1、滚动测试二第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话前,你都有5秒钟的时间阅读题目;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话仅读一遍。1.What does the woman like best?A.Water.B.Coffee.C.Tea.2.What are the speakers talking about?A.Market research.B.A job interview.C.An exam paper.3.Wh
2、at was the woman doing?A.Looking for something.B.Admiring a building.C.Selling flowers.4.What will the man probably do?A.Prepare for a test.B.Go to meet friends.C.Rest at home.5.What did the man buy yesterday?A.Shirts.B.Trousers.C.Shoes.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三
3、个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.How is the man probably feeling now?A.Sorry.B.Angry.C.Worried.7.What does the woman want to do?A.Try on some new dresses.B.Wait outside with friends.C.Buy the man something.听第7段材料,回答第8、9题。8.Which servic
4、e does the man not choose?A.Long-distance call.B.Voicemail.C.Internet service.9.When will the installation be done?A.On Tuesday.B.On Wednesday.C.On Friday.听第8段材料,回答第10至12题。10.What did the man lose?A.His book.B.His watch.C.His homework.11.Where is the woman going?A.The art building.B.The library.C.Th
5、e cafeteria.12.What has not been decided yet?A.Who is going to study for the test.B.What the group will do in science class.C.Where the group is going to meet to study.听第9段材料,回答第13至16题。13.What kind of restaurant is the Lotus Garden?A.Indian.B.French.C.Chinese.14.How will the man get to Durham?A.By c
6、ar.B.By train.C.By bus.15.Where is the woman probably from?A.Birmingham.B.Leeds.C.Sunderland.16.When will James arrive in Durham?A.At about 5:05.B.At about 6:30.C.At about 7:15.听第10段材料,回答第17至20题。17.Which course is the shortest one?A.Basic Photography.B.Understanding Computers.C.Stop Smoking.18.What
7、time will the course Understanding Computers meet?A.From 6 pm to 8 pm.B.From 9 am to 12 noon.C.From 4 pm to 7 pm.19.Who will teach the course Stop Smoking?A.David Parnell.B.Frank Anderson.C.John Goode.20.How much does the course Typing cost?A.$75.B.$125.C.$150.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30
8、分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(2018贵州遵义航天高级中学一模)If you frequently travel for business,Staybridge Suites offer you a range of home comforts.Four recent visitors to Staybridge Suites explain why they booked,what they enjoyed and what made them want to return.ClaireMetcalf“The concept is great,bu
9、t the staff are the ones who really make it,”she says.“It takes a lot of discipline to always be friendly,but the staff at Staybridge Suites do that.They genuinely care about you.”AndrewRoberts“One of the best things is having my own kitchen.I often end up working late and I dont fancy eating in a r
10、estaurant on my own,so cooking for myself is a big drawcard.”“The main thing for me is being able to cook and have my own little flat.The staff are amazing.It is great to be recognized by them,”he says.PaulineRobinson“What I love about it is the way that you are treated by the staff,” she says.“Some
11、 of the staff have been there all that time and they do look after you well.As a woman staying on my own,it is reassuring that they look out for you,and recently when I was poorly depressed they even brought things I needed to my room.”RyanRuckledge“The fully-equipped kitchen is great.I always have
12、a one-bed apartment so I have a separate kitchen and dining room and Im able to relax and cook some meals.Eating out can feel a bit much when you do it day in and day outit makes you hate what you doand I dont want that.”21.What attracts visitors to Staybridge Suites?A.A separate dining room.B.A one
13、-bed apartment.C.A home from home.D.A lot of discipline.22.Who think highly of the kitchen of Staybridge Suites?A.Pauline Robinson and Ryan Ruckledge.B.Ryan Ruckledge and Claire Metcalf.C.Andrew Roberts and Ryan Ruckledge.D.Pauline Robinson and Claire Metcalf.23.What does the underlined word “drawca
14、rd” in paragraph 3 probably mean?A.Barrier.B.Attraction.C.Honor.D.Difficulty.BContrary to advertisements seen on television,read in magazines,or heard on the radio,spending a lot of money on a gift for a friend or loved one is totally unnecessary.Many people collect photos or mementos(纪念品) from spec
