收藏 分享(赏)

2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册寒假作业 (11)UNIT 5 A DELICATE WORLD WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:457424 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:17 大小:73KB
下载 相关 举报
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册寒假作业 (11)UNIT 5 A DELICATE WORLD WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共17页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册寒假作业 (11)UNIT 5 A DELICATE WORLD WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共17页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册寒假作业 (11)UNIT 5 A DELICATE WORLD WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共17页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册寒假作业 (11)UNIT 5 A DELICATE WORLD WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共17页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册寒假作业 (11)UNIT 5 A DELICATE WORLD WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共17页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册寒假作业 (11)UNIT 5 A DELICATE WORLD WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共17页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册寒假作业 (11)UNIT 5 A DELICATE WORLD WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共17页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册寒假作业 (11)UNIT 5 A DELICATE WORLD WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共17页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册寒假作业 (11)UNIT 5 A DELICATE WORLD WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共17页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册寒假作业 (11)UNIT 5 A DELICATE WORLD WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共17页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册寒假作业 (11)UNIT 5 A DELICATE WORLD WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共17页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册寒假作业 (11)UNIT 5 A DELICATE WORLD WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共17页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册寒假作业 (11)UNIT 5 A DELICATE WORLD WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共17页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册寒假作业 (11)UNIT 5 A DELICATE WORLD WORD版含解析.doc_第14页
第14页 / 共17页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册寒假作业 (11)UNIT 5 A DELICATE WORLD WORD版含解析.doc_第15页
第15页 / 共17页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册寒假作业 (11)UNIT 5 A DELICATE WORLD WORD版含解析.doc_第16页
第16页 / 共17页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册寒假作业 (11)UNIT 5 A DELICATE WORLD WORD版含解析.doc_第17页
第17页 / 共17页
亲,该文档总共17页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、(11)Unit 5 A delicate world2021-2022学年高二英语外研版(2019)寒假作业一、阅读理解1.OPENINGS AND PREVIEWSAnimals Out of Paper Yolo! Productions and the Great Griffon present the play by Rajiv Joseph, in which an origami(折纸术) artist invites a teenage talent and his teacher into her studio. Merri Milwe directs. In preview

2、s. Opens Feb. 12.(West Park Presbyterian Church, 165 W. 86th St. 212-868-4444.)The Audience Helen Mirren stars in the play by Peter Morgan, about Queen Elizabeth of the UK and her private meetings with twelve Prime Ministers in the course of sixty years. Stephen Daldry directs. Also starring Dylan B

3、aker and Judith Ivey. Previews begin Feb. 14. (Schoenfeld, 236 W. 45th St. 212-239-6200.)Hamilton Lin-Manuel Miranda wrote this musical about Alexander Hamilton, in which the birth of America is presented as an immigrant story. Thomas Kail directs. In previews. Opens Feb. 17. (Public, 425 Lafayette

4、St. 212-967-7555.)On the Twentieth Century Kristin Chenoweth and Peter Gallagher star in the musical comedy by Betty Comden and Adolph Green, about a Broadway producer who tries to win a movie stars love during a cross-country train journey. Scott Ellis directs, for Roundabout Theatre Company. Previ

5、ews begin Feb. 12.(American Airlines Theatre, 227 W. 42nd St. 212 - 719 -1300.)1.What is the play by Rajiv Joseph probably about?A.A type of art.B.A teenagers studio.C.A great teacher.D.A group of animals.2.Who is the director of The Audience?A.Helen Mirren.B.Peter Morgan.C.Dylan Baker.D.Stephen Dal

6、dry.3.Which play will you go to if you are interested in American history?A.Animals Out of Paper.B.The Audience.C.Hamilton.D.On the Twentieth Century.2. People have been wondering why elephants do not develop cancer even though they have lifespans that are similar to humans, living for around 50 to

7、70 years. Now scientists believe they know why. A team at the University of Chicago has found that elephants carry a substantial number of genes that stop tumors developing. To be precise, they found 20 copies of an anti-tumor gene called TP53 in elephants. Most other species, including humans, only

