1、河北省张家口市宣化第一中学2019届高考英语3月模拟试题一、阅读理解(本大题共14小题,共30.0分)ADoes being close to sea creatures excite your kid? If your idea of having a memorable moment is by spending your next vacation with your kid in Mother Nature,close to sea creatures,then continue your readingBelow are some of the places we have foun
2、d out in regards to the best ecotourism destinations in Europe The Bay of Biscay,in France All along the west coast of France is the Bay of Biscay where you can frequently see a number of species of dolphinsWhether youre sailing out into the bay yourself or just travelling through by boat,these frie
3、ndly creatures regularly appear suddenly alongside boats and will swim along with you Sardinia,in Italy There are plenty of beautiful places along the coast of Sardinia However,if its sea horse spotting youre after then head to the north of the island,where youll find Arcipelago di La Maddalena Park
4、,a national park that is home to some amazing sea horses as well as lots of other unbelievable underwater life Kefalonia,in Greece One of the best places in Europe to see turtles(海龟)is around the Greek island of KefaloniaSea turtles return to the island in the summer months to lay their eggs along t
5、he sandy beachesThe area of Argostoli is a good place to head to;its well-known for its snorkelling(潜泳)and you can also see sea turtles bobbing(冒出)their heads up from the bay of nearby Kefalonia The Algarve,in Portugal Along the Algarve in Portugal you11 find amazing,sandy beaches set among cliffs(悬
6、崖)Praia da Marinha,often said to be one of the best beaches in the Algarve,also is proud of fantastic snorkelling where you can see colourful and bright starfish1. Where can sea horses be seen? _ A. Along the south coast of SardiniaB. Along the west coast of FranceC. In the Greek island of Kefalonia
7、D. In Arcipelago di La Maddalena Park2. What do Kefalonia and the Algarve have in common? _ A. They are home to sea turtlesB. They provide dolphin spottingC. They are famous for snorkellingD. They have the best beaches in Europe3. For whom is the text most probably written? _ A. ChildrenB. ParentsC.
8、 TeachersD. BiologistsBThe morning after an evening struggle to care for my three-year-old daughter, I couldnt wait to get her to school I, as a mother, was tired from the anger and her inability to communicate because of her slowed language development As I accompanied her into the car, I felt desp
9、erate Nothing was right with our world Shed been born around the same time when the nation was witnessing the birth of another Great Recession My job and my house had been victims Then this happened My childs language delay was identified, but doctors struggled to properly help her, I felt like we b
10、oth needed to he rescued I returned that afternoon as disenchanted with the little girl 1 loved as when 1 left Walking slowly toward the schools playground gate, I found her preschool teacher racing to greet me You should have seen her today! His breathy words were supported by excitement I didnt in
11、terrupt See that climber He pointed to a wooden piece of playground equipment that looked like a rock wall I nodded Well, every day since she started school, shes tried and failed to make it to the top He took a breath And today she did it! He expressed his joy just as hed witnessed her conquering M
12、ount Everest! She cheered and celebrated! I wish Id recorded it! His words comforted me My daughter had conquered her mountain As she ran toward me, I recognized something I hadnt before I saw her perseverance(毅力) I saw her strength I saw a Hero Everyday greatness celebrates ordinary people who do u
13、nusual things in big and small ways, showing courage, kindness, love and selflessness We encourage you to click these brief accounts and invite you to share your own story4. Why did the author rush her daughter to school? _ A. She was busy with her work as a doctorB. She had a fight with her daughte
14、r last nightC. She broke down when dealing with her daughterD. She had to sell their house due to Great Recession5. Which of the following best explains disenchanted underlined in paragraph 3? _ A. HappyB. ConcernedC. CarefulD. Disappointed6. Why did the little girls preschool teacher feel excited?
