收藏 分享(赏)

2021-2022学年高二英语人教版选修6练习:UNIT 1 WARMING UP .doc

上传人:a**** 文档编号:457370 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:15 大小:72KB
下载 相关 举报
2021-2022学年高二英语人教版选修6练习:UNIT 1 WARMING UP .doc_第1页
第1页 / 共15页
2021-2022学年高二英语人教版选修6练习:UNIT 1 WARMING UP .doc_第2页
第2页 / 共15页
2021-2022学年高二英语人教版选修6练习:UNIT 1 WARMING UP .doc_第3页
第3页 / 共15页
2021-2022学年高二英语人教版选修6练习:UNIT 1 WARMING UP .doc_第4页
第4页 / 共15页
2021-2022学年高二英语人教版选修6练习:UNIT 1 WARMING UP .doc_第5页
第5页 / 共15页
2021-2022学年高二英语人教版选修6练习:UNIT 1 WARMING UP .doc_第6页
第6页 / 共15页
2021-2022学年高二英语人教版选修6练习:UNIT 1 WARMING UP .doc_第7页
第7页 / 共15页
2021-2022学年高二英语人教版选修6练习:UNIT 1 WARMING UP .doc_第8页
第8页 / 共15页
2021-2022学年高二英语人教版选修6练习:UNIT 1 WARMING UP .doc_第9页
第9页 / 共15页
2021-2022学年高二英语人教版选修6练习:UNIT 1 WARMING UP .doc_第10页
第10页 / 共15页
2021-2022学年高二英语人教版选修6练习:UNIT 1 WARMING UP .doc_第11页
第11页 / 共15页
2021-2022学年高二英语人教版选修6练习:UNIT 1 WARMING UP .doc_第12页
第12页 / 共15页
2021-2022学年高二英语人教版选修6练习:UNIT 1 WARMING UP .doc_第13页
第13页 / 共15页
2021-2022学年高二英语人教版选修6练习:UNIT 1 WARMING UP .doc_第14页
第14页 / 共15页
2021-2022学年高二英语人教版选修6练习:UNIT 1 WARMING UP .doc_第15页
第15页 / 共15页
亲,该文档总共15页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。一Unit 1Warming Up & Reading. 选词填空by coincidence, on the other hand, concentrate on, break away from, a great deal, for one thing1. They broke away from the national union and set up their own local organization. 2. By coincidence, I met m

2、y favorite pop star at the airport yesterday. 3. Nuclear power is relatively cheap. On the other hand, you could argue that its not safe. 4. To make more money, we must concentrate on developing our foreign trade. 5. It was said that she had been married to a man a great deal older than her. 6. For

3、one thing, she is well educated; for another, she is pretty. . 单句改错1. Apart from a few faults, he is a faith friend. (faithfaithful)2. He has heart disease. That is why he has been smoking too much. (whybecause)3. As we all know, it is typically of him to take hard jobs. (typicallytypical)4. The bal

4、l was in possession of their opponents for most of the match. (possession前加the)5. Ive attempted convince her of his honesty, but in vain. (attempted后加to)6. I would like a job which pays more, but on other hand, I enjoy the work Im doing at the moment. (other前加the)7. In recent years, parents have bee

5、n attaching a great deal importance to the education of their children. (deal后加of)8. By a coincidence, we arrived here at the same time. (去掉a). 完成句子1. She went to London with the aim of finding a job. 她去伦敦是为了找工作。2. It is typical of Bob to do a disappearing act just when theres work to be done! 一有事情要

6、做, 鲍勃就没人影儿了, 他就是这样! 3. The plane crashed unexpectedly when it made an attempt to land/at landing at the airport. 这架飞机在机场试图着陆时意外坠毁了。4. Into the complete silence of the waiting class came the teachers sweet voice, “Good morning, children. ”在全班同学静静的等待中传来了老师甜甜的嗓音: “孩子们, 早上好。”5. Do you have the ability t

7、o read and write in English? 你具备用英语读写的能力吗? . 阅读理解A(2021蚌埠高二检测)The following four famous paintingsfrom Jan van Eycks portrait to Pablo Picassos masterpiecehave stood the test of time. The Arnolfini PortraitJan van Eycks Arnolfini Portrait, an oil painting on wood produced in 1434, in which a man and

8、a woman hold hands with a window behind him and a bed behind her, is undoubtedly one of the masterpieces in the National Gallery, London. This painting is not only visually interesting but also famed. It is also an informative document on fifteenth-century society, through Jan van Eycks heavy use of

9、 symbolismwhile husbands went out to engage in business, wives concerned themselves with domestic duties. The Starry NightVincent van Gogh painted The Starry Night, an oil on canvas (油画布), a moderately abstract landscape painting of a night sky over a small hillside village, during his 12-month stay

