收藏 分享(赏)

2022九年级英语全册 Unit 1 How can we become good learners单元阅读专练(新版)人教新目标版.doc

上传人:a**** 文档编号:536232 上传时间:2025-12-09 格式:DOC 页数:6 大小:42KB
下载 相关 举报
2022九年级英语全册 Unit 1 How can we become good learners单元阅读专练(新版)人教新目标版.doc_第1页
第1页 / 共6页
2022九年级英语全册 Unit 1 How can we become good learners单元阅读专练(新版)人教新目标版.doc_第2页
第2页 / 共6页
2022九年级英语全册 Unit 1 How can we become good learners单元阅读专练(新版)人教新目标版.doc_第3页
第3页 / 共6页
2022九年级英语全册 Unit 1 How can we become good learners单元阅读专练(新版)人教新目标版.doc_第4页
第4页 / 共6页
2022九年级英语全册 Unit 1 How can we become good learners单元阅读专练(新版)人教新目标版.doc_第5页
第5页 / 共6页
2022九年级英语全册 Unit 1 How can we become good learners单元阅读专练(新版)人教新目标版.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 1单元阅读专练(学生用书P1)Day 1When I first moved here, I didnt speak any Spanish at all. After just a few weeks I found a job and I needed to work for an English company, so I didnt really need to speak Spanish. However, two years later I decided to run a carpentry(木工) and building business and that was

2、when things got hard for me. I thought then my basic(基本的) Spanish would be OK, but it was not.Then I started taking lessons four times a week and after the first week I knew this was not working for me and would take years. I told my Spanish teacher that I needed to speak Spanish the next week and h

3、e laughed at me.I told him I had an ideahe would be the shopkeeper and sell wood and I would come in and ask for different kinds of wood. I learned the words of all kinds of wood in this way. Then he would be the shopkeeper of a DIY shop and I would ask for all DIY things.In just a few weeks, I lear

4、ned many new words having to do with my work and I was using them every day and this helped a lot.Then I joined several Spanish clubs. I had to practice what I learned and started learning new words having to do with my hobbies. I learned lots of useful new Spanish words and made many great Spanish

5、friends.()1.Why did the writer start taking Spanish lessons? ABecause she liked Spanish very much.BBecause her Spanish wasnt enough for her business.CBecause she wanted to go to university.DBecause she wanted to get a job in a Spanish company.()2.Which idea might the writers Spanish teacher agree wi

6、th according to the second paragraph?ALearning Spanish is very easy.BLearning Spanish is funny.CLearning Spanish needs a long time.DLearning Spanish costs a lot.()3.What does the underlined word “them” in the fourth paragraph refer to?AAll the DIY things.BSome Spanish clubs.CThe words having to do w

7、ith the writers hobbies.DMany new words having to do with the writers work.()4.Which of the following ways did the writer use to learn Spanish?Having conversations with othersLearning new words having to do with her work and hobbiesKeeping diaries in Spanish every dayJoining different kinds of clubs

8、A B C D()5.Whats the best title for the passage?AMy working experience BSpanish clubsCMy Spanish teacher DHow I learned Spanish【文章大意】文章讲述了作者学习西班牙语的经历。1B细节理解题。根据第一段最后两句“However, two years later I decided to run a carpentry and building business and that was when things got hard.but it was not.”可知,作者开

9、始上西班牙语课是为了她的生意。2C推理判断题。第二段提到作者想通过一周上四次课这样的方式来学好西班牙语,一周之后发现这种方式对她来说行不通,而且将要花很长的时间。于是,作者向老师寻求下周就能说基本西班牙语的方法,老师嘲笑了她,说明老师认为学习西班牙语需要很长的一段时间,不是一两周就能学好的。3D代词指代题。根据画线单词前面的“In just a few weeks, I learned many new words having to do with my work”可知,them是指跟作者的工作有关的许多生词。4A细节理解题。文章第三段提到作者通过跟老师对话的方式来学习西班牙语;第四段提到作

10、者通过学习与工作相关的词汇来学习西班牙语;第五段提到作者通过加入俱乐部、学习与爱好相关的词汇的方式来学习西班牙语。写日记的方式文章并没有提到。5D标题选择题。通读全文可知,文章讲述的是作者为什么学习西班牙语以及怎样学习西班牙语。 Day 2A lot of people are always asking, “_” There are many possible answers, but here are just a few pieces of advice.Be responsible(有责任心的) for your own learningMake sure you have teach