8、 carry one copy. According to the research, the extra copies of the gene improve the animals sensitivity to DNA damage, which lets the cells quickly kill themselves when damaged before they can go on to form deadly tumors. An increased risk of developing cancer has stood in the way of the evolution

9、(进化) of large body sizes in many animals, the study author Dr. Vincent Lynch told The Guardian. If every living cell has the same chance of becoming cancerous, large creatures with a long lifespan like whales and elephants should have a greater risk of developing cancer than humans and rats. But acr

10、oss species, the risk of cancer does not show a connection with body mass. This phenomenon was found by Oxford University scientist Richard Peto in the 1970s and later named Petos paradox. Biologists believe it results from larger animals using protection that many smaller animals do not use. In the

11、 elephants case, the making of TP53 is natures way of keeping this species alive. The study also found that when the same genes were brought to life in rats, they had the same cancer resistance as elephants. This means researchers could use the discovery to develop new treatments that can help stop

12、cancer spreading or even developing in the first place. Nature has already figured out how to prevent cancer, said Joshua Schiffman, a biologist at the School of Medicine, the University of Utah. Its up to us to learn how different animals deal with the problem so that we can use those strategies to

13、 prevent cancer in people.1.Why are elephants unlikely to develop cancer?A.They have a rather large body size.B.Their genes suffer no DNA damage.C.Certain genes in their body kill existing tumors.D.They carry many genes to prevent tumors developing.2.According to the passage, what has been a risk in

14、 the evolution of large animals?A.Deadly tumors.B.The huge body mass.C.Cells killing themselves.D.Sensitivity to DNA damage.3.What does the underlined part This phenomenon in Paragraph 5 probably refer to?A.Larger animals have protection from TP53.B.The risk of cancer is not related to body sizes.C.

15、Larger animals suffer the same risk of cancer as smaller ones.D.The huger animals are, the bigger risk of cancer they will have.4.What can be concluded from the passage?A.Depending on nature is surely enough to fight against cancer.B.The TP53 genes have proved useful in stopping cancer in people.C.H

16、umans are expected to prevent cancer with the making of TP53.D.The extra copies of elephants genes are used to cure cancer patients.3. Australia is no stranger to wildfires. The countrys weather patterns create heat and dryness, which fuel occasional bushfires in a natural cycle. However, one that s

17、tarted in September, 2019 continues to bum, and it may not be natural at all. So far, the fire has burned 7.3 million hectares (73,000 square kilometers) of land, killing at least 28 people and destroying more than 3,000 homes in the process, reported The Telegraph. Scientists say that man-made clim

18、ate change has played a role in the fires creation and duration. What we have are fires that might have occurred anyway, Peter Gleick, a US climate scientist, told Time. But the extent, the severity and the intensity of these fires are far worse than them otherwise would have been without the finger

19、prints of climate change. According to Australias Bureau of Meteorology, the countrys temperatures have risen by more than one degree Celsius since 1920. The spring of 2019 was Australias driest in 120 years. In December, the country saw its hottest day ever, with an average temperature of 41.9 Due

20、to enhanced evaporation in warmer temperatures, the vegetation and the soils dry out more quickly, Stefan Rahmstorf, a lead author of the United Nations Intergovernmental Panel on Climate Changes Fourth Assessment Report, told Time. Worse still, researchers at the UK Bureau of Meteorology believe th

21、at wildfires like this might become normal conditions in the future, according to the BBC. They looked at 57 research papers published since 2013, which examined the relationship between climate change and the risk of wildfires. They found that the link between the two had already been observed in m

22、any parts of the world, including the westernUS, Canada, southern Europe,and even Scandinavia and Siberia. These are impacts we are seeing for one degree of global climate change. The impact will get worse if we dont do what it takes to stabilize the worlds climate, Corinne Le Quere, a professor fro

23、m the University of East Anglia in the UK, told the BBC. What we are seeing in Australia is not the new normal. Its a transition to worse impacts.1.What do we know about the bushfire that started in September, 2019 in Australia?A.It has done a lot of harm to peoples living environment.B.It followed

