收藏 分享(赏)

山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(9).doc

上传人:a**** 文档编号:515934 上传时间:2025-12-09 格式:DOC 页数:7 大小:113KB
下载 相关 举报
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(9).doc_第1页
第1页 / 共7页
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(9).doc_第2页
第2页 / 共7页
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(9).doc_第3页
第3页 / 共7页
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(9).doc_第4页
第4页 / 共7页
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(9).doc_第5页
第5页 / 共7页
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(9).doc_第6页
第6页 / 共7页
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(9).doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、太原市2014高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(9)及答案( A )Once there was an 11-year-old boy who went fishing with his father in the middle of a New Hampshire lake. On the day before bass(巴斯鱼) season opened, they were fishing early in the evening, catching other fish with worms. Then the boy tied a small silver lure(鱼饵) an

2、d put it into the lake. Suddenly he felt that something very big pulling on the lure. His father watched with admiration as the boy skillfully brought the fish beside the bank. Finally he lifted the tired fish from the water. It was the largest one he had ever seen, but it was a bass. The boy and hi

3、s father looked at the big fish. The father lit a match and looked at his watch. It was 10 p.m.two hours before the season opened. He looked at the fish, then at the boy. “Youll have to put it back, son,” he said. “Dad!” cried the boy. “There will be other fish,” said his father. “Not as big as this

4、 one,” cried the boy. He looked around the lake. No other fishermen or boats were in sight in the moonlight. He looked again at his father. Even though no one had seen them, nor could anyone ever know what time he had caught the fish, the boy could tell from his fathers voice that the decision could

5、nt be changed. He threw the huge bass into the black water. The big fish disappeared. The boy thought that he would never again see such a big fish. That was 34 years ago. Today the boy is a successful architect in New York City. He often takes his own son and daughters to fish at the same place. An

6、d he was right. He has never again caught such a large fish as the one he got that night long ago. But he does see that same fish . again and again . every time he has an ethical (道德的) decision to make. For, as his father had taught him, ethics are simple matters of right and wrong. It is only the p

7、ractice of ethics that is difficult. 36. What happened when the big fish turned out to be a bass?A. The boy and his father didnt know what to do with the big fish.B. The father lit a match in order to check the time.C. The boy threw the bass back into the water willingly.D. They worried other fisher

8、men might discover what they had done. 37. From the text we know that the father _.A. didnt love his son B. always disagreed with his sonC. disliked the huge fish D. was firm and stubborn 38. The successful architect went fishing with his children at the same place because _.A. they might catch a bi

9、g fish there B. it was a most popular fishing spot C. he was taught a moral lesson there D. their children enjoyed fishing there39. What does the story imply (suggest)?A. It is easy to say something, but difficult to do.B. An ethical decision is always easy to make.C. Its hard to tell right from wro

10、ng sometimes. D. Fishing can help one to make right decisions.(A)36-39 BDCA *结束CYes, but what did we use to do before there was television? How often we hear statements like this! Television hasnt been with us all that long, but we are already beginning to forget what the world was like without it.

11、Before we admitted the one-eyed monster into our homes, we never found it difficult to occupy our spare time. We used to enjoy civilised pleasures. For instance, we used to have hobbies, entertain our friends and be entertained by them, go outside for our amusements. We even used to read books and l

12、isten to music occasionally. Now all our free time is regulated by the goggle box. We rush home for our meals to be in time for this or that programme. A sandwich and a glass of beer will doanything, providing it doesnt interfere with the programme. The monster demands and obtains absolute silence a

13、nd attention. If any member of the family dares to open his mouth during a programme, he is quickly silenced.Whole generations are growing up addicted to the television. Food is left uneaten, homework undone and sleep is lost. The television is a universal thing that makes people calm. It is now sta

14、ndard practice for mother to keep the children quiet by putting them in the living-room and turning on the set. It doesnt matter what the children will watchso long as they are quiet.Television encourages passive enjoyment. We become content with second-hand experiences. It is so easy to sit in our

15、armchairs watching others working. Little by little, television cuts us off from the real world. We get so lazy, we choose to spend a fine day in semi-darkness. Television may be a splendid medium of communication, but it prevents us from communicating with each other. We only become aware how total

16、ly irrelevant television is to real living when we spend a holiday by the sea or in the mountains. In quiet, natural surroundings.we quickly discover how little we miss the King television.64. Through the passage, the writer aims to tell us _.A. how television is damaging our healthB. how to keep aw

17、ay from watching televisionC. that television is doing harm to our lifeD. all of us find it difficult to live without television65. What can we learn from the last paragraph?A. Second-hand experiences provided by television are harmful.B. We can enjoy our life without television.C. Television is a n