11、ers, reading materials and websites(网站) to help you with your English, but who is really responsible for making sure you learn English well? Nobody but you.Immerse yourself in English as much as possibleListen to the radio in English. If there are no English radio stations for you to make use of, li

12、sten to one on the Internet.Watch TV and movies in English. If you have English channels on your TV, watch them. If they have subtitles(字幕) in your own language, see if they can be turned off.Speak English to your friends. Get a good friend and talk with him or her in English as much as possible. Fi

13、nding friends whose native language is English is even better.Study in or travel to an Englishspeaking country. Of course the best way to immerse yourself in the English language is to live in an allEnglish environment. It can be a more difficult and expensive choice, but you may find it to be a ver

14、y valuable and helpful experience.Monitor(监督) yourselfThink about how you are going to say something before it comes out of your mouth. Just choose something you know you are having difficulty with and work on using it correctly.()1.Which sentence can we put in “_”?AHow do I improve my English?BWhy

15、do we learn English today?CHow is English widely used in the world?DWhat are the problems you have in English?()2.Who is responsible for a students English learning?AHis or her mother or father.BThe student himself or herself.CA teacher with a lot of experience.DA good friend who is good at English.

16、()3.The underlined word “Immerse” in the passage probably means “_”A激励 B放松 C沉浸 D评价()4.Which is NOT good advice on learning English?AMaking an English friend and talking with him or her.BListening to English on the radio as much as possible.CWatching English movies with Chinese subtitles.DPaying atte

17、ntion to how you speak English.()5.What does the writer think of studying English in an Englishspeaking country?AIts a good way. BIts a bad way.CIts just soso. DIts an easy way.【文章大意】本文就如何提高英语水平给出了几条建议:对你自己的英语学习负责;尽可能多地让自己沉浸在英语中;监督你自己。1A推理判断题。根据下文的三个小标题可知,本文主要介绍的是如何提高英语水平。2B细节理解题。根据第二段中的“but who is

18、really responsible for making sure you learn English well? Nobody but you.”可知,只有学生自己才能为自己的英语学习负责。3C词义猜测题。根据“Immerse yourself in English as much as possible”部分中的几条建议可知,该标题的意思应该是“尽可能多地让自己沉浸在英语环境中”,由此可推测出immerse的意思是“沉浸”。4C细节理解题。根据第四段第三句“If they have subtitles in your own language, see if they can be tu

19、rned off.”可知,观看有中文字幕的英文电影不是好的英语学习方法。5A推理判断题。根据第六段“Study in or travel to an Englishspeaking country.you may find it to be a very valuable and helpful experience.”可知,作者认为去说英语的国家学习英语是一种好的方法。Day 3I started learning English at the age of 22. It is kind of 1 to start studying a language. However, age is n

20、ever a problem if you really want to 2 something.I was preparing myself to study engineering in the USA. To enter(进入) my dream university, I had to 3 a TOEFL score(托福分数) of 90 or higher. After careful thought, I signed up for(报名参加) a sixmonth program to study English.It was 4 to get 90 in six months

21、 for someone who started learning English from the very beginning,but I decided to have a try. In order to join in the 5,I moved to a different city and rented(租用) a house with a friend. We were in the same program. We did not have any distractions(使人分心的事物) in 6 house, such as televisions, computers

22、 or smart phones.We had classes every day from 8:30 am. to 4:30 pm. 7 a lunch break only. After the classes were over, we had something for dinner and started 8 what we had learned and doing homework. We would study 9 we became sleepy and usually, we would finish it by midnight.My friend and I encou

23、raged each other and we did our best.10, we both got perfect TOEFL scores and went to the USA at last.()1.A.long Bbusy Cslow Dlate()2.A.learn Bexplain Ccontrol Dtrust()3.A.use Bget Cread Dwrite()4.A.difficult Bnatural Cboring Ddangerous()5.A.university Bprogram Ctest Dtrip()6.A.his Bher Ctheir Dour(

24、)7.A.for Bover Cwith Dfrom()8.A.reviewing Bintroducing Cquestioning Dreporting()9.A.or Bif Cuntil Dsince ()10.A.Usually BLuckily CProbably DTypically【文章大意】作者讲述了自己在22岁时开始学习英语,并在半年内取得不错的托福成绩,实现赴美学习的梦想的故事。1D考查形容词辨析。由文章第一句“I started learning English at the age of 22.”可知,作者开始学习一种语言的时间有点儿“晚”。2A考查动词辨析。由文章第

