收藏 分享(赏)

2022届高考统考英语外研版一轮复习课时提能练7 必修2 MODULE 1 OUR BODY AND HEALTHY HABITS WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:546704 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:8 大小:71KB
下载 相关 举报
2022届高考统考英语外研版一轮复习课时提能练7 必修2 MODULE 1 OUR BODY AND HEALTHY HABITS WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共8页
2022届高考统考英语外研版一轮复习课时提能练7 必修2 MODULE 1 OUR BODY AND HEALTHY HABITS WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共8页
2022届高考统考英语外研版一轮复习课时提能练7 必修2 MODULE 1 OUR BODY AND HEALTHY HABITS WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共8页
2022届高考统考英语外研版一轮复习课时提能练7 必修2 MODULE 1 OUR BODY AND HEALTHY HABITS WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共8页
2022届高考统考英语外研版一轮复习课时提能练7 必修2 MODULE 1 OUR BODY AND HEALTHY HABITS WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共8页
2022届高考统考英语外研版一轮复习课时提能练7 必修2 MODULE 1 OUR BODY AND HEALTHY HABITS WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共8页
2022届高考统考英语外研版一轮复习课时提能练7 必修2 MODULE 1 OUR BODY AND HEALTHY HABITS WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共8页
2022届高考统考英语外研版一轮复习课时提能练7 必修2 MODULE 1 OUR BODY AND HEALTHY HABITS WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时提能练(七)必修2Module 1Our Body and Healthy HabitsA:知识层面. 语境语法填空()用所给词的适当形式填空Xiao Ming used to be a very lazy boy. He ate too much but 1rarely (rare) took exercise. As a result, he was getting 2.overweight (weight) quickly. Every time he climbed up all the stairs to his classroom, he was always 3.breath

2、less (breath). Being very fat, he had a high risk of knee 4.injury (injure). His mother showed great 5.anxiety (anxious), thinking it was 6abnormal(normal) for boys of his age. Later, she persuaded his son to get rid of his 7unhealthy (health) lifestyle. Xiao Ming lives a very active life now.()填入一个

3、单词There was a time when I was crazy 1about football. One day I had 2.a temperature because I stayed on the court when it was raining hard. I went to see the doctor. He examined me carefully after I lay 3.down on a bed. He said my cold was connected 4.with the rain. Then he gave me some pills and tol

4、d me to have them on time for 5.at least three days. I followed his advice and my health soon picked 6up.语境短文改错(共有5处错误)Good health is connected with diet and exercises. They are very important to young people health. But some are crazy about computer games. They eat junk food and rarely take part sp

5、orts. As a result, they become overweight and unhealthy. To keep fit, they should have a balance diet and spend more time take exercise. We hope that they will develop a healthy lifestyle.答案Good health is connected with diet and . They are very important to young health. But some are crazy about com

6、puter games. They eat junk food and rarely take part sports. As a result, they become overweight and unhealthy. To keep fit, they should have a diet and spend more time exercise. We hope that they will develop a healthy lifestyle.根据提示补全句子1老首相是个聪明诚实的人,比谁都称职。(fit)The old prime minister was a wise, hon

7、est man who was more fit for his office/job than anyone else.2要认真听,否则会听不清楚重点。(祈使句or/otherwise陈述句)Listen carefully or/otherwise youll miss something important.3他担心在国外旅行的家人。(anxious)He was anxious about his family, who were travelling abroad.4透过窗户我看见他正在庭院里修理他的汽车。(see sb.doing)From the window I saw him

8、 repairing his car in the court.5我们应该每天按时吃早餐,因为早餐对我们来说真的非常重要。(thats because)We should eat breakfast on time every day, thats because breakfast is really important for usB:能力层面.阅读理解(2020云南省高中毕业生复习统一检测)Pang Hui placed a few more pairs of chopsticks on the table for a family dinner,though she did not e

9、xpect her big family of seven would use them as serving chopsticks.Surprisingly,her 75yearold father,who used to shrug off the idea of serving chopsticks,became a firm supporter this time,said Pang,40,from Beihai,a coastal city of South Chinas Guangxi Zhuang Autonomous Region.Chinese people often sh

10、are dishes,and diners use their own chopsticks to serve themselves food from the shared dishes,a tradition now being challenged by the outbreak of COVID19.“We feel a sense of crisis as well as the urge to desert our old habits when we see reports of family infections,” Pang said,pointing to the repo

