收藏 分享(赏)

2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第一册寒假作业 (6)UNIT 6 NURTURING NATURE WORD版含解析 (2).doc

上传人:a**** 文档编号:457420 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:15 大小:75KB
下载 相关 举报
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第一册寒假作业 (6)UNIT 6 NURTURING NATURE WORD版含解析 (2).doc_第1页
第1页 / 共15页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第一册寒假作业 (6)UNIT 6 NURTURING NATURE WORD版含解析 (2).doc_第2页
第2页 / 共15页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第一册寒假作业 (6)UNIT 6 NURTURING NATURE WORD版含解析 (2).doc_第3页
第3页 / 共15页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第一册寒假作业 (6)UNIT 6 NURTURING NATURE WORD版含解析 (2).doc_第4页
第4页 / 共15页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第一册寒假作业 (6)UNIT 6 NURTURING NATURE WORD版含解析 (2).doc_第5页
第5页 / 共15页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第一册寒假作业 (6)UNIT 6 NURTURING NATURE WORD版含解析 (2).doc_第6页
第6页 / 共15页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第一册寒假作业 (6)UNIT 6 NURTURING NATURE WORD版含解析 (2).doc_第7页
第7页 / 共15页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第一册寒假作业 (6)UNIT 6 NURTURING NATURE WORD版含解析 (2).doc_第8页
第8页 / 共15页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第一册寒假作业 (6)UNIT 6 NURTURING NATURE WORD版含解析 (2).doc_第9页
第9页 / 共15页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第一册寒假作业 (6)UNIT 6 NURTURING NATURE WORD版含解析 (2).doc_第10页
第10页 / 共15页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第一册寒假作业 (6)UNIT 6 NURTURING NATURE WORD版含解析 (2).doc_第11页
第11页 / 共15页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第一册寒假作业 (6)UNIT 6 NURTURING NATURE WORD版含解析 (2).doc_第12页
第12页 / 共15页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第一册寒假作业 (6)UNIT 6 NURTURING NATURE WORD版含解析 (2).doc_第13页
第13页 / 共15页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第一册寒假作业 (6)UNIT 6 NURTURING NATURE WORD版含解析 (2).doc_第14页
第14页 / 共15页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第一册寒假作业 (6)UNIT 6 NURTURING NATURE WORD版含解析 (2).doc_第15页
第15页 / 共15页
亲,该文档总共15页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、(6)Unit 6 Nurturing nature2021-2022学年高二英语外研版(2019)寒假作业第一部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AMy Favourite Books Jo Usmar is a writer for Cosmopolitan and co-author of the This Book Will series(系列) of lifestyle books. Here she picks her top reads. MatildaRoald

2、Dahl I once wrote a paper on the influence of fairy tales on Roald Dahls writing and it gave me a new appreciation for his strange and delightful worlds. Matildas battles with her cruel parents and the bossy headmistress, Miss Trunchbull, are equally funny and frightening, but theyre also aspiration

3、al.After DarkHaruki Murakami Its about two sistersEri, a model who either wont or cant stop sleeping, and Mari, a young student. In trying to connect to her sister, Mari starts changing her life and discovers a world of diverse night people who are hiding secrets.Gone GirlGillian Flynn There was a b

4、it of me that didnt want to love this when everyone else on the planet did, but the horror story is brilliant. Theres tension and anxiety from the beginning as Nick and Amy battle for your trust. Its a real whodunit and the frustration when you realise whats going on is horribly enjoyable.The StandS

5、tephen King This is an excellent fantasy novel from one of the best storytellers around. After a serious flu outbreak wipes out 99.4% of the worlds population, a battle unfolds between good and evil among those left. Randall Flagg is one of the scariest characters ever.1. Who does I refer to in the

6、text?A. Stephen King. B. Gillian Flynn. C. Jo Usmar. D. Roald Dahl. 2. Which of the following tells about Mari and Eri?A. Cosmopolitan. B. Matilda. C. After Dark. D. The Stand. 3. What kind of book is Gone Girl?A. A folk tale. B. A biography. C. A love story. D. A horror story. B Just as the 9/11 te

