收藏 分享(赏)

2021-2022学年高中英语北师大版必修1阅读训练 UNIT 2 HEROES PERIOD 5 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:456812 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:8 大小:60.50KB
下载 相关 举报
2021-2022学年高中英语北师大版必修1阅读训练 UNIT 2 HEROES PERIOD 5 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共8页
2021-2022学年高中英语北师大版必修1阅读训练 UNIT 2 HEROES PERIOD 5 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共8页
2021-2022学年高中英语北师大版必修1阅读训练 UNIT 2 HEROES PERIOD 5 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共8页
2021-2022学年高中英语北师大版必修1阅读训练 UNIT 2 HEROES PERIOD 5 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共8页
2021-2022学年高中英语北师大版必修1阅读训练 UNIT 2 HEROES PERIOD 5 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共8页
2021-2022学年高中英语北师大版必修1阅读训练 UNIT 2 HEROES PERIOD 5 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共8页
2021-2022学年高中英语北师大版必修1阅读训练 UNIT 2 HEROES PERIOD 5 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共8页
2021-2022学年高中英语北师大版必修1阅读训练 UNIT 2 HEROES PERIOD 5 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。课后阅读训练 十Unit 2Period 5. 阅读理解AIf you arent walking, running, or biking on a regular basis, youre really missing out somethingits good for you, it saves money, it benefits the environment, and everybody is doing it. Need another reason? You

2、 can now earn money for charities every time you walk, run, or bike, all through your smartphone. Working hard for a good cause isnt exactly a new idea. But the creators of CharityMiles, a new application for iPhones and Android devices, have come up with a way for anyone who walks, runs, or bikes t

3、o connect with sponsors at anytime. Its a simple systemdownload the free application, choose one of nine participating charities, and start moving. For every mile you walk or run, 25 cents goes to your charity. Biking, meanwhile, earns a dime per mile. That isnt a huge sum, but if hundreds of thousa

4、ndsmaybe millionsof people download the application? The dimes might start to add up. CharityMiles still has some work to do, including attracting more charities. The company is putting up one million US dollars to fund itself, and its creators are confident that they will attract several sponsors s

5、oon. Whether or not CharityMiles gets more funding or attracts more charities, its certainly a new way to encourage green living and aid good causes. If youre already someone who walks, runs, or bikes, scoring some money for your favourite cause at the same time becomes a very easy thing. 【语篇概述】本文主要

6、介绍了一款名叫CharityMiles的手机应用程序让使用者在运动时给慈善机构捐款的事。1. According to the text, CharityMiles. A. is a new application for computersB. is a new application free of chargeC. is a new application designed for the richD. is a new application intended for runners【解析】选B。细节理解题。由第一段最后一句可知A项错误; 由第二段第三句可知B项正确而D项错误; C项文

7、中未提及。2. What does the underlined phrase“putting up”mean in the last paragraph? A. collectingB. raisingC. earningD. supplying【解析】选D。词义猜测题。画线词组所在语境表示: 公司提供了100万美元作为基金。由此可知, D项符合句意。3. Which of the following is WRONG according to the passage? A. Every time you walk or run, 25 cents goes to your charity.

8、 B. If you bike one mile, you earn a dime for your charity. C. By using your smartphone, you can easily earn money for charities while walking. D. CharityMiles has to attract more charities. 【解析】选A。细节理解题。从第二段中For every mile you walk or run, 25 cents goes to your charity可知A项与之不符; B、C、D三项在文中都有具体描述。4.

9、What can we infer from the last paragraph? A. CharityMiles is certain to attract more charities. B. CharityMiles has raised enough money for its cause. C. CharityMiles provides a new way of green living. D. CharityMiles has aided many people in developing their causes. 【解析】选C。推理判断题。从最后一段倒数第二句可知C项正确,

10、 而A、B、D三项的内容正好与这句话相矛盾。5. Whats the best title of the passage? A. A new way to encourage green livingB. A new way to aid good causesC. CharityMiles is a new applicationD. Start moving to earn money for charities【解析】选D。主旨大意题。本文主要讲述了手机应用程序CharityMiles可以让使用者在运动时给慈善机构捐款, 因此D项最贴切; C项描述太宽, 与文章主要内容距离较远, A、B

11、两项太片面。BWith people drinking once a day, can heart attacks be kept away? Over the past decades, numerous(许多的)studies have found that moderate(适度的)alcohol consumption(酒精消耗), say, one or two beers, glasses of wine or cocktails daily helps to prevent coronary(冠状动脉的)heart disease. Last week a report in t

