收藏 分享(赏)

河北省鸡泽县第一中学2020-2021学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析).doc

上传人:a**** 文档编号:547015 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:26 大小:121KB
下载 相关 举报
河北省鸡泽县第一中学2020-2021学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析).doc_第1页
第1页 / 共26页
河北省鸡泽县第一中学2020-2021学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析).doc_第2页
第2页 / 共26页
河北省鸡泽县第一中学2020-2021学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析).doc_第3页
第3页 / 共26页
河北省鸡泽县第一中学2020-2021学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析).doc_第4页
第4页 / 共26页
河北省鸡泽县第一中学2020-2021学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析).doc_第5页
第5页 / 共26页
河北省鸡泽县第一中学2020-2021学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析).doc_第6页
第6页 / 共26页
河北省鸡泽县第一中学2020-2021学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析).doc_第7页
第7页 / 共26页
河北省鸡泽县第一中学2020-2021学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析).doc_第8页
第8页 / 共26页
河北省鸡泽县第一中学2020-2021学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析).doc_第9页
第9页 / 共26页
河北省鸡泽县第一中学2020-2021学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析).doc_第10页
第10页 / 共26页
河北省鸡泽县第一中学2020-2021学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析).doc_第11页
第11页 / 共26页
河北省鸡泽县第一中学2020-2021学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析).doc_第12页
第12页 / 共26页
河北省鸡泽县第一中学2020-2021学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析).doc_第13页
第13页 / 共26页
河北省鸡泽县第一中学2020-2021学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析).doc_第14页
第14页 / 共26页
河北省鸡泽县第一中学2020-2021学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析).doc_第15页
第15页 / 共26页
河北省鸡泽县第一中学2020-2021学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析).doc_第16页
第16页 / 共26页
河北省鸡泽县第一中学2020-2021学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析).doc_第17页
第17页 / 共26页
河北省鸡泽县第一中学2020-2021学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析).doc_第18页
第18页 / 共26页
河北省鸡泽县第一中学2020-2021学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析).doc_第19页
第19页 / 共26页
河北省鸡泽县第一中学2020-2021学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析).doc_第20页
第20页 / 共26页
河北省鸡泽县第一中学2020-2021学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析).doc_第21页
第21页 / 共26页
河北省鸡泽县第一中学2020-2021学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析).doc_第22页
第22页 / 共26页
河北省鸡泽县第一中学2020-2021学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析).doc_第23页
第23页 / 共26页
河北省鸡泽县第一中学2020-2021学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析).doc_第24页
第24页 / 共26页
河北省鸡泽县第一中学2020-2021学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析).doc_第25页
第25页 / 共26页
河北省鸡泽县第一中学2020-2021学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析).doc_第26页
第26页 / 共26页
亲,该文档总共26页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、河北省鸡泽县第一中学2020-2021学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析)(时间:120分钟,满分:150分)第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15.B. 9.15.C. 9.18.答案是B。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How is the weather this week

2、end according to the weatherman?A. Warm.B. Cool.C. Cold.【答案】A【解析】【原文】W: I really want to go to the beach this weekend. The weatherman said its going to be warm.M: Good. I hope it doesnt cool off.You know that the weather inCalifornia is really changeable.One minute its hot, and then the next minute

3、its cold.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the correct order number for the yellow teapot?A. TP12FS.B. TP12SF.C. PT12FS.【答案】B【解析】【原文】M: Do you have an order number there, Mrs. Garcia?W: Yes. Its TP12FS.M: One moment, please. Ah, yes. I see the problem. TP12FS is the correct number for the purple teapot.

4、The yellow one you wanted is TP12SF.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is Martin busy doing?A. Writing a book.B. Reading about Cuba.C. Looking for good news.【答案】A【解析】【原文】W: So, Martin, what have you been up to? Anything new?M: Well, these days I am writing a book about Cuba. It is interesting but Im so busy

5、that I dont have time to do anything else.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the relationship between the speakers?A. Father and daughter.B. Teacher and student.C. Classmates.【答案】C【解析】【原文】W: I was so lucky to get a ticket to the concert last night. It was great fun. I went with my father.M: What did you d

6、o after the concert?W: I went straight home because I had to finish my homework. OK, Tim. I have to go. See you in class tomorrow.M: Bye. Anyway, I have to go home and finish my homework.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers mainly talking about?A. The mans toy.B. The mans father.C. The mans ch

7、ildhood.【答案】A【解析】【原文】M: Look, thats me when I was eight or nine in the photo, holding a model train engine.W: Was it part of that train set youve still got in your room?M: Yeah, my father and I built all that together. We used to spend hours playing with it.第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或

8、独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Why is the woman looking for the envelope?A. She wants to send a letter.B. She needs to give it to Jill.C. She put her PIN number in it.7. What might the woma

9、n do next?A. Find Jill.B. Go to the kitchen.C. Buy an envelope.【答案】6. C 7. A【解析】【原文】W: Hey, Brad. You didnt take the envelope that was on the kitchen table, did you?M: No, why? Do you want to send a letter?W: Well, actually my new PIN number was in that envelope.M: Youre kidding me, are you?W: No, I

10、m not. I left it here this morning.M: Go and ask Jill. Maybe shes seen it.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. When does the meeting end?A. At 8:30.B. At 9:00.C. At 10:30.9. What do we know about the woman?A. She was late for work today.B. She will be the mans assistant.C. She is a new worker of th