15、ial events,trips,or celebrations throughout their lives,throwing them in a drawer or cardboard box somewhere,intending to sort them out later.It seems,though,that“later” never comes.So,the next time youre ready to buy a silk scarf or a pair of leather gloves for that special someone,consider sorting
16、 through that junk drawer filled with mementos and special photos.For example,you can decorate an inexpensive picture frame with colourful buttons for your mother who is interested in sewing,or use tiny machine parts for your workshop-crazed brother.Inserting a special photo of you and that certain
17、someone will create a gift that will be treasured forever.Shadow boxes are a wonderful way to display several objects from a single special event,such as a wedding.Take the original wedding invitation,a dried flower from the table centrepiece,or anything else that you can gather from the wedding,and
18、 display them in the box.When you have many photos and mementos,make a photo album or scrapbook(剪贴簿)for a friend or family member.Today,the options for decorating your book are nearly endless.Entering a scrapbooking store can make your head spin.If this happens to you on your first scrapbooking visi
19、t,consider taking an introductory class,which many stores offer.Of course,you will have a much better idea of which scrapbook supplies to buy when the class ends.Pictures or books that can be enjoyed over and over again are one-of-a-kind,original gifts.There is nothing like receiving a gift that com
20、es straight from the heart.Such gifts help people recall happy times and strengthen the bond between the giver and the receiver.24.What is the authors attitude to gift advertisements?A.Tolerant.B.Doubtful.C.Uncaring.D.Disapproving.25.According to paragraph 2,shadow boxes .A.are more expensive than p
21、icture framesB.are usually made of cheap materialsC.can be used to show mementosD.can be a precious wedding gift26.The introductory class mentioned in paragraph 3 will help you learn how to .A.take beautiful picturesB.decorate your scrapbookC.start a scrapbooking storeD.write a book on scrapbooking2
22、7.Which would be the best title for the text?A.A Gift from the HeartB.A Special Photo AlbumC.The First Scrapbooking VisitD.The Treasured Shadow BoxesCWe live in a world where the great majority of our attention is focused on what we can see.Whether were watching TV or working on a computer,sight has
23、 become the leading sense in modern life.But have we lost touch with our other senses?Dr.Charles Spence of Oxford University thinks so.In his latest report,he argues that the use of all senses is central to health.However,sensory deprivation is common in modern life,and it is harmful to our health.I
24、ndeed,we take it for granted that most information we use to understand our world comes through our eyes.But our other senses may be suffering.Consider the sense of touch.According to Dr.Spence,children may grow up “touch-hungry” because they are not getting enough tactile(触觉的) sensations.He suggest
25、s that we put more tactile objects into our schools to help develop this sense.Dr.Spence may be exploring something deeper than our five senses.Life in the industrialized world is often far removed from nature,and it is no accident.For example,whether it is day or night no longer matters as much.Vid
26、eo arcades(电动游乐场) are open around the clock.In modern-day casinos,there are no clocks,no windows,just the ringing of slot machines and cold hard coins.The owners there want you to lose track of time,and to be cut off from reality.Ironically,most popular video games are those modelled on real-life ex
27、periences.You can surf,snowboard or even fish!But again,you dont feel the rise of the waves,the softness of snow,or the slipperiness of a freshly caught fish.It is upsetting that on weekends we rush to crowded video arcades for unreal experiences.Theres nothing wrong with a little stimulation,but th
28、eres more to life.We mustnt forget to feed our other senses.Right now,theyre starving,and that may not be good for our health.28.What does the underlined phrase “sensory deprivation” probably refer to?A.The inadequate use of a sense.B.The excessive dependence on one sense.C.The loss of a sense relat
29、ed to poor health.D.The failure for a sense to function properly.29.In addition to the senses,what else is Dr.Spence probably exploring?A.The development of industrialization.B.The availability of various means of entertainment.C.The disconnection between modern life and nature.D.The comfort and eas
