收藏 分享(赏)

2021-2022新教材高中英语 Unit 4 History and Traditions 单元检测(含解析)新人教版必修第二册.doc

上传人:a**** 文档编号:459643 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:21 大小:148.50KB
下载 相关 举报
2021-2022新教材高中英语 Unit 4 History and Traditions 单元检测(含解析)新人教版必修第二册.doc_第1页
第1页 / 共21页
2021-2022新教材高中英语 Unit 4 History and Traditions 单元检测(含解析)新人教版必修第二册.doc_第2页
第2页 / 共21页
2021-2022新教材高中英语 Unit 4 History and Traditions 单元检测(含解析)新人教版必修第二册.doc_第3页
第3页 / 共21页
2021-2022新教材高中英语 Unit 4 History and Traditions 单元检测(含解析)新人教版必修第二册.doc_第4页
第4页 / 共21页
2021-2022新教材高中英语 Unit 4 History and Traditions 单元检测(含解析)新人教版必修第二册.doc_第5页
第5页 / 共21页
2021-2022新教材高中英语 Unit 4 History and Traditions 单元检测(含解析)新人教版必修第二册.doc_第6页
第6页 / 共21页
2021-2022新教材高中英语 Unit 4 History and Traditions 单元检测(含解析)新人教版必修第二册.doc_第7页
第7页 / 共21页
2021-2022新教材高中英语 Unit 4 History and Traditions 单元检测(含解析)新人教版必修第二册.doc_第8页
第8页 / 共21页
2021-2022新教材高中英语 Unit 4 History and Traditions 单元检测(含解析)新人教版必修第二册.doc_第9页
第9页 / 共21页
2021-2022新教材高中英语 Unit 4 History and Traditions 单元检测(含解析)新人教版必修第二册.doc_第10页
第10页 / 共21页
2021-2022新教材高中英语 Unit 4 History and Traditions 单元检测(含解析)新人教版必修第二册.doc_第11页
第11页 / 共21页
2021-2022新教材高中英语 Unit 4 History and Traditions 单元检测(含解析)新人教版必修第二册.doc_第12页
第12页 / 共21页
2021-2022新教材高中英语 Unit 4 History and Traditions 单元检测(含解析)新人教版必修第二册.doc_第13页
第13页 / 共21页
2021-2022新教材高中英语 Unit 4 History and Traditions 单元检测(含解析)新人教版必修第二册.doc_第14页
第14页 / 共21页
2021-2022新教材高中英语 Unit 4 History and Traditions 单元检测(含解析)新人教版必修第二册.doc_第15页
第15页 / 共21页
2021-2022新教材高中英语 Unit 4 History and Traditions 单元检测(含解析)新人教版必修第二册.doc_第16页
第16页 / 共21页
2021-2022新教材高中英语 Unit 4 History and Traditions 单元检测(含解析)新人教版必修第二册.doc_第17页
第17页 / 共21页
2021-2022新教材高中英语 Unit 4 History and Traditions 单元检测(含解析)新人教版必修第二册.doc_第18页
第18页 / 共21页
2021-2022新教材高中英语 Unit 4 History and Traditions 单元检测(含解析)新人教版必修第二册.doc_第19页
第19页 / 共21页
2021-2022新教材高中英语 Unit 4 History and Traditions 单元检测(含解析)新人教版必修第二册.doc_第20页
第20页 / 共21页
2021-2022新教材高中英语 Unit 4 History and Traditions 单元检测(含解析)新人教版必修第二册.doc_第21页
第21页 / 共21页
亲,该文档总共21页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、单元素养检测(四)(Unit 4)(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题;每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Flight 737 is being announced. Id better be on my way. Goodbye. Thanks for your hospitality. M: Youre welcome. Happy landing. 1. Whe

2、re are the speakers?A. At the airport. B. In a shop. C. At the railway station. 答案: AText 2W: Dont be nervous. Theyll simply measure your height and weight and then take your blood pressure. M: That doesnt sound too hard. I think Im ready for it. 2. What will the man have?A. A blood test. B. A job i

3、nterview. C. A physical examination. 答案: CText 3M: Its already August 6th. That means Grandma will come tomorrow, right?W: No. Shell come the day after tomorrow. M: Is that red dress a present for her?W: No. The black purse is for her. 3. Which is a present for the mans grandma?A. A black dress. B.

