收藏 分享(赏)

2022八年级英语上册 Unit 8 How do you make a banana milk shake单元阅读专练 (新版)人教新目标版.doc

上传人:a**** 文档编号:540981 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:6 大小:39KB
下载 相关 举报
2022八年级英语上册 Unit 8 How do you make a banana milk shake单元阅读专练 (新版)人教新目标版.doc_第1页
第1页 / 共6页
2022八年级英语上册 Unit 8 How do you make a banana milk shake单元阅读专练 (新版)人教新目标版.doc_第2页
第2页 / 共6页
2022八年级英语上册 Unit 8 How do you make a banana milk shake单元阅读专练 (新版)人教新目标版.doc_第3页
第3页 / 共6页
2022八年级英语上册 Unit 8 How do you make a banana milk shake单元阅读专练 (新版)人教新目标版.doc_第4页
第4页 / 共6页
2022八年级英语上册 Unit 8 How do you make a banana milk shake单元阅读专练 (新版)人教新目标版.doc_第5页
第5页 / 共6页
2022八年级英语上册 Unit 8 How do you make a banana milk shake单元阅读专练 (新版)人教新目标版.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 8单元阅读专练Day 1Good morning! Welcome to Moms Dish. Im your old friend, Mary. Today Ill cook yakisoba noodles, a kind of Japanese noodles. My sister taught me how to cook them during our family trip and the noodles really surprised us! Now, lets start!Prepare green onions, a carrot, a cabbage, chic

2、ken, yakisoba noodles, salt, pepper and soy sauce (酱油).First, cook the noodles. Follow the instructions (操作指南) on the bag of the noodles and boil noodles in enough water.Second, cut up all the vegetables and fry (炒) them in one teaspoon of cooking oil. Cook the vegetables at a high temperature for 2

3、 to 3 minutes.Next, cook the chicken until it turns a little brown.Then, mix all the vegetables and chicken together. Add salt, pepper and soy sauce.Finally, add the noodles and cook them for a few minutes.Its very easy to make yakisoba noodles and it takes only 25 minutes. Thanks for watching. See

4、you tomorrow!()1.Mary learned to cook yakisoba noodles _.Afrom her sister Bon the InternetCfrom a cookbook Don TV()2.What does Mary need to cook yakisoba noodles?AChicken and tomatoes. BGreen onions and pepper.CPotatoes and a cabbage. DRed pepper and soy sauce.()3.Which of the following is NOT menti

5、oned (提到) in the passage?AWhen to add salt and pepper. BHow to cook the vegetables.CThe temperature to cook the chicken. DHow long it takes to cook vegetables.()4.What can we learn from the passage?AWe should prepare two kinds of onions.BWe should cook the chicken until its dark brown.CWe should fol

6、low instructions to cut vegetables.DWe should add the noodles to the mixture at last.()5.The passage is most probably from _.Aa radio program Ba TV showCa restaurant menu Da food magazine【文章大意】本文讲述的是一个电视烹饪节目妈妈的菜肴,节目里面给大家介绍了一种煮日式面条的方法。1A细节理解题。根据第一段“My sister taught me how to cook them during our fami

7、ly trip and the noodles really surprised us!”可知,是玛丽的姐姐教她做这个面条的。2B细节理解题。根据第二段“Prepare green onions, a carrot, a cabbage, chicken, yakisoba noodles, salt, pepper and soy sauce.”可知,要准备小葱、一个胡萝卜、一个卷心菜、鸡肉、日式炒面、盐、胡椒和酱油。3C推理判断题。根据第四段可知,文中提到炒蔬菜的方法和时间,第六段提到何时加盐和胡椒。并没有提到做鸡肉需要的温度。4D细节理解题。根据第七段“Finally, add the

8、noodles and cook them for a few minutes.”可知,最后再把面加进去。5B推理判断题。根据第一段“Welcome to Moms Dish. Im your old friend, Mary. Today Ill cook yakisoba noodles, a kind of Japanese noodles.”和第八段“Thanks for watching.tomorrow!”可知,作者说欢迎来到妈妈的菜肴,有自我介绍,有讲述制作食物的步骤,还有节目的结束语可知这是一档美食节目,因此判断本文来自于电视节目。Day 2When I was fifteen

9、, I was always full of smart ideas. I thought I could do many things. In fact, I never tried any of them, but I read about them in books. One day, I heard my teacher saying something good about me to my mother. She said I was hardworking at school. I felt quite happy. However, wasnt I talented? I de

10、cided to do something to prove I was talented.What should I do? A nice idea came into my mind, and that was to make a pudding. Er. how to start? I remembered what I read in a magazine. I prepared some flour (面粉), some sugar, a few eggs and two apples. Then I started my work. First, I heated (加热) som