24、the laws of nature.C.It was soon under control.D.It was started on purpose.2.What did researchers at the UK Bureau of Meteorology learn from the 57 research papers mentioned in the article?A.How human activities cause climate change.B.Where deadly wildfires happen more often.C.Whether climate change

25、 brings more wildfires.D.Why climate change has drawn international attention.3.What did Quere tell people in the last paragraph?A.The future of Australia.B.Solutions to climate change.C.The effects of wildfires.D.The urgency of fighting climate change.4. Every year from March to October, Christian

26、Moullec,also known as Birdman, takes to the skies aboard his adapted light aircraft. However, the 58-year-old Frenchmans daily 30-minute flight is not just to enjoy the impressive views, but to guide flocks of lesser white-fronted geese through secure migration paths which the birds can teach future

27、 generations. His deed began in 1995 when he noticed the birds declining population in the wilds of Lapland, Sweden. To prevent their numbers from decreasing further, Moullec tried to get the threatened species to follow him along migration routes that would protect them from bird hunters. However,

28、getting grown geese to follow his lead proved challenging. As young geese imitate and follow whomever they view as their parent, Moullec decided to raise the geese from birth. To help raise funds and heighten awareness of his job to protect not just the geese but birds worldwide, Moullec often allow

29、s paying tourists to join him on the 30-minute-long flights aboard his aircraft. In addition to the trained birds flying alongside them, visitors, who come from as far as a 15-hour plane flight away, are treated to a variety of crane and goose species as well as breathtaking views of castles and cit

30、ies. He often brings his camera along for the flights, capturing photos not just for their beauty, but for what they describe. Moullec believes the use of agricultural chemicals has done harm to wild European birds, with more than a third disappearing in the last 30 years. Its a disaster, he said. M

31、y beautiful images with flying birds should be used to tell this story.1.Why does Birdman always fly to the sky on his aircraft?A.To observe geese along their migration routes.B.To follow geese through safe migration paths.C.To take visitors to operate his adapted aircraft.D.To make geese fly safely

32、 during the migration.2.What do we know about Birdman?A.He is a nature lover.B.He is a bird hunter.C.He is a birdwatcher.D.He is a volunteer pilot.3.What does Moullec often take photos on his flights for?A.Recording the use of agricultural chemicals.B.Showing serious damage caused by chemicals.C.Des

33、cribing his experiences with flying birds.D.Capturing the beautiful views of birds and cities.4.What can be a suitable title for the text?A.Birdman Guides Flocks to Learn to FlyB.Birdman Finds Birds DisappearingC.Birdman Helps Flocks Safely MigrateD.Birdman Protects Birds from Hunters二、七选五5.Leonardo

34、 da Vinci and Nature In the modern world, art and science are two dramatically separate activities, but in Leonardos time they were closely connected. Science meant mathematics and medical studies._ Mathematics included practical work like surveying land for making maps as well as measuring the move

35、ments of the stars in the sky. An artist might need to measure the different parts of the body. He could also use mathematics to place things in relationship to each other in a drawing or painting so the scene looked correct. _ Mathematics is also connected to music because musical sounds have a fix

36、ed relationship with each other that can be described in numbers._ More than this, though, Leonardo believed that numbers were a part of all things in the world, including music, and he said that without them nothing can be done. Mysterious nature has kindly given us things everywhere to copy, wrote

37、 Leonardo. In all his activities, Leonardo was trying to discover the rules that controlled nature. In his search for those rules, he looked very carefully at a lot of examples and details. Actual experience was more important to him than the opinion, and he worked from facts to ideas._ His purpose

38、was to examine the world so he could copy it in beautiful paintings and sculptures. He also wanted to learn from the clever solutions of nature._ His quick little sketches, often done while wandering outside, helped him to catch a movement or a shape. More careful drawings would be done at a desk wi

39、th a pen and a ruler. In July 2001, a small drawing by Leonardo was sold for $ 12 million. It was the most expensive drawing in the world.A.Leonardo was always drawing.B.How could these be connected with art?C.Leonardo was also an influential philosopher.D.Mathematicians and doctors worked to discov

