1、Starting out & Understanding ideas.阅读理解AJust a couple of hours ago, I was on the plane, ready to fly home from London.The flight had been delayed by a few hours so it felt good to be so close to takeoff.I had my iPad in place and a new book to read.Then, over the loudspeaker came the pilots voice:“T
2、he ground crew has found a metal instrument in one tire.We regret that we must cancel this flight.”The passengers reactions that announcement led to were interesting.One man close to me began to argue with a flight attendant.A couple in another row complained loudly.A businessman in a black suit act
3、ually kicked the seat in front of him.Yet some passengers responded differently.An elderly gentleman smiled as he helped others take their bags down from the overhead compartments (隔间)A teenager, rather than trying to rush off the plane like most of the other passengers, stopped to help a woman with
4、 a disability.The lady sitting next to me laughed and said:“Hey, its not the end of the world .” before she made a call to her kids and shared her adventure with them.The wisest among us have a remarkable ability to maintain grounded when times get tough.No life is perfect; mine certainly isnt.We al
5、l must face challenges, both large and small.You and I have the power to choose to rise above the external circumstances.We always have the choice to be strong and kind when things fall apart.Thats grace under pressure.My seatmate was rightthings could have been so much worse.Anyway, I am safe.I hav
6、e my health.I have two wonderful children.I have work I love and so much to be grateful for.Sure I now have to wait a few hours to catch the next flight home.语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。作者通过描述其乘坐的飞机航班取消时人们的不同反应而感悟到没有生活是完美的,生活艰难时,我们要积极冷静地去面对。1What caused the passengers different reactions directly?AThe loudspeak
7、er.BThe delay of the flight.CThe ground crews fault.DThe pilots announcement.解析:选D细节理解题。根据第二段第一句可知,通知所导致的乘客们的反应是有趣的。后面写的是不同乘客的不同反应,因此是飞行员的通知引起了乘客的不同反应。2Who turned his anger on the seat?AThe teenager helping the disabled.BThe old man taking bags down.CThe man in a dark suit.DThe man close to the auth
8、or.解析:选C细节理解题。根据第二段中的A businessman in a black suit actually kicked the seat in front of him.可知,把怒气发泄在座位上的是那个穿黑色西装的男人。3What did the woman sitting next to the author do?AShe assisted a disabled woman.BShe made a phone call to her family.CShe helped others carry their luggage.DShe told moving stories t
9、o her children.解析:选B细节理解题。根据第二段中的The lady sitting next to me laughed and said:“Hey, its not the end of the world .” before she made a call to her kids and shared her adventure with them.可知,靠近作者坐的女士给她的家人打了电话。4What can we learn from the story?AOur life is full of ups and downs.BIt is natural to be sca
10、red under pressure.CWe should help each other in times of difficulty.DWe should be positive and calm when life is hard.解析:选D推理判断题。根据第三段内容可推知,没有生活是完美的,我们应该积极冷静地面对人生中的压力和困难。BFor most of my life, I didnt like being seen.I went bright red when it was my turn to speak in a group.I hated the teacher askin
11、g me something.I even didnt like my family all looking at me!I often tried to hide away and avoid being seen by others!So its not strange that I feared speaking in front of others.Luckily, Ive learned to overcome my problem.Now I love helping others who have the same problem that I once had but want
12、 to speak up because they have valuable things to share.I particularly love helping entrepreneurs (企业家) to become more confident.When you help a leader, the impact is so much greater.Over the years Ive discovered that there are three main problems that people have when it comes to speaking in public
13、.The first is a lack of selfbelief.They doubt themselves and question whether what they have to say is valuable.The second is a fear of coming across as arrogant (傲慢的)The third is a fear of rejection or a fear of not being liked.All of these problems are related to mindset, specifically, a fearbased
14、 mindset, which is common.These fears stop people from stepping up as the leader and influencer they were born to be.If you want to become a more effective influencer, it is so important to work on any fears you have of judgment or rejection.They will be a ball and chain that will hold you back from
15、 success.We need to take action despite feeling fear.We cant wait for the fear to go away as it wont go away itself.We have to act while we still feel it.And to overcome fears, we should practice.Confidence is attached to progress, and we only progress if we practice.If you dont feel youre progressi
16、ng, youll start to lose your confidence and stay stuck in fear.语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。作者曾经羞于当众讲话,后来她克服了自己的心理障碍并开始帮助他人战胜这种恐惧。5What does the author like doing now?AGiving speeches in front of people.BSharing experiences with her followers.CMaking friends with famous entrepreneurs.DHelping others gain confide
17、nce in speaking in public.解析:选D细节理解题。根据第二段中的Now I love helping others who .helping entrepreneurs (企业家) to become more confident.可知,作者现在喜欢帮助他人获得当众发言的信心。6According to the author, the problems that prevent people from talking publicly .Aare very difficult to overcomeBlead to a very uncommon mindsetCexi
18、st mainly because of peoples fearsDare no problem for leaders or influencers解析:选C细节理解题。根据第三、四段内容可知,作者认为这些问题的根源是人们内心的恐惧。7What does the author suggest people do?AWait for the fear to disappear.BAvoid failure to become more confident.CRefuse judgment or rejection from others.DPractice hard to make prog
