entirely from carbon, which is lighter, faster and more comfortable than the composition metal models above and gives you an all-round and more enjoyable ride.

19、 (车架完全由碳素制成,比上面的合成金属车型更轻、更快、更舒适,给你一个全方位、更舒适的乘坐体验)”可知,这款车的框架是用炭做成的,比上文中的另三款车更轻更快更舒适。由此推知,这款车是用特殊材料做成的。故选D。【4题详解】推理判断题。根据文章第一段“Whether you are crazy about cycling or not, when it comes to purchasing a bike, the choice is endless, making it tough to know what to go for. Here are the best buys on the ma

20、rket right now.(不管你是否喜欢骑自行车,当涉及到购买一辆自行车,选择是无尽的,让你很难知道该买什么。这些是目前市场上最划算的东西)”可知,本文是在推荐市场上最划算的自行车,属于广告。故选B。BI recently spent half a weekend sitting on the sofa watching the Davis Cup. I thought about going for a run, but I did not want to miss the rest of the match. Soon it was starting to get dark, so

21、I did not bother. Whenever I watch tennis, I think how nice it would be to play it regularly. But I have been thinking that for almost 20 years without actually setting foot on a court. The evidence would suggest that Im not the only one.When a country or city bids to host an international sporting

22、event, it often promises that more people will take up sports as a result. London was no exception. In the end it did not turn out quite like that. Just over one-third of people in Britain take part in sports once a week. A report on Olympic legacy (后续)has said that a big change in participation lev

23、els simply has not happened.Why isnt there a big increase in people taking part in sports after most sporting events? Perhaps it is a mistake to assume an automatic link between watching sports and playing it. While the games are on, they actually encourage people to do just the opposite to spend wh

24、ole sunny days not out playing sports, but inside sitting on the sofa with the curtains shut to stop the sun shining on the TV screen and spoiling the view. We dont expect half the audience of a hit musical to apply to drama school the next day, yet we seem to expect it of sporting events.We might h

25、ave sat on the sofa doing an impression of Usain Bolts bow and arrow signature pose. But how many of us have been inspired by watching him sprint (短跑)100 meters? The high-level performances on show only remind people that they could never match the elite (精英)athletes in their sporting achievements e

26、ven if they trained full time.Maybe participation in sports is not the right legacy to expect after a major sporting event. Its not so much that the Olympics failed to get people to participate but rather that this was never going to be the result. The Olympics can do many things, but maybe this can

27、not necessarily be one of them.5. What can we learn from the first paragraph?A. The author prefers playing tennis to running.B. The author watches tennis matches very rarely.C. The author hasnt played tennis in nearly one fifth of a century.D. The author didnt go for a run because the match lasted l

28、onger than expected.6. According to the article, there is no noticeable rise in sport participation after most events because. it takes people a longer time to play sports than watch it watching sports actually discourages people from going out sporting events make people aware that they could never

29、 be as good as elite athletes people are too busy to get into the habit of taking part in sportsA. B. C. D. 7. This article is mainly about.A. how to make people do more sportB. the things that I he Olympics can doC. the disadvantages of watching big sporting eventsD. whether big sporting events mak

30、e us do more sport【答案】5. C 6. B 7. D【解析】【分析】这是一篇议论文。文章通过分析大的体育赛事之后,参加体育运动的人没有大幅增加的原因,进而得出结论也许参加体育比赛,并不是大型体育赛事之后的正确选择。【5题详解】细节理解题。根据第一段中“But I have been thinking that for almost 20 years without actually setting foot on a court.”(但是我已经想了快20年了,从来没有真正踏上过球场。)可知,作者接近二十年没有真正踏上过球场。选项C.“The author hasnt pla

31、yed tennis in nearly one fifth of a century.”(作者近五分之一个世纪没打过网球了。)五分之一世纪即20年,与文意一致,故选C。【6题详解】细节理解题。根据第三段中“While the games are on, they actually encourage people to do just the opposite to spend whole sunny days not out playing sports, but inside sitting on the sofa with the curtains shut to stop the s

32、un shining on the TV screen and spoiling the view. ”(当比赛开始的时候,他们实际上鼓励人们去做相反的事情在阳光明媚的日子里不出去运动,而是坐在沙发里,拉上窗帘,防止阳光照射在电视屏幕上,破坏了视野。)倒数第二段中“The high-level performances on show only remind people that they could never match the elite (精英)athletes in their sporting achievements even if they trained full time