11、e company.【答案】8. C 9. C【解析】【原文】M: Hello, Sarah. Good to see you again. Welcome to the company.W: Thank you. I know you asked me to come in a little later on my first day, but what time do I normally start work?M: Well, the office opens at 8:30 and the team starts work at a 9 oclock meeting.W: What h

12、appens after the meeting?M: We take a break at 10:30. My assistant Mia makes coffee for us all. Then its time to call customers and make sales.W: That sounds good.听下面一段较长对话,回答以下小题【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. Why is the man making the call?A. To have a talk with Tom.B. To invite the woman to a movie.C. To i

13、ntroduce a friend to the woman.11. What is Tom doing?A. Watching TV.B. Talking on the phone.C. Having fun with Julie.12. What can we learn about the man?A. He knows Julie.B. He lives in town.C. He shares a house with a friend.【答案】10. B 11. B 12. A【解析】【原文】M: Hey, Tina. This is Sam. Hows it going?W: P

14、retty good, Sam. How are you?M: Great! Do you want to go to the movies tonight?W: Sorry, we dont go out on Saturdays. Tom and I always stay at home and watch TV.M: Thats OK. Is Tom there now?W: Yes, but he is talking on his cell phone with his sister, Julie. Do you remember her?M: Yes, of course. Sh

15、e lives in Seattle right now, right?W: Right, but shes in town now. She stays with a friend for a few days.M: Thats nice. Tell her I say hello.W: Sure.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13 What did the man do on Sunday?A. He went to the museum.B. He visited the old castle.C. He watched a football ma

16、tch.14. How did the man find the movie?A. Special.B. Interesting.C. Boring.15. Who is Helen most likely to be?A. The mans friend.B. The mans wife.C. The mans daughter.16. What food did the man have?A. Italian food.B. Thai food.C. Chinese food.【答案】13. A 14. C 15. B 16. C【解析】【原文】W: Hello, Ben! How was

17、 your weekend?M: Great, thanks! I visited York with Helen and the kids. York is a really beautiful historic city and there are lots of old buildings. And my friendbooked us a really nice hotel.W: Oh? What did you do while you were there?M: Well, we visited the old castle on Saturday. I love history

18、and the kids enjoyed exploring all the different rooms. And we visited the museum on Sunday. Its so interesting. You can see what the town looked like in the past.W: What did you do on Saturday evening?M: I wanted to go to a football match, but there were no tickets. So we went to see a movie instea

19、d. The kids liked it, but I didnt. It was boring, to be honest.W: What did you do for food?M: Helen likes trying new food different from Italian food. So we planned to go to a Thai restaurant. Helen enjoyed it, but the kids didnt like the food, so we walked to a Chinese restaurant, further along the

20、 street.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. What difference does the speaker talk about first?A. Some expressions.B. Traffic rules.C. The food.18. What does the speaker think of the weather in London?A Changeable.B. Great.C. Uncomfortable.19. When does the speaker finish work now?A. At 5 p.m.B. At

21、8:30 p.m.C. At 9 p.m.20. Where did the speaker use to go on Friday evening in America?A. To the club.B. To the gym.C. To the restaurant.【答案】17. B 18. C 19. A 20. B【解析】【原文】M: Hi, Im Chris from Florida. Last year, I moved to London, where Im working for an American company. Its been a big change, and

22、there have been lots of things to get used to. For example, in the U.S. we drive on the right, while here in Britain Ive had to get used to driving on the left.What else? Well, the weather in Florida is usually great, so Im used to lots of sunshine, and I used to sunbathe a lot. In London it rains s

23、o much. I dont think Ill ever get used to it, and I always remember to take my umbrella with me.Food in England is different, too. In America, I used to eat a lot of Mexican food. Here in England, people love Indian food, so Im getting used to the different tastes. At the company where I work, its q

24、uite different. I used to work from 9 a.m. till 11 p.m. I hated working so late. Here in England, I start at 8:30 a.m., but finish at 5 p.m. On Friday evening English people like to go to the club with friends, but in AmericaI used to go to the gym. I love sports.Is there anything else? Some of the

25、words are different. The subway is called the “underground” in London, and British people call the fall “autumn”.第二部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题25分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AIs a picture worth a thousand words? We think so! Take a digital (数码的) photograph that answers this question:

26、 Why is Earth Day important to our planet?The winning photographer will receive a digital camera, and the photo will be published in TIME for Kids magazine. Get details below.The competition is open to students from 8 to 13 years of age.Judges will look for originality (原创性), creativity, photo compo

27、sition (构图) and relation to the Earth Day theme.Students must include their first name only; their e-mail address; a parents or a teachers e-mail address(very important), a caption (说明文字); the location in the photo; and the date when it was taken (must be between June 1, 2018, and December 20, 2019)

28、.Competition begins: October 9, 2019Competition closes: December 20, 2019To enter, students should visit and follow instructions to provide an original digital photo.The winner will receive a digital camera.All entries must follow the official rules for consideration.21. Who can take part in the Ear

29、th Day Photo Competition?A. Students aged from 8 to 13.B. Professional photographers.C. Students and their teachers.D. Students and their parents.22. Students who enter the competition should_,A. include their full nameB. post the photo on the InternetC. provide information about the photoD. provide

