收藏 分享(赏)

河北省张家口市宣化第一中学2019_2020高二英语上学期月考试题.doc

上传人:a**** 文档编号:514514 上传时间:2025-12-09 格式:DOC 页数:12 大小:96KB
下载 相关 举报
河北省张家口市宣化第一中学2019_2020高二英语上学期月考试题.doc_第1页
第1页 / 共12页
河北省张家口市宣化第一中学2019_2020高二英语上学期月考试题.doc_第2页
第2页 / 共12页
河北省张家口市宣化第一中学2019_2020高二英语上学期月考试题.doc_第3页
第3页 / 共12页
河北省张家口市宣化第一中学2019_2020高二英语上学期月考试题.doc_第4页
第4页 / 共12页
河北省张家口市宣化第一中学2019_2020高二英语上学期月考试题.doc_第5页
第5页 / 共12页
河北省张家口市宣化第一中学2019_2020高二英语上学期月考试题.doc_第6页
第6页 / 共12页
河北省张家口市宣化第一中学2019_2020高二英语上学期月考试题.doc_第7页
第7页 / 共12页
河北省张家口市宣化第一中学2019_2020高二英语上学期月考试题.doc_第8页
第8页 / 共12页
河北省张家口市宣化第一中学2019_2020高二英语上学期月考试题.doc_第9页
第9页 / 共12页
河北省张家口市宣化第一中学2019_2020高二英语上学期月考试题.doc_第10页
第10页 / 共12页
河北省张家口市宣化第一中学2019_2020高二英语上学期月考试题.doc_第11页
第11页 / 共12页
河北省张家口市宣化第一中学2019_2020高二英语上学期月考试题.doc_第12页
第12页 / 共12页
亲,该文档总共12页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、河北省张家口市宣化第一中学2019-2020高二英语上学期月考试题一、阅读理解(本大题共10小题,共25.0分)AAfter the movie ended two ladies in their 80s were invited on stage One of the women, who was sitting in a wheelchair, couldnt hold back her tears as she spoke in front of the audience The other woman, leaned in and brush away her tears The en

2、tire theater fell quiet for a while as the two held each other, then slowly the applause began to build until it became a thunderous roar About Chinese composer Xian Xinghai, the film is the first coproduction between studios in China and Kazakhstan The woman in the wheelchair was Kazakh musician Ba

3、khytzhan Baikadamovs niece Kalamkas Arislanova while the woman at her side was Xians daughter Xian Nina Xian Xinghai was the first Chinese student admitted to the Paris Music Conservatory A household name in China, he is best known for his Yellow River Cantata, a patriotic(爱国的)work that inspired num

4、erous Chinese during the War of Resistance against Japanese Aggression (1931-45) Even though most Chinese people know Xian as one of the greatest musicians in the country few know that during the early 1940s, the last few years of his life, he got stuck in Kazakhstan while trying to return to China

5、from Russia The choice to make the film was inspired by Chinese President Xi Jinpings speech at Kazakhstans Nazarbayev University in 2013, according to Shen Jian, executive producer of the film and the CEO of Shine work Pictures, the studio behind the film During his speech, Xi said that at a time w

6、hen Xian had no family and was struggling with poverty and sickness, Kazakh musician Bakhytzhan Baikadamov gave him a family Throughout his time in Kazakhstan, Baikadamovs niece Kalamkas Arislanova was like a daughter to him However, when Xian left China, Nina was only 8 months old Due to the war, t

7、he musician was never able to return to his motherland before he died in 1945 Shen told Global Times that the Nina and Arislanova were very excited about the film as it enabled them to reunite with Xian through the big screen Nina noted that the film is particularly significant for her, as most film

8、s about Xian have focused on describing him as a great musician, while this one is about him as her father As shown in the movie, Xian was able to concentrate on music with the generous help of Baikadamov and his family Inspired by the Kazakh people, Xian created many works during his time in Kazakh

9、stan1. What is special about the movie? _ A. It is about a famous Chinese composerB. It is the first movie produced between China and KazakhstanC. It is about Xians daughter Xian NinaD. It stands for the friendship between two women2. Why was Xian Xinghai famous in China? _ A. He was the first Chine