7、rrorist attacks in 2001 caused stronger safety measures in office buildings, COVID-19 may also change how office buildings are designed. Even if big changes wont greet most employees immediately, their return to the office may be carefully arranged. Hand sanitizer (洗手消毒液) will probably be placed in

8、the entrance. Door handles will be cleaned every day. Remote-work practices that many companies tried to follow in the outbreak of COVID-19 are likely to continue in some form for the future, making it easier for workers to spread out(分散) in their offices. There could be A teams and B teams working

9、in different days, said Scott Rechler, chairman of RXR Realty. Over the past ten years, many companies eliminated personal offices in favour of open plans, but the amount of space per office worker decreased by 25% ,said Janet Pogue McLaurin, an architect at the design company Gensler, which has bee

10、n observing changes in the workplace since 2008. The typical workstation(工作区) ten years ago was 8 by 8 feet. By 2015, the workstation was down to 6 by 8 feet, and in recent years,it has become smaller. Companies are now considering other ways to give employees breathing room. A meeting room designed

11、 for 12 might be used as a meeting room for six. In reception areas, chairs could be placed farther apart. The whole point of furniture was to bring people together, said Kelly Griffin from the architecture company NBBJ. Now it has a different function: to pull people apart. Workplaces may also have

12、 big changes in the future, including the addition of building materials that reduce the spread of viruses. In addition, new technology could provide access to rooms and lifts without employees having to touch a handle or press a button.1. How could remote-work practices be used further according to

13、 Scott Rechler?A. By taking advantage of high tech. B. By dividing employees into groups. C. By creating a safer work environment. D. By making more people work at home. 2. What does the underlined word eliminated in Paragraph 3 probably mean?A. Took something away. B. Managed something well. C. Val

14、ued something greatly. D. Took charge of something. 3. What measure for workplaces is suggested in Paragraph 4?A. Having fewer people employed. B. Making new seating arrangements. C. Replacing old furniture with new one. D. Decreasing the sizes of meeting rooms. 4. Which is harder to achieve immedia

15、tely in the workplace according to the text?A. More breathing room. B. Cleaner door handles. C. Larger working spaces. D. Special building materials. C I was at my parents dinner table. Before me was a worn journal of thin and discolored pages. It was my grandfathers journal and now belongs to my fa

16、ther. My grandfather had passed away in the months leading up to my birth. I never got to visit the places he had frequented and the people who had been a part of his lifes journey. I was now about to enter his world, through the words he had left behind. Within minutes, I was captivated by the powe

17、r of the written words. In the magical script before me, I was transported to another age when food was an everyday art, planned, prepared and enjoyed in the company of others, and a time when people had the heart to pause their own lives to embrace(拥抱) each others struggles. All this was conveyed t

18、o me in the beauty of the words that flowed together to connect with the writers mind and understand the world they lived in. That kind of writing seems to be lost on us today. We have gotten used to writing in bite-sized pieces for a public looking for entertainment, and hungry for information. No

19、wonder, there are nearly 200 million bloggers on the Internet and a new blog is created somewhere in the world every half a second. Instead of adding to our collective wisdom, most of these writings reflect the superficiality(肤浅) and impatience of our day and age. This not only robs us of the skill

20、of writing impressive essays, it also prevents us from exploring what is indeed important. Writing humbles(使谦卑) us in a way that is vital for our character growth, by reminding us about the limits of the self and our appropriate place in the vast flow of life. Writing frees us by helping us explore

21、the unknown so that we really open up to magic of the world around us. I saw all of this in the writing of my grandfather. And Ive seen it again and again in the writings of the greatest thinkers of humanity. Their writing reflects deep thought on issues of human importance.1. What does the underlin

22、ed word captivated in Para. 2 mean?A. Puzzled. B. Frightened. C. Attracted. D. Defeated. 2. In the authors grandfathers age, people _. A. lived a hard lifeB. cared about each otherC. were fond of writingD. treated food as an art3. Why does the author begin the text with her grandfathers journal?A. T