11、rts of the virus spreading via droplets and close contact.Local governments are helping to encourage a shift,too.On Feb.13,2020,local authorities of Beihai started a campaign promoting serving chopsticks and spoons,which will avoid crossinfection caused by the use of personal chopsticks.Similar meas

12、ures were also adopted in other cities like Beijing,Shanghai and Hangzhou.Taizhou City in East Chinas Jiangsu Province even standardized the colours of serving chopsticks and spoons to help diners differentiate (区分) them from personal ones.The practice of eating wild animals has been targeted by the

13、 government,which remains present in certain areas.China stopped the illegal trading and transportation of wild animals shortly after the outbreak.The move became a permanent ban on Feb.24,2020,when the country made a decision on thoroughly prohibiting (禁止) the illegal trading of wildlife and the co

14、nsumption of wild animals.Li Bo,with the Hainan International Center for Wildlife Protection,said wild animal consumption could lead to the faster extinction of particular species,damage the ecological balance and harm peoples health.“The epidemic (流行病)could become a turning point to eliminate the b

15、ad habit,” Li said.【语篇解读】本文主要介绍了新冠肺炎爆发带来的改变,包括提倡使用公筷以及禁食野生动物等。1What can we learn about Pang Huis family from the text?AThere are usually more than seven people dining together.BThey have started to use serving chopsticks at table.CPang Huis father opposes using serving chopsticks.DThey dont know how

16、 to avoid being infected by the virus.B推理判断题。根据第一段中的“Pang Hui placed a few more pairs of chopsticks on the table for a family dinner”可推知,庞慧家里已经开始在餐桌上使用公筷,故选B。2According to the text,what has been done by the government?ASharing dishes has been abandoned.BCrossinfection has been prevented.CEating wild

17、 animals has been forbidden.DStandard personal chopsticks have been adopted.C细节理解题。根据第八段中的“the country made a decision on thoroughly prohibiting(禁止)the illegal trading of wildlife and the consumption of wild animals”可知,中国政府已经全面禁止食用野生动物,故选C。3What does the underlined word “eliminate” in the last parag

18、raph probably mean?AExplain.BDiscover.CForm.DRemove.D词义猜测题。根据第九段中的“wild animal consumption could lead to the faster extinction of particular species,damage the ecological balance and harm peoples health”可知,食用野生动物可能加速某种物种的灭绝,破坏生态平衡而且对人的健康有害,由此可知,食用野生动物是一种陋习,并结合画线词所在句和语境可知,这种流行病可能成为消除这种陋习的转折点,故选D。4Wha

19、t can be the best title for the text?AServing Chopsticks PromotedBWays to Help People Stay HealthyCThe Outbreak of COVID 19 Leads to ChangeDChina Bans Trading of WildlifeC标题判断题。本文以新冠肺炎爆发后,庞慧一家使用公筷引出话题,接着下文中讲到了政府在饮食方面推出的一些新政,这都是新冠肺炎爆发带来的改变,故C项最适合作本文的标题。.完形填空(2020广州市高三年级阶段训练)Throughout my life,I was n

20、ever very athletic.I wasnt really into 1 or sports.The only 2 I enjoyed were 3 things like watching TV and playing computer games.It was during my junior year in high school that I realized I needed a 4 My friends were joining the longdistance running club and 5 me to do it too.At my school,there we

21、re no qualification 6 ;every student was accepted. As everyone gathered together on the first day of practice,the 7 announced that it was time for a “warmup”I imagined the warmup would be a 8 jog around the 400metre track.I soon 9 it was a 1km run.After completing the run,I was 10 ! I wondered,“ If

22、thats a warmup,whats next?” The 11 workout for the day was a 5km run,which I mostly walked.When I came home,I really considered 12 However,I 13 myself to keep at it and try harder. Of course,there was no real improvement 14 I always came last during practice and the first few 15 As days and weeks we

23、nt on,I really tried my best.During practice,I would always keep at the 16 of the group;the fastest,more 17 runners were always ahead,while the laziest were behind.As a result of my 18 ,the warmup became a real warmup.The 5km runs was transformed into an 19 workout.And I was no longer the last in an

24、ything we did.For a former couch potato,like me,this was a(n) 20 【语篇解读】在“我”的生活中,“我”从来都不是很擅长运动,“我”喜欢做无意义的事;但在高三时,“我”意识到“我”需要做出改变;“我”的朋友邀请“我”参加五千米长跑俱乐部,在俱乐部第一次训练后,“我”想过放弃,但“我”说服了自己继续训练并最终成功地坚持了下来。1ArulesBartCcompetitionsDschoolworkC根据上文中的“I was never very athletic”可知,“我”对竞赛或运动不是很感兴趣。故选C。2AproceduresBa

