收藏 分享(赏)

河北省蠡县中学2018_2019学年高二英语9月月考试题.doc

上传人:a**** 文档编号:541020 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:20 大小:89.50KB
下载 相关 举报
河北省蠡县中学2018_2019学年高二英语9月月考试题.doc_第1页
第1页 / 共20页
河北省蠡县中学2018_2019学年高二英语9月月考试题.doc_第2页
第2页 / 共20页
河北省蠡县中学2018_2019学年高二英语9月月考试题.doc_第3页
第3页 / 共20页
河北省蠡县中学2018_2019学年高二英语9月月考试题.doc_第4页
第4页 / 共20页
河北省蠡县中学2018_2019学年高二英语9月月考试题.doc_第5页
第5页 / 共20页
河北省蠡县中学2018_2019学年高二英语9月月考试题.doc_第6页
第6页 / 共20页
河北省蠡县中学2018_2019学年高二英语9月月考试题.doc_第7页
第7页 / 共20页
河北省蠡县中学2018_2019学年高二英语9月月考试题.doc_第8页
第8页 / 共20页
河北省蠡县中学2018_2019学年高二英语9月月考试题.doc_第9页
第9页 / 共20页
河北省蠡县中学2018_2019学年高二英语9月月考试题.doc_第10页
第10页 / 共20页
河北省蠡县中学2018_2019学年高二英语9月月考试题.doc_第11页
第11页 / 共20页
河北省蠡县中学2018_2019学年高二英语9月月考试题.doc_第12页
第12页 / 共20页
河北省蠡县中学2018_2019学年高二英语9月月考试题.doc_第13页
第13页 / 共20页
河北省蠡县中学2018_2019学年高二英语9月月考试题.doc_第14页
第14页 / 共20页
河北省蠡县中学2018_2019学年高二英语9月月考试题.doc_第15页
第15页 / 共20页
河北省蠡县中学2018_2019学年高二英语9月月考试题.doc_第16页
第16页 / 共20页
河北省蠡县中学2018_2019学年高二英语9月月考试题.doc_第17页
第17页 / 共20页
河北省蠡县中学2018_2019学年高二英语9月月考试题.doc_第18页
第18页 / 共20页
河北省蠡县中学2018_2019学年高二英语9月月考试题.doc_第19页
第19页 / 共20页
河北省蠡县中学2018_2019学年高二英语9月月考试题.doc_第20页
第20页 / 共20页
亲,该文档总共20页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、蠡县中学高二年级2018年9月份月考英语试题第一部分 听力 (共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What do we learn from the conversation?A. The man hates to lend his tools to other people.B. The man hasnt finished working on the bookshe

2、lf.C. The man lost those tools.2. What are the two speakers talking about?A. A park. B. A trip. C. A cinema. 3. What does the man mean? A. He would like to make an appointment for the woman.B. He thinks it worthwhile to try Santerbales.C. He knows a less expensive place for a haircut.4. What do we l

3、earn from this conversation?A The man wants to go to Los Angeles B The man wants to go to San Francisco.C There are no flights to Los Angeles for the rest of the day.5. What is the womans opinion of the research paper? A. Its fine as it is.B. Only a few changes should be made in it.C. Major revision

4、s are needed in it. 第二节(共15小题:每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,每个小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。6. Why is Ken calling?A. To ask about the address for the meeting.B. To ask about the time for the meeting.C. To remind

5、Andy of the meeting.7. Where is Andy?A. In his office. B. In the supermarket. C. In the downtown.8. What is Kens phone number?A. 439-808-7754.B. 493-908-7754.C. 439-908-7754.听第7段材料,回答第9至11题。9. Which of the following is the mans favorite food?A. Carrots. B. Chocolate cakes. C. Fruits.10. What are the

6、 two speakers probably doing now?A. Having a meal. B. Shopping. C. Preparing food.11. What does the woman say about carrots?A. It is rich in fibers.B. It can reduce weight.C. It contains much vitamin C.听第8段材料,回答第12至14题。12. Where is the conversation taking place?A. In the mans house.B. In the womans

7、house.C. In their friends house.13. What color is the meat container?A. Blue. B. Yellow. C. Red.14. What is the side dish mentioned by the man?A. Eggplant with soy sauce.B. Pork with pineapple.C. Tomatoes with sugar.听第9段材料,回答第15至17题。15. Who is learning Chinese probably?A. Rose. B. Jane. C. Jack.16.