10、se student admitted to the Paris Music ConservatoryB. He met difficulties when trying to return to ChinaC. He joined the war of Resistance against Japanese AggressionD. His masterpiece inspired many people to fight against Japanese3. How was the movie made? _ A. It was set in Kazakhstans Nazarbayev

11、UniversityB. It was directed by the CEO of Shinework PicturesC. It was inspired by Chinese President Xis speech in 2003D. It focused on how he became a great musicianBAmerican Anai Espinoza is in the eighth grade This summer, she took part in a summer dance program called AileyCamp Each morning, she

12、 and other campers would say several phrases together Her favorite is this: I am in control Espinoza said, It makes me believe I have the power to choose the right thing AileyCamp was created in 1989 in Kansas City, Missouri by world-famous dancer and director Alvin Ailey About 1,000 students in 10

13、U S states take part in AileyCamp every year It is a free, six-week program, especially aimed at young people in financial need or who have school, social or family difficulties In addition to dance, the camp introduces students to visual arts, creative writing and other communication skills, It als

14、o teaches them how to eat well, solve conflicts and become leaders, notes the camps website Dianne Caroll Sales directs the AileyCamp in Atlanta, Georgia When the camp is over, the citys professional ballet company offers 10 students a full-tuition scholarship for a year of training The scholarship

15、can be renewed Kameron Davis received one of those scholarships when he was a young man He trained with the Atlanta Ballet for three years Then he became a dance teacher Davis said he does not think his mother could have paid for dance classes without the scholarship Davis said children at school ma

16、de fun of him when he began dancing AileyCamp, he said, offered him a safe place and increased his confidence Today, he enjoys giving back to the program by helping new campers build their confidence, too Its an open door to finding new things, doing new things, Davis said When I got to AileyCamp, i

17、t just reassured me that, Hey, its okay Everybody is different You shouldnt be judged by what you do just because not a lot of people do it 4. What is special about AileyCamp? _ A. It was set up in MissouriB. Its founder was a famous dancer and directorC. It was free of chargeD. It was intended for

18、the poor young people who had troubles in life5. Which of the following word can replace the underlined word in paragraph four? _ A. comfortB. warnC. teachD. persuade6. What can be inferred according to Kameron Davis? _ A. He got the scholarship because he was good at the Atlanta BalletB. He believe

19、d his mother would pay for his dance class from the very beginningC. He was grateful for AileyCampD. He often played jokes on his students when teaching them to danceCWhen one of your car tires goes flat there are two things you can do, you can complain and change it or, if you dont have a spare, st

20、and helplessly beside the road and hope someone comes to your rescue Now comes a third choice, called Quickwheel It is designed to get disabled motorists rolling again as quickly as possible Quickwheel is basically a tiny emergency trailer-complete with three tough little wheels of its own-that supp

21、orts the flat tire and enables the motorists to drive to a service station without losing much lime or expending much energy The product is made in the US Company, Quickwheel Inc of Greenwich, Connecticut According to the firms president, Robert Bockweg, the product meets each of the major worries t

22、hat customers relate with flat tires: safe, lost time and physical labor To use it motorists simply unfold the product to its fully extended position, set it in front of the disabled lire, drive the car onto the Quickwheels ramp (斜板)and fix a special safety strap over the tire The tire is then locke

23、d in Quickwheel s metal frame Its three wheels do the rest of the work According to Quickwheel Inc its product can be driven for miles at the speed of up to 45 miles per hour without any noticeable change in the vehicles braking or steering operationThe company also says that it can be used on just

24、about any type of car, jeep, mini-van or trailer (拖车) Bockweg says that Quickwheel will be sold first in the United States, at a price of 150 dollars Sales agreements now being talked over should make the product ready for use in Japan, Canada and Western Europe in the near future7. What is the func

25、tion of the first paragraph? _ A. Arousing the readers interestB. Attracting the readers attentionC. Introducing the topicD. Summarizing the passage8. What may the person whose car goes flat not worry about? _ A. MoneyB. safetyC. LaborD. Time9. Which of the following is true about Quickwheel? _ A. Q

26、uickwheel can run as fast as an ordinary carB. Quickwheel is easy to operateC. Quickwheel has already been sold in Western EuropeD. Quickwheel is too expensive and many people cant afford it10. The purpose of passage is to _ A. show the readers how to deal with flat tiresB. explain how to operate Qu

