1、河南伊川县2016高考英语阅读理解二轮能力精练(6)含答案阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Many people may be surprised by the number of chemicals that they are exposed to through everyday household products.In a study 25 women had their homes and bodies tested for 89 environmental pollutantsincluding pesticides (杀虫剂) and che
2、micals found in plastics and cleaning products.On average 20 chemicals were found on their bodies or in their homes.Much is unknown about the possible health effects of chemicals in everyday household products.But certain chemicalslike phthalates (邻苯二甲酸盐) found in plasticshave been linked to potenti
3、al health risks,including higher risks of certain cancers,though the evidence mainly comes from research on lab animals.Other household chemicals are known to harm the skin,eyes and airwaysand may worsen asthma (哮喘)Many more chemicals found remain untested.Chemicals likely come from a range of sourc
4、es,so it is not always clear how to reduce peoples exposure,according to Dr.Rebecca Altman,the lead researcher on the new study.“However,” she said,“there are still measures people can take.”In the original study,she noted,women were given advice based on the particular chemicals they were exposed t
5、osuch as using fragrancefree washing liquid and personalcare products.For the current study,Altman and her colleagues interviewed two dozen women whod taken part in the previous study to see how they would react to information about their household chemical exposures.They found that the women were g
6、enerally surprised at the range of chemicals found in their homes and bodies.They were also surprised that even some banned things were found.With many questions about the health effects of household chemicals unanswered,some experts worry that giving people information about their everyday exposure
7、s will cause unnecessary fear.However,the researchers found that the women in their study were typically not alarmed,and instead wanted “more rather than less” information on the issue.26Which of the following statements about chemicals in household products is TRUE?ASome of them have bad effects on
8、 health,while some have good effects.BLongterm exposure to them is certain to cause a deadly illness.CIn the study it was found that certain chemicals can cause cancers.DIt is uncertain what effects some chemicals have on health.27The underlined word “airways” in Paragraph 3 most probably refers to
9、_.Athe passage running from your nose and throat to the lungsBthings that look like fine threads growing in the bodyCthe passage between rows of rooms in a buildingDthe area just inside the front door of a building28Why is it NOT clear how to reduce exposure to chemicals?ABecause all everyday produc
10、ts contain chemicals.BBecause much is unknown about the sources.CBecause chemicals come from a variety of sources.DBecause measures have not been tested for their effects.29According to Dr.Rebecca Altman,_.Awomen were more likely to be harmed by chemicalsBfragrant products may contain harmful chemic
11、alsCit is unnecessary to inform people about the study resultsDfurther study on everyday products should be done immediately30What was the womens attitude towards the study results?AThey were angry that so many chemicals were found.BThey refused to be subjects for the study any more.CThey were afrai
12、d of getting bad news about their health.DThey would like to know more related information.26D细节理解题。根据第三段首句可知答案为D。27A词义猜测题。airways与skin,eyes同是身体部位,因此排除C、D两项;根据后面的“may worsen asthma”,再根据构词法知识(air与way合成airway)可知A是正确答案。28C细节理解题。根据第四段“Chemicals likely come from a range of sources,so it is not always cle
13、ar how to.”可知答案为C。29B推理判断题。根据第五段的“such as using fragrancefree washing liquid (比如使用无香的洗涤液)”,可以推出带有芳香剂的日常用品可能含有有害的化学物质。30D细节理解题。根据文章最后一句“wantedmore rather than lessinformation on the issue”可知,她们希望知道更多相关的信息。阅读理解。Explaining Chinas peaceful growth to the American politicians and public will top President
14、 Hu Jintaos agenda when he visits the United States from September 5 to 8.“ This will be conductive to the development of SinoUS relations and Chinas relationships with the rest of the world.” He Yafei, director of the Department of North American Affairs, said at a news briefing yesterday.It will b
