收藏 分享(赏)

新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册单元素养评价 UNIT 3 DIVERSE CULTURES WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:544564 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:36 大小:184.50KB
下载 相关 举报
新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册单元素养评价 UNIT 3 DIVERSE CULTURES WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共36页
新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册单元素养评价 UNIT 3 DIVERSE CULTURES WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共36页
新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册单元素养评价 UNIT 3 DIVERSE CULTURES WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共36页
新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册单元素养评价 UNIT 3 DIVERSE CULTURES WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共36页
新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册单元素养评价 UNIT 3 DIVERSE CULTURES WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共36页
新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册单元素养评价 UNIT 3 DIVERSE CULTURES WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共36页
新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册单元素养评价 UNIT 3 DIVERSE CULTURES WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共36页
新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册单元素养评价 UNIT 3 DIVERSE CULTURES WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共36页
新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册单元素养评价 UNIT 3 DIVERSE CULTURES WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共36页
新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册单元素养评价 UNIT 3 DIVERSE CULTURES WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共36页
新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册单元素养评价 UNIT 3 DIVERSE CULTURES WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共36页
新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册单元素养评价 UNIT 3 DIVERSE CULTURES WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共36页
新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册单元素养评价 UNIT 3 DIVERSE CULTURES WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共36页
新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册单元素养评价 UNIT 3 DIVERSE CULTURES WORD版含解析.doc_第14页
第14页 / 共36页
新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册单元素养评价 UNIT 3 DIVERSE CULTURES WORD版含解析.doc_第15页
第15页 / 共36页
新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册单元素养评价 UNIT 3 DIVERSE CULTURES WORD版含解析.doc_第16页
第16页 / 共36页
新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册单元素养评价 UNIT 3 DIVERSE CULTURES WORD版含解析.doc_第17页
第17页 / 共36页
新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册单元素养评价 UNIT 3 DIVERSE CULTURES WORD版含解析.doc_第18页
第18页 / 共36页
新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册单元素养评价 UNIT 3 DIVERSE CULTURES WORD版含解析.doc_第19页
第19页 / 共36页
新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册单元素养评价 UNIT 3 DIVERSE CULTURES WORD版含解析.doc_第20页
第20页 / 共36页
新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册单元素养评价 UNIT 3 DIVERSE CULTURES WORD版含解析.doc_第21页
第21页 / 共36页
新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册单元素养评价 UNIT 3 DIVERSE CULTURES WORD版含解析.doc_第22页
第22页 / 共36页
新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册单元素养评价 UNIT 3 DIVERSE CULTURES WORD版含解析.doc_第23页
第23页 / 共36页
新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册单元素养评价 UNIT 3 DIVERSE CULTURES WORD版含解析.doc_第24页
第24页 / 共36页
新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册单元素养评价 UNIT 3 DIVERSE CULTURES WORD版含解析.doc_第25页
第25页 / 共36页
新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册单元素养评价 UNIT 3 DIVERSE CULTURES WORD版含解析.doc_第26页
第26页 / 共36页
新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册单元素养评价 UNIT 3 DIVERSE CULTURES WORD版含解析.doc_第27页
第27页 / 共36页
新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册单元素养评价 UNIT 3 DIVERSE CULTURES WORD版含解析.doc_第28页
第28页 / 共36页
新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册单元素养评价 UNIT 3 DIVERSE CULTURES WORD版含解析.doc_第29页
第29页 / 共36页
新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册单元素养评价 UNIT 3 DIVERSE CULTURES WORD版含解析.doc_第30页
第30页 / 共36页
新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册单元素养评价 UNIT 3 DIVERSE CULTURES WORD版含解析.doc_第31页
第31页 / 共36页
新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册单元素养评价 UNIT 3 DIVERSE CULTURES WORD版含解析.doc_第32页
第32页 / 共36页
新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册单元素养评价 UNIT 3 DIVERSE CULTURES WORD版含解析.doc_第33页
第33页 / 共36页
新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册单元素养评价 UNIT 3 DIVERSE CULTURES WORD版含解析.doc_第34页
第34页 / 共36页
新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册单元素养评价 UNIT 3 DIVERSE CULTURES WORD版含解析.doc_第35页
第35页 / 共36页
新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册单元素养评价 UNIT 3 DIVERSE CULTURES WORD版含解析.doc_第36页
第36页 / 共36页
亲,该文档总共36页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元素养评价(三)(Unit 3)(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Jack, how do you like the play? M: Its a simple story

2、 with a happy ending, but, luckily, they had a very strong actor, he can manage to carry the whole play. 1. What does the man like about the play? A. The story. B. The ending. C. The actor. 答案: CText 2M: Have we missed it? The man said its only five blocks away opposite the bank. W: Wait a minute, t

3、he Chinese restaurant, the national bank, there it is, the R hotel. 2. Which place are the speakers trying to find? A. A hotel. B. A bank. C. A restaurant. 答案: AText 3M: Have you got the time? I forgot to bring my watch. It must be over 3 oclock. W: Yes, actually its twenty past three. M: Oh, that m