27、ickwheelC. tell the readers where to get help after getting a flat tireD. introduce a product when getting a flat tire二、阅读七选五(本大题共5小题,共10.0分)One of my earliest memories was watching my mom talk on our old phone (1) When she left the room, I slowly walked over to the phone and stared at it for a whil

28、e I was wondering how she managed to talk with someone she couldnt see That was a long time ago (2) Then came computers and smartphones, These days I can send an e-mail around the world in a second My daughters smartphone has a hundred apps and a dozen social media accounts She stores all of her inf

29、ormation in a mysterious place known as the cloud, where she can take it out at any time It seems that we are more connected in this world than ever before However, what bothers me is that we rarely associate with each other nowadays Few take the time to talk face to face (3) It seems as if the most

30、 connected generations are also the loneliest Dont let technology take our time and ruin our life Make the time to meet, to pray and to communicate with each other (4) Have a long conversation with the phones off and the hearts on Connect offline as well as online Remember that we are here to love e

31、ach other, help each other and make this world a better place When your technology can help to do these things, then use it (5) ALater, we had mobile phones that could be carried around the room BTake a walk on the beach with a friend CSmartphones have both advantages and disadvantages DWe should co

32、mmunicate with each other with phones off E But when it cant, turn it off F Instead of looking into the eyes of our loved ones, we stare at our screens G I was fascinated that she could talk to someone who wasnt actually in the room with her11. A. AB. BC. CD. DE. EF. FG. G12. A. AB. BC. CD. DE. EF.

33、FG. G13. A. AB. BC. CD. DE. EF. FG. G14. A. AB. BC. CD. DE. EF. FG. G15. A. AB. BC. CD. DE. EF. FG. G三、完形填空(本大题共20小题,共30.0分)LoAnna and her kids were playing outside on a sunny Saturday Suddenly LoAnna heard a(16)sound She(17) outside to see mud sand, and rocks thundering down the hill She phoned her

34、 husband Kris(18) and Kris sped back home But traffic had come to a(19) Kris had to run Suddenly, he heard a woman screaming for help As he(20) the sound through mud he only saw an arm reaching up, holding a boy Kris kept her talking while(21) the wood, metal trapping the mother and child Finally, h

35、e was able to(22) the baby By this time, other citizens had made it(23) the site With others taking the lead in (24) the woman, Kris continued his way home Soon, he heard a(n)(25) moan (呻吟)from the ruins again The man buried was about twice Kris weight and,(26), hed have to wait for more help Hearin

36、g a helicopter above, Kris climbed up on the roof, and led a(27) to the trapped man Once the rest of the helicopter crew arrived, Kris left to find his(28) Hours later, Kris reached home His truck was(29), and so were LoAnna and the others He(30) cars and houses nearby to find other(31),and then wal

37、ked back to the rescue team Not long after he arrived, his truck came into sight LoAnna(32)and ran to him He hugged her(33) and spoke with relief, Lets go home Over the next several weeks, 43 bodies were discovered Just nine survivors were(34)pulled from the mud on that day Kris was(35) by the Red C

38、ross for his heroic deeds16. A. sharpB. smallC. hugeD. frightening17. A. rushedB. wanderedC. jumpedD. walked18. A. immediatelyB. accidentallyC. cautiouslyD. deliberately19. A. headB. stopC. conclusionD. point20. A. recordedB. appreciatedC. analyzedD. followed21. A. setting asideB. taking offC. pulli

39、ng awayD. giving out22. A. feedB. freeC. comfortD. treat23. A. aroundB. throughC. overD. to24. A. rescuingB. helpingC. servingD. feeding25. A. frighteningB. awkwardC. annoyingD. painful26. A. howeverB. thereforeC. moreoverD. anyway27. A. rescuerB. driverC. conductorD. operator28. A. partnersB. shelt

40、erC. familyD. belongings29. A. abandonedB. loadedC. goneD. dirty30. A. replacedB. checkedC. movedD. repaired31. A. neighborsB. rescuersC. volunteersD. survivors32. A. pulled outB. pulled overC. pulled inD. pulled through33. A. violentlyB. gentlyC. softlyD. tightly34. A. accidentallyB. willinglyC. lu

