1、2020-2021学年度第一学期10月月考 高二年级衔接班英语试卷试卷满分: 150分 答题时间: 120分钟 选择题部分(共95分)注意事项:1.答第I卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号、考试科目涂写在答题卡上。2.每小题选出答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再涂选其他答案标号。不能答在试卷上。第一部分听力 (共两节,满分 30 分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来阅读有关小题和下一小题。每
2、段对话仅读一遍。1. What is the girl going to do? A. Go to bed. B. Watch TV. C. Turn off her alarm. 2. Who does the bike belong to now? A. David.B. Bernie. C. Davids brother.3. What happened to the man? A. He fell from his bike.B. His leg is broken.C. He hurt his arm.4. Where will the man go first? A. Home.B
3、. His office.C. The bakery. 5. How does the man feel about the news? A. Annoyed. B. Excited. C. Indifferent. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或对白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题。每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Where does the boy wipe his no
4、se? A. On a tissue.B. On his sleeve.C. On his fathers sleeve.7. Whats the relationship between the speakers? A. Friends. B. Mother and son. C. Teacher and student.听第7段材料,回答第8、9题。8. What did the driver do after the accident? A. He dialed 911.B. He drove away.C. He took the boy home.9. According to th
5、e driver, what was nearby? A. A hospital. B. A police station. C. A fire department.听第8段材料,回答第10至12题。10. When does the conversation probably take place? A. On Monday.B. On Thursday.C. On Saturday.11. Who will join in the card game? A. Bill.B. Mary.C. The mans cousin.12. What will the speakers get fr
6、om the supermarket? A. Some fruit.B. Some snacks.C. A pack of cards.听第9段材料,回答第13至16题。13. What does the man want the girl to do? A. Write short stories.B. Practice her writing.C. Get ready for a sports event.14. What grade is the girl in? A. The ninth grade.B. The seventh grade.C. The fifth grade.15.
7、 How many pages will the man give the girl? A. 50.B. 100.C. 200.16. When does the girl have to get up in the morning? A. At the usual time.B. 15 minutes earlier than usual.C. 10 minutes earlier than usual.听第10段材料,回答第17至20题。17. How many islands in Europe are larger than Ireland? A. Two.B. Three.C. Ni
8、neteen.18. When did Trinity College Dublin open? A. In 1759.B. In 1592.C. In 1250.19. What is the main language in Ireland? A. English.B. Irish.C. French.20. What has helped Ireland become more modern? A. Its exports.B. Its literature.C. Its educated workers.第二部分 阅读理解(满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5
9、分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ALondon weekend Walks1,000 Years of History11:00 am Westminster UndergroundThis walk is the best choice for the first-time visitor. Well show you where kings and queens were crowned(加冕), where they lived and where they are buried. You will see where
10、politicians have shaped the course of history over the years. This walk finishes at the House of Parliament, which you can visit afterwards at a good discount.Canals and Cafes11:00 am Camden Town UndergroundCamden Town, with its canals, cafes and studios, is the home of many artists, musicians and w
11、riters. The high point of the walk is a visit to Camden Lock, Londons most exciting street market. You may like to take a canal trip to London Zoo after this walk.Historic Greenwich2:00 pm Tower Hill UndergroundThe walk begins with the best boat ride in London, five kilometers down the river from To
12、wer Bridge to the Royal Naval College in Greenwich. From there youll walk through Greenwich Park past the Naval Museum and other historic buildings to the village itself. Well take you down narrow streets with busy shops and markets, back to the riverside where this walk ends.Unexpected London3:00pm
13、 Tower Hill UndergroundThis walk begins with a ride on Europes most modern city railway giving you fine views across the Thames and riversides area. We will get on and off the train for mini-walks to discover the hidden corners of the former port(港口) of London.To go on one of our walks, simply meet