4、eans the meeting will begin in twenty minutes. 3. When will the meeting begin? A. At 3: 20. B. At 3: 40. C. At 4: 00. 答案: BText 4W: Everything here looks really good. What are your specials today? M: We have our usual soup and salad. They are potato soup and vegetable salad. W: Those are my favourit

5、es. It will be very difficult to make a choice. 4. Where are the speakers? A. In a shop. B. In a restaurant. C. In the mans house. 答案: BText 5W: I cant believe how hot it is here today. M: If you think this is bad, you should have been here last week. 5. What does the man mean? A. He prefers cold we

6、ather. B. He has had a difficult week. C. The temperature was good last week. 答案: C第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: Rachel, Im trying to figure out where to travel wh

7、ile I stay in China. Have you been to any good scenic places there? W: Yes. Ive been to a few places that were beautiful. If you ask me, Id recommend that you visit Harbin in the winter. And I really like some of the scenic areas in Guilin, Yangshuo, and Zhangjiajie in the summer. M: Whats special a

8、bout those places? W: Guilin and Yangshuo have beautiful mountains and blue skies, and Zhangjiajie has a national park with the most beautiful mountains Ive ever seen. Have you ever seen the movie Avatar? M: I have; the mountains in the movie were pretty cool. I heard that they based them on the one

9、s in Zhangjiajie. 6. Where does the woman suggest visiting during the winter? A. Harbin. B. Tianjin. C. Zhangjiajie. 答案: A7. Which scenic spot is associated with Avatar? A. Guilin. B. Yangshuo. C. Zhangjiajie. 答案: C听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: Hey, Simon! Where were you? I was looking for you everywhere

10、. M: Im sorry, but I was with my teacher, Mrs Peggy. She told me that the headmaster wanted to see me right away. W: Wow! What happened? Did you do anything wrong? M: No. At first, I didnt know what was going on. Everything happened so fast. When I went inside the office, everyone came to me and sho

11、ok hands with me. Then, I saw my parents. They came up and hugged me. W: Were they congratulating you? M: Yes! You got it! I won an international essay competition and they gave me a medal! 8. Where did the boy go with his teacher? A. To his home. B. To the classroom. C. To the headmasters office. 答

12、案: C9. What do we know about the boy? A. He did something wrong. B. He won a medal. C. He failed to hand in an essay. 答案: B听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: How many people will you bring to the party? M: Let me think. Emm . . . seven. W: OK, Paul and Gloria are coming too with two of their friends. Thats e

13、leven. And Susan and Billy. Thats fifteen, including us. I think our living room is big enough. M: Yeah. So Ill make 30 hamburgers, two for everybody. W: Thats too many. People dont eat that much meat. You know, Gloria is going on a diet and Paul never eats burgers and things like that. M: All right

14、 then. Lets say 20. And lets have 5 bags of chips. W: Thats not enough. I can eat one bag all by myself. M: OK, 10 bags of chips. And what else? Fifteen bottles of beer? W: Thats OK. How about dessert? M: Dessert? Well, what do you think? Watermelon? Ice cream? W: Ice cream! M: OK. Ill get one big c

15、an of really good ice cream. 10. What are the speakers mainly talking about? A. What to be prepared for the party. B. Who to be invited to the party. C. Where to hold the party. 答案: A11. How many people will be invited to the party? A. 15. B. 13. C. 11. 答案: B12. What does the woman NOT suggest provi

16、ding? A. Fewer hamburgers. B. More chips. C. Watermelon. 答案: C听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: Im on the beach to talk with Mel Flynn, an Australian teenager who spends most of her free time underwater. Hello, Mel. W: Hi. M: How did you become interested in diving? W: I grew up near the beach, and I liked

17、watching little fish. My parents said they knew Id work with fish when I got older. Theyre both biologists, but more interested in land animals. When I was old enough, I asked if I could go diving, so I could take a closer look at all the amazing things living underwater. M: When did you start to di

18、ve? W: I learned to swim when I was three. But I had to wait for seven years to dive. But even then we couldnt go deeper than twelve meters. M: Did you feel scared? W: Not really. The teacher told us which dangerous fish to avoid and as long as we left them alone, we wouldnt be in danger. And we wer

19、e never too far from our dive boat. M: And what do you do now? W: I joined a group of teenagers who help scientists with their research. I like working with them. We are volunteers, but many of us are planning on becoming biologists on sea animals in the future. Ive learned so much already by watchi

20、ng the scientists at work. 13. Why did Mel Flynn become interested in diving? A. To learn more about sea animals. B. To join a group of teenagers. C. To help with her parents research. 答案: A14. How old was Mel Flynn when she started diving? A. 7. B. 10. C. 12. 答案: B15. What did Mel Flynn do to stay

21、safe underwater? A. She always kept close to other divers. B. She didnt go deeper than seven meters. C. She stayed away from dangerous fish. 答案: C16. Why does Mel Flynn like working with the scientists? A. To earn money from it. B. To gain valuable experience. C. To get a good job through it. 答案: B听

