收藏 分享(赏)

新教材2022新高考英语人教版一轮总复习训练:选择性必修第三册 UNIT 2 HEALTHY LIFESTYLE WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:548050 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:14 大小:631KB
下载 相关 举报
新教材2022新高考英语人教版一轮总复习训练:选择性必修第三册 UNIT 2 HEALTHY LIFESTYLE WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共14页
新教材2022新高考英语人教版一轮总复习训练:选择性必修第三册 UNIT 2 HEALTHY LIFESTYLE WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共14页
新教材2022新高考英语人教版一轮总复习训练:选择性必修第三册 UNIT 2 HEALTHY LIFESTYLE WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共14页
新教材2022新高考英语人教版一轮总复习训练:选择性必修第三册 UNIT 2 HEALTHY LIFESTYLE WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共14页
新教材2022新高考英语人教版一轮总复习训练:选择性必修第三册 UNIT 2 HEALTHY LIFESTYLE WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共14页
新教材2022新高考英语人教版一轮总复习训练:选择性必修第三册 UNIT 2 HEALTHY LIFESTYLE WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共14页
新教材2022新高考英语人教版一轮总复习训练:选择性必修第三册 UNIT 2 HEALTHY LIFESTYLE WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共14页
新教材2022新高考英语人教版一轮总复习训练:选择性必修第三册 UNIT 2 HEALTHY LIFESTYLE WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共14页
新教材2022新高考英语人教版一轮总复习训练:选择性必修第三册 UNIT 2 HEALTHY LIFESTYLE WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共14页
新教材2022新高考英语人教版一轮总复习训练:选择性必修第三册 UNIT 2 HEALTHY LIFESTYLE WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共14页
新教材2022新高考英语人教版一轮总复习训练:选择性必修第三册 UNIT 2 HEALTHY LIFESTYLE WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共14页
新教材2022新高考英语人教版一轮总复习训练:选择性必修第三册 UNIT 2 HEALTHY LIFESTYLE WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共14页
新教材2022新高考英语人教版一轮总复习训练:选择性必修第三册 UNIT 2 HEALTHY LIFESTYLE WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共14页
新教材2022新高考英语人教版一轮总复习训练:选择性必修第三册 UNIT 2 HEALTHY LIFESTYLE WORD版含解析.doc_第14页
第14页 / 共14页
亲,该文档总共14页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、A卷小题夯基练.语境填词1(2021浙江卷1月)Today, in Australia, most children on average fall 2,000 steps short of the physical(身体的) activity they need to avoid being overweight.2China successfully exploded its first atomic bomb (原子弹) on Oct. 16, 1964, which enhanced(增强) the strength of the countrys national defense.3

2、The classic novel Red Crag (红岩) tells us about Chinese liberation(解放), which is a part of our shared memory.4Paper books still dominate(占优势) the textbook market, with digital textbooks making up less than 5 percent.5Having abused(滥用) his position as mayor to give jobs to his friends, Williams is now

3、 under investigation.6Being overweight had no specific effect on sleep patterns, while it was more likely that shorter sleep times stimulate(刺激) appetite and make kids hungry.7When he came back three hours later, they were still sitting on the sofa, absorbed(专心的) in conversation.词形转换和动词的形式变换(用所给词的正确

4、形式填空)1(2020全国卷)Data about the moons composition(compose), such as how much ice and other treasures it contains, could help China decide whether its plans for a future lunar(月球的) base are practical. 2(2019北京卷)Some students dont have a reliable(rely) car, while others have to share vehicles with paren

5、ts who work six days a week.3(2018全国卷)In recent centuries, all have caused many languages to disappear, and dominant(dominate) languages such as English, Spanish and Chinese are increasingly taking over.4We know playing computer games for a long time can harm ones health physically(physical)5In orde

6、r to get ready for the examination(examine), the students are studying day and night.6As an educational specialist(special), his grandmother is always invited to give lectures around the country.7If he could get rid of that constant nicotine stimulation(stimulate), things would be easier for me.8Ple

