收藏 分享(赏)

2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 4 HISTORY AND TRADITIONS PERIOD 1 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:459350 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:9 大小:79KB
下载 相关 举报
2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 4 HISTORY AND TRADITIONS PERIOD 1 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共9页
2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 4 HISTORY AND TRADITIONS PERIOD 1 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共9页
2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 4 HISTORY AND TRADITIONS PERIOD 1 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共9页
2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 4 HISTORY AND TRADITIONS PERIOD 1 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共9页
2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 4 HISTORY AND TRADITIONS PERIOD 1 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共9页
2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 4 HISTORY AND TRADITIONS PERIOD 1 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共9页
2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 4 HISTORY AND TRADITIONS PERIOD 1 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共9页
2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 4 HISTORY AND TRADITIONS PERIOD 1 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共9页
2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 4 HISTORY AND TRADITIONS PERIOD 1 WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。课时素养检测 十三 Unit 4Period 1. 阅读理解ALajamanu is a dry town in Australia. Can you imagine how surprised people were when live fish rained down from a dark gray cloud? It happens that there are similar cases in England and Honduras. How do cloud

2、s make fish? The simple answer is that they dont. There is a particular weather phenomenon called a waterspout. A waterspout is just like a tornado, which only forms above oceans, lakes, or rivers. Like a tornado, a waterspout moves in a circle at high speeds. When it moves above the water, it tends

3、 to carry the fish with it, as well as frogs or other small plants or animals. Scientists couldnt work it out at first. To make matters stranger still, the fish in Honduras were very much alive when they rained down to the ground, but they were all blind. In England and Australia, it rained fish and

4、 snakes, and none were blind. It was difficult to puzzle out, but the blind fish gave them a place to start. Scientists knew that some fish that lived in deep, underground caves with no light sources often lost their eyesight. So when blind fish rained down on Honduras, scientists began to connect s

5、ome dots. Clearly, these particular fish were pulled from an underground water source by force. Historically, villagers thought the “fishes from the heavens” might be answers to prayers for food. But in 1990, a group of scientists in England happened to record what was happening when it rained fish

6、from the sky and finally proved the fact of rains of fish. This huge breakthrough changed legends into true stories and provided scientific explanations for how fish came to live in deep caves. 【语篇概述】本文是一篇说明文。文章解释了神奇的天气状况:“雨中下活鱼”。 “盲鱼”让科学家们开始认为龙卷风理论似乎更有可能。科学家目击天上下“鱼雨”更是把神话传说变成了真实的故事, 同时为鱼如何生活在深海洞穴里提

7、供了科学的解释。1. According to the passage, a waterspout _. A. can make animals blindB. is difficult to catch on filmC. can carry items with itD. is a dangerous sea creature【解析】选C。推理判断题。根据第二段中“When it moves above the water, it tends to carry the fish with it, as well as frogs or other small plants or anima

8、ls. (当它移动到水上, 它可能会卷起一些鱼、青蛙, 或者其他小的动植物。)”可知, 水上龙卷风可能会卷起一些物品。故选C。2. The blind fish made the scientists start to think that _. A. raining fish was a warning of natural disastersB. animals changed to match their environmentsC. the weather system differed from place to placeD. the waterspout theory seeme

9、d more possible【解析】选D。推理判断题。根据第三段最后一句“It was difficult to puzzle out, but the blind fish gave them a place to start. ”可知, “盲鱼”让科学家们开始认为龙卷风理论似乎更有可能。故选D。3. The author writes the passage to _. A. tell us it may rain fish sometimesB. explain what caused the fishy weatherC. persuade people to protect the

10、 environmentD. encourage people to do scientific research【解析】选B。写作意图题。纵观全文, 特别是第一段中“Can you imagine how surprised people were when live fish rained down from a dark gray cloud?”及下文的研究和结论可知, 作者写这篇文章是为了解释为什么会出现这种雨中下活鱼的天气。故选B。BThe first day of the month of May is known as May Day. It is the time of the

11、 year when warmer weather begins. People celebrate the coming of summer with customs that are expressions of joy and hope after a long winter. Today, May Day activities have been moved to the May Day holiday on the first Monday of the month. It is a public holiday when families take advantage of the

12、 time off to visit some of the UKs many attractions, including parks, zoos, historic buildings, ancient towns and villages and beautiful countryside. May Day celebrations have their origins in the Roman festival of Flora, the goddess of fruit and flowers, which marked the beginning of summer. People

13、 would decorate their houses and villages with leaves and flowers they picked at daybreak in the belief that the vegetation spirits would bring good luck. In the very early morning, young girls went into the fields and washed their faces with dew (露水). They believed this made them very beautiful for

14、 the following year. May Day was an important day in the Middle Ages and was a favorite holiday of many English villages. People of the time used to cut down young trees and stick them in the ground in the village to mark the arrival of summer. This is the origin of the maypole (五月柱). People danced

15、around them in celebration of the end of winter. Maypoles were once common all over England and were kept from one year to the next. The tallest maypole is said to have been put up in London on the Strand in 1661. It stood more than 143 feet high and was cut down in 1717, when it was used by Newton

