1、Unit 3The Million Pound Bank Note课时作业.阅读A(2018浙江高考)In 1812, the year Charles Dickens was born, there were 66 novels published in Britain. People had been writing novels for a centurymost experts date the first novel to Robinson Crusoe in 1719but nobody wanted to do it professionally. The steampowere
2、d printing press was still in its early stages; the literacy (识字) rate in England was under 50%. Many works of fiction appeared without the names of the authors, often with something like “By a lady.” Novels, for the most part, were looked upon as silly, immoral or just plain bad.In 1870, when Dicke
3、ns died, the world mourned him as its first professional writer and publisher, famous and beloved, who had led an explosion in both the publication of novels and their readership and whose charactersfrom Oliver Twist to Tiny Timwere held up as moral touchstones. Today Dickens greatness is unchalleng
4、ed. Removing him from the pantheon (名人堂) of English literature would make about as much sense as the Louvre selling off the Mona Lisa.How did Dickens get to the top? For all the feelings readers attach to stories, literature is a numbers game, and the test of time is extremely difficult to pass. Som
5、e 60,000 novels were published during the Victorian age, from 1837 to 1901; today a casual reader might be able to name a halfdozen of them. Its partly true that Dickens style of writing attracted audiences from all walks of life. Its partly that his writings rode a wave of social, political and sci
6、entific progress. But its also that he rewrote the culture of literature and put himself at the center. No one will ever know what mix of talent, ambition, energy and luck made Dickens such a distinguished writer. But as the 200th anniversary of his birth approaches, it is possibleand important for
7、our own cultureto understand how he made himself a lasting one.篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了英国小说家狄更斯在文学上的成就。在他200周年诞辰之际,让我们永远记住这位对文学艺术作出巨大贡献的小说家。1Which of the following best describes British novels in the 18th century?AThey were difficult to understand.BThey were popular among the rich.CThey were seen as n
8、early worthless.DThey were written mostly by women.答案:C细节理解题。由题干中的18世纪可定位到第一段。由该段最后一句“Novels, for the most part, were looked upon as silly, immoral or just plain bad.”可知,在18世纪,英国的小说被认为几乎没有价值。故选C。2Dickens is compared with the Mona Lisa in the text to stress .Ahis reputation in FranceBhis interest in
9、modern artChis success in publicationDhis importance in literature答案:D细节理解题。由第二段最后两句可知,把他从英国文学殿堂中剔除的意义如同卢浮宫抛售蒙娜丽莎。将狄更斯与蒙娜丽莎进行比较是为了强调狄更斯在文学上的重要性。故选D。3What is the authors purpose in writing the text?ATo remember a great writer.BTo introduce an English novel.CTo encourage studies on culture.DTo promote
10、 values of the Victorian age.答案:A推理判断题。根据最后一段最后一句以及全文可知,文章主要介绍了狄更斯的伟大成就,旨在让人们永远记住这位伟大的作家。故选A。【词汇积累】immoral adj. 不道德的anniversary n. 周年纪念日all walks of life 各行各业【佳句背诵】Removing him from the pantheon (名人堂) of English literature would make about as much sense as the Louvre selling off the Mona Lisa.把他从英国文
11、学的名人堂中除名, 就跟卢浮宫卖掉蒙娜丽莎的意义一样。B(2019陕西省咸阳市高三第二次质量检测)Most people have heard of Shakespeare and probably know something of the plays that he wrote. However, not everybody knows much about the life of this remarkable man, except perhaps that he was born in the market town of StratforduponAvon and that he
12、married a woman called Anne Hathaway. We know nothing of his school life. We do not know, for example, how long it lasted, but we presume that he attended the local grammar school, where the principal subject taught was Latin.Nothing certain is known of what he did between the time he left school an