14、your guide in the street outside the underground stations. All these walks last about two hours and end near underground stations. A walk costs 4.50(3.50 for the elderly).Children under 12 can go for free but they must be with an adult.21. Which walk includes a visit to Londons most exciting street
15、market?A. Canals and Cafes.B. Historic Greenwich.C. Unexpected London.D. 1,000 Years of History.22. What will you do on the Historic Greenwich walk?A. Walk through the Royal Naval College.B. Visit the Naval Museum.C. Meet famous people.D. Take a boat trip.23. How much will a young couple with their
16、6-year-old kid spend on one of the walks?A. 4.50.B. 7.00.C. 9.00.D. 13.50.BAs the coronavirus (冠状病毒) outbreak continues, many Americans are fearful of using public transportation. They are also looking for ways to get exercise without going to a gym. So, it may not be surprising that the pandemic (疫
17、情) has led to a major increase in bicycle sales.In the US, bicycles at big stores have sold out. And small bicycle stores cannot keep up with demand for “family-style” bicycles: the low-cost, easy-to-ride models. “The bicycle industry is seeing its biggest sales increase since the oil crisis of the
18、1970s,” said Jay Townley, an industry expert. He compared the sale of bicycles to the rush to buy products like toilet paper at the start of the pandemic.The rise in bicycle sales is not happening just in the US. Italy has created bicycle paths for the growing number of people who want to avoid publ
19、ic transportation. In London, city officials plan to ban cars from some central roads. Bike shop owners in Manila say demand is even stronger than what they see at Christmas time.Of course, you can only buy a bicycle if you can find one. In the US, the shortages now mean it may take many months to g
20、et a bicycle. High demand is not the only reason for the shortage. Many bicycle factories were shut down to stop the spread of COVID-19. The increase in bicycle demand began in March as countries began to close down. In April, the sale of bicycles increased 200 percent in the US.Joe Minutolo is the
21、co-owner of Bar Harbor Bicycle Shop in Maine. He said he hoped the increased sales meant a change in the way people think about transportation. “People are having a chance to rethink things,” he said, “Maybe well all learn something out of this, and something really good will happen.”24. What causes
22、 the increase in bicycle sales?A. Shortage of public transportation. B. Outbreak of the coronavirus.C. Peoples desire to defeat disease. D. Peoples fear of natural disasters.25. What change has the pandemic caused in Italy?A. More bikes are sold than at Christmas time.B. “Family-style” bicycles are
23、in great need.C. Cars are banned from some central roads.D. New bicycle paths have been built.26. What can we know from Paragraph 4?A. Its impossible to buy a bike.B. Bike factories were closed in April.C. High demand for bikes began in March.D. It takes many months to produce a bike.27. What is Joe
24、 Minutolos attitude towards the increased sales of bicycles?A. Doubtful.B. Positive.C. Uncertain.D. Critical.CThe snow in Antarctica is turning green and scientists say climate change may be to blame. According to a study at the Cambridge University, microscopic algae blooms (藻类爆发) across the surfac
25、e of the snow is slowly turning Antarcticas winter white landscape green. Although microscopic, scientists say theyre able to see the “green snow” from space when the algae blooms all together.Researchers created a large-scale map of green snow algae along the Antarctic coast using a combination of
26、satellite data and on-the-ground observations over the course of two summers. The study found that the green snow algae bloomed in warmer areas where the average temperatures are just above 0 during the southern hemispheres (半球的) summer months from November to February.“As Antarctica warms, we predi
27、ct the overall mass of snow algae will increase,” said Dr Andrew Gray, lead author of the paper, and a researcher. Researchers say larger blooms of algae can be found north of the Antarctic and South Shetland Islands, where it can spread to higher ground as the snow melts.The team also discovered so