33、.”(高水平的表演只是提醒人们,即使他们全职训练,他们的运动成绩也无法与精英运动员相提并论。)可知,在电视上观看比赛使得人们在阳光明媚的日子里不出去运动,同时运动员的高水平的表演提醒人们,即使普通人全职训练,也无法与精英运动员相提并论。因此大多数体育赛事之后,参加体育运动的人没有大幅增加。结合选项,选项B与文意相符,故选B。【7题详解】主旨大意题。文章第一段作者以自己为例,谈到自己看比赛时有了想去参与比赛的想法,但仅仅是想法而已。接下来的段落提到大多数体育赛事之后,参加体育运动的人没有大幅增加的原因。最后一段提出也许参加体育比赛,并不是大型体育赛事之后的正确选择。所以文章主要探讨的问题为是否大

34、的体育赛事之后会让我们从事运动。选项D与文意相符,故选D。CAny actor would admit that its tricky to play roles based on real people. They need to do mountains of research to make sure theyre staying as true to life as possible. Besides, they try to add their own touches to the performance so that their work can be called their

35、own.American actor Andrew Garfield, 33, faced that dilemma when playing Desmond Doss in the film Hacksaw Ridge. Doss was a US army doctor during World War II who refused to carry a gun because of his beliefs, but saved 75 lives without firing a single shot. His actions made him the first conscientio

36、us objector a person who objects to serving in the armed forces for moral or conscience reasons (基于道德或良心等原因)to be presented with the Medal of Honor, the USs highest honor awarded for personal acts of bravery.Garfields first stage of research was to study as many documentaries of Doss he could get hi

37、s hands on. But Garfield soon realized that he needed to learn not only the Doss outer characteristics, but also “the deepest part of himself, he said. He traveled to Doss hometown. The actor wanted to walk where Doss walked and handle the tools Doss handled, while all the time keeping in mind how t

38、he research would affect his performance.I dont think I could have gone too far in terms of getting to know who Doss was, Garfield said. But it cant be an impression of him. That doesnt interest me. Garfield explains that its like the difference between slipping into someones clothes and stepping in

39、to their skin. Until he goes deep inside a role based on a real person, he doesnt feel hes done the work perfectly. And its not until he fully understands the character that Garfield feels confident he can do the things asked of the role in the script (脚木)without hesitation or thought.8. What makes

40、it difficult for actors to play roles based on real people?A. Copying the roles in appearance.B. Masses of close touches with the roles.C. Acting without their own feelings.D. Lifelike performances with personal styles.9. Which of the following can be used to replace the underlined word “dilemma” in

41、 Para 2?A. victoryB. failureC. difficultyD. celebration10. Why was the Medal of Honor awarded to Desmond Doss?A. To recognize his brave actions.B. To attract people to join the army.C. To admit the value of conscience.D. To encourage doctors to follow his suit.11. What did Garfield hope to do in Dos

42、s hometown?A. To meet Doss in person.B. To do research on Doss early life.C. To find out the insides of Doss.D. To know about Doss living conditions.【答案】8. D 9. C 10. A 11. C【解析】【分析】本文是说明文。主要讲了对于演员来说,真人改编的角色很难演,因为既要有以真人为原型的表演,还要有个人风格。Garfield通过自己的努力,了解人物的内在,把人物扮演得活灵活现。【8题详解】细节理解题。根据第一段的“They need to

43、 do mountains of research to make sure theyre staying as true to life as possible. Besides, they try to add their own touches to the performance so that their work can be called their own.( 一方面,他们要做大量的调查研究,以确保尽可能地令角色栩栩如生。另一方面,他们也尝试在表演中加入自己的理解,从而让这些作品打上自己的标签。)”可知对于演员来说,真人改编的角色很难演,因为既要有以真人为原型的表演,还要有个人

44、风格,故选D。【9题详解】词句猜测题。分析句子可知,划线词“dilemma”指代上文提到的“They need to do mountains of research to make sure theyre staying as true to life as possible. Besides, they try to add their own touches to the performance so that their work can be called their own. (一方面,他们要做大量的调查研究,以确保尽可能地令角色栩栩如生。另一方面,他们也尝试在表演中加入自己的理解

