收藏 分享(赏)

河北省邢台市2020-2021学年高一下学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:544553 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:22 大小:125.50KB
下载 相关 举报
河北省邢台市2020-2021学年高一下学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共22页
河北省邢台市2020-2021学年高一下学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共22页
河北省邢台市2020-2021学年高一下学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共22页
河北省邢台市2020-2021学年高一下学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共22页
河北省邢台市2020-2021学年高一下学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共22页
河北省邢台市2020-2021学年高一下学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共22页
河北省邢台市2020-2021学年高一下学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共22页
河北省邢台市2020-2021学年高一下学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共22页
河北省邢台市2020-2021学年高一下学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共22页
河北省邢台市2020-2021学年高一下学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共22页
河北省邢台市2020-2021学年高一下学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共22页
河北省邢台市2020-2021学年高一下学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共22页
河北省邢台市2020-2021学年高一下学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共22页
河北省邢台市2020-2021学年高一下学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第14页
第14页 / 共22页
河北省邢台市2020-2021学年高一下学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第15页
第15页 / 共22页
河北省邢台市2020-2021学年高一下学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第16页
第16页 / 共22页
河北省邢台市2020-2021学年高一下学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第17页
第17页 / 共22页
河北省邢台市2020-2021学年高一下学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第18页
第18页 / 共22页
河北省邢台市2020-2021学年高一下学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第19页
第19页 / 共22页
河北省邢台市2020-2021学年高一下学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第20页
第20页 / 共22页
河北省邢台市2020-2021学年高一下学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第21页
第21页 / 共22页
河北省邢台市2020-2021学年高一下学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第22页
第22页 / 共22页
亲,该文档总共22页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高一(下)入学考试英语注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在 答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转 涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10

2、秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读 一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9. 15.答案是C。1. What is the woman doing?A. Trying to sleep. B. Working in the office. C. Listening to the radio.2. What will the speakers do next?A. Go home.B. Start cooking.C. Go to the Sushi Restaurant.3. Where does the conv

3、ersation probably take place?A In a cafe. B. In the hospital. C. In a clothes shop.4 How will the woman go to Rockefeller Center?A. By bus. B. By taxi. C. By subway.5. How old is Alice now?A. 18. B. 16. C. 15.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项 中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间

4、阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各 小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. How long has the woman spent in raising her kids?A. 5 years. B. 6 years. C.7 years.7. What do we know about the kids according to the man?A. They should go to work.B. They can take care of themselves.C. They are too young to look after t

5、hemselves.听第7段材料,回答第8至10题。8. Where are the speakers?A. At the exhibition. B. At the Shaolin temple. C. At the bus station.9. What does the man think of the Blessing Wall?A, Interesting. B. Common. C Magical10. What does the man want to do?A. Write his wishes. B. Wait for the woman. C. Read cards on

6、the wall.听第8段材料,回答第n至13题。11. What kind of room does the woman want to take?A. A smoking double room.B. A non-smoking single room.C. A non-smoking double room.12. How can people get a VIP card of the hotel?A. By paying 5 dollars.B. By staying there for three nights.C. By having meals there for three

7、times.13. Where is the dining hall?A. On the first floor. B. On the second floor. C. On the third floor,听第9段材料,回答第14至16题。14. What is the probable relationship between the speakers?A. Brother and sister.B. Husband and wife.C. Shopkeeper and customer.15. Who is having carsickness?A. The man.B. The wom

8、an.C. The womans brother.16. Why does the little boy sleep all the time?A He feels tired.B. He has a cold.C. He has taken sleeping pills.听第10段材料,回答第17至20题。17, Why do many budget travelers refuse to visit Japan?A. It is not attractive,B. They think its expensive.C. They do not like it at all.18. How

9、long does the Japanese festival Obon last?A. A week. B. Five days. C. A month.19. What does the speaker advise visitors to do if they plan to go sightseeing in Japan?A. Take a taxi.B. Buy a bus pass.C. Drive by themselves.20. Whats the most important thing to remember about traveling in Japan?A. To

10、spend all of the savings.B. To prepare everything in need.C. To avoid unnecessary things.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2. 5分,满分37. 5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AIf you want to find a book for your children, here are some books that you can choose from.Charlie Thorne and the Last Equation by S

11、tuart GibbsThe CIA is on a task to find an equation (方程式),which could destroy the world if the bad people get it. For help,they turn to Charlie, a 12-year-old girl who is as smart as Albert Einstein. Children who like exciting mysteries will enjoy reading this book.AstroNuts by Jon Scieszka and Stev

12、en WeinbergIn AstroNuts , the Earth has been destroyed by humans for thousands of years. Four animals set out from Mount Rushmore, the main office of NASA. Their task is to find a new planet fit for human life. Finally, they discover one: Plant Planet. The storys topic is simple: Dont harm the plane

13、t. Readers who love science fiction (科幻小说)will enjoy AstroNuts.Stargazing by Jen WangChristine hears that Moon, who is new in town, is the kind of kid who beats people up for fun. But Moon and her mum come to live with Christines family, and the two kids become best friends. Moon even shares a big s