28、me sea birds and mammals influenced the distribution of algae. Over 60% of algae blooms were found within three miles of a penguin settlement. Scientists hypothesize this may be due to their droppings, which act as a “highly nutritious fertilizer.”“This is a significant advance in our understanding
29、of land-based life on Antarctica, and how it might change in the coming years as the climate warms,” said Dr. Matt Davey in the University of Cambridges Department of Plant Sciences, who led the study.28. What is turning the Antarctic snow green?A. The melting of snow. B. The blooming algae.C. The b
30、eautiful landscape. D. The balanced temperature.29. Where is microscopic algae most likely to bloom in Antarctica?A. North of the Antarctic. B. West of the South Pole.C. South of the Antarctic. D. Around the southern hemisphere.30. What does the underlined word “hypothesize” in Paragraph 4 probably
31、mean?A. Confirm.B. Support.C. Assume.D. Warn.31. What can we learn from the text?A. Penguins feed on microscopic algae.B. Antarctic algae grow under the snow.C. Ground observation lasted for four months.D. Animal droppings contribute to the algae blooms.DTeenagers who travel around the world alone h
32、ave been making headlines quite often. A young person alone in a dangerous situation attracts attention and sponsors. Young sailors also attract various views. For example, Jessica Watson was asked by the government to cancel her voyage, yet the Prime Minister called her “a hero for young Australian
33、s” when she returned. It seemed there is confusion about the competence and independence of young people.The popular psychologists tell us that teenage brains are likely to make wrong judgments. But such ideas often do not apply to specific individuals. Between the ages of 14 and 18, teenagers vary
34、greatly in their abilities. The amount of independence that each is allowed should be determined not simply by their age but by discussion with the related, responsible adults. Some teens are certainly inexperienced and capable of childish mistakes, but the ones who attempt dangerous journeys normal
35、ly do so by winning the confidence of hard-headed and well-qualified adult supporters.But its also wrong to think that any 16-year-old can desire to get achievements as unusual as Jessica Watsons. Watson calls herself “an ordinary girl who had a dream”. Her intention is to encourage teenagers but th
36、is idea can have the opposite effect of making them feel not good enough because great achievements are beyond them. Should all teens have such dreams? Actually, individuals face varying circumstances that restrict their dreams.Teenagers who travel around the world alone should not be judged by prec
37、onceived (事先形成的 ) views about young people. Nor should young “ordinary” teenagers feel pressure to long for extraordinary personal goals. In fact, I believe the example of solo sailing overstresses individualism. The teenage years are when most of us “ordinary” people learn that we can achieve great
38、 things in cooperation with others.32. What can we learn about Jessica Watson?A. She was criticized by the government.B. She eventually canceled her voyage.C. She has traveled around the world.D. She made a successful voyage.33. What can be inferred about teenagers from the text?A. They have similar
39、 abilities.B. They make decisions on their own.C. They always make wrong judgments.D. They need supports of responsible adults.34. Who does the underlined word “them” in Paragraph 3 refer to?A. Parents.B. Teenagers. C. Psychologists. D. Adults.35. What is the best title for the text?A. Divided Opini
40、ons on Young AdventurersB. Problems Faced by Adventurous TeensC. Various Ways to Become IndependentD. Pressure to Achieve Personal Goals 第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。BE A GOOD TOURISTTourism can be both good and bad. Yes, it brings in money for the local economy
