收藏 分享(赏)

2021-2022新教材高中英语 课时检测18 Unit 5 Music Period 2(含解析)新人教版必修第二册.doc

上传人:a**** 文档编号:459667 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:7 大小:35KB
下载 相关 举报
2021-2022新教材高中英语 课时检测18 Unit 5 Music Period 2(含解析)新人教版必修第二册.doc_第1页
第1页 / 共7页
2021-2022新教材高中英语 课时检测18 Unit 5 Music Period 2(含解析)新人教版必修第二册.doc_第2页
第2页 / 共7页
2021-2022新教材高中英语 课时检测18 Unit 5 Music Period 2(含解析)新人教版必修第二册.doc_第3页
第3页 / 共7页
2021-2022新教材高中英语 课时检测18 Unit 5 Music Period 2(含解析)新人教版必修第二册.doc_第4页
第4页 / 共7页
2021-2022新教材高中英语 课时检测18 Unit 5 Music Period 2(含解析)新人教版必修第二册.doc_第5页
第5页 / 共7页
2021-2022新教材高中英语 课时检测18 Unit 5 Music Period 2(含解析)新人教版必修第二册.doc_第6页
第6页 / 共7页
2021-2022新教材高中英语 课时检测18 Unit 5 Music Period 2(含解析)新人教版必修第二册.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 5Period 2. 阅读理解AWhen the natural climate changes due to global warming, it can surely affect seals. The majority of them live in the Antarctic region, so as the ice is melting, their natural habitat can be seriously affected. These changes dont take place overnight. They can be the result of ma

2、ny years of additional temperatures in the area. The seals then have to find ways to adapt. Seals depend on the cool air currents to bring plenty of food for them. When the temperatures get higher there is less and less food and the seal population starts to shrink. Mothers arent healthy enough to f

3、eed their babies. Many of them end up abandoned as the mothers have to leave to find their own source of food. The fact that their desire to produce young can be changed by the warmer temperatures is frightening, too. It is also believed that the warmer temperatures can allow different diseases and

4、viruses to attack the seals. This is a huge concern as they can rapidly wipe out huge numbers of seals out there. However, these changes in climate and temperature arent all bad for other species of seals. Scientists have found that those living in warmer climates are producing more young due to the

5、 changes. Research also shows that the females are moving further to find food and water. When they are out of the reach of the governing males, they are more willing to accept the moves of other males in the group. This is good news too because it means that there will be more selection in the gene

6、 pool(基因库)for future generations. It can help the seals as a species adapt to change in their natural environment more easily. The climate change problem for seals is directly linked to humans. When we take action to change what we let out into the environment, we will make positive changes for the

7、seals. However, it is going to take a very long time to reverse (彻底改变)the effects of what has already been done. 【语篇概述】本文主要介绍了气候变暖对南极地区海豹的影响。1. What does the author regard climate changes for seals as?A. A double-edged sword. B. An unavoidable disaster for existence. C. A mirror of evolution. D. A r

8、equirement for more choice in the gene pool. 【解析】选A。推理判断题。文章第一至三段介绍了气候变暖对南极地区海豹的负面影响, 第四、五段介绍了气候变暖对其他海豹种类的正面影响。由此可知, 在作者看来, 气候变暖对海豹既有利又有弊, 是把双刃剑。2. What will happen to the seals in warmer climates?A. Their number will be on the increase. B. The female seals will be in the lead. C. Their genes will c

9、hange a great deal. D. The females will keep away from the males. 【解析】选A。细节理解题。根据第四段中的“. . . those living in warmer climates are producing more young due to the changes. ”可知, 生活在更温暖地区的海豹会因为天气变暖而繁殖更多的幼崽。换言之, 它们的数量会增加。3. Which of the following can be the best title for the text?A. The Importance of Pr

10、otecting SealsB. Seals Adaptation to Climate ChangeC. How Climate Change Affects SealsD. Why Are Seals Becoming Less and Less【解析】选C。主旨大意题。根据全文可知, 本文介绍了气候变暖对南极地区海豹的负面影响和正面影响, 因此C项“气候变化如何影响海豹”可概括全文的主旨。BCan you imagine a world without music? Studies show that public schools across the country are cutti