13、d his departure for London. According to a local legend, he was beaten and even put in prison for stealing rabbits and deer from the estate of neighbouring landowner, Sir Thomas Lucy. It is said that because of this he was forced to run away from his native place. A different legend says that he was
14、 apprenticed to a Stratford butcher, but did not like the life and for this reason he decided to leave Stratford.Whatever caused him to leave the town of his birth, the world can be grateful that he did so. What is certain is that he set his foot on the road to fame when he arrived in London. It is
15、said that at first he was without money or friends there, but that he earned a little by taking care of the horses of the gentleman who attended the plays at the theatre. They stopped and spoke to him. They found his conversations so brilliant that finally he was invited to join their company.篇章导读:本
16、文是一篇说明文。文章讲述了莎士比亚离开家到伦敦开始谋生的一段经历。4In the early life of Shakespeare, he .Aattended a public schoolBonce lived in LondonCcouldnt speak EnglishDworked as a teacher答案:B细节理解题。根据第二段首句“Nothing certain is known of what he did between the time he left school and his departure for London.”可知在莎士比亚的早期生活中,他住在伦敦。
17、故选B。5Why was he forced to leave his native place according to this passage?ABecause he didnt want to go to school.BBecause he left for London for further study.CBecause he had stolen deer and was beaten.DPeople are still unsure about the reason.答案:D细节理解题。根据第二段首句“Nothing certain is known of what he d
18、id between the time he left school and his departure for London.”及本段给出的两个不同的传说版本可知,他被迫出走的原因并没有定论。故选D。6Why did the author say that “the world can be grateful that he did so”?AHe wrote many worldfamous plays.BHe was an actor.CHe lived a hard life.DHe liked to travel all over the world.答案:A推理判断题。根据最后一段
19、第二句“What is certain is that he set his foot on the road to fame when he arrived in London.”可推知,莎士比亚因为文学和戏剧而出名,正是他离开故乡来到伦敦才开启了他的创作之路。世人因此而感激他的这一决定,不然就没有为后世所知的莎士比亚了。故选A。7The best title for the passage is “ ”AThe Early Life of ShakespeareBShakespeares Life in LondonCShakespeares Role in PerformanceDSha
20、kespeares Later Life答案:A标题判断题。本文讲述了莎士比亚离开家到伦敦开始谋生的一段经历。故选A。【词汇积累】presume v. 假设;假定apprentice v. 使某人当(某人的)学徒put in prison 关进监狱【长难句分析】Whatever caused him to leave the town of his birth, the world can be grateful that he did so.无论是什么原因使他离开了他出生的城市, 全世界都会感激他这样做。分析:此句是主从复合句。Whatever引导让步状语从句;主句是the world ca
21、n be grateful that he did so,其中 that he did so作原因状语。CThe news of Harper Lees second novel broke the Internet. Go Set a Watchman would be published in July. Lee became a recluse after the publication of her first book, To Kill a Mockingbird, in 1960. Although the author has been out of the public eye
22、 for more than 50 years, the wave that followed the announcement showed her novels beloved place in the American literary works.In 1991, The Book of the Month Club and the Library of Congress conducted a survey that made readers identify books that had made a difference in their lives. Lees book fol
23、lowed only The Bible. English class is a place where young Americans come to know themselves. In the folds of dusty books, students can make contact with humanity beyond the superficial conversations of the school hallways. Literature promises relief, a place to figure out ones problems and get to k
24、now oneself better.To Kill a Mockingbird particularly distinguishes itself in this regard. It speaks in a childs voice without treating its readership as children. People have called it an impossible achievement, a childrens book penned in the prose of a welleducated adultits unlikely that a child l