18、ecessary way of communication.D. Television is becoming irreplaceable in our daily life.66. Whats the main reason for parents to put the children before a television set?A. To save more time for housework.B. To help them sleep earlier.C. To keep them quiet.D. To help them learn more knowledge from t

19、elevision.67. By saying we never found it difficult to occupy our spare time, the writer means _.A. television occupies too much of our spare timeB. its easy for us to find some spare time to enjoy the televisionC. we have less spare time after we have televisionD. its difficult to spend our spare t

20、ime without a television*结束DSpecial Bridges Help Animals Cross the Road -Reported by Sheila CarrickWhy did the chicken cross the road? To get to the other side. Most people know this joke. But recently, some people have been much more worried about how the grizzly bear(灰熊)and mountain lion can cross

21、 the road. Millions of animals die each year on US roads, the Federal Highway Administration reports. In fact,only about 80 ocelots, an endangered wild cat, exist in the US today. The main reason? Road kill. Ecopassages may help animals cross the road without being hit by cars. They are paths both o

22、ver and under roads. These ecopassages can be extremely useful, so that wildlife can avoid road accidents, said Jodi Hilty of the Wildlife Protection Society.But do animals actually use the ecopassages? The answer is yes. Paul Beier of Northern Arizona University found foot marks left by mountain li

23、ons on an ecopassage that went under a highway. This showed that the lions used the passage.Builders of ecopassages try to make them look like a natural part of an area by planting trees on and around them. Animals seem to be catching on. Animals as different as salamanders(火蜥蜴) and grizzly bears ar

24、e using the bridges and underpasses.The next time you visit a park or drive through an area with a lot of wildlife, look around. You might see an animal overpass!68. The writer uses the example of ocelots to show that .A. wild animals have become more dangerousB. the driving conditions have improved

25、 greatlyC. an increasing number of animals are killed in road accidentsD. the measure for protecting wildlife fails to work69. From the news story, we know an ecopassage is .A. an underground path for cars B. a fence built for the safety of the areaC. a bridge for animals to get over a river D. a pa

26、th for animals to cross the road70. The writer asks visitors and drivers to look around when traveling because .A. wild animals may attack carsB. wild animals may jam the roadC. they may see wild animals on ecopassagesD. they may see wild animals in the park参考答案(2011年北京市西城区高三第一学期期末考试)IMAGEPRODUCT IN

27、FORMATIONTalking Travel CompanionTravel with a perfect companionOur Talking Travel Companion separates into multifunctional pieces. The first is a combination of flashlight, weather-trend indicator and alarm clock. Press a button, and a pleasant voice announces the time and weather trend. The second

28、 piece is a combination of movement sensor and smoke detector. Its small size and light weight allow it to run on one 9 V and 4 AAA batteries. Guaranteed for one year.Color Flow Light ShowEnjoy a color-changing night-lightWith the Color Flow Light Show, you will experience ever-changing beautiful co

29、lors using technology that slowly mixes colors. Imagine yourself bathed in red, rose pink, aqua, teal, blue and violet light. If a certain mix strikes your fancy, press the Color Lock button to enjoy it as long as you like. Plug into wall outlet (插座). Guaranteed for one year.Personal Warm + Cool Sys

30、temWear your own climate-control systemOur Personal Warm + Cool System fits comfortably around your neck and delivers hours of comfort. Turn the dial to warm and within seconds your entire body feels warmer. Or turn the dial to cool and enjoy your own personal air conditioner on the hottest days. Ru

31、ns on 3C batteries (not included). Guaranteed for one year.Wet CircuitStay safe under waterOur Wet Circuit is water resistant. It also offers the touch protection as well. In addition, it can prevent spark(火花) and it can last up to 4 times longer than a regular one. Do not keep it under water for mo

32、re than 2 hours. Guaranteed for one year.(1)According to the passage, the Talking Travel Companion can be used to _.Amix colors Bcharge batteriesCtell the time Dcool the body(2)Where is the passage probably taken from?AA travel guide. BA product catalogue.CA research paper. DA sports magazine.(3)All

33、 the listed products _.Aare button operated Bproduce lightCrun on batteries Doffer one year free repairs【解析】 这是一则产品简介类广告,给我们介绍了四种不同的产品。 (1)C 细节理解题。根据 Talking Travel Companion 这部分第三句话可知,当按下按钮时,这个设备可以自动报时并可以报告天气情况。由此可知C项正确。(2)B 推理判断题。根据文章内容可知,这是一则产品介绍类的广告,因此本篇文章最有可能摘自于产品目录,选B项。(3)D 推理判断题。根据每种产品简介中的最后一句话 (Guaranteed for one year) 可知,这四种产品都是质保一年,故选D项。*结束

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1