40、er the unknown.E.Above all, Leonardo wanted to understand how and why things worked.F.Leonardo himself was a very good musician and liked to play an instrument and sing.G.You will see a good example of such positioning in the painting of The Last Supper.三、完形填空6.A parents hopes for 2030 When 2010 arr

41、ived, my son was only a year oldtiny, 1 , the master of a few basic words, but still mostly the baby wed welcomed into the world. Now my baby has grown into an2 tall, strong, and smart, a lover of Akira Kurosawas samurai movies. A3 from now, in 2030, he will be an adult. I expect the next 10 years t

42、o fly by, and be filled with4 . As 2020 begins, I am thinking about the kind of world my son will face and experience. I5 about him, and about all the young people of his age. So I have several hopes for the world my son and his generation will live in. I hope we finally get6 about climate change. P

43、olar ice is melting. The ocean levels are rising. The question is7 whether we can stop climate change, but whether were willing and able to do anything to8 it. Im not sure what a warming planet will9 for my sons life. I suspect it means he will live in a world where nations and groups 10 limited res

44、ources like clean water and food, which means that the danger of climate change wont come just from rising ocean levels, but from other humans competing for control over whats 11 . The world is always going to be full of 12 about how to solve the challenges we face. I hope, too, that my sons generat

45、ion learns to 13 justicebut to do so with a big heart and humility, recognizing our common humanity (人性) even with people who 14 us. The world of 2030 wont 15 itself. We are creating it now, so my final wish is that we build the kind of world we actually want our children to live in.1.A.specialB.gen

46、erousC.intelligentD.dependent2.A.athleteB.adolescentC.artistD.engineer3.A.monthB.centuryC.yearD.decade4.A.questionsB.experienceC.dangerD.change5.A.worryB.sacrificeC.oweD.arrange6.A.particularB.seriousC.optimisticD.enthusiastic7.A.for sureB.as usualC.no longerD.till now8.A.slowB.recordC.completeD.mul

47、tiply9.A.meanB.obtainC.shareD.seek10.A.pick upB.fight overC.turn downD.take part11.A.finishedB.continuedC.startedD.left12.A.aimsB.examplesC.disagreementsD.results13.A.escapeB.expressC.seekD.affect14.A.differ fromB.agree withC.refer toD.call for15.A.explodeB.admireC.proveD.build四、语法填空7. In 2016, Shen

48、nongjia made it onto the UNESCO World Heritage List. It was awarded this status because it meets two criteria _(require) by the list. To begin with, it contains a naturally-balanced environment that allows the many and various species to live and prosper. The region rises from about 400 metres_ over

49、 3,000 metres above sea level, _ (result) in a great variation in climatic conditions. Some of the plants and animals _ (regard) as living fossils. Whats more, it is also one of the rare _ (location) in the world where scientists can observe the _ (ecology) and biological processes that occur as the

50、 plants and animals develop and evolve. According to official statistics, over 3, 000 plant species and about 4,300 insects have been recorded. Shennongjia also supports more than 600 vertebrate species. Therefore,_ is a challenge to look after so many species. Thanks to peoples efforts, the Golden

51、Snub-nosed Monkeys population has doubled since the 1980s. The most impressive aspect is the local people,_ take things from nature without _ (cause) damage. All of this highlights how understanding, _ (aware) and hard work have contributed towards protecting the unique natural world.五、写作8.假定你是李华,你的

52、英国朋友Andy将要参加中文诗歌朗诵比赛(recitation contest),发邮件向你询问下面这首诗歌的含义。请你回复邮件,介绍该诗歌的主要内容、表达的思想感情和写作手法。游子吟作者:孟郊(唐)慈母手中线,游子身上衣。临行密密缝,意恐迟迟归。谁言寸草心,报得三春晖。注意: 1.词数80左右; 2.可适当增加细节,以使行文连贯。_9.阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。 Long, long ago, in the far away land, there was a beautiful kingdom with its unique rule. Th