15、e Hus first State visit to the US after he became president in 2003. He will meet US President George W.Bush and legislators in Washington DC and business people in Seattle, and deliver a speech at Yale University in New Haven. Also on the list of areas of concern for Hu and Bush may be trade, Taiwa
16、n, energy and nuclear issue on the Korean Peninsula.Chinas favorable balance of trade with the US derives from different economic structures in the two countries. The two economies supplement and benefit each other instead of competing, and the US should loosen its grip over its exports, especially
17、high-tech products, to China, he said.After his US trip, President Hu will travel to Canada and Mexico from September 8 to 13, and back to New York on September 14 to attend the World Summit and other activities in celebration of the 60th anniversary of the United Nations.Hu will wrap up his tour on
18、 September 16 at the UN in a show Chinas support for the world body and multilateralism.At yesterdays news briefing, he also disclosed that the fourth round of SixParty Talks on Korean Peninsula Nuclear issue will be resumed in the week of September 12.1. The underlined word “wrap up” can be taken p
19、lace by .A. completeB. go onC. startD. do secretly答案解析:答案为A。本题为词义推断题。由 “wrap up”上一段 “attend the World Summit and other activities in celebration of the 60th anniversary of the United Nations.”可知,President Hu已经参加完UN的60周年庆祝活动,故答案为A。2. President Hu Jintao may came home after .A. September 8thB. Septemb
20、er 14thC. September 16thD. September 13th答案解析:答案为C。本题为推理题。最后一项活动的结束日期出现在倒数第二段 “Hu will wrap up his tour on September 16 at the UN in a show Chinas support for the world body and multilateralism.” 故可推断,President Hu Jintao 回家应该是9月16日以后。3. Which of the following is Not true?A. The visit to the US start
21、s on September 5B. Hu and Bush may talk about Taiwans trade and energy.C. The economy of the two countries should supplement and benefit each other.D. Korean penninsula nuclear issue is another important problem the two presidents may talk about答案解析:答案为B。本题为细节题。由第一段 “when he visits the United States
22、 from September 5 to 8.” 可知,A选项正确。由第三段最后一句话 “Also on the list of areas of concern for Hu and Bush may be trade, Taiwan, energy and nuclear issue on the Korean Peninsula.”可知,Hu 和 Bush之间讨论的问题有贸易,台湾问题,能源和朝鲜核问题。故B选项表达错误,D选项正确。由第四段 “The two economies supplement and benefit each other instead of competing
23、”可知,D选项正确。故答案为B。 4. The best title of this passage is .A. Itinerary for President Hu Jintaos US visitB. Meeting in the USC. The Relationship between China and the USD. The Problem between China and the US 答案解析:答案为A。本题考查文章的标题。全文都是在介绍President Hu Jintao的出国访问行程,故答案为A。阅读理解 The seventh game of any play-o
24、ff is always special, win or lose, it always has an edge-of-your-seat, heart-in-your-throat intensity unlike any other. One play, one shot, one save may make all the difference.But there are other things that make our games and sports so special.For example, where we play our sports is often one of
25、the best things about the games.Thinks of it:What is as pergect as a fresh sheet of ice after the Zamboni machine (赞博尼磨冰机) has made its final pass and left the surface as smooth as glass? Or a swimming pool on a summer morning, clear and calm, before the ferst swimmer has broken the water?To me a fr
26、eshly mowed and lined soccer field is as beautiful as any painting. SO is a golf course in the early morning, or in the evening when the sun is setting. The stuff we paly with is wonderfull, too. Is there anything that feels as good in your hand as a brand-new baseball? Or a nice leather football? G
27、rab hold of either, and you just habe to play a game of catch.The clothes are good too. Sports uniforms are much more colorful and comfortable than regular clothes . Maybe thats why so many kids stay in their soorts uniforms long after their games are over.No shoes feel better on my feet than my gol
28、f shoes. Maybe thats because I know I am going to have fun whenever I put then on.We talk so much about winning in sports. But if you are the kind of kid who is happy only when their team wins , then sports will let you down. After all, no team or player wins all the time.But if you can learn to enj