11、e water. Then, I mixed the flour with some water in a small basin (盆). When I finished the work, I cut the apples into very small pieces. Finally, I mixed everything together.When the water was hot, I put the basin into the water. I felt a little tired but very happy. I sat there thinking about the

12、delicious pudding, which made my mouth water.Ten minutes later, it wasnt ready yet. So I went to the living room to watch my favorite cartoons. After a while, I smelt something burnt (烧焦的). Just at that time, I felt kind of upset (沮丧的). I wasnt able to do everything. I had a lot to learn. This exper

13、ience taught me so much. ()1.The underlined word “prove” in the second paragraph means “_” in Chinese.A想象 B期待 C证明 D计划()2.How many kinds of ingredients (原料) did the writer need to make the pudding?AThree. BFour. CFive. DSix.()3.Which of the following is TRUE about the writer?AIn fact, he couldnt do a

14、nything at all.BHe was successful in making the pudding.CAfter watching magazines, he felt tired but happy.DBefore cutting up the apples, he mixed the flour with some water.()4.What might the writer learn from making the pudding?AHe wasnt as smart as others thought.BHe should always ask his mother f

15、or help.CHe needed to improve himself in some ways.DHe could watch TV when doing something important.()5.Whats the best title for the passage?AMy Experience of Making a Pudding BThe Way to Make a PuddingCA Lesson from My Teacher DA Talented Boy【文章大意】本文主要讲述了作者制作布丁的经历。1C词义猜测题。根据下文提到的作者动手做布丁可知,作者想证明自己是

16、有才能的。2B细节理解题。由第三段的“I prepared some flour, some sugar, a few eggs and two apples.”可知,作者制作布丁需要四种材料。3D细节理解题。文中并没有提到作者什么也做不了,故A选项错误;根据最后一段可知,作者没有制作出布丁,故B选项错误;根据第五段“When the water was hot, I put the basin into the water. I felt a little tired but very happy.”可知,作者把盆放入水中之后觉得有点累但是很开心,故C选项错误。根据第四段的“Then, I

17、mixed the flour with some water in a small basin. When I finished the work, I cut the apples into very small pieces.”可知,D选项正确。4C推理判断题。由最后一段中的“I had a lot to learn. This experience taught me so much.”可知,这次经历让作者知道还有很多东西要学。5A主旨大意题。通读全文可知本文主要介绍了作者制作布丁的经历。Day 3Doctors in Britain are worried because their

18、 young people eat lots of fast food. Most children dont _1_ enough fruit or vegetables and many British schoolchildren are overweight (超重的). Children who have a bad diet (日常饮食) often have health problems when they _2_Americans are facing the _3_ problem. Fast food has been _4_ in America for a long

19、time. It is now a part of _5_ for lots of people. There are lots of fast food _6_ all over the country. At the same time, many children are getting too _7_. Obesity (肥胖) can cause many health problems.It is true that fast food _8_ time and doesnt cost much. It gets popular all around the world _9_ i

20、t meets peoples needs. A diet of hamburgers, chips and soda water may _10_ good, but it isnt good for your _11_. It doesnt have enough vitamins and minerals (维生素和矿物质) you need to stay _12_. High calories (卡路里) is another _13_ of fast food. People may get heavy because of eating too much of it. Some

21、parents think there _14_ be so many fast food restaurants.Now doctors are working _15_ to help young people eat a good diet. Eating a healthy, wellbalanced (均衡的) diet can help people feel better and live longer.()1.A.grow Bhave Cprepare Dmake()2.A.grow up Bgive up Ccome out Dblow out()3.A.same Bmain

22、 Cright Dinternational()4.A.possible Bpopular Cunhealthy Dinteresting()5.A.dream Bstudy Cfuture Dlife()6.A.theaters Brestaurants Chospitals Dschools()7.A.heavy Bbusy Csmart Dquiet()8.A.spends Bmakes Csaves Dloses()9.A.while Bif Cbecause Dbut()10.A.become Bfeel Cturn Dtaste()11.A.work Bbody Cfriend D

23、mind()12.A.happy Bserious Csuccessful Dhealthy()13.A.example Bsymbol Cproblem Dmessage()14.A.mustnt Bshouldnt Ccouldnt Dwouldnt()15.A.late Balone Chard Dagain【文章大意】本文主要讲述了快餐对人的影响。1B考查动词辨析。根据前句 “.eat lots of fast food.”可知,很多年轻人吃大量快餐,不怎么吃水果和蔬菜。2A考查动词词组辨析。根据“Children who have a bad diet often have heal