10、 at the mental hospital in Saint-Rmy-de-Provence, France between 1889 and 1890. When the Museum of Modern Art in New York City purchased the painting from a private collector in 1941, it was not well known, but it has since become one of Vincent van Goghs most famous works. The HarvestersThe Harvest

11、ers is an oil painting on wood completed by Pieter Bruegel the Elder in 1565. It depicts (描绘) the harvest time which most commonly occurred within the months of July and August. Nicolaes Jonghelinck, a merchant banker and art collector from Antwerp, once held this painting. The painting has been at

12、the Metropolitan Museum of Art in New York City since 1919. GuernicaGuernica, a large oil painting, was painted by the Cubist (立体派的) Spanish painter, Pablo Picasso in 1937. The title “Guernica” refers to the city that was bombed during the war. The painting depicts the horrors of war and as a result

13、, has come to be an antiwar symbol and a reminder of the tragedies of war. Today, the painting is housed at the Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia in Madrid. 【文章大意】这是一篇说明文。文章介绍了四幅世界名画从扬凡艾克的肖像画到巴勃罗毕加索的杰作。它们都经受住了时间的考验。1. Which of the following paintings was produced earliest? A. Guernica. B. Th

14、e Harvesters. C. The Starry Night. D. The Arnolfini Portrait. 【解析】选D。细节理解题。 根据文章对四幅画的介绍可知, The Arnolfini Portrait创作于1434年, The Starry Night创作于1889至1890年间, The Harvesters创作于1565年, Guernica创作于1937年。对比四幅画的创作时间可知, The Arnolfini Portrait的创作时间最早, 故D项正确。2. Who created the painting describing the harvest se

15、asons? A. Pieter Bruegel the Elder. B. Vincent van Gogh. C. Jan van Eyck. D. Pablo Picasso. 【解析】选A。细节理解题。根据“The Harvesters”小标题下前两句内容可知, Pieter Bruegel the Elder的画作描述了丰收季节的情况。故选A。3. What do we know about the painting The Starry Night? A. It was painted on wood in oils. B. It described the painters li

16、fe in hospital. C. It wasnt widely recognized before 1941. D. It was given away to the museum by a collector. 【解析】选C。细节理解题。根据“The Starry Night”小标题下的最后一句可知, 在1941年, 当纽约现代艺术博物馆从一位私人收藏家手中买下这幅画时, 它并不太有名, 但后来却成为梵高最著名的作品之一。故C项“在1941年前它并未受到广泛的认可”符合文意。 故选C。【方法技巧】 长难句分析步骤1. 首先确定句子是简单句、并列句或复合句。2. 如果是简单句, 首先确定

17、主谓结构; 按照所确定的各个成分, 给出全句大意(可用翻译法)。译文意思应当通顺, 并和上下文意义基本吻合。如意义出入较大, 文理不通, 则分析可能有误, 这时应考虑重新进行句子结构分析。3. 如果是并列句, 首先应找出并列连词并把全句分解为若干个分句; 接着按照简单句的分析方法再细分各分句的内部结构和句意; 然后将全句综合考虑。4. 如果是复合句, 首先找出从属连词并确定出主句, 这时应特别注意连词省略现象和多义连词在句中的确切含义; 接着按照简单句的分析方法再细分各分句的内部结构和句意; 然后确定从句的性质, 即该从句在句中修饰什么词语或结构; 最后整体考虑全句大意, 尤其要注意对修饰语的

18、判断是否准确。BXu Nannan, who taught in a kindergarten in Chongqing before retirement, knew nothing about feather art until she saw her 6-year-old daughter use a chicken feather to create a bird. “Her feather creation was interesting and it inspired me, ” Xu said. Xu then started to use feather painting as

19、 a teaching tool in her classes, and her beautiful artwork won her first prize in a local competition in the 1990s. “I started it as a hobby, but many people encouraged me to take it seriously, ” she said. At that time, no one made traditional Chinese feather art in China. With no textbooks or train

20、ing materials on this subject, Xu tried to use similar skills used in the creation of straw patchwork(麦秆画). Unlike other forms of feather art in China, which use brushes and ink to complete the artwork, Xu only creates with feathers. The main themes of her feather art are common subjects in traditio

21、nal Chinese painting, such as flowers, trees, birds, fish and mountains. Xu only uses the feathers from chickens, ducks and pigeons. “They are easy to find. ” she said. In her studio, there are hundreds of boxes of various feathers divided into color and shape. “Every feather is different, so you ca

22、n never make the same artwork twice, ” Xu said. She was named the Folk Art Master of Chongqing in 2001 and was invited to perform at the 2010 Shanghai World Expo. In 2008, Xus daughter decided to learn feather art after graduating from university. In 2012, Xu and her daughter set up a studio in Chon

