收藏 分享(赏)

2021高考英语二轮复习小综合训练19含解析202102232185.doc

上传人:a**** 文档编号:525497 上传时间:2025-12-09 格式:DOC 页数:7 大小:50.50KB
下载 相关 举报
2021高考英语二轮复习小综合训练19含解析202102232185.doc_第1页
第1页 / 共7页
2021高考英语二轮复习小综合训练19含解析202102232185.doc_第2页
第2页 / 共7页
2021高考英语二轮复习小综合训练19含解析202102232185.doc_第3页
第3页 / 共7页
2021高考英语二轮复习小综合训练19含解析202102232185.doc_第4页
第4页 / 共7页
2021高考英语二轮复习小综合训练19含解析202102232185.doc_第5页
第5页 / 共7页
2021高考英语二轮复习小综合训练19含解析202102232185.doc_第6页
第6页 / 共7页
2021高考英语二轮复习小综合训练19含解析202102232185.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、小综合训练19对应学生用书P158.阅读理解Video games are often blamed as a pastime for young teenage males. If youre not a regular “gamer”, you might be surprised to find out just how many people from all different groups play games regularly, leading to a billion dollar industry in the US and internationally.Accordin

2、g to game designer Jane McGonigal, author of Reality is Broken, more than half a billion people play computer and video games for at least an hour each day. About 183 million of those gamers live in the US alone.Everyone has different reasons for playing video games. The most common one is simply th

3、at video games are fun. The huge availability of devices you can play on today has also no doubt increased the gameplaying market as you no longer need to buy a special handheld device to play.A national survey found that using video games as part of their class instructional materials led to improv

4、ed basic learning and inspiration skills. Moreover, 74% of the teachers surveyed now use digital games as a regular part of their student training.Likewise, the ESAs annual report shows that 68% of parents view video games played by their children as a positive and 62% are engaged in video game play

5、 with their children on a weekly basis.Games can also improve brain functioning and problem solving abilities. A study found that children who played a brain training game for a regular amount of time weekly for four months had higher math and reading scores than students in the control group. This

6、positive benefit isnt limited just to children. Researchers working with Alzheimers patients found that playing a similar type of brain game a few times a week for one month improved multitasking ability and shortterm memory.【语篇解读】本文是一篇说明文。全世界很多人在玩电子游戏,文章介绍了玩电子游戏的原因及好处。1What does the author think of

7、 video games?AThey are rare in the US.BThey waste too much money.CThey are welcomed greatly.DThey take up too much time.解析细节理解题。根据第二段的第一句可知,全球有5亿多人在玩电子游戏,说明其非常受欢迎。故选C。答案C2How many reasons has the author given for playing video games in Paragraph 3?AOne.BTwo.CThree.DFour.解析推理判断题。根据第三段的内容可知,人们玩电子游戏的原因

8、主要是因为有趣,再就是玩起来方便,不需要购置特殊的装置,作者一共提到了两个原因。故选B。答案B3What does Paragraph 4 mainly talk about?AEducational benefits from video games.BDisagreements about teaching video games.CParents attitude towards playing video games.DRelationship between teaching and video games.解析段落大意题。根据本段的内容可知,研究表明,电子游戏能够改善基础学习和激励

9、技能。故选A。答案A4How do video games benefit people according to the last paragraph?AThey can avoid meeting problems.BThey can replace math and reading.CThey can help cure some disease. DThey can improve brain function.解析细节理解题。根据最后一段的第一句可知,游戏可以改善人的大脑功能,无论是对儿童还是对痴呆症患者都有效果。故选D。答案D.完形填空After passing Matric, I

10、 did not have money to further my studies and get proper guidance while growing up.My father was a security guard and my mother was a worker. They were working hard but still _1_. My mom asked me to go and _2_ her debts at the end of every month. One day I _3_ to the supermarket to pay my moms debts

11、 as usual. As I was going down the lift, I saw a security guard who was _4_ dressed with a tie.What I saw gave me a _5_ impression, so I greeted her and she greeted me with a _6_. I wanted to learn about the company. I asked her the _7_ of her company and where it _8_. What was beyond my expectation

12、 was that she responded very _9_, and I thought I would love to _10_ like her.The following day I went to the exact company to submit my CV and I was _11_ there were no vacancies (空缺) currently.I _12_ her to keep my CV and then have it _13_ when they were hiring. After a month I received a _14_ from

13、 the same company inviting me to come for the _15_, so I went.I was _16_ and to my surprise I was working _17_ at the same SITE the _18_ was working in.From that day on I told myself nothing is _19_ in life. If you can dream it then you can _20_ it. We are always limiting ourselves by saying the sky

14、 is the limit.【语篇解读】这是一篇记叙文。作者替母亲偿还债务的时候见到一个女保安,给作者留下了深刻的印象。1A.strongBpoorCavailableDstubborn解析根据前文的“After passing Matric,I did not have money to further my studies”可知,作者的父母都努力工作但是仍然很“贫穷(poor)”。故选B。答案B2A.attainBaskCaddDpay解析根据后文的“One day I _3_ to the supermarket to pay my moms debts as usual.”可知,作者的

15、母亲让作者去“偿还(pay)”债务。故选D。答案D3A.movedBdroveCrodeDwent解析根据句意可知,有一天,像往常一样,作者“去(go)”商场,给妈妈偿还债务。故选D。答案D4A.wellBworseCstrangelyDcasually解析根据后文的“with a tie”和句意可知,作者看到一个保安,她穿得“很好(well)”还佩戴着领带。故选A。答案A5A.sharpBemptyCdeepDwrong解析根据后文的“so I greeted her”可知,作者看到的一切给她留下了“深刻的(deep)”印象。故选C。答案C6A.smileBwaveCsurpriseDter