4、A black purse. C. A red dress. 答案: BText 4M: Hi, Joan! Do you plan to go into town soon?W: Sorry, Fred. I wasnt planning to, but if you need to go, I can take you. M: That would be great! My aunt Nancy is in hospital in town and I want to visit her. 4. Who is ill?A. Joan. B. Nancy. C. Fred. 答案: BTex

5、t 5M: Welcome back, madam. How did you find the drive? Its a bit different from your own car, isnt it?W: Well, I certainly liked the radio control. I always think Im going to have an accident every time I change stations in my car. 5. What has the woman done?A. She has changed her car for a new one.

6、 B. She has taken a new car for a test drive. C. She has finished recording a radio program. 答案: B第二节(共15小题;每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟;听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: Good morning, Hilton Hotel. Can I hel

7、p you?M: Good morning. Id like to book a single room with a bath. W: Im afraid the single room has been booked out. How about the double room with a bath?M: Thats OK. How much is the fee per night?W: $70. When will you arrive and leave, sir?M: From Monday, October 22nd to Friday, October 26th, for 4

8、 nights. 6. When will the man leave the hotel?A. On October 22nd. B. On October 25th. C. On October 26th. 答案: C7. How much will the man pay for the room?A. $ 70. B. $ 280. C. $400. 答案: B听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: Mr Cooper! I tried to make my own colors based on what you taught us in class yesterday.

9、It wasnt easy, though. Can you see it here? I wanted to make purple, but I didnt use quite enough blue. It turned out just kind of gray and boring. M: Well, I think it turned out great anyway! This is part of the fun of painting discovering what you can do with a little imagination, taking some risk

10、s, and trying to do new things. W: Thanks for your encouragement. M: Sometimes the most beautiful things result from artistic accidents. And Id say the same is true of almost all interesting things. 8. What did Mr Cooper teach the woman to do yesterday? A. Make different colors. B. Avoid artistic ac

11、cidents. C. Use her imagination more in her art. 答案: A9. What makes painting fun according to Mr Cooper?A. Trying new things. B. Taking fewer risks. C. Getting more encouragement. 答案: A听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Hello, this is Andrea. M: Hello, Andrea, this is Alex. I have some very good news for you

12、Miranda was very satisfied with you and let you be her assistant. Congratulations!W: Oh, thank you! Thats great!M: So, lets see. . . you can start on Monday, right?W: Um, SorryI am visiting my father in Baltimore. And because I dont live in New YorkIll need a couple of days to find a flat and move m

13、y things from Avon. M: Oh, well. . . then, in that case, what about Wednesday?W: OK, see you then!10. Why does the man call the woman?A. To tell her about her new job. B. To ask about her job program. C. To plan a meeting with her. 答案: A11. Who needs a new flat?A. Alex. B. Andrea. C. Miranda. 答案: B1

14、2. Where is the woman now?A. In Baltimore. B. In New York. C. In Avon. 答案: A听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: Now Cathy, do you know when the visitors from India are coming?W: We offered them three choices: the end of March, the middle of April and the beginning of May. Theyve chosen the earliest one which

15、is good actually with exams coming up in May. M: And how many visitors are coming? Did you say about 12?W: Yes, they said 12 at first, but reduced to the half this morning. M: Good, we have eight weeks to prepare, here are my suggestions. On the first day, a welcome party, then they can visit the sc

16、hools in the district on the second and third days. W: We forgot that this group wants to look at how computers are being used in the classroom. M: Exactly, so I want to ask Mr Goodman to give them a talk on this on the afternoon of the third day. W: That will be very nice. MAnd on the last day, the

