收藏 分享(赏)

新教材2020-2021学年外研版英语高中选择性必修2课时素养检测 UNIT 3 PERIOD 4 DEVELOPING IDEAS 阅读提能课 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:544276 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:13 大小:75.50KB
下载 相关 举报
新教材2020-2021学年外研版英语高中选择性必修2课时素养检测 UNIT 3 PERIOD 4 DEVELOPING IDEAS 阅读提能课 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共13页
新教材2020-2021学年外研版英语高中选择性必修2课时素养检测 UNIT 3 PERIOD 4 DEVELOPING IDEAS 阅读提能课 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共13页
新教材2020-2021学年外研版英语高中选择性必修2课时素养检测 UNIT 3 PERIOD 4 DEVELOPING IDEAS 阅读提能课 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共13页
新教材2020-2021学年外研版英语高中选择性必修2课时素养检测 UNIT 3 PERIOD 4 DEVELOPING IDEAS 阅读提能课 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共13页
新教材2020-2021学年外研版英语高中选择性必修2课时素养检测 UNIT 3 PERIOD 4 DEVELOPING IDEAS 阅读提能课 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共13页
新教材2020-2021学年外研版英语高中选择性必修2课时素养检测 UNIT 3 PERIOD 4 DEVELOPING IDEAS 阅读提能课 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共13页
新教材2020-2021学年外研版英语高中选择性必修2课时素养检测 UNIT 3 PERIOD 4 DEVELOPING IDEAS 阅读提能课 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共13页
新教材2020-2021学年外研版英语高中选择性必修2课时素养检测 UNIT 3 PERIOD 4 DEVELOPING IDEAS 阅读提能课 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共13页
新教材2020-2021学年外研版英语高中选择性必修2课时素养检测 UNIT 3 PERIOD 4 DEVELOPING IDEAS 阅读提能课 WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共13页
新教材2020-2021学年外研版英语高中选择性必修2课时素养检测 UNIT 3 PERIOD 4 DEVELOPING IDEAS 阅读提能课 WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共13页
新教材2020-2021学年外研版英语高中选择性必修2课时素养检测 UNIT 3 PERIOD 4 DEVELOPING IDEAS 阅读提能课 WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共13页
新教材2020-2021学年外研版英语高中选择性必修2课时素养检测 UNIT 3 PERIOD 4 DEVELOPING IDEAS 阅读提能课 WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共13页
新教材2020-2021学年外研版英语高中选择性必修2课时素养检测 UNIT 3 PERIOD 4 DEVELOPING IDEAS 阅读提能课 WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共13页
亲,该文档总共13页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。课时素养检测 十二Unit 3Period 4. 阅读理解AChinese Emoji(表情符号)Circles Globe“Funny”: a made-in-China emoji,seems to have recently moved beyond China. Now,it is more than an emoji,but a cultural expansion. Reaching Global MarketsA series of “funny” emoj

2、i-based bolsters(抱枕)have attracted the attention of Japanese customers. Even if one bolster is more than three times as expensive as in China,it doesnt kill their desires to buy it. One Japanese customer Miki said,“They are just so cute and I bought three bolsters at one time for my family. And ever

3、y time I see them,my mood just brightens suddenly. ”A Japanese netizen Kiro Kara said,“I think the emoji implies very complicated meanings. My dad will send it when he doesnt agree with someone but he has to say something and behave politely. ”Addition to Domestic Social MediaCompared with Japanese

4、impressions of the “funny” emoji Chinese netizens prefer to use the emoji to tease one another on social media. One commonly seen online comment is,“We strongly suggest stopping the usage of the emoji because every time other people send me the emoji,I feel very uncomfortable and consider myself as

5、a fool. ”Regarded as the most popular emoji,the “funny” emoji has received much attention since its release in 2013. In fact,the “funny” emoji is the updated version of its original one; “funny” has a smiley mouth,two eyebrows and a naughty look. All these characteristics present users a sense of sa

