1、课时作业(十四)UNIT 4Section Discovering Useful Structures层级一即时应用体验维度1单句语法填空1We came to a place_we had never paid a visit to before.2All the books _you borrowed from the library should be returned.3The man _ is giving a lecture now is Liu Fangs father. 4Lu Xun, _ real name is Zhou Shuren, was a famous writ
2、er.5The man _ is walking on the playground is my old friend. 6The typhoon _killed many people was really terrible.7Were collecting money for those _ homes were destroyed by the earthquake. 8I visited the school yesterday _ was built fifty years ago. 9I miss the teachers and the kindergarten _ my par
3、ents think highly of. 10This is the very film _ my parents love most.11The college wont take on anyone _ eyesight is weak.12The flood destroyed all the books _ were put on the first floor.13One Hundred Years of Solitude is the most wonderful book _ I have read so far.14All the stories _ Mrs Yang wro
4、te have something to do with teenagers.维度2用定语从句合并两个句子1I have a friend. He likes listening to classical music._2The students article was published. I know the student. _3My grandparents live in a house. It is more than 100 years old. _4The computer is too slow. I bought the computer four years ago. _
5、5The man created the famous university. The man never finished college. _6I have ever seen the film. It is the most interesting film. _7The man used to be a football player. He is the chairman of the club. _8The girl speaks English well. Her father is a teacher. _维度3语法与语篇用适当的关系代词完成下面短文。Do you know t
6、he man 1._ wrote this book?He was Jason, one of the engineers 2._ came from Russia in the 1950s.He worked in the same factory where my father once worked.When he came to China, the first thing 3._ he did was to visit the factory 4._ did research on trolleybuses and found out the reason why China was
7、 so backward in it.Then he spent every minute 5._ he could spare to help China develop transportation.As is mentioned above, Jason was a foreigner 6._ made great contributions to our country and was a kind man to 7._ we should say thanks.维度4用定语从句完成下面短文。The shopping mall, 1._(很多人喜欢它的环境), was on fire
8、last week because the gas pipes 2. _(使用太长时间的)cracked. Those 3. _(正在里面购物的) were trapped. It was such a big fire that the world seemed as if it came to an end. Many goods 4. _(正在销售的)were destroyed. This was the biggest fire 5. _(人们有史以来看到的). Luckily, the firefighters 6. _ (收到紧急电话的)came at once. They di
9、d all 7. _(他们能做的) to put out the fire. To our relief , no one was injured or dead. 层级二主题阅读训练.阅读理解AHaving lived in California until 1970, my family has felt a number of earthquakes. We have been fortunate, however, to have suffered no bodily harm or property(财产) damage.There is a website that lists a
10、ll California earthquakes recorded from 1769 to the present. The site lists the dates and times as well as the magnitude and the exact location of any quake that measured more than 6.0. There are only a few quakes that stand out in my memory and, luckily, none is shown in the website. So, my persona
11、l experience with earthquakes might be considered insignificant(无意义的).There are three earthquakes that are difficult to forget. The first one was in 1955 and our oldest daughter was walking with me in our backyard in Redwood City in California. As the shaking became stronger I held her to me with on
12、e arm as I held on to one of our fruit trees with the other. All three of us (my daughter, I and the tree)shook for two or three minutes that to us felt like hours.The second one was in 1963. Our entire family was visiting Disneyland in Southern California. The earth started to shake just as we were