30、e of life brought by businesses.30.What is ironical about video games?A.People could be crazy about them.B.They stop us from contacting the real world.C.They enable people to do things they cant do in reality.D.People turn to the unreal world for the enjoyment of the real one.31.What is the purpose
31、of the passage?A.To call for a return to the full use of all senses.B.To warn of the danger of modern entertainment.C.To show the consequences of losing other senses.D.To criticize the hunger for profits in the industrialized world.D“Tortillas (玉米粉圆饼).”The small wooden sign nailed onto a dead tree g
32、rabs my attention.Im very wet from a rainstorm and Im also starving.Our local friends have dropped us off at this village.They wont be back for several hours.Weve walked up and down the village many times,slow steps helping us while away the time.With one hour left before we meet up with our friends
33、,the promise of tortillas lifts my spirits.Following a dirt path,we wind deeper into this village.We are now a mile from the heart of the village and the homes are farther and farther apart.“Do you really think there are tortillas at the end of this road?Or are we walking into a trap in which our ki
34、dneys(肾)will be harvested?”I nervously joke to my husband.His laughter calms my fears.Hearing the laughter,a cow looks out of one of the doorways and moos (哞哞地叫) a warning to its owner.A multigenerational family is sitting on the dirt floor of the home;their heads turn to watch us go by.I wave to th
35、e family as I pass by.An old woman waves back.Deciding we are not a threat,the other family members lose interest and turn away.Im about to give up on the thought of a warm tortilla when I spot another small sign in front of a small wooden house.A short woman is in the yard feeding three tiny piglet
36、s.In Spanish,my husband asks her about the tortillas.The woman shakes her head,not understanding his Spanish.So he falls back on the international language of gestures,miming(模仿) the act of making tortillas.Her eyes light up in understanding.“Sylviaaaaaaaaaa!”she screams.A small girl,no older than 8
37、,comes running from behind the house.Her mother explains,and Sylvia gets to work.Back on the dirt path,I take my first bite.My taste buds (味蕾) dance with pleasure.Before we regain the main road,I decide that it would be a shame not to return for more.Despite the heavy rain that has picked up again,m
38、y husband agrees.We make our way back to Sylvias house.32.While walking deep into the village,the author is .A.not very tiredB.pretty excitedC.kind of scaredD.not very hungry33.At the beginning,the multigenerational family .A.are cautious of the coupleB.think the couple are interestingC.think the co
39、uple are unfortunateD.are very friendly with the couple34.How does the authors husband make the short woman understand him?A.By speaking English.B.By speaking Spanish.C.By using body language.D.By asking Sylvia for help.35.What does the author think of the tortillas?A.They are excellent.B.They are j
40、ust so so.C.They are unhealthy.D.They are disappointing.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。GettingolderNo one really knows how and why people change as they get older.36Aging is a complex and varied process that varies in how it affects different people and organs.In fact,
41、even in one person,different organ systems “age” at different rates.At a certain point in our lives our body systems will begin to weaken.37It may become more difficult for us to see and hear.The slow change of aging causes our bodies to lose some of their ability to bounce back from disease and inj
42、ury.In order to live longer,we have always tried to slow or stop this change that leads us toward the end of our lives.38A good diet plays an important role.The amount and the type of exercise we get are another two factors.39But scientists studying the aging problem want to know:why do people grow
43、old?They hope that by studying the aging medical science they may be able to make the length of life longer.40Many consider the later part of life to be the best time for living.Physical activity may become less,but often we get better understanding of the world and ourselves.What we consider the ol