6、tire(讽刺). In Everyday Use AbroadIts not the first time the Chinese emoji takes the world stage. Earlier this year,one emoji from the Chinese basketball celebrity Yao Ming has been spread through the Middle East region. In a city in southern Egypt,Yaos smiling emoji has appeared frequently in local t

7、raffic signs to remind people the road ahead is one-way. Many locals do not know Yao Ming but are familiar with his emoji and nick name “Chinese Funny Face”As a new online language,emojis have become a necessary part of peoples daily life,helping people express their views in a more vivid and precis

8、e way. Also,it can help foreigners learn about Chinese culture. But how to properly use “the fifth innovation in China” without hurting others and turn them into commercial advantages still need answers. 【语篇概述】本文为说明文。介绍了中国表情包“好笑”,它通过社交媒体逐渐被世界所了解和喜爱。1. Why do the bolsters attract Mikis attention?A. T

9、hey are inexpensive. B. They help reach an agreement. C. They help brighten the mood. D. They are helpful to express desire. 【解析】选C。细节理解题。从文章的Reaching Global Markets部分中的One Japanese customer Miki said. . . And every time I see them,my mood just brightens suddenly可知,这些表情枕会让Miki心情好起来。2. According to t

10、he passage,which of the following is the latest “funny” emoji?【解析】选A。推理判断题。从文章的Addition to Domestic Social Media部分中的“funny” has a smiley mouth,two eyebrows and a naughty look. All these characteristics present users a sense of satire. 可知“好笑”表情有一个微笑的嘴巴,两条眉毛和淘气的表情。3. Emojis are so popular worldwide ma

11、inly because people use them to_. A. express their views more vividlyB. present their sense of satire directlyC. imply very complicated meanings properlyD. tease one another on social media purposely【解析】选A。细节理解题。根据最后一段As a new online language,emojis have become a necessary part of peoples daily life

12、,helping people express their views in a more vivid and precise way. 可知,这些表情可以更生动地表达观点。4. The main purpose of the text is to_. A. promote the emoji worldwideB. teach us how to use the emojiC. explain the meaning of the emojiD. show us the popularity of the emoji【解析】选D。推理判断题。文章以表情符号为切入点,介绍了中国元素表情符号走出

13、国门,深受国外友人欢迎的故事,其目的是向我们展示表情符号的流行。BAmerican cities are similar to other cities around the world. In every country,cities reflect the values of the culture. American cities are changing,just as American society is changing. After World War ,the population of most large American cities decreased;however

14、,the population in many Sun Belt cities increased. Los Angeles and Houston are cities where population shifts(转移)to and from the city reflect the changing values of American society. In the late 1940s and early 1950s,city residents(居民)became wealthier. They had more children so they needed more spac

15、e. They moved out of their apartments in the city to buy their own homes. They bought houses in the suburbs(郊区). Now things are changing. The children of the people who left the cities in the 1950s are now adults. Many,unlike their parents,want to live in the cities. They continue to move to Sun Bel

16、t cities and older ones of the Northeast and Midwest. Many young professionals are moving back into the city. They prefer the city to the suburbs because their jobs are there;or they just enjoy the excitement and possibilities that the city offers. This population shift is bringing problems as well

17、as benefits. Countless poor people must leave their apartments in the city because the owners want to sell the buildings or make apartments for sale instead of for rent. In the 1950s,many poor people did not have enough money to move to the suburbs;now many of these same people do not have enough mo

18、ney to stay in the cities. Only a few years ago,people thought that the older American cities were dying. Some city residents now see a bright,new future. Others see only problems and conflicts. One thing is sure: many dying cities are alive again. 【语篇概述】本文是一篇说明文。主要介绍了美国城市的变化,尤其是在二战后美国城市的变化。5. What

19、does the author think of cities all over the world?A. They are alive. B. They are hopeless. C. They are similar. D. They are different. 【解析】 选C。细节理解题。根据第一段首句American cities are similar to other cities around the world. 可知,世界上的城市都是相似的。6. Why did American city residents want to live in the suburbs aft

20、er World War ?A. Because older American cities were dying. B. Because they were richer and needed more space. C. Because cities contained the worst parts of society. D. Because they could hardly afford to live in the city. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段中In the late 1940s and early 1950s,city residents became we

21、althier. They had more children so they needed more space. They moved out of their apartments in the city to buy their own homes. 可知,二战后美国城市居民经济上变得富裕,有了更多的孩子,从而需要更多的空间,因此很多人搬到郊区生活。7. According to the fourth paragraph,a great many poor people in American cities_. A. are faced with housing problemsB.

