收藏 分享(赏)

河南浚县2017高考英语一轮阅读理解基础题(三)及答案 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:547555 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:8 大小:71KB
下载 相关 举报
河南浚县2017高考英语一轮阅读理解基础题(三)及答案 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共8页
河南浚县2017高考英语一轮阅读理解基础题(三)及答案 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共8页
河南浚县2017高考英语一轮阅读理解基础题(三)及答案 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共8页
河南浚县2017高考英语一轮阅读理解基础题(三)及答案 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共8页
河南浚县2017高考英语一轮阅读理解基础题(三)及答案 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共8页
河南浚县2017高考英语一轮阅读理解基础题(三)及答案 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共8页
河南浚县2017高考英语一轮阅读理解基础题(三)及答案 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共8页
河南浚县2017高考英语一轮阅读理解基础题(三)及答案 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、河南浚县2017高考英语一轮阅读理解基础题(三)及答案阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。 It is probably the strangest sport anyone has ever invented. And at first sight, it looks like the easiest. Competitors have to do two things. The first is to stand still. The second is to place their hands anywhere on the body of

2、a car, and keep it there. This is where things start getting difficult. Lots of people are doing the same thing. And the winner of the“handathon”contest is the person who can carry on doing it for the longest time. That person gets to own the car. It still seems to be an easy thing to do. At the beg

3、inning it is. Anyone can stand still. But when the contest has been going for four or five days, standing still seems like the most difficult job in the world. And keeping the hand in place over this time becomes an act of serious attention. After a few days, the hand seems to belong to someone else

4、someone who wants to go home and get some sleep. Competitors are allowed to take a five-minute break every hour to eat, drink or do whatever else is necessary. No one is allowed to lean on the car for support. Winners need to be able to show great powers of attention. They also need to be able to de

5、velop special skills. Maybe the popularity of the handathon is due to the fact that it is not necessary to be a trained athlete to enter. Entrants in the Longview handathon certainly dont seem to do much preparation. Most say they will prepare by“getting lots of sleep”. Others say they will“eat heal

6、thy food”or“pray for success”. The whole event gives ordinary people the chance to do something interesting and win something in the end. Handathons are competitions, but there is little rivalry(敌对)between competitors. They help each other out and keep each others spirits up. People who drop out ear

7、ly return with food, drink and encouragement. 【文章大意】双手放在车身任何部位, 静立不动, 你能坚持多久? 本文介绍了一项看似简单, 实则类似于马拉松的运动形式“handathon”。1. The reason why the sport is called“handathon”is that competitors. A. cover a long distanceB. keep hands in place for longC. wave hands as long as possibleD. do the same thing as in

8、a marathon【解析】选D。推理判断题。由第二段可知, 这种运动在形式上和马拉松是一样的。2. What ability is likely to be needed most in a handathon? A. Standing without any support. B. Not leaning on the car. C. Eating and drinking in five minutes. D. Having strong powers of attention. 【解析】选D。推理判断题。根据第四段的倒数第二句Winners need to be able to sho

9、w great powers of attention. 可以得到答案。3. Why is handathon popular? A. Someone can win with special training. B. It doesnt need to make any preparation. C. Anyone who is interested can join in it. D. People get along well with each other in it. 【解析】选C。细节理解题。由第五段中的Maybe the popularity of the handathon i

10、s due to the fact that it is not necessary to be a trained athlete to enter. 一句可知, 它流行的原因是不需要进行专门的训练, 换句话说, 只要有兴趣就可以参加。4. Which of the following about handathon is NOT right? A. The person who takes part in it should stand still. B. The person who takes part in it has to place his hands anywhere on

11、the body of a car, and keep it there. C. The person who takes part in it can have a break during the course of the competition. D. Handathons are competitions, so competitors dont encourage each other. 【解析】选D。细节理解题。根据最后一段可知D项错误。阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。A fellow speaker from California named Ger

12、i flew to Japan, in her favorite jeans and a casual jacket, to give her first speech. Fourteen hours later, four perfectly dressed Japanese gentlemen greeted her at Narita Airport. Smiling and bowing low, they handed her their business cards. With her bag in one hand, Geri took their cards with the

13、other. She thanked them, glanced briefly at the cards, and put them into her jeans pocket quickly. When the five of them arrived at the hotel, they invited Geri to tea in the lobby (大厅). While sipping tea, the gentlemen presented her with a small gift which she eagerly opened. She was thrilled with

14、the gift and shouted excitedly, “Oh, its beautiful!” At this point, the four Japanese gentlemen stood up and, bowing only very slightly, said “Sayonara” and left immediately. Poor Geri was left astonished. What did she do wrong?Everything! Her jeans were the first gaffe. Even if youre coming off a b