45、,从而让这些作品打上自己的标签。)”这种情况令人左右为难,因此推断划线词表示“左右两难的困境”,故选C。【10题详解】细节理解题。根据第二段的“to be presented with the Medal of Honor, the USs highest honor awarded for personal acts of bravery.( 被授予荣誉勋章,这是美国对个人英勇行为的最高荣誉),”可知授予Desmond Doss荣誉勋章是为了承认他勇敢的行为,故选A。【11题详解】细节理解题。根据第三段的“But Garfield soon realized that he needed t

46、o learn not only the Doss outer characteristics, but also “the deepest part of himself”, he said. He traveled to Doss hometown. He traveled to Doss hometown. (但Garfield很快便意识到,他不光需要了解这位老兵外在的性格特点,还需要了解他的精髓、他的内在、他最深层次的自己,”他说,他去了Doss的故乡。)”可知Garfield希望在Doss的家乡发现Doss的内在,故选C。DThe setting was a packed gymna

47、sium just before the start of a game against another school. There were five girls who were members of the Danville High School basketball team all of them starters. They were not in uniform to play that night and would not be on the team for the rest of this season. They were there to admit their b

48、reaking learn rules. They were there to support their coachs decision to take them off the team. They were there to let the town know there was a problem in their little community that needed to be addressed. And they did it with sincere regret rather than defensiveness.While the school had been out

49、 for the New Years holiday, the five girls had gone to the party with several of their friends. There was alcohol there. And they all drank some.Coach Rainville has a zero tolerance rule on drugs and alcohol for her members though it was a hard decision to make. When classes resumed (恢复) and account

50、s of holiday parties were shared, rumors about the five girls began closing in on them. The coach said she couldnt back down on her rules. And the players Iwo junior students and three senior students agreed. That night in the gym was part of their public support of the coachs decision.“We hope you

51、will understand that we are not bad kids. What we did was definitely not worth it. We hope this event will make everyone realize that there is a big drug and alcohol problem in our community, one of the senior students said, “And if you work with us to try to solve this problem, you will help us fee

52、l that we have not been thrown off our basketball team for nothing. The five left the floor to deafening applause.The team may not win another game this year. But theyve learned something about personal responsibility the effect of ones action on others, and honesty that will serve them well through

53、out life.12. It can be inferred from the passage that the five girls who were kicked off the team were probably _.A. good players on the teamB. three junior students and two senior studentsC. addicted to alcohol and drugsD. scolded by their parents for drinking alcohol13. What did the girls do to su

54、pport their coachs decision?A. They didnt fight for Danville High School any more.B. They admitted their mistake in public in the gymnasium.C. They would never drink any alcohol throughout their life.D. They all gave speeches to apologize in the local newspaper.14. Which word best describes the coac

55、h Rainville?A. Energetic.B. Strict.C. Content.D. Cruel.15. Which would be the best title for the passage?A. Growing Up with PainB. A Bad Mistake in TrainingC. The Coach Who Values Rules MostD. Basketball Girls in High School【答案】12. A 13. B 14. B 15. A【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲述五个女孩在假期期间违反团队纪律喝酒,教练对于队员破坏纪

56、律零容忍,责令她们离开团队。五个女孩接受了处罚,并做出了公开道歉。尽管她们不能再参加比赛,但是她们学会了负责任,诚实会让她们一生受益。【12题详解】推理判断题。由第一段中“They were not in uniform to play that night and would not be on the team for the rest of this season. They were there to admit their breaking learn rules. They were there to support their coachs decision to take th

57、em off the team. (那天晚上她们没有穿制服,这个赛季剩下的时间她们都不会在球队里。她们在那里承认自己违反了学习规则。她们支持教练将她们踢出队伍的决定)”可知,这几个女孩承认了违反了规则,并支持教练把她们开除出队的决定。由此推知,这几个女孩很勇敢,所以她们是很好的队员。故选A。【13题详解】推理判断题。由第一段的“The setting was a packed gymnasium just before the start of a game against another school.”(背景是一个拥挤的体育馆,就在与另一所学校的比赛开始前)和“They were ther

58、e to admit their breaking learn rules. They were there to support their coachs decision to take them off the team. (她们在那里承认自己违反了学习规则。她们支持教练将她们踢出队伍的决定)”可知,这些女孩在体育馆公开承认错误来支持教练的决定。故选B。【14题详解】推理判断题。由第三段的“Coach Rainville has a zero tolerance rule on drugs and alcohol for her members though it was a hard