14、ecret with Christine. Stargazing is based on Jen Wangs experiences as a child. The story is about the power of friendship.Roll with It by Jamie SumnerRoll with It is a story about a 12-year-old girl named Ellie. She has difficulty walking on her own and uses a wheelchair. When Ellie and her mum move

15、 to another state to take care of Ellies grandpa, she must learn to deal with a new school and new friendships. This book is a must-read for everyone. Its a heartwarming story that really shows the value of family.1. Which of the following encourages readers to protect the Earth?A. Stargazing.B. Ast

16、roNuts.C. Roll with It.D. Charlie Thorne and the Last Equation.2. Whats special about Stargazing ?A. It mainly discusses animals stories.B. It includes much scientific knowledge.C. It is mainly about how to make friends.D. It is connected with the authors own experiences.3. What can we learn about E

17、llie?A. She doesnt want to go to another state.B. She has trouble communicating with others.C. She is carefully looked after by her grandpa.D. She has to solve problems faced in a new place.【答案】1. B 2. D 3. D【解析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了四本适合孩子阅读的书。【1题详解】细节理解题。根据AstroNuts部分中的第五句“The storys topic is simple: Do

18、nt harm the planet.(这个故事的主题很简单:不要伤害地球。)”可知,AstroNuts这本书的主题是不要破坏地球,即保护地球。故选B。【2题详解】细节理解题。根据Stargazing部分中的第四句“Stargazing is based on Jen Wangs experiences as a child.(观星是基于Jen Wang小时候的经历。)”可知,Stargazing这本书的特别之处在于与作者自己的经历有关。故选D。【3题详解】推理判断题。根据Roll with It 部分中的第三句“When Ellie and her mum move to another s

19、tate to take care of Ellies grandpa, she must learn to deal with a new school and new friendships. (当Ellie和她的妈妈搬到另一个州照顾Ellie的爷爷时,她必须学会应付新的学校和新的友谊。)”可知,Ellie因为搬到新的州,所以她必须适应新的学校,建立新的友谊,即她不得不处理在新的地方遇到的问题。故选D。BA valuable musical instrument was played recently in its first public performance (表演) since b

20、eing rediscovered in 2015. The instrument, a Stradivarius violin, had been stolen and was missing for 35 years.The violin has a long history. It was made in the 18th Century. Later, the instrument belonged to Roman Totenberg, a Polish-born violinist. He died before the violin was rediscovered. Now,

21、the violin belongs to one of his daughters and its sound is again being heard.This week, one of Totenbergs former students, Mira Wang, played the instrument for the first time since its rediscovery.Totenbergs three daughters all agreed that Mira Wang should perform with the Stradivarius. Amy Totenbe

22、rg says the former student was close to her father.Antonio Stradivari made the instrument in 1734. Roman Totenberg played the violin for almost 40 years. He performed on many famous concert stages around the world. Totenberg died in 2012 at the age of 101.The Stradivarius was taken from his dressing

23、 room after a show. Daughter Nina Totenberg remembers what happened. He was greeting well-wishers afterwards and when he turned around to go back and get the violin, it was gone. And they found the case thrown down the stairs in the place where the concert had been and they called the police and the

24、 FBI came.”The disappearance of the violin remained a mystery (谜)for 35 years. Then, the former wife of the man who stole the instrument tried to sell it to a violin specialist who identified it. The former husband had once been a student of Totenberg.In 2015, the Stradivarius violin was returned to

25、 Totenbergs three daughters. They had it repaired to playing condition.The Totenberg sisters say they will sell the violin to a performer or a group. They want the instrument to be heard again by listeners around the world. Rare instruments also are musical treasures. In 2011, a Stradivarius violin

26、was sold for more than $ 15 million.4. Why was the performance unique?A. It was played by a Chinese musician.B. It was played to honour a former violinist.C. It was played with a lost - and - found valuable violin.D. It was organized by a famous musicians daughters.5. Why did Mira Wang have the hono

27、ur to play the violin?A. She has the best skill to play the violin.B. She will show the violin to the world.C. She is familiar with the daughters.D. She was related closely to its former owner, her teacher.6. Who stole the violin?A. A violin specialist.B. A student of Totenbergs.C. The former wife o

28、f a thief.D. One of the well-wishers at a concert.7. What do you know about the rediscovered violin?A. It will change hands.B. It will be donated to a group.C. It will be played only once.D. It will be kept in a museum.【答案】4. C 5. D 6. B 7. A【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述了一把乐器斯特拉迪瓦里小提琴,它曾经被盗,失踪了35年。描写了它从诞生,被

29、盗,重现以及被出售的经历。【4题详解】细节理解题。根据第一段“A valuable musical instrument was played recently in its first public performance (表演) since being rediscovered in 2015. The instrument, a Stradivarius violin, had been stolen and was missing for 35 years.”(近日,一件珍贵的乐器在2015年被重新发现后首次公开演出。这把乐器是一把斯特拉迪瓦里小提琴,曾经被盗,失踪了35年。)可知,