29、oy the parts of sports that have nothing to do with winning or losing-the feel of a favorite bat or stick in your hand, or how your heartbeats when you put on your uniform and run onto the field -then sports will always be fun. Whether you win or lose. 1.Which of the following words is close in mean
30、ing to the phrases “edge-of-your-seat,heart-in-your-throat”in para 1?A. Uncertain B. Scared C. Nervous D. Enthusiastic.答案解析:答案为C。本题为词义推断题。结合第一段内容,不论输赢的比赛,进球,救球都会有着不一样的感觉,这样的感觉必然是令人紧张的,故答案为C。A选项意为 “不确定的”,B选项意为 “害怕的”,D选项意为“热情的”,均不符合题意。2. According to the writer, people are advised .A. not to play a ga
31、me of catch B. to wear sports uniform longC. not to talk about winning in spors D. to have fun in spors 答案解析:答案为D。本题为文章的主旨大意题。 由文章最后一段 “But if you can learn to enjoy the parts of sports that have nothing to do with winning or losing. then sports will always be fun. Whether you win or lose.” 可知,作者建议人
32、们要学会在运动中不论输赢都要享受运动,从运动中获得快乐。故答案为D。3. Sports uniforms, as well as spors shoes, are mentioned in the text A. as an example of the special feeling of sports B. as comforbable wearingfor sports C. as particular desire of children D. as most favorite of sportsmen答案解析:答案为A。本题为推理题。由倒数第三、四段可知, 运动时穿的运动衫和运动鞋都
33、会让我们的感觉良好,能让我们在运动中获得快乐,文章用两件实物是为了将其作为运动时特别感觉的例子。故答案为A。4. Which would be the best title for the passage?A. Whether You Win or lose B. Many Joys of Sports C. Winning in Sports D. Games and Sports答案解析:答案为B。本题考查文章的标题。全文都是在围绕 “运动中的快乐”这一主题而展开,故答案为B。【广东省2012届高三考前冲刺卷(八)】BPenguins live together,but each pair
34、 has a little piece of ground of their own.When a penguin wants to walk through its neighbors ground,it must ask permission.If it does not do that,it will have to fight.Most of the time,penguins live on the water.They eat shell fish and look after their children carefully.All penguins are good paren
35、tsthe male penguins are perhaps the best parents in the world.They walk in the sea in the middle of the dark Antarctic water.They choose their wives in the dark.They can only hear themnot see them.Then the female penguins lay their eggs and go away for about two months.The males take care of the egg
36、s.If the eggs get cold,there will be no chicks.There is no food.The snow falls heavily and the wind blows stronglysometimes at 150 kilometers an hour.The penguins do not move.When the females return from the sea,they will not remember their husbands.It does not matter.Only one thing mattersthe eggs.
37、Male penguins never fightunless a penguin leaves a chick for a minute.They then fight because they all want it.They are strange and wonderful birds.31It seems interesting and unusual that the male penguins choose their wives _.Awhen the female penguins return from the seaBjust by hearing in the dark
38、nessCeach time they see the lovely femalesDafter they have had their own grounds32Male penguins fight when _.Athey choose their wivesBthey see a chick left aloneCthey want to get something to eatDthey walk through their neighbors ground33From the passage we know that _.Apenguins live a hard lifeBpen
39、guins live in pairsCpenguins will fight if one walks through others ground without permissionDeach penguin has a little piece of ground of its own34The penguins choose their wives in the dark.We can infer that _.Apenguins like nights very muchBthere is no daytime in that place at allCthe weather is
40、cloudy and rainy all the year aroundDthe sun cant shine there for nearly half a year every year35Which of the following is NOT true?AFemale penguins take care of the eggs.BFemale penguins often have their new husbands.CMale penguins use their ears to choose wives.DMale penguins dont move when they t
41、ake care of eggs,even though the wind often blows strongly.31B细节理解题。根据第二段第三、四句“They choose their wives in the dark.They can only hear themnot see them.”可知,雄性企鹅选择妻子只是在黑暗中通过听的方式。32B推理判断题。根据第二段倒数第三句“Male penguins never fightunless a penguin leaves a chick for a minute.”可以得知B项为正确答案。33C细节理解题。根据第一段第二、三句“When a penguin wants to walk through its neighbors ground,it must ask permission.If it does not do that,it will have to fight.”的描述可知C项为正确答案。如果选D项,则each penguin应为each pair。34D推理判断题。根据常识可知此时为极夜,故到处漆黑,没有光线。35A细节理解题。根据第二段第六句“The males take care of the eggs.”可知是雄性而非雌性企鹅照顾这些蛋。