41、ckilyD. easily35. A. recognizedB. employedC. promotedD. greeted四、语法填空(本大题共1小题,共15.0分)36. There are various reasons why people write poetry Some poems tell a story (1) describe something in a way that will give the reader a strong (2) ( impress) Others try (3) ( convey) certain emotions Poets use man

42、y different (4) ( form) of poems to express (5) (they) In this text, however, we will look (6) a few of the simpler forms Some of the first poetry (7) ( write) in English is nursery rhymes Children learned these when they were very young Nursery rhymes like (8) one on the right arc still a common ty

43、pe of childrens poetry They delight small children (9) they have strong rhythm, rhyme and a lot of repetition This (10) ( make) them easy to learn and recite By playing with the words in nursery rhymes, children learn about language五、书面表达(本大题共1小题,共15.0分)37. 假定你是李华你的美国笔友Tom打算来你所在的学校学习,想提前了解一些你校学习和生活中

44、的申情,请给他写封回信并介绍相关情况主要内容:1天气和气候,交通情况,饮食习惯2学习的课程注意: 1如数100左右2可以适当增加细节,以使行丈连贯3开头和结尾已为你写好,不计入词数英语试卷答案和解析1.【答案】【小题1】B【小题2】A【小题3】B【解析】1B细节理解题根据第二段的第一句AboutChinesecomposerXianXinghai,thefilmisthefirstcoproductionbetweenstudiosinChinaandKazakhstan这部关于中国作曲家冼星海的电影,是中哈两国电影制片厂的第一部合拍作品,可知它的特别之处是这是中国和哈萨克斯坦之间制作的第一部

45、电影故选B 2A细节理解题根据第三段的第一句XianXinghaiwasthefirstChinesestudentadmittedtotheParisMusicConservatoryAhouseholdnameinChina,heisbestknownforhisYellowRiverCantata,apatriotic(爱国的)workthatinspirednumerousChineseduringtheWarofResistanceagainstJapaneseAggression(1931-45)冼星海是第一个被巴黎音乐学院录取的中国学生,在中国家喻户晓,他最著名的作品是黄河大合唱

46、,这是一部在抗日战争时期(1931-1945年)鼓舞了无数中国人的爱国主义作品,可知出名且家喻户晓是因为他是第一个被巴黎音乐学院录取的中国学生故选A 3B细节理解题根据第四段第一句accordingtoShenJian,executiveproducerofthefilmandtheCEOofShineworkPictures,thestudiobehindthefilm据该片执行制片人、电影幕后工作室Shine work Pictures首席执行官沈健介绍,可知这是由Shinwork Pictures的首席执行官执导的,故选B本文讲述了冼星海的经历以及作品阅读理解考察学生的细节理解和推理判断

47、能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断4.【答案】【小题1】D【小题2】A【小题3】C【解析】1D细节理解题根据文章第二段It is a free, six-week program, especially aimed at young people in financial need or who have school, social or family difficulties这是一个免费的,为期六周的项目,特别针对有经济需要或有学校,社会或家庭困难的年轻人可知爱力

48、营的特别之处是它是为生活中遇到困难的贫穷年轻人准备的;故选D 2A词义猜测题根据文章第四段WhenIgottoAileyCamp,itjust reassuredmethat,当我到了艾雷坎普,它只是让我确信,可知意为安慰;故选A 3C细节理解题根据文章第四段AileyCamp, he said, offered him a safe place and increased his confidence Today, he enjoys giving back to the program by helping new campers build their confidence, too他说

49、,给了他一个安全的地方,增加了他的信心今天,他喜欢通过帮助新的露营者建立他们的信心来回馈这个项目可知Kameron Davis他很感激爱力营;故选C本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了爱力营的特别之处是它是为生活中遇到困难的贫穷年轻人准备的,这些人后来也回报这个组织考察学生的推理判断能力和联系上下文的的能力,在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断此类的填空题一定要联系上下文,根据上下文的内容加上自己的理解,再作出正确的判断7.【答案】【小题1】A【小题2】A【小题3】B【小题4】D【解析】AABD 1A主旨大意题从第一段内容得知,