24、th problems when they.”和选项可知,饮食习惯不好的孩子长大后常有健康问题。3A考查形容词辨析。根据下文“Fast food has been.in America for a long time. Its now a part of.”可知,美国人因吃快餐这一行为而存在与英国人相同的肥胖问题。4B考查形容词辨析。根据下文“There are lots of fast food.”可知,快餐已经在美国流行很长一段时间了。5D考查名词辨析。根据上文“Fast food has been popular in America for a long time.”可知,快餐很流行,

25、它现在已经变成许多人生活的一部分。6B考查名词辨析。根据“There are lots of.health problems.”可知,美国有很多快餐店。7A考查形容词辨析。根据下文“Obesity can cause many health problems.”可知,肥胖会导致很多健康问题,故此处想表达许多孩子正变得很胖。8C考查动词辨析。根据“.fast food.time and doesnt cost much.”和常识可知,快餐节省时间,而且一般不会太贵。9C考查连词辨析。根据“It gets popular all around the world.it meets peoples

26、needs.”可知,它在全世界都很受欢迎的原因是它满足了人们的需求。前后句是因果关系。10D考查动词辨析。根据“A diet of hamburgers, chips and soda water may.good.”和选项可知,这些东西尝起来很美味。11B考查名词辨析。根据后句“It doesnt have enough vitamins and minerals you need.”可知,快餐里面没有足够的维生素和矿物质。所以这些食品对身体不好。12D考查形容词辨析。根据“It doesnt have enough vitamins and minerals you need.”和常识可知

27、,没有足够的维生素和矿物质的食物无法让人保持健康。13C考查名词辨析。根据上一句可知,除了没有足够的维生素和矿物质这个问题,快餐的另外一个问题是高卡路里。14B考查情态动词辨析。根据“People may get heavy because of eating too much of it.”可知,吃太多快餐有坏处,所以一些家长认为不应该开如此多的快餐厅。15C考查副词辨析。根据“Now doctors are working.to help young people eat a good diet.”和选项可知,为了帮助年轻人有良好的饮食,医生正努力工作。“work hard”意为“努力工作

28、”。Day 4根据材料内容,从下面的选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。有一项多余。Helen works in a bank. Once a month she goes to a cooking class at a hotel to learn how to cook Chinese food.“1._ Its fun for me to spend my weekend going shopping for vegetables and meat, cooking delicious food and inviting my friends to eat.”

29、 Helen said.2_ He said that more and more people were calling the hotel every day to learn about cooking. “Food is a kind of culture. 3._ Thats why we started the cooking class,” Li said.There are five to ten people in one class. 4._ People in the class just follow the cooks instructions and a delic

30、ious meal will be ready soon. After class, the “students” and the cook will eat the food they cook together and talk about interesting things in their lives.5_ “They will be very happy seeing me cook for them,” she said.A.Mr. Li is the manager of the hotel.BHelen wanted to cook for her family when s

31、he came back to America.CPeople shouldnt lose it.DSo its good for them to get life experience.EThe cooking class is really relaxing.FEveryone wears a white uniform like a real cook.【文章大意】本文主要讲述了海伦在厨艺班学习厨艺的经历。1E根据“Its fun for me to spend my weekend going shopping for.”可知,此处与她所上的厨艺课给她带来的感受有关。E选项符合语境。2

32、A根据“He said that more and more people were calling.”可知,此处与教授厨艺的人有关。A选项符合语境。3C根据后面的“Thats why we started the cooking class.”可知,此处与解释开设厨艺课的原因有关。C选项符合语境。4F根据设空处前后的“.five to ten people.”和“People in the class.”可知,此处与来上厨艺课的学生有关。F选项符合语境。5B根据后文“They will be very happy seeing me cook for them.”可知,海伦想用学到的烹饪技术

33、为家人做饭。B选项符合语境。Day 5阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。有两项多余。 vegetable,breakfast,piece,lot,famous,potato,prepare,they,China,cheese,much,mainThe food in Britain is very different from the other countries food. For example, British people eat a lot of 1.potatoes. They like to eat 2.them every day. Th

34、ey eat bread for 3.breakfast and usually for one other meal. They eat their bread with butter, maybe 4.cheese or jam. Cheese and butter are made from (由制成) milk. They drink 5.lots of milk, too. They drink cold or hot milk, and they put it in their tea. They put sugar in their tea as well. They are 6

35、.famous tea drinkers in the world. They like 7.Chinese tea, but they also drink strong black tea from India and Sri Lanka (斯里兰卡). They dont eat as 8.much rice as other people do. For their 9.main meal, they like meat or fish with potatoes and one or two 10.vegetables. They have all these together. After the meal, they always have something sweet. They call this dessert (甜点).

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1