收藏 分享(赏)

2022年高考英语一轮复习 考点规范练8(含解析)新人教版.docx

上传人:a**** 文档编号:518195 上传时间:2025-12-09 格式:DOCX 页数:6 大小:23.51KB
下载 相关 举报
2022年高考英语一轮复习 考点规范练8(含解析)新人教版.docx_第1页
第1页 / 共6页
2022年高考英语一轮复习 考点规范练8(含解析)新人教版.docx_第2页
第2页 / 共6页
2022年高考英语一轮复习 考点规范练8(含解析)新人教版.docx_第3页
第3页 / 共6页
2022年高考英语一轮复习 考点规范练8(含解析)新人教版.docx_第4页
第4页 / 共6页
2022年高考英语一轮复习 考点规范练8(含解析)新人教版.docx_第5页
第5页 / 共6页
2022年高考英语一轮复习 考点规范练8(含解析)新人教版.docx_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、考点规范练8.阅读理解A(2019全国)As data and identity theft becomes more and more common,the market is growing for biometric(生物测量) technologieslike fingerprint scansto keep others out of private e-spaces.At present,these technologies are still expensive,though.Researchers from Georgia Tech say that they have com

2、e up with a low-cost device(装置) that gets around this problem:a smart keyboard.This smart keyboard precisely measures the cadence(节奏) with which one types and the pressure fingers apply to each key.The keyboard could offer a strong layer of security by analyzing things like the force of a users typi

3、ng and the time between key presses.These patterns are unique to each person.Thus,the keyboard can determine peoples identities,and by extension,whether they should be given access to the computer its connected toregardless of whether someone gets the password right.It also doesnt require a new type

4、 of technology that people arent already familiar with.Everybody uses a keyboard and everybody types differently.In a study describing the technology,the researchers had 100 volunteers type the word “touch” four times using the smart keyboard.Data collected from the device could be used to recognize

5、 different participants based on how they typed,with very low error rates.The researchers say that the keyboard should be pretty straightforward to commercialize and is mostly made of inexpensive,plastic-like parts.The team hopes to make it to market in the near future.1.Why do the researchers devel

6、op the smart keyboard?A.To reduce pressure on keys.B.To improve accuracy in typing.C.To replace the password system.D.To cut the cost of e-space protection.2.What makes the invention of the smart keyboard possible?A.Computers are much easier to operate.B.Fingerprint scanning techniques develop fast.

7、C.Typing patterns vary from person to person.D.Data security measures are guaranteed.3.What do the researchers expect of the smart keyboard?A.Itll be environment-friendly.B.Itll reach consumers soon.C.Itll be made of plastics.D.Itll help speed up typing.4.Where is this text most likely from?A.A diar

8、y.B.A guidebook.C.A novel.D.A magazine.BChildren can spend hours a day looking at computer screens and other digital devices.Some eye doctors say this leads to an increase in “computer vision syndrome(电脑视力综合征)”.Nathan Bonilla-Warford is an optometrist(验光师)in Tampa,Florida.He has seen an increase in

9、problems in children.“A lot more children come into the office either because their parents have noticed that they have headaches or red or watery eyes or discomfort,or because their nearsightedness appears to be increasing and theyre worried,”he says.Dr.Bonilla-Warford says part of the problem is t

10、hat children may be more likely to pay no attention to early warning signs than adults.“Even if their eyes start to feel uncomfortable or they start to get a headache,theyre less likely to tell their parents,because they dont want to have the game or the computer or whatever taken away,”he explains.