44、d age now may only be middle-aged some day soon.With so many advances in medical science happening so quickly,life length may one day be measured in centuries,rather than in years!A.Our living condition is yet another.B.Many factors decide our health.C.Our strength may become weaker.D.As for diet,pe
45、ople are advised to eat less salt and sugar.E.There is nothing to be afraid of as the old age comes.F.Symptoms include a lack of energy,slow reactions,insomnia and poor memory.G.Also,no theory sufficiently explains all the changes of the aging process.第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下
46、面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。(2020全国)Since our twins began learning to walk,my wife and I have kept telling them that our sliding glass door is just a window.The 41 is obvious.If we 42 it is a door,theyll want to go outside 43.It will drive us crazy.The kids apparently know the 44.But ou
47、r insisting its 45 a window has kept them from 46 millions of requests to open the door.I hate lying to the kids.One day theyll 47 and discover that everything theyve always known about windows is a 48.I wonder if 49 should always tell the truth no matter the 50.I have a very strong 51 that the lie
48、were telling is doing 52 damage to our children.Windows and doors have 53 metaphorical(比喻) meanings.Im telling them they cant open what they absolutely know is a door.What if later in 54 they come to a metaphorical door,like an opportunity(机会) of some sort,and 55 opening the door and taking the oppo
49、rtunity,they just 56 it and wonder,“What if it isnt a door?”That is,“What if it isnt a 57 opportunity?”Maybe its an unreasonable fear.But the 58 is that I shouldnt lie to my kids.I should just 59 repeatedly having to say,“No.We cant go outside now.”Then when they come to other doors in life,be they
50、real or metaphorical,they wont 60 to open them and walk through.41.A.reliefB.targetC.reason D.case42.A.admitB.believeC.meanD.realize43.A.graduallyB.constantlyC.temporarilyD.casually44.A.resultB.dangerC.methodD.truth45.A.merelyB.slightlyC.hardlyD.partly46.A.reviewingB.approvingC.receivingD.attempting
51、47.A.win outB.give upC.wake upD.stand out48.A.dreamB.lieC.fantasyD.fact49.A.parentsB.twinsC.colleaguesD.teachers50.A.restrictionsB.explanationsC.differencesD.consequences51.A.demandB.fearC.desireD.doubt52.A.physicalB.biologicalC.spiritualD.behavioral53.A.traditionalB.importantC.doubleD.original54.A.
52、lifeB.timeC.replyD.history55.A.by comparison withB.in addition toC.regardless ofD.instead of 56.A.get hold ofB.stare atC.knock onD.make use of57.A.realB.typicalC.similarD.limited58.A.safety ruleB.comfort zoneC.bottom lineD.top secret59.A.delayB.regretC.enjoyD.accept60.A.hurryB.decideC.hesitateD.inte
53、nd第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Knowing the best way to study will help you to be a better student.By using your time 61.(proper),you can do your homework more quickly.Learning to study is not difficult.The first thing 62.(remember) is that you must be willing to learn.It d
54、oesnt mean that you must always like the subject.It does mean,however,that you must be willing to do whatever is necessary to learn.Try to understand 63.it is important and how it will help you now and later to do and learn other things.Knowing mathematics facts will be useful in your whole life.Kno
55、wing how to spell makes any kind of writing easier.Sometimes the subject that you think is going to be 64.(interest) will be exciting when you begin to work at it and understand it more clearly.Learning things can be fun if you are willing to work with them.Heres some advice for you:have a certain t
56、ime each day and a quiet place with good lighting for study,so that you can concentrate on your study 65.interruptions;have everything ready before you sit down to study,a dictionary,a piece of paper,a pen and a book;be sure you understand what you should learn before you start;read carefully and pa
57、y special attention to 66. most important things;when 67.(memorize),first find out the main parts and then recite the whole thing;check your homework after you finish it;never forget the 68.(important) of review and preview.Dont try to spend a lot of time 69.(research) learning methods.There are man
58、y students who know many good learning methods but dont study well.They forget that no one can study well unless he or she 70.(study) hard.第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线(