23、o show her respect for her grandfather. B. To present the importance of good writings. C. To express her interest in reading as well as writing. D. To raise the problem with todays writing. 4. What is the writer trying to do in the last paragraph?A. To discuss what good writing is like. B. To expres

24、s her strong desire to learn writing skills. C. To stress the effects of her grandfathers journal on her. D. To show her admiration for her grandfathers writing. D Ive never been the kind of person to say, its the thought that counts when it comes to gifts. That was until a couple of weeks ago, when

25、 my kids gave me a present that blew me away. For years now, Ive been wanting to sell our house, the place where my husband and I raised our kids. But to me, this house is much more than just a building. In the front room, theres a wall that has hundreds of pencil lines, marking the progress of my c

26、hildrens growth. Every growth stage is marked in grey, with each childs name and the date they were measured. Of all the objects and all the memories, its this one thing in a home thats the hardest to leave behind. Friends I know have returned home after work only to discover their wall of heights h

27、as been freshly painted over. A new paint job wouldnt normally be greeted by tears, but erasing that evidence of motherhood hurts more than it should. Our kids grow in so many ways, but the wall is physical evidence of their progress, right there for everyone to see. Over the years, Ive talked about

28、 how much I would hate leaving that wall behind when I moved, even though the last marks were made 10 years ago when my kids stopped growing. So one day, while I was at work, my children decided to do something about it. They hired Jacquie Manning, a professional photographer whose work is about cap

29、turing(捕捉) the beautiful things in life, from clear lakes and skies to diamonds and ballgowns(舞会礼服). She came to our house while I was at work, and over several hours, took photos of the hundreds of drawings and lines, little grey fingerprints(手印), and old marks. Somehow, she managed to photograph a

30、ll those years of memories perfectly. Afterwards, she put all the photos together into one image, transforming them into a beautiful history of my family. Three weeks later, my childrens wonderful gift made its way to mea life-size photo of the pencil lines and fingerprints that represents entire li

31、fetimes of love and growth.1. The underlined phrase blew me away in Paragraph 1 probably means _. A. attracted meB. surprised meC. accepted meD. refused me2. What does the house really mean to the author?A. A house. B. Buildings. C. An object. D. Memories. 3. What surprised the friends the author kn

32、ow after work?A. Finding the wall repainted. B. Erasing the fingerprints. C. Greeting them by tears. D. Leaving the wall unfinished4. What is the best title for the text?A. Gift Made with LoveB. Buildings Made by ChildrenC. A Very Wonderful PaintingD. A Family History第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,

33、从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Everyone is aware that taking good care of our bodies can prevent many medical problems from occurring later. However, we often have less awareness of preventative actions we should take to help with mental health problems. While our mental health may be fine right

34、 now, many of us will struggle at some point._ Its impossible to get through life without challenges, but our mental health prevention habits can help us get through difficult times. _ Keep active. The more active you physically, mentally and socially are, the higher the level of your mental wellnes

35、s is likely to be. So go forwalks and learn something new. There are many other ways to be active. _ Be connected. Regular involvement in social activities with supportive friends and family improves your ability to handle disappointments, and everything else life throws at you._ But you can be invo

36、lved in any manner; even volunteering for an organization can help you be more social._ The nature of these activities varies widely from person to person. The key is to identify what gives your life meaning. Volunteering, coaching, teaching, etc. all can contribute to increasing your sense of confi

37、dence and satisfaction with life. Many activities can address more than one. The key is to make a plan and stick with it. If you are already struggling, begin to practice these ways to help your recovery.A.Here are three practical steps.B.However, good mental health is important.C.Stresses, disappoi

38、ntments and disasters happen.D.Overcome lifes challenges before they happen.E.Be committed to activities that give life meaning.F. The key is to find what keeps you motivated and interested.G.This can be difficult when you move to a new town or as you get older.第二部分语言知识运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满