53、e rule said, everyone may become the king, with all of his rights to govern (管理) the country for five years. After that, he must be caught, his body would be tied and he would be thrown away to a remote island where the jungle was thick and there were plenty of wild animals and no human. Then, one b

54、y one, people became the king. The first man said, OK, Im ready to be the king. And he was a king for five years. What he did in his five years was enjoying his position. He threw big parties, went to many beautiful places, married many women, collected many luxurious things and did other things tha

55、t pleased himself. Those were all he did and he never prepared anything for his future. Until one day the time came. One morning when the king woke up, suddenly strong soldiers came to his palace and said, We came here under the order of the constitution(章程). Now its time for you to be thrown away t

56、o the remote island. The king wasnt surprised but he felt that time passed by too fast. He had enjoyed himself in the past five years but now he had to accept his destiny with tears in his eyes. The soldiers sent him to the dangerous island and left. All they heard was the voices of the wild animals

57、 and the long scream of the former king; and then it was silent again. Every other king was the same until a young man came and declared his wish. By the constitution he was granted his wish. He would be a king for five years before being thrown away to the island. But if other kings would follow th

58、eir passion for having fun, he didnt. The king was always seen to be thinking.注意:续写词数应为150左右。Paragraph 1:And not very long after that, he made a surprising decision. _Paragraph 2:Finally the time came when the king had to be thrown away to the island. _答案以及解析1.答案:1-3.ADC解析:1.细节理解题。根据文章第一部分中的in which

59、 an origami artist invites a teenage talent and his teacher into her studio可知,它与一种艺术有关。2.细节理解题。根据文章The Audience部分中的Stephen Daldry directs可知,The Audience的导演是Stephen Daldry,故D项正确。3.细节理解题。根据文章Hamiltion部分中的in which the birth of America is presented as an immigrant story可知,该戏剧是和美国的诞生有关的,所以,如果你对美国历史感兴趣,就应

60、该去看这出戏剧。2.答案:1-4.DABC解析:1.细节理解题。根据第二段第二句A team at the University of Chicago has found that elephants carry a substantial number of genes that stop tumors developing.可知,美国芝加哥大学的一个团队发现大象携带大量阻止肿瘤发展的基因。根据第四段可知,动物形成癌症和动物的体型大小无关,故A项不正确;根据第三段中the extra copies of the gene improve the animals sensitivity to

61、DNA damage, which lets the cells quickly kill themselves when damaged before they can go on to form deadly tumors可知,大象的基因提高了对DNA损伤的敏感度,使细胞受损后,在形成致命肿瘤之前迅速自杀,并不是B项“大象的基因不会受到DNA损伤”;也不是C项“它们体内的某些基因会杀死现有的肿瘤”。所以D选项是正确的。2.推理判断题。根据第四段第一句An increased risk of developing cancer has stood in the way of the evol

62、ution(进化) of large body sizes in many animals, the study.可知,患癌症风险的增加阻碍了许多大体型的动物的进化。B项意为“巨大的体重”,在文中只提到其与增加患癌症的风险没有联系,而A项“致命的肿瘤”才是真正的风险;C项“细胞自杀”和D项“对DNA损坏的敏感度”都是动物保护自己不受癌症威胁的方式,不是风险。所以A选项是正确的。3.推理判断题。根据第四段最后一句But across species, the risk of cancer does not show a connection with body mass.可知This pheno

63、menon指的是物种患癌症的概率和它们的体重没有关系。A项“大型动物受到TP53的保护”和C项“大型动物患癌症的风险与小型动物相同”是画线部分以下内容,但不是画线部分的内容。D项“越大的动物,患癌症的风险就越大”不符合文章原意,且也不是本段开头所指的“这种现象”。所以B选项是正确的。4.主旨大意题。根据最后一段最后一句Its up to us to learn how different animals deal with the problem so that we can use those strategies to prevent cancer in people.可知,我们可以使用那

