收藏 分享(赏)

2021高考英语一轮复习Module1SmallTalk课后提能练外研版选修6.doc

上传人:a**** 文档编号:524886 上传时间:2025-12-09 格式:DOC 页数:8 大小:2.32MB
下载 相关 举报
2021高考英语一轮复习Module1SmallTalk课后提能练外研版选修6.doc_第1页
第1页 / 共8页
2021高考英语一轮复习Module1SmallTalk课后提能练外研版选修6.doc_第2页
第2页 / 共8页
2021高考英语一轮复习Module1SmallTalk课后提能练外研版选修6.doc_第3页
第3页 / 共8页
2021高考英语一轮复习Module1SmallTalk课后提能练外研版选修6.doc_第4页
第4页 / 共8页
2021高考英语一轮复习Module1SmallTalk课后提能练外研版选修6.doc_第5页
第5页 / 共8页
2021高考英语一轮复习Module1SmallTalk课后提能练外研版选修6.doc_第6页
第6页 / 共8页
2021高考英语一轮复习Module1SmallTalk课后提能练外研版选修6.doc_第7页
第7页 / 共8页
2021高考英语一轮复习Module1SmallTalk课后提能练外研版选修6.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Module 1Small Talk.阅读理解A河南省豫南九校2019届高三下学期第一次联考Maple (枫树) Hill FarmsVictor Putnam and Anne B. Putnam(518) 2344858107C Crapser Rd., Cobleskill, New Yorkwww,maplehillfarms. bizMaple Hill Farms, making and selling pure maple products since 1982, uses the most traditional methods to create incomparable m

2、aple flavors(味道). Youll find sugar and cream for sale, and new maple cotton candy in our country store. Enjoy the farm scenery on a tractor ride through the woods and fields, departing at 10:00 a. m. and 2:00 p. m, weather permitting.Hoober FeedsDuane Spaulding(518) 8684515151 South Main St., Centra

3、l Bridge, New Yorkwww, hooberfeeds. comAs the only remaining feed mill(磨坊) of five formerly operating in Schoharie County, the newly painted mill by Hoober Feeds will open its doors to farm producers and the public for a look at its operations and produce. Tours will be available from 10 a. m. to 4

4、p. m. We make standard and customized feeds, complete with supplements needed for cows, sheep and goats. Drop by or call us during the hours of 7:00 a. m. to 4:30 p. m.Schoharie Valley FarmsRichard Ball(518) 29571395605 State Route 30, Schoharie, New Yorkwww. schoharievalleyfarms. comSchoharie Valle

5、y Farms is a familyowned, diversified vegetable, small fruit, and greenhouse operation located on 200 acres in the historic Schoharie Valley. We have a farm market on site where you will find fresh produce picked daily from our fields, as well as country gifts and baked goods made in our own bakery.

6、Wellingtons Herbs and Spices (香料)Frederick and Carolyn Wellington(518) 2957366649 Rickard Hill Rd., Schoharie, New Yorkwww. wellingtonsherbsandspices. comWellingtons Herbs and Spices is certified organic(有机的) by NOFANY, LLC. Wellingtons includes an elegant tea room overlooking lovely flower gardens.

7、 We produce a wide selection of herbs and spices, specialty vegetables and grassfed goats.1Which place offers a tractor tour?AHoober Feeds.BMaple Hill Farms.CSchoharie Valley Farms.DWellingtons Herbs and Spices.2When can you learn about the feedmaking process?AAt 7:00 a. mBAt 9:30 a. m.CAt 2:00 p. m

8、. DAt 4:30 p. m.3What do the four food producers have in common?AThe selfservice sales. BThe organic methods.CThe general location. DThe business history.B昆明市2019届高考模拟考试An 8yearold Nigerian, Tani Adewumi, whose family is homeless, won first place at the New York State Chess Championship without a si

9、ngle defeat and he said he is not done yet.“I want to be the youngest grandmaster,” Tani told The New York Times. Tani was placed first in the tournament for kindergarten through third grade an outstanding win for anyone. “Its unheard of for any kid, let alone one in a homeless shelter,” said Russel

10、l Makofsky, who is in charge of the chess program.Tani hasnt had an easy life. His family left northern Nigeria in 2017, and moved to New York City over a year ago where the boy learned how to play chess at school. School chess coach Shawn Martinez saw Tanis potential after observing him stand out i

11、n the game a few weeks after he first learned it early last year. He reached out to Tanis family about joining in the schools chess program, and learned they were unable to pay costs associated with membership. Martinez decided to abandon Tanis fees, which can easily reach thousands with travel and

12、chess camp admission.Seven victories later, the elementary school boy is one of the top players in the country for his age group. “He works very hard at his game,” Martinez said, believing Tani could achieve master status in the next year or two. The worlds youngest grandmaster qualified at the age

