1、限时规范练2(必修1Module 2)核心素养关键词:培养学生人与社会、尊敬老师的能力意识一、阅读理解AI never wanted to go to kindergarten,or leave home at all.I spent my first five years within the loving arms of my family,and when the time came for me to begin school in Brooklyn,I was sure that no one would keep me safe.But I was so lucky to meet
2、 Mrs Heyman.Not only did she make me feel safe,she also let me know that I was special.Kindergarten was a fearful experience for me.I was a shy child who hated being separated from my mommy.Mrs Heyman was a kind and patient teacher who tried to get me to stop crying each morning after I asked for on
3、e last kiss.She would distract (转移的注意力) me with pens and colorful paper and by playing beautiful music.It seemed that the feeling of being an artist distracted me from my separation unhappiness,allowing me to attend class as the tears ran down my face.I also loved to sing and dance,and performed the
4、 Virginia reela kind of dancewhen the principal,Mr Barton,visited our class.Mr Barton was an old,serious man who liked to walk behind children who behaved badly and shout,“Behave!” I was afraid of being shouted at by him,and practiced the dance with my classmates until Mrs Heyman told us we were per
5、fect.Unluckily,I was so nervous before Mr Bartons visit that I wet myself.Mrs Heyman calmly took me to the bathroom and told me to change into new clothes,drying my tears all the while,never showing judgment.As I performed,Mr Barton cheered.Pleased,I bravely stepped up to the front of the classroom
6、and threw kisses in Mrs Heymans direction.I was lucky to have her again for the first grade,and learned to love school and learning.She was right about living my life without long-lasting attention from my mommy.1.What was the authors life like before he went to kindergarten?A.Busy.B.Happy.C.Lonely.
7、D.Unsafe.2.How did Mrs Heyman draw the authors attention away from separation unhappiness?A.By letting him do art.B.By giving him a kiss.C.By dancing with him.D.By inviting his mother to school.3.What can be learned about Mr Barton?A.He was always friendly.B.He was strict with the students.C.He was
8、interested in performing.D.He was full of praise for the author.4.What happened before the authors performance?A.He got himself in a mess.B.He received ill-treatment.C.He failed to find his new clothes.D.He visited the bathroom many times.BIt has been described as art by some people,but to others it
9、s an ugly part of modern life.What is it?Graffiti (涂鸦),of course.Look around cities in the UK today and you can see graffiti on buildings,walls,doors and even on buses or trains that have stayed in one place for too long.But where modern technology creates a problem,it also finds a way to deal with
10、it.Last week,The Weekend West was shown around the factory of a small but successful company,Hubdean.Hubdeans achievement is a series of special paints which are graffiti-resistant.How do they work?It couldnt be simpler.Take any graffiti-covered surface.First,a treatment called Agproclear is used.Th
11、en,using a very hot pressure jet (压力喷嘴),this treatment is taken away and the graffiti disappears at the same time.Now you have a clean wall.But before this clean wall can be painted on by graffiti lovers,a new product,Agproshield,is used.This paint has a special surface which gives it two important
12、advantages.Firstly,spray paint (喷雾颜料) wont stick to the surface very well,and secondly,the whole surface can be cleaned very easily,just using water.Once the surface is painted,no specialist equipment is needed to keep the area clean and graffiti-free.Not surprisingly,Hubdeans products are used by b
13、oth local governments and private companies all over the UK,and now orders are being received from around the world.This brings the company a problem,however.Can they increase production to satisfy the needs?Of course.They can build a second factory or work with a large international company to make
14、 their products.The future is looking good for Hubdean!5.What does the underlined word “graffiti-resistant” in Paragraph 2 mean?A.Painting graffiti.B.Keeping graffiti.C.Preventing graffiti.D.Changing graffiti.6.When should Agproshield be used?A.Before Agproclear is used.B.When the wall is still clea
15、n.C.When Agproclear doesnt work.D.After graffiti is painted on the wall.7.What can we learn about Hubdean?A.There is a good market for its products.B.A large company is going to buy its products.C.It is developing more new and better products.D.Most of its business comes from private companies.8.Wha
16、t would be the best title for the text?A.Is Hubdean successful?B.Is graffiti art?Of course not!C.Hubdeana high-tech company!D.Graffiti a problem?Just wash it off!二、完形填空A dog found swimming more than 220 kilometers off the coast of Thailand has been returned safely to land.Late last week,workers on a
17、n oil rig(石油钻塔) noticed the animal,all 1,in the water.It began 2 toward the side of the structure.The dog was able to get itself onto a solid area.He appeared3,cold and fearful.The workers 4 a rope and secured it around the dog.Then,they worked together to 5 the animal up to safety.The crew that6 th
18、e dog quickly gave their new friend a 7:Boonrod.The name means something 8 to “survivor” in the Thai language.One of those9was Vitisak Payalaw.He has been 10 updates on Boonrod on his Facebook page.He said it was 11 that the crew noticed the dog in the water.If there had been waves,he said,the anima
19、l 12 would not have been seen.No one knows how Boonrod13 all alone at sea,or how long he had been out there.But Vitisak and others have suggested the animal might have fallen off a fishing 14.On Monday,Boonrod arrived on dry15.A team of animal doctors was 16 him in the southern Thai province of Song
20、khla.Workers at the Songkhla port also 17 the dog with neck rubs and a special “welcome” necklace made of yellow flowers.Many people took 18with Boonrod.Vitisak says that if no one19Boonrod as their pet,he will 20 him with him to his home in northeast Thailand.1.A.aloneB.deadC.mobileD.private2.A.das
21、hingB.divingC.jumpingD.swimming3.A.blindB.safeC.tiredD.vague4.A.caughtB.loweredC.importedD.preserved5.A.balanceB.deliverC.pullD.swing6.A.foundB.lostC.abandonedD.treated7.A.homeB.nameC.partnerD.test8.A.usefulB.responsibleC.similarD.vital9.A.animalsB.friendsC.doctorsD.workers10.A.avoidingB.providingC.