7、asant music is often played between classes to make students refreshed(refresh) and relaxed for a while.固定用法和搭配(在空白处填入1个适当的单词)1Currently, most countries rely on coalburning power plants to keep their cities lights on.2If you make a joke face to face, you had a good chance of being understood and rec

8、eiving a laugh or an understanding glance in response.3Hot as the night was, we slept deeply because we were so tired.4He looked like he was under a lot of stress the last time we met.5When fully absorbed in his work, it is typical of him to forget everything else.选词填空in response to, rely on, straig

9、ht away, decide on, make up ones mind, be composed of, stress out1Before you start your project, you should first decide_on which type of material to use. 2When the final bell rang, the students were required to hand in their examination paper straight_away3In_response_to her campaign against childh

10、ood obesity, companies like CocaCola, Kellogg and General Mills have agreed to cut the calorie content of their foods.4When people feel stressed_out,_they can squeeze what are called stress relief balls to let go of the negative energy in their bodies.5Generally speaking, students with special needs

11、 rely_on teachers and volunteers to help them understand the world.完成句子/句型转换/一句多译1(2018天津卷)获得成为一名优秀舞者所需要的技能花了他很长时间。It_took_him_a_long_time_to_acquire_the_skills he needed to become a good dancer.2Nowadays we rely on computers to organize our work.Nowadays we rely_on_it_that_computers_organize_our_wo

12、rk. (that从句)3(2019北京卷)不管你喜欢做什么,都有办法在地球日这天参加各种活动。No_matter_what_you_like_to_do,_there is a way to get involved in various activities on Earth Day.Whatever_you_like_to_do,_there is a way to get involved in various activities on Earth Day.4专心于读报,他没注意到他的爸爸。Absorbed_in_his_newspaper,_he didnt take notice

13、 of his dad. (absorb)Buried_in_reading_his_newspaper,_he didnt take notice of his dad. (bury)Concentrating_on_reading_his_newspaper,_he didnt take notice of his dad. (concentrate)Devoted_to_his_newspaper,_he didnt take notice of his dad. (devote)B卷大题提能练.阅读理解A(2021陕西重点中学模拟)In a new study, researchers

14、 analyzed information from more than 18, 000 people who provided blood samples. Participants reported whether they exercised regularly, and if so, what type of exercises they typically did. The researchers then scanned participants blood, looking for genes (基因) that are tied to an increased risk of

15、obesity (肥胖). Next, the researchers examined whether certain exercises seemed to balance this risk.Overall, people who reported doing any type of regular exercises tended to have a lower BMI (体重指数) than those who didnt. This was true even among people who were genetically easy to become overweight.

16、But one exercise stood out as the one with the strongest antiobesity effect:jogging. Participants with obesity genes who jogged tended to have a lower BMI than people with similar genetic risk who did not jog.But for those who loathe jogging, fear not:Five other types of exercises were also tied to

17、a lower BMI among individuals at risk for obesity. These included mountain climbing, ballroom dancing and walking. The benefits of these exercises were the biggest among those with the greatest genetic risk of obesity.Interestingly, several other types of exercises failed to counteract the genetic r

18、isk of obesity. These included cycling, stretching exercises and swimming. The findings dont mean that these latter exercises cant help with weight control. Its just that they didnt seem to counteract the genetic tendency to gain weight.There could be several reasons for this. The researchers noted

19、that, for the average Joe or Jane, cycling and stretching exercises tend to require less energy than the exercises that were tied to a lower obesity risk. In addition, exercising in water, as happens with swimming, may increase appetite.【解题导语】本文是一篇说明文。研究表明,慢跑是肥胖基因的克星。此外,爬山、交际舞和散步也有利于降低肥胖的风险。相反,骑自行车、

