收藏 分享(赏)

河北省武强县2015高考英语阅读理解一轮限时训练题(3)及答案.doc

上传人:a**** 文档编号:521662 上传时间:2025-12-09 格式:DOC 页数:8 大小:485.50KB
下载 相关 举报
河北省武强县2015高考英语阅读理解一轮限时训练题(3)及答案.doc_第1页
第1页 / 共8页
河北省武强县2015高考英语阅读理解一轮限时训练题(3)及答案.doc_第2页
第2页 / 共8页
河北省武强县2015高考英语阅读理解一轮限时训练题(3)及答案.doc_第3页
第3页 / 共8页
河北省武强县2015高考英语阅读理解一轮限时训练题(3)及答案.doc_第4页
第4页 / 共8页
河北省武强县2015高考英语阅读理解一轮限时训练题(3)及答案.doc_第5页
第5页 / 共8页
河北省武强县2015高考英语阅读理解一轮限时训练题(3)及答案.doc_第6页
第6页 / 共8页
河北省武强县2015高考英语阅读理解一轮限时训练题(3)及答案.doc_第7页
第7页 / 共8页
河北省武强县2015高考英语阅读理解一轮限时训练题(3)及答案.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家河北省武强县2015高考英语阅读理解一轮限时训练题(3)及答案【陕西省西安市长安一中2014第二次模拟】 阅读些列四篇短文,从每小题后所给的A、B、C、D四个选项中,选出你最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。Scientists have long had it in their mind to make a robot lizard (蜥蜴). They began with finding out why a lizard can hang on a wall. They noticed the lizards toes were unique: They

2、have suckers (吸盘), which enable it to hang on walls. They, therefore, made a robot with suckers on its hands and feet.The robot could hang on the wall but fell off when crawling. So, they went on researching. 6 years ago, scientists discovered that suckers only were not enough. It is the bristles (刚

3、毛) on each foot that adds friction (摩擦) and static adsorption (静电吸附力) that makes a lizard move on the smooth wall easily without falling down. Then scientists made great efforts to fix thick bristles to the robots hands and feet. However, the effect was not satisfactory. The robot still couldnt atta

4、ch itself firmly to the wall. Scientists got puzzled: How on earth can the lizard crawl on an extremely smooth wall or even on a ceiling without dropping off? An accidental finding inspired them: One day a scientist happened to see an animal attack a lizard and bite off its tail. The lizard broke aw

5、ay from the animals teeth and threw itself on a wall to escape, only to fall off heavily on the ground. The scientist wondered: Is it the tail that plays an important role in its travelling on the wall? He caught some lizards for an experiment. The result proved his assumption: A tailless lizard has

6、 no trouble walking on an ordinary wall but cant on a smooth one. A further study showed the lizards tail can prevent it falling over backward and, whats more, that the tail acts as an additional leg while one of the lizards legs leaves the wall, which is always the case while it is walking on the w

7、all. Thus, Tailbot, a super tailed robot, is born. 49. What part(s) would be a must if scientists just wanted a robot which can hang on the wall? A. Suckers.B. Suckers and bristles.C. Suckers, bristles and a tail.D. Hands, feet, bristles and a tail. 50. The bristles function as something _. A. to pr

8、otect the lizards toes from injury B. to produce friction and static adsorption C. to prevent a lizard falling over backward D. to help a lizard move about without falling51. The biggest importance of a lizards tail lies in _. A. helping support the bodyB. serving as another leg C. sticking to the w

9、allD. stopping slipping 52. What does the underlined part in the fifth paragraph refer to? A. A lizard often falls over backward while it travels on the wall.B. A lizard often has three legs on the wall while walking on the wall. C. A lizards tail will replace one of its legs while it moves on the w

10、all. D. A lizards tail often stops it fall over backward while moving on the wall.【参考答案】4950、AB512、BC C72013新课标全国卷 -C Given that many peoples moods (情绪)are regulated by the chemical action of chocolate, it was probably only a matter of time before somebody made the chocolate shop similar to a drugst

11、ore of Chinese medicine. Looking like a setting from the film Charlie & the Chocolate Factory, Singapores Chocolate Research Facility (CRF) has over 100 varieties of chocolates.Its founder is Chris Lee who grew up at his parents corner store with one hand almost always in the jar of sweets. If the C

12、RF seems to be a smart idea, thats because Lee is not merely a seasoned salesperson but also head of a marketing department that has business relations with big names such as Levis and Sony. That idea surely results in the imagination at work when it comes to making different flavored(味道)chocolates.

13、The CRFs produce is “green”, made within the country and divided into 10 lines, with the Alcohol Series being the most popular. The Exotic Serieswith Sichuan pepper, red bean (豆), cheese and other flavorsalso does well and is fun to taste. And for chocolate_snobs,who think that they have a better kn

14、owledge of chocolate than others, the Connoisseur Series uses cocoa beans from Togo, Cuba, Venezuela, and Ghana, among others.44. What is good about chocolate?A. It serves as a suitable gift.B. It works as an effective medicine.C. It helps improve the state of mind.D. It strengthens business relatio

15、ns.45Why is Chris Lee able to develop his idea of the CRF?A. He knows the importance of research.B. He learns from shops of similar types.C. He has the support of many big names.D. He has a lot of marketing experience.46Which line of the CRF produce sells best?A. The Connoisseur Series.B. The Exotic