15、icycle in Japan, you do not meet clients (客人) casually dressed. The second mistake was Geris handling of their business cards rudely. In Japan, the business card is one of the most important communicative tools. It is always presented and accepted respectfully with both hands. However, Geri put thei

16、r cards away much too quickly. In Japan, people use business cards as a conversation starter. You chat about each others cards and work and do not put theirs away until they gently and respectfully place yours in safekeeping. Putting it carelessly into her jeans pocket was the ultimate disrespect.Th

17、en, the fourth horror of horrors was that Geri should not have opened the gift in front of her clients. In a land where saving face is critical, it would be embarrassing to discover the gift they gave was not as nice as the one they received. What is worse, Geri hadnt even given them a gift!【文章大意】本文

18、叙述了来自加利福尼亚的Geri 坐飞机来到了日本,由于不熟悉日本的礼仪,引起了日本人的误会。日本的男士认为Geri的做法极为不礼貌,已经无法忍受,所以离开了。26. In the four Japanese gentlemens eyes, Geri took their cards _.A. excitedlyB. embarrassinglyC. politelyD. disrespectfully【答案】D【 解析】细节理解题。根据The second mistake was Geris handling of their business cards rudely.这是对他们的不尊敬,

19、故选D。27. Why did the four Japanese gentlemen leave Geri suddenly?A. Because they couldnt bear Geris behavior any longer.B. Because they had finished the task.C. Because Geri had something more important to do.D. Because Geri felt embarrassed.【答案】A【 解析】推理判断题。根据倒数第二段可知这些男士认为Geri的做法极为不礼貌,已经无法忍受,所以离开了,故选

20、A。28. What does the underlined word “gaffe” in Paragraph 3 probably mean?A. ignoranceB. sadnessC. mistakeD. carelessness 【答案】C【 解析】词义猜测题。根据What did she do wrong?再根据第三段都是列举她的错误所在,故选C。29. The third mistake Geri made was that she _.A. used her own card as a conversation starterB. kept her clients cards

21、 in a wrong placeC. took her clients cards with one hand D. met her clients in jeans【答案】B【 解析】细节理解题。根据Putting it carelessly into her jeans pocket was the ultimate disrespect.故选B。30. What lesson can we draw from this story?A. Honesty is the best policy. B. Think twice before you take any action.C. Wh

22、en in Rome, do as the Romans do. D. Dont claim to know what you dont know.【答案】C【 解析】推理判断题。根据Geri的做法可知她不了解当地的礼仪,故犯下这样的错误,故选C。阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。Survivors searched for loved ones on Monday in emergency centers across the northeast coast of Japan, with thousands of people still missing after

23、 an earthquake and tsunami that probably killed more than 10,000 people. “Im looking for my parents and my elder brother,” Yuko Abe, weeping, said at an emergency center in a nearly flattened town of 24, 500 people. “I also cannot tell my relatives who live away that I am safe, as mobile phones and

24、telephones are not working.” Many people spent another freezing night huddling(蜷缩)in blankets around heaters in shelters along the coast, a scene of devastation after the earthquake sent a 10-meter wave surging(冲击) through towns and cities in the Miyagi region, including its main coastal city of Sen

25、dai. About 2,000 bodies were found on the shores of Miyagi. The nation struggled with the worst disaster since World War . Almost two million households were without power in the freezing north. There were about 1.4 million people without running water. Emiko Ohta, 52, wearing a mask and plastic glo

26、ves, searched through the remnants of her home in the port town of Kuji. The house had been reduced to a pile of dirt-covered rubble(碎石). “I came to see if theres anything usable. All my kimonos(和服)are destroyed, but there are maybe some items of emotional value here. I did find a bit of jewellery.

27、Just a little,” she said. Japanese Prime Minister Naoto Kan said food, water and other necessities such as blankets were being delivered by vehicles but because of damage to roads, authorities were considering air and sea transport. A few employees at a factory in Kuji that manufactured shipping par

28、ts showed up for work on Monday, even though it had been reduced to rubble. One young worker said he came because it was a workday. Factory Chief Teruo Nakano said everyone who worked there was safe and they were awaiting instructions from their leaders. He planned to send workers home. 6. Which of

29、the following is NOT mentioned as the damage caused by the earthquake and tsunami?A. Electricity cut off B. Lack of drinking water C. Road destruction D. Breakdown of air transport7. The underlined word “remnants” in the fifth paragraph probably means “_”. A. ruins B. neighborhoods C. dustbins D. dr

30、awers 8. What is TRUE about the earthquake according to the passage? A. Its the worst one in Japanese history. B. It caused yet another natural disaster. C. It killed 24, 500 people by flattening the town. D. It has caused the extreme weather in the northeast. 9. We can infer from the passage that _