30、这场表演的特别之处在于演奏这首曲子的是一把失而复得的珍贵小提琴。故选C项。【5题详解】细节理解题。根据第四段“Totenbergs three daughters all agreed that Mira Wang should perform with the Stradivarius. Amy Totenberg says the former student was close to her father.”(托滕伯格的三个女儿都同意Mira Wang应该和斯特拉迪瓦里一起表演。艾米托滕伯格表示,这名前学生与她父亲关系密切。)可知,Mira Wang能有幸演奏小提琴是因为她和它的前主人,

31、她的老师有密切的关系。故选D项。【6题详解】细节理解题。根据倒数第三段“Then, the former wife of the man who stole the instrument tried to sell it to a violin specialist who identified it. The former husband had once been a student of Totenberg.”(然后,偷琴人的前妻试图把它卖给一位鉴定出它的小提琴专家。她的前夫曾是托滕贝格的学生。)可知,偷琴人是托滕伯格的一个学生。故选B项。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“The T

32、otenberg sisters say they will sell the violin to a performer or a group. They want the instrument to be heard again by listeners around the world. Rare instruments also are musical treasures. In 2011, a Stradivarius violin was sold for more than $ 15 million.”(托滕伯格姐妹表示,她们将把小提琴卖给一个表演者或团体。他们希望世界各地的听众

33、能再次听到这一乐器。稀有的乐器也是音乐的瑰宝。2011年,一把斯特拉迪瓦里小提琴以超过1500万美元的价格售出。)可猜测,这把琴它将易手。故选A项。CThe Earth is losing some of its major freshwater supplies. But the water is not in lakes or rivers. They are called “aquifers”(含水层). They formed deep underground as the Earth developed. Some aquifers are so deep that water fr

34、om very heavy rains cannot reach them through all the rock and dirt.Many aquifers provide irrigation (灌溉)water for crops. These freshwater are helping farmers in many countries. A new report says some aquifers are being emptied.Irrigated agriculture is responsible for about 80 percent or more of fre

35、shwater use worldwide. A growing part of that comes from underground aquifers because of dry weather or farmers growing crops in areas with little rainfall.But researchers say taking water from aquifers is creating a large problem. Scientists warn that there is not much that can be done to repair th

36、em. It is difficult to measure groundwater because it is so deep underground. It is also difficult to know how much water is there and where it is. The water from these aquifers may not be replaced for hundreds of years.The report says seven countries use the most non - renewable groundwater for agr

37、icultural production. The seven are the United States. India, Pakistan, China, Mexico and Saudi Arabia. The United States is one of the worlds major exporters of food. If China and India use up the groundwater they need to feed their populations, they would be forced to buy more food. This increased

38、 demand could cause food prices to rise.The study shows that, while countries like Somalia are dealing with little rainfall, the world may someday face an underground drought. Its a really global issue. All countries around the world are facing this challenge. We dont have any great solutions or str

39、ategies to deal with this. So, at the very least, we need to have discussions to come up with new ways, new strategies that recognize this problem and manage how we might adjust our policies (调整 政策).Any strategy must balance the short-term need for food for the world with the long-term survival of t

40、he Earths aquifers.8. Why is it difficult to recover underground water?A. More water is drawn than it is added.B. The Earth still lacks rainwater.C. It is too deep for rainwater to reach.D Researchers know nothing about it.9. Whats the result of the disappearance of underground water?A. The US will

41、benefit from it.B. More rains will reach aquifers.C. Fresh water in lakes or rivers will also disappear.D. Food will become more expensive.10. How does the author feel when stating the fact in the text?A. Worried.B. Relaxed.C. Encouraged.D. Optimistic.11. What may be the best title for the text?A No

42、 Ways Can Save Underground WaterB. The Earths Underground Water Is Being EmptiedC. Agriculture Is Destroying Underground WaterD. Everyones Duty Is to Protect Underground Water【答案】8. C 9. D 10. A 11. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章讲述了目前全球存在从地下蓄水层取水的问题,我们需要讨论想出新方法、新策略。【8题详解】细节理解题。根据第一段“Some aquifers are so deep

43、that water from very heavy rains cannot reach them through all the rock and dirt.”(有些蓄水层非常深,以至于大雨的水无法穿过所有的岩石和泥土到达它们。)可知,是因为地下水太深了,雨水够不到导致它回收困难。故选C项。【9题详解】细节理解题。根据倒数第三段“If China and India use up the groundwater they need to feed their populations, they would be forced to buy more food. This increased

44、 demand could cause food prices to rise.”(如果中国和印度耗尽了他们养活人口所需的地下水,他们将被迫购买更多的食物。这种需求的增加可能会导致食品价格上涨。)可知,地下水消失的后果是食物会变得很贵。故选D项。【10题详解】推理判断题。根据倒数第二段“the world may someday face an underground drought. Its a really global issue. All countries around the world are facing this challenge. We dont have any gre

45、at solutions or strategies to deal with this.”(但世界可能有一天会面临地下干旱。这是一个全球性的问题。世界各国都面临着这一挑战。我们没有任何好的解决方案或策略来处理这个问题。)可推测,作者在文章中陈述现状时是担忧的。故选A项。【11题详解】主旨大意题。根据第二段“A new report says some aquifers are being emptied.”(一份新的报告称,一些含水层正在被清空。)以及最后一段“Any strategy must balance the short-term need for food for the wor