22、第10段材料, 回答第1720题。Text 10M: We are glad to have Dr. Garfield to talk to us today about dreams. Let me start by asking the first question. Does everyone dream? W: It appears that everyone does. Mostly when people say that they never dream, what they really mean is that they dont remember their dreams

23、or they dont think their dreams are important. The other day, someone named Davis came to me and said that he used to be a great dreamer, but suddenly he stopped having dreams. I asked him what happened. It turned out that his brother died by heart attack and he never expected that such a terrible t

24、hing would happen to a young person. Generally, when there was some frightening event and to dream about it was too terrible, people prefer not to dream about it. Actually the worst thing you can do is stop dreaming. Because it means that the bad experience would be too painful to even appear in dre

25、ams. As long as you dream about it and even the dream is frightening, your mind is working on it. My personal opinion about what dreams do is that they help us deal with our problems. We say certain pleaders take pleasant dreams. When a person is hurt deep inside, when a person is seriously ill or w

26、hen a person has been really sad, if people turn off their dreams totally, it means they dont allow themselves to even think about it. 17. Why do some people say they never have dreams according to Dr. Garfield? A. They forget about their dreams. B. They dont want to tell the truth. C. They have no

27、bad experiences. 答案: A18. Why did Davis stop having dreams? A. He got a serious heart attack. B. He was too sad about his brothers death. C. He was frightened by a terrible dream. 答案: B19. What is Dr. Garfields opinion about dreaming? A. It is very useful. B. It makes things worse. C. It prevents th

28、e mind from working. 答案: A20. Why do some people turn off their dreams completely? A. To sleep better. B. To recover from illnesses. C. To stay away from their problem. 答案: C第二部分阅读理解(共两节, 满分35分)第一节(共10小题; 每小题2. 5分, 满分25分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。AMany Westerners have the idea that everyone i

29、n China knows how to do kung fu. This is, of course, a silly belief. But it is true that kung fu is a big part of Chinese culture. Like most people from the West, I was first introduced to kung fu through Hong Kong action films. Stars like Bruce Lee and Jackie Chan made kung fu popular in the Wester

30、n world. The flashy and impressive performances they gave in films like Rumble in the Bronx and Enter the Dragon made them household names in the U. S. and elsewhere. However, my own personal interest in kung fu was actually inspired by a hip hop group. Wu-Tang Clan, founded in the early 1990s in Ne

31、w York City, is one of the most influential hip hop groups in history. In their songs, they sometimes mention philosophical concepts that come from Wudang quana classic Chinese martial art from which they take their nameand Shaolin Temple. I was just a teenager when I first started listening to Wu-T

32、ang Clanlittle did I know that I would actually end up living in China later in my life! I myself do not practice kung fu. However, the concepts behind it are quite interesting to me. There is a Bruce Lee quote that I often think of when Im struggling with challenges in life. “Be formless, shapeless

33、, like water, ” he once said. By this, he meant that you should be ready to adapt to and change your attitudes or beliefs when you face difficulties. I think this is a good way to deal with life. 【文章大意】本文是一篇夹叙夹议文。作者指出许多西方人以为每个中国人都会功夫这一错误观点, 然后描述了自己如何了解和更懂中国功夫, 并且把它的哲学理念融入自己的生活。当自己面对困难的时候, 作者会用这些理念帮助

34、自己解决问题。21. What does “a silly belief” in Paragraph 1 refer to? A. All Chinese people can do kung fu. B. China is most famous for its kung fu. C. Kung fu is a big part of Chinese culture. D. Many Westerners admire kung fu. 【解析】选A。词义猜测题。从第一段中“Many Westerners . . . belief. ” 可知, 许多西方人以为每个中国人都会功夫, 显而易见,

35、 这一观点是荒谬的。通过上下文可知, a silly belief 就是指everyone in China knows how to do kung fu。故画线词的意思是“所有的中国人都会功夫”。22. What inspired the authors interest in kung fu? A. Hong Kong action movies. B. A TV program about kung fu. C. Kung fu stars in Hollywood. D. A hip hop group. 【解析】选D。细节理解题。从第三段中“However, my own pers

36、onal interest in . . . group. ” 可知, 作者真正开始喜欢中国功夫是被a hip hop group激发的。23. What do we know about Wu-Tang Clan? A. They have Chinese culture in their songs. B. They taught the author how to do Wudang quan. C. They performed Chinese martial arts in the U. S. D. They showed the author the way to live in

37、China. 【解析】选A。细节理解题。从第四段中“In their songs, . . . Wudang quan”可知, 在一些hip hop的歌曲里, 会涉及一些武当拳的哲学理念。They have Chinese culture in their songs. (在他们的歌曲里含有中国文化)符合以上说法。B(2020北京高一检测)Georgia OKeeffe always thought of herself as an artist. By 1928, the rest of the world did, too. At the age of 41 she was living

38、in New York City and becoming a well-known painter. Still, OKeeffe wasnt happy. New York had been a good source of ideas for almost ten years. Now those ideas were drying up. OKeeffe felt like she needed a change. She had visited New Mexico in 1917 with her sister. The wide open space had thrilled h

39、er. “Maybe I should go back, ” she thought. In April of 1929, OKeeffe packed her bags. The wide open space of New Mexico drew OKeeffe in. She spent hours just watching the sky change. Because the light was so clear, she felt like she could see for the first time. The beauty of the land renewed her.