23、gqing. Now the mother-and-daughter studio has been turned into an art company, with their works having been sold at home and abroad. 【文章大意】本文是一篇记叙文。你见过羽毛作画吗? 本文主要讲述了一位老师用羽毛作画的故事, 快来看看吧! 4. According to the passage, Xu Nannan . A. was a teacher before her retirementB. knew a lot about feather art whe

24、n she was youngC. used chicken feathers to teach her students how to paint D. created feather painting because of her daughters encouragement【解析】选A。细节理解题。根据第一段“Xu Nannan, who taught in a kindergarten in Chongqing before retirement, ”可知, Xu Nannan退休前是一名老师。5. It can be inferred from the passage that .

25、 A. Xu learnt feather art on the InternetB. Xus first feather artwork was a birdC. Xu learnt how to create the artwork with feathers by herselfD. Xu was the first person to make feather art in the world【解析】选C。推理判断题。根据第二段可知, 那个时候, 国内没有人用羽毛作画。在羽毛作画方面没有教材, 也没有培训材料, Xu只能试着用创作麦秆画的技巧创作。由此可推知, Xu是自学羽毛作画的。6

26、. What is the theme of Xu Nannans creations? A. Human characters. B. Valuable animals and plants. C. Famous buildings around the world. D. Common subjects in traditional Chinese painting. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段可知, Xu Nannan羽毛作画的主题是传统国画中的常见的题材, 例如: 花、树、鸟、鱼和山。7. What do you know from the passage? A. Xu Na

27、nnan reuses feathers to create the artwork. B. Xu Nannan only uses feathers for her creations. C. Xu Nannan creates the artwork with only one kind of feathers. D. Brushes and ink are necessary for Xu Nannans creations. 【解析】选B。细节理解题。根据倒数第二段“Xu only uses the feathers from chickens, ducks and pigeons.

28、”可知, Xu只用羽毛创作画。【知识链接】渝北“巧姐”用羽毛作画画画不用毛笔, 也不需要用水彩, 只要几片羽毛就可以。这并不是魔术, 在渝北就有这么一个心灵手巧的匠人。在双凤桥街道安康路社区的羽毛画制作工作室里, 一张板凳、一个镊子、一堆羽毛, 简简单单的三件物品寄托了羽毛画艺人徐南南的生活乐趣和理想追求。多年来, 徐南南的作品斩获无数大奖, 参加过多次大型展览, 2013年, 羽毛画被列为渝北区非物质文化遗产项目之一, 徐南南本人也先后获得“高级工艺大师”“工艺美术大师”“民间工艺大师”等荣誉称号。C( 2021武汉高二检测)My first year living in Los Angel

29、es, I was a birthday-party clown. I struggled a lot with my identity because, I viewed myself as an artist while others viewed me as ridiculous (荒谬的). To make matters more confusing, being a clown is itself an identity-masking job. One night, I was asked to play as Batman. At the time I had a giant

30、mustache. But I didnt want to change my physical appearance, because that would have been me admitting I was more of a clown than an artist. So I chose not to shave(刮胡子). The next day, I went to the party. Once I got close enough for the kids to make out the features of my face, the entire party bur

31、st into laughter. I was so embarrassed. But then came loud applause. Feeling kind of warm, I was thinking, “Is this what encouragement feels like? Its so new. ” I was still about 20 yards away from the party when I started running. They all started cheering louder, and at that moment, I was Batman.

32、“You see, son. I told you Batman has a mustache. ” said father of the birthday boy. I saw a huge Birthday cake with a frosting Batman drawn on it, and the Batman had a mustache. I stared at it in disbelief. Thats why everyone was laughing so hard when I first arrived, because when they brought the c

33、ake out, all the kids laughed, “Batman doesnt have a mustache. ” Instead of admitting the cake was messed up, the parents tried to save face and said, “No, Batman always has a mustache. He just shaves it for his movies. ”Naturally, the children were doubtful. But they were at the perfect age where t

34、hey still believed in miracles (奇迹). My mustache became the detail that confirmed what the parents had said and convinced the kids that I was actually Batman. That year, I struggled a lot with my identity: was I an artist, or was I a clown? But that day, at least, there was no doubt in my mind what

35、I was. 【文章大意】本文是一篇记叙文。作者一直纠结自己的身份, 到底是小丑还是艺术家。直到一次扮演蝙蝠侠的经历让他认识到自己是受孩子们认可的艺术家。8. How did the author feel about his work as a clown at the beginning? A. He was enthusiastic about his job. B. He had to depend on it to feed himself. C. It made him confused about his identity. D. Being a clown is the fir