59、decision to make. (Rainville 教练对她的队员服用毒品和酒精有零容忍规定,虽然这是个艰难的决定)”和“The coach said she couldnt back down on her rules. (教练说她不能放弃自己的规则)”可推知,教练对于队员吸毒喝酒零容忍,坚持将这个五个女孩从团队除名,她是一个严厉的人。故选B。【15题详解】主旨大意题。文章讲述了五个女孩因为喝酒被开除出篮球队的故事,文章最后一段对这件事情做了总结。文章主要想告诉读者这些女孩通过这件事学会了负责任,了解了自己的行为对他人的影响,诚实会让她们一生受益。由此可知,A项“Growing Up

60、with Pain(在痛苦中成长)”适合做本文最佳标题。故选A。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最隹选项。选项中有两项为多余选项。Fiction books tend to be much more popular than self-improvement books. _16_ On the other hand, non-fiction books in the self-improvement field arc intended to help you settle a problem or reach a specific

61、goal. In most cases, these types of books arent written in the form of stories. _17_ But actually self-improvement books can open up all kinds of future chances for you. Youll learn new things, be inspired, and develop a deep love for practical knowledge and wisdom. And whats the most exciting thing

62、?Youll be able to use the ideas and advice that you learn in your daily life. And once you do this, youll be likely to get positive results._18_ The secret is to understand your present situation and to have a clear vision of what you hope to achieve in the future. The ideal self-improvement book wi

63、ll be one that fits your present needs. _19_ In this way, you can identify all the problems youre facing. Once youve recognized a problem, try to figure out the cause behind it. Then keep the problem and the cause in mind when you come to choose a book.A keyword search of an online booksellers listi

64、ng will usually throw up dozens or even hundreds of results. _20_ For example, you can read the foreword, look at comments and consider whether the book can give you the answers you need. The whole process may take you some time but itll be worth it.A. They read specifically for self-improvement and

65、 success.B. So you need to take a good look at yourself and your life.C. Then, how can we choose a right self-improvement book?D. This leads many people to believe the books are boring to read.E. After picking the book, keep your desired answer in mind as you read.F. However, there are many things y

66、ou can do to narrow these results down.G. Fiction books are designed and written in such a way as inspires you to continue reading them.【答案】16. G 17. D 18. C 19. B 20. F【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要是说明了什么是励志书,以及如何选择适合自己的励志书的方法。【16题详解】根据前文“Fiction books tend to be much more popular than self-improvement books

67、.(小说比励志书更受欢迎)”后文“On the other hand, non-fiction books in the self-improvement field arc intended to help you settle a problem or reach a specific goal.(另一方面,非小说类书籍在自我提高领域的目的是帮助你解决问题或达到特定的目标)”对比可知,空白处描述的内容应为小说类的书籍的内容的目的。选项G.“Fiction books are designed and written in such a way as inspires you to cont

68、inue reading them.(小说的设计和写作方式能够激励你继续阅读)”与后文的内容构成逻辑上的一致,故选G项。【17题详解】根据上文“In most cases, these types of books arent written in the form of stories. (在大多数情况下,这些类型的书不是以故事形式写的)”可知,空白处可能描述的为不用故事的形式写的书的带来的结果。选项D.“This leads many people to believe the books are boring to read. (这导致很多人认为这些书读起来很无聊)”中的this就是上文

69、的these types of books arent written in the form of stories,与前文承接自然,故选D项。【18题详解】根据下文“The secret is to understand your present situation and to have a clear vision of what you hope to achieve in the future. The ideal self-improvement book will be one that fits your present needs.(秘诀是了解你的当前状况,并对未来希望实现的

70、目标有清晰的认识。理想的励志书将是适合你当前需求的书)”可知,空白处是提出如何选择励志书的问题。选项C.“Then, how can we choose a right self-improvement book? (那么,我们如何选择一本对的励志书呢?)”提出问题,下文给出解决方法,故选C项。【19题详解】根据下文“In this way, you can identify all the problems youre facing.(这样,你可以确定所面临的所有问题)”可知,空白处讲述的是你要通过什么方法来知道自己的处境。选项B.“So you need to take a good lo