13、of 12.As Tanis story hits the headlines, more people want to help. Makofsky, who set up a GoFundMe campaign for Tani, said the family has received offers for a car, legal services, jobs and even housing. “My hope is that hell be in a home tonight,” Makofsky said.4How did Makofsky find Tanis achievem

14、ent?AConfusing. BAmazing.CUntrue. DRidiculous.5Martinez decided to abandon Tanis fees because _.AMakofsky told him to do soBTani wished to be a grandmasterCTani had a great gift for chessDMartinez took charge of the chess program6What can we learn from Tanis story?AAll things are difficult before th

15、ey are easy.BA good beginning makes a good ending.CA bird in the hand is worth two in the bush.DThose who help themselves may succeed.7Whats the best title for the text?AA Homeless Nigerian Won the State Chess ChampionshipBA Nigerian Family Hit the Headlines in the USACAn Organization Was Set Up to

16、Support a Nigerian ChildDAn 8yearold Became the Youngest GrandmasterC2020贵阳市高三摸底考试Many of us think, wrongly, that the moon doesnt change. For example, the Tang dynasty poet Zhang Ruoxu once wrote that “Generations have come and passed away; From year to year the moons look alike, old and new.”Howeve

17、r, a new study published in the journal Nature Geoscience shows that the moon is in fact slowly shrinking over time. For the study, a group of US scientists examined and analyzed thousands of photographs taken by the NASAs Lunar Reconnaissance Orbiter Camera (月球勘测轨道飞行器照相机). They found that there wer

18、e lots of faults(断层) on the surface of the moon. These faults were formed by recent movement on the moon.According to NASA, the moon is made up of pieces of rocks with a hot core. The moon continued to expand as it was born. But in this process, it released energy and cooled down. Then it began to s

19、hrink, in a way comparable to the shrinking of a grape into a raisin. Over the past several hundred million years, it has become 46 meters “skinnier”. But due to its hard and rocky layer, the moons surface continues to push up. “Some of these quakes can be fairly strong, around five on the Richter s

20、cale (里氏震级),” said Thomas Watters, a senior scientist at the Smithsonians National Air and Space Museum in the US.But does that mean the moon is a dangerous place that human shouldnt try to explore and live on in the future? Maybe not, reported The Telegraph. “This isnt anything to worry about. The

21、moon may be shrinking, but not by much. Its not going anywhere,” Watters comforted us.The new discovery proves that the idea that the moon is a dead, boring place is wrong. “We have been to the moon and weve done some great science, but there is still a lot we dont know. The moon is shrinkingwe didn

22、t really realize that until recently. Its a much more active and interesting place than we thought and we should explore that,” NASA scientist Nathan Williams said.8Which point of view about the moon may the writer agree to?AIt stays the same as before.BIt is becoming slightly smaller.CIt is getting

23、 older and older.DIt has passed away.9What can we learn about the moon from the third paragraph?AIt has become 46 meters fatter due to expanding.BIt has changed from a grape into a raisin in recent years.CIt quakes even at seven on the Richter scale.DIt has a hot core and releases energy during expa

24、nding.10Who thinks that we neednt worry about the moon?AZhang Ruoxu. BThomas Watters. CNathan Williams. DThe journalist.11What does Nathan Williams think of the moon?AIt is a dead and boring place.BIt has lots of faults on the surface.CIt is valuable to do more science.DIt isnt a place where we can

25、live.阅读七选五2019安徽重点中学盟校模拟Making Your Way Through the LunchroomWhats everyones favorite period? Lunch, what else?_1_, if foods like pizza, or cheeseburgers(奶酪汉堡) are in front of you when youre most hungry. Here are some tricks to choose foods that will keep you focused and active throughout the day._2

26、_. If your school cafeteria provides a weekly or monthly menu, check it out. Knowing whats on the menu puts you in control. You can pick and choose when you want to buy lunch and when you want to bring your own.Head for the salad bar. _3_. If youd rather pack, consider adding carrot sticks, a piece

27、of fresh fruit, or purple cabbage to your lunch bag. Do remember not to put too much salad dressing.Take the energy into consideration. Some foods are better choices than others for obtaining energy during the day. Choose lowfat foods, like chicken, beans, or lowfat milk products and add lots of fru

28、its and vegetables to your meal. _4_. Foods, like sugary snacks (小吃) or French fries, may give you a quick rush of energy but its not lasting which means youll be left wanting more soon after you eat.Stop for a snack. You cant concentrate without a wellfed mind and body. So take along a healthy snac

29、k, like carrot sticks, to fight hunger between classes. _5_.AGet a copy of the menuBMake a menu for your school cafeteriaCBut it can be hard to make healthy choicesDIf your school offers one, take advantage of itEYou may take away whatever you get interested inFIt will keep you going and help avoid

