收藏 分享(赏)

2022-2023学年新教材高中英语 课时作业(十五)Unit 5 On the Road Section Ⅲ Developing ideas .doc

上传人:a**** 文档编号:527999 上传时间:2025-12-09 格式:DOC 页数:7 大小:31.50KB
下载 相关 举报
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业(十五)Unit 5 On the Road Section Ⅲ Developing ideas .doc_第1页
第1页 / 共7页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业(十五)Unit 5 On the Road Section Ⅲ Developing ideas .doc_第2页
第2页 / 共7页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业(十五)Unit 5 On the Road Section Ⅲ Developing ideas .doc_第3页
第3页 / 共7页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业(十五)Unit 5 On the Road Section Ⅲ Developing ideas .doc_第4页
第4页 / 共7页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业(十五)Unit 5 On the Road Section Ⅲ Developing ideas .doc_第5页
第5页 / 共7页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业(十五)Unit 5 On the Road Section Ⅲ Developing ideas .doc_第6页
第6页 / 共7页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业(十五)Unit 5 On the Road Section Ⅲ Developing ideas .doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时作业(十五)Unit 5Section Developing ideas & Presenting ideas语言知识训练.单词拼写1A good deal of my time is taken up with driving the children to _ (英式足球) games.2He traversed alone the whole _ (大陆) of Africa from east to west.3Don had somehow made the _ (车辆) move.4The _ (鹿) never became tame; they would run away

2、 if you approached them.5The poetry book appeals to a _ (许多) of people.单句语法填空1Via such networks, libraries share their books with each other through the use of delivery _ (vehicle).2Some people may think that a garden is no more than plants, flowers, patterns and _ (mass) of colour.3They went farthe

3、r north into the deep forests of Canada, _ there were fewer humans around.4Finally I managed _ (put) my whole head into it, like a cork forced into a bottle.5It is not just a little technique you can pick _ in half an hour. 6In my experience, most people think they have _ sense of humour, and to som

4、e extent thats true.7_ the help of this advanced equipment, we had no difficulty finishing this task.8Whats more, it was your constant encouragement _ inspired me to be confident.9_ (cheer) him up, his brother tried to do several funny movements.10The performances he put on were so wonderful _ all a

5、udience present applauded him.课文语法填空My family and I have managed 1._ (cross) Canada from west to east in two weeks. We started from Vancouver. Dad has a poor sense of direction so we got lost a few 2._ (time), but 3._ (eventual) we succeeded in crossing the Rocky Mountains. The views were fantastic.

6、The funniest thing happened on the 4._ (eight) day. Id fallen asleep, when I heard Dads phone ringing. He 5._ (drive), so I answered it. It was Mum! It was then 6._ I realised her seat was empty! How did that happen? Well, while I was sleeping, Dad stopped for some petrol and Mum also got out to tak

7、e photos, and you can guess 7._ rest.Now were in Newfoundland, the very eastern part of Canada and the end of our journey. To celebrate, we went on a boat trip yesterday. Mum was using Dads phone to take photos of the 8._ (colour) little houses along the coast when we 9._ (see) something amazinga ki

8、ller whale! Mum was 10._ excited that she dropped the phone into the sea. This time it was Dads turn to get mad!语言能力训练.阅读理解Is it okay to take your kids out of school for vacation? Or should it be avoided at all costs? Here are some things to consider:Does your school allow it? Most often, schools ma

9、ke these decisions on a casebycase basis, depending upon the circumstances, but rarely do they encourage travelrelated absences. Some schools have nonnegotiable rules that forbid it. Others may allow up to five days of missing school for travel purposes.How is your child doing in school? If your chi

10、ld is already struggling with certain classes and grades are low, taking him or her out of school is probably not an ideal choice. However, if your child is excelling in his or her classes and is quick to catch up, it may be okay to consider taking time off to travel.How does your child feel about m

11、issing school? Sure, we call the shots as parents, but talk to your child about the possibility of missing school, or even a weekend to travel. Your child may have a special project he or she doesnt want to miss. Dont start the trip on the wrong foot with an angry teen who missed the project.What gr

12、ade is your child in? For obvious reasons, the younger your child is, the easier it is to pull a child out for a few days in elementary school. Middle school becomes trickier (棘手的), as students begin to rotate (周转) between multiple classes and teachers, and it becomes even more difficult in high sch

13、ool. Even the best students can fall behind easily and may have a difficult time catching up.1Which can best replace the underlined word “nonnegotiable” in Paragraph 2?AFlexible. BStrict.CComplex. DVarious.2Who probably has the chance to take a few days off to travel?AA top student in an elementary

14、school.BA high school student with poor grades.CA student preparing for an upcoming exam.DA student studying in a school with strict rules.3What is advised in Paragraph 4?AFollowing the schools rules.BWorking as a strict parent.CSatisfying any needs of your child.DRespecting the choice of your child

15、.4Why shouldnt you take your kids in high school out to travel?AHigh school students dislike traveling with parents.BIt is forbidden missing classes in high schools.C.They are likely to fall behind after the vacation.DTeachers in high schools are not kind to students.完形填空Im a primary school teacher.