22、are forced to move to the suburbs C. want to sell their buildingsD. need more money for daily expenses【解析】选A。推理判断题。从第四段中Countless poor people must leave their apartments in the city because the owners want to sell the buildings or make apartments for sale instead of for rent. In the 1950s,many poor

23、people did not have enough money to move to the suburbs. 可推断出许多穷人面临着无房可住的困境。8. We can conclude from the text that_. A. American cities are changing for the worseB. people have different views on American cities C. many people are now moving from American citiesD. the population is decreasing in olde

24、r American cities【解析】选B。推理判断题。从最后一段中Only a few years ago,people thought that the older American cities were dying. Some city residents now see a bright,new future. Others see only problems and conflicts. 可推断出,人们对美国的城市持有不同的观点。. 完形填空Learning to AcceptI learned how to accept life as it is from my fathe

25、r. 1,he did not teach me acceptance when he was strong and healthy,but rather when he was 2and ill. My father was once a strong man who loved being active,but a terrible illness3all that away. Now he can no longer walk,and he must sit quietly in a chair all day. Even talking is4. One night,I went to

26、 visit him with my sisters. We started talking about life,and I told them about one of my 5. I said that we must very often give things up as we grow-our youth,our beauty,our friends- but it always6that after we give something up,we gain something new in its place. Then suddenly my father 7 up. He s

27、aid,“But,Peter,I gave up 8! What did I gain?” I thought and thought,but I couldnt think of anything to say. 9,he answered his own question: “I 10the love of my family,” I looked at my sisters and saw tears in their eyes,along with hope and thankfulness. I was also11by his words. After that,when I be

28、gan to feel irritated (愤怒的) at someone,I would remember his words and become 12. If he could replace his great pain with a feeling of love for others,then I should be 13to give up my small irritations. In this way,I learned the power of acceptance from my father. Sometimes I14what other things I cou

29、ld have learned from him if I had listened more carefully when I was a boy. For now,though,I am grateful for this one15. 【语篇概述】本文是夹叙夹议文。讲述了作者当父亲病重时从他身上学到的人生理念: 接受生活。父亲认为自己虽然失去了一切,但是却得到了家人的爱。每当作者生气时,他就会想到父亲的话,镇定下来。父亲能用对别人的爱来代替他的痛苦,作者怎么不能放弃这微不足道的恼怒呢? 1. A. AfterwardsB. ThereforeC. HoweverD. Meanwhile

30、【解析】选C。考查副词辨析。afterwards然后;therefore因此;however然而; meanwhile同时。句意: 父亲没有在他强壮健康的时候,而是在他虚弱生病的时候教我学会了接受生活。2. A. tiredB. weakC. poorD. slow 【解析】选B。考查形容词辨析。tired疲倦的;weak虚弱的;poor贫穷的;slow慢的,由下文but a terrible illness_all that away. Now he can no longer walk,and he must sit quietly in a chair all day可知,父亲得病后变得

31、非常虚弱,故用形容词weak。3. A. tookB. threwC. sentD. put 【解析】选A。考查动词短语辨析。took away带走;threw away扔掉;sent away派遣; put away放好。句意: 我的父亲曾经是一个强壮的人,他喜欢运动,但是一场糟糕的疾病带走了这一切。4. A. impossibleB. difficultC. stressfulD. hopeless【解析】选B。考查形容词辨析。impossible不可能的;difficult困难的;stressful紧张的;hopeless绝望的。由上文的Now he can no longer walk