13、 beginning to walk from our hotel toward the_famous_landmarkMy third experience with an earthquake was a lonely one in California. It was in my sixties and I was alone in an old church. As the building started to shake, I quickly headed for the door to go outside. I remember I said a little prayerso
14、mething like, “Help me get out of here in time, Dear Heavenly Father”. Minutes later, I was safe outside.1The author writes the passage mainly to tell us about _Aa new film about an earthquakeBhow to survive an earthquakeChis three earthquake experiencesDhow to save children in an earthquake2The ear
15、thquakes the author has experienced _Aall caused bodily harmBare all recorded in a websiteCall measured more than 6.0Dall happened in California3What does the underlined part “the famous landmark” refer to?AA church.BDisneyland.CA building destroyed by an earthquake.DThe place where the author was b
16、orn.4Which of the following statements is NOT mentioned about the third earthquake?AIt happened in the authors sixties.BThe author succeeded in getting outside.CWhen it happened, the author was in a church.DThe author was too afraid to walk when it happened.B2022黄冈高一检测As wildfires continued to sweep
17、 across Australia, the loss of life in the area was reaching astonishing(令人吃惊的) numbers. Ecologists (生态学家) at the University of Sydney said that nearly half a billion animals and plants had been wiped out since the fires began several months ago. Images and videos from the area showed kangaroos tryi
18、ng to escape from burning forests and charred (烧焦的) bodies of koalas lying on the ground. Koalas, which had been already under threat(威胁) because of significant habitat loss, were hit particularly hard compared with other animals. Ecologists said nearly 8, 000 koalasabout onethird of the population
19、in their primary habitat were believed to have died from the big fires. Professor Dieter Hochuli from the University of Sydney said it wasnt just the wellknown species, such as kangaroos, koalas and emus(鸸鹋), that were in danger. Insects also suffered losses. Additionally, many rare plant species mi
20、ght have disappeared completely. While animal hospitals were taking in as many animals as possible to treat burns and nursed them back to health, services had overall struggled to keep up with the amount of care needed. And the animals that had survived would have trouble finding food and shelters a
21、mong the ongoing flames, so they were still in a dangerous situation.“Were getting a lot of lessons out of this and its just showing how unprepared we are, ” Dr. Sussan Ley said. “Now Australia is burning and national parks and our native animals are being destroyed. People have lost homes. People h
22、ave died. Firefighters have been killed defending communities, most recently last night. Theres no protocols (拟定草案) in place even wildlife carers dont have protocols(条款, 协议) for when they can go in after fire. Its our national government that is failing us. ”5Whats the purpose of the second paragrap
23、h?ATo explain why there were so many rare animals in Australia.BTo show the terrible influence Australian wildfires had on species. CTo further confirm Professor Dieter Hochulis unique opinion.DTo warn people to take good care of wild animals and plants.6Why were the animals still in danger after su