31、. A. kimonos and jewellery at this time are useless B. there are enough necessities in disaster-struck areas C. disaster-struck areas are accessible by ship and air D. the government is not doing its best to deliver supplies 10. The purpose of the last paragraph is to show _. A. how important the fa

32、ctory was B. how serious the damage to the factory was C. there is still hope after the destructive earthquake D. the Japanese value their work more than their life 【参考答案】610、DABCC阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。You cant always predict a heavy rain or remember your umbrella. But designer Mik

33、hail Belyacv doesnt think that forgetting to check the weather forecast before heading out should result in you getting wet. Thats why he created lampbrella, a lamp post with its own rain-sensing umbrella. The designer says he came up with the idea after watching people get wet on streets in Russia.

34、 “Once, I was driving on a central Saint Petersburg street and saw the street lamps lighting up people trying to hide from the rain. I thought it would be appropriate to have a canopy(伞蓬)built into a street lamp.” he said. The lampbrella is a standard-looking street lamp fitted with an umbrella cano

35、py. It has a built-in electric motor which can open or close the umbrella on demand. Sensors(传感器)then ensure that the umbrella offers pedestrians shelter whenever it starts raining. In addition to the rain sensor, theres also a 360motion sensor on the fiberglass street lamp which detects whether any

36、ones using the lampbrella. After three minutes of not being used the canopy is closed. According to the designer, the lampbrella would move at a relatively low speed, so as not to cause harm to the pedestrians. Besides, it would be grounded to protect from possible lighting strike. Each lampbrella w

37、ould offer enough shelter for several people. Being installed(安装) at 2 meters off the ground, it would only be a danger for the tallest of pedestrians. While there are no plans to take lampbrella into production, Belyacv says he recently introduced his creation to one Moscow Department, and insists

38、this creation could be installed on any street where a lot of people walk but there are no canopies to provide shelter. 【文章大意】本文叙述了设计师是为了人们不被雨淋而设计的这种路灯。他的灵感来自于一次经历。机器的运作,先由传感器(sensor)接收外界信号,再转换为控制信号控制电机(motor),电机最终使得伞蓬打开(canopy)。 31. For what purpose did Belyacv create the lampbrella? A. To predict

39、a heavy rain B. To check the weather forecast C. To protect people from the rain D. To remind people to take an umbrella 【答案】C【 解析】细节理解题。根据第一段话“Thats why he created lampbrella”及之前的叙述可知,设计lampbrella的目的是让忘记带伞的人不遭雨淋。故答案选C。32. What do we know from Belyacvs words in Paragraph2?A. His creation was inspire

40、d by an experience B. It rains a lot in the city of Saint PetersburgC. Street lamps are protected by canopies D. He enjoyed taking walks in the rain【答案】A【 解析】推理判断题。第二段话的主题句为首句“The designer says he come up with the idea after watching people get wet on streets in Russia”后文Belvacv所言是更为具体的描述,即本段中Belvac

41、v的话语是点出了他设计lampbrella的灵感来源。故答案选A。33. Which of the following show how the lampbrella works?A. motorcanopysensors B. sensorsmotorcanopy C. motorsensorscanopyD. canopymotorsensors【答案】B【 解析】细节归纳题。根据文章第三段话的叙述“It has a built-in electric motor which can open or close the umbrella on demand. Sensors(传感器)the

42、n ensure that the umbrella offers pedestrians shelter whenever it starts raining.”可知,先是发动机的运转,然后发动机打开伞,最后是传感器的运转。故选B。34. What does Paragraph 5 mainly tell us about the lampbrella?A. Its moving speed B. Its appearance C. Its installation D. Its safety【答案】D【 解析】段落大意题。根据本段“so as not to cause harm to th

43、e pedestrians”“ to protect from possible lighting strike”“ Being installed at 2 meters off the ground, it would only be a danger for the tallest of pedestrians”可以得知,这是lampbrella的人性化设计,为避雨的行人在安全方面的作了充分考虑。故选D。35. What can be inferred from the last paragraph?A. The designer will open a company to promo

44、te his productB. The lampbrella could be put into immediate production C. The designer is confident that his creation is practicalD. The lampbrella would be put on show in Moscow 【答案】C【 解析】推理判断题。根据“there are no plans to take lampbrella into production”,可知lampbrella还不会投入生产,可排除AB选项;根据“he recently introduced his creation one Moscow Department”可排除D项;根据“insists this creation could be installed on any street where a lot of people walk but there are no canopies to provide shelter”可知Belyacv对他设计的lampbrella的实用性充满自信。故答案选C。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1