30、 parents email address23. What type of writing is this text?A. An exhibition guide.B. An announcement.C. An environment review.D. An official report.【答案】21. A 22. C 23. B【解析】本文是一篇应用文。文章是有关地球日摄影比赛的通告,涉及参赛对象、时间、要求和奖项等信息。【21题详解】细节理解题。根据文章“The competition is open to students from 8 to 13 years of age.(竞

31、赛面向8至13岁的学生。)”可知,8至13岁的学生可以参加地球日摄影比赛。故选A。【22题详解】细节理解题。根据文章“Students must include their first name only; their e-mail address; a parents or a teachers e-mail address(very important), a caption (说明文字); the location in the photo; and the date when it was taken (must be between June 1, 2018, and Decembe

32、r 20, 2019).( 学生必须只填写自己的名字;他们的电子邮件地址;家长或老师的电子邮件地址(非常重要),说明文字;照片中的位置;以及拍摄日期(必须在2018年6月1日至2019年12月20日之间)。)”可知,参加比赛的学生应该提供有关照片的资料。故选C。【23题详解】推理判断题。根据全文内容可知,文章是一篇关于地球日摄影比赛的,涉及参赛对象、时间、要求和奖项等信息。从而推断出,本文是一篇通告。故选B。BYa Ting had taken me under her wing after hearing me speaking Chinese in a hotel in LijiangSh

33、e had been hitchhiking(搭便车旅行) around China for monthsShe invited me to travel with her, which was how we ended up on the side of the road looking for a ride to the Tiger Leaping GorgeWithin 20 minutes, we had our first rideThe driver couldnt take us all the way and ended up dropping us at a freeway

34、crossroadsAs a new hitchhiker, I thought that would be the end of our luck, but almost immediately we got another rideOur most unforgettable ride was when a twentysomething kid picked us upHe couldnt take us the whole way so his uncle bought us lunch and a bus ticket for the rest of the journeyHe fe

35、lt it was his duty to help us find a way to complete our tripIt brought tears of joy and thankfulness to my eyesThis was the first time I understood how guests are respected(受尊重) in ChinaA few weeks later, we said goodbyeI thought we had been so lucky because we had been a local(本地人) and a foreigner

36、 travelling togetherBut now Ya Ting was no longer around to do the talking, nor did I have someone to depend on if something went wrongWhen I stood by a highway in Sichuan, I knew all about the difficulties before meNow I was just a strange foreigner on her own who suddenly had to manage with poor C

37、hineseAfter about 30 minutes, a couple picked me up and took me the whole eight hours to ChengduWe ate lunch on the way, and they refused to allow me to pay for any of it, which I had come to learn was typical(特有的) of Chinese cultureThis made me believe that people werent being friendly because of Y

38、a Ting24. What do the author and Ya Ting have in common?A. They both are foreignersB. They both live in LijiangC. They both are hitchhikersD. They both speak Chinese well25. What can we learn about the authors trip to the Tiger Leaping Gorge?A. It was rather tiringB. It was very smoothC. It was full

39、 of dangerD. It was heartbreaking26. What was the main cause of the authors difficulties mentioned in Paragraph 3?A. She lost her wayB. She had little money leftC. She was unable to find her friendD. She was a lone foreign traveler in China27. What did the couple do when taking the author to Chengdu

40、?A. They dropped her halfwayB. They lent her some moneyC. They offered her a free lunchD. They taught her about Chinese culture【答案】24. C 25. B 26. D 27. C【解析】本文是一篇记叙文。文章是一名外国女士描述她在中国搭便车旅行的经历。【24题详解】细节理解题。根据文章第一段中作者对Ya Ting的描述“She had been hitchhiking around China for months(她几个月来一直在中国搭便车旅行)”和对她自己的描述

41、“As a new hitchhiker(作为新的搭便车旅行者)”可知,她俩都是搭便车旅行者。故选C。【25题详解】推理判断题。根据作者在前两段描述她们去虎跳峡搭便车的经历“Within 20 minutes, we had our first ride . almost immediately we got another ride和Our most unforgettable ride .”可知,20分钟内,我们有第一次搭乘;几乎马上我们有了另一次搭乘;我们最难忘的搭乘,作者和Ya Ting很幸运地搭上不同的便车到达虎跳峡。由此可推断,她们的这趟旅行很顺利。故选B。【26题详解】细节理解题

42、。根据文章第三段中的“Now I was just a strange foreigner on her own who suddenly had to manage with poor Chinese”可知,现在我是一个独自旅行的奇怪的外国人不得不设法和可怜的中国人打交道。与Ya Ting分手后,作者面临的困难是:她是一名独自在中国搭便车旅行的外国人。故选D。【27题详解】细节理解题。根据文章最后一段中的“We ate lunch on the way, and they refused to allow me to pay for any of it ”可知,我们在路上吃了午饭,他们拒绝让

43、我付费,这对中国夫妇免费请作者吃了顿午饭。故选C。CCharles Darwin lived an unusually quiet lifeIn 1842, Darwin and his wife Emma moved from London to Kent in southern England to have as little disturbance(烦扰) as possibleThey already had two children then, and would go on to have eight more in the countryDarwin had very regu

44、lar(有规律的) habitsHe rose early and went for a walkAfter breakfast he worked in his study until 9:30 am, his most productive time of the day, and then read his letters lying on the sofa before returning to workAt midday he would go for another walk with his dog, stopping at his greenhouse to inspect(查

45、看) his experimentsThen he would go for another walk around an area of woodlandWhile walking on his “thinking path”,Darwin would consider his unsolved scientific problemsAfter lunch he read the newspaper and wrote lettersHis network of friends provided information from all corners of the worldThe Dar