59、)划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。(2020四川成都摸底考试)One Saturday morning,I suddenly noticed my room was a completely mess,what really annoyed me.I realised too many useful things took up a lot of space.So I decided to throw it away and do some cleaning.It took me
60、 a whole day get all the works done.Finally the room was tidy again and everything was in the order.This was also true for life:we add more and more to our life,hoped to get a better life.But sometimes the more we add,the bad our life becomes.After all,sometimes less is more.第二节书面表达(满分25分)假如你是李华,你班的
61、美国交换生Tom结束了在你校一年的学习,即将回国。你和同学打算于12月30日下午在班上为他开一个欢送会(farewell party),特写信邀请他参加。要点包括:1.时间和地点;2.感谢Tom的帮助;3.美好祝愿。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯;3.开头和结尾已给出,不计入总词数。Dear Tom,How time flies!Its one year since you came to study Chinese in our school._Yours sincerely,Li Hua滚动测试二15 CBBAC610 BABCB1115 ACCAB1620
62、CABCB附:听力材料(Text1)W:Whenever we visit Alex,he always gives us coffee.Id really rather have tea,but he never asks!M:I knowI dont like coffee either.Right now all I really want is a glass of cold water.(Text2)W:Have you done any research on the company? I have heard that many people have applied for t
63、hat position.M:Not yet.I have been busy preparing for some possible questions at the interview.Dont worryI think Ill be fine.(Text3)M:Is there anything I can do for you?You sure looked lost out there.W:Actually I was just admiring the lovely style of this building.What you can do for me is select so
64、me beautiful roses from your case.(Text4)W:Hey,Larry,would you like to meet a few friends for coffee in a little while?M:Um,I would if I had prepared well for the coming history test.Oh,right.You missed that class.So why didnt you come to school yesterday?W:I wasnt feeling very well,so I stayed at h
65、ome that day to rest.(Text5)W:Hi,Jim.Youre looking well.New shirt?M:No,Ive had this shirt for a long time,but these shoes are new.I just bought them yesterday.Do you like them?W:Yes,very nice.They look good with those trousers.(Text6)W:Sorry,Victor!M:Laura!“Sorry” doesnt cut it!You were supposed to
66、meet me here forty minutes ago!W:Now,now.Whats a few minutes between friends?M:You just dont get it,do you?W:Oh,look!The new fashions have arrived.I must check them out!Come with me?M:No way!You try on every dress,and it drives me crazy!W:Well,itll only take a second.Just a tiny look at the new fash
67、ions.Arent you coming in?M:No,thank you.Ill wait outside.(Text7)W:This is the Telephone Company service office.How may I help you?M:Yes,I want to have a phone line installed.What kind of plans do you offer?W:Well,most customers choose a plan with unlimited long-distance.Its a real money saver.M:That
68、 sounds good.W:And another popular service is voicemail,which will record any messages electronically.M:I dont think I need voicemail.I have an answering machine to take my messages.Do you provide Internet service?W:Of course.Ill put you down for Internet service.M:Right.And when can you come?W:What
69、 about Tuesday?M:Not Tuesday.Ill be at a conference all day.Wednesday will work though.W:Im afraid I wont have any technicians in your area on Wednesday.I could send someone on Friday.M:That would be fine.(Text8)W:Hi,Tommy.Are you on your way to the cafeteria?M:No,I was on my way to the library to r
70、eturn a book,but now Im looking for my watch.It must have fallen off somewhere here in the grass.It was a gift from my father.W:Hmm.Id like to help you look for it,but Im heading to the art building.I made an appointment with my art teacher to talk about a homework assignment.M:Thats OK.The watch ha
71、s got to be here somewhere.Hey,by the way,do you want to study for tomorrows history test with some other students after school?We havent decided where were going to meet yet.W:That sounds like a good idea.Id like to join you.M:Im having lunch with the others,so well know where were meeting by the t
72、ime I see you in science class.W:All right.Ill see you then.(Text9)M:Hello!Is that Sarah?W:Speaking.M:Its Alan.Im phoning about our party.W:Oh,yes?On the fourteenth,right?Im looking forward to it.M:Have you any ideas about where to meet?A restaurant somewhere?W:Well,where do you fancy?Indian?French?