46、ld with the long-term survival of the Earths aquifers.”(任何战略都必须在世界对粮食的短期需求与地球含水层的长期生存之间取得平衡。)及全文内容可知,本文主要讲述了地球的地下水正在被排空的问题,“地球的地下水正在被排空”最适合作文章标题。故选B项。DMembers of a native community in the arctic (北极的)areas of Sweden say their reindeer (驯鹿)are facing possible hunger from unusual weather related to cl

47、imate change. The local Sami community takes care of about 8,000 reindeer throughout the year. The animals are moved between traditional feeding areas in high mountains close to Norway in the summer and forests farther east in the winter.A community member, Inga, is worried about his reindeer. He sa

48、id climate change has affected the areas weather activity and created food shortages. If we dont find better areas for them where they can feed themselves and find food, the reindeer will die from hunger,” Inga said. He verified the problem by reaching down into the snow and pulling up a hard piece

49、of ice close to the soil.The area received unusual snowfall early in the fall, followed by rain that froze. Inga said this traps the plants that reindeer eat under a thick cover of ice. Some of the hungry reindeer have now moved away from their traditional feeding areas in search of food.Community m

50、embers say half the reindeer moved towards the east as planned. But the rest headed back to the mountains, where they face the risk of attacks by other animals or being caught in an avalanche (雪崩). Older members of the Sami community say that in the past, they only remember bad winters about once ev

51、ery ten years. But now, Inga says “extreme and strange weather are appearing more and more often,“ happening several times a year.Snowfall is common for the area. But as temperatures increase, rain can also fall, creating a “rain-on-snow” effect. When this happens, food remains trapped under the ice

52、 where the reindeer cannot reach it. This causes the animals to grow weaker and struggle to make it through the winter. Weather changes have hit the Sami community hard.“We dont want money because we cant buy better weather with money. We need the EU to take action and they need to do it now,“ said

53、Inga.12. What problem do reindeer meet with at present?A. Cold weather.B. Risk of hunger.C. Long march for food.D. Polluted environment.13. What does the underlined word “verified in Paragraph 2 mean?A. Proved.B. Solved.C. Ignored.D. Answered.14. What problem would the reindeer back in the mountains

54、 face?A. Traps under the snow.B. Hunt from human beings.C. Rocks falling down the mountain.D. Threat from other animals.15. What is causing the reindeer s present difficult situation?A. Flood.B. Drought.C. Rain-on-snow effect.D. Snowfall.【答案】12. B 13. A 14. D 15. C【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章讲述了气候变化影响了瑞典北极地区

55、的天气活动,造成了粮食短缺,因此驯鹿正面临饥饿。作者呼吁欧盟采取行动。【12题详解】细节理解题。根据第一段“Members of a native community in the arctic (北极的)areas of Sweden say their reindeer (驯鹿)are facing possible hunger from unusual weather related to climate change.”(瑞典北极地区一个土著社区的成员表示,由于气候变化导致的异常天气,他们的驯鹿可能面临饥饿。)可知,驯鹿现在正面临饥饿的危险。故选B项。【13题详解】词义猜测题。根据第

56、二段“If we dont find better areas for them where they can feed themselves and find food, the reindeer will die from hunger”(如果我们不能给它们找到更好的地方,让它们自己觅食,驯鹿就会饿死。)以及本句“by reaching down into the snow and pulling up a hard piece of ice close to the soil”(他把手伸到雪地里,把靠近土壤的一块坚硬的冰拉出来)可推测,他做这样的举动是为了证明他的猜想。所以verifie

57、d为“证明”之意。故选A项。【14题详解】细节理解题。根据第四段“But the rest headed back to the mountains, where they face the risk of attacks by other animals or being caught in an avalanche (雪崩).”(但其余的驯鹿则返回山区,在那里它们面临着被其他动物袭击或被雪崩困住的风险。)可知,回到山里的驯鹿会面临来自其他动物的威胁的危险。故选D项。【15题详解】细节理解题。根据最后一段“But as temperatures increase, rain can also

58、 fall, creating a “rain-on-snow” effect. When this happens, food remains trapped under the ice where the reindeer cannot reach it. This causes the animals to grow weaker and struggle to make it through the winter.”(但是随着温度的升高,雨水也会下降,形成一种“雨雪交加”的效应。当这种情况发生时,食物就会被困在冰下,驯鹿拿不到食物。这使得动物们变得越来越虚弱,挣扎着度过冬天。)可知,是

59、因为雨雪交加效应导致驯鹿面临如今的困境。故选C项。第二节(共5小题;每小题2. 5分,满分12. 5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。We expect the technology in our life to work every time we turn a machine on. Its terrible when they dont work, especially when we dont know how to solve the problem. You turn the machine on, but see the bl

60、ack screen. _16_A computer screen that doesnt turn on may be a sign of a broken screen or a bad connection between the computer and the monitor (显示器).Trying another monitor or connecting line is a simple way to see if one or the other is broken-down. _17_For windows users, they could face a system f