64、些策略来预防人类得癌症。而根据倒数第三段最后一句In the elephants case, the making of TP53 is natures way of keeping this species alive.可知,TP53的形成是让大象存活的自然方法。由此推知,人们有望通过合成TP53来预防癌症。人类需要制出TP53来对抗癌症,故A项“依靠大自然对抗癌症肯定足够了”不准确;文章倒数第二段只提到当同样的基因在老鼠身上起作用时,它们和大象具有相同的抗癌能力,但并未像B项所说“TP53基因已被证明在阻止人类得癌症方面很有用”或D项所说“大象基因的额外复制品被用于治疗癌症患者”。所以C选

65、项是正确的。3.答案:1-3.ACD解析:1.细节理解题。根据第一段中的So far, the fire has burned 7.3 million hectares(73,000 square kilometers)of land, killingat least 28 people and destroying more than 3,000 homes in the process可知,这场大火给人们的生活环境带来了很大的伤害。根据第一段第三句However, one that started in September, 2019 continues to burn, and it m

66、ay not be natural at all.可知,始于2019年九月的野火还在继续燃烧,是不正常的情况,故B项“它符合自然规律”及C项“它很快得到控制”不正确;根据文章内容可知,这次野火是由天气原因造成的,不是故意的,故D项“它是(由人)故意点燃的”不正确。故选A。2.细节理解题。根据第五段的第二句They looked at 57 research papers published since 2013, which examined the relationship between climate change and the risk of wildfires.(他们查阅了自201

67、3年以来发表的57篇研究论文,这些论文调查了气候变化与野火风险之间的关系。)可知,这些科学家查阅的论文讨论的是气候变化和野火的发生之间的关系。A项“人类活动是如何导致气候变化的”和B项“哪里更经常发生致命的野火”文章未提及;D项“为什么气候变化引起了国际社会的关注”文中有所提及,但并不是the UK Bureau of Meteorology的研究人员从文章中提到的57篇研究论文中了解到的。故选C。3.推理判断题。最后一段中的These are impacts we are seeing for one degree of global climate change. The impact w

68、illget worse if we dont do what it takes to stabilize the worlds climate(这些都是我们看到的全球气候变化1度的影响。如果我们不采取所需要的措施来稳定世界气候,影响将会变得更糟)说明了气候变化的危害,目的是告诉我们应对气候变化的紧迫性。根据文章最后What we are seeing in Australia is not thenew normal. Its a transition to worse impacts.(我们在澳大利亚看到的不是“新常态”,而是向更糟糕的影响的过渡。)可知,Quere教授是用澳大利亚的例子说

69、明全球的状况,不是单指A项“澳大利亚的未来”;Quere教授没有提及B项“气候变化的解决方法”和C项“野火的影响”。故选D。4.答案:1-4.DABC解析:1.细节理解题。根据第一段中的but to guide flocks of lesser white-fronted geese through secure migration paths which the birds can teach future generations可知,“鸟人”是为了引领小白额雁安全迁徙。由第二段第二句To prevent their numbers from decreasing further, Moul

70、lec tried to get the threatened species to follow him along migration routes that would protect them from bird hunters.可知,A项中的observe“观察”与B项中的follow“跟随”均不符合文章原意;根据第四段最后一句中的are treated to a variety of crane and goose species as well as breathtaking views of castles and cities可知,游客乘坐他的轻型飞机来看鸟和景色,C项中的o

71、perate“操作”不符合文章原意。故D项正确。2.推理判断题。根据文章内容可知,“鸟人”驾驶轻型飞机引领小白额雁沿着安全的飞行路径迁徙,他还带着游客一起体验这样的旅行,目的是希望人们共同保护鸟类,由此可知,“鸟人”是一个热爱自然的人。B项“他是个捕鸟者”、C项“他是个观鸟者”及D项“他是一名志愿飞行员”均不符合文章原意。故A项正确。3.细节理解题。根据第五段首句He often brings his camera along for the flights, capturing photos not just for their beauty, but for what they descr