41、 and creates lots of jobs for locals, but it may also bring some problems._36_ Tourists have used paint, rocks, or even keys to write on the Luxor Temple in Egypt, the Colosseum in Rome, Stonehenge in the UK, memorial stones at the bottom of Qomolangma, and many, many other places. Thousands of tour
42、ists sites are being destroyed by tourists who “love them to death”. _37_ If you want to leave a mark on the world, do it by changing someones life with kindness and love. Pass kindness along to future generations, not destruction.Another big problem in some places has been tourists disturbing the l
43、ocal people and life. _38_ For example, Chiang Mai University in Thailand and Yonsei University in South Korea have great numbers of tourists visiting their campuses and walking through their libraries and other public areas, taking pictures of students and disturbing their studies. I have three wor
44、ds for tourists like this: please be considerate. _39_The number of problems from tourists is endless: walking in large groups without considering others who need to walk by, crossing roads without observing local traffic laws, and many more. The only way to solve the issue of the terrible tourist i
45、s to make sure that you are not one! _40_ Remember, whenever you step outside your countrys borders, you are representing your country to the rest of the world.A. Just think from other aspects.B. When in Rome, do as the Romans do.C. Have fun in a way that does not disturb others.D. Be the best, kind
46、est, most polite tourist possible.E. I have three words for people like this: please stop it.F. One growing problem is tourists who want to prove that they have visited someplace.G. Some tourists wander around and take pictures of local people without asking for their permission.第三部分 语言运用(共两节,满分45分)
47、第一节 完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。I often read of incidents of misunderstanding or 41 . Im left puzzled. Why do these people create mistrust and problems, especially with those from other 42 ?I was growing up in Kuala Lumpur( 吉 隆 坡 ) in the early 1960
48、s, when children from different races and religions played and studied together in 43 . At that time my family lived a stones 44 from Ismails. And no one was bothered that Ismail was a Malay Muslim(穆斯林) and I was an Indian Hindu(印度教徒)we just accept our differences. Perhaps, because our elders had no
49、t filled our heads with 45 advice.Ismail and I were nine when we became friends. During the school holidays, wed 46 the countryside on our bicycles, hoping to 47 the unexpected. At times Ismail would 48 my family as we made a rare shopping trip to town. We would be glad of his company.When I was twe
50、lve, my family moved to Johor. Ismails family later returned to their village, and I 49 touch with him.One spring afternoon in 1983, I stopped a taxi in Kuala Lumpur. I 50 my destination. The driver acknowledged my 51 but did not move off. Instead, he looked 52 at me. “Raddar?” he said, using my chi
51、ldhood nickname. I was astonished at being so 53 addressed (称呼). Unexpectedly! It was Ismail! Even after two 54 we still recognized each other. Grasping his shoulder, I felt a true affection, something hard to describe.If we can allow our children to be themselves without prejudice, theyll build fri
52、endships with people, 55 race or religion, who will be by their side through thick and thin. On such friendships are societies built and then we can truly be, as William Shakespeare once wrote, “we few, we happy few, we band of brothers”.41. A. imaginationB. convenienceC. opportunitiesD. conflicts42
53、. A. partiesB. citiesC. villagesD. races43. A. angerB. harmonyC. dangerD. risk44. A. dropB. throwC. moveD. roll45. A. unnecessaryB. unexpectedC. goodD. useful46. A. exploreB. foldC. discoverD. reject47. A. get throughB. deal withC. come acrossD. break down48. A. challengedB. attractC. thrillD. accom
54、pany49. A. lostB. gainedC. developedD. missed50. A. statedB. consideredC. constructedD. reached51. A. attemptsB. instructionsC. opinionsD. arrangements52. A. annoyedlyB. carelesslyC. disappointedlyD. fixedly53. A. familiarlyB. strangelyC. completelyD. coldly54. A. weekB. monthsC. yearsD. decades55.