11、He says another part of the problem is that people blink(眨眼) less often when they use digital devices.He says,“A person who uses an electronic device blinks about one third as much as we normally do in everyday life.And that can result in the front part of the eye drying and not staying protected li

12、ke normal.”Eye doctors offer suggestions like the following which is known as the 20/20/20 rule.That means every twenty minutes looking away twenty feet or more for at least twenty seconds from whatever device youre using.Other suggestions include putting more distance between you and the device and

13、 using good lighting.Of course,another way is to spend less time looking at screens.Many experts say children should spend no more than two hours a day using digital deviceswith no screen time for children under two.But not all eye doctors have noticed an increase in problems in children.Dr.David Hu

14、nter,from Boston Childrens Hospital,has not seen an increase in his practice.“While it is possible to develop fatigue looking at screens for a long period of time,theres certainly no proof that it actually causes any damage to the eyes,”he says.5.Which of the following is TRUE according to the passa

15、ge?A.Dr.Bonilla-Warford thinks using computers causes nearsightedness.B.People keep their eyes protected against drying by blinking normally.C.Children under two can watch TV for less than two hours a day.D.Dr.David Hunter says headaches cause an increase in eye problems.6.The syndrome in children i

16、s more likely serious than in adults because .A.adults are cleverer than childrenB.adults ignore taking care of childrenC.children always overlook early warning signsD.children always forget their parents words7.What does the underlined word “fatigue” mean?A.Interest.B.Ability.C.Tiredness.D.Difficul

17、ty.8.What can be the best title for the passage?A.Looking at Screens:Two Hours or MoreB.How Can Children Use Their Eyes ProperlyC.Using Digital Devices:Advantages and DisadvantagesD.How Much Screen Time Is Proper for Children.七选五阅读HowtosurviveandthriveHere are some tips to help you learn not only to

18、 survive,but to thrive(有成)and grow in a chaotic world.1.Trytobuildonstrengthsratherthanfocusonlimitations.1 Maybe youll become an auto mechanic(技工),or maybe youll make good use of your ability to classify detailed information to build a career as a biologist or druggist.2.Realizethatfewmistakesaredi

19、sastrous.Did you fail a course?2 Most of us cant avoid an occasional failure,but we can learn bounce-back attitudes through failures.3.3Cecilia,a shy twelve-year-old,became livelier when she won the lead in a school play.“We want you to improve your grades,but not spend time on plays!” said her worr

20、ied mother.To everyones surprise,Cecilias grades improved.4Most importantly,no matter what happens,Cecilia can return to that feeling of success whenever she gets discouraged.4.Gettingintoatopuniversityoranyuniversitywillnotguaranteesuccess.Ive met people from top universities who have experienced u

21、nemployment and even homelessness.5 Career-changers who face the future with an attitude of “I can handle anything” are the ones who win today.While in difficulties,they keep up their spirits till they figure out what to do next.A.Have no idea about your future plan?B.Face rejection from a first-cho

22、ice college?C.Life is hard at the moment,but were surviving.D.Try to experience success in any area of your life.E.Ive met high school drop-outs who became very successful.F.Do you spend hours studying models of cars for the last twenty years?G.And she made new friends with the “good kids” who were

23、also achievers.短文改错Dear Tom,Im glad to hear that you are very interesting in Guoxue.Let me to give you a simple introduction to it.Generally speaking,Guoxue refers to the excellent traditional Chinese culture,that includes philosophy,literature,history,music,painting and so on.Guoxue has been playin

24、g an increasing important part in China,especially for them students.Not only did it tell us how to study,but it also teaches us how to live.More and more Guoxue courses is given in schools of different levels all over China.If you want to get better understanding of Guoxue,you are welcome to China

25、to learn it,feel it and enjoy it.Im sure youll benefit from living in two different culture.Im looking forward to see you soon in China.Yours,Wang Kai考点规范练8(必修2Unit3).【解题导语】本文是一篇说明文。文章介绍了佐治亚理工学院的研究者们新开发了一种键盘,它能根据用户打字模式准确识别出使用者。1.D细节理解题。根据第一段描述及第二段第一句“ResearchersfromGeorgiaTechsaythattheyhavecomeupwi