15、_ A. She succeeded in standing on Mount EverestB. She managed to climb up the wooden equipmentC. She got the first place in the school sports meetD. She began to communicate with others normally7. From which is the text most probably taken? _ A. The radioB. A magazineC. A newspaperD. The InternetCTh
16、e average American checks his/her smart phone once every six and a half minutes, or roughly 150 times each dayYou probably do this without even thinking about itThis can influence how well we focus,and the degree to which we can have meaningful social communications, especially if were constantly in
17、terrupting ourselves with technologyThis is a growing problem more so for younger peopleHowever,some people might be more immune to this constant interruptionMany older adults may have not developed these checkinghabits,and are more focused on the present In our rapidly changing world,we value speed
18、 and efficiency(效率),However,theres something to be gained by being slowWhen I first started giving presentations to large audiences,I was a rapid communicatorWith my mind racing a mile a minute,I tried to say everything I knew about a topic to be thorough,but I noticed the crowd didnt followNow,I ha
19、ve only one note to myself that I need as a reminder before beginning a presentation:PAUSEIll set aside more time for questions and get more audience participation to assess the 1evel in which my message has been understoodWith pauses and the right speed,clear message appears,often with fewer words
20、There is another chance to slow downSlowing down can make you more aware of the Simple dangers of walking and fallingFalls can be one major cause of hurts and deaths in old ageThus,taking time to walk down steps,avoiding a tripping(绊倒)danger or being aware of slippery surfaces is important at any ag
21、e Today,therere parts of our life that stress the benefits of being slow And as we age,we might see the benefits of slowing down a little bitWhile we often seek to prevent the process of aging,one necessity and potential benefit of aging may be to appreciate the benefits of slowing,enjoy the here an
22、d now a little bit more,and not to worry so much about the future8. How does technology affect younger people according to the author? _ A. It improves their communication skillsB. It makes their life pace much fasterC. It helps them form a number of good habitsD. It causes destructive harms to thei
23、r memory9. What made the author change his/her speech style? _ A. His/Her high-speed thinking abilityB. His/Her fast-changing speech topicsC. The audiencesnot participatingD. The audiencesnot understanding him/her( 3)Where can you find the potential opinion that slowing down helps to advoid physical
24、 dangers? _ AIn paragraph 1 B In paragraph 2 CIn paragraph 3 DIn paragraph 410. What is suggested in the last paragraph? _ A. Good things are worth appreciating slowlyB. Being slow is becoming a popular lifestyleC. Few people know how to enjoy being slowD. The old tend to enjoy the benefit of slowin
25、g moreDHumans have always considered themselves special compared with other animalsOne reason is the complexity of our language-bounded by unique rules,such as syntax,where we string words together in a specific order to create meaningful sentencesBut it turns out a bird may also vocalize(发声)with sy
26、ntax rules The Japanese great tit is a bird thats a close relative of North Americas very own chickadeeToshitaka Suzuki of Japans Graduate University for Advanced Studies has been listening to the calls of the Japanese great tit for the past decadeSuzuki has recorded at least ten types of alarm call
27、s used by the birdOne of those is known as the ABC call,which warns other great tits of the presence of a predator(捕食者),and another is the D call,which signals the birds to approach the caller Now Suzuki and his colleagues have found that the great tit uses those calls together to deliver both messa
28、ges to other birdsAnd they found that the order of that call was vital-only ABC-D call made sense to the birdsWhen the scientists intentionally changed the order to create a D-ABC call,the birds did not respondThe study is published in the journal Nature Communications I think the really interesting
29、 thing is why the order matters,and figuring that out I think will be difficult but also potentially really,really interesting,because itll give a lot of deep understandingsaid David Wheatcroft of Swedens Uppsala University, a member of the study scientistsYou wouldnt expect that it would matterObvi
30、ously it matters in human language,the order in which we say things,but its still somehow amazing when you find it in birdsSo I think understanding why its the case will be really interesting in the future The work could help explain the evolution of the building blocks and structure(结构)of our own l
31、anguage11. Whats the major function of paragraph 1? _ A. To show language differences to readersB. To tell a commonly accepted belief to readersC. To introduce the background of the whole textD. To raise readersinterest in the following text12. Why did the birds make no response to D-ABC call? _ A.