11、ng back on music classes to save money. Worse, some schools have never had music classes to begin with. But without them, students academic growth and emotional health could suffer. In fact, music classes are necessary for all students in schools. Recent studies by Brown University have shown that s

12、tudents who received music education classes were better in math and reading skills than those without music classes. Another study by The College Board found that students taking music and art classes got higher points. Students academic success seems to depend on their taking part in music educati

13、on. Music programs in public schools also help to add to a students sense of pride and self-confidence. Teens today have too many learning tasks. Besides, they have family problems, self-confidence problems, relationship troubles, and choices about drugs and alcohol. All of these can stop academic s

14、uccess, but music education can help. A study by The Texas Commission on Drug and Alcohol Abuse found that students who took part in school music programs were less likely to turn to drugs. Music programs encourage students to work together to produce an excellent performance. Music crosses language

15、, class, cultural and political boundaries (界限). Music allows students from different countries to connect. For example, at a school talent show, a new Japanese student played a piano duet (二重奏) with an American classmate. Although they could not communicate verbally (口头上), they were able to read th

16、e music in order to play the duet. Two students from different cultures worked as a team with self-confidence and common purpose through music. The gift of music is priceless. We need to be sure to have necessary music classes for all students. The world is losing its music, and putting music into s

17、chools is the first step to get it back. 【语篇概述】本文是一篇说明文。作者结合目前很多学校不重视音乐课这一现象, 提出音乐课对于孩子们身心等多方面的益处, 突出本文的目的即呼吁学校让音乐课回归课堂。4. Education with music classes could _. A. waste a lot more money from parentsB. help students improve their school workC. lead to a lot of emotional problems easilyD. have a bad

18、influence on the quality of education 【解析】选B。细节理解题。根据第一段中的“But without them, students academic growth and emotional health could suffer. In fact, music classes are necessary for all students in schools. ”可知, 音乐对于所有学生是必要的, 可以帮助学生提高他们的学习成绩。5. The two studies seem to show that _. A. students with great

19、 success attended music lessonsB. not all students took part in music lessonsC. music plays an important role in students successD. students having music classes are better in all lessons 【解析】选C。细节理解题。根据第二段整体内容尤其是最后一句“Students academic success seems to depend on their taking part in music education.

20、 ”可知, 音乐在学生的成功中扮演着重要的角色。6. The example in Paragraph 4 mainly suggests that _. A. Japan has a good international relationship with AmericaB. different cultures have different styles of musicC. music makes cross-border communication possibleD. Japanese and American students are good at playing the pia

21、no 【解析】选C。细节理解题。根据第四段第一句“Music crosses language, class, cultural and political boundaries. ”可知, 音乐能够跨越语言、阶级、文化和政治界限, 使人们做到无国界沟通交流。7. What is the best title for the text?A. Musica bridge to understandingB. How to get music backC. The importance of listening to musicD. Music education in schools【解析】选D

22、。主旨大意题。根据第一段最后一句“In fact, music classes are necessary for all students in schools. ”和最后一段最后一句“The world is losing its music, and putting music into schools is the first step to get it back. ”可知, 本文讲述的是学校中的音乐教育。. 完形填空The accident happened on a September night in 2013. A vehicle struck my car from beh

23、ind 1 I was driving home. At the hospital, the doctors 2 I was a quadriplegic(四肢瘫痪者) and told me I wasnt going to be able to move anything from my neck down. I had lost the 3 of almost every muscle and was very weak. I realized that my life was 4. My head 5 like a heavy ball and I couldnt hold it up

24、. I was unable to use a phone, and unable to feed or wash myself. I couldnt grasp anything: a fork or spoon was too 6 to pick up. However, I saw a glimpse of 7 and was inspired by other patients with 8 like mine in the recovery center. The first year was slow and I didnt see much 9. But I had to lea

25、rn to be patient with myself and to enjoy every 10going forward. I was determined to walk again, so giving up was no longer a(n) 11. I struggled hard on my recovery(康复) and still do to this day. Im now moving my legs and arms on my own, doing things like swimming and yoga. All of this is 12 my docto

26、rs wrong, and is turning the page from the impossible to the possible. My family, friends and team encourage me to 13 to work harder. I believe that this difficulty is an opportunity to grow and become stronger. Im sure my story will inspire others not to 14. If I learned one 15 from my car accident