17、y would do some sightseeing and we could take them on the tour of London but many of them may have already been there, and Scotland will be too far away. WWhy not take them for a walk along the coast, it should be interesting. MGood idea! Cathy, Im sure theyll like it. 13. When will the visitors com

18、e?A. In March. B. In April. C. In May. 答案: A14. How many visitors are coming?A. 8. B. 6. C. 12. 答案: B15. What will the visitors do on the second day?A. Go to a party. B. Attend a lecture. C. Visit the schools. 答案: C16. What will the visitors do on the final day?A. Visit London. B. Walk along the coa

19、st. C. Visit Scotland. 答案: B听第10段材料, 回答第1720题。Text 10M: At the beginning of the tour, we will start with the most important place in my town, which is the Plaza LeonThe Plaza Leon, which is more than 100 years old, is the gathering place for young people on Friday and Saturday nights, and for parent

20、s and children on Sunday afternoons. Four streets lead to the Plaza, which have wide sidewalks and are tree-lined. Hernandes Street, which was named after a famous writer born in the city, contains all of the food stores, fish markets, and vegetable stands. Fernando Street, which was named after an

21、educator, is where all of the government offices are housed. Via del Mar Street, whose roads are made of stones, is the only street which still has its old surface. Finally, we come to Horatio Street, on which there are two universities. One of them is the most famous university in my country. Thats

22、 why it is my favorite street of all. 17. What do we know about the Plaza Leon?A. Its a new building. B. Its a small town. C. Its a public place. 答案: C18. When do parents and children like going to the Plaza Leon?A. On Saturday nights. B. On Sunday afternoons. C. On Fridays and Saturdays. 答案: B19. W

23、hich street is known for its food shops and markets?A. Via del Mar Street. B. Fernando Street. C. Hernandes Street. 答案: C20. Why does the speaker like Horatio Street best?A. It has an old stone surface. B. It is named after a writer. C. It has a famous university. 答案: C第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题;每小

24、题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AWe traveled to Moscow for a river cruise(旅行). I had never been to Russia and my impressions of that country were formed by what I heard and saw on television and the newspaper. We were to be met at the airport by a driver who would then take us to t

25、he hotel as we decided to see Moscow before the cruise. We arrived on time, got our baggage and went to the gate, but no one was waiting and holding a sign with our names. We had the phone number of the driver and travel agency but no phone that would work in Russia. I noticed a young woman sitting

26、next to me with a cell phone so I asked her if she spoke English and she replied “yes”. Would she please call our driver, I would pay for the call. I asked. “No problem, ” she replied and called both numbers but no one answered. A Russian woman holding a sign with someones name on it, not ours, must

27、 have overheard this conversation and took the paper and called both numbers. Again, no one answered. She shrugged and sat down then her phone rang and in Russian she had a conversation. Then she started to tell me about the call, but in Russian. I said, “No Russian, English?” She said, “No English.

28、 Russian and Spanish. ” The young woman who had made the first call said she spoke Spanish. So the Russian woman relayed the information from our driver to the young woman in Spanish. Then the young woman told the information to me in English. The three of us looked at each other and realized what h

29、ad just happened and laughed and hugged each other. 【语篇概述】本文是记叙文, 讲述了一位不懂俄语的女士在俄罗斯旅游的经历。21. How many people called the driver in the passage?A. 1. B. 2. C. 3. D. 4. 【解析】选B。根据第二、三段可知是两个人, 一位是会说英语的年轻女子, 另一位是会说俄语和西班牙语的俄罗斯女士。22. In which order was the message translated to the writer?A. SpanishRussianEn

30、glish. B. SpanishEnglishRussian. C. RussianEnglishSpanish. D. RussianSpanishEnglish. 【解析】选D。根据倒数第二段可知俄罗斯女士先把俄语翻译成西班牙语告知第一位打电话的年轻女士, 而她又把信息用英语转告给作者, 即俄语西班牙语英语。23. What may be the best title for the passage?A. Translated kindnessB. Travelling in RussiaC. A usual callD. Kind people in Russia【解析】选A。由于语言