32、It failed to make any senseB. It was far beyond their levelC. They found it barely naturalD. They were afraid of scientists13. What can we know according to David Wheatcrofts words? _ A. He speaks positively of the discovery that the sound order exists in birdsB. Scientists have already understood t
33、he reason why the order mattersC. The order discovered in birds is as obvious as in human languageD. He thinks scientists look for the order in birds for entertainment14. What is the best title for the text? _ A. BirdsSound Makes Them SurviveB. Birds Help Mans Language to EvolveC. Birds Combine Call
34、s in a Specific OrderD. BirdsLanguage is Different From Mans二、阅读七选五(本大题共5小题,共10.0分)We automatically assume that as adults, were wiser than when we were children However, actually we can learn a lot from our childhood self For example, we can learn to develop optimism about the future Do you remember
35、 how excited you used to be just before Christmas? (1) Reintroduce that childlike wonder into our daily experiences We can learn to dream big and imagine the impossible How often have you heard a child say something like One day, Im going to be an astronaut? Our adult minds immediately laugh at this
36、 idea and think about all the logical reasons as to why this might never happen (2) We minimize our chances of attaining what we dream about It is okay to dream big just as our childhood self did (3) Our childhood self looked at possibilities and believed we could achieve them successfully If we wan
37、ted to build a tree house, wed go about thinking about how to make it happen instead of focusing on all the reasons it might not happen In this way we can fill our life with possibilities rather than regrets We can learn to be playful and silly sometimes, (4) Children spend a large amount of time es
38、caping from reality to mess about and have fun Make time for your childhood self to come out and play Run around the garden, wear a silly hat or spend time laughing (5) A Dont imagine things could go wrong B We can learn to hold a can do attitude C That feeling of great joy is hard to beat D Most ch
39、ildren tend to think in a positive way E All of these activities can make us feel happy and alive F We employ self-limiting beliefs without even realizing it G All work and no play makes a person very dull and upset15. A. AB. BC. CD. DE. EF. FG. G16. A. AB. BC. CD. DE. EF. FG. G17. A. AB. BC. CD. DE
40、. EF. FG. G18. A. AB. BC. CD. DE. EF. FG. G19. A. AB. BC. CD. DE. EF. FG. G三、完形填空(本大题共20小题,共30.0分)Johnny and I lived in a small neighborhood in 1955 We had bought our two young sons two (20) for Christmas and Johnny would assemble them on Christmas Eve But on Christmas Eve day, Johnny (21) to go to
41、Brookley Air Force Base in Mobile to repair a jet I had my hands (22) with flour, preparing for Christmas dinner and (23) two energetic boys I was making the chocolate cake when a(n) (24) knocked on the door It was Beatrice who was the (25)person on our road with a telephone The base had (26) to say
42、 that a heavy torque wrench (扭矩扳手) had come apart in Johnnys hand, making the hone (27) My sister-in-law Ruth and her husband, Otto, took me to the (28) while my mother-in-law stayed with the children We got there only to (29) Johnny with a cast on his arm, eager to get home although the doctor requ
43、ired that he (30) It was Christmas Eve, Johnny (31), and he had bikes to assemble for his boys The doctor said hed consider (32) him the next morning if Johnny could find someone to drive him home On Christmas morning, Johnny tried calling the motor pool (车辆调配所) They said (33) must come from higher
44、up, so Johnny (34) making calls (35), a big blue car rolled up to the hospital asking for the man who needed a (36)home Johnnys mother and I were putting dinner on the table when we heard the car We were (37) to see Johnny With Ottos help, Johnny assembled the boys gifts That cold Christmas Day, our
45、 hearts were full of (38) for those who had gone the extra mile to bring us (39)on the holiday20. A. carsB. bicyclesC. phonesD. toys21. A. askedB. refusedC. hadD. used22. A. fullB. decoratedC. relatedD. familiar23. A. searching forB. playing withC. worrying aboutD. looking after24. A. strangerB. eng
46、ineerC. operatorD. neighbor25. A. lastB. rightC. onlyD. first26. A. pausedB. calledC. decidedD. intended27. A. brokenB. dirtyC. uglyD. abandoned28. A. baseB. hospitalC. destinationD. station29. A. findB. supplyC. assistD. equip30. A. leaveB. restC. stayD. relax31. A. believedB. imaginedC. expectedD.