61、iles corruption (损坏). Turning on your computer, you might see the black screen and words on the screen remind you the corruption. In that case, you may need to restart your computer and enter the recovery mode (恢复模式)。_18_ In that case? you need to open the computer case and clean the fan._19_ Apples

62、 iOS users might need to restart their phones, though the method differs depending on the model. If you are a owner of the iPhone 11 or a newer model, you can press and let go of the volume-up and do the same to the volume-down button, then press and hold the side button until you see the Apple logo

63、.If the problem keeps occurring, youd better have a professional (专业人员)take a look at it. _20_A. A choice is to use a DVD.B. Phone users also face the black screen.C What should you do when it happens?D. If it is useless? you need to do a further check.E. Another cause might be a problem with the co

64、oling fan.F. Youd better not deal with it yourself in case your machine is broken.G. Android users should hold down the power button for about five seconds.【答案】16. C 17. D 18. E 19. B 20. F【解析】本文是说明文。文章就如何解决电脑和手机黑屏的问题提出了一些建议。【16题详解】根据上文“You turn the machine on, but see the black screen.”(你打开机器,但却看见了

65、黑屏)可知,C项What should you do when it happens? (当你遇到这种情况时,你该怎么做?)承接上文,该项中的it指代的就是上文的内容。故选C。【17题详解】根据上文“Trying another monitor or connecting line is a simple way to see if one or the other is broken-down.”(尝试换另一个显示器或连接线是一个简单的方法,看看是否其中一个有问题)可知,D项If it is useless? you need to do a further check.(如果这个方法没有用

66、,你需要做进一步的检查)承接上文,该项中的it指代的就是上文中提到的方法。故选D。【18题详解】下文“you need to open the computer case and clean the fan.”提到打开机箱并清理风扇的方法,E项中的“the cooling fan”与此处的“the fan”一致,E项Another cause might be a problem with the cooling fan.(另一个原因可能是散热风扇的问题)是黑屏出现的原因,下文是解决办法。故选E。【19题详解】下文“Apples iOS users might need to restart

67、their phones, though the method differs depending on the model. If you are a owner of the iPhone 11 or a newer model, you can press and let go of the volume-up and do the same to the volume-down button, then press and hold the side button until you see the Apple logo.”介绍了苹果手机iOS操作系统用户在遇到手机黑屏死机现象后该如何

68、操作,B中的“Phone users”与下文的“Apples iOS users”相符,所以B项Phone users also face the black screen.(手机用户也会遇到黑屏)引领下文,介绍手机黑屏如何操作。故选B。【20题详解】根据上文“If the problem keeps occurring, youd better have a professional (专业人员)take a look at it.”(如果黑屏死机问题继续发生,你最好找专业人员看看)可知,F项中的“Youd better not deal with it yourself ”与上文的“you

69、d better have a professional (专业人员)take a look at it.”相符,因此推断F项Youd better not deal with it yourself in case your machine is broken.(以防你的机器损坏,你最好不要自己处理)符合语境,如果自己不能处理黑屏,就要找专业人员处理。故选F。第三部分 语言运用(共两节,满分30分) 第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。When we speak of women of influence

70、, what comes to our mind? Is their influence great? In fact, women have social status and power, and their work _21_ great changes to their communities, countries and even the world. As women of influence, their work is important.There are many women of influence whose _22_ are very important but of

71、ten _23_ in social media. The roles grandmas, moms, aunts, sisters, friends and teachers play in our _24_ affect who we will grow to be. These great women set a(n) _25_ with great love, courage, strength and gentleness. They make and _26_ to make many sacrifices so that we can develop _27_ and go fu

72、rther.There are a lot of women in my life who have _28_ me to grow into the woman I am today. My mothers _29_ and courage taught me how to be strong and brave. My grandma told me how to _30_ gracefully while talking with others. She always kept graceful even when she had to stay at home for her heal

73、thy problem. I have plenty of women _31_ with different ages with whom I can share my happiness and sorrow, celebrate my success and _32_ my failure. Without the effect of all these women in my life, I wouldnt be the person I am at present. Im really _33_ for their love and guidance in my life journ

74、ey. I really hope that all the women of the world can live happily, because they deeply _34_ all the people that come into contact with them every day. No matter what their roles are, they are _35_women of influence.21. A. calls forB. results fromC. brings aboutD. deals with22. A. medalsB. rolesC. p

75、ackagesD. sources23. A. injuredB. popularC. differentD. unnoticed24. A. lifeB. empireC. debatesD. crashes25. A. dateB. alarmC. exampleD. table26. A. forgetB. continueC. pretendD. refuse27. A. confusedlyB. officiallyC. equallyD. well28. A. frightenedB. helpedC. invitedD. forced29. A. strengthB. curio

76、sityC. campusD. organization30. A. hikeB. workC. actD. run31. A. friendsB. followersC. competitorsD. soldiers32. A. trustB. understandC. proveD. increase33. A. hungryB. qualifiedC. thankfulD. ready34. A. fightB. knowC. cheatD. influence35. A. greatB. nationalC. extraD. narrow【答案】21. C 22. B 23. D 24