39、分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 As a child, I was always told to eat my greens. These were the unappealing vegetables that sat on the edge of my plate. Peas, and green beans, all looked and tasted 1 . Lets face it, when there were so many other delicious treats to2 why eat boring v

40、egetables? Since then my taste buds have3 and Im also fully aware of the health benefits of eating fresh vegetables. But we still need4 of the amazing goodness these green super foods give us. In the UK, a campaign has been5 for several years to encourage us to eat our 5 A Dayfive portions of fruit

41、and vegetables. Thats because evidence has shown there are significant health6 to getting at least five 80g portions of a variety of fruit and vegetables every day. But I struggle trying to fit these five portions into my daily diet, partly because I have a sweet7 and vegetables are, well, tasteless

42、. Researchers have been studying how to make eating vegetables more8 . They analysed the psychology behind our food9 and found that most of us are 10 by taste. Brad Turnwald from Stanford University says that studies show that people 11 to think of healthier options as less tasty for some reason. In

43、 Europe, a project called VeggieEAT has also been trying to find ways to get people to eat more vegetables. Project leader, Professor Heather Hartwell believes in 12 encouraging people into eating the right things. One idea has been to put a 13 of a tasty looking fruit on a supermarket trolley as a

44、hint about buying something from the fruit store after looking at the advertisement. She says, Choice is a really 14 thing. But making vegetables look attractive will increase their sales. Certainly, eating twisted citrus-glazed carrots does sound tempting, even if it just 15 like a carrot, but if i

45、t makes us eat more vegetables then that can only be a good thing for our health.1. A. disgustingB. deliciousC. ripenD. sweet2. A. buyB. prepareC. offerD. enjoy3. A. appearedB. developedC. existedD. shrank4. A. remindingB. informingC. warningD. talking5. A. planningB. aimingC. runningD. intending6.

46、A. needsB. benefitsC. issuesD. risks7. A. tendencyB. preferenceC. toothD. appetite8. A. appropriateB. attractiveC. beneficialD. independent9. A. choicesB. valuesC. wastesD. judgments10. A. confusedB. disturbedC. motivatedD. challenged11. A. manageB. decideC. agreeD. tend12. A. slowlyB. suddenlyC. fi

47、rmlyD. seriously13. A. varietyB. lotC. pictureD. number14. A. easyB. complexC. quickD. casual15. A. looksB. smellsC. tastesD. feels第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 Not all sleep is the same every night. We experience some quiet sleep and some active sleep when dreams happen.

48、You might think sleepwalking(梦游) would happen during active sleep, but a person isnt _(physical) active during active sleep. Sleepwalking usually happens in the first few hours of sleep in the stage called deep sleep. Not all sleepwalkers actually walk. Some _ (simple) sit up or stand in bed or act

49、like theyre awake when, in fact, theyre _ (sleep)! Most sleepwalkers do get up and move around for a few seconds or even for_ long as half an hour. Sleepwalkers eyes are open, but they dont see in the same way they do when theyre awake. They often think theyre in _ (difference) rooms of the house. S

50、leepwalkers tend to go back to bed on their own and they wont remember it in the morning. Researchers estimate that up to 15% of kids sleepwalk _ (regular). Sleepwalking sometimes occurs when a person is sick, _ (stress) ,or not getting enough sleep. If sleepwalking occurs _ (frequent), its a good i

51、dea for him/her to see a doctor. But dont worry about it. Sleepwalking isnt serious in fact. It may look _ (fun) or even terrible for the people who see a sleepwalker at night. One _ (importance) thing for the sleepwalker is to keep safe, not to fall down or walk out of the door while sleepwalking.第

52、三部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)如今,绿色生活方式已被人们广泛接受,并体现在生活的各个方面。某英语报社正在中学生中开展以Green life at home为主题的征文活动,请你用英语写一篇文章投稿。内容要点如下: 1.介绍你在家的具体做法(如节能节水、环保购物等); 2.向全社会提出绿色生活的倡议。注意:1.词数80左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯; 3.文章开头已经写好,不计入总词数。Green life at home Green lifestyle is becoming increasingly popular nowadays as it can he