47、 argued32. A. admiringB. dismissingC. rewardingD. assessing33. A. ideasB. demandsC. ordersD. policies34. A. startedB. triedC. keptD. stopped35. A. SuddenlyB. FinallyC. InstantlyD. Gradually36. A. liftB. recipeC. tripD. voyage37. A. thrilledB. embarrassedC. motivatedD. terrified38. A. generosityB. co
48、nsiderationC. kindnessD. appreciation39. A. closeB. apartC. aroundD. together四、语法填空(本大题共1小题,共15.0分)40. WhenRobertLeewasinprimaryschool,hehatedtoseehisclassmatesthrowingawayhalf-eatensandwichesafterlunchHisparentshadtaughthimandhisolderbrothernottowastefoodTheysaiditwasbad,saysRobert,27 While(1)_(stu
49、dy)financeandaccountingatNewYorkUniversity,RobertrememberedthislessonandjoinedTwoBirdsOneStone,afood-rescueclubatschool(2)_delivered,fivedaysaweek,uneatenpasta,vegetablesandotherleftovers(剩余食物)fromthedininghalltonearbyhomeless(3)_(shelter) WhenRobertandfellowclubmemberLouisaChenenteredacollege(4)_(c
50、ompete),theycameupwithaslightlydifferentideaforafood-rescuenon-profitgroup-(5)_(they)programwouldnthaveadonationminimum,wouldoperatesevendaysaweek,andwouldbestaffed(6)_(entire)byvolunteers Surprisingly,(7)_ideastoodoutRobertandLouisaChenwonthefirstplace(8)_the$l,000prize,theyfoundedRescuingLeftoverC
51、uisine(RLC)inJuly2013Injustthefirstfewweeks,Robertsteamdeliveredadonationofenoughnoodlesandmeatballstofeed20peopleinlineataNewYorkCityhomelessshelterthathadrunoutoffoodOnlyayearintohisfinancejob,Robertgaveuphissix-figuresalary(9)_(focus)onRLCSofartheorganization(10)_(reach)sixteencitiesaroundthecoun
52、try五、短文改错(本大题共1小题,共10.0分)41. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文文中共有10处语言错误,每句中最多有两处每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词删除:把多余的词用斜线()划掉修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词注意:1每处错误及其修改均仅限一词;2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分IamalwaystellingtoworkhardtohaveagoodlifeinthefutureHowever,Idomybesttoplaybasketballan
53、dstudyIwanttobebasketballplayerwhenIwillgrowupTorealizemydreamsIpracticeplayingbasketballregularly,aimingtomakemybestshotsAlthoughIminterestinginwatchingTV,ImanagetofinishmyhomeworkfirstItrymybestinallthetests,especialinthemathtestbecauseIfindmathmoredifficultythananyothersubjectAnywayIwillsparenoef