55、A. in charge ofB. in case ofC. regardless ofD. as for 非选择题部分(共55分)第二节 短文填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)Chengdu has dozens of new millionaires, Asias biggest building, and fancy new hotels. But for tourists like me, pandas are its top _56_(attract).So it was a great honour to be invited backstage at the not-
56、for-profit Panda Base, where ticket money helps pay for research. I _57_(allow) to get up close to these cute animals at the 600-acre centre. From tomorrow, I will be their UK ambassador. The title will be _58_(official) given to me at a ceremony in London. But my connection with pandas goes back _5
57、9_ my days on a TV show in the mid-1980s, _60_ I was the first Western TV reporter _61_(permit) to film a special unit caring for pandas rescued from starvation in the wild. My ambassadorial duties will include _62_(introduce) British visitors to the 120-plus pandas at Chengdu and others at a resear
58、ch centre in the misty mountains of Bifengxia.On my recent visit, I held a lively three-month-old twin that had been rejected by _63_(it) mother. The nursery team switches him every few _64_(day) with his sister so that while one is being bottle-fed, _65_ other is with mumshe never suspects.第三节 词汇运用
59、(共10小题;每小题1.5分,满分15分)66. The thief was caught in _(possess) of the stolen goods on the spot.67. She gave him a soft _(appeal)look that would have melt solid ice.68._(transform) into stone, she still awaits her husband upon the mountain day by day.69. A teacher, Miss Jiang, is talking with her class
60、about a _(poem) competition. 70. Which two _(gallery)do they decide to visit on Saturday?71. The _(未遂的)murder took place on September 27, 2002.72. At the end of the film it is a practice to give thanks to those _(赞助者).73. Would you like to_(交换)the e-bike for the camera ?74. Our plans should be _(灵活的
61、,可变通的)enough to meet the needs of every one.75. He was _(典型地) modest about his achievements.第四部分 书面表达(满分25分)假定你是李华,近期你校举办了主题为“美丽中国”的现场国画(traditional Chinese painting)比赛。请为校报英文专栏写一篇活动报道。内容包括:1. 活动时间、地点:2. 活动概况:3. 活动意义。注意:1. 词数100左右:2. 可适当增加细节,以使行文连贯。_2020-2021学年度第一学期10月月考高二年级衔接英语答案听力15 AACCA 610 BBBC
62、C 1115 ABBAB 1620 BABAC阅读理解A 篇 21. A 22. D 23. C B篇24. B 25. D 26. C 27. BC篇28. B 29. A 30. C 31. DD篇32. D 33. D 34. B 35. A【解析】【分析】这是一篇应用文。文章是对四个伦敦周末步行团的路线、时间和费用等相关信息的介绍。【21题详解】细节理解题。根据“Canals and Cafes”部分中的“The high point of the walk is a visit to Camden Lock, Londons most exciting street market.(
63、步行的高潮是去Camden Lock,伦敦最令人激动的街市)”可知,Canals and Cafes包含了去伦敦最令人激动的街市。故选A项。【22题详解】细节理解题。根据Historic Greenwich部分中“The walk begins with the best boat ride in London, five kilometers down the river from Tower Bridge to the Royal Naval College in Greenwich.”可知,参加该步行团的游客会先沿河从伦敦塔桥乘船到格林威治皇家海学院。故选D项。【23题详解】细节理解题。
64、根据文章最后一段最后两句“A walk costs 4.50(3.50 for the elderly).Children under 12 can go for free but they must be with an adult.”可知,年轻夫妇每人的费用是4.5英镑,而12岁以下的儿童免费,故他们三口之家总共需要花费9英镑。故选C项。【答案】24. B 25. D 26. C 27. B【解析】这是一篇新闻报道。文章主要讲述了疫情下全球自行车市场繁荣从而导致了自行车的供应出现了短缺的情况。【24题详解】细节理解题。根据第一段的“So, it may not be surprising
