收藏 分享(赏)

河南淇县2016高考英语二轮阅读理解选编题及答案.doc

上传人:a**** 文档编号:547562 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:7 大小:55.50KB
下载 相关 举报
河南淇县2016高考英语二轮阅读理解选编题及答案.doc_第1页
第1页 / 共7页
河南淇县2016高考英语二轮阅读理解选编题及答案.doc_第2页
第2页 / 共7页
河南淇县2016高考英语二轮阅读理解选编题及答案.doc_第3页
第3页 / 共7页
河南淇县2016高考英语二轮阅读理解选编题及答案.doc_第4页
第4页 / 共7页
河南淇县2016高考英语二轮阅读理解选编题及答案.doc_第5页
第5页 / 共7页
河南淇县2016高考英语二轮阅读理解选编题及答案.doc_第6页
第6页 / 共7页
河南淇县2016高考英语二轮阅读理解选编题及答案.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、河南淇县2016高考英语二轮阅读理解选编题及答案【由广东省广州市2014模拟改编】阅读理解。阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。Stage fright or performance anxiety is the anxiety, or fear which may occur in an individual by the requirement to perform in front of an audience. It is most commonly seen in school situatio

2、ns, like stand-up projects and class speeches. It has numerous forms: heart beating fast, trembling hands and legs, sweaty hands, dry mouth etc.In fact, most of the fear occurs before you step on stage. Once youre up there, it usually goes away. Thus, it is a phenomenon that you must learn to contro

3、l. Try to think of stage fright in a positive way. It heightens your energy, adds color to your cheeks. With these good side effects you will actually look healthier and more physically attractive.Many of the top performers in the world get stage fright so you are in good company. Stage fright may c

4、ome and go or decrease, but it usually does not disappear permanently. You must concentrate on getting the feeling out and present what you have prepared calmly.Remember “Nobody” ever died from stage fright. But, according to surveys, many people would rather die than give a speech. If that applies

5、to you, and you are an unlucky guy who is with stage fright the whole time, try out some of the strategies(策略) as follows to help get yourself under control. Realize that you may never overcome stage fright, but you can learn to control it, and use it to your advantage.Strategies are as follows when

6、 the program begins:1) If legs are trembling, lean on table or shift legs or move.2) Dont hold notes. The audience can see them shake. Use three-by-five cards instead.3) Use eye contact. Look at the friendliest faces in the audience. Remember nervousness doesnt show one-tenth as much as it feels. Be

7、fore each presentation, make a short list of the items you think will make you feel better. Dont be afraid to experiment with different combinations. You never know which ones will work best until you try. Use these steps to control stage fright so it doesnt control you. Once you are used to stage f

8、right, you will find you on the road to a great speech-maker.1. Someone may be most likely to suffer from stage fright when he/she is _.A. attending an English classB. standing in a classroomC. watching a performanceD. talking in front of people2. By thinking of stage fright in a positive way, one c

9、ould _.A. learn to control stage frightB. get rid of stage frightC. calm down before stepping on stageD. become more physically attractive3. Which of the following is true?A. Top performers usually suffer from stage fright.B. Stage fright may stay with a person for a life time.C. Nobody would rather

10、 die than give a speech.D. No one can overcome or control stage fright.4. The author advises people with stage fright to _.A. show one-tenth of their nervousnessB. experiment with different kinds of stage frightC. refer to the strategies whenever they feel the needD. use one of the strategies each t

11、ime5. The passage mainly talks about _.A. how to deal with stage fright B. what stage fright is likeC. when stage fright occurs D. why people have stage fright【参考答案】1. D 2. A3. B 4. C 5. A【2016高考训练】阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。A new study shows students who write notes by hand during lectures

12、 perform better on exams than those who use laptops(笔记本电脑)Students are increasingly using laptops for notetaking because of speed and legibility(清晰度)But the research has found laptop users are less able to remember and apply the concepts they have been taught.Researchers performed experiments that a

13、imed to find out whether using a laptop increased the tendency to make notes“mindlessly”by taking down word for word what the professors said.In the first experiment,students were given either a laptop or pen and paper.They listened to the same lectures and were told to use their usual notetaking sk

14、ills.Thirty minutes after the talk,they were examined on their ability to remember facts and on how well they understood concepts.The researchers found that laptop users took twice as many notes as those who wrote by hand.However,the typists performed worse at remembering and applying the concepts.B

15、oth groups scored similarly when it came to memorizing facts.The researchers report said,“While more notes are beneficial,if the notes are taken mindlessly,as is more likely the case on a laptop,the benefit disappears.”In another experiment aimed at testing longterm memory,students took notes as bef

16、ore but were tested a week after the lecture.This time,the students who wrote notes by hand performed significantly better on the exam.These two experiments suggest that handwritten notes are not only better for immediate learning and understanding,but that they also lead to superior revision in the

17、 future.1More and more students favor laptops for notetaking because they can_.Awrite more notes Bdigest concepts betterCget higher scores Dunderstand lectures better2While taking notes,laptop users tend to be_.Askillful Bmindless Cthoughtful Dtireless3The author of the passage aims to_.Aexamine the

18、 importance of longterm memoryBstress the benefit of taking notes by handCexplain the process of taking notesDpromote the use of laptops4The passage is likely to appear in_.Aa newspaper advertisementBa computer textbookCa science magazineDa finance report答案:【语篇解读】本文是一篇说明文。本文揭示实验研究的结果,用笔记本电脑记笔记的人记忆和应