8、How many children does the woman have?A. Three. B. Four. C. Five. 17. What will the woman do tomorrow?A. Go to the cinema. B. Go to the McDonalds. C. Go to school.听第10段材料,回答第18至20题。18. What happened to the speaker?A. He transferred to another post in another city.B. His colleagues started to get alo

9、ng well with him.C. His hard work got paid off.19. What contributions did the speaker make for the company?A. He helped increase the sales.B. He helped build a branch company.C. He helped make new products.20. Which of the following statements is TRUE?A. The speakers pay rose to $15, 000 per year.B.

10、 The speakers department sales increased a lot last year.C. The speaker refused the rise.第二部分 阅读理解(满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AWhat will the city of the future be like? No one knows for sure,and making predictions is a risky business. But one thing is certain abou

11、t the future citythey are going to get bigger before they get smaller. Here are some of the ideas for running a city of 50,000 people in the year 2025.1. To get rid of garbage problems, the city will load huge spaceships with waste materials and send them towards the sun,preventing landfill and envi

12、ronmental problems.2. No smoking will be allowed within a future citys limits.3. In the future all shopping will be done online, and catalogues will have voice commands to place orders.4. Everyone will be given a telephone number at birth that will never change no matter where they live.5. All forms

13、 of recreation,_such as cinemas, bowling, concerts and others, will be provided free of charge by the city.6. All cars will be powered by electricity, solar energy or wind, and it will be possible to change the color of cars at the flick of a switch.7. Distance surgery will become common as doctors

14、carry out operations from thousands of miles away, with each city having its own telesurgery outpatient clinic.8. Old people and people with disabilities will be able to go anywhere in the world using hightech cameras attached to their heads.9. Traveling in space by ordinary citizens will be common.

15、 Each city will have its own spaceport.21From the passage, we can infer that now_.Asome waste materials are got rid of by filling holes in the ground with themBa patient can have an operation but doesnt have to stay in hospitalCyou must go out of the city if you want to smokeDno cars are powered by

16、solar energy or wind22The underlined word “recreation” in the fifth idea probably means“_”A risky businessB what people will create againC taking ones career once againD activities for pleasure and amusement23Which is the best title for the eighth idea?_A Senior citizensBHolidays at homeC The disabl

17、edDSpace travelBHave you ever been to the worlds smallest bookstore?The Worlds Smallest Bookstore,whose official name is just these three words,sits quietly about 100 miles northeast of Toronto.The bookstore is about 10 feet by 10 feet,so it is easy to imagine how tiny it really is .The bookstore is

18、 open 24 hours a day .Inside the bookstore are various books,especially literary books and classic authors works .So if you are looking for something less popular,you may get a bit disappointed there.Another special feature of this bookstore is that each book only costs three dollars .All the expens

19、es are paid on the honor system,which means buyers should make a note of what theyve bought and leave their money by themselves .So the tools of the trade in this bookstore are quite simple: pens,papers,light bulbs and a labelmaker.In order to catch passersbys attention,the billboards(广告牌)of the boo

20、kstore are several times bigger than the store itself .With these large eyecatchers,many people are willing to stop by and have a visit.24Whats the passage mainly about?_AThe worlds smallest bookstore.BA strange way of selling books.CThe popular books nowadays.DThe popular bookstores in the world.25

21、When can you buy a book in the store?_AIn the morning.BIn the afternoon.CAt night.DAt any time of the day.26Which of the following books might you most probably get in the store?_ABooks on popular science.BLiterary books.CThe year book of a university.DBooks on economic control.27How does the store

22、attract readers attention?_A By putting up a huge billboard.B By making ads on TV.C By broadcasting loud music.D By handing out ads in the street.COf all the things that have effects on your future,I believe that personal growth is the greatest .Many people talk about sales growth,profit growth, and

23、 possession growth,but none of these will happen without personal growth. In fact,Id like to have you memorize a most important sentence. It is “The key to your future is you yourself.”There are many things that will help you better your future. If you belong to a strong,dynamic(充满活力的)and progressiv