50、本段主要是引起读者的兴趣,介绍新产品Quickwheel故选A 2A细节理解题从文章第二段最后一句Accordingtothefirmspresident,RobertBockweg,theproductmeetseachofthemajorworriesthatcustomersrelatewithflattires:safe,losttimeandphysicallabor该产品满足了消费者对爆胎的每一个主要担忧:安全、时间损失和体力劳动可知金钱不是汽车抛锚的人所担心的,故选A 3B细节理解题根据第三段的1,2,3,句Touseitmotoristssimplyunfoldtheprodu

51、cttoitsfullyextendedposition,setitinfrontofthedisabledlire,drivethecarontotheQuickwheelsramp(斜板)andfixaspecialsafetystrapoverthetireThetireisthenlockedinQuickwheelsmetalframe驾驶者只需将产品展开到完全伸展的位置,将其放在残疾的里尔面前,将汽车开到Quickwheel的坡道(斜板)上,并在轮胎上固定一个特殊的安全带然后将轮胎锁在Quickwheel的金属框架中可知快速轮易于操作故选B 4D细节理解题A、向读者展示如何处理爆胎

52、;B、解释如何操作Quickwheel;C、告诉读者爆胎后到哪里寻求帮助;D、当轮胎漏气时,介绍一种产品根据第一段最后一句Nowcomesathirdchoice,calledQuickwheelItisdesignedtogetdisabledmotoristsrollingagainasquicklyaspossible现在又有了第三种选择,叫做Quickwheel,它的设计目的是让汽车抛锚的驾驶者尽快再次开启可知通篇文章主要是介绍一种新的产品 - Quickwheel故选D本文介绍了一种新的产品 - Quickwheel阅读理解考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文

53、章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断11.【答案】【小题1】G【小题2】A【小题3】F【小题4】B【小题5】E【解析】1-5 GAFBE 1G细节理解题根据前文Oneofmyearliestmemorieswaswatchingmymomtalkonouroldphone 我最早的记忆之一是看着妈妈用我们的旧电话聊天可知此处应填我被她能和一个不在房间里的人说话而深深吸引住了 故选G 2A细节理解题根据下文Thencamecomputersandsmartphones,ThesedaysIcansend

54、ane-mailaroundtheworldinasecond 然后是电脑和智能手机,现在我可以在一秒钟内发送一封电子邮件到世界各地可知此处应填后来,我们有了可以随身携带的手机 故选A 3F细节理解题根据前文 However,whatbothersmeisthatwerarelyassociatewitheachothernowadaysFewtakethetimetotalkfacetoface然而,困扰我的是,我们现在很少联系很少有人花时间面对面交谈可知此处应填 我们盯着屏幕,而不是看着亲人的眼睛故选F 4B推理判断题根据前文 Makethetimetomeet,toprayandtoco

55、mmunicatewitheachother腾出时间来见面、祈祷和交流可知此处应填 和朋友在海滩上散步故选B 5E推理判断题根据前文Whenyourtechnologycanhelptodothesethings,thenuseit当你的技术可以帮助做这些事情的时候,那么就使用它 可知此处应填 但是当它不能的时候,就把它关掉故选E本文反应了一个社会现象,人们过多的使用电子设备,而忽视了人与人之间面对面的交流,所以作者建议适时关掉电子设备,与家人和朋友面对面的谈心此题主要考查学生的细节理解和推理判断能力做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确选择在做推理判断题时不要以个人

56、的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断16.【答案】【小题1】A【小题2】A【小题3】A【小题4】B【小题5】D【小题6】C【小题7】A【小题8】D【小题9】A【小题10】D【小题11】B【小题12】A【小题13】C【小题14】C【小题15】B【小题16】D【小题17】B【小题18】D【小题19】C【小题20】A【解析】1-5AAABD 6-10 CADAD 11-15BACCB1 6-20DBDCA 1 A考查形容词A sharp尖锐的; B small小的; Chuge 巨大的;D frightening 害怕的突然听到了尖锐的声音所以选A 2A考查动词Arushe

57、d 冲出来;Bwandered 徘徊;Cjumped跳; D walked 走路句意是突然,LoAnna听到巨大的声音,她冲(rush)到外面看到一大片泥土,沙子和岩石在山丘上轰鸣故选A 3A考查动词辨析Aimmediately 立刻;Baccidentally偶然地; Ccautiously 谨慎地;D deliberately 故意地她立刻给他丈夫打电话,所以选 A 4B考查名词Ahead 听到;Bstop 停止;Cconclusion结论; D point点本句句意是她立即( immediately)打电话给克里斯,克里斯加速回家根据下句Krishadtorun可知克里斯必须跑说明公共汽