31、不通, 两位善良的女士先后用不同的语言把信息传递给作者。A项比较恰当地体现出这一善举。BIts a real story happened in London. As one comes to some crossroads, he or she sees a sign which says that drivers have to stop when they come to the main road ahead. At other crossroads, drivers have to go slow, but they do not actually have to stop unle

32、ss, of course, there is something coming along the main road; and at still others, they do not have either to stop or to go slow, because they are themselves on the main road. Our story begins here. Mr Williams, who was always a very careful driver, was driving home from work one evening when he cam

33、e to a crossroad. It had a “SLOW” sign. He slowed down when he came to the main road, looked both ways to see that nothing was coming, and then drove across without stopping completely. At once he heard a police whistle, so he pulled into the side of the road and stopped. A policeman walked over to

34、him with a notebook and a pen in his hand and said, “You didnt stop at that crossing. ”“But the sign there doesnt say STOP. ” answered Mr Williams, “It just says SLOW, and I did go slow. ”The policeman looked around him, and a look of surprise came over his face. Then he put his notebook and pen awa

35、y, scratched his head and said, “Well, Im in the wrong street!”【语篇概述】本文讲述了一个发生在伦敦街头的故事: 一个人明明遵守了交通规则, 但由于警察自己站错了街道位置而导致他险些被罚。24. Mr Williams was driving _one evening. A. to a partyB. to his officeC. home after workD. to work from home【解析】选C。细节理解题。根据文章第二段“. . . was driving home from work. . . ”, 得知他是

36、在下班回家的路上。故选C。25. When he was stopped by a policeman, he _. A. was driving at a high speedB. was driving onto the main roadC. was going to stop his carD. was driving slowly【解析】选B。细节理解题。根据第二段最后一句话“He slowed down when he came to the main road. . . ”和第三段第一句话得知, 他当时正在主路上开车。故选B。26. Though slowly, Mr Willi

37、ams continued driving at the crossing because _. A. he didnt see anything coming along the main roadB. he paid no attention to the traffic rulesC. he didnt have to stopD. he was eager to get home【解析】选C。细节理解题。根据第二段It had a “SLOW” sign. 得知, Mr Williams 只需要慢行, 不必停下来, 故选C。27. Looking around Mr Williams,

38、 the policeman was surprised because _. A. he met a mad manB. he realized that he himself was mistakenC. Mr Williams dared to speak to him like thatD. Mr Williams would not apologize to him【解析】选B。推理判断题。根据文中“Well, Im in the wrong street!” 可知警察最后意识到是他自己弄错了。答案为B。CMaaseik, a city in Belgium, has opened

39、an exhibition of about 200 relics and treasures of the Tang Dynasty (618 CE907 CE), showing Chinas golden age of ancient civilisation (文明). The exhibition, which opened on May 11 and will continue until Oct. 20, is part of the citys effort to create a centre of Chinese culture. Belgian Princess Math

40、ilde formally announced the beginning of the exhibition, titled “Chinas Golden Age: Treasures from the Tang Dynasty”. The items, including gold plates and silver wares for royal families, Tang Dynasty tri-colour glazed figurines (小雕像) of women and paintings, have recently been on exhibit in the Dutc

41、h city of Assen. All of the exhibited items are from Shaanxi Province, China. Its provincial capital Xian was one of the most populous (人口多的)cities in the world and once the capital of the Tang Dynasty. The Tang period is generally regarded as a high point in Chinese civilisationequal to, or better

42、than that of the earlier Han Dynasty (202 BCE220 CE), a golden age of Chinese culture. Several years ago, said Dirk Verlaak, vice-mayor of Maaseik, his city and Assen teamed up to host history and culture exhibitions of Chinas first two imperial dynasties, the Qin (221 BCE206 BCE) and the Han. The C

43、hinese relics and treasures attracted 350, 000 visitors in Assen and 190, 000 in Maaseik. “Westerners dont know much about Chinas ancient civilisation and history, and we hope the new exhibition in Maaseik can attract more visitors, ” said Verlaak. 【语篇概述】本文是一篇新闻报道。比利时城市马赛克举办的中国文化展览, 共展出大约200件中国唐代的文物