24、e company, that will help. Good training will help. Strong leadership will help. If the neighbors stay civil (文明的),that will help. If your relatives dont trouble you, that will help. All these things will help. We can go on and on with the list;but remember, the things that Ive covered above just pl

25、ay minor (次要的)roles in helping you reach a good future. The major cause doesnt lie outside. It lies inside.Strangely enough, when two different men work in the same company, the first person may earn $1,000 a month, while the second may earn$10, 000 a month. What causes the difference when they have

26、 the same job,use the same tools,and get the same training?The cause of the difference lies in believing,in trying, in accepting failures, in thinking, in a smile at people around, and in the ways of dealing with problems. All of these can be major causes of your good future. You can see all these c

27、ome from inside. In fact, the real difference is you yourself. You are the key to your future. Teens are the most wonderful and important period in life. If you want a great future, begin to improve yourself from now on!28Among all the things mentioned, which one is the most important in the authors

28、 opinion?_ASales growth.BProfit growth.CPossession growth.DPersonal growth.29Which of the following may play a main role in influencing your future?_A Being determined.B Working in good companies.C Having rich relatives.D Getting leaders help.30All may cause the two mens different earnings EXCEPT th

29、at_.Athe second person buys expensive houses or carsBthe first person treats others badlyCthe second man has a positive attitude to problemsDthe first man gives up after failures31The passage is mainly written for_.A old peopleBadultsC teenagersDbabiesDIts generally believed that people act the way

30、they do because of their personalities and attitudes .They recycle their garbage because the care about the environment .They pay $5 for a caramel brule latte because they like expensive coffee drinks.Its undeniable that behavior comes from our inner dispositions (性情), but in many instances we also

31、draw inferences about who we are, as suggested by the social psychologist Daryl Bem , by observing our own behavior .We can be strangers to ourselves .If we knew our own minds, why would we need to guess what our preferences are from our behavior? If our minds were an open book, we would know exactl

32、y how much we care about the environment or like lattes .Actually , we often need to look to our behavior to figure out who we are.Moreover, we dont just use our behavior to learn about our particular types of characterwe infer characters that werent there before .Our behavior is often shaped by lit

33、tle pressures around us, which we fail to recognize .Maybe we recycle because our wives and neighbors would disapprove if we didnt .Maybe we buy lattes in order to impress the people around us .We should not mistakenly believe that we always behave as a result of some inner disposition.Whatever pres

34、sures there can be or inferences one can make, people become what they do, though it may not be in compliance (符合) with their true desires .Therefore , we should all bear in mind Kurt Vonneguts advice: “We are what we pretend to be, so we must be careful about what we pretend to be.”32According to t

35、he passage, personalities and attitudes are commonly believed to_.Adetermine ones behaviorBreflect ones tasteCinfluence ones surroundingsDresult from ones habits33Which of the following would Daryl Bem most probably agree with?_AThe return of a wallet can indicate ones honesty.BA kind person will of

36、fer his seat to the old.COne recycles plastics to protect the environment.DOne buys latte out of true love of coffee.34What can be inferred from the underlined sentence in the passage?_AWe fail to realize our inner dispositions.BWe can be influenced by outside pressures.COur behavior is the result o

37、f our true desires.DOur characters can shape our social relationships.35What does the author mainly discuss in the passage?_APersonalities and attitudes.BPreferences and habits.CBehavior and personalities.DAttitudes and preferences.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。What T

38、eenagers Can Do To Earn More RespectAs teenagers continue to grow and develop into young adults, the transition(过渡) into adulthood has begun. With so many physical and emotional changes going on, certain manners are often forgotten and other adult traits are not yet accepted as a way of life. 36._By

39、 doing the following things, you will earn more respect.Contribute to the householdAt the very least, clean up after yourself. As a teenager, you are old enough to clean up after yourself. When you make a mess, clean it up. 37. _All chores that you do help to reduce the load of the person who did th

40、em before. Now that youre old enough and capable, why shouldnt you contribute to the household? 38. _Be responsible 39. _Whether they are basic things, like brushing your teeth or doing your homework, or more involved chores that contribute to the household, simply fulfill your responsibilities on t

41、ime. When adults know that they can rely on you, their trust and respect for you will increase.Solve more of your own problem without asking for helpInstead of taking the easy approach and asking for help, make an effort to solve your problems on your own first. The “easy way” is only easy for you,