53、lp to reduce pollution and save energy._第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。 In 1974, after filling out fifty applications, going through four interviews, and winning one offer, I took what I could geta teaching job at what I considered a distant wild area: western New Jersey

54、. My characteristic optimism was alive only when I reminded myself that I would be doing what I had wanted to do since I was fourteenteaching English. School started and I was teaching English. I worked hard, taking time off only to eat and sleep. And then there was my sixth-grade class who were onl

55、y six years younger than me. I had a problem long before I knew it. I was struggling in my work as a young idealistic teacher. I wanted to make literature come alive and to promote a love of the written word. The students wanted to throw spitballs and whisper dirty words in the back of the classroom

56、. In college I had been taught that a successful educator should ignore bad behavior. So I did. I was confident that the bad behavior would disappear as I gave my students positive attention. But in fact, humans particularly teenagers rarely seem reasonable. By the time my boss, who was also my task

57、master known to be the strictest, most demanding, most quick to fire inexperienced teachers, came into the classroom to observe me, the students exhibited very little good behavior to praise. My boss sat in the back of the classroom. The boys in the class were making animal noises, hitting each othe

58、r while the girls filed their nails or read magazines. I just pretended it all wasnt happening, and went on lecturing and tried to ask some inspiring questions. My boss, sitting in the back of the classroom, seemed to be growing bigger and bigger. After twenty minutes, he left silently. Visions of u

59、nemployment marched before my eyes.Paragraph 1:After class I took a deep breath and walked into his office. _Paragraph 2:Fifteen years later I still drive that winding road to the same school. _答案以及解析第一部分阅读理解第一节A答案:1-3.CCD解析:1.代词指代题。由标题My Favourite Books以及第一段最后一句话Here she picks her top reads.可知,文章是以

60、Jo Usmar的口吻进行写作的。故选C项。2.细节理解题。根据Afier Dark部分中的Its about two sistersEri, a model who either wont or cant stop sleeping, and Mari, a young student.可知答案为C项。3.细节理解题。根据Gone Girl部分中的but the horror story is brilliant可知答案为D项。B答案:1-4.BABD解析:1.细节理解题。根据第二段中的Remote-work practices that many companies tried to fo

61、llow in the outbreak of COVID-19 are likely to continue in some form for the future和There could be A teams and B teams working in different days可知,新冠肺炎疫情暴发期间,公司采取远程办公形式实现分散办公,而通过分组的方式让不同组的人轮流在家办公或去公司上班这种方式可能会在将来被采用。2.词义猜测题。根据第三段画线单词后的in favour of open plans以及下文描述的关于办公空间逐年递减的趋势可知,在过去十多年间,许多公司都摒弃封闭的个人

62、办公室,采用开放的办公空间。由此可推知,画线单词意为消除,排除。3.推理判断题。根据第四段可知,一些公司为了给予员工足够大的活动空间,考虑采用一些具体措施,如:原本供12人使用的会议室只坐6人;接待室的椅子之间的距离更大等。由此可推知,该段建议在办公场所安排新的座位布局。4.推理判断题。根据最后一段中的Workplaces may also have big changes in the future可知,相较于上文列举的可以立刻执行的工作场所的改变,该段讲述了短期内无法实现的改变,其中包括使用特殊的建筑材料来减少病毒的扩散。C答案:1-4.CBDA解析:1.词义猜测题。根据第二段中的I wa

63、s now about to enter his world, through the words he had left behind. Within minutes, I was captivated by the power of the written words.可知,我想通过爷爷写的日记进入他的世界,看了几分钟之后我就被那些话语吸引了。2.细节理解题。根据第二段中的enjoyed in the company of others, and a time when people had the heart to pause their own lives to embrace eac