36、st step to an artist. 【解析】选C。细节理解题。根据第一段前两句内容可知, 住在洛杉矶的第一年, 作者的工作是扮演生日聚会的小丑。他很纠结自己的身份, 因为他把自己当作艺术家, 而别人认为作者的想法是荒谬的。故选C。9. Why did the author refuse to shave his mustache? A. Because the real Batman had a mustache. B. Because he wanted to give the birthday boy a surprise. C. Because the birthday boys

37、 father asked him not to shave. D. Because he regarded himself as an artist rather than a clown. 【解析】选D。推理判断题。根据第一段 “I viewed myself as an artist” 可知, 作者把自己当作艺术家; 根据第二段后两句内容可知, 作者选择不刮胡子是不想改变自己的形象, 因为(改变形象)将意味着承认自己不是一个艺术家而是一个小丑。故选D。10. What can we learn from the story? A. Every effort you make will p

38、ay off in the end. B. Never give up struggling with the unfair world. C. We can find our own identity even in an ordinary job. D. Every child is an angel that believes in all good things. 【解析】选C。推理判断题。根据第一段和最后一段可知, 作者一直纠结自己到底是小丑还是艺术家, 而这次意外成为“real Batman”的经历让他搞清了自己的身份, 认识到自己是受到孩子们认可的艺术家。故C选项切题。. 阅读填

39、句(2021 宁波高二检测)The End of British Pub Culture? British beer and pubs are famous around the world. Things are changing, however. 1For thousands of years, the most important two buildings in any British village have been the church and the pub. Traditionally, the church and the pub are at the heart of

40、any village or town, since it is where the people gather to socialize and exchange news. After all, the word “pub” is actually short for “public house”. As a result, British pubs are often old and well preserved. 2Many British pubs have old names referring to the monarchs, such as The Kings Head or

41、The Queen Victoria, but of course this doesnt mean they are only for kings and queens. 3 On a cold night, the pubs landlord or landlady can always find a warm place for you by the fire. There is always honest and hearty food and plenty of drink available at an affordable price. Thats how it used to

42、be. 4 Economic downturns, governmental “austerity measures” (财政紧缩政策), and cultural changes are causing many pubs to go out of business. People do not have spare money to spend on beer. On top of that, in 2007 smoking was banned in all public indoor spaces, including pubs, which may also have affecte

43、d the numbers of customers going to pubs since then. To save their business, pubs are trying to diversify to attract new customers. Now there are a number of different types of pubs. Besides a “traditional pub”, a “gastro pub” serves higher-quality food than usual. 5 And a “theme pub” caters to spec

44、ific types of customers, such as sports or karaoke fans. As you can see, British pubs now offer something for everyone. And with various “save the pub” campaign, there are signs that people are regathering around these new kinds of pubs while supporting the traditional ones to back its great British

45、 custom with pride. A. Dont British people like drinking beer? B. Many of them have become historic sites that tourists visit. C. Is this the end of a great British tradition? D. A “microbrewery” often has fresher beer than other types of pub. E. Some pubs are allowed by law to stay open after 11 p.

46、 m. F. Pubs have always welcomed people from all classes and parts of society. G. Now there are worrying signs that things are beginning to decline. 【文章大意】本文是一篇说明文。文章介绍了英国酒吧文化从辉煌走向衰落, 再到酒吧进行改革, 把酒吧文化习俗传承下来的现象。1. 【解析】选C。 根据上文可知, 英国啤酒和酒吧文化正在发生变化。C选项与上文构成转折关系, 又引起下文酒吧的辉煌和酒吧衰落的讨论, 起到承上启下的作用。故选C。2. 【解析】选

47、B 。根据上文可知, 英国的酒吧历史悠久, 保存完好。B选项(许多酒吧已经成为游客们参观的历史遗迹)” 对上文起到补充说明的作用, 其中“them”指代上文的“British pubs”。故选B。3. 【解析】选F。根据上文可知, 虽然很多英国酒吧拥有古老的与君主有关的名字, 但并不是只有国王和女王才能光顾。F选项(酒吧一直欢迎来自社会各阶层的人)”对上文起到进一步的解释说明作用。故选F。4. 【解析】选G。根据上文 “Thats how it used to be. ” 可知, 酒吧的繁荣景象已成过去时了。G选项承接上文, 说明现在一些令人担忧的迹象表明, 酒吧情况正在开始恶化。而下文说明了酒吧情况恶化的原因。故选G。5. 【解析】选D。根据上下文可知, 为了挽救他们的生意, 酒吧正试图通过多样化来吸引新顾客。现在有很多不同类型的酒吧。“微酿酒厂” 是上文提到的不同类型酒吧中的一种。故选D。关闭Word文档返回原板块

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1