44、。这次展览的主要目的是传播中国文化与历史, 从而让更多的西方人了解中国。28. Maaseik held the exhibition in order to _. A. make moneyB. educate peopleC. attract foreign visitorsD. spread Chinese culture【解析】选D。细节理解题。根据第一段中的“. . . showing Chinas golden age of ancient civilisation”和第二段中的“. . . to create a centre of Chinese culture” 可知, 这次

45、展览的主要目的是传播中国文化。故选D。29. Which of the following statements is NOT true?A. Dirk Verlaak is interested in Chinese history. B. All the items in the exhibition are from China. C. Assen attracted more visitors than Maaseik several years ago. D. This is the first time that Maaseik has held such an exhibitio

46、n. 【解析】选D。细节理解题。由倒数第二段Several years ago, said Dirk Verlaak, vice-mayor of Maaseik, his city and Assen teamed up to host history and culture exhibitions of Chinas first two imperial dynasties. . . 可知, 在几年前曾经举办过秦、汉两代历史文化展。因此这次并不是第一次举办这样的展览。故选D。30. Whats Dirk Verlaaks attitude toward the exhibition?A.

47、Doubtful. B. Consent. C. Worried. D. Excited. 【解析】选B。推理判断题。根据最后一段“. . . we hope the new exhibition in Maaseik can attract more visitors”我们希望新的展览会吸引更多的游客, 可知他对本次展览持赞同的态度。故选B。31. What would be the best title for the passage?A. Tang Dynasty Treasures Exhibited in BelgiumB. Tang Dynasty Treasures Discov

48、ered in BelgiumC. Chinese Culture Goes Around the WorldD. Chinese Civilisation Attracts Foreigners【解析】选A。主旨大意题。通读全文可知, 本文主要介绍了比利时城市马赛克举办了一场中国唐代文物的展览会。可知标题用Tang Dynasty Treasures Exhibited in Belgium合适, 故选A。DThe Tower of London was started in 1076. It was the oldest of the 20 towers which used to sta

49、nd there. The Tower of London was first built by William the conqueror to protect and control the city. Today it is one of the most popular tourist sights and attracts over three million visitors a year. It was sometimes used as a palace for the Kings and Queens of England until the time of James ,

50、but is best known as a prison and execution(执行死刑) place. Within the walls of the Tower, princes had been murdered, spies shot and Queens killed. One of the most famous executions was that of Ann Boleyn in 1536. She was killed because she couldnt give Henry a son. The Tower was also the scene of one

51、of Londons most famous mysteries, known as the mystery of the princes in the Tower. Edward died in 1483 with his two sons left. His brother brought Richard Edward s two sons to the Tower. Their uncle announced he himself was the new king and asked the people to call him Richard . After that the two

52、boys disappeared. It was said that the two sons were murdered by the order of their uncle. 【语篇概述】伦敦塔是伦敦一个著名的代表性建筑, 它是谁建造的呢, 有什么功用呢, 那里又发生了哪些故事呢, 本文给出了描述。32. The tower of London _. A. was started in the tenth century and finished in the eleventh centuryB. is the oldest tower in the worldC. was first

53、put up by James ID. was built to protect and control London【解析】选D。细节理解题。根据第一段“to protect and control the city”得知答案为D。33. Today the Tower of London _. A. doesnt exist any longerB. is used as a prisonC. is visited by many visitors every yearD. is a famous palace for the Kings and Queens【解析】选C。推理判断题。根据

54、第一段最后一句“Today it is one of the most popular tourist sights and attracts over three million visitors a year. ”得出答案为C。34. Ann Boleyn was put to death because she _. A. didnt get on well with Henry B. couldnt give birthC. couldnt give Henry a sonD. turned against her husband【解析】选C。细节理解题。根据第二段最后一句“She w

