收藏 分享(赏)

山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(10).doc

上传人:a**** 文档编号:515926 上传时间:2025-12-09 格式:DOC 页数:9 大小:89KB
下载 相关 举报
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(10).doc_第1页
第1页 / 共9页
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(10).doc_第2页
第2页 / 共9页
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(10).doc_第3页
第3页 / 共9页
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(10).doc_第4页
第4页 / 共9页
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(10).doc_第5页
第5页 / 共9页
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(10).doc_第6页
第6页 / 共9页
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(10).doc_第7页
第7页 / 共9页
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(10).doc_第8页
第8页 / 共9页
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(10).doc_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、太原市2014高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(10)及答案A Camp memories last forever! We make sure they are unforgettable! Shadow Ridge Summer Camps offer so many exciting things for campers to do. Unlike other camp programs that include horses as a small part of their program, at Shadow Ridge horses ARE the program! We are

2、 100% horses from stable(马厩) management, nature walks, and track rides to bedroom furnishings. Horses help us achieve many of our aims. Girls can learn to develop responsibility, self-confidence and personal connections in their lives while having fun. Using horses as a wonderful tool for education,

3、 our camps offer an interesting place for growth and learning. Imagine each girl having her very own horse to spend time with and a best friend to love and take care of. Each camper is responsible for a horses for the week. Our riding program provides a lot of riding and lesson time. Campers will le

4、arn how to take care of the horse and the tack(马具), as well as how to ride. Days are filled with horse-related activities to strengthen the connection between each girl and horse, as the girls learn to work safely around the horses. At shadow Ridge we try to create a loving, caring family atmosphere

5、 for our campers. We have “The Bunkhouse”(4 girls), the “Wranglers Roots”(4 girls), and “The Hideout”(2 girls) in our comfortable 177-year-old farm house. All meals are home cooked, offering delicious and healthy food for the hungry riders. Our excellent activities create personalized memories of yo

6、ur childs vacation. Each child will receive a camp T-shirt and a photo to album (usually 300500 pictures) of their stay at camp. Our camps are offered during June, July and August 2007, for small groups of girls aged 1316,not only from Canada but also other parts of the world. We will send you full

7、program descriptions at your request.56. What is the main purpose of the passage? A. To attract people to the camps. B. To talk about camping experiences C. To describe the programs of the camps D. To explain the aims of the camps57. What do we know about the camp programs at Shadow Ridge? A. Camper

8、s are required to wear camp T-shirts. B. Horses play a central role in the activities. C. Campers learn to cook food for themselves. D. Horse lessons are offered all the year round.58. The program at Shadow Ridge mainly aim to help people _. A. understand horses better B. enjoy a family atmosphere C

9、. have fun above other things D. achieve an educational purpose59. The passage is written mainly for _. A. horse riders B. teenager girls C. parents D. international travelers参考答案56-59 ABDC *结束6、(福州市2011届高三年级第一次质量检查) Last weekend,20,000 people gathered in the state of Georgia to watch students from

10、28 countries compete with robots they built. More than ten thousand students and more than five hundred robots took part in the competition. The students and their robots competed at the FIRST Championship at the Georgia Dome in Atlanta. FIRST is the short way of saying the organizations complete na

11、me:For Inspiration and Recognition of Science and Technology. Almost 1.700 high school teams entered a level of competition called LUNACY. In January, the organization sent supplies for robots to each team. The teams had six weeks to build robots that could compete in the LUNACY game. The playing ar

12、ea had six robots, three on each team. Each robot had another vehicle, or trailer(拖车),connected to it. The robots had to pick up 1arge balls and throw them into the trailers of opposing robots. The robots were moving on a surface where they could slide. An alliance(联盟)of teams from California,Illino

13、is and Michigan won the LUNACY competition. A second competition involved building a robot that could travel on uneven surfaces,move objects with unusual shapes and resist physical stress. Another competition was for younger students,aged from 9 to 14.They had to design. build and program robots to