72、ibe.可知,“鸟人”拍照是为了呈现这些照片反映的问题,也就是后面提到的农药加速了鸟类的数量减少。A项“记录农用化学品的使用”、C项“描述他与飞鸟的经历”及D项“拍摄鸟类和城市的美丽景色”均不符合文章原意。故B项正确。4.主旨大意题。根据第一段尾句However, the 58-year-old Frenchmans daily 30-minute flight is not just to enjoy the impressive views, but to guide flocks of lesser white-fronted geese through secure migration

73、 paths which the birds can teach future generations.可知,本文主要讲述了“鸟人”驾驶轻型飞机飞行不是为了欣赏美景,而是为了引领小白额雁沿着安全的飞行路径迁徙。A项“鸟人引导鸟群学习飞行”和D项“鸟人保护鸟类免受猎人的伤害”文章都有提及,但都不是主要内容;B项“鸟人发现鸟消失”不符合文章原意。故C项正确。5.答案:BGFEA解析:这是一篇说明文。通过对达芬奇进行艺术创作这一事件进行以下方面的说明:数学、音乐与艺术的关系,以及自然与艺术的关系。由设空处前面两句可知,在莱昂纳多的时代,科学与艺术紧密相连。科学意味着数学和医学研究。B项“那这些是如何

74、与艺术相联系的呢?”符合语境。由设空处前的place things和in a drawing or painting可知接下来是对一幅画及其布局的描述。G项“你会看到一个好的例子,在最后的晚餐这幅画里(人物)位置的安排。”符合语境。本段描述的是与音乐有关的话题,数学与音乐的关系。因此可以推出达芬奇也应该熟悉并精通音乐。F项“莱昂纳多他自己就是一个非常优秀的音乐家,喜欢演奏乐器和唱歌。”符合语境。在设空处前面的描述中可以得知:达芬奇在探寻这些规则的时候,认真仔细地观察大量的实例和细节。实践经历比起他自己的观点更重要,然后他经常通过事实得出观点。接下来会描述他到底想要做什么。因此E项“首先,莱昂纳

75、多想要理解事物是如何运作的,又为什么会这么运作。”符合语境。设空处后面的内容主要围绕画画来讲,设空处位于这一段的开头,有总领全段的作用,故A项“莱昂纳多总是画画。”符合语境。6.答案:1-5.DBDDA; 6-10.BCAAB; 11-15.DCCAD解析:1.考查形容词。special特殊的;generous慷慨的;intelligent聪明的;dependent依靠的。由上文可知,儿子仅仅一岁,还很小,小孩子是需要依靠的。故选D。2.考查名词。athlete运动员;adolescent青少年;artist艺术家;engineer工程师。根据下文A 3 from now, in 2030,

76、he will be an adult.可知,在2030年,他会成为一个成年人,联系上文2010年他刚刚一岁可知,他现在是青少年。故选B。3.考查名词。month月;century世纪;year年;decade十年。根据下文I expect the next 10 years to fly by可知,作者期待着下一个十年过去,因此此处指“十年”。故选D。4.考查名词。question问题;experience经验;danger危险;change变化。十年将会飞逝而过,而这其中是充满变化的。故选D。5.考查动词。worry担忧;sacrifice牺牲;owe归因于;arrange安排。根据下文作

77、者对这个世界现存的问题提出的希望可知,这里指作者担心自己的儿子及所有他这个年龄的年轻人。故选A。6.考查形容词。particular特别的;serious认真的;optimistic乐观的;enthusiastic热情的。be serious about为固定搭配,意为“认真对待”,符合语境,故选B。7.考查短语。for sure无疑;as usual像往常一样;no longer不再;till now到现在为止。but前后的内容为转折关系,下文是肯定语气,那么上文应该是否定语气。故选C。8.考查动词。slow使放慢速度;record记录;complete完成;multiply成倍增加。联系上

78、文可知,空后的it指代climate change,结合语境可知,此处指减缓气候变化。故选A。9.考查动词。mean意味着;obtain获得;share分享;seek寻找。根据下文I suspect it means.可知,作者不确定全球变暖对于儿子的生活意味着什么。mean属于词汇复现。故选A。10.考查动词短语。pick up捡起;fight over为争斗;turn down关小;take part参与。下文中的but from other humans competing for与fight over“为争斗”对应。其他选项均不符合语境。故选B。11.考查动词。finish完成;con