65、that the pandemic (疫情) has led to a major increase in bicycle sales.”可知,疫情大流行导致自行车销量大幅度增长并不奇怪。即冠状病毒爆发导致了自行车销量的增加。故选B。【25题详解】细节理解题。根据第三段的“ Italy has created bicycle paths for the growing number of people who want to avoid public transportation. ”可知,意大利为越来越多希望避免使用公共交通工具的人们建造了自行车道。即疫情大流行使意大利政府为民众新建了自行车
66、道。故选D。【26题详解】细节理解题。根据第四段的“The increase in bicycle demand began in March as countries began to close down. ”可知,随着国家开始实施封闭措施,民众对于自行车需求的增长开始于三月份。即民众对自行车的大量需求始于三月份。故选C。【27题详解】推理判断题。根据最后一段的“He said he hoped the increased sales meant a change in the way people think about transportation. “People are havin
67、g a chance to rethink things,” he said, “Maybe well all learn something out of this, and something really good will happen.”可知,Joe Minutolo说,他希望自行车销量的增加意味着人们对出行方式的看法发生了变化。他说:“人们有机会重新思考一些事情,也许我们都会从中学到一些东西,并且某些真正好的事情将会发生。由此可知,Joe Minutolo对自行车销量增加持肯定的态度。故选B。【答案】28. B 29. A 30. C 31. D【解析】这是一篇说明文。讲述了科学家
68、们对南极洲藻类的爆发原因的调查研究。【28题详解】细节理解题。根据“microscopic algae blooms (藻类爆发) across the surface of the snow is slowly turning Antarcticas winter white landscape green.”可知,遍布雪表面的微生物藻类的爆发正在慢慢地将南极洲冬天的白色景观变成绿色。所以南极洲的雪变绿的是藻类的爆发,故选B。【29题详解】细节理解题。根据“Researchers say larger blooms of algae can be found north of the Ant
69、arctic and South Shetland Islands”可知,调查者们说更大的藻类的爆发会在南极洲北部和南设得兰群岛被发现,A项符合,故选A。【30题详解】词义猜测题。根据“this may be due to their droppings”中的may(也许)和due to(因为)可知,科学家们是在推测和假设原因,故选C。【31题详解】细节理解题。文中并未提到企鹅以藻类为食,故A错,排除选项A;根据“across the surface of the snow”可知藻类覆盖在雪的表面,故B错,排除选项B;根据“on-the-ground observations over the
70、 course of two summers”可知,地面观察持续了两个夏天,故C错,排除选项C;根据“this may be due to their droppings”可知,藻类的爆发可能是因为企鹅等动物的粪便,故选D。【答案】32. D 33. D 34. B 35. A【解析】这是一篇议论文。文章主要讲述了独自一人环游世界的青少年经常成为头条新闻,一个年轻人Jessica Watson成为了澳大利亚年轻人的英雄,为此各方有着不同的看法。【32题详解】细节理解题。根据第一段的“For example, Jessica Watson was asked by the government
71、to cancel her voyage, yet the Prime Minister called her “a hero for young Australians” when she returned.”可知,政府要求Jessica Watson取消航行,但在她返回时总理称她为澳大利亚年轻人的英雄。由此可知,Jessica Watson进行了一次成功的航行。故选D。【33题详解】推理判断题。根据第二段的“ The amount of independence that each is allowed should be determined not simply by their ag
72、e but by discussion with the related, responsible adults. Some teens are certainly inexperienced and capable of childish mistakes, but the ones who attempt dangerous journeys normally do so by winning the confidence of hard-headed and well-qualified adult supporters.”可知,允许每个人独立的程度不仅应由他们的年龄决定,还需要与相关的
73、负责任的成年人讨论。有些青少年肯定是没有经验的,并且容易犯幼稚的错误,但是那些尝试危险旅行的青少年那样做通常是得到了精明冷静的和有学识的成人支持者的信任。由此可知,青少年需要负责任的成年人的支持。故选D。【34题详解】指代猜测题。根据第三段的“But its also wrong to think that any 16-year-old can desire to get achievements as unusual as Jessica Watsons. Watson calls herself “an ordinary girl who had a dream”. Her intent
74、ion is to encourage teenagers but this idea can have the opposite effect of making them feel not good enough because great achievements are beyond them. Should all teens have such dreams? Actually, individuals face varying circumstances that restrict their dreams.”可知,认为任何16岁的年轻人都渴望获得Jessica Watson一样
75、出色的成就也是错误的。Watson称自己为一个有梦想的普通女孩。她这样做的目的是为了鼓励青少年,但是这个想法可能产生相反的效果,使他们感到自己不够好,因为在他们看来伟大的成就是他们不可触及的。所有的青少年都应该有这样的梦想吗?实际上,每个人面临着各种不同的情况,这限制了他们的梦想。由此可知,划线词they指代的是前文提到的青少年。故选B。【35题详解】标题判断题。通读全文可知,文章主要讲述了独自一人环游世界的青少年经常成为头条新闻,一个处境危险的年轻人Jessica Watson成为了澳大利亚年轻人的英雄,为此各方有着不同的看法。下文具体地分析了人们的不同看法。根据第二题的分析可知,第二段提到