42、but it is an extra task for the person from whom you are seeking help. Seek help only after you have made an honest effort to solve your own problems. 40. _When you become a good problem solver, you increase your value to the community.AThe people doing the chores before will greatly appreciate the

43、help.BIt will make your life more pleasant.CEveryone has certain responsibilities.DWhen speaking to a group, speak loud enough.EThis includes,but is not limited to, your dishes and your room.FBy being aware of these manners and traits, you can manage them sooner.GDepending on the problem, 15 minutes

44、 of effort is usually a good guideline.第三部分:英语知识运用(共两节;满分45分)第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、D),选出最佳选项。A Welcome GiftDario and his mother loved their new apartment .The living room was large enough for their piano .That night, the two of them 41.side by side at the piano .The

45、y played jazz music to celebrate their new home .The loud 42.filled the room and made them feel very happy.The next morning, 43., their happiness disappeared .Someone had left a 44.under their door during the night .One of their neighbors had written to complain(抱怨) about the sound of the piano .Dar

46、ios mother asked the building superintendent(管理员) if he knew anything about it .But he said that they were all 45.people and he couldnt imagine any of them had done that .Later that morning, Dario suggested that they write a letter to their 46.and apologize for their playing.“Maybe we could go and 4

47、7.everyone in person.” his mother said.“What if we invited them to come here for a 48.instead?” Dario asked.They both loved the 49.Over the next few days, they sent out invitations and prepared desserts 50.their guests .They decorated the apartment with streamers(彩带) and party lights.Finally, the da

48、y of the party 51.Some guests brought presents .Others brought flowers .Some even brought desserts to 52.One woman, Mrs.Gilbert , 53.Darios mother with a book of piano music by Chopin.“I heard you playing the other night,” she said .“The sounds woke me out of bed .I 54.that you might play like this

49、every night .So I wrote a short note .I hope you dont think I disliked the playing.”Darios mother smiled at Mrs.Gilbert .“I think maybe we 55.you an apology,” she said .“I didnt 56.how late it was when we were playing .Maybe we should play some quieter music at night.”“You play, you play!” Mrs.Gilbe

50、rt said .“I like what you play! Just not so loud at night.” She pointed to the book she had given them .“These songs are not such 57.music.”“These songs are beautiful music,” Darios mother said .“We will be 58.to play them in the evening.”“And we wont play so loud or late!” Dario said .He was alread

51、y looking forward to 59.the new music .More than that, however, he was happy to see the big smile on his mothers face .It gave him a feeling of 60.and made him feel that they were home at last.41Asat Bstood Clay Dwalked42Avoice Bring Cmusic Dcry43Atherefore Bhowever Cotherwise Dinstead44Anote Bposte

52、r Cbill Dreport45Aproud Brich Clucky Dnice46Aneighbors Bfriends Crelatives Daudiences47Ablame Binstruct CquestionDvisit48Aparty Bconcert Cshow Dplay49Aexperience Bidea CperformanceDaction50Ato Bwith Cfor Dfrom51Acontinued Barrived Cpassed Dfinished52Aorder Bsell Cshare Dadvertise53Atreated Bpresente

53、dChelped Dserved54Apromised Badmitted Cagreed Dworried55Agive BsendCoffer Dowe56Arealize Bremember CunderstandDaccept57Asweet Bstrange Cfunny Dloud58Abrave Bsorry Chappy Dafraid59Achanging Bpracticing Crecording Dwriting60Aequality Bfreedom CwarmthDsympathy第II卷第二节 课文语法填空 (15分)A company61._(name) “fu

54、ture tours” transported Li Qiang and his friend safely into the future in a time capsule. They climbed in through the round opening62._ a few minutes later the journey was completed. They were still on the earth but 1,000 years in the future.Confused by the new63._(surround), he was hit by the lack

55、of fresh air. He chose a hovering carriage driven by computer and64._(begin) to move65._(swift). There were66._ many carriages that he lost sight of Wang Ping. He67._(sweep) up into the center of them. At last Li Qiang caught sight of them. Arriving at home, he was surprised68._(see) tree leaves aro