19、ress in spite of fears.解析:选D细节理解题。根据最后一段中的We need to take action despite feeling fear .we should practice .we only progress if we practice.可知,作者建议人们尽管害怕也要努力练习取得进步。8What can be the best title for the text?AFinding the Courage Inside YouBBecoming a More Influential PersonCOvercoming the Fear of Public
20、 SpeakingDExpressing Your Ideas more Effectively解析:选C标题归纳题。通读全文内容可知,本文主要围绕克服当众演讲的恐惧展开。CHard work really does pay off.Scientists find that perseverance leads to better grades and higher achievements in school.“Being passionate (热情的) is not enough to ensure academic success,” says researchers, who tho
21、ught of “courage” as a key to success.This is also regarded as effort in reaching longterm goals, and determination to continue ones efforts in spite of hardships.Researchers think that the finding could help create new training to help children develop the skill and help ensure their future success
22、.Researchers from the Academy of Finland studied more than 2,000 students from Helsinki.They were followed through their academic career from 12 to 16, the sixth grade until the ninth grade in local school years.Researchers found that the factor that best predicts courage was related to goals, with
23、previous academic achievements playing no role in developing the skill.Professor Katariina SalmelaAro, who led the study, said,“Courage means a young person is really interested in his or her studies and does not give up easily.A key element of courage is high perseverance when facing difficulties a
24、nd hardships.The important finding is that these factors are the key to success and wellbeing.Our study shows the power of courage.”Professor SalmelaAro also thinks it is important to develop new practices and qualities to improve courage in teenagers.She added, “Young people should see everyday sch
25、ool work as part of their life in a broader context and establish achievable goals for themselves.Schools must also serve as a place where it is safe to fail and learn to deal with setbacks.One must not be discouraged by setbacks, but draw strength and new energy from them!”语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。作者曾经羞于当众讲
26、话,后来她克服了自己的心理障碍并开始帮助他人战胜这种恐惧。9What can we learn about the research?AIt takes at least three years.BIt helps students make progress.CIt makes many discoveries.DIt follows 2,000 students abroad.解析:选A细节理解题。根据第四段中的They were followed through their academic career from 12 to 16, the sixth grade until the
27、ninth grade in local school years.可知,研究人员密切跟踪参与研究的学生从6年级一直到9年级,总共研究了近4年的时间。10What should students do according to the researchers?AFocus on former grades.BAchieve their goals.CTry all their best.DForget sadness.解析:选C推理判断题。根据第二段中的This is also regarded as effort in reaching longterm goals, and determi
28、nation to continue ones efforts in spite of hardships.可知,研究人员认为尽管有困难,学生们也应该有勇气,有决心继续努力学习。11What does the underlined word “setbacks” in Paragraph 6 mean?AStrengths.BDifficulties.CWeaknesses. DEfforts.解析:选B词义猜测题。根据后文One must not be discouraged by setbacks可知,setbacks与difficulties意义相近。12Where is the tex
29、t probably taken from?AA picture book.BA literature book.CA geography textbook.DAn educational magazine.解析:选D文章出处题。本文介绍了一项新的研究勇气是获得成功至关重要的因素,这项研究鼓励学校培养青少年学生要有敢于面对困难,持之以恒实现目标的勇气。因此,本文应该是关于教育的。故选项D(一本教育杂志)符合题意。.阅读七选五One constant thing in life is that sooner or later, there will be a test.Many times, t
30、he only way to measure comprehension is through objective testing, and that can cause anxiety in even the most wellprepared student. 1 Many of them have little to do with the actual test items.One testtaking tip involves anxiety reduction and physical relaxation.Whenever possible, visit the area in
31、which the testing will take place.Familiarize yourself with the surrounding sounds of the room, the seating arrangements, the lighting levels and so on.Some people do not do well on tests if they are overwhelmed (使不知所措) by an unfamiliar testtaking environment. 2 Some people do benefit from studying
32、late into the night before testing. 3 Consuming power drinks or other highly caffeinated (含咖啡因的) drinks wont necessarily help a person remember information if he does not take time to sleep.So get enough rest and eat a healthy meal before taking an objective test. 4 If there is a strict time limit o
33、n a test section, you may want to skim through the questions quickly and complete the easiest ones first.By getting those questions out of the way, more time can be spent on the difficult or unfamiliar questions.If there is an official study guide or test preparation book, get one. 5 Sample question
34、s can prove very useful when youre taking standardized tests such as college entrance exams.AMore exercises before tests are always your choice.BA positive attitude goes a long way toward test success.CTime management is important when youre taking objective tests.DSo it pays to become familiar with
35、 the surroundings ahead of time.EIt may contain testtaking tips specific to the demands of the actual test.FHowever, the mind needs some time to process the flood of information it receives.GThere are some testtaking tips which can take much of the stress out of the testing process.语篇解读:本文是一篇说明文。文章介
36、绍了一些应对考试的技巧。1选G此空设于段中,与下文存在指代和解释关系。下句中的them指G选项中的testtaking tips,且下句是对G选项内容的补充解释,说明很多应试技巧与实际考试内容无关。2选D此空设于段尾,与上文存在因果关系。有些人会因为不适应陌生的考试环境而发挥失常,所以提前熟悉考场很有好处。3选F此空设于段中,与上文存在转折关系。有些人确实受益于在考试前一天熬夜学习,但是我们的大脑需要时间消化信息。4选C此空设于段首,是本段的主题句。本段主要讲管理好时间是一项重要的考试技巧。5选E此空设于段中,与上文存在指代关系。E选项中的It指代上句提到的an official study guide or test preparation book,同时解释了为什么要买这样一本备考指南。