77、. A 25. C 26. B 27. D 28. B 29. A 30. C 31. A 32. B 33. C 34. D 35. A【解析】【分析】本文是一篇夹叙夹议文。作者认为拥有社会地位和权力的妇女,她们的工作给她们的社区、国家甚至世界带来了巨大的变化。作为有影响力的女性,她们的工作很重要。作者也感激在自己的人生旅途中给予了自己爱和指引的女性,认为不管她们的角色是什么,她们都是有影响力的伟大女性。【21题详解】考查动词短语辨析。句意:事实上,妇女拥有社会地位和权力,她们的工作给她们的社区、国家甚至世界带来了巨大的变化。A. calls for需要;B. results from起因于

78、;C. brings about引起;D. deals with处理。根据后文“great changes to their communities, countries and even the world”可知,指妇女的工作给她们的社区、国家甚至世界带来了巨大的变化,bring about符合语境。故选C。【22题详解】考查名词词义辨析。句意:有很多有影响力的女性,她们的角色非常重要,但在社交媒体上往往被忽视。A. medals奖章;B. roles角色;C. packages包装;D. sources来源。上文提到妇女的工作给她们的社区、国家甚至世界带来了巨大的变化,可见有影响力的女性的

79、角色非常重要。也呼应后文中“The roles grandmas, moms, aunts, sisters, friends and teachers play”。故选B。【23题详解】考查形容词词义辨析。句意:有很多有影响力的女性,她们的角色非常重要,但在社交媒体上往往被忽视。A. injured受伤的;B. popular流行的;C. different不同的;D. unnoticed被忽视的。根据前后文“are very important but often in social media”可知,but表示转折,说明有影响力的女性角色重要,但却在社交媒体上被忽视。故选D。【24题详解

80、】考查名词词义辨析。句意:奶奶、妈妈、姑姑、姐妹、朋友和老师在我们生活中扮演的角色影响着我们将来成为什么样的人。A. life生活;B. empire帝国;C. debates辩论;D. crashes坠毁。根据上文“The roles grandmas, moms, aunts, sisters, friends and teachers”可知奶奶、妈妈、阿姨、姐妹、朋友和老师,这些都是我们生活中女性所扮演的角色。故选A。【25题详解】考查名词词义辨析。句意:这些伟大的女性以伟大的爱、勇气、力量和温柔为榜样。A. date日期;B. alarm警告;C. example例子,榜样;D. ta

81、ble桌子。上文“affect who we will grow to be”提到女性扮演的额角色将影响我们未来成为什么样的人,也就是说伟大的女性为我们树立了榜样,短语set an example“树立榜样”。故选C。【26题详解】考查动词词义辨析。句意:她们已经做出并且继续做出许多牺牲,这样我们才能发展得更好,走得更远。A. forget忘记;B. continue继续;C. pretend假装;D. refuse拒绝。结合后文“to make many sacrifices so that we can develop . and go further.”可知,伟大的女性不仅做出了牺牲,而

82、且为了让我们走得更远,会继续做出牺牲。continue to do“继续”。故选B。【27题详解】考查副词词义辨析。句意:她们做出并且继续做出许多牺牲,这样我们才能发展得更好,走得更远。A. confusedly混乱地;B. officially正式地;C. equally相等地;D. well好地。根据后文“and go further”可知,指发展得更好,走得更远。故选D。【28题详解】考查动词词义辨析。句意:我生命中有很多女性帮助我成长为今天的女性。A. frightened使害怕;B. helped帮助;C. invited邀请;D. forced迫使。根据后文“taught me h

83、ow to be strong and brave”可知,作者认为自己的生命中有很多女性帮助了自己成长,故选B。【29题详解】考查名词词义辨析。句意:妈妈的坚强和勇气教会了我如何变得坚强和勇敢。A. strength力量,坚强;B. curiosity好奇心;C. campus校园;D. organization组织。结合后文“how to be strong and brave”可知妈妈的坚强和勇气教会了作者如何变得坚强和勇敢,故选A。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:我奶奶告诉我如何在与人交谈时举止优雅。A. hike远足;B. work工作;C. act行动,举止;D. run奔跑。

84、结合后文“gracefully while talking with others”可知,指与人交谈时举止优雅,act符合语境。故选C。【31题详解】考查名词词义辨析。句意:我有很多不同年龄的女性朋友,可以分享我的快乐和悲伤,庆祝我的成功,理解我的失败。A. friends朋友;B. followers跟随者;C. competitors竞争对手;D. soldiers士兵。根据后文“with whom I can share my happiness and sorrow, celebrate my success”可知,作者与女性朋友分享快乐悲伤,庆祝成功。故选A。【32题详解】考查动词词

85、义辨析。句意:我有很多不同年龄的女性朋友,可以分享我的快乐和悲伤,庆祝我的成功,理解我的失败。A. trust信任;B. understand理解;C. prove证明;D. increase增加。根据后文“my failure”以及常识,朋友可以分享快乐悲伤、庆祝成功,也可以理解彼此的失败。故选B。【33题详解】考查形容词词义辨析。句意:我真的很感谢她们在我人生旅途中的爱和指引。A. hungry饥饿的;B. qualified合格的;C. thankful感谢的;D. ready准备好的。根据上文“Without the effect of all these women in my li