56、und the house and provided the house69._ much-needed oxygen. After a good dinner, Li Qiang felt70._(exhaust), so he slid into the bed and fell fast asleep. 第四部分:写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错1. From the disappointing look on his face, we know that he didnt pass the exam. 2. So many thousands of terrified peo

57、ple died every time when there was an outbreak.3. Now when people refer to England you find Wales including as well.4. For convenient England is divided roughly into three zones.5. Worrying about the journey, I was unsettled for the first few days.6. The air seemed thin, even though its combination

58、of gases had little oxygen left.7. The police car is running at the speed of 100 miles per hour.8. Seldomhecareaboutwhatothersthink.9. Outdidrushedthechildren.10. OnlythendidIrealizedthatIwaswrong.第二节书面表达 (25分)假设你叫John,你的同学Tom写信向你请教如何养成良好的英语学习习惯。 请你结合自身学习实际,按以下提示,用英文写一封建议信,要点如下:1. 说明学习习惯与学习效果之间的关系;2

59、. 介绍一种好的学习习惯并提出养成该习惯的建议;3. 描述同学们在学习习惯方面存在的问题并给出改进措施。注意:词数100左右,开头语已为你写好,不计入总词数。Dear Tom,I am really glad to receive your letter asking for some advice on how to develop good learning habits in learning English. _ Yours. John 高二9月月考英语试题参考答案及解析:I.听力部分:(每小题1分,共20分)1-5 CBCAA 6-10 CBCBA 11-15 CABCB 16-20

60、AACABII. 阅读理解(每题2分,共40分) 21-25 ADBAD 26-30 BADAA 31-35 CAABC 36-40FEACGIII. 完形填空(每题1.5分,共30分)41-45 ACBAD 46-50ADABC 51-55 BCBDD 56-60 ADCBC听力材料Text 1W: Simon, could you return the tools I lent you for building the bookshelf last month?M: Oh, well, I hate to tell you this, but I cant seem to find the

61、m.Text 2 M: How have you been enjoying your trip in this city so far?W: Its been great, you know. I have never seen better cinemas and parks before. Text 3W: Can you believe I had to pay 30 dollars for a haircut at Santerbales?M: You should try the place where I go. Its only 15. But it takes a while

62、 to get an appointment.Text 4M: Excuse me, would you please tell me when the next flight to Los Angeles is?W: Sure, the next flight to Los Angeles is two hours from now, but if you do not mind transferring at San Francisco, you can board now.Text 5M: Thanks for reviewing the draft of my research pap

63、er. What do you think of it? W: Well, I wouldnt say it needs any revision. Text 6M: Hello, this is Ken. May I speak to Andy? W: Im afraid Andy isnt in at the moment. Hes gone to the supermarket. Could I take a message?M: Great! Can you remind Andy that were meeting tomorrow at three oclock?W: OK. Do

64、es he know where the meeting is?M: Tell him well be meeting in the corner office downtown.W: Yes, corner office downtown. Is there anything else?M: Ill leave my telephone number just in case he doesnt have it.W: OK, Im ready.M: My cell phone number is 439-908-7754.W: Thats 439-808-7754.M: No, its 43

65、9-908-7754.W: OK, Ill make sure Andy sees this as soon as he comes back.M: Thank you. Goodbye.W: Goodbye.Text 7M: The carrots taste awful and salty. How do you like them?W: I like them very much. They are delicious.M: Well, you can have all my carrots. I saw you buy some chocolate cakes. I am done w

66、ith the main course. Its about time for some dessert.W: Oh, you want my chocolate cakes? M: No, no, Im just thinking of some dessert. And I have had enough carrots.W: Robert, carrots contain much vitamin C. It is good for you.M: I know, but chocolate cake is even better.W: Oh, stop it! You know you

67、need vegetables. You will end up fat if you dont watch your diet now.M: Well, actually, I dont mind eating carrots. But chocolate cakes are much better. You know I was born with a sweet tooth.Text 8M: Welcome.W: Hi, John. Hey, youve done a good job decorating this place, really nice.M: Thanks, I am

68、glad you like it. Can I get you a drink?W: No, thanks. Lets go to prepare dinner. I am getting hungry.M: Here is the kitchen. I will chop the onions. Could you take the meat out of the fridge? Its in a yellow plastic container.W: Wow, this smells good.M: Could you slice those potatoes for me, please