76、“青少年需要负责任的成年人的支持”。第三段提到“认为任何16岁的年轻人都渴望获得Jessica Watson一样出色的成就也是错误的”。最后一段中提到作者的看法“不应仅凭对年轻人的先入为主的看法来判断在世界各地旅行的青少年。青少年也不应感到压力去渴望达到非凡的个人目标。实际上,我相信单人航行的例子过分强调个人主义。十几岁的时候,我们大多数普通人都知道我们可以与他人合作来成就伟大的事情”。因此A项(对年轻冒险者的不同看法。)可以作为文章的标题。故选A。七选五36. F 37. E 38. G 39. C 40. D【解析】【分析】这是一篇议论文。本文叙述中国人旅游过程中经常出现的一些问题,并针对
77、这些问题提出文明出游的正确做法。【36题详解】第一段最后提到游客也可能带来一些问题。第二段第一句有必要承上启下讲出第一个问题,空格后具体提到了游客们在景点写字。因此F项(一个日益严重的问题是游客们想证明他们去过某个地方。)符合上下文语境,并且此句也和第三自然段的第一句话中的“another problem”遥相呼应。故选F。【37题详解】前文提到因为乱写乱画致使很多景点被破坏,所以此处是告诫人们“不要这样做”,紧接着提出具体的建议。因此选项E(我对这样的人要说三个字:请停止。)符合上下文语意。这句也和第三段的“I have three words”相呼应。故选E。【38题详解】前文提到在一些地
78、方,另一个大问题是游客扰乱了当地人们的生活。此处应具体解释游客如何扰乱了当地人们的生活。根据后面For example介绍了发生在两所大学的具体事例,选项G(一些游客在未经允许的情况下四处游荡,给当地人拍照。)符合上下文语意。故选G。【39题详解】此处是对前面的“be considerate(要做到体贴他人)”作具体的解释说明,因此选项C(以不打扰他人的方式享受乐趣。)符合前文语意。故选C。【40题详解】前句强调确保自己不做“terrible tourist(糟糕的游客)”,紧接着应该说明如何做一名合格的游客,并且与后面一句构成因果关系:因为出国旅游代表的是自己国家的形象,所以D项(要尽可能成
79、为最好、最友善、最有礼貌的游客。)符合上下文语意。故选D。完型填空(15 分):41-45 DDBBA46-50 ACDAA51-55 BDADC短文填空【答案】56. attraction 57. was allowed 58. officially 59. to 60. when 61. permitted 62. introducing 63. its 64. days 65. the词汇运用66. possession 67. appealing 68. Transformed 69. poetry 70.galleries71. attempted 72.sponsors 73.ex
80、change 74.flexible 75. typically 书面表达Beautiful China in Traditional Chinese PaintingLast Friday witnessed a traditional Chinese painting competition “Beautiful China” on campus, which has sparked a growing love for traditional art.Over one hundred students participated in the competition. As the com
81、petition began, participants laid out the paper, picked up the paintbrush and gave full play to their talent, displaying the beauty of our motherland. Two hours later, the competition came to an end. The results will be announced in two days, and the winning entries will be on show in the exhibition
82、 hall.Most of the students think highly of this live painting competition, which provides a platform for them to explore the beauty of China and experience the charm of Chinese art.听力原文Text 1W: Im going to bed, Dad. (1)M: Make sure you turn off the TV before you go to bed. And dont forget to set you
83、r alarm.Text 2W: Nice bike, Bernie! Did your mother buy it for you?M: No. Its my friend Davids bike. (2) I think it used to belong to his brother, but he got too big for it.Text 3W: Whats the matter? Are you hurt?M: I slipped on the stairs and fell down. I think my arm is broken. (3)Text 4M: Im head
84、ing home. Do you need anything? W: Yes. On your way home, could you stop by the bakery and pick up some bread?M: No problem. (4)Text 5M: I just read in the newspaper that parking fees are going up!W: That makes me angry!M: I feel the same way! (5)Text 6W: Dont wipe your nose on your sleeve. (6) Your
85、 sleeves are not tissues. Go find a tissue in the bathroom. M: But Mommy, all my friends use their sleeves. (7)W: That doesnt make it right. M: I saw daddy wipe his nose on his sleeve yesterday. Ill bet daddy did it all the time when he was my age. W: Your daddy was a good little boy. M: How do you