40、She couldnt wait to start painting. Cow and horse skulls and desert flowers filled her canvases (画布). The colors of the desert inspired OKeeffe. As a result, she made new choices in her artwork. “The color up there is different, ” she explained. She loved the dusty blues and greens. That August, OKe

41、effe went home to New York. It was the start of a pattern. Each spring, she traveled to New Mexico to paint. These trips restored her spirit. Then, in the fall, she would return to New York. There, she showed her work. Each time OKeeffe visited New Mexico, she explored a little more. The bleached an

42、imal bones and skulls that OKeeffe found excited her because she could see their special beauty. The bones didnt mean death to OKeeffe. To her, they showed the lasting beauty of the desert. The landscapes, clear light, and bright colors also spoke to her. She often painted close-ups of the rocks and

43、 mountains. Later, she began to travel more in search of new ideas. However, she always came back to New Mexico. As OKeeffe grew older, her eyesight began to fail. Still, OKeeffe wasnt ready to give up. Her friend Juan Hamilton helped her work with watercolors. He also taught her to sculpt. As a res

44、ult, she made art into her 90s. When she died at the age of 98, Hamilton sprinkled her ashes over the desert. Her body became part of the land that had touched her art and her life. 【文章大意】本文是一篇记叙文, 讲述了画家乔治亚奥基夫每年春天都从纽约出发到新墨西哥州的沙漠里挖掘艺术灵感的故事。24. OKeeffe was unhappy in New York in 1928 because . A. she

45、was lack of creative ideasB. she felt disappointed about her jobC. she was not successful as an artistD. she felt bored about life in a big city【解析】选A。细节理解题。根据第一段New York had been a good source of ideas for almost ten years. Now those ideas were drying up. 可知, 近十年来, 纽约一直是一个很好的创意来源。现在, 那些创意正在枯竭, 由此可知

46、, 1928年, 乔治亚奥基夫在纽约生活得不开心是因为她缺乏创造性的想法。25. After her trips to New Mexico, OKeeffe . A. received great reputation thereB. discovered the meaning in her lifeC. chose to settle down in that countryD. got new thoughts from the scenery【解析】选D。细节理解题。根据第二段The beauty of the land renewed her. 及第三段中的These trips

47、restored her spirit. 可知, 新墨西哥州旅途中的景色让她精神焕发, 给了她新的想法。26. What can we know about OKeeffe from the passage? A. She was never afraid of failure and death. B. She was devoted and passionate about art. C. She was patient with the coming chances. D. She was curious about the nature of people. 【解析】选B。推理判断题。

48、根据最后一段中As OKeeffe grew older, her eyesight began to fail. Still, OKeeffe wasnt ready to give up. Her friend Juan Hamilton helped her work with watercolors. He also taught her to sculpt. As a result, she made art into her 90s. 可知, 随着奥基夫年龄的增长, 她的视力开始衰退。不过, 奥基夫还不想放弃。她的朋友胡安汉密尔顿帮助她画水彩, 他还教她雕刻。结果, 她90多岁时还

49、在从事艺术创作。由此判断出, 乔治亚奥基夫对艺术倾注了毕生的热情。27. Which of the following could be the best title for this article? A. Lifestyle in the DesertB. Special Love for ArtC. Inspiration from the DesertD. Modern Women Artists【解析】选C。主旨大意题。通读全文可知, 本文主要讲述了乔治亚奥基夫每年春天都从纽约出发到新墨西哥州的沙漠里挖掘艺术灵感的故事, 所以“来自沙漠的灵感”为短文最佳标题。CBritish che

50、mist David Evans has become an overnight celebrity on Chinese social media. His chemistry experiments have attracted over 2 million followers in just a few months. Evans is a chemistry professor at Beijing University of Chemical Technology. The 60-year-old always wears a white lab coat, a pair of sa

51、fety goggles (护目镜), and smiles often. Some web users say he looks just like “the Grandpa of KFC”. Evans has posted videos of various experiments. His most popular experiments have attracted millions of hits on video-sharing apps. Excited childrens cheers and shouts can be heard in his videos. “I hop

52、e my experiments can arouse peoples interest in science, ” he says. Evans has been interested in China since childhood. In the early 1970s, before the reform and opening up, he viewed China as “a country full of mysteries”. He first visited the Chinese mainland in 1987 to attend a chemistry conferen

53、ce in Nanjing, Jiangsu Province. He quit his job in the United Kingdom and moved to Beijing in 1996. Many of his friends thought he was crazy. But Evans said they just saw Chinas challenges but not its potential. Since 2011, Evans has turned to the Internet to popularize science. He learned short-vi

54、deo apps are also popular in small cities and rural areas. And he realized this enables him to reach more students, who lack opportunities to perform fun experiments. But even a one-minute video requires a considerable amount of work. Still, he thinks its worth it to fulfill his responsibility to po