16、 At the moment, I teach children that are between the ages of 6 and 7. At that _1_, kids still have a natural sense of _2_ and excitement about the world around them. Young children are intensely _3_ about the world around them. Curiosity is not just a _4_ to learn but the spark (火花) that helps us t

17、o learn and grow. It _5_ me that as children get older the curiosity _6_ with them and sense of adventure fall off. I feel that this _7_ is now speeding up with the coming of the _8_ age where kids are getting outside less often to _9_ with the world around them, and are spending far more time using

18、 screens._10_, even at the planning stage, can reignite (重燃) a childs curiosity and sense of adventure _11_ their age. Recently I read a brilliant blog _12_ by “Im Not a Dancing Girl” on the _13_ impact of taking her son to China. In this article she _14_ how she had been preparing and fostering (培养

19、) her sons love of China almost from his birth, and the _15_ of her trip both for herself and her son.1.A.rateBendCage Dmoment2A.taste BwonderCrelief Dhumor3A.curious BpopularCparticular Dserious4A.feeling BexcitementCdesire Dsatisfaction5A.pleases BrewardsCshocks Dsaddens6A.charged BcomparedCmixed

20、Dborn7A.process BresultCattitude Dtrend8A.old BdigitalCgolden Ddark9A.communicate BinteractCcompete Dagree10A.Travel BDreamCWalk DStudy11A.regardless of Bexcept forCalong with Ddue to12A.sent BpostedCdrawn Dread13A.timekilling BpeacelovingCmeateating Dlifechanging14A.argued BdoubtedCexplained Dquest

21、ioned15A.difficulties BhardshipsCshortcomings Dbenefits课时作业(十五)层级一语言知识训练.单词拼写1soccer2.continent3.vehicle4.deer5.mass.单句语法填空1vehicles2.masses3.where4.to put5.up6.a7With8.that9.To cheer10.that.课文语法填空1to cross2.times3.eventually4.eighth5.was driving6that7.the8.colourful9.saw10.so层级二语言能力训练.阅读理解【语篇解读】本文是

22、一篇议论文。要不要把孩子从学校带出来去旅行应该考虑四个因素:学校制度、孩子成绩、孩子的意愿和孩子所处的学段。1答案与解析:B词义猜测题。根据画线词后的“rules that forbid it”可知,有些学校有禁止请假旅行的制度,据此可以猜测有些学校的制度非常严格。2答案与解析:A细节理解题。根据第三段最后一句“.if your child is excelling.it may be okay to consider taking time off to travel.”和第五段第二句“.the younger your child is, the easier it is to pull

23、a child out for a few days in elementary school.”可知,成绩好的小学生最有可能得到请假旅行的机会。3答案与解析:D推理判断题。根据第四段第二句“.but talk to your child about the possibility of missing school,or even a weekend to travel.”可知,带孩子旅行需要与孩子谈一谈,据此可以推断本段建议父母尊重孩子的选择。4答案与解析:C细节理解题。根据第五段最后两句“.it becomes even more difficult in high school. Ev

24、en the best students can fall behind easily.”可知,高中学段的学习更加困难,好学生也容易落后。据此可知,高中生不适合请假旅行的原因是他们有可能旅行后学习成绩下降。.完形填空【语篇解读】本文是一篇记叙文。带孩子旅行非常有益于孩子的成长,尤其是在信息化和数字化时代的今天。1答案与解析:C根据上文“between the ages of 6 and 7”可以判断,本句在叙述那个年龄段(age)孩子的心理特征。2答案与解析:B本空与下文excitement构成并列关系,描述孩子对外部世界的惊奇(wonder)感和兴奋感。同时wonder与下文curiosit

25、y构成同义转述。3答案与解析:A根据下文“Curiosity is not just a.to learn.”可知,孩子们对他们周围的世界感到好奇(curious)。4答案与解析:C根据上文curiosity和下文to learn可知,好奇心是学习的一种欲望(desire)。5答案与解析:D根据下文“sense of adventure fall off”可知孩子们敢于冒险的精神降低了。据此可以推断作者应有一种消极的心理感受悲伤(sadden)。6答案与解析:D随着年龄的增长,孩子们天生具有的(born)好奇心和冒险精神减少了。7答案与解析:A根据下文speeding up可知,本空应该指的是

26、好奇心和冒险精神减少的过程(process)。8答案与解析:B根据下文“spending far more time using screens”可知,孩子们花费更多的时间使用屏幕。据此可以推断这是因为数字(digital)时代的到来。9答案与解析:B根据下文“spending far more time using screens”可知,孩子们花费更多的时间使用屏幕。据此可以推断孩子们与外部世界互动(interact)的机会减少了。10答案与解析:A根据下文“taking her son to China”和“her trip both for herself and her son”可知,

27、本段叙述的是旅行(travel)对孩子的影响。11答案与解析:A即使是在计划阶段,旅行也能够重新点燃孩子们的好奇心和冒险精神,不管(regardless of)孩子们年龄大小。12答案与解析:B根据空格前blog可知,此处是在叙述作者读到网名为“Im Not a Dancing Girl”发(post)的一篇博客。13答案与解析:D根据下文“impact of taking her son to China”可知,本空修饰impact,叙述带孩子来中国旅行的影响,唯有D项lifechanging能够描述这种影响力。14答案与解析:C在这篇文章中,她解释(explain)了自己如何从孩子一出生就准备中国之旅并培养他对中国的热爱。15答案与解析:D根据上文“on the lifechanging impact of taking her son to China”可知,本句描述中国之旅对发博客的人和她的孩子产生的积极影响和益处(benefit)。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1