27、, its this: Never give up on hope. 【语篇概述】本文是一篇记叙文, 讲述了作者在车祸中严重受伤, 医生下结论说他将四肢瘫痪, 经过一年的阴霾后, 作者受到其他病人的鼓舞决心重新站起来, 最终他成功了, 他从这场车祸中学到最宝贵的一课就是永不放弃希望, 并希望自己的故事能鼓舞别人不要放弃。1. A. whileB. afterC. beforeD. because【解析】选A。while当时;after在之后;before在之前;because因为。根据本空后的“I was driving home. ”可知, 正开车回家时, 我的车被追尾了, 故A选项切题。2

28、. A. guessedB. experimented C. concludedD. showed【解析】选C。guessed猜想; experimented试验;concluded下结论;showed展示。根据本空后的“I was a quadriplegic and told me. . . ”可知, 医生定论(conclude)我四肢瘫痪。3. A. useB. sightC. touchD. contact【解析】选A。use使用;sight视力;touch触摸;contact联系。根据本空后的“of almost every muscle and was very weak”可知,

29、由于肌肉得不到使用(use)而变得非常无力。4. A. wrongB. simpleC. impossibleD. different【解析】选D。wrong错误的;simple简单的;impossible不可能的;different不同的。瘫痪的我意识到自己的生活和以前不一样(different)了。5. A. lookedB. shookC. heldD. felt【解析】选D。looked看;shook摇晃;held握;felt感觉。根据本空后的“like a heavy ball and I couldnt hold it up”可知, 我感觉(feel)自己的头就像一个沉重的球, 抬

30、不起来。6. A. heavyB. strangeC. smallD. large【解析】选A。heavy沉重的;strange奇怪的;small小的;large大的。根据本空前的“I couldnt grasp anything”可知, 一个叉子或勺子对我来说都太沉(heavy)了, 拿不起来。7. A. courageB. hopeC. futureD. happiness【解析】选B。courage勇气;hope希望;future未来;happiness快乐。根据本空后的“inspired by other patients”可知, 受其他病人的鼓舞, 我看到了一线希望(hope)。8.

31、 A. fearsB. embarrassmentsC. shortcomingD. injuries【解析】选D。fears恐惧;embarrassments尴尬;shortcoming缺点;injuries伤痛、受伤。根据本空后的“like mine in the recovery center”可知, 康复中心的这些人和我一样都是受了伤(injury)。9. A. movementB. successC. progressD. influence【解析】选C。movement移动、运动;success成功;progress进步;influence影响。根据本空前的“The first y

32、ear was slow and I didnt see much”可知, 第一年恢复很慢, 我看不到太大的进展(progress)。10. A. momentB. sightC. resultD. sign【解析】选A。moment时刻;sight视力;result结果;sign记号。我必须学会对自己有耐心并享受进步的每一个瞬间(moment)。11. A. methodB. choiceC. introductionD. aim【解析】选B。method方法;choice选择;introduction介绍;aim目的。根据本空前的“I was determined to walk agai

33、n, so giving up was no longer a(n)”可知, 我决心重新站起来, 所以放弃不再是一种选择(choice)。12. A. testingB. pointingC. blamingD. proving【解析】选D。testing测试;pointing指出;blaming责备;proving证明。根据本空后的“my doctors wrong, and is turning the page from the impossible to the possible. ”可知, 这一切都证明(prove)了定论我四肢瘫痪的医生是错误的。13. A. continueB.

34、stopC. returnD. start【解析】选A。continue继续;stop停止;return返回;start开始。根据本空前的“My family, friends and team encourage me to”可知, 我的家人、朋友和团队都鼓励我继续(continue)努力。14. A. slow downB. give upC. carry onD. fall behind【解析】选B。slow down减速;give up放弃;carry on继续;fall behind落后。根据下文的“Never give up on hope. ”可知, 我相信我的故事会鼓励别人不要放弃(give up)。15. A. classB. storyC. experienceD. lesson【解析】选D。class班级;story故事;experience经历;lesson课、教训。根据本空后的“Never give up on hope. ”可知, 我从这场车祸中学会的最重要的一课(lesson)就是永不放弃希望。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1