55、pularize science. His experiments always fill schools lecture halls with laughter. Some viewers call him “a Harry Potter-like magician”, but he disagrees. “ A magician never tells the secrets behind his tricks, but a scientist always gives an explanation. ” He sees himself as a teacher. He performs

56、experiments to spread knowledge, inspire thinking, remove misunderstandings and show that science can create change. Evans says he looks forward to more “chemical reactions” with China. 【文章大意】本文是一篇记叙文。文章讲述了David Evans从最初喜欢中国, 然后从英国搬到中国后, 一直致力于用短视频的方式来推广科学, 传播知识。28. What can we learn from Paragraph 3

57、? A. Evans considered the U. K. to be a country full of mysteries. B. Evans first visited the Chinese mainland in the 1970s. C. Evans didnt fancy moving to Beijing. D. Evans attended a chemistry conference in China in 1987. 【解析】选D。细节理解题。从第三段中“He first visited . . . Jiangsu Province. ”可知, 他在1987年参加了江

58、苏南京的一次化学研讨会, 这也是他第一次来到中国, 可以排除B。根据本段中“In the early 1970s, . . . a country full of mysteries. ”可以排除A。根据本段中“He quit his job . . . in 1996. ”可以排除C。29. Why did Evans begin to post videos of experiments on the Internet? A. To popularize science. B. To rise to fame. C. To use short-video apps. D. To make

59、much money【解析】选A。细节理解题。从第四段中“Since 2011, . . . science. ”可以了解到他在网上上传视频就是为了推广科学。30. What can we infer from the passage? A. Evans knows exactly how a magician works. B. Evans will continue to post videos of experiments in China. C. Evans students like to interrupt his experiments with laughter. D. Eva

60、ns friends thought highly of his decision to move to China. 【解析】选B。推理判断题。从最后一段中“Evans says he. . . China. ”可知, Evans期待着能与中国产生更多的“化学反应”。由此可推断出他期待更多的人了解科学、敬畏科学。B项(Evans将继续在中国发布进行实验的视频)符合以上说法。第二节(共5小题; 每小题2分, 满分10分)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。A new law came into use in Shanghai on Monday

61、, requiring every individual, families and companies to sort (分类) their trash into different trash cans. Locals are now required to separate trash into four kinds: food waste, residual waste, harmful waste and recyclable waste. According to the new law, a 200-yuan fine can be given to individuals or

62、 families who do not follow it. 31On the first day of practice of the rules, it was found that 38. 1 percent of hotels and 33. 2 percent of companies didnt meet the requirements. 32The success in residential neighborhoods was a result of early practice in pilot(试点的) neighborhoods around the city, wh

63、ich had caused mixed feelings among the public since June. 33 Some people praised Shanghai for being a role model and taking active steps to solve the trash problem in big cities, while others complained about the inconvenience the rule has brought to their daily lives, and made jokes about sorting

64、their garbage. The final goal of the trash sorting program is to reduce waste and increase recycling. Shanghais 24 million residents produce 56, 000 tons of trash every day. 34 Actually, Shanghai is not fighting alone in the battle against trash disposal, as trash sorting has been popular nationwide

65、. 35 Those cities will set up a basic system to classify and dispose of their household garbage by 2020, and by 2050, cities at the prefecture level (地级) and above should have the system in place. A. Only 7. 4 percent of the residential neighborhoods needed to be corrected. B. Sales of trash cans on

66、 Taobao also increased before the regulation took effect. C. On Sina Weibo, the topic of trash sorting has caused a heated discussion. D. People in different cities have different attitudes towards sorting their trash. E. Most of the trash ends up being buried, which wastes precious land and can pol

67、lute water and soil if not solved properly. F. The country plans to have 46 major Chinese cities to join in it, including Beijing and Guangzhou. G. And for companies, the fine can hit 5, 000 to 50, 000 yuan. 【文章大意】本文是一篇说明文。介绍了上海颁布的一项新的法律: 上海所有的个人、家庭和公司必须分类投放垃圾, 否则将面临罚款。还介绍了人们对这项法律的反应。31. 【解析】选G。根据上文

68、a 200-yuan fine can be given to individuals or families who do not follow it. 可知, 对个人或家庭的罚款是200元, 但是没有提到对公司的罚款规定, 因此接下来应该是对公司的罚款规定。G项“对公司的罚款从5 000到50 000元不等。”符合文意。32. 【解析】选A。根据上文it was found that 38. 1 percent of hotels and 33. 2 percent of companies didnt meet the requirements. 提到了宾馆和公司的状况, 结合下句The

69、 success in residential neighborhoods was a result of early practice in pilot neighborhoods around the city中提到了居民区的成功, 可知应该是关于居民区在垃圾分类方面的表现。因此A项“只有7. 4%的居民区需要整改。”符合文意。33. 【解析】选C。根据下文Some people praised Shanghai for being a role model and taking active steps to solve the trash problem in big cities,