12、he New England Journal of Medicine added strong new evidence in support of that theory. More important, the work provided the first solid indication of how alcohol works to protect the heart. In the study, researchers from Bostons Brigham and Womens Hospital and Harvard Medical School compared the d

13、rinking habits of 340 men and women who had suffered recent heart attack with those of healthy people of the same age and sex. The scientists found that people who sip(小口喝)one to three drinks a day are about half as likely to suffer heart attacks as nondrinkers are. The apparent source of the protec

14、tion: those who drank alcohol had higher blood levels of high-density lipoproteins(脂蛋白), the so-called good cholesterol(胆固醇), which is known to prevent heart disease. As evidence has mounted, some doctors have begun recommending a daily drink for patients of heart diseases. But most physicians are n

15、ot ready to recommend a regular happy hour for everyone. The risks of totally giving up alcohol are nothing compared with the dangers of too much alcohol, including high blood pressure, strokes and liver(肝脏)troublesnot to mention violent behavior and traffic accidents. Moreover, some studies suggest

16、 that even moderate drinking may increase the incidence of breast and colon(结肠)cancer. Until there is evidence that the benefits of a daily dose of alcohol outweigh the risks, most people wont be able to take a doctors prescription to the neighborhood bar or liquor store. 【语篇概述】过去几十年的研究表明, 适度饮酒能够预防冠

17、心病。最近新英格兰医学期刊发现了新的强有力的证据来支持这个观点。6. The medical article quoted(引证)in the first paragraph indicates(表明). A. the way in which alcohol can treat the heart diseaseB. proper drink of alcohol can benefit the heartC. why alcoholic drinks are dangerous to ones healthD. that reports on the advantages of alcoh

18、ol were misled【解析】选B。细节理解题。由文章第一段moderate alcohol consumption, say, one or two beers, glasses of wine or cocktails daily helps to prevent coronary heart disease可知, 少量饮酒对心脏有好处。7. Experiments showed that nondrinkers had. A. larger amounts of good cholesterolB. smaller amounts of good cholesterolC. hig

19、her blood pressureD. lower blood pressure【解析】选B。细节理解题。文章第二段those who drank alcohol had higher blood levels of high-density lipoproteins, the so-called good cholesterol那些喝酒的人比不喝酒的人有更高的所谓的胆固醇, 因此本题题干说不喝酒的人要比喝酒的人胆固醇的量要少。8. According to the passage, moderate drinking. A. is recommended by most doctors f

20、or heart patientsB. should be allowed on prescriptionC. is still not medically advisableD. is not related to liver problems【解析】选C。逻辑推理题。由文章最后一段可知, 即便适当饮酒, 也有两种不同的态度: 有的医生建议患者每天喝上一点酒, 可是大多数医生并不打算这样做。此外, 有的研究报告指出, 适当饮酒可能会增加乳腺癌和结肠癌的患病率。由此可以推出C项正确。9. The main theme of this passage is. A. the change in r

21、ecent drinking habitsB. the connection between cancer and alcoholC. whether moderate drinkers outlive nondrinkersD. whether alcohol may be good for ones health【解析】选D。主旨大意题。全文都是围绕饮酒是否对健康有好处来展开的。因此答案D正确。. 阅读填句根据短文内容, 从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Dear editor, Several days ago, I heard that a dea

22、r friend of mine had killed herself. I was deep in sorrow by the sudden news. I cant keep calm any longer. 1. Life is so precious. If we can slip into death in an impulsive(冲动的)moment, what use in all our efforts and hopes? Our families, our ambitions, everything is thrown into total darkness. 2. Ne

23、vertheless, the suicide rate increases year by year, particularly of young people. Reasons may vary from person to person, 3. First, todays young people are morally weak. They hunger for success but cannot face failure; they are eager to be understood but afraid of opening their hearts to others. Th

24、ey live in a wide world, from east to west, ancient to present, but their hearts beat in a narrow desert, closed tight, unable to communicate. Each becomes an isolated fortress(孤堡), lonely, and weak. 4. As a young teacher, she was devoted to her work but was disappointed with her students occasional

25、 failures. She fell in love with a colleague but he deserted her. With no friends, disappointed at work and in love, death seemed to her the only remaining choice and she took it. Another reason for the weakness of todays youth, in my opinion, comes from societys pressures. 5. On the other hand, soc

26、iety refuses to accept that children sometimes do fail. But failure is more important because it can teach the young how to win next time. What can we do to save the desperate young? A. Im always thinking about life and deathB. yet I think they share something in commonC. The young are forced to try too hard to succeedD. My friend is a good example of thatE. And death allows no time for regretF. people love success and are afraid of failureG. failure is the mother of success答案: 15. AEBDC关闭Word文档返回原板块

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1