25、一句中的“learning English”和第二句中的“studying a language”可知,这里表达的是“学习”。3B考查动词辨析。get a score of.是固定搭配,意为“取得分的成绩”。4A考查形容词辨析。由本句后半句“but I decided to have a try”和后面描述的作者所付出的努力可知,在半年内从零基础到取得90分是“困难”的。5B考查名词辨析。由第一段最后一句中的“I signed up for a sixmonth program”可知,这里指的是“学习计划”。6D考查代词辨析。由本段第二句中的“rented a house with a fri

26、end”可知,作者和朋友合租了一个房子,所以这里是说“我们的”房子。7C考查介词辨析。“我们”每天上午8:30到下午4:30上课,中间只“有”午休时间。介词with表示“具有;带有”。8A考查动词辨析。结合前半句可知课程结束后,作者他们“复习”所学内容。9C考查连词辨析。结合后半句可知,作者他们会一直学习,“直到”犯困,通常在午夜时结束。10B考查副词辨析。取得了很好的托福成绩,最终去了美国,这对作者来说是“幸运”的。Day 4阅读短文,回答下列问题。How do you study each day? You may answer it in one secondhave classes a

27、t school, take notes and do homework. These are some normal ways. Do they seem a little boring? If so, there are other new ways that can make learning interesting. Its digital(数字化) learning.There are three important kinds of digital learning. The first kind is apps(应用). People can download them on t

28、heir mobile devices(设备). For example, the app Khan Academy(可汗学院) covers many courses such as math, physics, computer science and so on. The other two kinds are social networking services such as Weibo and WeChat and websites. Each of them is like your teacher. They help you learn more.Compared with

29、normal learning ways, digital learning has its good sides. It almost covers everything. More importantly, its always updating(更新), which offers students the newest things to learn from. Digital learning can meet different learners needs. You can choose what you like to learn. You can also learn at y

30、our own speed. If you dont understand what you have learned at school, you can learn again whenever and wherever you want to.However, digital learning also has downsides. When you use digital ways to learn, there is little connection with teachers and classmates. As digital learning uses computers o

31、r smart phones, watching the screen too long may be bad for your eyes. It is better to take a rest every 20 minutes.1How do students usually study every day according to the passage?_2What are the three important kinds of digital learning?_3Can digital learning meet different learners needs?_4Whats

32、the problem of digital learning?_5How can people protect their eyes when learning in digital ways?_【文章大意】文章讲述数字化学习的具体形式,它的优势和存在的问题。1Have classes at school, take notes and do homework.由第一段第二句“You may answer it in one secondhave classes at school, take notes and do homework.”可知,学生们通常的学习方式是在教室里听课、记笔记和做

33、家庭作业。2They are apps, social networking services and websites.由第二段的内容可知,有三种数字化学习方式:应用软件、网络社交服务和网站。3. Yes, it can. 由第三段第四句“Digital learning can meet different learners needs.”可知,数字化学习能满足不同学习者的需求。4There is little connection with teachers and classmates and watching the screen too long is bad for eyes.

34、文章最后一段指出数字化学习的两个不足之处:一是与老师和同学之间的沟通少;二是长时间对着屏幕学习对眼睛有害。5Try to take a break every twenty/20 minutes if possible. 由文章最后一句“It is better to take a rest every 20 minutes.”可知,数字化学习的过程中保护眼睛的方法是每隔20分钟休息一下。Day 5阅读下面的短文,在空白处填入一个适当的单词或用括号内单词的正确形式填空。This passage is going to help you to prepare for speaking exams

35、. Our tips will help you feel more confident(自信的) in a 1.speaking(speak) exam.Listening to as much English as possible will help you improve your 2.pronunciation(pronounce).You should speak as much English in class 3.as possible. If you often speak English in class,you will find it easier to speak i

36、n 4.an exam.You should pay attention to 5.your(you) speaking speed. Before you speak, think 6.carefully(careful) about what to say and speak a little 7.more_slowly(slow) than normal.You should use language that is correct. Use words and 8.expressions(expression) you have used before.If you dont unde

37、rstand the question 9.or the activity, ask the examiner(考官) “Could you repeat that, please?”You should speak aloud so that the examiner can hear you. If you find this difficult, practice with some 10.partners(partner) at home. Stand at opposite ends of a room and speak to each other in English.Everyone may feel nervous in exams. So, take some deep breaths before the exam and try to relax.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1