46、wins were not very strict parents and the children were always seen running wildTheir father worked patiently to a background of playful shouts and little footsteps walking past his study doorAfter dinner Darwin played backgammon (a game for two people to play) with his wifeHe once wrote, “Now the r

47、esult with my wife in backgammon stands like this: shehas won only 2,490 games, while I have won, hurrah(a cheer of joy or victory), hurrah, 2,795 games!”Although he had poor health, Darwin continued to publish(出版) a lot of creative works until his final book in 1881He died the following year, aged

48、73Rather than a quiet space in the local churchyard, which he called “the sweetest place on Earth”,Darwin was given a state funeral(国葬) in Londons Westminster Abbey28. Why did the Darwins move to Kent?A. To do more experimentsB. To cut their cost of livingC. To enjoy more peacefulnessD. To be togeth

49、er with their children29. What did Darwin do every day?A. He studied in the woodsB. He started to work at 9:30 amC. He wrote letters in the morningD. He examined his experiments30. What did Darwins children probably think of him?A. StrictB. SweetC. ColdD. Brave31. What is this text mainly about?A. D

50、arwins scientific achievementsB. Darwins unusual state funeralC. Darwins personal lifeD. Darwins large family【答案】28. C 29. D 30. B 31. C【解析】本文是一篇记叙文。文章讲述了英国著名科学家达尔文宁静的个人生活。【28题详解】细节理解题。根据文章第一段中的“In 1842, Darwin and his wife Emma moved from London to Kent in southern England to have as little disturb

51、ance(烦扰) as possible(1842年,达尔文和他的妻子艾玛从伦敦搬到了英格兰南部的肯特郡,以尽量减少干扰。)”可知,达尔文夫妇搬家是为了免受外界的打扰,以享受更多的宁静。故选C。【29题详解】细节理解题。根据文章第三段中的“At midday he would go for another walk with his dog, stopping at his greenhouse to inspect(查看) his experiments(中午的时候,他会带着他的狗再去散步,在温室里检查他的实验。)”可知,达尔文每天会去查看实验的进展情况。故选D。【30题详解】推理判断题。根

52、据文章第五段中的“The Darwins were not very strict parents and the children were always seen running wildTheir father worked patiently to a background of playful shouts and little footsteps walking past his study door(达尔文夫妇不是很严格的父母,孩子们总是乱跑。他们的父亲耐心地工作着,身后是嬉闹的喊声和从他书房门前走过的小脚步声)”可推断,在孩子们眼里,父亲达尔文应该很温和。故选B。【31题详解】

53、主旨大意题。文章首段第一句“Charles Darwin lived an unusually quiet life. (查尔斯达尔文过着异常平静的生活。)”即文章主旨句。本文讲述了英国著名科学家达尔文宁静的个人生活。故选C。DOur street is a short, one-way street, four blocks from the Charles River. Its lined with three-family homes, built at the turn of the century for people who worked at factories and need

54、ed places to live.There are families and single people, older couples and students in this street. There are Greeks and Chinese and white Americans.If you head down the street and make a left turn, you may run across Billy Davis. He was born on that street and is now a retiree (退休人士). Hell tell you

55、all about Cambridge in the old days. Hell tell you how he couldnt act up because there were so many watching mamas on his street and they all had eyes on the naughty (顽皮的) kids in the neighbourhood. He might do something wrong, but the minute he walked in his own house, his mum would say “Hey, what

56、were you doing down at the park?” and it was all over. His stories need telling and we are eager (渴望的) listeners.Walk over a block and you reach our neighbourhood mechanic, Phil. Hes the best mechanic in all Cambridge and will give you fair prices and honest statements of whats wrong with your car.W

57、alk the other way to Central Square and youll come across the Village Grill, run by Theo and Helen. Its a small neighbourhood restaurant. Whatever you order, you will always find it is worth every penny (便士). You dont just pay for food, but you pay for conversation and it is always interesting. Theo

58、 and Helen are Greek, so the conversation turns Greek sometimes.I walk out of the house on this Monday morning, and smile at my neighbourhood. Its going to be a hot day, and tonight will see many of us at our front door, observing (观察) each other through plants.32. What do the underlined words “act

59、up” in Paragraph 3 mean?A. Behave badly.B. Play games.C. Travel alone.D. Give performances.33. What does Billy Davis like to do?A. Play jokes on people.B. Walk around the street.C. Tell stories about the old days.D. Watch naughty kids in the street.34. What can we infer from Paragraph 5?A. The autho

60、r likes having meals in the Village Grill.B. The restaurant owners have a good sense of humour.C. The food in the Village Grill is expensive but delicious.D. The restaurant owners usually talk with their customers.35. What does the author think of his neighbourhood?A. Unchanged.B. Friendly.C. Quiet.