73、A Chinese?Theres that really good Chinese restaurant we used to go to in Claypath.M:Oh,yes.Whats it called?W:The Lotus Garden.M:Thats right.I will drive over from Birmingham.Ill be leaving about 3 pm,so I should be in Durham about 5,6 oclock depending on the traffic.W:Where are you staying?M:In the
74、Country Inn.What about you?W:Im staying in Three Nuns.I will take the train to Durham.Its direct from Leeds,so its easy.Im getting there at 5:05 pm.Why dont I come to the Country Inn at about 6:30?M:All right.Ill see you in the bar of the Country Inn on the fourteenth.W:Have you phoned James?M:Yes,h
75、e will be catching the bus from Sunderland that day.Hell be in Durham around 7:15.W:Great!I cant wait.(Text10)This summer,we offer four kinds of courses.Each course has been designed to help students according to their needs.The first is Basic Photography.Its an eight-hour course for beginners who w
76、ant to learn how to use a 35 mm camera.Its from 6 pm to 8 pm on Tuesday and Thursday, $150.David Parnell is a professional photographer whose photographs appear in many magazines.The second is Understanding Computers.This twelve-hour course is for people who dont know very much about computers.The c
77、ourse costs $75 and is from 9 am to 12 noon,also every Tuesday and Thursday.The teacher,Frank Anderson,is a professor of computer science at New Urban University.Our third course is titled Stop Smoking.This course is also twelve hours.It will be from 4 pm to 7 pm for two weekends and will cost $30.D
78、r John Goode will be leading the course.The last course,Typing,is for those who want to improve their typing skills.Students will be tested in the first class and divided into one of eight different skill levels.The course costs $125 and will meet for two hours each evening for two weeks.【解题导语】本文是一篇
79、说明文。本文介绍了StaybridgeSuites作为商业旅行酒店诸多吸引人的地方。21.C细节理解题。根据文章第一句“Ifyoufrequentlytravelforbusiness,StaybridgeSuitesofferyouarangeofhomecomforts.”可知,StaybridgeSuites可为游客提供一系列如家一般的舒适感。故选C项。22.C细节理解题。根据文中AndrewRoberts以及RyanRuckledge两人的描述可知,两人都很喜欢酒店的厨房。故选C项。23.B词义猜测题。根据AndrewRoberts描述中的“Oneofthebestthingsisha
80、vingmyownkitchen.”及“Idontfancyeating.,socookingformyself.”可知,AndrewRoberts最喜欢有一个自己的厨房,同时又不喜欢自己在餐馆吃饭,所以在酒店能够自己做饭是吸引他的一个地方,故可推知,drawcard可能表示“吸引人之物”。故选B项。【解题导语】本文是一篇说明文。作者介绍了如何变废为宝,制作用心的礼物。24.D推理判断题。根据第一段中的“Contrarytoadvertisements.spendingalotofmoneyonagiftforafriendorlovedoneistotallyunnecessary.”以及下
81、文作者介绍如何动手去做礼物可知,作者对礼物广告持否定态度。25.C细节理解题。根据第二段中的“Shadowboxesareawonderfulwaytodisplayseveralobjectsfromasinglespecialevent,suchasawedding.”可知,陈列框可以用来展示纪念品。26.B细节理解题。根据第三段最后两句可知,入门课将帮助你学会如何装饰剪贴簿。27.A主旨大意题。通读全文可知,本文介绍了如何变废为宝,制作用心的礼物。最后一段中的“Thereisnothinglikereceivingagiftthatcomesstraightfromtheheart.”有