86、know? Were you his mommy, too?Text 7M: The police finally found the driver. W: What driver? M: The driver who ran over two college students at 3:00 a.m. W: Oh, yeah. The girl died instantly, and the boy is still in the hospital. M: The driver said he tried to help the boy. W: So what? He still drove
87、 off. (8)M: The driver said a fire department was nearby. (9)W: So what? Did he dial 911? M: He said he was thinking about it, but he didnt get around to it. W: He didnt get around to turning himself in to the police, either.Text 8W: Its the weekend again! (10) Being at home is so boring. What can w
88、e do to kill time?M: Uhwhat about playing cards?W: Great idea! Take out the cards and lets play!M: I dont have cards, but Tom does. Ill call him and have him bring a pack over.W: In that case, Ill call Mary to join us for the card game.M: Shes sick. Let me call Tom. Maybe hell invite another player
89、over.W: OK So, is Tom coming with someone?M: Yes. Hes going to bring his cousin Bill, whos quite good at playing cards. (11)W: Thats great! By the way, I just noticed that were short of snacks. (12)M: Oh! Wed better go and buy some chips from the supermarket! (12) How can we play cards without somet
90、hing to eat?!Text 9M: This is terrible.W: Whats wrong with it? Dont you like my story? M: Id like it better if I could read it! Your handwriting is very bad. From now on, youre going to practice your writing every day. (13)W: But we did that in the fifth grade! I just started the ninth grade. (14) I
91、m not a baby anymore.M: I dont care. You need to learn how to write your letters better. If you dont, youll get bad grades. Im going to give you 100 pages with lines on them. (15) Every morning before school, youre going to practice your letters. You have to fill two pages a day.W: Homework before s
92、chool even starts? Thats not fair!M: It wont take long. Get up 15 minutes earlier. (16)W: But itll take 50 days to do all of it!M: Its for your own good, Kristy. But Ill tell you what when you can write your letters perfectly for five days in a row, you can stop practicing them. Understand?W: OK, Da
93、d. Ill do my best. (16)Text 10Ireland is Europes third largest island, (17) and only nineteen islands throughout the world are bigger in size. Northern Ireland, a small area in the northeast, is part of the United Kingdom. Dublin, the capital and Irelands largest city, is known for its architecture,
94、 with many buildings dating back hundreds of years. The famous Guinness beer factory has been making beer in Dublin since 1759, and Trinity College Dublin opened its doors to students in 1592. (18) The most common language in Ireland is English, (19) but traditional Irish is also spoken as an offici
95、al language. Irish actually has the oldest literature of any Western European language! While Ireland has a proud history, it is successfully changing itself into a modern country. Irelands workers are some of the most educated and skilled in the world. (20) The traditional exports of food and clothing materials have given way to the finance, insurance, and technology industries.