61、D. Wealthy.【答案】32. A 33. C 34. D 35. B【解析】这是一篇说明文。文章介绍了作者所居住的街区,包括街区的基本情况、街坊邻居和餐馆等。【32题详解】词义猜测题。画线短语所在句意为:他会告诉你他不能_,因为在他的街上有那么多妈妈在看着,她们都盯着附近那些顽皮的孩子们。结合后文中“He might do something wrong, but the minute he walked in his own house, his mum would say “Hey, what were you doing down at the park?” and it was

62、 all over.”可知,他如果做错了什么,当他回家时,妈妈就会发现,那时一切都完了。由此可推断出,街上有妈妈们盯着他,所以他不敢做坏事,否则会被妈妈发现,“Behave badly”意为“表现不好”,符合句意。故选A项。【33题详解】细节理解题。根据第三段关键句“Hell tell you all about Cambridge in the old days.”和“His stories need telling and we are eager (渴望的) listeners.”可知,他会告诉你以前剑桥的一切,而我们就是他的故事的听众。由此可推断出,Billy Davis喜欢讲过去的故

63、事。故选C项。【34题详解】细节理解题。根据五段关键句“You dont just pay for food, but you pay for conversation and it is always interesting. Theo and Helen are Greek, so the conversation turns Greek sometimes.”可知,去这个餐馆花钱吃饭的客人不仅能享受美食,还能享受有趣的聊天。来自希腊的店主有时会让聊天变得颇具希腊特点。由此可推断出,餐馆的主人经常和客人聊天。故选D项。【35题详解】推理判断题。作者在文章中介绍了自己居住的街区的概况并描述了

64、在那里居住的人们。从作者行文的用词(best mechanic, honest, worth every penny等)以及最后一段中关键句“I walk out of the house on this Monday morning, and smile at my neighbourhood.(这个星期一早上我走出家门,向我的邻居微笑。)”可推断出,作者认为自己居住的街区很不错,人与人之间友好和睦,“Friendly”意为“友好的”,能够表达作者对街区的看法。故选B项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为

65、多余选项。Keeping the memory in shape is important at any age,but it requires a bit more work as we grow. There are some simple activities that can improve your memory._36_Awaken your senses.Use your senses to help your memory store(储存) needed information._37_You can ask yourself like this: Is the sky a

66、light blue or deep purple? The more involved(参与的) you can be in the information, the easier it is for your brain to store it.Use imagination and relation.Trying to remember names? Lets say you meet a man named Frank Parker._38_Tie the two together by picturing Frank dressed up in a hot dog costume(服

67、装) parking his car in the parking lot. Now each time you see Frank ,you should easily recall his name.Breathe deeply and relax._39_Relax, breathe deeply and slowly and let your mind ease up for a minute. Being relaxed makes it easier for information to be both stored and remembered._40_When you come

68、 upon something you need to remember, say to yourself,“Hey, pay attention and remember this! ”You are giving yourself a wake-up call as well as giving your mind a marker that it can use to help in storing the new information.A. Give yourself an order.B. Get a good nights sleep.C. Here are four of th

69、em to get you started.D. Picture a hot dog for Frank and a car for Parker.E. For example, note the colors of a picture you want to remember.F. When we try hard to remember something we often become nervous.G. The way you live influences not only your physical health but also your memory.【答案】36. C 37

70、. E 38. D 39. F 40. A【解析】本文是一篇说明文。保持记忆力在任何年龄都很重要,但随着我们的成长,这需要更多的努力。有一些简单的活动可以提高你的记忆力。文章介绍了四种方法可以帮助你开始。【36题详解】上文提示“有一些简单的活动可以提高你的记忆力。”再根据下文提供的四个方法,承接上下文,C项Here are four of them to get you started.(这里有四种方法可以帮助你开始。)切题,故选C。【37题详解】上文提示“用你的感官来帮助记忆储存需要的信息。”承接上文,E项For example, note the colors of a picture y

71、ou want to remember.(例如,注意你想记住的图片的颜色。)切题,故选E。【38题详解】上文提示“试着记住名字?假设你遇到一个叫弗兰克帕克的人。”下文提示“想象一下,Frank穿着热狗装,把车停在停车场里。”承接上文且与后句为并列关系,D项 Picture a hot dog for Frank and a car for Parker.(想象一个热狗给弗兰克,一辆车给帕克。)切题。故选D。39题详解】下文提示“放松,慢慢深呼吸,让你的大脑放松一分钟。”承接下文,F项 When we try hard to remember something we often become

72、nervous.(当我们努力记住某事时,我们经常会变得紧张。)切题。该项中的nervous与Relax, breathe相吻合。故选F。【40题详解】此空是小标题,应该用短小精悍的祈使句,在A/B中选。根据下文内容“当你遇到需要记住的事情时,对自己说,“嘿,注意,记住这个!”由此推知,A项Give yourself an order.(给你自己一个命令。)切题。故选A。第三部分语言知识运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Advertising is about creati

73、ng images,and this is especially true when advertising food and drinksWhat the_41_looks like is more important than what it tastes likeIf companies hope to sell food successfully,the food must_42_appetizingTelevision advertising of food often uses_43_Apparently,food looks especially appetizing if it

74、 movesChocolate sauce looks much more_44_when you see it being poured over ice cream than it does just sitting in a jar_45_effects also help to sell food:sausages sizzling(咝咝响) in a frying pan are mouthwateringA TV_46_for a brand of coffee had the sound of coffee percolating(过滤) in the backgroundThe

75、 commercial was so_47_that it lasted five yearsThe_48_of food and its packaging is also very importantIf the color looks_49_,people wont eat itNobody would normally eat blue bread or drink blue beerOther_50_food colors are purple,gray,and in some cases,whiteHow people expect something to taste often

76、 influences how it_51_does tasteResearchers gave some mineral water to two groups of peopleThey told one group that the water was mineral water,and almost all people said,“It tastes_52_”Then the researchers told the other group that the water was tap waterThis group said the water tasted a little fu