30、overeating when mealtime arrivesGTheyll provide the minerals you need and the energy to get through the day课后提能练(三十一).阅读理解【语篇解读】本文介绍了四个农场及农场的基本信息和特色产品。1B考查细节理解。根据文中Maple Hill Farms部分中的“Enjoy the farm scenery on a tractor ride through the woods and fields.”可知,Maple Hill Farms提供乘坐拖拉机欣赏农场风景的服务。故选B项。2C考

31、查细节理解。根据Hoober Feeds部分的内容可知,作为斯科哈里县之前五家磨坊中仅存的一个,Hoober Feeds新粉刷的磨坊将向农业生产者和公众敞开大门,时间为上午10点到下午4点。所以在下午2点可以了解饲料的制作过程。故选C项。3C考查推理判断。综观全文可知,本文的四家食品生产商的共同点是大体位置相同,即都位于纽约市。故选C项。【语篇解读】8岁的Tani Adewumi虽然和家人一起无家可归,但是经过自己的努力以及在学校教练Shawn Martinez的帮助下,成为国际象棋冠军;他的故事感动了许多人,并因此得到了更多人的帮助。4B考查推理判断。根据第二段第三句中的“Its unhea

32、rd of for any kid, let alone one in a homeless shelter”可知,Makofsky认为,Tani的成就是闻所未闻的。由此可推知,他在这里表达了自己的惊奇之感。故选B。5C考查细节理解。根据第三段第三句“School chess coach Shawn Martinez saw Tanis potential after observing him stand out in the game a few weeks after he first learned it early last year”可知,Martinez决定免去Tani的费用是因

33、为他发现了Tani在国际象棋方面的天赋。故选C。6D考查推理判断。通读全文,尤其是倒数第二段中的“He works very hard at his game”可知,Tani虽然处于非常不利的条件,但是他却能通过自己刻苦的努力,将自己的能力发挥到最大限度,并取得了成功。由此可推知,D项符合题意。7A考查标题判断。根据第一段并结合全文其他内容可知,本文主要讲述尼日利亚小孩Tani Adewumi虽然和家人一起无家可归,但是经过自己的努力和在学校教练Shawn Martinez的帮助下,成了国际象棋比赛的冠军。故A项符合题意。干扰项分析:B项仅为文章细节之一;根据文章第一、二段的内容可知,Tani

34、只是希望,但还未成为最年轻的国际象棋大师,故D项错误。【语篇解读】月球并非如唐代诗人张若虚在诗中描绘的那样是亘古不变的。一项最新的科学研究表明,月球正在随着时间慢慢地缩小。此外,这项研究还表明月球还有许多我们不了解的东西,它是一个比我们认为的更活跃、更有意思的地方,我们应该探索它。8B考查细节理解。根据第二段第一句“However,a new study. shows that the moon is in fact slowly shrinking over time”可知,一项新的发表在自然地球科学上的研究表明,月球正在随着时间慢慢地缩小,据此可知B项正确。9D考查细节理解。根据第三段前三

35、句中的“the moon is made up of pieces of rocks with a hot core”“The moon continued to expand as it was born”“But in this process, it released energy”可知,月球由带有一个热核的岩石块组成,当它形成时月球在持续膨胀,在这个过程中它会释放能量,故D项正确。10B考查细节理解。根据第四段中Thomas Watters说的话“This isnt anything to worry about.Its not going anywhere”可知,Thomas Wat

36、ters认为我们不必担心月球,尽管月球在缩小,但它并没有缩小很多,故B项正确。11C考查推理判断。根据尾段中Nathan Williams说的话“We have been to the moon and weve done some great science. we should explore that”可知,Nathan Williams认为月球有许多我们不了解的东西,值得我们去探索,据此可推知,他认为研究月球是有价值的,故C项正确。.阅读七选五【语篇解读】这是一篇说明文,作者就如何在学校选择合适的食物提出了建议。1C依据下文的“Here are some tricks to choos

37、e foods that will keep.the day”可知,之所以作者给读者提出建议,是因为这些食物如果摆在饥饿的读者面前,读者很难作出健康的选择,因此选C项。2A后一句中作者建议查看学校餐厅提供的每周或每月的菜单,这样有助于提前作出决定,因此这里指得到一份菜单,故选A项。虽然B项也提到菜单,但是“你给学校餐厅提供菜单”不符合实际情况和语境。3D本段的主题句是“Head for the salad bar”,D项正是建议你利用学校的沙拉售货台。故选D。4G本段的主题句说明了选择食物时要考虑食物所能提供的能量。前一句表明“选择低脂肪的食物,如鸡肉、豆类或低脂奶制品,并在食物中加入大量的水果和蔬菜”,G项中的They指的是上文提到的这些食物,同时也阐述了这些食物含有身体需要的矿物质和能量。5F由上文的“take along a healthy snack. to fight hunger between classes”可知,吃一些健康的零食能够缓解饥饿,补充体力,F项中的“It”指代前面的“a healthy snack”,因此F项符合此处语境。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1