20、做伸展运动和游泳等并不能帮助抵制肥胖基因的风险。1What does the underlined word “loathe” in the third paragraph mean?ADislike.BDisplay.CDisturb. DDiscourage. A解析:词义猜测题。画线词后面提供了其他几项抵抗肥胖基因的风险的运动,可见画线词所在句的意思是“对于那些不喜欢慢跑的人来说,也不必担心”。故可判断loathe意为“不喜欢、讨厌”。故选A。2Which exercise has the least effect on balancing obesity genes?AMountain

21、 climbing. BBallroom dancing.CRunning slowly. DRiding a bicycle. D解析:细节理解题。根据第四段中的“several other types of exercises failed to counteract the genetic risk of obesity. These included cycling, stretching exercises and swimming.”可知,骑自行车不能抵制肥胖基因的风险。故选D。3What does the author indicate in the last paragraph

22、?ASwimming doesnt help one lose weight.BDiving may make a person eat more food.CAverage people put less energy into exercises.DStretching exercises will become popular. B解析:推理判断题。根据最后一段中的最后一句“In addition, exercising in water, as happens with swimming, may increase appetite.”可知,水中运动可能会增加食欲。潜水属于水中运动,据

23、此可判断潜水可能使一个人饭量增加。故选B。4Which of the following is the best title?AJogging Less Leads to Genetic ObesityBRegular Exercises Tend to Lower BMICWhether Exercises Balance Risks of Obesity GenesDGenes Are Very Important for Peoples Weight ControlC解析:标题归纳题。根据第一段中的最后一句、第二段中的第三句、第三段中的最后一句和第四段中的第一句可知,本文主要讲的是运动是

24、否能够抵制肥胖基因的风险,故C项最适合作为本文标题。故选C。B(2021滨州名校联合质量检测)Although social media allow us to become more connected to other people than at any time in history, a new study suggests that many Americans feel lonelier than ever before, which is weakening the nations mental and physical health.The study, conducted

25、by the health insurer Cigna, found widespread loneliness, with nearly half of Americans reporting they feel alone, or left out at least some of the time.The nations 75 million millennials (ages 2640) and Generation Z adults (ages 1825) are lonelier than older generations.Besides, 54% of people surve

26、yed said they feel no one knows them well, and four in 10 reported they “lack companionship”, their “relationships arent meaningful” and they “are isolated (孤立的) from others”Douglas Nemecek, MD, Cignas chief medical officer for Behavioral Health, said the findings of the study suggest that the probl

27、em has become common, equaling the risks caused by tobacco and the nations everexpanding waistline.“Loneliness has the same influence on health as smoking 15 cigarettes a day, while obesity (肥胖) less than 10 cigarettes a day,”he said in releasing the report.Nemeceks comments tallied_with those of ot

28、her leading public health specialists, including former Surgeon General Vivek HMurthy, MD, who said loneliness should be targeted in public health campaigns like those designed to fight against smoking and obesity.“During my years caring for patients, the worst disease I saw was not heart disease or

29、 diabetes; it was loneliness,”Murthy said in a recent cover story in the Harvard Business Review.The new report, produced in Cignas partnership with the polling company Ipsos, is based on an online survey of more than 20,000 US adults using the wellregarded UCLA Loneliness Scale to see how widesprea

30、d loneliness is in America.【解题导语】本文是一篇说明文。文章介绍了一项新研究的结果:尽管社交媒体让人们比历史上任何时候都更能与他人建立起联系,但许多美国人却感到比以往任何时候都更加孤独。5What does the study conducted by Cigna find?AOlder Americans feel much lonelier.BSocial media do people more harm than good.CPeople become more connected to each other.DSocial media increase l

31、evels of Americans loneliness.D解析:细节理解题。根据第一段中的“a new study suggests that many Americans feel lonelier than ever before”可知,新的研究发现社交媒体让美国人变得更加孤独。6Which opinion might Douglas Nemecek support?ALoneliness is not so harmful as smoking.BLoneliness is taken seriously by the public.CLoneliness is more dange