77、nnyThe word tap created a(n)_53_image of chlorine(氯)It is the same with_54_A food manufacturer gave a group of people the same_55_in a glass jar and in a can and asked them to taste itThey all claimed that the product in the glass jar tasted betterSo it seems to be trueImage is everything41. A. comp

78、anyB. foodC. imageD. milk42. A. lookB. tasteC. soundD. smell43. A. soundB. senseC. movementD. imagination44. A. beautifulB. naturalC. cleanD. delicious45. A. ActionB. TelevisionC. MusicD. Sound46. A. advertisementB. programC. showD. speech47. A. noisyB. expensiveC. successfulD. long48. A. priceB. na

79、meC. brandD. color49. A. rightB. greatC. interestingD. wrong50. A. unknownB. unpopularC. practicalD. famous51. A. actuallyB. especiallyC. elegantlyD. seriously52. A. strangeB. funnyC. goodD. salty53. A. perfectB. unusualC. unpleasantD. unbelievable54. A. advertisingB. packagingC. producingD. tasting

80、55. A. productB. waterC. meatD. coffee【答案】41. B 42. A 43. C 44. D 45. D 46. A 47. C 48. D 49. D 50. B 51. A 52. C 53. C 54. B 55. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文中讲到通常电视给食物打广告,会使用移动、声音、食物颜色以及食物外包装来让食物看起来更美味,顾客也更容易接受。【41题详解】考查名词词义辨析。句意:食品看起来怎么样比尝起来怎么样更重要。A. company公司;B. food食物;C. image图像;D. milk牛奶。根据上文中的“advertisi

81、ng food and drinks.”以及下文中“.sell food successfully, the food must”多处原词重现可知,此处应填食物。故选B。【42题详解】考查动词词义辨析。句意:如果公司想要让食品卖得好,食品必须看起来让人有食欲。A. look看起来;B. taste尝起来;C. sound听起来;D. smell闻起来。上一句食品看起来怎么样比尝起来怎么样更重要,所以必须看起来有食欲。故选A。【43题详解】考查名词词义辨析。句意:电视上的食品广告经常使用动态的形式。A. sound声音;B. sense感觉;C. movement运动;D. imaginatio

82、n想象。根据下文中的“if it moves”可知,此处指食品电视广告经常采用动态的形式,movement最符合语境。故选C。【44题详解】考查形容词词义辨析。句意:巧克力酱倒在冰淇淋上比放在罐子里看起来更美味。A. beautiful美丽的;B. natural自然的;C. clean干净的;D. delicious美味的。根据上一句“食物看起来特别有食欲,如果它是动的。”可知巧克力酱汁看起来会更加美味可口。故选D。【45题详解】考查名词词义辨析。句意:音效也有助于食品的销售。A. Action行为;B. Television电视;C. Music音乐;D. Sound声音。根据本段所讲内容

83、为如何用声音吸引顾客购买食物可知,音效有助于食品销售。故选D。【46题详解】考查名词词义辨析。句意:一个品牌咖啡的电视广告背景是咖啡过滤的声音。A. advertisement广告;B. program程序;C. show表演;D. speech演讲。本文全文都在讲做广告而非其他。故选A。【47题详解】考查形容词词义辨析。句意:这个商业广告如此成功以至于它持续了5年。A. noisy嘈杂的;B. expensive昂贵的;C. successful成功的;D. long长期的。广告连续五年都是如此,说明它很成功。故选C。【48题详解】考查名词词义辨析。句意:食品的颜色和包装也十分重要。A. p

84、rice价格;B. name名字;C. brand品牌;D. color颜色。根据下文中的“If the color looks”如果颜色看起来可知颜色也是重要的一方面。故选D。【49题详解】考查形容词词义辨析。句意:如果颜色看起来不对,人们就不会吃。A. right正确的;B. great伟大的;C. interesting有趣的;D. wrong错误的,不对的。根据“people wont eat it”可知,人们不吃颜色特别的那些食物,是因为颜色不对劲。故选D。【50题详解】考查形容词词义辨析。句意:其他不受欢迎的食物颜色是紫色、灰色,有时还有白色。A. unknown未知的;B. un

85、popular不受欢迎的;C. practical实用的;D. famous著名的。根据上文通常没有人会吃蓝色面包或喝蓝色啤酒可知,这些是不受欢迎的食物颜色。故选B。【51题详解】考查副词词义辨析。句意:人们对某种东西的味道的期望往往会影响它的实际味道。A. actually实际上,事实上;B. especially特别,尤其;C. elegantly优雅地;D. seriously严重地。根据文中expect和actually可知,即期望的和实际的形成对比。故选A。【52题详解】考查形容词词义辨析。句意:味道很好。A. strange奇怪的;B. funny有趣的,滑稽的;C. good好的

86、;D. salty咸的。根据语境可知,这组人被告知水是矿泉水,所以几乎所有人都认为这水尝起来很好。故选C。【53题详解】考查形容词词义辨析。句意:tap这个词让人产生了一种令人不快的关于氯的想象。A. perfect完美的;B. unusual不寻常的;C. unpleasant讨厌的,令人不愉快的;D. unbelievable难以置信的。另一组人被告知水是自来水,所以这水给这组人造成了不好的印象。故选C。【54题详解】考查名词词义辨析。句意:包装也是一样。A. advertising广告;B. packaging包装;C. producing产品;D. tasting品尝。根据下文同一产品