70、while others complained about the inconvenience the rule. . . 提到了人们对上海这一法律的出台有不同观点, C项“在新浪微博上, 垃圾分类话题引发了热烈的讨论。”符合文意。34. 【解析】选E。根据上文Shanghais 24 million residents produce 56, 000 tons of trash every day. 可知上海每天所制造的垃圾的数量, 接下来应该是讲这些垃圾带来的问题。E项“大部分垃圾被掩埋, 这浪费了宝贵的土地, 处理不得当还会污染水和土壤。”符合文意。35. 【解析】选F。根据上文Shan

71、ghai is not fighting alone in the battle against trash disposal, as trash sorting has been popular nationwide. 提到上海在对垃圾处理的战斗中并不孤单, 以及后文Those cities will set up a basic system to classify and dispose of their household garbage by 2020. 提到这些城市将建立生活垃圾分类和处理的基本制度。故F项: The country plans to have 46 major C

72、hinese cities to join in it, including Beijing and Guangzhou. (国家计划让46个中国主要的城市加入, 包括北京和广州。)符合文意。第三部分语言运用(共两节, 满分45分)第一节 (共20小题; 每小题1. 5分, 满分30分)阅读下面短文, 从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中, 选出可以填入空白处的最佳选项。 In the Ituri rain forest in America live many different tribes (部落), one of 36 is Pygmy. Most of the Pygmies

73、are not taller than four feet. They 37 only about eighty pounds each. In spite of their small size, they are the best 38 among all the jungle people. Even the great elephant can be 39 by them. They can shoot three or four arrows so 40 that often the last one leaves the bow 41 the first has hit its m

74、ark. If an arrow should miss its 42, the impatient Pygmy may become very angry, 43 his arrows and step on them. Since they do not plant any crops, Pygmies are 44 moving around. They seldom sleep in one camp for more than a few days. In their camps there is no 45 at all except some weapons (武器) such

75、as spears, bows, and arrows. There are 46 cooking pots either. Food is eaten 47 or smoked over a fire. So when the tribe moves to a new camp there is 48 to carry except their weapons and babies too small to walk. Pygmies can move on the trees almost as skillfully as 49. Often they travel great dista

76、nces through the branches without 50 the ground. One of the 51 facts about the small men and women is their appetite (胃口). A Pygmy can 52 sixty bananas at a single meal 53 quantities of meat. After eating, they will 54 on their hard earth bed and groan all night. But in the morning, they are ready t

77、o eat the same amount of food all over again. In spite of the 55 life, Pygmies are almost always good-natured and helpful. They seldom lie, steal or fight among themselves. 【文章大意】本文是一篇说明文。文章介绍了在美国的伊图里雨林中生活着的一支原始部落俾格米人的生活。36. A. them B. those C. that D. which【解析】选D。句意: 在美国的伊图里雨林中生活着许多不同的部落, 其中之一就是俾格米

78、人。此处one of which引导非限制性定语从句, 修饰先行词many different tribes。在定语从句中, 先行词指物, 介词后面只能用which, 不能用that。37. A. haveB. weighC. eatD. carry【解析】选B。句意: 他们每人只有大约80磅重。上一句Most of the Pygmies are not taller than four feet. 说的是俾格米人的身高, 这里about eighty pounds是指他们的体重。38. A. playersB. farmersC. workersD. hunters【解析】选D。句意: 尽

79、管他们的体型很小, 但他们是所有丛林人中最好的猎人。根据下文shoot three or four arrows和If an arrow should miss its 这些词句, 可知俾格米人是猎手。39. A. frightenedB. beatenC. caughtD. raised【解析】选C。句意: 即使是大象也能被他们抓住。俾格米人是最好的猎手, 能抓住大象。40. A. heavilyB. hurriedlyC. slowlyD. rapidly【解析】选D。句意: 他们可以射出三四支箭, 速度是如此之快以至于常常第一支箭还没到达目标, 最后一支箭就已经离开了弓。这里是形容俾格米

80、人射箭速度快, 同时射出的几支箭之间的时间间隔极短。41. A. afterB. beforeC. untilD. since【解析】选B。句意: 他们可以射出三四支箭, 速度是如此之快以至于常常第一支箭还没到达目标, 最后一支箭就已经离开了弓。此处before意为“还没来得及就, 还未就”。42. A. animalB. aimC. eyesD. sight【解析】选B。句意: 如果一支箭射不中目标, 急躁的俾格米人可能会非常生气。短语miss the aim“没射中目标, 脱靶”。43. A. gotB. put awayC. sellD. break【解析】选D。句意: 如果一支箭射不中

81、目标, 急躁的俾格米人可能会非常生气, 将箭折断, 用脚踩。根据become very angry可知, 应该是将箭折断。44. A. neverB. seldomC. constantlyD. hardly【解析】选C。句意: 由于他们不种植任何农作物, 俾格米人不断地四处迁移。从下一句They seldom sleep in one camp for more than a few days. 可知, 俾格米人过着游猎的生活, 很少在一个营地待上好几天。他们不断地从一个地方迁移到另一个地方打猎。45. A. furnitureB. thingsC. tablesD. beds【解析】选A。