32、rous than obesity.DLoneliness is targeted in public health campaigns.C解析:推理判断题。根据第三段中的“Loneliness has the same influence on health as smoking 15 cigarettes a day, while obesity (肥胖) less than 10 cigarettes a day”可知,孤独对健康的影响相当于每天吸15支烟的影响,而肥胖对健康的影响相当于每天吸不到10支烟的影响。由此可推知,孤独比肥胖更危险。7What does the underlin

33、ed phrase “tallied with” mean in paragraph 4?AAgreed with.BVaried with.CContradicted.DInspired.A解析:词义猜测题。根据上文提到的内梅塞克的言论和下文中的“those of other leading public health specialists.loneliness should be targeted in public health campaigns like those designed to fight against smoking and obesity”“the worst d

34、isease I saw was not heart disease or diabetes;it was loneliness”可知,此处表示内梅塞克的言论与其他一些健康专家的言论是一致的,故选A。8What is the purpose of the text?ATo discuss health problems.BTo present findings of a recent study.CTo warn people about social media use.DTo show threats to Americans health.B解析:写作意图题。根据文章内容尤其是文章首尾两

35、段的呼应可知,本文主要介绍了一项新研究的结果:尽管社交媒体让人们比历史上任何时候都更能与他人建立起联系,但许多美国人却感到比以往任何时候都更加孤独。故选B。【难句分析】Nemeceks comments tallied with those of other leading public health specialists, including former Surgeon General Vivek HMurthy,MD,who said loneliness should be targeted in public health campaigns like those designed

36、 to fight against smoking and obesity.分析:这是一个主从复合句。句子主干是“Nemeceks comments tallied with those of other leading public health specialists”。including短语作状语。who引导非限制性定语从句,修饰先行词“former Surgeon General Vivek HMurthy”;该定语从句中those后跟过去分词短语“designed to fight against smoking and obesity”作定语。译文:内梅塞克的言论和其他一流的公共健

37、康专家的观点不谋而合,这些专家里包括前美国卫生局局长维韦克H默西博士,他说像与吸烟和肥胖做斗争一样,公共健康运动应该把孤独也列为目标。.完形填空(2021盐城高三年级第一学期统一考试)My first year living in Los Angeles, I was a birthday party clown(小丑)I _1_ with my identity because, though I viewed myself as a filmmaker,everyone in my life associated me with this ridiculous day job.For ce

38、rtain parties, I had to go as a _2_ character, so at the party Id actually be “Mickey Mouse” or “SpongeBob SquarePants”. One night, I was told that I was going to be Batman. At the time I had a giant mustache but I didnt want to _3_ my physical appearance for that job. _4_,for the party, I chose not

39、 to shave.Normally at these parties, you pop in through the front door:“Surprise! Batmans here!” However,my element of _5_ was shot(毁坏) because they saw me coming from, like, a quarter of a mile away, which left me plenty of time to _6_ my choice not to shave.Once I got close enough for them to make

40、 out the _7_ of my face, the entire party _8_ laughter and then into cheers.After I ran into the party, they were _9_ me. I saw the birthday boy with his dad, who was laughing, and he said, “You see, I told you,son, Batman has a mustache.” He took me to the huge birthday cake with a Batman drawn on

41、it, and the Batman had a mustache. I just stared at it in _10_When _11_ bringing the cake out, instead of just admitting that it was messed up, the parents tried to save _12_ and said to the boy, “Batman always has a mustache. He just shaves it for movies.” By a _13_ of fate, my mustache confirmed w

42、hat the parents had said and _14_ the kid that I was actually Batman.That day, there was no doubt in my mind what I was. I may not have been the _15_ that they ordered and expected. But that day, I was the hero that they needed.【解题导语】本文是一篇记叙文。文章作者在洛杉矶居住的第一年是一个生日派对的小丑表演者。一天晚上,作者受邀在一个小男孩的生日派对上扮演蝙蝠侠,但是