55、as killed because she couldnt give Henry a son. ”得出答案为C。35. The Tower was used as a palace _. A. till the time of James B. until the time of William the ConquerorC. after James came to powerD. when James came to power【解析】选A。细节理解题。根据第二段第一句“. . . used as a palace. . . until the time of James ”得出答案为A。第

56、二节(共5小题;每小题2. 5分, 满分12. 5分)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Each year thousands of Chinese tourists visit Cambridge, not to see the beauty of a great university, but to pay homage (敬意) to a poem Xu Zhimos Farewell to Cambridge. 36 As one of the most famous romantic poets of Chinese literat

57、ure, he is known for his promotion and contributions to modern Chinese poetry. To honor him, in July 2008, a stone of white marble was set up at the back of Kings College, Cambridge (near the bridge over the River Cam). 37 It records the poets feelings of sorrow at departing from Cambridge where he

58、had studied between 1920 and 1922. 38 He was also influenced by French romantic and symbolist poets at that time. The poem is his representative work, most frequently recited at shows. He was one of the first Chinese writers to successfully naturalize Western romantic forms into modern Chinese poetr

59、y. 39 It is a good embodiment (典型) of his lifelong devotion to exploring poetic qualities poetic licence, creation and beauty. He creates a beautiful poetic imagery just like the fresh bridge, rainbow and cloud. In such imagery, poem can tell about its own aesthetic (美学的) feelings. 40A. Xu Zhimo got

60、 the honor in Cambridge. B. The beauty of this poem impresses the readers. C. Xu Zhimo was an early 20th century Chinese poet. D. It was at Cambridge that he fell in love with English romantic poetry. E. On it are written the first two and last two lines from this poem. F. The poem possesses true fe

61、elings, fresh language and elegant style. G. Music and color can appeal to the imagery by use of the two senses, ear and mind. 【语篇概述】本文主要介绍了徐志摩以及他的诗歌再别康桥。36. 【解析】选C。根据空后的“As one of the most famous romantic poets of Chinese literature, he is known for his promotion and contributions to modern Chinese

62、 poetry. ”中的poets, Chinese的提示可知, 空处表达的意思是: 徐志摩是20世纪初的一位中国诗人。37. 【解析】选E。根据空前的“a stone of white marble was set up”和空后的“It records the poets feelings of sorrow. . . ”可知, 空处应表示“在这块白色大理石上写着这首诗的前两行和后两行”, 起承上启下的作用。38. 【解析】选D。根据空后的“He was also influenced by French romantic and symbolist poets at that time.

63、”可推知, 空处的意思是: 正是在剑桥, 他爱上了英国的浪漫主义诗歌。39. 【解析】选F。根据空后一句“It is a good embodiment of his lifelong devotion to exploring poetic qualities poetic licence, creation and beauty. ”可推知, 空处的意思是: 这首诗有着真实的感情、清新的语言和优雅的风格。40. 【解析】选G。根据空前一句“In such imagery, poem can tell about its own aesthetic feelings. ”可推知空处的意思是:

64、 音乐和色彩可以通过使用两种感官, 耳朵和心灵来吸引意象。第三部分语言运用(共两节, 满分30分)第一节(共15小题;每小题1分, 满分15分) 阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Back in my country in Britain, when I was a child, I used to go to “market day” with my mother. One day each week, farmers used to 41 their fruit and vegetables into the city. They 42 on

65、e street to all cars, and the farmers set up tables for their produce. This outdoor market was a great place to 43. Everything was fresher than produce in grocery stores because the farmers brought it in 44 after the harvest. My mother and I always got there early in the morning to get the 45 produc

66、e. The outdoor market was a wonderful adventure for a small child, which was like a festivalfull of colors and 46. There are red tomatoes, yellow lemons, green lettuce, peppers, grapes, onions. The farmers did their own 47. They all shouted loudly for customers to buy their produce. “Come and buy my

67、 beautiful oranges! Theyre juicy and delicious and full of vitamins to 48 your children healthy and strong!”Everyone used to 49 with the farmers over the 50 of their produce. It was like a wonderful drama in a theatre; the buyers and sellers were the “actors” in this drama. My mother was an 51 at th