82、句意: 在他们的营地里, 除了一些武器, 如矛、弓和箭, 根本没有家具。俾格米人过的是游猎生活, 只携带必需的物品。46. A. someB. muchC. noD. special【解析】选C。句意: (营地里)也没有炊具。根据下一句Food is eaten or smoked over a fire可知, 他们吃的食物是在火上熏的, 不用炊具烹制。47. A. uncookedB. burntC. untouchedD. fried【解析】选A。根据Food. . . smoked over a fire可知, 他们没有炊具, 无法吃到煮熟的食物。48. A. a lotB. somet

83、hingC. moreD. nothing【解析】选D。句意: 所以当部落搬到一个新的营地时, 除了武器和太小还不会走路的婴儿之外, 没有什么东西需要携带。俾格米人过着游猎的生活, 为了方便四处迁移, 只携带必要的东西。49. A. birdsB. rabbitsC. monkeysD. deer【解析】选C。句意: 俾格米人可以像猴子一样熟练地在树上活动。根据生活常识, 猴子善于在树上活动。50. A. touchingB. feelingC. fallingD. seeing【解析】选A。句意: 他们经常在树枝间移动很远的距离而不接触地面。这里指俾格米人像猴子一样在树上活动, 很长时间都不

84、用落到地面上来。51. A. interestedB. surprisingC. movingD. known【解析】选B。句意: 关于这些个子小小的男人和女人, 一个令人惊讶的事实是他们的胃口。根据sixty bananas at a single meal和quantities of meat可知, 身高只有不超过4英尺的俾格米人, 一餐可以吃60根香蕉, 还有很多肉, 这确实是很让人惊讶的。52. A. get upB. take upC. eat upD. put up【解析】选C。句意: 俾格米人一顿能吃掉60根香蕉。这里说的是俾格米人的胃口, 应该是吃光那么多东西。53. A. i

85、ncludingB. butC. exceptD. besides【解析】选D。句意: 俾格米人一顿除了吃大量的肉外, 还能吃掉60根香蕉。根据下文they are ready to eat the same amount of food可知, 他们每餐都吃大量的肉和香蕉。54. A. lieB. layC. stayD. kneel【解析】选A。句意: 吃完后, 他们会躺在坚硬的土床上, 整夜呻吟。根据生活常识, 应该是“躺在床上”。55. A. comfortableB. unpleasantC. hardD. happy【解析】选C。句意: 尽管生活艰难, 俾格米人总是秉性善良和乐于助人

86、。俾格米人过着游猎的生活, 营地里一无所有, 吃未煮熟的食物, 生活很艰难。第二节(共10小题; 每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面材料, 在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。 (2020汕头高一检测)Everyone likes to have friends who are 56. (rely). When what we say matches what we do, we earn trust and friendship. Therefore, the 57. (important) of keeping ones promise cannot be st

87、ressed too much. There was a story of someone 58. (break)his promise to his friend. Two men 59. were travelling through a forest together promised to help each other whatever danger threatened them. They had not gone far when a bear rushed at them from some bushes. One man was a good climber, and qu

88、ickly climbed a nearby tree, but the other, seeing that he had no chance alone against the bear, fell flat 60. his back and pretended to be dead. The bear came up to him and sniffed at him. The bear thought the man was dead, so he went off into the wood again without hurting him. When he had gone, t

89、he other traveler came down from his tree, and smilingly asked his companion what the bear 61. (say) to him. “My 62. (good) friend, ” he said, “I saw the bear put his mouth close to your ear. ” “He told me to tell you, ” replied the other 63. (calm), “that you were 64. great coward, and that in futu

90、re I should not trust those who make fine promises, but will not stand by their friends in danger. ”Dont trust fine promises 65. you are sure of the person who makes them. 【文章大意】本文是一篇记叙文。文章讲述了两个朋友在森林里遇到熊时是怎么对待对方的。故事告诉我们那些只许下美好诺言, 而在朋友有困难时袖手旁观的人, 不能称得上朋友。56. 【解析】reliable。考查形容词。句意: 人人都喜欢值得信赖的朋友。57. 【解

91、析】importance。考查名词。根据句意“因此, 信守诺言的重要性再怎么强调也不过分。”和语法结构可知此处应填名词作主语。 58. 【解析】breaking。考查非谓语动词。someone与break存在逻辑上的主谓关系, 故用现在分词作后置定语。59. 【解析】who。考查定语从句。两个一起穿过森林旅游的人。60. 【解析】on。考查介词。 fall on ones back 意为“仰面朝上摔倒”。61. 【解析】had said。考查动词时态。句意: 另一个旅行者从树上下来, 笑着问他的同伴熊对他说了什么。say这一动作应发生在asked之前, 故用过去完成时。62. 【解析】best