43、不想改变自己的外貌,于是就选择不刮胡子。这个选择一度让作者很后悔。 结果,小男孩生日蛋糕上的蝙蝠侠正好有胡子,这让小男孩的父母很开心,因为他们终于能够解释蛋糕上的失误了。尽管作者没有以他们期待的样子出场,却为他们救了场。1A.startedBstuckCstruggledDsettledC解析:根据本句中的“though I viewed myself as a filmmaker, everyone in my life associated me with this ridiculous day job”可知,作者对于自己生日派对小丑的身份不认同。struggle“斗争,抗争”符合语境。2

44、A.specificBleadingCcentralDgenerousA解析:根据本句中的“at the party Id actually be Mickey Mouseor SpongeBob SquarePants”可以推断,在某些派对上,作者得扮演特定的(specific) 角色。leading“最重要的,一流的”;central“最重要的,首要的,主要的”。3A.improveBchangeCmakeDjudgeB解析:根据本句中的“At the time I had a giant mustache”和下文中讲到的“I chose not to shave”可以推断,作者不想为那份

45、工作改变自己的外貌。4A.OtherwiseBBesidesCHoweverDThereforeD解析:根据上句“At the time I had a giant mustache but I didnt want to _ my physical appearance for that job.”和本句中讲到的“I chose not to shave”可知,前后内容之间为因果关系,所以选D项。5A.surpriseBjoyCenthusiasmDanxietyA解析:根据常识和上句“Normally at these parties, you pop in through the fro

46、nt door:Surprise! Batmans here!”以及本句中的“However”和“they saw me coming from, like, a quarter of a mile away”可推知,大家从好像四分之一英里远就看着作者进来,作者想给的惊喜被破坏掉了。6A.withdrawBregretCexerciseDinfluenceB解析:根据语境可知,作者想的是自己突然冒出来给大家惊喜,但是实际情况却是作者好像从老远的地方就被大家看着走进来,因此他有很多时间来后悔自己选择不刮胡子。7A.shapeBexpressionCfeaturesDwrinklesC解析:根据语

47、境和常识可知,作者走得足够近后,人们可以看清他的面部特征(features)。8A.showed upBcalmed downCran awayDbroke intoD解析:根据语境可知,作者的造型与蝙蝠侠有出入,因此人们看清他的面部特征之后,哄然大笑起来。9A.applaudingBblamingCneglectingDembarrassingA解析:根据上文中提到的“the entire party _ laughterand then into cheers”可知,人们看到作者的造型之后欢呼大笑,并向作者鼓掌(applauding)。10A.peaceBcomfortCdisbelief

48、DdespairC解析:根据语境可知,作者因为不想改变自己的外貌而在扮演蝙蝠侠时没刮胡子,但这个小男孩的生日蛋糕上画的蝙蝠侠也有胡子,这令作者难以置信。11A.accidentallyBfinallyCsecretlyDinitiallyD解析:根据上文中讲到的“You see, I told you, son, Batman has a mustache.”可知,从最初拿出生日蛋糕,小男孩的父母就在想办法解释蛋糕上的蝙蝠侠造型是正确的。12A.fuelBmoneyCtimeDfaceD解析:根据常识和本句中讲到的“instead of just admitting that it was m

49、essed up”和“Batman always has a mustache. He just shaves it for movies.”可知,小男孩的父母应该是搞错了蝙蝠侠的造型,所以他们起初(initially) 把蛋糕拿出来时,试图保全面子一直在圆自己的失误。13A.shadowBpathCtwistDroleC解析:根据语境可知,作者没有刮胡子扮演蝙蝠侠本来是一个失误,但是意外地证实了小男孩父母关于蝙蝠侠有胡子的说法,并让小男孩相信作者的确是蝙蝠侠。a twist of fate“命运的奇特安排”与语境相符。14A.guaranteedBconvincedCwarnedDpromi

50、sedB解析:参见上题解析。15A.heroBcomedianCactorDfilmmakerA解析:空处所在句与下句“But that day, I was the hero that they needed.”形成呼应可知,尽管作者不是他们要求扮演和期待的那个英雄(形象),但却是那天他们需要的英雄(形象)。.语法填空(2021厦门二模)Numerous Chinese cultural and art treasures have been put on show in many parts of the world over the past years, showcasing the