68、is. First, she picked the freshest, most attractive tomatoes, for example. Then she asked the price. The seller told her. “What?” she said. She looked very surprised. “ So expensive?”The seller looked terribly 52. “My dear lady!” he replied. “Im a poor, 53 farmer. These are the cheapest tomatoes on

69、the market!”They always argued for several minutes before agreeing 54 a price. My mother took her tomatoes and left. Both buyer and seller were 55. The drama was over. 【语篇概述】你见过英国菜市场的场景吗?作者通过小时候的所见所闻生动地描绘了菜市场的场景。41. A. carryB. takeC. bringD. fetch【解析】选C。农民把水果和蔬菜带到城里去卖。42. A. openedB. closedC. starte

70、dD. stopped【解析】选B。封闭一条街不允许车辆通过, 专门用来卖水果和蔬菜。43. A. buyB. sellC. bargainD. shop【解析】选D。菜市场是很好的买菜的场所。shop指买菜。44. A. hurriedlyB. immediatelyC. directlyD. straightly【解析】选B。农民收获后立刻拿来出售。强调农产品新鲜。45. A. bestB. finestC. freshestD. cheapest【解析】选C。我们早去菜市场是为了买到最新鲜的农产品。46. A. voicesB. noisesC. soundsD. accents【解析】

71、选C。市场上充满各种颜色和各种买卖声。47. A. shoppingB. businessC. shoutingD. advertising【解析】选D。农民们各自吆喝, 为自己的农产品叫卖。48. A. keepB. letC. exceptD. make【解析】选D。富含维生素, 能让孩子变得健康、强壮。49. A. argueB. talkC. discussD. speak【解析】选A。争论价格, 讨价还价。50. A. orderB. priceC. qualityD. form【解析】选B。争论的是价格。argue with sb. over sth. 与某人争论某事。51. A.

72、 actressB. inventorC. advancerD. expert【解析】选D。根据下文可知, 作者的妈妈是买菜砍价的好手、专家。52. A. injuredB. hurtC. damagedD. wounded【解析】选B。作者的妈妈说菜贵, 菜农很难过, “很受伤”。53. A. excellentB. fairC. honestD. easy【解析】选C。诚实的菜农表达自己没有撒谎, 自己的西红柿是市场上最便宜的。54. A. withB. toC. inD. on【解析】选D。最终达成一致。agree on sth. 就某事达成一致。55. A. disappointedB

73、. encouragedC. satisfiedD. tired【解析】选C。买卖双方都满意了, 这场“砍价大戏”就结束了。第二节(共 10 小题;每小题 1. 5 分, 满分 15 分) 阅读下面短文, 在空白处填入 1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。My wife and I like watching plays, so we will go to the theater whenever we have time. When a new play comes, we 56. usually(usual) read the newspaper to get information

74、about it. 57. What was put on at the theater was a new play last week . The newspaper said it was very 58. interesting(interest), so we decided to go on Saturday night. My wife took a long time to make her 59. decision(decide) about what to wear and we left our house a little late. By the time we go

75、t to the theater, the play had already 60. begun(begin). After the play was over, we met some friends. Then we went dancing. 61. By the time we got home, it was about two oclock in the morning. Im not used to 62. staying(stay) out so late and I was extremely tired. When I was younger, I did not have

76、 the money to go out for 63. an evening like this. Though I can afford 64. it now, I dont have the energy 65. to enjoy(enjoy) it. 第四部分写作(共两节, 满分40分)第一节(满分 15 分)假设你是李华, 昨日收到你的笔友王丽的来信。表达了她的焦虑想成为第一名但总是在考试中出现低级错误。请给她写一封回信, 说出你的看法和建议。注意: 1. 词数100个左右;2. 可以适当增加细节, 以使行文连贯。参考词汇: 压力 pressure;有效的 effective;避免

77、avoid;分配时间 distribute your time_【参考范文】Dear Wang Li, Im sorry that you have some trouble doing well in the exams. I think you can make it if you follow the advice below. First of all, we all know that even the very best student can make mistakes sometimes. Thus, dont put too much pressure on yourself

