收藏 分享(赏)

广安市罗渡中学2015高考英语阅读理解一轮自练(1)(答案).doc

上传人:a**** 文档编号:545115 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:9 大小:253.50KB
下载 相关 举报
广安市罗渡中学2015高考英语阅读理解一轮自练(1)(答案).doc_第1页
第1页 / 共9页
广安市罗渡中学2015高考英语阅读理解一轮自练(1)(答案).doc_第2页
第2页 / 共9页
广安市罗渡中学2015高考英语阅读理解一轮自练(1)(答案).doc_第3页
第3页 / 共9页
广安市罗渡中学2015高考英语阅读理解一轮自练(1)(答案).doc_第4页
第4页 / 共9页
广安市罗渡中学2015高考英语阅读理解一轮自练(1)(答案).doc_第5页
第5页 / 共9页
广安市罗渡中学2015高考英语阅读理解一轮自练(1)(答案).doc_第6页
第6页 / 共9页
广安市罗渡中学2015高考英语阅读理解一轮自练(1)(答案).doc_第7页
第7页 / 共9页
广安市罗渡中学2015高考英语阅读理解一轮自练(1)(答案).doc_第8页
第8页 / 共9页
广安市罗渡中学2015高考英语阅读理解一轮自练(1)(答案).doc_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家广安市罗渡中学2015高考英语阅读理解一轮自练(1)(答案)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。 【2014河南省淇县高级中学一模】ANuclear energy is a controversial topicThere has been widespread public debate over it. It seems that the nuclear energy is either a gigantic disaster waiting to happen or the all-powerful way of the fu

2、ture.It is often believed that nuclear energy is something we cannot do without. We live in a consumer society with a huge demand for commercial products of all kinds. Besides, an increase in industrial production is considered to be one solution to the problem of mass unemployment. Such an increase

3、 assumes an abundant and cheap energy supply. Many people believe nuclear energy provides an endless and economical source of power and that it is therefore fundamental for an industrially developing society. Among other advantages is that nuclear power, except for accidents, is clean. A further adv

4、antage is that a nuclear power station can be run and maintained by relatively few technical and administrative staff. The nuclear reactor represents a great step in our scientific evolution and, whatever the anti-nuclear group says, it is wrong to expect a return to more primitive sources of fuel.H

5、owever, opponents(people who oppose something)of nuclear energy point out that nuclear power stations bring a direct danger not only to the environment but also to civil liberties. Environmentalists argue in the long run nuclear energy wastes valuable resources and disturbs the ecology to an extent

6、which could bring about the destruction of the human race. Furthermore, it is questionable whether nuclear power is a cheap source of energy when everything is considered. There have, for example, been very costly accidents in America, in Britain and, of course, in Russia. The possibility of increas

7、es in the cost of uranium(铀)in addition to the cost of greater safety provisions(设施)could price nuclear power out of the market.In spite of the case against nuclear energy above, nuclear energy programmes are expanding, which assumes a continual growth in industrial production and consumer demands.

8、However, it is doubtful whether this growth will or can continue. Having weighed up the arguments in both sides, it seems that there are good economic and ecological reasons for sources of energy other than nuclear power. 56.Whats the writers attitude toward nuclear energy?AObjective B.Negative C.To

9、lerant D. Appreciative57.According to the opponents, which of the following is true of nuclear energy?APrimitive.BEndlessCCheap.DUnsafe.58.Some people believe that nuclear energy is the most important because .Aunclear power stations can be run and maintained by relatively few staff.Bit can meet the

10、 growing demand of an industrially developing society.Cit represents a huge step forward in our scientific evolution.Dit provides a perfect way out to increase employment59.Which of the following shows the structure of the passage?【参考答案】56、CDDB 阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C,D四个选项中,选出最佳选项。【陕西省西安市第一中学2014高考英

11、语二模试题】AAdvertising gives useful information about which products to buy. But modern advertising does more than gives news about products and services. Todays advertisements, or ads, try to get consumers to buy certain brands. Writers of advertising are so skillful that they can, sometimes persuade a

12、 consumer to wear a certain kind of clothing, eat a special kind of cereal, or see a movie. Consumers might never even want a product if they did not see or hear advertisements for it.For example, you probab1y do not need the newest cereal in the supermarket. There are probably many cereal brands on

13、 your kitchen shelves. You may not have space on a shelf for another. But if you see ads about a new cereal that is your extra-tasty and has a free prize in the box, you may want it. Advertising must get attention. To be effective, it must be exciting, entertaining, or provide some pleasure. The sec

14、ret of writing good advertising copy is to offer a good idea as well as a product. The idea is what the ad is really selling. One example is an ad that says eating a certain cereal will make a person do well in sports. That cereal brand may sell better if consumers think it offers strength and energ