26、thalow-costdevicethatgetsaroundthisproblem:asmartkeyboard.”可知,研究者研发了智能键盘是为了降低电子空间保护的成本。故选D项。2.C细节理解题。根据第二段第四、五句“Thesepatternsareuniquetoeachperson.Thus,thekeyboardcandeterminepeoplesidentities.”可知,正是由于每个用户都有自己独特的击打键盘的模式,才使得研发智能键盘用以识别用户身份成为可能。故选C项。3.B细节理解题。根据文章最后一句“Theteamhopestomakeittomarketinthene

27、arfuture.”可知,研究者们希望这种智能键盘在不久的将来能够面世,供消费者使用。故选B项。4.D文章出处题。通读全文可知,作者客观介绍了佐治亚理工学院的研究者们新开发了一种键盘,它能根据用户打字模式准确识别出使用者。键盘使用常见的廉价材料,因此在成本和耐用性上都有很强竞争力,有望不久可以投入市场。故选D项。【解题导语】本文为议论文。文章讲述了孩子们每天花几个小时看电脑和其他数码设备,一些眼科医生说这样会增加“电脑视力综合征”患者的数量。5.B细节理解题。根据第四段中的“Apersonwhousesanelectronicdeviceblinksaboutonethirdasmuchasw

28、enormallydoineverydaylife.Andthatcanresultinthefrontpartoftheeyedryingandnotstayingprotectedlikenormal.”可知,一个使用电子设备的人眨眼的次数是我们日常生活中正常眨眼次数的三分之一,眨眼能够防止眼睛干燥,保护眼睛。故选B项。6.C细节理解题。根据第三段中的“Dr.Bonilla-Warfordsayspartoftheproblemisthatchildrenmaybemorelikelytopaynoattentiontoearlywarningsignsthanadults.”可知,验光师

29、博尼拉沃尔福德说儿童比成年人的电脑视力综合征情况严重是因为儿童往往比成年人更容易忽略其早期的症状。故选C项。7.C词义猜测题。根据画线词后面的“lookingatscreensforalongperiodoftime.theeyes”可知,长时间盯着屏幕看会造成视力疲劳,但是没有证据表明它会对眼睛造成损伤。fatigue意为“疲劳”。故选C项。8.D主旨大意题。本文讲述了孩子们每天花几个小时看电脑和其他数码设备,一些眼科医生说这样会增加“电脑视力综合征”患者的数量。眼科医生推荐了20/20/20规则:每隔20分钟看20英尺外或更远的地方至少20秒钟。故选D项。.【解题导语】本文是说明文。文章介

30、绍了几点关于如何成功的建议。1.FF项是对上文的strengths的举例说明,且与下文的Maybeyoullbecomeanautomechanic相呼应。2.BB项与上文的“Didyoufailacourse?”并列,并与上文的fewmistakesaredisastrous相呼应。3.D由下文塞西莉亚的例子可推断,在某些方面的成功能使一个人具备成功人士的素质和心态,进而在其他方面也获得成功。4.GG项中的whowerealsoachievers与上文的Ceciliasgradesimproved相呼应。5.EE项与上文的“Ivemetpeoplefromtopuniversitieswho

31、haveexperiencedunemploymentandevenhomelessness.”都是对本段主题句“Gettingintoatopuniversityoranyuniversitywillnotguaranteesuccess.”的具体解释说明。.Dear Tom,Im glad to hear that you are very interestinginterested in Guoxue.Let me to give you a simple introduction to it.Generally speaking,Guoxue refers to the excelle

32、nt traditional Chinese culture,thatwhich includes philosophy,literature,history,music,painting and so on.Guoxue has been playing an increasingincreasingly important part in China,especially for themus students.Not only diddoes it tell us how to study,but it also teaches us how to live.More and more

33、Guoxue courses isare given in schools of different levels all over China.If you want to get a better understanding of Guoxue,you are welcome to China to learn it,feel it and enjoy it.Im sure youll benefit from living in two different culturecultures.Im looking forward to seeseeing you soon in China.Yours,Wang Kai

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1