22、downloadingD.subscribing11.A.awfulB.curiousC.luckyD.unique12.A.likelyB.personallyC.slightlyD.absolutely13.A.ended upB.led toC.moved offD.took apart14.A.threadB.pondC.hookD.boat15.A.carpetB.landC.passageD.nest16.A.caring aboutB.dealing withC.turning toD.waiting for17.A.assessedB.confirmedC.welcomedD.
23、supported18.A.goodsB.picturesC.flowersD.gifts19.A.adoptB.employC.recogniseD.guarantee20.A.acquireB.holdC.removeD.take三、短文改错I still remember last year when a new student came to our class.Her name is Liu Kun,which was very weak in English.He became less interested it and almost gave up.As soon as I f
24、ound he has a problem,I had a talk with him about what to learn English.Since then,Ive kept help him and with my help,his English level has been improving little to little.He was very happy and thankfully to me.From this,I learned we should try to help others when they are in the trouble.Its really
25、a good things to help others.限时规范练2(必修1Module 2)一、【篇章导读】本文是记叙文。作者回忆了在幼儿园期间给予自己帮助和鼓励的老师。1.B推理判断题。由第一段中的“I spent my first five years within the loving arms of my family”可知,作者上幼儿园之前过着开心的生活。2.A细节理解题。由第三段中的“It seemed that the feeling of being an artist distracted me from my separation unhappiness”可知,老师让作
26、者参加一些艺术活动以转移他的注意力。3.B推理判断题。由第四段中的“Mr Barton was an old,serious man who liked to walk behind children who behaved badly and shout,Behave!”可知,校长非常严厉。4.A细节理解题。由第五段中的“Unluckily,I was so nervous before Mr Bartons visit that I wet myself”可知,上台前作者尿了裤子,把自己弄得一团糟。【篇章导读】本文是说明文。文章介绍了一家名为Hubdean的公司生产出可以解决城市涂鸦问题的
27、涂料。5.C词义猜测题。由画线词后提到Agproclear和Agproshield的使用方法,尤其是其功效“the graffiti disappears”和“the whole surface can be cleaned very easily .keep the area clean and graffiti-free”可知,Hubdean研发的这两种特殊涂料可以去除涂鸦。6.B细节理解题。第二段描述了Agproclear和Agproshield的使用方法。由其中的“before this clean wall can be painted on by graffiti lovers .
28、Agproshield,is used”可知,在墙面被涂鸦之前,先使用Agproshield这种特殊涂料。这样当墙面被涂鸦之后用水就可以把涂鸦去掉。7.A推理判断题。由第三段中的“now orders are being received from around the world”可知,Hubdean公司的产品非常有市场。8.D主旨大意题。本文旨在介绍一家名为Hubdean的公司生产出抗涂鸦涂料,故选D项。二、【篇章导读】本文是记叙文。文章叙述了泰国几名石油钻塔上的工人们无意发现了一条漂流在大海里的狗,他们救起这条狗并关注它的后续状况。文章体现了人与动物的和谐相处。1.A石油钻塔上的工人们发
29、现这条狗的时候,它孤单地(alone)在海水里。下文中的all alone at sea也是提示。2.D这条狗开始向石油钻塔的方向游(swimming)去,并找到一个落脚的地方。3.C根据后面的修饰形容词“寒冷的”和“恐惧的”可知,这条狗现在已经很疲倦(tired)了。4.B根据下文工人们把狗拉上来可知,他们是放下(lowered)一根绳子。5.C工人们放下一根绳子,共同努力把狗拉(pull)上来到安全的地方。6.A这里是指那些发现(found)并救上那条狗的石油钻塔上的工作人员。7.B他们救上那条狗后很快就给他们的新朋友取了个名字(name)。根据后面的The name可知。8.C这个名字B
30、oonrod在泰语中类似(similar)于“幸存者”之意。9.DVitisak Payalaw是救那条狗的工作人员(workers)中的一位。10.BVitisak Payalaw一直在他的脸谱网上提供(providing)关于Boonrod的更新信息。11.C他说在大海中能发现这条狗是幸运的(lucky)。下文的条件句假设也是说明对于这条狗而言是幸运的。12.A如果大海中有大浪的话,这条狗很可能(likely)就不会被发现了。13.A没人知道这条狗最终(ended up)怎么会独自飘荡在大海之中。下面也是解释原因。14.DVitisak和其他工人们都认为那条狗是从一条渔船(boat)上掉下
31、来的。15.B周一,Boonrod终于被护送登陆(land)上岸。根据后面医生们在等待和很多欢迎它的民众们的描述也可推知。16.D一队动物医生们在等待(waiting for)着它,肯定是为了给它检查。17.CSongkhla港口的工人们也用项圈和鲜花项链来欢迎(welcomed)这条狗。后面的a special “welcome” necklace也是提示。18.B许多人还和Boonrod拍照(pictures)留念。短语take pictures with sb“和某人拍照”。19.AVitisak说,如果没有人愿意收养(adopt)Boonrod做宠物,他将会把它带到他位于泰国东北部的家中。20.DVitisak说,如果没有人愿意收养Boonrod做宠物,他将会把它带到(take)他位于泰国东北部的家中。短语take sth with sb to.“把某物带到某个地方”。三、第二句:HerHis;whichwho第三句:interested后加in第四句:hashad;whathow第五句:helphelping;toby第六句:thankfullythankful第七句:去掉the第八句:thingsthing