15、y.【小题1】What is discussed in this passage? A. The content of modern advertising.B. The skills of modern advertising. C. The results of modern advertising.D. The writing of modern advertising. 【小题2】According to the passage, a good advertisement should _.A. be both persuasive and effective B. give peop

16、le useful informationC. show people a productD. show people a new idea of a product 【小题3】From the passage, we know that_ . A. modern advertising has less effect on customers B. once customers see ads about a new cerea1, they are sure to buy itC. cereal can make people strongD. cereal is a kind of fo

17、od which is popular among people 【小题4】 What can we infer from the passage?A. Customers can easily be persuaded by advertisements.B. Customers should be persuaded by advertisements.C. Its impossible for customers to buy a product without advertisements. D. Customers buy products according to their de

18、mands rather than the advertisements. 【答案】【小题1】B【小题2】A【小题3】D【小题4】A【2014界黑龙江省哈三中高三上第三次验收考试】D There are various aspects that go into making a successful school, and success can be measured in various ways. Often, the teachers are praised for a schools success and blamed for its failure. Yet, in order

19、for a school to be effective, it must be a place where teaching and learning can easily take place, and that requires the hard work of more than just educators. Students must take learning into their own hands and feel as if what they are doing is as important as it actually is. This can only be don

20、e with the cooperation of every adult that is involved in the students life. Some of these individuals often go unnoticed, yet the role they play in the students lives is immeasurable. In the school, administrative assistants greet students at the start of the day and answer a large quantity of ques

21、tions. When an assistant remembers a students name or even something special about that student, it communicates to him that he is cared for. The assistant can also give that extra encouragement for a student to make better choices, especially when they are visiting the principals office. Meanwhile,

22、 though cafeteria workers have a short space of time to interact with students, they can make a big difference as well. Beyond meeting nutritional needs, cafeteria workers may also on occasion meet the emotional needs of the students they serve. Students benefit from positive interaction with adults

23、, and cafeteria workers may give that extra bit of encouragement that a child needs. Custodians (管理员) are usually underappreciated for what they offer to schools. They have to be knowledgeable about everything from cleaning to fixing the most intricate (复杂的) tools. They get to school early in the mo

24、rning before teachers arrive and lock up late at night after the last student has left from the after-school event. They also make sure teachers are equipped with the necessary items and prepare the rooms so that they are ready for learning. A great custodian also gives that kind word or extra smile

25、 to that student who needs it most.67. The purpose of the passage is to _.A. emphasize the role teachers play in a schoolB. highlight the contributions of other staff at school besides teachers.C. tell us who make the greatest contributions to a schoolD. explain what contributes to the success of a

26、student68. If an assistant remembers a students name, the student will feel that _. A. he is paid particular attention to B. he is special C. he has done something wrong D. he has made progress in study 69. Which of the following is TRUE about cafeteria workers? A. Its enough for them to cook for th

27、e students. B. Its hard for them to interact with the students. C. They have the most interaction with students at school.D. They can also meet the emotional needs of the students. 70. How does the author feel about the staff mentioned in the text? A. Disappointed. B. Dissatisfied. C. Appreciative.

28、D. Doubtful.【参考答案】67-70BADC阅读理解。 The Western has been the favorite type for American adventure story since the nineteenth century. While the American West was being settled, newspapers and dime novels could depend on stories of the frontier settlements and tell tales about living in the untamed wild

29、erness to sell. The public back East was eager to read about the West, even if the stories were more fiction than fact.In 1902, Owen Wister published his novel The Virginian, which was one of the first novels to treat the Western as a serious literary form; the novel still sold well and had inspired

30、 several movies and a television series. In 1905, Bertha H. Bower and Zane Grey published their first novels, and the popular Western novels had continued to flourish from that day on, with current novels by Luke Short, Max Brand, and Louis L Amour carrying on the tradition.The first Western movie a

31、ppeared even earlier than these serious Western novels. Before the turn of the century, an associate of Edisons had filmed Cripple Creek Barroom Scene, a few seconds of film showing the inside of a saloon, to help publicize the invention of the movie camera. In 1903 the Edison company filmed the fir

32、st full-length Western The Great Train Robbery. The film lasts less than fifteen minutes, but a story is told its entirety. In the movie, bandits (强盗) rob a train and its passengers, killing the engineer, and find themselves tracked down by a posse. Audiences loved the movie. Some theaters were actu

33、ally opened for the single purpose of showing The Great Train Robbery and only later realized that they could do equally well showing other movies. The film was so successful that other companies, and finally even the Edison company itself, began producing copies and other versions of The Great Trai

34、n Robbery. Ironically, in an era when the West was still very real -Arizona, New Mexico and Oklahoma were all territories rather than states in 1903 The Great Train Robbery was filmed in New Jersey. 9. The purpose of this passage is to_.A. discuss the making of the movie The Great Train RobberyB. di