71、ok at yourself and your life. (因此你需要审视一下你自己和你的生活)”中的take a good look at yourself and your life对应下文中的in this way,故选B项。【20题详解】根据前文“A keyword search of an online booksellers listing will usually throw up dozens or even hundreds of results. (在线书店列表的关键字搜索通常会产生几十个甚至几百个结果)”后文“For example, you can read the

72、foreword, look at comments and consider whether the book can give you the answers you need. The whole process may take you some time but itll be worth it.(例如,你可以阅读前言,查看评论,并考虑这本书是否能给你需要的答案。整个过程可能会花费你一些时间,但这是值得的)”通过事例,提到了一个可以找到你需要的书的方法。所以空白处可能描述的为你有可以缩小选择的方法。选项F. “However, there are many things you ca

73、n do to narrow these results down. (然而,你可以做很多事情来缩小这些结果)”符合语境,results是关键词,故选F项。第三部分 英语知识运用(共45分)第一节:完型填空(共20小题,每小题1.5分,满分30分)阅读下而短文,从短文后各题所给的四个选项A、B、C和D中,选出可以填入空 白处的最佳选项。There was once a young couple who lived very happily together. The only thing they worried about was _21_ their happiness would las

74、t forever.An old man told them, “_22_ around the world and look for a happy _23_. Ask them for a piece of cloth _24_ the mans shirt. Then you will stay _25_.”They began their journey to _26_ the happiest couple. Whenever they heard about a happy couple, they would ask them, “Are you the happiest cou

75、ple?”They replied, “Yes, we are happy in _27_ way except that we dont have any children.” Actually they were not the happiest so the couple _28_ their journey. They met another couple in a city. _29_ they were happy, they had lots of children, which made them uncomfortable. This couple didnt _30_ li

76、ke the happiest, either. They continued traveling to many different places _31_ they just couldnt find what they were _32_.One day they met a shepherd (牧羊人). His _33_ was looking after a crying child. The young couple asked them the same question. They _34_, “Everybody is happier than the king.” The

77、 young couple immediately _35_ that they were the happiest couple and asked for a piece of cloth from the shepherds _36_. The shepherd said, “If I give you the cloth then I will be _37_ without any clothes because I only have one shirt.”They then _38_ that it was difficult to find perfect happiness.

78、 The wife then said, “Its important to _39_ two things if we want to be happy. First, we should be _40_ with whatever we have. And second, we must always be patient.”21. A. whyB. thatC. whetherD. which22. A. TravelB. TurnC. RunD. Fly23. A. manB. coupleC. womanD. girl24. A. fromB. inC. withD. for25.

79、A. youngB. beautifulC. happyD. kind26. A. findB. askC. seeD. beg27. A. noB. anotherC. everyD. both28. A. stoppedB. changedC. droppedD. continued29. A. AlthoughB. BecauseC. SinceD. If30. A. sayB. thinkC. soundD. smell31. A. andB. butC. becauseD. unless32. A. looking forB. looking atC. thinking aboutD

80、. waiting for33. A. daughterB. wifeC. sonD. friend34. A. criedB. jumpedC. answeredD. received35. A. sawB. realizedC. saidD. lost36. A. shoesB. tieC. trousersD. shirt37. A. leftB. thankedC. toldD. called38. A. insistedB. suggestedC. trustedD. understood39. A. forgetB. rememberC. recognizeD. imagine40

81、. A. carefulB. satisfiedC. peacefulD. annoyed【答案】21. C 22. A 23. B 24. A 25. C 26. A 27. C 28. D 29. A 30. C 31. B 32. A 33. B 34. C 35. B 36. D 37. A 38. D 39. B 40. B【解析】【分析】这是一篇记叙文。主要讲述了一对年轻情侣想要永远幸福下去,一位老人告诉他们要去找世界上最幸福的情侣,从男人的衬衫上取下一块布他们就会保持快乐。最后情侣终于找到了最幸福的牧羊人夫妇,但是牧羊人却表示自己只有这一件衬衫,不能把布给他们。这对情侣意识到要找

82、到完美的幸福是很困难的,要想快乐要记得两件事:首先,我们应该满足于我们所拥有的一切。其次,我们必须始终保持耐心。【21题详解】考查连接词词义辨析。句意:他们唯一担心的是他们的幸福是否会永远持续下去。此处为表语从句,从句中不缺少成分,表示“是否”应用whether。故选C。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:环游世界,寻找幸福的情侣。A. Travel旅行;B. Turn转弯;C. Run奔跑;D. Fly飞翔。根据后文中They continued traveling to many different places可知老人让他们环游世界。故选A。【23题详解】考查名词词义辨析。句意:环游世