24、rviving the fire?AThey failed to recover from serious burns.BThey might be hunted by people for food.CThey were short of food and shelters.DThey were unable to get nursing services.7What is Dr. Sussan Leys attitude towards the national governments deed?ASupportive.BUnconcerned. CDoubtful. DDissatisf
25、ied. 8What is the main idea of the text?AMany rare animal species might have disappeared.BMeasures should be taken to prevent Australian wildfires.CAustralian wildfires killed nearly half a billion animals and plants.DEcologists have made great efforts to find the causes of wildfires.完形填空The earthqu
26、ake was over and the city was in ruins.I had no choice but to walk home as all the _1_ had stopped as a result of the quake. On my way home I _2_ an old lady at a bakery shop giving out free bread, which made my heart _3_. A man was holding a sign saying, “Please use our house.” He was _4_ his house
27、 for people to go to the restroom.The next day I drove to have my car _5_. There was not enough gas now and many gas stations were either closed or had very _6_ lines. I got worried, _7_ I was behind fifteen cars. Finally, when my _8_ came, the man smiled and said, “_9_ this situation, we are only g
28、iving $30 worth of gas per person. Is that alright?” “Of course. Its nice that we are all able to _10_,” I said. His smile gave me so much comfort.At the escape center I saw a man _11_ when people brought food to him. It was the first time in three days that food had been brought to their center. Ho
29、wever, after he cleaned up the tears, his next _12_ surprised me. “I am very _13_ that we are provided with food. But people in the city next to us havent _14_ any food at all. Please go to that center as well.” Hearing that, I realized there was a bright future on the other side of this _15_.1A.lif
30、e BbusinessCrescue Dtraffic2A.noticed BmissedCignored Dcaught3A.kind BbrokenCwarm Dempty4A.opening BsellingCrepairing Dbuilding5A.used up Btaken upCfilled up Dwashed away6A.direct BfineClong Dthin7A.since BonceCuntil Dunless8A.time BturnCduty Ddecision9A.Except for BTogether withCInstead of DBecause
31、 of10A.share BofferClearn Dchoose11A.crying BeatingCsmiling Dsinging12A.ways BrolesCwords Dpromises13A.sure BgratefulCsurprised Dproud14A.bought BwastedCprepared Dreceived15A.disaster BchanceCcity Dcenter.语法填空On September 19,2017,a deadly earthquake 1._(hit) Mexico,killing more than 300 people 2._ d
32、estroying many buildings in the nations capital,Mexico City. In the days that followed,rescue teams went out to search 3._ people trapped by the earthquake. Among the humans digging through the ruins was a fourlegged helper 4._(name) Frida.Frida,a rescue dog,was named after Mexican painter Frida Kah
33、lo. She is a sniffer dog(嗅探犬) with the Mexican Navy(海军).She is a 5._(value) member of her team,often getting into spaces that humans cant reach. According to the Navy,she has a “sixth sense” for 6._(find) humans,and thats unlike any other dog theyve ever trained before.7._ is her job to sniff out pe
34、ople trapped by natural disasters. Frida has found 52 people after earthquakes and other disasters in Mexico,Haiti and Ecuador,and 12 of 8._(they) were found alive and 9._(successful) rescued.Since the Mexican Navy shared a picture of the rescue dog on the Internet,Frida has been considered a hero.
35、Like the rest of rescue 10._(worker),she is a hero to the victims(受害者) and their loved ones.课时作业(十四)层级一即时应用体验维度11that/which2.that3.that/who4.whose5.who/that6that/which7.whose8.that/which9.that10.that11.whose12.that13.that14.that维度21I have a friend who likes listening to classical music.2I know the s