16、ror解析根据句意和后文的“I thought I would love to _10_ like her.”可知,作者很喜欢这个人,所以这个人一定是很好的人,因此,作者跟她打招呼的时候,她一定用“微笑(smile)”来回复。故选A。答案A7A.nameBfunctionCawardDeffect解析根据前文的“I wanted to learn about the company.”可知,作者想要了解这个公司,所以她就要首先知道这个公司的“名字(name)”。故选A。答案A8A.endedBlayCroseDbegan解析作者想要去那个人所在的公司工作,所以她要询问那个人工作的公司“位于(l

17、ie)”哪里。故选B。答案B9A.violentlyBcrazilyCsadlyDkindly解析根据前文的叙述可知,那个人是个很好的人,所以作者问她问题的时候,她很“善意地(kindly)”做出回答。故选D。答案D10A.playBworkCuniteDwrite解析根据句意可知,作者认为有一天她会像那个人一样“工作(work)”。故选B。答案B11A.toldBblamedCwarnedDexpected解析根据句意可知,第二天作者去了这家公司提交了她的简历,她被接待员“告知(tell)”公司目前没有空缺。故选A。答案A12A.advisedBorderedCbeggedDowed解析从前

18、文的叙述可知,作者很想到这家公司工作,所以当被拒绝后,她“请求(beg)”接待员留下她的简历并且在公司招聘人的时候把简历“递交上去(hand in)”。故选C。答案C13A.handed outBgiven upChanded inDtaken in解析见12题解析。故选C。答案C14A.requestBcallCpackageDbill解析根据句意可知,一个月后,作者收到了来自同一家公司的“电话(call)”邀请作者去“面试(interview)”。故选B。答案B15A.meetingBsentenceCpositionDinterview解析见14题解析。故选D。答案D16A.refuse

19、dBpromotedChiredDcheated解析根据后文的“to my surprise I was working _17_ at the same SITE the _18_ was working in.”可知,作者被“雇佣(hire)”了。故选C。答案C17A.secretlyBhonestlyCexactlyDsilently解析根据句意可知,作者“正好(exactly)”和她见到的那个保安在一个地方工作。故选C。答案C18A.manBchildCnurseDlady解析根据前文的叙述可知,作者见到的那个保安是一个“妇女(lady)”。故选D。答案D19A.seriousBimp

20、ossibleCpracticalDreasonable解析作者的经历告诉她没有什么是“不可能的(impossible)”。故选B。答案B20A.achieveBappreciateCmissDregret解析作者一直想要进一个公司,最后她通过自己的努力实现了愿望,所以说有梦想就会“实现(achieve)”。故选A。答案A.语法填空The Water Splashing (泼) Festival of the Dai ethnic minority (少数民族) falls on April 13th to April 16th. It is the most important festiv

21、al _1_ (observe) by the Dai people in the Dehong area of Xishuangbanna, Yunnan Province. It is the New Year for the Dai, a festival to send off the old and greet the new.During the festival, _2_ lasts three or four days, people are dressed in their best clothes and participate in a variety of rich a

22、nd colorful _3_ (activity). Dragon boat racing, fireworks displays and other performances such as peacock dance _4_ (hold) on the first day. And the most popular event _5_ (be) watersplashing on the second day. People splash water on each other, hoping to take away sicknesses and disasters. The wett

23、er you get, the _6_ (lucky) you will be. The last day is usually for the young people to play games as a way _7_ (express) their love for each other.The Water Splashing Festival _8_ (vivid) exhibits the Dais respect for water and the culture of music and dance, food, and costumes. It is also a cultu

24、ral bridge _9_ Xishuangbanna and Southeast Asian countries that share _10_ same festival culture of watersplashing.1_2._3._4._5_6._7._8._9_10._答案与解析【语篇解读】本文介绍了傣族泼水节的相关情况,包括流行地区、文化特征、活动意义以及活动过程等。1observed考查非谓语动词。句意:这是云南省西双版纳德洪地区傣族人民所庆祝的最重要的节日。根据该句中的“by the Dai people”可知,动词observe和名词the Dai people之间是动

25、宾关系,故用过去分词作后置定语。2which考查定语从句。分析该句结构可知,该句为非限制性定语从句,先行词为the festival,故填which引导这个非限制性定语从句。3activities考查名词的单复数。 activity为可数名词,根据该句中“a variety of”可知,该处表示“多种多样的活动”,故用复数形式。4are held考查被动语态。该句主语为“dragon boat racing, fireworks displays and other performances”,故谓语动词用复数形式;主语和动词hold之间为动宾关系,故用被动语态。5is考查主谓一致。该句主语为

26、“the most popular event”,是第三人称单数,故谓语动词用单数形式;该句讲述的是传统习惯,故用一般现在时。6luckier考查形容词的比较级。句意:身上越潮湿,你便越幸运。该句使用了“the比较级.the比较级.”结构,此结构表示“越就越”。7to express考查动词不定式的用法。句意:最后一天通常是给年轻人时间以玩游戏的方式来表达他们对彼此的爱。此处用动词不定式作目的状语。8vividly考查副词。根据空后的exhibits可知,空处修饰该动词,故用副词形式。句意:泼水节生动地展示了傣族人民对水和音乐、舞蹈、食物以及服饰文化的尊重。9between考查固定搭配。 between.and.为固定搭配,意为“在和之间”。句意:泼水节也是西双版纳和东南亚国家之间沟通的文化桥梁。10the考查冠词。the same为固定搭配,意为“同样的”。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1