16、to support a new reflecting telescope. 【语篇概述】本文是一篇说明文。围绕英国的传统节日“May Day”展开描述。从它的庆祝时间及意义到人们在这一天的活动, 从它的起源到人们在这一天的传统做法, 详细地、全面地把与这一节日有关的知识呈现给大家。4. How do British people celebrate May Day?A. They visit friends and family members. B. They spend a lot of time shopping around. C. They show great love for

17、the long winter. D. They celebrate it on the first Monday of May. 【解析】选D。细节理解题。第一段最后一句“visit some of the UKs many attractions”告诉我们节日这天人们去参观一些景点而不是拜访亲朋好友或购物, 故A、B错误。根据第一段第三句“People celebrate the coming of summer with customs that are expressions of joy and hope after a long winter. ”得知, 人们庆祝的是夏季的到来,

18、冬季的结束, 故C项错误。根据第一段Today, May Day activities have been moved to the May Day holiday on the first Monday of the month. 可知正确答案为D。5. The underlined word “this” in Paragraph 2 refers to _. A. going into the fieldsB. picking flowers at daybreakC. washing the face with dewD. getting up early in the morning

19、【解析】选C。词义猜测题。根据上一句“In the very early morning, young girls went into the fields and washed their faces with dew. ”得知, 划线词“this”指的是“用露水洗脸”, 故答案为C。6. What can we learn about the maypole?A. People climb it on May Day. B. It dates back to the Middle Ages. C. It was usually found in the cities. D. People

20、used old, tall trees to make it. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段第一句话“May Day was an important day in the Middle Ages and was a favorite holiday of many English villages. ”和第三句话“This is the origin of the maypole. ”得知五月柱可以追溯到中世纪, 故答案为B。7. The purpose of the text is to _. A. describe Roman customsB. introduce a Bri

21、tish festivalC. suggest spring family activitiesD. explain the origins of maypoles 【解析】选B。写作意图题。根据文章大意, 从May Day的庆祝时间及意义到人们在这一天的活动, 从它的起源到人们在这一天的传统做法, 作者详细地、全面地给大家介绍了一个英国的节日, 故答案为B。. 阅读填句How to keep yourself safe from COVID-19?Since a new-type coronavirus was found in viral pneumonia cases, more cas

22、es have been reported. 1: Wear masks(口罩) outdoorsWearing a mask is one of the most effective ways to protect you from getting infected(感染). Make sure to wear it properly by tightening up the nose clip and pulling the bottom of it over your chin(下巴). 2, a mask is also needed to prevent you from sprea

23、ding germs(细菌) to others. Cover your cough and sneeze with tissue(纸巾)Cover your mouth and nose with a tissue when you cough or sneeze, or you can cough or sneeze into your sleeve, but avoid covering with your hands directly. 3Wash your hands with soap and running water thoroughly for at least 15 sec

24、onds. Before eating and after using the toiletAfter returning homeAfter touching trash or garbageAfter contacting with animals or handling animal wastesStrengthen your immune system(免疫系统)and exercise regularlyExercise regularly is one of the most important ways to help you stay away from catching an

25、y infections. Make sure that shared spaces have good air flow and avoid going to crowded places such as hospitals, railway stations and airports. 4. Seek medical attention immediately if you have symptoms of fever and respiratory infection. Avoid close contact with people who have flu or cold-like s

26、ymptoms. 5. Avoid contact with wild animals or farmed livestock(牲畜) without any protection. A. If your hands are not visibly dirtyB. Eat thoroughly cooked meat and eggsC. Wash your hands frequently and properlyD. If youre not feeling well or having a feverE. Visit your friends and relatives often as

27、 usualF. Wear a mask if transport or movement is necessaryG. To prevent catching the infection, heres what you can do【语篇概述】本文告诉我们为了预防新型冠状病毒我们应该采取的措施。1. 【解析】选G。下文讲述了预防新型冠状病毒应该采取的措施。所以此处表示“为了预防感染, 下面是你应该做的事情”。2. 【解析】选D。根据句子结构可以看出空后面是一个完整的句子, 这说明此处需要从句, 从A、D两项中选。空后面一句话的意思:为了阻止你把细菌传染给其他人必须戴口罩, 由此可知, 填空处

28、表示如果你感觉不舒适。3. 【解析】选C。填空处是小标题, 根据下面的内容可知, 此处指要洗手。4. 【解析】选F。空前面一句话的意思:确保公共场所空气流通或避免去拥挤的地方比如医院、车站或机场。那么下文就应该是如果必须去这些地方就一定要戴口罩。5. 【解析】选B。这部分的小标题是增强免疫力, 所以在饮食上应该注意。【素养培优】读WHATS IN A NAME?后, 用自己的语言整合课文概要。要求:尽量使用本单元目标词汇, 词数60个左右。The UK, the United Kingdom, is the shortened name of the United Kingdom of Gre

29、at Britain and Northern Ireland. Four different countries joined together throughout history to form what we have today. The four countries that belong to the UK work together in some areas and also have some differences. The UK has a long history to explore, which can not only help us understand much more about the country but also make our visit to it more enjoyable. 关闭Word文档返回原板块

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1