19、用概念的能力较差,而用手记笔记的人在考试中的表现更好。1A解析:细节理解题。根据第二段第一句“Students are increasingly using laptops for notetaking because of speed and legibility(清晰度)”可知,学生越来越多地使用笔记本电脑记笔记是因为它的速度和清晰度,这说明用笔记本电脑记笔记速度快、记得多。故选A。2B解析:推理判断题。根据第二段第二句“But the research has found laptop users are less able to remember and apply the conce

20、pts they have been taught”可知,研究已经发现笔记本电脑的使用者没能记住和应用教给他们的概念。由此可推知,笔记本电脑的使用者在记笔记时是不动脑子的。故选B。3B解析:推理判断题。本文通过实验发现了用笔记本电脑记笔记的不良效果和用手记笔记的优势,两者相比突出了用手记笔记的好处。故选B。4C解析:推理判断题。根据文章内容可知,本文揭示实验研究的结果,用笔记本电脑记笔记的人记忆和应用概念的能力较差,而用手记笔记的人在考试中的表现更好。由此可推知,本文应该出现在科学杂志里。故选C。阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。 I came to study in

21、 the United States a year ago. Yet I did not know the real American society until I was injured in a car accident because after the accident I had to see a doctor and go to court. After the accident , my roommate called a doctor for me. I was very grateful and determined to repay him one day . But t

22、he next day , he asked me to pay him $200 for what he had done . I was astonished . He had good reason to charge me , he said. And if I wanted to collect money from the person who was responsible for my injury , Id have to have a good lawyer. And only a good doctor can help me get a good lawyer .Now

23、 that he had helped me find a good doctor , it was only fair that I should pay him .But every time I went to see the doctor , I had to wait about 50 minutes . He would see two or three patients at the same time ,and often stop treating one so as to see another . Yet he charged me $115 each time . Th

24、e final examination report consisted of ten lines , and it cost me $215. My lawyer was all smiles the first time we met . But after that he avoided seeing me at all . He knew very well the other party was responsible for the accident , yet he hardly did anything . He simply waited to collect his mon

25、ey . He was so irresponsible that I decided to dismiss him . And he made me pay him $770.Now I had to act as my own lawyer. Due to my inexperience, I told the insurance company the date I was leaving America . Knowing that ,they played for time, and I left without getting a cent. My experiences taug

26、ht me two things about America: firstly, in a country like America money is everything . It is more important than friendship, honor or professional morality . Secondly ,foreigners are still being unfairly treated. So when we talk about America , we should see both its good and bad sides .1. The aut

27、hors roommate offered to help him because _. A. he felt sorry for the author B. he thought it was a chance to make some money C. he knew the doctor was a very good one D. he wanted the author to have a good lawyer2. A good doctor is essential for the author to_ . A. be properly treated B. talk with

28、the person responsible for the accident C. recover before he leaves America D. eventually get the responsible party to pay for his injury3. The underlined word “ charge “ in this passage means _. A. be responsible B. accuse C. ask as a price D. claim4. Both the doctor and the lawyer in this passage

29、are very _. A. friendly B. greedy C. professional D. busy5. What conclusion can you draw from the story ? A. Going to court is something very common in America. B. One must be very careful while driving a car . C. there are more bad sides in America than good sides . D. Money is more important than

30、other things in the US.【参考答案】15、BDCBD2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Grown-ups are often surprised by how well they remember something they learned as children but have never practiced ever since. A man who has not had a chance to go swimming for years can still swim as well as eve

31、r when he gets back in the water. He can get on a bicycle after many years and still ride away. He can play catch and hit a ball as well as his son. A mother who has not thought about the words for years can teach her daughter the poem that begins Twinkle, twinkle, little star or remember the story

32、of Cinderella or Goldilocks and the Three Bears. One explanation is the law of overlearning, which can be stated as follows: Once we have learned something, additional learning trials increase the length of time we will remember it. In childhood we usually continue to practice such skills as swimmin

33、g, bicycle riding, and playing baseball long after we have learned them. We continue to listen to and remind ourselves of words such as Twinkle, twinkle, little star and childhood tales such as Cinderella and Goldilocks. We not only learn but overlearn. The multiplication tables(乘法口诀表)are an excepti

34、on to the general rule that we forget rather quickly the things that we learn in school, because they are another of the things we overlearn in childhood. The law of overlearning explains why cramming (突击学习)for an examination, though it may result in a passing grade, is not a satisfactory way to lea

35、rn a college course. By cramming, a student may learn the subject well enough to get by on the examination, but he is likely soon to forget almost everything he learned. A little overlearning, on the other hand, is really necessary for ones future development1. Whatisthemainideaofparagraph1?A.People

36、rememberwellwhattheylearnedinchildhood.B.Childrenhaveabettermemorythangrown-ups.C.Poemreadingisagoodwaytolearnwords.D.Storiesforchildrenareeasytoremember.2. Theauthorexplainsthelawofoverlearningby_.A.presentingresearchfindings B.settingdowngeneralrulesC.makingacomparison D.usingexamples3. Accordingt

37、otheauthor,beingabletousemultiplicationtablesis_.A.aresultofoverlearning B.aspecialcaseofcrammingC.askilltodealwithmathproblems D.abasicsteptowardsadvancedstudies4.Whatistheauthorsopiniononcramming?A.Itleadstofailureincollegeexams.B.Itshelpfulonlyinalimitedway.C.Itspossibletoresultinpoormemory.D.Itincreasesstudentslearninginterest.参考答案14、ADAB

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1