54、fortsandnevergiveinonmystudiesandIbelieveifIamsuretosucceed六、书面表达(本大题共1小题,共25.0分)42. 假定你是李华,你的英国朋友Mike发邮件说他打算今年暑假来中国学习中国剪纸(Chinesepapercutting)请你回复邮件,内容包括:1表示欢迎;2给出学习建议:观看剪纸展览,学习一门剪纸课程注意:1词数100左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯英语模拟试卷(3月份)答案和解析1.【答案】略【解析】4.【答案】略【解析】【答案】24C25D26B27D 【解析】 【分析】 本文是一篇记叙文作者的女儿有语言障碍,尽管应对
55、女儿使作者精疲力竭,但是女儿的坚韧终于让她成为作者心中的英雄 【24题详解】 细节理解题根据第一段I,asamother,wastiredfromtheangerandherinabilitytocommunicatebecauseofherslowedlanguagedevelopment及第二段Ifeltlikewebothneededtoberescued可知,作者迫不及待地把女儿送到学校,因为女儿有语言障碍,应对女儿使作者感到崩溃了故C选项正确 【25题详解】 词义猜测题根据第二段AsIaccompaniedherintothecar,Ifeltdesperate和第三段的第一句可知,
56、作者送孩子上学的感受和接孩子时的感受应该是一样的由此可推断,画线词与disappointed意思最为接近故D选项正确 【26题详解】 细节理解题根据第四段可知,作者的女儿从开学第一天起就一直在努力攀登这个木制的设备,但是一直没有成功,那天她终于成功了,所以老师很激动故B选项正确 【27题详解】 推理判断题根据最后一段,尤其是Weencourageyoutoclickthesebriefaccounts可推断,本文最有可能来自于网络故D选项正确 【点睛】依据逻辑推理猜测词义:运用逻辑推理猜测词义是使用最广考查最多也最易失分的猜词方式要求考生具备整合分散、复杂信息的能力,充分利用上下文中相关的词汇
57、并结合具体的语境,从形式和内容上把握语言之间的内在联系,理顺语言之间的逻辑关系,进而达到猜词的目的在第2小题中,考生可以根据该划线词所在的上下文语境来推测其指代对象根据第二段AsIaccompaniedherintothecar,Ifeltdesperate(当我陪她上车时,我感到绝望)和第三段的第一句Ireturnedthatafternoonas disenchantedwiththelittlegirl1lovedaswhen1left可知,作者送孩子上学的感受和接孩子时的感受应该是一样的由此可推断,画线词与disappointed意思最为接近故D选项正确8.【答案】略【解析】11.【答
58、案】略【解析】15.【答案】略【解析】【答案】36C37F B39GE 【解析】 本文是一篇说明文主要介绍了向孩子们学习一些好的品质 【36题详解】 根据空前DoyourememberhowexcitedyouusedtobejustbeforeChristmas?可知,C项那种巨大的喜悦的感觉是很难掩饰的符合故C选项正确 【37题详解】 根据空前Ouradultmindsimmediatelylaughatthisideaandthinkaboutallthelogicalreasonsastowhythismightneverhappen可知,F项我们利用自我限制的想法却不自知符合故F选项
59、正确 【38题详解】 根据空后Ourchildhoodselflookedatpossibilitiesandbelievedwecouldachievethemsuccessfully可知,B项我们可以学会持有能够做的态度符合故B选项正确 【39题详解】 根据空前Wecanlearntobeplayfulandsillysometimes可知,G项只工作不玩耍让人变得无聊和沮丧符合故G选项正确 【40题详解】 根据空前Runaroundthegarden,wearasillyhatorspendtimelaughing可知,E项所有的这些活动都会使我们感到快乐和富有生气符合故E选项正确20.
60、【答案】略【解析】【答案】41B42C43A44D45D46C47B48A49B=50A51C52D53B54C55C56C57A58A59D60D 【解析】 【分析】 本文是一篇记叙文主要记叙了作者一家人在圣诞节那天来之不易的团聚的故事 【41题详解】 考查名词辨析Acars汽车;Bbicycles自行车;Cphones手机;Dtoys玩具根据hehadbikestoassembleforhisboys可知,此处指买自行车故B选项正确 【42题详解】 考查动词辨析Aaskedtodo请求做;Brefusedtodo拒绝做;Chadtodo不得不做;Dusedtodo过去常常做根据But及最后
61、一段ThatcoldChristmasDay可知,圣诞节放假时间本应该是在家团聚的过节的时间,但Johnny却不得不上班故C选项正确 【43题详解】 考查形容词辨析Afull满的;Bdecorated装饰的;Crelated有关的;Dfamiliar熟悉的根据makingthechocolatecake可知,作者正在做蛋糕,故作者满手都是面粉故A选项正确 【44题详解】 考查动词辨析Asearchingfor寻找;Bplayingwith和玩;Cworryingabout担心;Dlookingafter照顾根据Wehadboughtourtwoyoungsonstwo 1forChristma