14、explore the Earths climate. American inventor Dean Kamen started FIRST in 1989. The organization holds robot competitions around the world. It offers programs that help young people learn more about science, technology,engineering and mathematics,which build life skills. Many companies provide suppo

15、rt to the organization. Mister Kamen says the goal is about more than building robots. He says the student competitors showed they could deal with difficult technological problems.And.1le says that is good news because the world needs creative thinkers to help with increasingly complex problems in t

16、he future.(1)The Robot Competition was organized by_Athe state of GeorgiaBan organization named FIRSTCAmerican inventor Dean KamenDsome companies from California(2)The robots in the LUNACY game are able to_Atravel on uneven surfacesBexplore the Earths climateCthrow balls into the trailersDmove objec

17、ts with different shapes(3)The main purpose of FIRST is to_Aattract more companies to support themBhelp students under 8 to be interested in scienceCteach students how to build robots on the spotDhelp young people learn science as well as life skills(4)The underlined word that in the last paragraph

18、refers toAthe goal of building robotsBthe students ability to deal with technological problemsCthe goal of the student competitorsDsomething about technological problems【解析】在美国的佐治亚州举办的机器人比赛吸引了来自不同国家的众多选手的参与,组织者希望通过这样的比赛提升年轻人的科学知识,培养生活技能,为未来攻克复杂问题做准备。 (1)B细节理解题。根据第二段后半部分中的内容可知机器人比赛是由个名叫FIRST的组织举办的。(2

19、)C细节理解题。根据第四段倒数第三句中的内容可知这次比赛中的机器人要能够把球扔进对抗机器人的拖车中。(3)D细节理解题。根据倒数第二段第三句中的内容可知这个组织的主要目的是帮助年轻人学习科学和生活技能。(4)B代词指代题。此处承接的是上一句中的内容,根据上一句后半部分中的内容可知此处that指的是学生处理技术问题的能力。*结束(2010天津卷B)Why play games? Because they are fun, and a 1ot more besides. Following the rulesplanning your next move.acting as a team memb

20、erthese are all “game” ideas that you will come across throughout your life.Think about some off the games you played as a young child, such as rope-jumping and hide-and-seek. Such games are entertaining and fun. But perhaps more importantly, they translate life into exciting dramas that teach child

21、ren some of the basic rules they will be expected to follow the rest of their lives, such as taking turns and cooperating (合作) . Many childrens games have a practical side Children around the world play games that prepare them for work they will do as grown-ups. For instance, some Saudi Arabian chil

22、dren play a game called bones. Which sharpens the hand-eye coordination(协调)needed in hunting.Many sports encourage national or local pride. The most famous games of all, the Olympic Games, bring athletes from around the world together to take part in friendly competition. People who watch the event

23、wave flags, knowing that a gold medal is a win for an entire country, not just the athlete who earned it. For countries experiencing natural disasters or war, an Olympic win can mean so much.Sports are also an event that unites people. Soccer is the most popular sport in the world. People on all con

24、tinents play itsome for fun and some for a living. Nicolette Iribarne, a Californian soccer player, has discovered a way to spread hope through soccer. He created a foundation to provide poor children with not only soccer balls but also a promising future.Next time you play your favorite game or spo

25、rt, think about why you enjoy it, what skills are needed, and whether these skills will help you in other aspects of your life.41. Through playing hide-and-seek, children are expected to learn to _.A. be a team leader B. obey the basic rulesC. act as a grown-up D. predict possible danger42. The unde

26、rlined part in Paragraph 2 most probably means that games can_. A. describe life in an exciting way B. turn real-life experiences into a playC. make learning life skills more interesting D. change peoples views of sporting event s43. According to the passage, why is winning Olympic medals so encoura