86、fe, I wouldnt be the person I am at present.”以及后文“for their love and guidance in my life journey”可知,作者感谢这些女性给自己人生旅途中给予的爱和指引。故选C。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:我真的希望世界上所有的女性都能幸福地生活,因为她们深深地影响着所有每天接触到她们的人。A. fight打架;B. know知道;C. cheat欺骗;D. influence影响。呼应第一段中“When we speak of women of influence”指女性会影响着她们接触到的人,故选D。【

87、35题详解】考查形容词词义辨析。句意:不管她们的角色是什么,她们都是有影响力的伟大女性。A. great伟大的;B. national国家的;C. extra额外的;D. narrow狭窄的。呼应上文中“These great women”指有影响力的伟大女性。故选A。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。To understand how “modern art began, a little historical background can be helpful. There was a rapidly incre

88、asing change in the 19th century. As _36_ result of the Industrial Revolution (工业革命), great changes in manufacturing (制造业), transport, and technology began _37_(affect) how people lived, worked, and traveled throughout Europe and America.These industry-inspired social changes led to not only greater

89、 prosperity (繁荣) but also _38_ (crowd) living conditions for most workers. In turn, this led to the demand for the architecture, the demand for applied art and design and the appearance of wealthy businessmen _39_ became art collectors and supporters. Many of the worlds best art museums _40_(establi

90、sh) by these successful businessmen in the 19th century.Besides, two other _41_ (invent) had a direct effect _42_ fine art of the period. First, in 1841, the American painter John Rand invented the tin paint tube. Second, major advances were made in photography (摄影),_43_ (allow) artists to take phot

91、os of views which could then help _44_ (they) paint in the studio at a later date. Both of the developments would _45_ (great) benefit a new style of painting known as Impressionism”, which would have a huge influence upon how artists painted the world around them.【答案】36. a 37. toaffet/affecting 38.

92、 crowded 39. who/that 40. were established 41. inventions 42. on 43. alowing 44. them 45. greatly【解析】【分析】本文是说明文。文章讲述了现代艺术的起源和发展历史。【36题详解】考查冠词。句意:由于工业革命的结果,在制造业、运输和技术方面的巨大变化开始影响人们如何在欧洲和美国生活、工作和旅行的。as a result of 是固定短语。故填a。【37题详解】考查非谓语动词。句意同上。began之后可接动词不定式或动词的ing形式作宾语。故填to affet/affecting。【38题详解】考查形容

93、词。句意:这些受行业启发的社会变化不仅带来了更大的繁荣,而且也导致了大多数工人拥挤的生活条件。修饰后面的名词 conditions,要用形容词。故填crowded。【39题详解】考查定语从句。句意:反过来,这也导致了对建筑的需求,对应用艺术和设计的需求,以及成为艺术收藏家和支持者的富商的出现。分析句子结构可知,空格之后为限定性定语从句,先行词是businessmen,在定语从句中作主语,应用关系代词who或that引导。故填who或that。【40题详解】考查被动语态。句意:许多世界上最好的艺术博物馆是由这些成功的商人在19世纪建立的。establish和主语Many of the world

94、s best art museums构成动宾关系,所以要用被动语态,又因本句的时间状语是 in the 19th century,所以用一般过去时,主语是复数。故填were established。【41题详解】考查名词。句意:此外,另外两项发明也对那个时期的美术作品产生了直接的影响。two other 作定语修饰名词,所以要用invent的名词形式,且要变成复数。故填inventions。【42题详解】考查介词。句意同上。固定短语have a(an)effect on表示“对有影响”。故填 on。【43题详解】考查非谓语动词。句意:第二,在摄影方面取得了重大进展,允许艺术家拍摄风景照片,这以

95、后在晚些时候可以帮助他们绘画。通过分析句子结构可知,该部分作状语,且主语与allow为主谓关系,所以填现在分词。故填allowing。【44题详解】考查代词。句意同上。作 help的宾语,需要用宾格。故填them。【45题详解】考查副词。句意:这两项发展都将大大有利于一种被称为“印象主义”的新绘画风格,这将对艺术家如何绘制他们周围的世界产生巨大影响。修饰动词,应用副词作状语。故填greatly。第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)46. 你班英语老师写了一条微博,内容为“Tell me the biggest problem during your English stud

96、y and your solutions”。请用英文给他写一则回复,内容包括:1. 英语学习中遇到的最大问题;2. 自己的解决方法;3. 取得的效果。注意:1.写作词数应为80左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Hi, sir! I do love English very much._【答案】Hi, sir! I do love English very much. During my English study, one of the biggest problems is how to improve my spoken English.Honestly speaking, I

97、 have little confidence when answering questions in class or chatting with exchange students. Considering this, I listen to the VOA Special English News program every day, practise the pronunciation with the recording, and then retell he whole story using my own words. Besides, I also take each valu