58、车停止(stop)了,故选B 5D考查动词Arecorded 纪录;Bappreciated 欣赏;Canalyzed分析; D followed跟随本句Ashe(5)thesoundthroughmud,heonlysawanamreachingup,holdingaboy句意是当他跟随(followed)泥泞的声音时,他只看到一个男孩伸出手来,故选 D 6C考查短语Asetting aside 收拾;Btaking off 起飞;Cpulling away 拉开;D giving out散发本句 Kriskepthertalkingwhile(6)thewood,metaltrapping

59、themotherandchild句意是克里斯在拉开(pull away)木头的同时继续讲话,金属困住了母亲和孩子故选C 7A考查动词Afeed喂养; Bfree 使自由;Ccomfort 安慰;D treat 对待本句Finally,hewasableto(7)thebaby句意是最后,他让宝宝得到了自由(free)故选A 8D考查介词Aaround 在周围;Bthrough 穿过;Cover 在上方;D to 到达本句Bythistime,othercitizenshad(48)ittothesite句意是此时,其他公民已经成功到达现场所以用介词to故选D 9A考查动词Arescuing营

60、救; Bhelping帮助; Cserving服务; D feeding 喂养本句句意是克里斯带着(lead)其他人率先抢救该女子,继续回家故选A 10D考查形容词Afrightening 害怕的;Bawkward可怕的; Cannoying恼人的; D painful痛苦的本句句意是不久,他又从废墟上听到了一声痛苦的(painful)呻吟故选D 11B考查副词Ahowever 然而;Btherefore因此; Cmoreover 而且;D anyway无论如何本句 ThemanburiedwasabouttwiceKrisweightand,(11),hedhavetowaitformore

61、help句意是这名被埋葬的男子大约是克里斯的两倍,因此(therefore)他必须等待更多的帮助故选B 12A考查名词Arescuer救援人员; B driver 司机;Cconductor指挥者; D operator操作者带领救援人员到达被困人的身边,故选 A 13C考查名词 Apartners 伙伴;B shelter 庇护人员;Cfamily 家人;D belongings财产句意是一旦其余的直升机机组人员到达,克里斯离开去找他的家人( family)故选C 14C考查动词Aabandoned遗弃; B loaded 下载;Cgone 没了;D dirty脏的本句Histruckwas

62、(14),andsowereLoAnnaandtheothers句意是他的卡车不见了(gone),LoAnna和其他人也一样故选C 15B考查动词Areplaced 代替;Bchecked检查; Cmoved移动; D repaired修理本句He(15)carsandhousesnearbytofindother(56)andthenwalkedbacktotherescueteam句意是他检查(check)附近的汽车和房屋,找到其他幸存者,然后走回救援队故选B 16D考查名词Aneighbors 邻居;Brescuers 救援人员;Cvolunteers 志愿者;D survivors幸存

63、者本句He(15)carsandhousesnearbytofindother(56)andthenwalkedbacktotherescueteam句意是他检查附近的汽车和房屋,找到其他幸存者(survivors),然后走回救援队故选D 17B考查短语Apulled out 拉出来;Bpulled over 靠边停车;Cpulled in 拉进来,拉拢;D pulled through 康复本句Notlongafterhearrived,histruckcameintosight句意是他到达后不久,他的卡车就出现了故选B 18D考查副词Aviolently暴力地; Bgently温柔地; C

64、softly 柔软地;D tightly 紧紧地本句Hehuggedhertightlyandspoke(18),Letsgohome句意是他紧紧拥抱她,松了一口气(with relief)说:我们回家吧故选D 19C考查副词Aaccidentally 意外地;Bwillingly 乐意地;Cluckily 幸运地;D easily 容易地本句Overthenextseveralweeks,有九个人幸运地从泥浆中拉出来,故选 C 20A考查动词Arecognized认出; Bemployed 雇佣;Cpromoted晋升; D greeted问候本句Kriswas(60)bytheRedCro