87、同一组实验者却分别用的是玻璃罐和密封罐可知,此处说的是包装因素。故选B。【55题详解】考查名词词义辨析。句意:一个食品生产商分别用玻璃罐和密封罐包装好同一种产品给一组人,并邀请他们品尝。A. product产品;B. water水;C. meat肉;D. coffee咖啡。根据下文他们都说玻璃罐里的产品味道更好可知,给的是同一产品。故选A。【点睛】完形填空的解题技巧之一就是要根据上下文来学会“推理”出最佳选项。同学们要遵循“上下求索”的原则来查找信息。例如本文中多次出现的原词重现和近义词重现以及段落内容的概括理解等都是很好的答案落足点,同时掌握知大意然后抠细节的解题方法也更有助于我们寻找到正确

88、答案。根据上文中的“advertising food and drinks.”以及下文中“.sell food successfully, the food must”多处原词重现可知,此处应填食物。故小题1选B。第二节(共10小题;每小题15分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Hi! My name is Adam and Im _56_ freshman at senior high school. _57_ (go) from junior high school to senior high school is a really big ch

89、allenge. The first week was a little _58_ (confuse).I had to think very _59_(careful) about which courses I wanted to take. The school adviser helped me choose the _60_ (suit) ones: maths, English, chemistry, world history, and Chinese. I know _61_ Chinese is a very difficult language, but I hope _6

90、2_ (be) fluent when I graduate. My adviser _63_(recommend) that I should sign up _64_ advanced literature _65_ I like English and Im good at it. Ill try my best to be a qualified senior high school student.【答案】56. a 57. Going 58. confusing 59. carefully 60. suitable 61. that 62. to be 63. recommende

91、d 64. for 65. because【解析】本文是一篇记叙文。文章作者是一名高一新生,主要介绍了他选择课程的考虑。【56题详解】考查冠词。句意:我的名字是亚当,我是一名高一新生。freshman为可数名词,且发音以元音音素开头,所以用不定冠词a。故填a。【57题详解】考查非谓语动词。句意:从初中到高中是一个非常大的挑战。分析句子可知,句子缺少主语,所以用动名词作主语。故填Going。【58题详解】考查形容词。句意:第一周有点混乱。句中用形容词作表语,主语The first week 是物,所以用-ing形式的形容词。故填confusing。【59题详解】考查副词。句意:我必须非常认真地考

92、虑我想选什么课程。修饰动词think用副词形式。故填carefully。【60题详解】考查形容词。句意:学校的指导老师帮我选择了合适的科目:数学、英语、化学、世界历史和中文。句中ones代指前句中的courses ,所以前用形容词修饰。故填suitable。【61题详解】考查名词性从句。句意:我知道中文是一门很难学的语言,但我希望毕业时能说一口流利的中文。本句考查宾语从句,从句不缺少成分且句意完整,所以用连接词that。故填that。【62题详解】考查非谓语动词。句意:我知道中文是一门很难学的语言,但我希望毕业时能说一口流利的中文。hope to do sth.希望做某事。故填to be。【6

93、3题详解】考查时态。句意:我的指导老师建议我报名学习高级文学,因为我喜欢英语,而且擅长英语。陈述过去的事情,所以用一般过去时。故填recommended。【64题详解】考查短语。句意:我的指导老师建议我报名学习高级文学,因为我喜欢英语,而且擅长英语。sign up for登记注册, 登记报名。故填for。【65题详解】考查连词。句意:我指导老师建议我报考高级文学,因为我喜欢英语,而且擅长英语。根据句意可知,这里用because作原因状语。故填because。第四部分写作(共两节,满分40分)第一节应用文写作(满分15分)66. 假定你是李华,你校英语报正在征集同学们对独自旅游和结伴旅游的观点。

94、请你用英语写一篇短文,表达你的观点和理由,给校英语报投稿。注意:1词数80左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯。_【答案】One possible version:When it comes to the ways of travelling, everyone has his or her own preferenceSome people like travelling with friends or family while others like travelling aloneFor me, I prefer the latter oneFirst of all, by trave

95、lling alone, I can make my own decisions and get to know myself betterSecondly, travelling alone makes it possible for me to communicate with local people and make new friendsThirdly, it is a good chance to be independentTravelling alone can teach me how to deal with problems in difficult situations

96、Lastly, travelling with friends costs more time sometimes, because you need to decide how and where you will go【解析】【分析】本篇书面表达属于开放性作文,要求考生说明自己对独自旅游和结伴旅游的观点和理由。【详解】第一步:审题体裁:说明文时态:根据提示,时态主要应为一般现在时。结构:总分法总分法指把主题句作为总说,把支持句作为分说,并以这种方式安排所写内容。写作思路:1. 点明主题,说明自己观点。 2. 说明自己的理由 1)自我或团队(Self or team) 2)新友或旧友(New

97、 Friends or old friends) 3 ) 自理或互助。(Self-care or mutual assistance) 4 ) 自由或安全。(Freedom or safety)第二步: 重点词组(以支持独自旅游为例)the ways of travelling;his or her own preference;travelling with friends or family;travelling alone;make ones decisions;make new friends;deal with problems第三步:连词成句1. When it comes to

98、the ways of travelling, everyone has his or her own preference2. Do you like travelling with friends or family or travelling alone?3. I can make my own decisions and get to know myself better4. I can communicate with local people and make new friends5. I can deal with problems in difficult situation