62、s可知,儿子们还小,故需要照顾故D选项正确 【45题详解】 考查名词辨析Astranger陌生人;Bengineer工程师;Coperator接线员;Dneighbor邻居根据JohnnyandIlivedinasmallneighborhoodin1955及下文ItwasBeatricewhowasthe 6persononourroadwithatelephone可推断,此处指一位邻居敲门故D选项正确 【46题详解】 考查形容词辨析Alast最后的;Bright正确的;Conly唯一的;Dfirst第一的根据语境可知,Beatric是唯一家中装有电话的邻居故C选项正确 【47题详解】 考查
63、动词辨析Apaused暂停;Bcalled打电话;Cdecided决定;Dintended打算根据ItwasBeatricewhowasthe 6persononourroadwithatelephone可推断,此处指Johnny上班的基地打电话说他在单位出了事故故B选项正确 【48题详解】 考查形容词辨析Abroken断的,坏的;Bdirty脏的;Cugly丑的;Dabandoned被遗弃的根据aheavytorquewrench(扭矩扳手)hadcomeapartinJohnnyshand可推断,此处指Johnny的骨头断了(broken)故A选项正确 【49题详解】 考查名词辨析Abas
64、e基地;Bhospital医院;Cdestination目的地;Dstation车站根据eagertogethomealthoughthedoctorrequiredthat可推断,作者是去医院故B选项正确 【50题详解】 考查动词辨析Afind发现;Bsupply供给;Cassist辅助;Dequip装备此处指作者到了医院以后发现丈夫Johnny的伤情故A选项正确 【51题详解】 考查动词辨析Aleave离开;Brest休息;Cstay留下;Drelax放松根据语境可推断,医生是不准许Johnny出院的,而是要求他留下来故C选项正确 【52题详解】 考查动词辨析Abelieved相信;Bim
65、agined想象;Cexpected盼望;Dargued争论,提出理由根据ItwasChristmasEveandhehadbikestoassembleforhisboys可知,此处指Johnny表达观点故D选项正确 【53题详解】 考查动词辨析Aadmiring羡慕;Bdismissing让离开;Crewarding奖励;Dassessing评价根据ifJohnnycouldfindsomeonetodrivehimhome可推断,医生考虑放Johnny回家故B选项正确 【54题详解】 考查名词辨析Aideas主意;Bdemands要求;Corders命令;Dpolicies政策根据语境可
66、知,此处指派车的命令故C选项正确 【55题详解】 考查动词辨析Astarted开始;Btried努力,试图;Ckept继续,一直;Dstopped停止根据OnChristmasmorning,Johnnytriedcallingthemotorpool(车辆调配所)Theysaid 14mustcomefromhigherup可推断,此处指Johnny继续打电话故C选项正确 【56题详解】 考查副词辨析ASuddenly突然;BFinally最终;CInstantly立刻;DGradually逐渐根据soJohnny 15makingcalls可推断Johnny打了很多个电话后,终于要来了车故
67、C选项正确 【57题详解】 考查名词辨析Alift便车;Brecipe食谱;Ctrip旅行;Dvoyage航行根据ifJohnnycouldfindsomeonetodrivehimhome可知,此处指Johnny搭便车回家了故A选项正确 【58题详解】 考查形容词辨析Athrilled激动的;Bembarrassed尴尬的;Cmotivated有动机的;Dterrified很害怕的原本住院的丈夫得以在圣诞节回家,作者及其家人感到激动故A选项正确 【59题详解】 考查名词辨析Agenerosity慷慨;Bconsideration体贴;Ckindness善良;Dappreciation感激根据
68、forthosewhohadgonetheextramiletobringus 20ontheholiday可推断,作者一家满怀感激故D选项正确 【60题详解】 考查副词辨析Aclose紧密地;Bapart分开地;Caround在周围;Dtogether在一起根据语境可知,此处指住院的丈夫回家与一家人团聚故D选项正确 【点睛】完形填空的解题技巧之一就是要根据上下文来学会推理出最佳选项同学们要遵循上下求索的原则来查找信息例如,第1小题要求判断出作者给自己的两个儿子买什么做圣诞礼物根据下文ItwasChristmasEve,Johnny 12 ,andhehadbikestoassembleforhisboys可知,此处指买自行车Acars汽车;Bbicycles自行车;Cphones手机;Dtoys玩具故B选项正确40.【答案】略【解析】41.【答案】【解析】略42.【答案】【解析】略