收藏 分享(赏)

2021-2022年新教材高中英语 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT 单元加餐练(含解析)新人教版选择性必修第一册.doc

上传人:a**** 文档编号:458567 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:7 大小:43KB
下载 相关 举报
2021-2022年新教材高中英语 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT 单元加餐练(含解析)新人教版选择性必修第一册.doc_第1页
第1页 / 共7页
2021-2022年新教材高中英语 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT 单元加餐练(含解析)新人教版选择性必修第一册.doc_第2页
第2页 / 共7页
2021-2022年新教材高中英语 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT 单元加餐练(含解析)新人教版选择性必修第一册.doc_第3页
第3页 / 共7页
2021-2022年新教材高中英语 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT 单元加餐练(含解析)新人教版选择性必修第一册.doc_第4页
第4页 / 共7页
2021-2022年新教材高中英语 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT 单元加餐练(含解析)新人教版选择性必修第一册.doc_第5页
第5页 / 共7页
2021-2022年新教材高中英语 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT 单元加餐练(含解析)新人教版选择性必修第一册.doc_第6页
第6页 / 共7页
2021-2022年新教材高中英语 UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT 单元加餐练(含解析)新人教版选择性必修第一册.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、UNIT 1 单元加餐练(一).阅读理解In the state of Maryland, a girl was born into slavery (奴隶制) in 1820.Her parents named her Araminta Harriet Ross.She was to become Harriet Tubman.She was one of about one million Africans in slavery in the United States.From the age of five, Harriet Tubmans owners made her work v

2、ery hard.First, she cared for the child of the farm owner.Then, she did hard work on large farms.Although she could not read or write, Tubman learned from her parents to do what was right.Through her whole life, Tubman put herself in danger to help other people.One such act changed her life when she

3、 was 13 years old.Because she helped another slave, her owner threw a piece of metal at her and it hit her on the head.She was badly hurt.For the rest of her life, Tubmans head wound caused problems for her.When she was about 25 years old, Harriet married a free black man named John Tubman.But she w

4、as still a slave.Her life was so difficult that she decided to escape.She travelled for 145 kilometres, and finally crossed into the North.Tubman became a free woman.But Tubman could not leave her family enslaved in the South.So she travelled back to help them escape as well.Then, she made many trip

5、s and guided about 300 slaves to freedom.Tubman also fought bravely in the American Civil War and in 1865 slavery was not allowed in the US.Harriet Tubman died in 1913.Her memory brings hope to many peopleespecially to those who fight for justice (正义).She encouraged people to never give up.“If you w

6、ant a taste of freedom, keep going.”语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要介绍了美国杰出的黑人废奴主义运动家Harriet Tubman。1What do we know about Harriet Tubman?AShe was born a slave.BShe was born in Africa.CShe was taken to the US by a slave trader.DShe was sold to a farm owner when she was born.解析:选A细节理解题。根据第一段中的 a girl was born into

7、 slavery 可知,Harriet Tubman出生于奴隶家庭,也就意味着她一出生就是奴隶。2When she was 13 years old, Tubman Aplanned to run awayBhelped a slave escapeCfought bravely against her ownerDwas seriously wounded in her head解析:选D细节理解题。根据第四段中的 when she was 13 years old 和“.her owner threw a piece of metal at her and it hit her on th

8、e head.She was badly hurt.”可知,Tubman在13岁的时候,头部受到重创。3We can infer from the text that Tubman was Ahonest and friendlyBstrong and helpfulClucky and careful Dclever and polite解析:选B推理判断题。根据文中对Tubman事迹的描述可知,作为奴隶的她受到非人的折磨,但她却凭借自己顽强的意志成功摆脱奴隶的身份,并且多次帮助其他奴隶获得自由。由此可知,B项准确概括了Tubman的品质特点。4What would be the best

9、title for the text?AAfricans Fight for FreedomBHarriet Tubman: From Slave to HeroCThe History of Slavery in the United StatesDThe American Civil War: The North Against the South解析:选B标题归纳题。文章主要讲述了Harriet Tubman虽然出身奴隶,但她渴望自由,最终逃到美国北方,获得新生。不仅如此,她还帮助无数黑奴奔向自由,成为一名英雄。故B项作标题最贴切。.完形填空Insects are everywhere.

10、 Insects pollinate (给授粉) crops, remove waste from the environment and eat 1 insects like mosquitoes. But insects can also destroy crops, 2 buildings and spread disease. With that in mind, its easy to see just how 3 the work done by entomologists (昆虫学家) is.Dr Christine Miller is an entomologist, whos

11、e 4 as an insect researcher at the University of Florida takes her around the world 5 insects both common and rare. She loves her job and wants to know why insects do what they do and how they make the 6 healthy by becoming food for other animals or breaking down waste.Millers interest in insects st

12、arted when she was young, collecting insects and surprised at their unique 7 . Miller attended Wesleyan University, where she at first joined a research laboratory studying plants. She soon realized insects were “more interesting and powerful”“Insects are an important part of our world,” Miller says

13、. “If we want to 8 our growing population, we need to 9 to deal with insect pests. For example, right now armyworms are spreading through Africa 10 corn. There is real 11 that if we dont figure out how to stop them, that important crop will be ruined and people will starve.”Because much of their wor

14、k is done outside, entomologists face certain 12 . There is always the risk of being attacked by insects or 13 an insectborne illness. Moreover, entomologists are not always 14 around insects. Miller admits to being scared of maggots (蛆).“Thats something I havent been able to 15 ,” she says with a l