98、able opportunity to communicate with exchange students on campus.To my great surprise, I can speak English fluently and understand the news with little difficulty now.【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生回复英语老师内容为“Tell me the biggest problem during your English study and your solutions”的一篇微博。【详解】第一步:审题体裁:应用文时态:根

99、据提示,时态主要为一般现在时。要求:1. 英语学习中遇到的最大问题;2. 自己的解决方法;3. 取得的效果。第二步:列提纲(重点词组)spoken English; honestly speaking; chat with; exchange student; listen to; practise the pronunciation; communicate with; on campus; to my great surprise; with little difficulty第三步:连词成句1.During my English study, one of the biggest pro

100、blems is how to improve my spoken English.2. Honestly speaking, I have little confidence when answering questions in class or chatting with exchange students. 3. Considering this, I listen to the VOA Special English News program every day, practise the pronunciation with the recording, and then rete

101、ll he whole story using my own words. 4. Besides, I also take each valuable opportunity to communicate with exchange students on campus.5. To my great surprise, I can speak English fluently and understand the news with little difficulty now.根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第四步:连句成篇(衔接词)1.表文章结构顺序:First

102、of all, Firstly/First, Secondly/Second, Finally (供参考)2.表并列补充关系:Besides3.表转折对比关系:However, On the contrary, but (供参考) 4.表因果关系:Because, As, So, Thus, Therefore, As a result (供参考)连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰。【点睛】高分句型1During my English study, one of the biggest problems is how to improve my spoke

103、n English. 此句用到特殊疑问词how+to do结构作表语。高分句型2Honestly speaking, I have little confidence when answering questions in class or chatting with exchange students. 此句用到了时间状语从句的省略结构。高分句型3Considering this, I listen to the VOA Special English News program every day, practise the pronunciation with the recording,

104、 and then retell he whole story using my own words. 此句用到了非谓语动词Considering以及using作状语。第二节(满分25分)47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Jackson, now a successful architect in New York City, comes back to his fathers small wooden house that is on the island in the middle of the lake. Jackson is fond o

105、f fishing. And he often takes his son and daughters fishing in the same place, where he used to fish when he was a child. His children are addicted to the fishing joy, which reminds him of the day 34 years ago.34 years ago, Jackson was 11 years old and lived with his family on an island in the middl

106、e of a lake in New Hampshire. On the day before the bass season opened, Jackson and his father were fishing early in the evening, catching sunfish. When his fishing rod doubled over, he knew something huge was on the other end.He very carefully lifted the fish from the water. It was the largest one

107、he had ever seen, but it was a bass.The boy and his father looked at the handsome fish, its gills playing back and forth in the moonlight. The father lit a match and looked at his watch. It was 10 pm two hours before the season opened. He looked at the huge fish, then at the boy.Youll have to put th

108、e fish back, son, he said.Dad! cried the boy.“There will be other fish, said his father.“Not as big as this one,” the boy cried and shouted.He looked around the lake. No other fishermen or boats were anywhere around in the moonlight. He looked again at his father. Even though no one had seen them, n

109、or could anyone ever know what time he caught the fish, the boy could tell from his fathers voice clearly that the decision couldnt be changed.The father patted him slightly on his shoulder and sincerely taught him,” My boy, rules are simple matters of right and wrong. It is the practice of rules th

110、at is difficult, but its your choice.”注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答Jackson found himself in a difficult situation._Do we do right when no one is looking?_【答案】 Jackson found himself in a difficult situation. He really wanted to keep this largest bass in the depth of his heart. However, his fat

111、her was so determined that he had no choice but to give up. Tears welling up in his eyes, he tried to hold it back but it was useless. He took a final look at the fish as if he were saying goodbye, and then he slowly put the huge bass back to the lake.Do we do right when no one is looking? I think i

112、f we had been taught to put the fish back when we were young, we would have learned the truth. The decision to do right lives fresh and pleasant in our memory. Its nothing about others but only about ourselves, as well as our honesty. Not about how we have a chance to beat the rules when nobody watc

113、hes out us, but about how we do the right thing and make the right choice.【解析】【分析】本文以人物为线索展开,讲述了Jackson想起了自己11岁和父亲去钓鱼,他钓到了一条非常大的鲈鱼,但父亲却因为马上要到禁渔期了,要求他把鱼放生,最后Jackson还是把鱼放生了,告诉我们做出正确决定的重要性。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“Jackson发现自己陷入了困境。”可知,第一段可描写Jackson最后还是把鱼放生了。由第二段首句内容“在没人瞧见的时候,我们是否仍能做正确的事情?”可知,第二段可描写这件事告诉我们的道

114、理。2.续写线索:Jackson陷入困境Jackson放弃鱼Jackson放生鱼感悟3.词汇激活行为类想要:want to do sth./ would like to尝试:try to do sth./ attempt to do sth.看一眼:take a look at / give a glance at情绪类诚实:honesty / integrity令人愉快:pleasant / enjoyable【点睛】高分句型1 However, his father was so determined that he had no choice but to give up. (运用了sothat引导结果状语从句)高分句型2 I think if we had been taught to put the fish back when we were young, we would have learned the truth. (运用了虚拟语气)

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1