64、h others struggles.可知爷爷那个年代人们愿意相伴,遇到困难时彼此帮助。3.推理判断题。根据第三段中的That kind of writing seems to be lost on us today. Instead of adding to our collective wisdom, most of these writings reflect the superficiality and impatience of our day and age.可知,作者通过爷爷写的日记吸引她来引出当今人们写作肤浅的问题。4.推理判断题。根据最后一段中的Writing frees u

65、s by helping us explore the unknown so that we really open up to magic of the world around us. I saw all of this in the writing of my grandfather. And Ive seen it again and again in the writings of the greatest thinkers of humanity. Their writing reflects deep thought on issues of human importance.可

66、知,写作能帮助我们探索未知的世界,优秀思想家的作品反映了对人性的深思。作者想要阐述的是好的作品是什么样的。D答案:1-4.BDAA解析:1.词义猜测题。结合最后一段中的my childrens wonderful gift made its way to mea life-size photo of the pencil lines and fingerprints that represents entire lifetimes of love and growth可知,礼物是一个和实物一样大小的、由铅笔线和手指印组成的照片,这个礼物令作者非常吃惊。2.推理判断题。由第三段In the fr

67、ont room, theres a wall that has hundreds of pencil lines, marking the progress of my childrens growth.和倒数第二段中的Somehow, she managed to photograph all those years of memories perfectly.可知,这个房子对作者来说意味着孩子的成长历程,意味着回忆。3.推理判断题。由第四段中的Friends I know have returned home after work only to discover their wall

68、of heights has been freshly painted over.可推知A项正确。4.标题归纳题。由全文主题句Three weeks later, my childrens wonderful gift made its way to mea life-size photo of the pencil lines and fingerprints that represents entire lifetimes of love and growth.可知,这篇文章主要讲述了作者对曾经住过的房子怀有特殊的情感,那里充满着孩子成长的印记。之后,孩子用一张照片记载下来了这些美好回忆,

69、这个礼物令作者非常吃惊和感动,这个礼物代表了生命中的成长和爱,故A项正确。第二节答案:CAFGE解析:本文主要介绍了保持心理健康的三种方法。本空是对空前many of us will struggle at some point的进一步阐述。本空为过渡句,引出下文的内容。A项中的three practical steps与下文内容一致。本段的主题句为Keep active。空前内容告诉我们有很多种方法可以让我们在生活中保持积极、活跃,但是不管采用什么样的方法,重点是找到可以激发你动力与热情的事情。上文指出定期与家人和朋友一起参加社会活动可以让你更有能力处理生活中的困难。本空呈现出一个特殊情况:

70、我们如果搬去一个陌生的地方或者变得年老时,这一点可能不容易实现。紧接着下文告诉我们在这种情况下,其他的社交方式也可以,比如参加志愿活动。本空为本段的主题向。空后的these activities指的是E项中提到的activities that give life meaning。第二部分语言知识运用第一节答案:1-5.ADBAC; 6-10.BCBAC; 11-15.DACBC解析:1.根据上一句These were the unappealing vegetables that sat on the edge of my plate.可知是说这些蔬菜不好吃、令人厌恶。disgusting令人

71、厌恶的;delicious美味的;ripen成熟的;sweet甜的。2.句意:有那么多好吃的食物,为什么还吃那些难吃的蔬菜呢?buy买;prepare准备;offer提供;enjoy享受。根据there were so many other delicious treats可知是美味在前,是享受。3.句意:从那以后,我的味蕾就变化了,我还充分意识到了吃新鲜蔬菜对健康的益处。appear出现,显现;develop开发,发展,(使)成长,变化;exist存在;shrink收缩,缩水。4.根据上一句benefits of eating fresh vegetables可知,是时刻提醒记住这些绿色超级

72、食品给我们的身体带来的惊人益处。remind提醒;inform通知;warn警告;talk谈论。5.句意:在英国,世界卫生组织为鼓励人们每天吃5份果蔬而发起的宣传活动已经进行了好多年。分析句意可知,这种宣传活动进行了好多年。只有run才有运转,运行之意。6.根据前面的内容可知是说人们每天至少食用5份80g的水果和蔬菜才会对健康有很大益处。need需要;benefit益处,利益;issue问题;risk危险。7.句意:部分原因是我爱吃甜食,而且觉得蔬菜很无味。have a sweet tooth为固定搭配,表示喜欢甜食。tendency倾向;趋势;preference偏爱,优先权;tooth牙齿