82、点题的作用。【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了牛津大学的查尔斯斯宾塞博士关于感官的发现和观点。28.A词义猜测题。根据第一段的最后一句“Buthavewelosttouchwithourothersenses?”以及第二段第二句中的“.hearguesthattheuseofallsensesiscentraltohealth.”可知,博士认为所有感官的使用对人都重要,但是现在人们往往依赖视觉,而不太重视其他感官,导致其他感觉的缺乏。因此答案为A项。29.C推理判断题。根据第四段的第二句“Lifeintheindustrializedworldisoftenfarremovedfromn
83、ature,anditisnoaccident.”可知,工业化世界的生活与自然界的联系太不紧密,这绝非偶然;再结合该段后面的例子可知选C项。30.D细节理解题。根据第五段的第一句“Ironically,mostpopularvideogamesarethosemodelledonreal-lifeexperiences.”可知,讽刺的是,大多数受欢迎的游戏是那些模拟真实生活体验的游戏。31.A推理判断题。根据最后一段的最后两句“Wemustntforgettofeedourothersenses.Rightnow,theyrestarving,andthatmaynotbegoodforour
84、health.”,以及全文内容可知,作者希望通过博士的发现来呼吁我们应该充分使用各种感官。【解题导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者夫妇在一个小村庄买玉米粉圆饼的故事。32.C细节理解题。由第三段中的“Doyoureallythink.harvested?.Hislaughtercalmsmyfears.”可知,当在村庄里走得越来越远时,作者感到有点儿害怕。33.A推理判断题。由第四段中的warning及第五段中的“Decidingwearenotathreat.”可推断,这一家人起初提防着作者夫妇。34.C细节理解题。由倒数第三段的“Sohefallsbackontheinternatio
85、nallanguageofgestures.understanding.”可知,作者的丈夫用肢体语言使那个妇女理解了自己的意图。35.A推理判断题。由最后一段中的“Mytastebudsdancewithpleasure.Beforeweregainthemainroad,Idecidethatitwouldbeashamenottoreturnformore.”可推断,作者认为玉米粉圆饼味道棒极了。【解题导语】本文是一篇议论文。没有人知道人在变老时的变化,饮食、锻炼等是决定健康的因素。许多人认为,人的后半生是人生的黄金时间,所以不要为衰老而恐惧。36.G根据空前一句“Noonereallyk
86、nowshowandwhypeoplechangeastheygetolder.”可知选G项。G项中的thechangesoftheagingprocess与空前一句中的changeastheygetolder对应。37.C根据空前一句中的ourbodysystemswillbegintoweaken可知,在我们生命的某一时刻,我们的身体将开始变得衰弱;结合C项中的关键词becomeweaker可以判断选C项。38.B根据空后的“Agooddietplaysanimportantrole.Theamountandthetypeofexercisewegetareanothertwofactor
87、s.”可知,本段主要介绍了决定健康的几个因素,故选B项。39.A根据空前的anothertwofactors可知选A项,说明另一个决定健康的因素。40.E根据空后一句“Manyconsiderthelaterpartoflifetobethebesttimeforliving.”可知,许多人认为人的后半生是人生的最佳时间,据此可以判断,变老并没有什么可怕的,故E项正确。【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文。作者以孩子们学走路时,向他们传输错误的概念为例,领悟到父母应守底线,不应该对孩子们说谎。41.C自从双胞胎刚开始学走路,“我”和妻子就不停地告诉他们“我”们家的滑动玻璃门只是一扇窗子。理由(re
88、ason)是显而易见的。reason“理由”;relief“安慰”;target“目标”;case“事件”。故选C项。42.A如果“我”们承认(admit)滑动玻璃门是一扇门,他们会不断地想出去。admit“承认”;believe“相信”;mean“意思是”;realize“认识到”。故选A项。43.B参见上题解析。constantly“重复不断地”;gradually“逐渐地”;temporarily“暂时地”;casually“偶然地”。故选B项。44.D根据下文可知,孩子们显然知晓(事情的)真相(truth)。truth“真相”;result“结果”;danger“危险”;method“
89、办法”。故选D项。45.A从文章第一段“.mywifeandIhavekepttellingthemthatourslidingglassdoorisjustawindow.”中的just可得到提示。merely“仅仅”;slightly“稍微”;hardly“几乎不”;partly“一定程度上”。故选A项。46.D但是“我”们坚持说那仅仅是一扇窗子,这使得他们放弃了尝试(attempting)开门的请求。attempt“尝试”;review“复习”;approve“同意”;receive“收到”。故选D项。47.C“我”讨厌对孩子说谎,有朝一日,孩子们会醒来(wakeup),并发现他们关于对
90、窗户的认知是一个谎言。wakeup“醒来”;winout“胜出”;giveup“放弃”;standout“脱颖而出”。故选C项。48.B从上文“Ihatelyingtothekids.”可得到提示。lie“谎言”;dream“梦想”;fantasy“幻想”;fact“事实”。故选B项。49.A“我”想知道父母(parents)是不是应该不管结果如何,总是告诉孩子们事情的真相。故选A项。50.D不管结果(consequences)如何,总是告诉孩子们真相。consequence“结果”;restriction“约束”;explanation“解释”;difference“差异”。故选D项。51.