69、?W: What are we having?M: My special dumplings, sweet and sour pork with pineapple, beef with onions and green peppers, eggplant in soy sauce, and a few side dishes like tomatoes with sugar.W: Sounds wonderful. M: Ill start preparing the meat stuffing.W: I wish I had the recipe. And could you tell m

70、e whats in this?M: I will tell you after dinner.Text 9W: Rose, Christmas is coming soon. What presents shall we buy for the children? M: What about a bike for John? Hes been asking for one for a long time.W: But I dont think hes old enough to ride a bike to school. Lets buy him a football instead, a

71、ll right? M: OK. What shall we buy for Jane? W: Well, she likes music very much. Shall we buy her a guitar? M: I think an MP3 player will be better. It can help her learn Chinese. W: Then lets buy one for her. Now, what about little Jack?M: Well, hes still a young baby. I think a toy car is best for

72、 him. W: I couldnt agree more. When shall we go and buy the presents? M: Well, tomorrow is Sunday. Lets go shopping tomorrow afternoon after we see the film. W: But we mustnt let the children know about the presents before Christmas. M: Im sure they wont know. Ill take them to the McDonalds while yo

73、u are doing the shopping.Text 10I have great news to report. Recently, I was given a higher position in my company with higher pay. Ive been working for my company for a number of years, and things have gone quite well. First, I helped my department increase sales by 200% last year. Before that, we

74、only earned 150, 000 dollars a year. We have advertised and promoted our products at trade shows, on TV and in the newspaper, and customers have really enjoyed our products. Our company has become better known not only in our area but also in other cities. Now, more and more customers are learning a

75、bout us by word of mouth; when you have satisfied customers, the news gets around. Besides increased sales, Ive established a good working relationship with my colleagues. We recognize each others abilities and respect each others opinions. All my co-workers believe I have the ability to lead the de

76、partment in the right direction. Therefore, I accepted the promotion and the pay raise, and Ill do my best for my company and for my customers in the future.A 文章大意:本文就环境、购物、娱乐、交通等方面设想了2025年的人类生活。21解析:推理判断题。根据第一部分“To get rid of garbage problems, the city will load huge spaceships with waste materials

77、 and send them towards the sun,preventing landfill and environmental problems.”可知垃圾运到太空中可防止垃圾填埋现象,由此推知A项正确。22解析:词义猜测题。从such as后列举的cinemas,bowling, concerts and others可知该词意为“娱乐活动”。23解析:主旨大意题。从第八点所表述的内容可了解到在家也能“旅游”,故可称之为在家度假。B文章大意:本文介绍了世界上最小的书店。24解析:主旨大意题。从文章第一句话“Have you ever been to the worlds small

78、est bookstore?”和整篇文章的内容可知,这篇文章主要介绍世界上最小的书店,故选A。25解析:细节理解题。根据题意定位文章第三段第二句话“The bookstore is open 24 hours a day”,书店是24小时营业。可得知答案为D。26. 解析:细节理解题。根据题意定位文章第三段第三句话“Inside the bookstore are various books,especially literary books and classic authors works”,书店有各种各样的书,尤其是文学类和一些古典名著。故选B。27解析:细节理解题。根据题意定位文章最后

79、一段“In order to catch passersbys attention,the billboards of the bookstore are several times bigger than the store itself.”为了吸引路人的注意,广告牌是商店的几倍大。故选A。C 28解析:细节理解题。根据第一段的“Of all the things that have effects on your future,I believe that personal growth is the greatest.”可知,所有影响你将来的事情中,个性成长是最大的因素。29解析:推理判

80、断题。第二段讲述了影响将来的各个因素,段尾的“The major cause doesnt lie outside.It lies inside.”告诉我们:主要的是内因,而不是外因。A项指“意志力坚强的”,指内因,故选此项。 30解析:细节理解题。本题根据最后一段信息可知,B、C、D项都会引起两人的收入不同。31解析:推理判断题。最后一段最后两句话提到“Teensare the most wonderful and important period in life.If you want a great future,begin to improve yourself from now on