83、界,寻找幸福的情侣。A. man男人;B. couple情侣;C. woman女人;D. girl女孩。根据后文the happiest couple可知是寻找幸福的情侣。故选B。【24题详解】考查介词词义辨析。句意:问他们从那个男人的衣服上拿一块布。A. from从,来自;B. in在里面;C. with和;D. for为了。根据倒数第二段中asked for a piece of cloth from the可知是指从那个男人的衣服上拿一块布。故选A。【25题详解】考查形容词词义辨析。句意:这样你就会保持快乐。A. young年轻的;B. beautiful美丽的;C. happy快乐的;

84、D. kind亲切的。结合第一段中their happiness would last forever可知他们寻找的是永远保持快乐的方法。故选C。【26题详解】考查动词词义辨析。句意:于是,他们开始了寻找最幸福夫妇的旅程。A. find找到;B. ask询问;C. see看见;D. beg请求。此处对应上文中and look for a happy即寻找最幸福的夫妇。故选A。【27题详解】考查代词词义辨析。句意:是的,我们每个方面都很快乐,除了我们没有孩子。A. no没有;B. another又一;C. every每个;D. both两者都。结合后文way except that we don

85、t have any children可知这对夫妇除了没有孩子,生活的每个方面都很快乐。故选C。【28题详解】考查动词词义辨析。句意:事实上,他们并不是最幸福的,所以这对夫妇继续他们的旅程。A. stopped停止;B. changed改变;C. dropped落下;D. continued继续。结合上文they were not the happiest可知这对夫妇不是最幸福的夫妇,所以他们继续踏上寻找的旅程。故选D。【29题详解】考查连接词词义辨析。句意:虽然他们很快乐,但他们有很多孩子,这让他们不舒服。A. Although虽然;B. Because因为;C. Since自从;D. If

86、如果。此处为让步状语从句,表示“虽然”应用although。故选A。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:这对夫妇听起来也不是最幸福的。A. say说;B. think思考;C. sound听起来;D. smell闻。结合上文内容可知这对情侣是通过问问题的方式来得知对方是不是最幸福的情侣的,所以是听起来(sound)也不是最幸福的。故选C。【31题详解】考查连词词义辨析。句意:他们继续旅行到许多不同的地方,但他们就是找不到他们要找的人。A. and和;B. but但是;C. because因为;D. unless除非。结合前后文语境可知此处为转折关系,应用连词but。故选B。【32题详解】考查

87、动词短语辨析。句意:他们继续旅行到许多不同的地方,但他们就是找不到他们要找的人。A. looking for寻找;B. looking at看着;C. thinking about思考;D. waiting for等待。根据上文they just couldnt find what they were可知这对年轻情侣找不到他们正在寻找的最幸福的情侣。故选A。【33题详解】考查名词词义辨析。句意:他的妻子在照看一个哭闹的孩子。A. daughter女儿;B. wife妻子;C. son儿子;D. friend朋友。根据上文可知这对情侣寻找的是最幸福的情侣,因此此处遇到的是牧羊人夫妇,他的妻子在照

88、顾哭闹的孩子。故选B。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:他们回答说:“每个人都比国王幸福。”A. cried哭泣;B. jumped跳跃;C. answered回答;D. received收到。结合上文The young couple asked them the same question.可知他们问了一些问题,所以牧羊人夫妇回答他们的问题。故选C。【35题详解】考查动词词义辨析。句意:这对年轻夫妇立刻意识到他们是最幸福的一对,便要了一块牧羊人衬衫上的布。A. saw看见;B. realized意识到;C. said说;D. lost失去。结合后文they were the happie

89、st couple可知这对年轻情侣意识到(realized)牧羊人夫妇是最幸福的一对。故选B。【36题详解】考查名词词义辨析。句意:这对年轻夫妇立刻意识到他们是最幸福的一对,便要了一块牧羊人衬衫上的布。A. shoes鞋子;B. tie领带;C. trousers裤子;D. shirt衬衫。对应到第二段中the mans shirt可知是要一块牧羊人衬衫上的布。故选D。【37题详解】考查动词词义辨析。句意:“如果我把布给了你,我就没有衣服了,因为我只有一件衬衫。”A. left离开,留下;B. thanked感谢;C. told告诉;D. called打电话。结合后文without any c