32、,and he must sit quietly in a chair all day. 可知,父亲甚至说话都很困难。5. A. decisionsB. experiencesC. expectationsD. beliefs【解析】选D。考查名词辨析。decisions决定;experiences经历;expectations期望;beliefs信仰。根据I said that we must very often give things up as we growour youth,our beauty,our friendsbut it always_that after we give

33、 something up,we gain something new in its place. 可知我告诉他们我的一个信仰。6. A. suggestsB. promisesC. seemsD. requires 【解析】选C。考查动词辨析。suggests建议;promises承诺;seems似乎;requires要求。句意: 但是似乎总是在放弃一些东西之后,我们会获得一些新的东西代替它。7. A. spokeB. turnedC. summedD. opened 【解析】选A。考查动词辨析。spoke说话;turned变成;summed总结;opened打开。由下文的He said,“

34、But,Peter,I gave up_!What did I gain?”可知父亲突然说话了。8. A. somethingB. anythingC. nothingD. everything【解析】选D。考查不定代词辨析。something某事; anything任何事;nothing没有什么;everything一切。句意: 他说: “但是,彼得,我把一切都放弃。我又得到了什么?”9. A. SurprisinglyB. ImmediatelyC. NaturallyD. Certainly 【解析】选A。 考查副词辨析。surprisingly令人惊讶地;immediately立即;n

35、aturally自然地;certainly当然。作者反复思考,也没有想到说什么,但是,父亲自己给出了答案。这很令人吃惊。10. A. hadB. acceptedC. gainedD. enjoyed【解析】选C。考查动词辨析。根据What did I gain可知这里意思是我获得了家人的爱。had有;accepted接受;gained获得;enjoyed享受。11. A. touchedB. astonishedC. attractedD. warned【解析】选A。考查动词辨析。touched触动; astonished吃惊;attracted吸引;warned警告。由下文的After t

36、hat,when I began to feel irritated at someone,I would remember his words and become_. 可知这里的意思是我也被他的话所触动。12. A. quietB. calmC. relaxedD. happy【解析】选B。考查形容词辨析。quiet安静的;calm平静的;relaxed放松的;happy高兴的。句意: 从那以后,当我生别人的气时,我总是会想起他的话,就会变得镇定。13. A. readyB. likelyC. freeD. able【解析】选D。考查形容词辨析。ready准备好;likely很可能的;fr

37、ee免费的;able能够。句意: 如果他能用对别人的爱来代替他巨大的痛苦,那么我就能放弃我的小烦恼。14. A. doubtB. wonderC. knowD. guess【解析】选B。考查动词辨析。doubt怀疑;wonder想知道;know知道;guess猜测。句意: 有时我想知道,如果我小时候仔细听他说话,我还能从他身上学到什么。15. A. awardB. giftC. lessonD. word【解析】选B。考查名词辨析。award奖品;gift礼物; lesson课,教训;word单词。句意: 不过现在,我很感激这份礼物。书面表达假定你是李华,你们学校昨天举办了汉文化活动。 请你给

38、你的加拿大笔友 Tom 写一封邮件告知他此事,内容包括: 1. 活动目的、时间和地点;2. 主要内容(汉代舞蹈表演及汉服介绍);3. 你的感受。注意: 1. 词数 80个左右;2. 可适当增加细节,以使行文连贯;3. 开头和结尾已给出,不计入总词数。Dear Tom,_Yours,Li Hua答案: Dear Tom,In order to protect traditional Chinese culture,an activity about the culture of the Han Dynasty was held in our school hall yesterday. Sinc

39、e you are interested in traditional Chinese culture,I am writing to tell you about it. The activity started with a wonderful dance performed by several girls wearing beautifully-designed Hanfu. Later,a teacher introduced the characteristics of Hanfu and the etiquette of the Han Dynasty. Students who had questions asked the teacher actively. Through this activity,I have learned more about the culture of the Han Dynasty. Its really meaningful. Yours,Li Hua关闭Word文档返回原板块

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1