81、!”,显然,作者在鼓励十几岁的孩子要努力,为将来做好准备D文章大意:本文为议论文,题材为社会生活类。作者对人的行为和性格之间的关系进行了探讨。最后用Kurt Vonnegut的一句话进行了总结:我们将自己伪装成什么,我们就是什么。所以,当我们伪装时,一定要谨慎呀!32解析:细节理解题。根据第一段第一句可知,通常认为人们的行为方式取决于他们的性格和态度。那反过来说就是:一个人的性格和态度决定了他的行为方式。故选A。33解析:推理判断题。根据第二段第一句可知,正如社会心理学家Daryl Bem所说的,毋庸置疑,人的行为来自于我们的内在性情,但是在很多例子中我们是通过观察我们自己的行为来推断出我们是

82、怎样的人的结论:四个选项中只有A项表示的是一种行为暗示出人的性格,而其他三个选项均不符合。34解析:推理判断题。画线的这一句是对上一句话的举例说明,画线处前面一句话是说:我们的行为经常受到我们周围小的压力的影响,这一点我们认识不到。B项与画线句意义一致,故选B。 35解析:主旨大意题;从第一段第一句阐述大家通常认为行为和性格的关系,到第二段Daryl Bem提出通过一个人的行为也能看出他的性格,第三段提到我们的行为也受到周围压力的影响,第四段通过Kurt Vonnegut的一句话强调了两者之间的关系。所以本篇文章主要讲的是行为和性格,故选C。七选五解析:36前句中出现的manners和trai

83、ts以及后句的句式和F选项的句式以及句中的these manners和traits恰好呼应,语义上也能起到承上启下的作用,所以判断F选项正确。37前句讲你应该学会自己收拾卫生,而E选项This includes, but is not limited to, your dishes and your room. “这包括在内,但不能局限在收拾自己碗筷和房间上”恰好能承接上文,故E选项正确。38本段内容是建议青少年要学会做家务活来帮助家人。所以所填句子应该和做家务帮忙有关,而且从段落安排上看,最后一句话应该起到总结概括作用,由此判断A选项正确。句意:“如果你帮忙做家务,那么平时做这种家务的人会很

84、感激。”39由后句Whether they are basic things, 可以推断前句应该出现they所替代的名词,而根据下文举的例子like brushing your teeth or doing your homework 等可知C选项符合语境,能引领下文。句意:每个人都有某些责任。故C为正确选项。40在本段中作者建议人们不要轻易向人求助,要在自己努力而未果的情况下去找人帮忙,纵观选项,只有G选项符合语境,能承接上文。完型文章大意:文章讲述了一对母子搬入新家,非常高兴,在深夜弹起钢琴庆祝,却打扰了周围邻居。邻居留言抱怨投诉,母子积极回应,为邻居们办了一场派对来缓和邻里关系,并得到邻

85、居们的谅解。41.解析:考查动词。Asit 坐;Bstand 站立;Clie躺在;Dwalk散步。根据后文内容在钢琴旁边弹琴的环节,可知应该是坐在钢琴旁边弹奏,故选A。42解析:考查名词。Avoice声音;Bring铃声;Cmusic音乐;Dcry哭声。考查前文细节jazz music的原词复现,是音乐充满了房间。故选C。43解析:考查副词。Atherefore因此,所以;Bhowever然而;Cotherwise否则;Dinstead代替。通过上一段的欢乐幸福气氛和下文的幸福一下子disappeared的强烈对比可知,本处需要一个逻辑关系为转折的副词,故选B。44解析:考查名词。Anote便

86、条;Bposter海报;Cbill账单;Dreport报告。本题是一道同义词复现题,通过文章倒数第5段处得知,是由Mrs.Gilbert留了一张字条,故选A。45解析:考查形容词。Aproud骄傲的,自豪的;Brich富裕的;Clucky幸运的;Dnice美好的,愉快的。主人公想向管理员咨询,哪一位邻居可能是那位留言的抱怨者,由转折词But可知管理者也并不能指出,由此可知大家通常都是通情达理的,故选D。46解析:考查名词。Aneighbors邻居们;Bfriends朋友们;Crelatives亲属,亲戚;Daudiences听众。此题线索明显,全文都是围绕主人公和周围邻居展开的,故选A。47解