16、 Series.C. The Alcohol Series.D. The Sichuan Series.47The words “chocolate snobs” in Paragraph 3 probably refer to people who _A. are particular about chocolateB. know little about cocoa beansC. look down upon othersD. like to try new flavors【要点综述】 本文是一篇说明文。巧克力可以改善情绪。本文以此为切入点介绍了新加坡的Chocolate Researc

17、h Facility的一些情况。44C细节理解题。根据第一段中的“Given that many peoples moods are regulated by the chemical action of chocolate, it was probably only a matter of time”可知,巧克力有助于改善心理状态。45D推理判断题。根据第二段中的“If the CRF seems to be a smart idea, thats because Lee is not merely a seasoned salesperson but also head of a mark

18、eting department that has business relations with big names such as Levis and Sony.”可以推知,他有许多市场经验。46C细节理解题。根据第三段中的“with the Alcohol Series being the most popular”可知,the Alcohol Series卖得最好。47A推理判断题。根据最后一段中的“who think that they have a better knowledge of chocolate than others”可以推知,该词组指自以为对巧克力很有研究的人。C7

19、2013新课标全国卷 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。ASome people will do just about anything to save money. And I am one of them.Take my familys last vacation.It was my sixyearold sons winter break from school,and we were heading home from Fort Lauderdale after a weeklong trip. The flight was overbooked,a

20、nd Delta, the airline,offered us $400 per person in credits to give up our seats and leave the next day.I had meetings in New York,so I had to get back. But that didnt mean my husband and my son couldnt stay. I took my ninemonthold and took off for home.The next day, my husband and son were offered

21、more credits to take an even later flight. Yes, I encouragedokay, orderedthem to wait it out at the airport, to “earn” more Delta Dollars. Our total take: $1,600. Not bad, huh? Now some people may think Im a bad mother and not such a great wife either. But as a bigtime bargain hunter, I know the val

22、ue of a dollar. And these days, a good deal is something few of us can afford to pass up. Ive made a living looking for the best deals and exposing (揭露) the worst tricks.I have been the consumer reporter of NBCs Today show for over a decade. I have written a couple of books including one titled Tric

23、ks of the Trade: A Consumer Survival Guide. And I really do what I believe in.I tell you this because there is no shame in getting your moneys worth. Im also tightfisted when it comes to shoes, clothes for my children,and expensive restaurants.But I wouldnt hesitate to spend on a good haircut. It ke

24、eps its shape longer, and its the first thing people notice. And I will also spend on a classic piece of furniture. Quality lasts.56Why did Delta give the authors family credits?A. They took a later flight.B. They had early bookings.C. Their flight had been delayed.D. Their flight had been cancelled

25、.57What can we learn about the author?A. She rarely misses a good deal.B. She seldom makes a compromise.C. She is very strict with her children.D. She is interested in cheap products.58What does the author do?A. Shes a teacher.B. Shes a housewife.C. Shes a media person.D. Shes a businesswoman.59What

26、 does the author want to tell us?AHow to expose bad tricks.B. How to reserve airline seats.C. How to spend money wisely.D. How to make a business deal.【要点综述】 本文是一篇记叙文。作者通过一家人乘飞机返家过程中由于机票超额预定,从而推迟回家而得到航空公司的赔偿一事,引出在日常生活中如何利用一些机会合理地花钱,体现了一个女人在持家方面的睿智。56A细节理解题。根据文章第一段中的“Delta, the airline, offered us $4

27、00 per person in credits to give up our seats and leave the next day.”可知,他们是因为放弃了本航班的机票从而得到航空公司的赔偿,他们第二天离开。故选A。57A推理判断题。根据文章第三段中的“as a bigtime bargain huntera good deal is something few of us can afford to pass up.”可以推知作者很少错过便宜货。故选A。58C事实细节题。根据文章第四段中的“I have been the consumer reporter of NBCs Today

28、show for over a decade.”可知,作者是个媒体记者。故选C。59C主旨大意题。纵观全文,尤其是第一段和最后一段:第一段指出作者是省钱一族;最后一段描述了作者对不同产品的不同决策,指出对于质量高的产品也会毫不犹豫地买,说明了作者花钱的明智。故选C。【浙江省金丽衢十二校2014高考英语第二次联考】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A,B,C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项标号涂黑。 46Which two movies are concerned with dignity? A. Movie 3 and Movie 5 B. Movie l and Movie 4

29、 C. Movie l and Movie 3 D. Movie 2 and Movie 447 We can learn from Saving Mr. Banks that A. Walt Disneys daughters liked the movie Mary Poppins very much B. the writer of Mary Poppins didnt want to, get her book filmed at first C. Walt Disney knew clearly that his promise would take 20 years to keep

30、 D. Walt Disney and Mary Poppins met ghosts when they were young 48 The main character of The Book Thief is a girl whoA. survives by hiding under the stairs in World War II B is encouraged by the power of words and imagination C escapes from Germany with the help of fine new family D is expected to

31、fight against the annoying events around her49.Which of the following is TRUE? A. The five movies all belong to the type“Drama BTwo of the movies are produced by the same studio. C Of the five movies Blue Jasmine is the first to come out.D It will take the longest time to watch The Hunt【参考答案】4649、BBBC - 8 - 版权所有高考资源网

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1