27、ging?A. It inspires peoples deep love for the country. B. It proves the exceptional skills of the winners.C. It helps the country out of natural disasters. D. It earns the winners fame and fortune.44. Iribarnes goal of forming the foundation is to _.A. bring fun to poor kids B. provide soccer balls

28、for childrenC. give poor kids a chance for a better life D. appeal to soccer players to help poor kids45What can be inferred from the passage?AGa med benefit people all their lives. BSports can get all athletes together.CPeople are advised to play games for fun. DSports increase a countrys competiti

29、veness.【文章大意】为什么打比赛?因为有趣并且还能学到很多知识,比如“遵守规则”了,“计划你的下一个行动”了, “成为一个好队员”等,这些都是你要一生才会领会的比赛精神。41.【解析】选B。细节理解题。从第二段中that teach children some of the basic rules they will be expected to follow the rest of their lives, such as taking turns and cooperating (合作) (教孩子一些他们后半生期望遵从的基本规则,比如按顺序和合作)可知答案选B:通过玩捉迷藏,期望孩子

30、们学会遵从基本规则。42.【解析】选C。猜测词义题。根据第二段最后一句话可以猜出答案:使那些生活中要遵从的基本规则通过捉迷藏而学到,也就是说学习生活的技能更加有趣,所以选C。43.【解析】选A。推理判断题。第四段的段落大意是Many sports encourage national or local pride(许多体育运动激励民族自豪感),并且举了奥运会的例子,所以奥运会激发了人们对祖国的深爱。44.【解析】选C。推理判断题。倒数第二段最后一句话He created a foundation to provide poor children with not only soccer bal

31、ls but also a promising future.的意思是:他创立基金会是为了给贫穷的孩子们不但提供足球而且提供一个有前途的未来,言外之意也就是给贫穷的孩子一个过更好生活的机会。所以C选项是对的。注意B项是干扰项,not onlybut also.强调的是后者,不是前者。45.【解析】选A。推理判断题。从最后一段可以推断出来,下次你玩你最喜欢的运动时想一想为什么喜欢,需要什么样的技能,以及是否这些技能会对你一生中的其它方面有所帮助,通过这个事实细节可以推断出来体育运动会使你终生受益,B项是事实细节;C和D项与文章不符合。故答案选A。*结束BIt is your sense of s

32、mell that quickly tells you there is good food in the kitchen, or your smelly socks need to be washed.But how do we recognize smell? Particular smells turn on certain groups of brain cells(细胞), scientists say. When your nose catches a slight smell of something, one of 1,000 different types of odor-r

33、eceiving(气味适应) cells pick it up. These cells send an electrical signal to a special part of the brain.A group of scientists studied mouse brains using some particular odors like vanilla, apples and fish. They looked at thin slices of each mouses brain to see which brain cells had been turned on by e

34、ach odor. The scientists discovered that each odor produces a similar pattern of active cells in different mice. So, a certain combination(组合) of cells can tell a mouse that it is smelling vanilla, apples, fish, or any one of the thousands of other smells.Scientists could use studies like this to cr

35、eate a map. It could show which parts of the brain are activated(激活) by different smells. Some other scientists, however, say that researchers should also study animals that do not live in a lab, which have spent their lives smelling things in the natural world. With more smelling experience, they m

36、ight show quite different patterns.60. By doing mouse experiments, the scientists _. A. found different types of odor-receiving cells in mice B. found each smell creates a similar pattern of active cells in different mice C. showed that different mice have different brain cells D. proved that a cert

37、ain cell can tell a mouse what it smells61. The last paragraph mainly tells us that _. A. scientists think it important to draw a map about smelling B. scientists are determined to do more experiments on mice C. some scientists have different opinions on the study about smelling patterns D. some scientists have already studied animals which live in the natural world62. Which of the following would be the best title? A. An Experiment on Mice B. Smelling Experience C. Bad Smell or Good Smell D. Studies on How to Recognize Smell参考答案 60-62 BCD *结束

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1