73、;appetite欲望,胃口。8.根据上句vegetables are, well, tasteless可知因为蔬菜无味,人们不喜欢吃,因此研究人员一直在研究如何让蔬菜更具吸引力。appropriate合适的,恰当的;attractive有吸引力的;beneficial有益的;independent独立的。故选B项。9.根据下一句可知,是我们对食物的选择。choice选择;value价值;waste废物;judgment判断。10.句意:他们分析了我们选择食物时的心理,发现大部分人都是受味道的驱使。confuse迷惑;disturb打扰;motivate使有动机,促进,激发;challenge

74、挑战。11.句意:研究表明,人们会因为某种原因而倾向于认为更健康的食物更难吃。manage设法,经营;decide决定:agree 同意;tend照料,倾向于。12.根据常识可知,想让人们接受某种东西,要慢慢地进行。13.句意:其中一个想法是,把看起来很美味的水果图片放在超市的购物车上,以此来暗示消费者去水果区域购买东西。根据下文的内容可知是图片贴在购物车上,故C项正确。14.句意:选择是一件非常复杂的事情。根据上文意思可知让人们多吃蔬菜,但选择健康的蔬菜水果的事情是很复杂的。easy容易的;complex复杂的;quick快速的;casual临时的,随便的。15.句意:当然了,橘汁胡萝卜这菜

75、名听起来确实很诱人,虽然尝起来像是胡萝卜。look看起来;smell闻起来;taste 尝起来;feel摸起来。第二节答案:physically; simply; asleep; as; different; regularly; stressed; frequently; funny; important解析:本文对梦游这一现象做了简要介绍。空格处所填单词修饰形容词active,故用副词形式。空格处所填单词修饰短语动词sit up,故用副词形式。此处用形容词做表语,表示状态。asleep的意思是睡着的。as long as.的意思是长达之久。空格处所填单词修饰名词rooms,故用形容词形式。

76、空格处所填单词修饰动词sleepwalk,故用副词形式。此处用形容词做表语。stressed的意思是焦虑。空格处所填单词修饰动词occurs,故用副词形式。此处用形容词做表语。funny的意思是好笑的。空格处所填单词修饰名词thing,故用形容词形式。第三部分写作第一节答案:Green life at home Green lifestyle is becoming increasingly popular nowadays as it can help to reduce pollution and save energy. It is easy to adopt in our daily

77、life and here Id like to share my practice at home. To save water, I often try to reuse it for watering flowers after washing hands or vegetables and seldom do I leave the tap water running when showering or washing. Besides, when it is necessary to use the air conditioner, I usually set it to a pro

78、per temperature so that I can use less electricity and save money as well. Furthermore, I always keep in mind that I have all the lights switched off before leaving a room. What makes me most proud is that I have a cloth shopping bag made by myself for my regular shopping. Im fully convinced that as

79、 long as everyone sticks to the 3R principlesReduce, Reuse, and Recycle, we will be moving a step closer to a green life day by day.第二节答案:Paragraph 1: After class I took a deep breath and walked into his office. I said nothing just thinking that I would be fired. To my great surprise, my boss didnt

80、glare at me with burning eyes. Instead, he patiently named my problems that as a teacher, I shouldnt have ignored the bad behavior of my students. We discussed how I could deal with the situation I met. Finally I was encouraged and full of confidence when leaving the office.Paragraph 2: Fifteen year

81、s later I still drive that winding road to the same school. My boss and I always sit together, talking about the new students and their problems. In fact, he becomes my teacher by teaching me the truth of education. The secret to education lies in respecting the pupil. Thanks to the help I received from him that first year, I have grown as a successful educator as he is now.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1