92、。考查形容词的比较等级。根据上文可知, 这两个人互相答应对方要在对方有困难时帮助对方, 所以这里称呼对方为“最好的朋友”。63. 【解析】calmly。考查副词。根据句子结构可知, 此处应填副词修饰动词replied, 故用calmly。 64. 【解析】a。考查冠词。他告诉我你是一个懦夫。65. 【解析】unless。考查连词。句意: 不要相信美好的诺言, 除非你能确定许下诺言的人。根据结构可知, 后半句是前半句的条件。第四部分写作(共两节, 满分40分)第一节应用文写作(满分15分)假设你是李华, 你们学校校报正在举办主题为“我的家乡”的英文征文活动, 请根据以下要点写一篇英语短文介绍你的

93、家乡。1. 地理位置; 2. 人文景观; 3. 发展变化。注意: 词数80个左右。 【参考范文】I live in a small town near Chengdu in the southwest of China. The scenery in my hometown is beautiful. As the town is located in the Chengdu Plain, around the town there is lots of farmland. From spring to autumn many kinds of crops are grown on the f

94、arm, which makes a breathtaking sight. Recently great changes have taken place in my hometown. A great many shopping centres and apartment buildings have been put up, which makes life much more convenient. 第二节概要写作(满分25分)阅读下面短文, 根据其内容写一篇60词左右的内容概要。Life doesnt always turn out the way wed like. When si

95、tuations take an unfriendly turn, we become angry. When others dont agree with us, or act in a manner we find disturbing, anger is a typical reaction. It seems that we feel anger gives us the momentary feeling of power. However, in fact, with the exception of a few cases, an angry reaction rarely im

96、proves the situation. It only makes the situation worse. So consider the following alternatives to anger. One is understanding. If we view an individual whose behavior we find unacceptable, we should think each person has a right to live life according to their beliefs, dreams, needs and so on. Even

97、 if people are acting inappropriately, you should understand them. If they are struggling, lost, or in pain, you should choose to feel sorry for their suffering. If you do so, your anger will disappear. Humor is another powerful tool for stopping anger because it can help you stay calm when things g

98、et bad. Sometimes we take life far too seriously. That is bad for us and anger is easy to happen. We need to use humor to turn any serious situation into a light one. Humor acts as a protective shelter from emotional pain. Therefore, when others behave improperly, find it in your heart to forgive th

99、em for their unwise behavior. When life hands you the exact opposite of what you want, take no notice of it. After all, the bad situation is only temporary. So choose these alternative reactions to soften our heart and prevent anger from happening so that we can enjoy our life to the fullest. 【参考范文】

100、Anger doesnt solve all the problems in our daily life. So wed better adopt some ways to deal with it. (要点1)Understanding is a good way which can weaken our anger. (要点2)Moreover, as a useful method, humor changes a serious situation to a relaxing one. (要点3)In a word, it is of great importance for us

101、to know how to get rid of anger and live a happy life. (要点4)【教师备选】阅读下面短文, 根据所给情节进行续写, 使之构成一个完整的故事。(2020邢台高一检测)I first played ping-pong in our basement (地下室) at home. My brother and I asked for an old wooden table from my grandfather. It was painted green. Although it was very simple, it served its p

102、urpose every day. My father never really played any other sport with me, but ping-pong was one that he played quite well and it took me plenty of time before I could beat him. My elder brother was also a very good competitor. When I got to university, I was happy to discover a ping-pong table in the

103、 common room. I spent a great deal of time there, often until the midnight. There were about three or four friends that I often played against. We were all at the same skill level. One of them had ever played in a tournament(锦标赛). A friend from Germany said his father had ever won the German nationa

104、l tournament. We took part in a tournament. My ranking(名次) was the third place, but I had beaten the first and second place winners when we had played for fun. I sometimes played with other friends who didnt play ping-pong well, so I would use my left hand to give them an advantage. But before long

105、I became so skilled with my left hand that they no longer had the advantage. Later, I played in a ping-pong competition which was held by my university. I lost at first. But because it was double elimination (双淘汰制), I went to the loser group. I beat all the players and then played against the studen

106、t who had beaten me in the first round. Surprisingly, I beat him 3 times and won the competition. 注意: 1. 所续写短文的词数应为150左右; 2. 至少使用5个短文中标有下划线的关键词语; 3. 续写部分分为两段, 每段的开头语已为你写好; 4. 续写完成后, 请用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph 1: Later, there was a tournament held in the city where I studied. Paragraph 2: After the t

107、ournament I didnt often play the sport because of the busy study. 【参考范文】Paragraph 1: Later, there was a tournament held in the city where I studied. It was a tournament for university students. Players came from all the northern universities. I felt very proud because I took part in it for my univer

108、sity. I believed that I could play pretty well. I expected to get a good ranking in the tournament. I felt very nervous, because I played against a student who had won many times. I played very hard and tried my best. Although I lost the tournament, it was a good practice. Paragraph 2: After the tou

109、rnament I didnt often play the sport because of the busy study. But I played ping-pong with my friends when I was free. I thought it was a great deal of fun to play ping-pong with friends. Its also a good way to make our friendship closer and keep us healthier. We sometimes took part in a competition together, but we didnt care about winning or not. We all knew that a win was not everything. We just enjoyed playing together and had a wonderful time. 关闭Word文档返回原板块- 36 - 版权所有高考资源网

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1