79、tinue继续;start开始;leave留下。根据上文中的limited resources可知,此处指“留下,剩下”。故选D。12.考查名词。aim目标;example例子;disagreement争论;result结果。根据下文how to solve the challenges we face可知,此处应该是人类关于应对挑战的争论。故选C。13.考查动词。escape逃脱;express表达;seek寻求;affect影响。由语境可知,此处指“寻求”正义。故选C。14.考查动词。differ from与不同;agree with同意;refer to提及;call for需要。本句中

80、的even意为“即使”,表转折,前面为common,则后面应该为differ from。故选A。15.考查动词。explode突增;admire赞赏;prove证明;build建造。根据下文中的We are creating it now可知此处应为create的近义词。故选D。7.答案:required ; to; resulting ; are regarded; locations ; ecological ; it ; who; causing ; awareness 解析:考查过去分词。句意:它被授予这个地位是因为它符合名录中要求的两个标准。根据句意和句子结构可知,设空处为过去分词作

81、后置定语。考查介词。句意:这一地区的海拔从400米左右上升到3,000多米,造成了气候条件的巨大变化。rise from.to.从上升到。故填to。考查现在分词。句意同上。设空处为现在分词作结果状语,表示一种自然的结果。考查时态、语态和主谓一致。句意:有些动植物被认为是活化石。Some of the plants and animals与regard之间为被动关系,故应用被动语态;此处描述的是一般事实,应用一般现在时,且主语表示复数。故填are regarded。考查名词复数。句意:而且,它也是世界上罕见的地方之一,在那里科学家们可以观察到动植物成长和进化进程中发生的生态和生物过程。one o

82、f+可数名词复数,表示“之一”。考查形容词。句意同上。设空处与biological并列,修饰名词processes。故填形容词ecological。考查形式主语。句意:因此,照顾这么多物种是个挑战。根据句子结构可知,此处应是形式主语,真正主语是后面的动词不定式短语to look after so many species。故填it。考查定语从句的关系词。句意:最令人印象深刻的方面是当地人,他们从大自然中获取东西而不造成破坏。设空处引导的是非限制性定语从句,先行词为the local people,关系词在从句中作主语,指人。故填关系代词who。考查动名词。句意同上。介词without后应跟动名

83、词。故填causing。考查名词。句意:所有这些都凸显了理解、意识和努力工作是如何有助于保护这个独特的自然世界的。与设空处并列的成分都为名词,故此处应填aware的名词形式。8.答案:Dear Andy, Knowing that you are going to take part in a Chinese poetry recitation contest, Im writing to offer you some information about the poem to be presented. Written by a famous poet in the Tang Dynasty

84、, Meng Jiao, this poem mainly describes a scene where a mother is fully occupied in making clothes for her child who is about to leave home. By concentrating on this specific moment, the author vividly shows a mothers deep love for her child by comparing it to the warm and selfless sun. All the abov

85、e is what I know about the widely read classic, whichI hope will help you in a way. Looking forward to your good news!Yours,Li Hua9.答案:Paragraph 1: And not very long after that, he made a surprising decision. He decided to use all his rights to prepare for his life at the remote island. In the first

86、 year he sent troops, veterinarians and animal trainers to kill the wild animals or train them for good use. The task was so huge but it was worthwhile. Then the king sent a lot of farmers to start a wide rice field and began to grow rice. Next he had many facilities, from hospital to school, built.

87、 After that he sent a lot of educated people there. At last he sent all his families to the island.Paragraph 2: Finally the time came when the king had to be thrown away to the island. With many strong soldiers catching him, he smiled He had prepared everything for the final day. When he was sent to the island, the island had taken on a new look. Everybody there lived a comfortable life and the king was welcomed warmly by his people. They cheered, Long live the wise king. The wise king lived happily ever after. The clever people live now in the world to prepare for their life in the future.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1