51、fantastic Chinese civilization on the global stage and 1._(promote) cultural exchanges.In December, 2018, New Zealands National Museum started a fourmonth exhibition, where both terracotta warriors (兵马俑) and more than 160 ancient antique pieces 2._(make) of gold, jade and bronze were displayed. On t

52、he opening day, local citizens 3._(line) up to enjoy this “once in a lifetime” experience. The exhibition, 4._ provided visitors with some knowledge of longstanding Chinese civilization, was 5._(high) appreciated for the individuality of each terracotta warrior and the unbelievable creativity needed

53、 to build the army.Treasures showing the lives of emperors and empresses from the Qing Dynasty also went on display in museums in Washington. DC.and Moscow in 2019, 6._ over 100 pieces put on show, including realistic 7._(painting), furnishings and jewelry from the Palace Museum in Beijing. The exhi

54、bition was also 8._ huge success.Chinese and foreign museums have been making exchanges to encourage dialogue between civilizations and foster peoples 9._(understand) of and engagement with cultures that interest 10._(they). It is an important job for museums to bring the world closer.【解题导语】本文是一篇说明文

55、。文章主要介绍了中国文化艺术瑰宝在世界各地展出,这些展出展示了中华民族的灿烂文明,促进了文化交流。1promoting解析:考查非谓语动词。句意:多年来,众多的中国文化艺术瑰宝在世界各地纷纷展出,在全球舞台上展示了中华民族的灿烂文明,促进了文化交流。分析句子可知,Numerous Chinese cultural and art treasures与promote在逻辑上是主动关系,所以用现在分词形式promoting,故填promoting。2made解析:考查非谓语动词。句意:在2018年12月,新西兰国家博物馆开始了为期四个月的展览,展出了兵马俑和160多件由金、玉、铜制成的古代古董。根

56、据句子可知,本空在句中作定语,修饰名词ancient antique pieces, make与被修饰的名词是被动关系,应用过去分词,故填made。3lined解析:考查动词的时态。句意:开幕当天,当地市民排起长队来享受这“一生才有一次”的体验。line up为固定搭配,意为“排队、(某一批人)排成行、列队”。根据句意可知,本句叙述的是过去的事,要用一般过去时,故填lined。4which解析:考查非限制性定语从句。句意:这次展览为参观者提供了一些源远流长的中华文明的知识。分析句子结构可知,本句是非限制性定语从句,先行词为The exhibition,设空处在非限制性定语从句中作主语且指物,只

57、能用which,故填which。5highly解析:考查副词。句意:因为每个兵马俑的个性特征和建设军队所需要的令人难以置信的创造力,这次展览受到高度赞赏。分析句子结构可知,本空在句中作状语,修饰动词appreciated,修饰动词要用副词,故填highly。6with解析:考查介词。句意:展出了超过100件作品,包括北京故宫博物院的写实画、家具陈设和珠宝。介词with意为“有”,此处是指“有超过100件作品被展出”。分析句子结构可知,此处是with复合结构,介词with后的over 100 pieces是宾语,put on show是过去分词作宾补,故填with。7paintings解析:考查

58、名词的数。句意:包括北京故宫博物院的写实画、家具陈设和珠宝。painting为可数名词,根据句意可知,本句是指有许多画作,应用复数形式,故填paintings。8a解析:考查不定冠词。句意:展览也是一次巨大的成功。根据语境可知,本句中的success为抽象名词的具体化用法,此处表示一次成功的展览,数量上为泛指,且huge首字母的发音为辅音音素,故填a。9understanding解析:考查名词。句意:中外博物馆一直在进行交流,鼓励不同文明之间的对话和促进人们理解和接触他们自己感兴趣的文化。分析句子结构可知,peoples后接名词,故填understanding。10them解析:考查代词。句意:促进人们理解和接触他们自己感兴趣的文化。分析句子结构并根据句意可知,本空的逻辑主语是people,是第三人称的复数。本空是作动词interest的宾语,故填them。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1