78、. Besides, learning from mistakes you have made is an effective way to avoid making the same mistakes next time. As a result, why not turn to your teachers or classmates for advice if you have some problems? As for taking the exam, it would be helpful if you distribute your time according to the num

79、ber of questions. And you may as well spare a few minutes to review your work in order to spot the silly mistakes. I believe a good learning habit can eventually help you gain success. I hope everything will be fine with you in the future. Yours, Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短

80、文。 续写的词数应为150左右。One weekend in July, Jane and her husband, Tom, had driven three hours to camp overnight by a lake in the forest. Unfortunately, on the way an unpleasant subject came up and they started to quarrel . By the time they reached the lake, Jane was so angry that she said to Tom, “Im going

81、 to find a better spot for us to camp, ” and walked away. With no path to follow, Jane just walked on for quite a long time . After she had climbed to a high place, she turned around, hoping to see the lake . To her surprise, she saw nothing but forest and, far beyond, a snow capped mountain top. Sh

82、e suddenly realized that she was lost. “Tom! ” she cried. “Help!”No reply. If only she had not left her mobile phone in that bag with Tom. Jane kept moving, but the farther she walked, the more confused she became. As night was beginning to fall, Jane was so tired that she had to stop for the night.

83、 Lying awake in the dark, Jane wanted very much to be with Tom and her family. She wanted to hold him and tell him how much she loved him. Jane rose at the break of day, hungry and thirsty. She could hear water trickling(滴落)somewhere at a distance. Quickly she followed the sound to a stream. To her

84、great joy, she also saw some berry bushes. She drank and ate a few berries. Never in her life had she tasted anything better. Feeling stronger now, Jane began to walk along the stream and hope it would lead her to the lake. As she picked her way carefully along the stream, Jane heard a helicopter. I

85、s that for me? Unfortunately, the trees made it impossible for people to see her from above. A few minutes later, another helicopter flew overhead. Jane took off her yellow blouse, thinking that she should go to an open area and flag them if they came back again. Paragraph 1: But no more helicopters

86、 came and it was getting dark again. _Paragraph 2: It was daybreak when Jane woke up. _【参考范文】Paragraph 1: But no more helicopters came and it was getting dark again. The temperature got lower at night than in the daytime. Jane put on her yellow blouse. At that moment, tiredness surrounded her. She f

87、elt tired both physically and mentally. But she kept on walking forward because she really wanted to meet Tom as soon as possible. She walked slowly in darkness. Following the stream for about two hours, Jane couldnt support herself, so she found a flat ground to spend the long and hard night. Parag

88、raph 2: It was daybreak when Jane woke up. She felt hungry and tired. Anyway, Jane began her hard trip again. An hour later, she saw an old man cutting woods at a distance. To her great joy, the man knew the way to the lake, which meant hope to her. Fortunately, a helicopter flew overhead just at th

89、at moment. Jane waved her yellow blouse wildly. This time, the helicopter found her and took her to her husband. 【备选训练】完成句子1. The city broke away from its province last year. 去年, 这个城市从它的省份中脱离了出来。2. Letter “U” in “UK” refers to the word “united”. “UK”中的字母“U”指的是“联合的”这个单词。3. Land in this village belong

90、s to all the villagers. 这个村子的土地属于所有村民。4. Jack as well as his friends all likes English. 杰克和他的朋友都喜欢英语。5. Surrounded by strangers, the baby burst out crying. 被陌生人包围着, 这个婴儿突然哭了起来。6. Keep your eyes open for the steps when you are going down hill. 下山时注意脚下。7. With my mother helping me, I finished the cooking. 在妈妈的帮助下, 我做了饭。8. It is obvious that he doesnt like my class. 很明显他不喜欢我的课。9. Little birds greet me with their beautiful songs every morning. 每天早上, 小鸟都会用优美的歌声向我问候。10. The TV program has a great influence on children. 这个电视节目对孩子们有很大影响。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1