15、augh. “They make me as sick to my stomach as anyone else.”语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了一位昆虫学家及她的工作。1A.rareBhugeCbeautiful Dharmful解析:选D蚊子是有害的(harmful)昆虫。2A.design BdamageCclean Dadmire解析:选B根据But可知,本句讲的是昆虫带来的坏处,故此处指的是损坏(damage)建筑物。3A.important BimpossibleCsimple Dadequate解析:选A根据上文可知,昆虫学家的工作是非常重要的(important)。

16、4A.tip BfigureCjob Dvacation解析:选C昆虫研究者的工作(job)使Dr Christine Miller到世界各地寻找(in search of)昆虫。5A.in search of Bin need ofCin favor of Din charge of解析:选A参见上题解析。6A.competition BenvironmentCrelationship Ddiet解析:选B根据becoming food for other animals or breaking down waste可知,成为别的动物的食物或分解废物对环境(environment)有益,使环

17、境健康。7A.connections BbackgroundsClanguages Dcharacteristics解析:选D根据collecting insects and surprised并结合选项可知,Miller对昆虫的兴趣始于小时候。她收集昆虫并对它们的特性(characteristics)感到惊奇。8A.reduce BcontrolCfeed Dstudy解析:选C如果我们想要为不断增长的人口提供食物(feed),我们就需要学会(learn)对付害虫。9A.learn BreplyCagree Dregret解析:选A参见上题解析。10A.watching Bprotectin

18、gCintroducing Deating解析:选D黏虫这种害虫正在吃(eating)非洲的玉米。人们担忧(concern)如果不想出阻止它们的办法,那里的庄稼就会被糟蹋,而人们将挨饿。11A.hope BconcernCdoubt Drelief解析:选B参见上题解析。12A.dangers BtruthsCchances Dchanges解析:选A根据There is always the risk可知,昆虫学家面临一些危险(dangers)。他们可能会被攻击,或是患(suffering from)上虫子携带的疾病。13A.helping with Blooking intoCreferr

19、ing to Dsuffering from解析:选D参见上题解析。14A.suitable BcomfortableCfamiliar Dseparate解析:选B根据being scared of maggots可知,昆虫学家面对虫子也并非总是轻松自在的(comfortable)。Miller就害怕蛆,这是她没办法克服(get over)的。15A.put off Bshow offCget over Dtake over解析:选C参见上题解析。.读后续写 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。It was the school spelling bee

20、. Mark stood behind a microphone. “Your word is onomatopoeia,” said Mr Green, the announcer.“I got this!” Mark thought. Spelling was sort of his superpower. He wasnt good at math or science, but he enjoyed reading books. He rarely studied yet always ached (在中取得好成绩) his spelling tests even the hardes

21、t words.Marks brain fastforwarded to the spelling bees ahead: first the county championship, then the state championship, and finally the national spelling bee.“Your answer, please, Mark?”He glanced back at Alice, another fourthgrader. She wanted another chance to win the game. If he missed his word

22、, she would be back in the game, but that wasnt going to happen.Mark cleared his throat, “Onomatopoeia, onomatopoeia, onomatopoeia.”“Correct!” said Mr Green.Marks older sister, Daisy, who had also competed but missed her word, applauded with the rest of the crowd. Mr Green presented the trophy (奖杯)

23、to Mark. Then he immediately ran down the steps toward his sister. “I win,” Mark said, showing the trophy to Daisy. However, Daisy rolled her eyes and said, “Youre a terrible winner.”“Whats wrong?” Mark asked.“You know, it wasnt cool that you ignored Alice on the stage. She tried to shake your hand,

24、” Daisy said.Mark shrugged (耸肩) and said, “I didnt notice. Anyway, county bee, here I come!”Two weeks passed in a blink (转眼间). At the county bee, students from different schools stood on the stage. After six rounds, the group of more than 100 students dwindled (减少) to just seven. This was no regular

25、 spelling bee. Mark barely made it through the last round with a lucky guess on “conscience”Mark wiped his sweaty palms on his pants. Gary, a fifthgrader next to him, told him during break that he had studied two hours a day to get ready for this competition.Another speller crashed with “rhythmic”注意

26、:1.续写词数应为150左右;2请按如下格式作答。“Your word is maestro,” the announcer said to Mark.Gary finally won with the word “obnoxious”, but his behavior was different from Marks in the competition at school.参考范文:“Your word is maestro,” the announcer said to Mark. Mark knew the word, but he was not sure about the co

27、rrect order of “a” and “e”. He took a deep breath. “Meastro, meastro, meastro.” It was not correct. Mark stood frozen for a long time. Hed lost the competition. He left the stage and sat with the other students. His superpower did not exist. Suddenly, he thought about the school spelling bee and Ali

28、ces missing the win.Gary finally won with the word “obnoxious”, but his behavior was different from Marks in the competition at school. He accepted his trophy with a small bow, and then shook hands with the other students. Mark felt ashamed. The following Monday at school, Mark found Alice in the lu

29、nchroom. “Im sorry I acted so rudely when I won the school spelling bee.” “It doesnt matter,” Alice said. “How was the county bee?” “What a disaster,” Mark said. “If you need a study partner for the next competition, Im happy to help.” Alice smiled. Mark laughed. “Lets shake on it, partner.” “Better late than never,” Alice said, shaking his hand.7

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1