36、tudent whose article was published.3My grandparents live in a house which is more than 100 years old.4The computer which/that I bought four years ago is too slow.5The man who/that created the famous university never finished college.6It is the most interesting film that I have ever seen.7The man who
37、/that is the chairman of the club used to be a football player.8The girl whose father is a teacher speaks English well.维度31who/that2.who/that3.that4.which/that5.that6.who/that7.whom维度41whose environment many people enjoyed2.which/that were used too long3.who were shopping in it4.which/that were on s
38、ale5.that people had ever seen6.who/that received the emergency call7.that they could (do)层级二主题阅读训练.阅读理解A【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者回忆了自己经历的三次地震。1答案与解析:C主旨大意题。作者主要是向读者介绍了自己经历的三次地震。 2答案与解析:D细节理解题。根据第三段中的“The first one was in 1955 . in California.”和第四段第二句以及第五段中的“My third experience with an earthquake was a lone
39、ly one in California.”可知,作者经历的三次地震都发生在California (加利福尼亚)。 3答案与解析:B指代判断题。根据第四段第二句“Our entire family was visiting Disneyland”可知,画线词指的是Disneyland (迪士尼乐园)。 4答案与解析:D细节理解题。根据最后一段第三句中的“I quickly headed for the door to go outside”可知,作者很快就跑出去了。 B【语篇解读】文章主要讲述了发生在澳大利亚的野火导致了近5亿的动物和植物死亡。5答案与解析:B推理判断题。根据第二段中第一句可知
40、, 由于栖息地的大量丧失, 考拉受到的威胁比其他动物要严重得多。由最后两句可知昆虫也遭受了损失。此外, 许多稀有植物物种可能已经完全消失。因此第二段的目的是展示澳大利亚野火对物种的可怕影响。6答案与解析:C细节理解题。根据第三段中最后一句可知, 幸存下来的动物很难在持续的大火中找到食物和避难所, 所以它们仍然处于危险的境地。7答案与解析:D推理判断题。根据最后一段最后两句“甚至野生动物饲养员在火灾后什么时候可以进入园内也没有相关规定。是我们的国家政府辜负了我们。”可推知, Sussan Ley是在责备政府没有出台应对方案, 对政府表示不满。8答案与解析:C主旨大意题。根据整篇文章内容, 尤其是
41、第一段中第二句, 自几个月前大火开始以来, 已有近5亿动物和植物被消灭。可知, 本文主要讲述了澳大利亚的大火导致了近5亿的动物和植物死亡, 因此选项C“澳大利亚的野火导致近5亿动植物死亡。”符合题意。.完形填空【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者所生活的城市遭遇了地震,很多人的无私援助让作者感到温暖,而且一些受难者的举动也让作者感到这个城市会有光明的未来。1答案与解析:D根据上下文可知,地震使得交通瘫痪,作者只能步行回家。traffic意为“交通”。故选D。2答案与解析:A作者在回家的路上注意到一位老太太在给大家分发免费的面包。notice意为“注意到”。故选A。3答案与解析:C一个老太太在给大
42、家分发免费的面包,这个场景使作者内心感到温暖。warm意为“温暖的”。故选C。4答案与解析:A此处指那个人打开自己的房屋给人们作为休息室。open意为“打开”。故选A。5答案与解析:C根据下文可知,作者去加油站给汽车加油。use up意为“用完、耗尽”,take up意为“占据、从事”,fill up意为“充满”,wash away意为“冲走、忘却”。故选C。6答案与解析:C根据上下文可知,等待给车加油的人很多,所以应是排着长长的队。long意为“长的”。故选C。7答案与解析:A此处指作者担心会没有汽油,因为他排在第15辆汽车之后。since意为“因为”。故选A。8答案与解析:B此处指轮到作者
43、的车加油了。turn意为“(依次轮到的)机会”。故选B。9答案与解析:D根据上文可知,排队加油的人很多,所以此处是说因为目前的情况,店员只为每个人提供30美元的汽油。because of意为“因为”。故选D。10答案与解析:A每个人只可以加30美元的汽油,所以大家都可以分享一些,而不至于有些汽车加不到油。share意为“分享”。故选A。11答案与解析:A根据下文中的“However, after he cleaned up the tears.”可知,那个人感动得哭了。cry意为“哭泣”。故选A。12答案与解析:C后面引号中的内容是那个人说的话。故此处应是他说的话让我惊讶,word意为“话语”
44、。故选C。13答案与解析:B根据上文讲到人们把食物给这个男人,所以此处应是说他非常感激人们给他送来食物。grateful意为“感激的”。故选B。14答案与解析:D此处是说隔壁城市的人们还没有收到任何食物。receive意为“接收、收到”。故选D。15答案与解析:C那个人的话语让作者感到这个城市的另一面会有光明的未来。故选C。.语法填空【语篇解读】这是一篇记叙文,文章讲述了一只叫Frida的狗,在地震等灾难后,有效救援的故事。1答案与解析:hit考查动词的时态。由句中时间状语“On September 19,2017”可知,句子时态为一般过去时,谓语动词应用过去式,hit的过去式是其原形。故填h
45、it。2答案与解析:and考查连词。空格处连接两个并列的动词ing形式短语作结果状语。故填and。3答案与解析:for考查介词。search for.意为“搜寻,寻找”,是动词和介词的固定搭配。故填for。4答案与解析:named考查过去分词。动词name“命名”与helper之间是被动关系,所以应用其过去分词形式作后置定语,故填named。5答案与解析:valuable考查形容词。根据空格后的名词member可知,此处应用value的形容词形式valuable作定语修饰名词。故填valuable。6答案与解析:finding考查动名词。根据空格前的介词for可知,此处应填find的动名词形式
46、作介词宾语。故填finding。7答案与解析:It考查形式主语。分析句子可知,句子真正的主语是to sniff out people trapped by natural disasters,空格处应填形式主语it,因位于句首,大写首字母,故填It。8答案与解析:them考查代词。根据空格前的介词of可知,此处应填they的宾格形式作介词宾语。故填them。9答案与解析:successfully考查副词。修饰动词rescued应该用successful的副词形式,故填successfully。10答案与解析:workers考查名词复数。worker是可数名词,由the rest of可知,此处应用复数形式。故填workers。