65、ssforhisheroicdeeds句意是克里斯因其英雄事迹而获红十字会承认(recognize)故选A本文主要讲述Kris在灾难中救了不认识的人和家人,因其英雄事迹而获红十字会承认做完型填空首先要通读全文,了解大意一篇完形填空的文章有许多空格,所以,必须先通读一至两遍,才能大概了解文章的内容千万不要看一句,做一句其次要逐句分析,前后一致选择答案时,要考虑整个句子的内容,包括搭配、时态、语法等答案全部填完后,再通读一遍文章,检查是否通顺流畅了,用词得当,意思正确36.【答案】【小题1】or【小题2】impression【小题3】to convey【小题4】forms【小题5】themselv

66、es【小题6】at【小题7】written【小题8】the【小题9】because【小题10】makes【解析】1 or考查连词句意:有些诗讲故事或描写某事的方式会给读者留下深刻的印象,由此可知前后句子之间是选择关系,因此要用连词or 2 impression考查名词不定冠词a后要用名词形式 3to convey考查不定式句意:其他的诗试图传达某些情感,try to do sth意为试图做某事 4 forms考查名词单复数form在这里是可数名词,意为形式,根据前面的many different 可知此处要用复数形式 5themselves考查反身代词此处表示表达他们自己,因此要用反身代词th

67、emselves 6at考查介词及固定短语句意:然而,在本文中,我们将讨论一些简单的形式,look at意为看,考虑 7 written考查非谓语动词此处用非谓语动词作后置定语修饰the first poetry,它们之间是被动关系,因此要用过去分词 8 the考查冠词此处用定冠词the表示特指右边的那首诗 9because考查连词句意:它们让孩子们很高兴,因为他们有很强的节奏,押韵和大量的重复,由此可知前后句子之间是因果关系,因此填because 10 makes考查主谓一致this是主语,且表示一般情况,因此谓语动词要用单数第三人称文章讲述了诗歌的一种形式:童谣小孩子们都会练习他们,很有韵

68、律,朗朗上口,是孩子们学习语言的一种方式考查语法填空语法填空主要考查了用单词或短语的适当形式填空做本题的关键是在理解短文的基础上,灵活运用所学的基础知识本题考到的知识点有:固定的短语,词类的转换,名词的复数形式,副词以及祈使句的用法等因此,这就需要在平时的学习中,牢固掌握各语言点及一些语法知识37.【答案】Dear Tom, I am glad to hear that you will come to China for studyNow please allow me to tell you something different here(点明书信目的) To begin with,th

69、e four seasons are distinctSpring here is dry,short and it is often windyIn summer,it is hot and rains sometimesCool autumn is our favourite seasonOur city usually has a long and cold winter with some snowWhats more,the food here is particularly attractive since we have all kinds of meats and vegeta

70、bles cooked in very traditional and special ways(高分句型一)(天气和气候,交通情况,饮食习惯) It lies in downtown Beijing,where many buses and subways are available(高分句型二)It offers a series of training courses during the winter vacation either from January 10 to January 25 or from February 10 to February 25(学习的课程) Looki

71、ng forward to your coming(期盼回复) Yours faithfully, Li Hua【解析】Whats more,the food here is particularly attractive since we have all kinds of meats and vegetables cooked in very traditional and special ways(高分句型一) 句子里,Whats more表示更重要的是;since 引导原因状语从句we have all kinds of meats and vegetables cooked in v

72、ery traditional and special ways 更重要的是,这里的食物特别诱人,因为我们有各种各样的肉和蔬菜,用非常传统和特殊的方式烹饪 It lies in downtown Beijing,where many buses and subways are available(高分句型二)本句是一个定语从句,先行词是北京,在定语从句中做状语,所以用where来引导 它位于北京市中心,那里有很多公共汽车和地铁英语写作是一项主观性较强的测试题它不仅考查学生的写作基础而且还考查学生在写作过程中综合运用语言的能力在撰写时要注意主谓语一致,时态呼应,用词贴切等要提高英语写作水平,需要两方面的训练:一是语言基础方面的训练,要有扎实的造句、翻译等基本功,即用词法、句法等知识造出正确无误的句子;二是写作知识和能力方面的训练以掌握写作方面的基本方法和技巧

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1