90、lothes可知牧羊人只有一件衬衫,给了这对情侣,他就没有衣服了。故选A。【38题详解】考查动词词义辨析。句意:他们明白了要找到完美的幸福是很困难的。A. insisted坚持;B. suggested建议;C. trusted信任;D. understood明白,理解。结合后文内容it was difficult to find perfect happiness可知经过这件事,这对情侣明白了(understood)要找到完美的幸福是很困难的。故选D。【39题详解】考查动词词义辨析。句意:如果我们想快乐,记住两件事是很重要的。A. forget忘记;B. remember记住;C. reco

91、gnize识别;D. imagine想象。结合后文two things if we want to be happy可知要想快乐,要记住两件事。故选B。【40题详解】考查形容词词义辨析。句意:首先,我们应该满足于我们所拥有的一切。A. careful仔细的;B. satisfied满意的;C. peaceful和平的;D. annoyed恼怒的。结合后文with whatever we have可知指满足于自己所拥有的。短语be satisfied with“满足于”。故选B。第二节(共10小题,每小题1.5分,共15分)语法填空Polar bears live in a special en

92、vironment that is too cold for most animals. For much of the year, they live and hunt on the _41_ (freeze) Arctic sea ice. Nature has prepared them for the cold conditions but nothing has prepared them for the danger _42_ threatens (威胁) their only home.The polar bears world is melting. Polar bears _

93、43_ (suffer) in a warmer world are in danger. Studies show that the polar ice _44_ (decrease) by 9.8% every 10 years since 1979. At present, about 20,000 to 25,000 polar bears live in the Arctic. Polar bears depend on the sea ice for their _45_ (survive). “The sea ice is more than just the platform

94、that the bears walk _46_,” says Andrew Derocher, who studies North American polar bear populations. “Without _47_, they cant exist.”Some melting and refreezing of the sea ice is _48_ (nature). But in a warmer world, these cycles speed up, and bears have less time to hunt. _49_ (normal), they have th

95、ree months in the spring when they gain more weight and the extra fat is used later, when the bears are not actively hunting. _50_ it is important to protect the environment and keep the ecological balance.【答案】41. frozen 42. that/which 43. suffering 44. has decreased 45. survival 46. on 47. it 48. n

96、atural 49. Normally 50. So【解析】【分析】这是一篇说明文。本文主要讲述了北极熊的生存环境及其变化,呼吁人们保护自然环境,保持生态平衡。【41题详解】考查形容词。这里应用形容词修饰名词,再根据语境应用frozen(封冻的,结冰的)。【42题详解】考查定语从句。分析句子结构可知,空处引导定语从句,修饰先行词the danger,且在定语从句中作主语,所以用关系代词that/ which。【43题详解】考查非谓语动词。Polar bears是suffer的逻辑主语,所以用动词的-ing形式 suffering作后置定语。【44题详解】考查动词的时态。根据since 1979

97、可知,应用现在完成时,所以用has decreased。【45题详解】考查名词。此处应用名词作宾语,所以用survival,意为“生存”。【46题详解】考查介词。根据语境可知,此处指北极熊走在海冰上。walk on.“在上面走”,为固定短语。故填on。【47题详解】考查代词。根据语境可知,此处应用it指代The sea ice,这里是指没有海冰,北极熊就不能生存。【48题详解】考查词形转换。空处作表语,应用形容词natural,此处表示一些海冰的融化和再结冰是自然现象。【49题详解】考查副词。这里应用副词修饰全句,故用Normally,意为“通常情况下”。【50题详解】考查连词。根据语境可知,

98、此处表示“因此保护环境和保持生态平衡是重要的”。前后为因果关系,故用So。第三节 短文改错(共10小题,每小题1分;满分10分)51. 此题要求改正所给短文中的错误。短文中有10处错误,每句最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词的下面写出修改后的词。Last Saturday, I pay a visit to my elder sister, who has a four-year-old daughter, Lisa. I was about to tell

99、 my niece the story “Snow White” when my sister stopped me immediate and gave me other storybook. When I asked her if she had told Lisa the story, she shook her head and said, “I dont think girls today should listen this story.” I was confusing. Later, she gave me a explanation. In the story, Snow W