99、s根据提示及关键词句进行修改,注意主谓一致、时态问题以及句式的变换。第四步:连句成篇(文章纽带)1.表文章结构顺序:First of all, Firstly/First, Secondly/Second And then, Finally, In the end, At last2.表并列补充关系:What is more, Besides, Moreover, Furthermore, In addition As well as, not onlybut (also), including,3.表转折对比关系:However, On the contrary, but, On the o

100、ne hand,On the other hand Some,while others,as for, sothat 4.表因果关系:Because, As, So, Thus, Therefore, As a result 连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡。第五步:润色修改最后,书写一定要规范清晰。【点睛】范文内容完整,要点全面,语言规范,语篇连贯,词数适当,上下文意思连贯,符合逻辑关系。作者在范文中使用了一些高级表达方式,短语:“the ways of travelling”,“when it comes to ”“ones own preference”,“to be

101、 independent”等;句式:动名词作主语、it作形式宾语“travelling alone makes it possible for me to communicate with local people and make new friends.”it作形式主语“Thirdly, it is a good chance to be independent”全文中没有中式英语的句式,也没有滥用一些作文套句,表达理由时,运用了各种句式的变化,显示了较高英语运用能力。另外,文章思路清晰、层次分明,上下句转换自然,通顺流畅。第二节 读后续写(满分25分)67. 阅读下面短文,根据所给情节进

102、行续写,使之构成一个完整的故事。I have been in the teaching profession for more than thirty years, and one of the best teachers I have ever known is Mr_Rowe. I was lucky enough to teach fourth grade together with him.Mr. Rowe had endless patience and understanding and I learned so much from watching him. He could p

103、erform miracles, like the one he performed with Steven, one of the unhappiest kids I had ever seen. Steven couldnt stand school. He didnt like being picked last for kickball. He didnt like the kids who raised their hands and knew all the answers, and most importantly, he didnt like himself.The first

104、 day he walked into Mr. Rowes classroom, he ignored the other students, looking angry and annoyed, and slid into his chair, knocking a couple of textbooks onto the floor.Mr. Rowe walked over to him and touched Stevens shoulder, but Steven pulled away. Nevertheless, Mr. Rowe welcomed him: Hi, Steven.

105、 Im happy you are in my class. We are gonna have a great year. Steven looked around the room as if Mr. Rowe must be mistaken. No teacher in his right mind would want Steven to be part of his classroom.So, while Mr. Rowe seemed cheerful and relaxed that day of school, it seemed like Steven was angry

106、and confused.That day after classes, Mr. Rowe chose Steven to pitch(投球) the kickball at recess. Hey, Steven, Mr. Rowe commented, You are good at pitching. Let me show you my secret trick. Mr. Rowe taught Steven one of the tricks that not a single kid could perform. Steven learned fast and did quite

107、well! Everyone cheered for him!After the kickball, Steven sat as close to Mr. Rowe in classes as he could. When a question was asked, Steven lit up; when he knew the answer, he raised his hand; when he answered the question, his voice shook. However, he got the answer right! He said, with Mr. Rowe,

108、his days of the fourth grade promised wonderful.That is not to say that every day went smoothly, but it was obvious that Steven grew to love Mr. Rowe more and more with each passing day.注意:1.所续写短文的词数应为150左右;2.至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;3.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4.续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph 1:Time passed

109、 quickly that year, and before we all knew it, it was the last day of school._Paragraph 2:Many years later, Mr. Rowe and I were surprised when a handsome young man walked into our classroom, dressed in the army uniform._【答案】Paragraph 1: Time passed quickly that year, and before we all knew it, it wa

110、s the last day of school. Our school had a very special tradition on the last day. All the teachers filled the sidewalk, waving goodbye to the kids as the bus pilled out with their horns honking. But on that particular day, Steven walked slowly to the bus, his head down, tears in his eyes. He boarde

111、d the bus reluctantly, hesitated, and then ran back off the bus to hug Mr. Rowe. “I dont want to leave you.” He sobbed. With red-rimmed eyes, Mr. Rowe comforted him, “I will miss you, too.”Paragraph 2: Many years later, Mr. Rowe and I were surprised when a handsome young man walked into our classroo

112、m, dressed in the Marine Corps(海军) uniform. The young man stood tall and proud. It was Steven! Mr. Rowe and I couldnt believe our eyes. He saluted and hugged Mr. Rowe tightly! “I have come back to school today just to say thanks to you!” It is my hope that every teacher is blessed with such a wonder

113、ful experience of a former student coming back to say, simply to say a very simple THANKS.【解析】【分析】这是一篇读后续写,要求考生根据已给材料续写,使之构成一个完整的故事。【详解】所给材料叙述了Mr. Rowe和他的学生Steven之间的故事。考生应该认真读所给材料,首先根据所给材料推断出合理的后续故事情节,然后列出故事梗概,最后对细节内容进行适当的调整。注意至少使用5个短文中标有下划线的关键词语。要确保续写内容合乎情理。【点睛】所给范文自然地衔接了所给材料内容,情节合理完整,表达自然具体。适当运用了一些较好的句式和词汇,使文章增色不少:例如:非谓语动词(waving goodbye to the kids);独立主格(his head down, tears in his eyes);名词性从句(that every teacher is blessed with such a wonderful experience of a former student coming back to say, simply to say a very simple THANKS)。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1