87、析:考查动词。Ablame归咎于,指责;Binstruct通知,命令;Cquestion询问,质问;Dvisit参观,拜访。由上文可知,母子两人对于扰民之事十分抱歉,想要去道歉,因此“指责”“指导”和“质问”都不符合语境,故选D。48解析:考查名词。Aparty聚会;Bconcert音乐会;Cshow展览;Dplay游戏,比赛。此题为线索题且为原词复现,由后文可知母子为解决此事办了一场派对,并邀请了邻居们,故选A。49解析:考查名词。Aexperience经历,经验;Bidea主意;Cperformance表演;Daction行为。母子打算办派对,这是一个打算,一个主意,而不是经历、表演或行为

88、。故选B。50解析:考查介词。Ato到;Bwith伴随着;Cfor为了;Dfrom来自。母子办派对,准备了甜点是为了招待客人们,介词for有表“为了”的含义,故选C。51解析:考查动词。Acontinue继续;Barrive到达;Cpass通过;Dfinish完成。根据上文,他们举办了一次聚会,准备许久,这一天终于到来了,故选B。52解析:考查动词。Aorder命令,点菜;Bsell卖;Cshare分享;Dadvertise做广告。根据本句话的意思:甚至有人带了甜点来分享,故选C。53解析:考查动词。Atreat招待,治疗;Bpresent呈现;Chelp帮助;Dserve为服务。这道题有难度

89、,根据本句话的意思:Mrs.Gilbert送给了Dario的妈妈一本音乐书,能表达出“送”这个动作的,就是present“呈现,给”,故选B。54解析:考查动词。Apromise承诺;Badmit许可进入;Cagree同意;Dworry 担心。根据题意,Mrs.Gilbert之所以留了一张抱怨小纸条是担心每天晚上都会这么吵,故选D。55解析:考查动词。Agive给;Bsend发送;Coffer提供;Dowe感激,欠债。这个空可以看作是固定搭配,owe sb. an apology 应该向某人道歉。故选D。56解析:考查动词。Arealize意识到;Bremember记起;Cunderstand

90、 理解,懂得;Daccept 接受。Dario的妈妈道歉说:我也没意识到当时那么晚了我们还在弹钢琴。应该选择“意识到”这个动词,故选A。57解析:考查形容词。Asweet甜的;Bstrange奇怪的,陌生的;Cfunny滑稽的;Dloud 声音大的,吵闹的。根据上一句:I like what you play! Just not so loud at night.说明Mrs.Gilbert 不喜欢那么吵的音乐,因此她送了Dario的妈妈一本比较安静的音乐书,也就是不那么吵的音乐(not such loud music)。故选D。58解析:考查形容词。Abrave勇敢的;Bsorry抱歉的;Ch

91、appy快乐的;Dafraid害怕的。通过上文:These songs are beautiful music, 说明Dario的妈妈很喜欢这些音乐,所以we will be happy to play them。故选C。59解析:考查动词。Achange变化;Bpractice 练习,实践;Crecord记录;Dwrite写作。根据题意,应该是练习音乐,故选B。60解析:考查名词。Aequality 平等;Bfreedom 自由;Cwarmth 温暖;Dsympathy 同情心。看本句话后半部分:and made him feel that they were home at last.如在

92、家中一样,那就应该感受到了温暖,故选C。语法填空:61. named 62. and 63. surroundings 64. began 65. swiftly 66. so 67. was swept 68. to see 69. with 70. exhausted改错:1. disappointing改为disappointed2.把when去掉3.including改为included4.convenient改为convenience5.Worrying改为Worried6.even改为as7. the 改为a8. he前面加does9.去掉did10.realized 改为real

93、ize VII书面表达【参考范文】 Dear Tom,I am really glad to receive your letter asking for some advice on how to develop good learning habits in learning English.As we all know, good learning habits can make our study succeed. With good learning habits, we can get twice the result with half the effort. So we sho

94、uld pay more attention to our habits which we develop in our study. Im sure “repeat” is a good habit. We often say “repetition is the mother of memory.” If we want to learn English well, we need to repeat, repeat, and repeat. This is the only secret. How to develop the habit? First, set a timetable. Second, stick to the plan and dont stop. Some of my classmates are lazy and careless in learning English. I think it should be a good idea to repeat more and practice more, and think it over when we do our homework. I hope my advice will be of some help to you. Best wishes Yours John

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1