91、B“我”有一种非常强烈的担心(fear),“我”们说的谎话会给孩子们带来精神上的伤害。最后一段第一句“Maybeitsanunreasonablefear.”是个提示。故选B项。52.C参见上题解析。spiritual“精神的”;physical“身体的”;biological“生物的”;behavioral“行为的”。故选C项。53.B“窗”和“门”都有重要的(important)比喻含义。故选B项。54.A此处表示如果他们日后生活(life)中遇到比喻含义的“门”。由下文“Thenwhentheycometootherdoorsinlife,betheyrealormetaphorical
92、,theywont60toopenthemandwalkthrough.”也可得到提示。故选A项。55.D而不是(insteadof)打开门去把握机会。insteadof“而不是”;bycomparisonwith“同比较起来”;inadditionto“除之外(还)”;regardlessof“不管,不顾”。故选D项。56.B孩子们只是瞪着眼睛凝视(stareat),并疑惑“那如果不是一扇门会怎样?”stareat“瞪着眼睛凝视”;getholdof“抓住”;knockon“敲击”;makeuseof“利用”。故选B项。57.A那如果不是真的(real)机会会怎样?故选A项。58.C或许这是
93、一个不合理的担心,但底线(bottomline)是“我”不应该对孩子们说谎。bottomline“底线”;safetyrule“安全规则”;comfortzone“舒适区”;topsecret“绝密”。故选C项。59.D“我”应该接受(accept)反复强调“不,我们现在还不能出去”。accept“接受”;delay“延迟”;regret“后悔”;enjoy“享受”。故选D项。60.C当他们在生活中遇到其他的门时,无论是真实的门还是比喻意义上的门,他们都不会犹豫不决,而会勇敢打开并成功跨越。hesitate“犹豫”;hurry“匆忙”;decide“决定”;intend“打算”。故选C项。【解
94、题导语】本文是一篇说明文。对于学生来说,好的学习方法至关重要,本文就学习的好方法给出了一些建议。61.properly考查副词。此处是副词修饰动词。故填properly。62.to remember考查非谓语动词。“the+序数词+名词”后接不定式做后置定语。故填toremember。63.why考查宾语从句。由句意可知,此处表示要试着了解为什么它是重要的。故应填why。why引导宾语从句,且在从句中做原因状语。64.uninteresting考查形容词。由句意可推知,此处表示有时你认为无趣的学科(其实)是令人兴奋的。故应填uninteresting。65.without考查介词。由句意可知,
95、此处表示以便你能专心于你的学习不被打扰。故应填without。66.the考查冠词。最高级前面加the。故应填the。67.memorizing考查非谓语动词。此处是状语从句whenyouarememorizing的省略。故用memorizing。68.importance考查名词。此处theimportanceof.表示“的重要性”。故应填importance。69.researching考查非谓语动词。spendtimedoingsth.是固定搭配。故应填researching。70.studies考查时态。此处是unless引导的条件状语从句,从句中常用一般现在时表示将来;且主语为第三人
96、称单数形式。故应填studies。短文改错One Saturday morning,I suddenly noticed my room was a completelycompletemess,whatwhichreally annoyed me.I realised too many usefuluselessthings took up a lot of space.So I decided to throw itthemaway and do some cleaning.It took me a whole day toget all the worksworkdone.Finally
97、 the room was tidy again and everything was in the order.This wasisalso true for life:we add more and more to our life,hopedhopingto get a better life.But sometimes the more we add,the badworseour life becomes.After all,sometimes less is more.书面表达Dear Tom,How time flies!Its one year since you came t
98、o study Chinese in our school.In the past year,you have helped us a lot,without which we couldnt have made great progress in English.During this year,we have learned lots of cultures about your country that cannot be found in the book.Before you leave,many classmates and I intend to hold a farewell party for you,hoping that you can remember the wonderful time we spent together.By the way,the party will be held in our classroom on the afternoon of December 30.May you have a pleasant journey home and welcome to China again.Yours sincerely,Li Hua