25、ike Scout could exist in the real world. But thats exactly what makes it such a charming read for young people. It alludes to the consciousness of a welleducated adult going through difficult realities, but shows it through the light and playful voice of a curious little girl.篇章导读:本文是一篇说明文。文章以哈珀李的第二
26、部小说的问世为引子,介绍了她的代表作杀死一只知更鸟。8In which year might Go Set a Watchman come out?A2015. B1960.C1910. D1991.答案:A细节理解题。根据第一段中的“Lee became a recluse after the publication of her first book, To Kill a Mockingbird, in 1960. Although the author has been out of the public eye for more than 50 years”可知,哈珀李在1960年出版
27、了第一本书杀死一只知更鸟后便归隐,远离了公众视线五十多年。结合选项,第二本书设立守望者只可能在2015年出版。故选A。9Which book leaves the deepest impression on American readers?AGo Set a Watchman.BTo Kill a Mockingbird.CThe Bible. DShakespeares works.答案:C细节理解题。根据第二段可知,根据调查,读者认为圣经对他们的生活产生的影响最大,给人们的印象最为深刻,杀死一只知更鸟仅次于圣经。故选C。10What can we conclude about To Ki
28、ll a Mockingbird?AIts author may be a playful child.BIts a story about a welleducated adult.CYoung people can see themselves from it.DIts impossible for children like Scout to exist.答案:D细节理解题。根据第四段中的“its unlikely that a child like Scout could exist in the real world”可知,像Scout这样的小孩是不可能存在于现实世界中的。故选D。1
29、1What is the best title for the text?AThe Great Writer: Harper LeeBThe Great Young People NovelCVoices from Children DDifferences Harper Lee Made答案:B标题判断题。通读全文可知,本文是围绕杀死一只知更鸟这本书而写的,这是一本受年轻人喜欢的小说。故选B。【词汇积累】recluse n. 隐士superficial adj. 肤浅的prose n. 散文allude to 暗指;提到【长难句分析】Although the author has been
30、out of the public eye for more than 50 years, the wave that followed the announcement showed her novels beloved place in the American literary works.尽管这位作家已经离开公众视线50多年了,但这一消息公布后的风潮显示了她的小说在美国文学作品中的受人喜爱的地位。分析:此句是主从复合句。Although 引导让步状语从句;主句是the wave that followed the announcement showed her novels belov
31、ed place in the American literary works,其中定语从句that followed the announcement修饰先行词the wave。.语法填空(2020惠州市高三第一次调研考试试题)Today, Mount Qomolangmas peak is not a lonely place any more. Over 3,500 people have 1 (successful) climbed the mountain over the past year. Meanwhile, climbers have complained about 2
32、(wait) for hours in the bottlenecks.In fact, the dangerous 3 (crowd) arent the only problem. All those climbers need 4 (bring) a lot of gear (设备), much of which ends up being left on the mountain. It is becoming the worlds 5 (tall) rubbish dump. But the good news is 6 some mountaineers have started
33、to clean up Qomolangma. Mountaineers Paul and Eberhard are part of Eco Everest Expedition, which has been cleaning up rubbish since 2008. So far they 7 (collect) over 13 tons of garbage.Some of that rubbish is even being used for 8 higher purpose. As part of the Mount Everest 8848 Art Project, a gro
34、up of 15 artists from Nepal collected 1.5 tons of garbage. Theyve changed the cans and oxygen tanks into 74 pieces of art that have already been exhibited 9 Nepals capital. Part of the profit from sales 10 (be) available for the Everest Peakers Association which has helped collect rubbish off the mo
35、untain.1 2. 3. 4. 5 6. 7. 8. 9 10. 篇章导读:本文是一篇说明文,主要介绍了珠穆朗玛峰的污染情况以及现在采取的应对污染的措施和取得的进步。1successfully考查词性转换。修饰谓语动词应用副词,故填successfully。2waiting考查非谓语动词。此处介词about后应用动名词形式,故填waiting。3crowds考查名词。根据空格前的形容词dangerous可知,空处应用名词形式,crowd “人群”为可数名词,且句子的谓语arent为复数形式,所以应用复数形式crowds。4to bring考查非谓语动词。此处表示所有这些登山者都需要带着大量
36、设备,故此处用need to do sth. “需要做某事”。5tallest考查形容词的最高级。根据句中的the worlds表述“全世界范围内的”可知,此处表示最高级的含义,故用形容词最高级tallest。6that考查名词性从句的连接词。分析句子结构并结合句意可知,此处引导表语从句,引导词在从句中不充当成分,无语义,仅起连接作用,故用that引导该从句。7have collected考查动词的时态和主谓一致。根据句中的时间状语So far可知,此处表示截止到现在已收集的垃圾数量,所以应用现在完成时;又因为主语they为复数,故填have collected。8a考查冠词。此处表示“一个更高的目标”,表泛指,在文中第一次提到,且higher的发音以辅音音素开头,故用a。9in考查介词。根据句意可知,此处表示“在尼泊尔的首都”,故填in “在(某范围或空间内的)某一点”。10is考查动词的时态和主谓一致。根据语境可知,此处为一般性描述,应用一般现在时;该句主语为“Part of the profit from sales”,表示单数概念,应填is。