35、scuss the early Western novelsC. discuss the art of movie makingD. trace the development of the Western as an American adventure story tradition10. We can conclude from this passage that_.A. people lost interest in the West after 1903B. Owen Wister was an ex-cowboyC. New Jersey was still untamed wil

36、derness in 1903D. films were fairly uncommon at the time The Great Train Robbery was made11. The passage suggests that_.A. Edisons invention of the movie camera happened;by accidentB. movie houses didnt make much-money in the early daysC. Easterners were fascinated by the wild WestD. The Great Train

37、 Robbery was poorly received by the public because it lacked a plot12. As used in this passage, the word “literary” means_.A. humorous B. financial C. appropriate to literature D. amateur【答案解析】9. D 推断题。从1902年出版的小说,1903年拍的一部电影,到1905年的第一批小说等,作者如此不吝惜笔墨,是为了追溯具有冒险故事传统的美国西部发展史。故D项是正确答案。10. D 推断题。第三段,通过The

38、 Great Train Robbery影片的成功放映,人们才开始认识到在影剧院也可以同样放映一些其它影片,于是其它制片公司甚至于the Edison公司本身便开始生产其副本及The Great Train Robbery的其它译本。通过以上信息,我们得出的结论应是D项所表达的内容,那一时期的电影并非相当普及。11. C 推断题。第一段最后一句的was eager to read about the West(渴望看一些有关西部的书),与题中were fascinated by the wild West (对荒芜的西部着了迷)表达了同样的信息,故C项为正确答案。12. C 词义题。根据上下文

39、关系以及关键词语novels和form可推知literary的词义。因为“小说”与“形式”应属于“文学”范围。阅读理解-1There are various reasons why cancers appear to be on the increase. For one thing, though their sufferers are to be found in all age groups, cancers are particularly likely to attack persons in their middle and advanced years. Naturally, s

40、ince people live longer these years, there are more cancer sufferers than before. Again, with better methods of diagnosis (诊断), doctors can more easily recognize cancerous growths that would formerly have passed unnoticed or that would have been wrongly diagnosed. It is also believed that certain ha

41、bits and conditions of modem living, including heavy smoking and the pollution of the air, may leave people living in more cancer-causing conditions than before.We all look forward to the day when a simple medical test can find cancer while it is still small. Researchers around the world are working

42、 on such a test. Most of their work deals with the examination of the blood.Researchers in Boston have found something in the blood of cancer patients that does not appear in healthy persons. The test showed which persons had cancer and which did not. It was correct more than 90 percent of the time.

43、The researchers believe the test may be able to show cancer very clearly in its development. Cancers discovered early usually can be treated successfully.The test examines very small bits of fat in the blood called lipids (脂质). Cancers seem to change lipids although doctors do not know why. The test

44、 showed differences between the lipids of the persons with cancer and the lipids of those without cancer.The researchers say the new test could be a step to develop a simple way to check patients for cancer before the disease shows on an X-ray.1. Who will fail cancer from the study of the researcher

45、s?A. The young. B. The middle age and the older.C. The man. D. The woman.2. The underlined words such a test refer to_.A. the test that shows which persons have cancer and which dont .B. the test that may be able to show cancer very early in its development,.C. a simple medical test that cannot find

46、 cancer when it is -smallD. a new test that could be a step to develop a difficult way3. Which of the following statements is true according to the passage?A. Cancers have much to do with something in patients blood.B. People living in better conditions are most likely to be attacked by cancer.C.X-r

47、aying is the best way to determined whether a person has cancer or not.D. Cancers have nothing to do with a persons habits and living conditions.4. What would be the best title for the passage?A. A simple way to cancer B. Cancers can be curedC. How to find cancer D. Early discovery of cancer1. B 细节题

48、。从第一段中的cancers are particularly likely to attack persons in their middle and advanced years可以知道癌症尤其容易在中年人和老年人的身体上发生。2. B 词义题。第二段中的a simple medical test can find cancer while it is still small;test与后面的such a test指的是同样的一种方法,所以这里的test指的是上句的“用最简单的方法诊断早期的癌症”。3. A 细节题。第三段中提到了cancer病人血液中的有些东西在健康人中没有,并且百分之九十以上的情况是这样的。B项与D项的意思与文章第一段中的certain habits and conditions of modern living including heavy smoking and pollution of the air may leave people living in more cancer-causing conditions不符;C项内容与文章最后一段的意思不符。4. D 主旨题。文章在开头就交代了写作的目的,有各种不同的理由说明了为什么癌症似乎在上升,而从后面的几段我们知道科学家们正在研究一种新的早期诊断cancer的方法。- 9 - 版权所有高考资源网

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1