25、ctivitiesClessonsDprogramsB根据第一句中的“I was never very athletic”及该句中的“watching TV and playing computer games”可知,“我”仅仅喜欢的活动都是无意义的(pointless),比如看电视和玩电脑游戏。故选B。3AendlessBpointlessCimportantDchallengingB参见上题解析。A项意为“无止境的”,C项意为“重要的”,D项意为“挑战性的”,均与语境不符。4AchangeBrestCteamDresultA根据下文中的“joining the longdistance r

26、unning club”以及“to do it too”并结合语境可知,“我”在高三的时候,意识到自己需要做出改变。故选A。5AaccompaniedBassistedCrequiredDinvitedD根据该句中的“My friends were joining the longdistance running club”和“to do it too”可推知,“我”的朋友邀请“我”也参加。6AtrialsBalternativesCopportunitiesDreasonsA根据空后的“every student was accepted”可知,在我们学校,没有资格选拔赛(trials)。7

27、AcompetitorBcoachCreporterDrefereeB根据该句中的“the first day of practice”并结合常识可知,此处应是俱乐部的教练在指导学生进行长跑前的热身练习。故选B。8AhardBboringCpracticalDcasualD根据该句中的“the warmup”以及语境可知,当教练宣布要进行热身练习时,“我”以为是绕着400米的跑道随便慢跑而已。故选D。9AdecidedBsuspectedCrealizedDagreedC根据上题的解析及该句中的“it was a 1km run”可知,“我”很快意识到热身练习是一千米的长跑。故选C。suspe

28、ct意为“觉得”,不符合语境。10Asent offBtaken awayCturned downDworn outD根据下文中的“If thats a warmup,whats next?”可知,“我”跑完一千米之后,已经精疲力竭了。D项意为“精疲力竭,疲惫不堪”,故选D。send sb.off意为“罚某人下场”;take sb.away意为“带走某人”。11ArealBbestCexpectedDfunA根据上文中的“If thats a warmup,whats next?”并结合语境可知,那一天真正的训练是五千米长跑。故选A。12AcomplainingBquittingCcrying

29、DrefreshingB根据上文的内容可知,当回到家的时候,“我”真的考虑过退出长跑俱乐部。故选B。13AconvincedBtaughtCsentDhelpedA根据该句中的“keep at it and try harder”可知,“我”说服了自己要坚持,并且将更加努力。convince意为“说服”,故选A。14AactuallyBgraduallyCseparatelyDinstantlyD根据空后的“I always came last during practice”可知,真正的进步不是马上就有的,故选D。A项意为“实际上”;B项意为“逐渐地”;C项意为“分别地”;D项意为“立即,马

30、上”。15AperformancesBpresentationsCracesDstepsC根据文章内容可知,“我”加入的是长跑俱乐部,因此这里表示的是“我”在训练中以及最初的一些跑步比赛中,总是最后一名,故选C。16AmiddleBtopCfrontDbottomA根据该句中的“the fastest,more runners were always ahead,while the laziest were behind”可知,在训练中,“我”总是处于小组的中间位置,那些跑得最快、更加认真的(serious)学生总是在“我”的前面,而那些最懒惰的则在“我”后面。故选A。17ApopularBc

31、onfidentCseriousDrelaxedC参见上题解析。18AinspirationBdeterminationCloyaltyDcontributionB根据第13及16小题的解析和语境可知,“我”没有退出长跑俱乐部,而是说服自己要坚持,并且在尽自己的最大努力之后,“我”也在慢慢进步,并且由于“我”的决心,进行五千米长跑前的热身练习成了真正的热身练习,而且每天的五千米跑也变成一次容易的训练。故选B。A项意为“灵感”;B项意为“决心”;C项意为“忠诚”;D项意为“贡献”。19AunimaginableBavoidableCeasyDoptionalC参见上题解析。unimaginable“难以置信的”;avoidable“可以避免的”。20AexceptionBexampleCpromotionDsuccessD根据前一句中的“I was no longer the last in anything we did”以及上文的内容可知,“我”之前是不爱运动的,但自加入长跑俱乐部以来,经过“我”的努力,“我”在任何跑步活动中都不是最后一名了,这对“我”来说,就是一件成功的事情。故选D。A项意为“例外”;B项意为“例子”;C项意为“提升”;D项意为“成功的事”。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1