100、hite does nothing to rescue herself. Instead, she depends on others help. My sister doesnt want her daughter to be a person which likes turning to others for help. She wants to Lisa to learn to be brave and independent. Thats how my sister doesnt want to tell her such story as are not good for chara

101、cter building.【答案】1. pay paid2. immediate immediately3. other another4. 在listen后面加to 5. confusing confused6. a an7. which that/who8. 去掉wants后面的to 9. how why10. story stories【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了,作者上周六看望姐姐,想给姐姐女儿讲白雪公主的故事,姐姐拒绝了,认为白雪公主的故事不利于女儿塑造性格。【详解】1. 考查动词时态。由时间状语Last Saturday可知,故事发生在过去,谓语动词pay应用一般过

102、去时。故将pay改为paid。2. 考查副词。此处用副词immediately(立即地)作状语修饰动词stopped。故将immediate改为immediately。3. 考查代词。句意:我正要给我侄女讲“白雪公主”的故事,这时我姐姐立刻拦住我,给了我另一本故事书。此处指“另一本故事书”,应用代词another(另一)修饰名词storybook。故将other改为another。4. 考查介词。listen后接宾语时,需要介词to。故在listen后面加to。5. 考查-ed形容词和-ing形容词。人做主语/修饰人,用-ed形容词;物做主语/修饰物,用-ing形容词,此处是I作主语,修饰人,

103、应用-ed形容词confused(困惑的),而不是-ing形容词confusing(令人困惑的)。故将confusing改为confused。6. 考查冠词。句意:后来,她给了我一个解释。此处泛指“一个解释”,explanation以元音音素开头,应用不定代词an表泛指。故将a改为an。7. 考查定语从句关系词。a person which likes turning to others for help是限定性定语从句,先行词是a person,指人,在从句中作主语,应用关系代词that/who。故将which改为that/who。8. 考查固定搭配。固定搭配want sb. to do s

104、th.(想要某人干某事)。故去掉wants后面的to。9. 考查表语从句。句意:这就是为什么我姐姐不想给女儿讲那些不利于塑造性格故事的原因。由句意可知,此处应用why引导表语从句,Thats why(这就是为什么的原因)。故将how改为why。10. 考查名词的数。句意:这就是为什么我姐姐不想给女儿讲那些不利于塑造性格故事的原因。such story as are not good for character building是由as引导的定语从句,先行词是“story(可数名词)”,在从句中做主语,由语境“不止一个故事”和从句谓语are可知,先行词应为可数名词复数stories。故将stor

105、y改为stories。第四部分,写作(25分)52. 你的外国朋友Peter向你了解中国节日,发挥你的英语语言运用能力,充分利用所学的词汇和句式结构,给他回信介绍中国最重要的传统节日春节。词数80-100之间。【答案】Dear Peter,I am glad to receive your last letter and tell you about one of our most important traditional Chinese festivalsSpring Festival. It is also called Chinese New Year, which is a grea

106、t occasion to the Chinese people because its an important time for the whole family and relatives to unite and good friends to get together. It also helps us Chinese to remember our traditional culture by various celebrations and activities.Chinese New Year lasts fifteen days, during which we clean

107、up our houses and put up “Fu” and red couplets to welcome the new year. The parks and squares are decorated with red lanterns, balloons and flowers and Dragon dances are played in the street. They all bring a festive atmosphere to the city. As for us children, we can get a lot of lucky money from ou

108、r parents and relatives, so its the happiest time for us.I think you must be attracted by so many colorful celebrations and activities above. I am looking forward to your coming to China and experiencing our Spring Festival with me.Yours,XXX【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生给外国朋友Peter写封回信,介绍中国最重要的传统节日春节。【详解】1

109、.词汇积累 机会:chanceoccasion聚会:meetget together重要的:importansignificant各种各样的:all kinds of varieties of 2.句式拓展 合并简单句原句:The parks and squares are decorated with red lanterns, balloons and flowers and Dragon dances are played in the street. They all bring a festive atmosphere to the city.拓展句:The parks and sq

110、uares are decorated with red lanterns, balloons and flowers and Dragon dances are played in the street, which all bring a festive atmosphere to the city.【点睛】高分句型1 I think you must be attracted by so many colorful celebrations and activities above(省略that的宾语从句。)高分句型2 Chinese New Year lasts fifteen days, during which we clean up our houses and put up “Fu” and red couplets to welcome the new year. (运用了“介词+which”引导的非限制性定语从句)

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1