1、课时分层作业(九)Section 、语言知识练习固基础.单句语法填空1The sunlight was reflected (reflect)from the water and it was really beautiful.2I feel really scared(scare)when I walk alone in the dark street at night.3He guiding (guide)the blind girl,they walked slowly across the street.4I have to go now,for I cant risk being p
2、unished (punish)by our manager.5The foreign friends you referred to are looking forward to being shown (show)around our newly built language lab.6After he became conscious,he remembered having been attacked/being attacked (attack)and hit on the head.7Being examined (examine)twice a year,whether it i
3、s a car,a bus or a truck,is the rule that every driver must obey in this city.8Do you see the boy being questioned (question)by the police now?9The advertisement is targeted (target)on the young and it is a great success.10Youd better make a mark where there is a mistake while reading the novel.单句改错
4、(每小题仅有1处错误)1To hit target,you have to aim at it first.hit后加the2All the students rushed out,each was holding a flower.去掉was3Be educated in a famous university is what most students wish for.BeBeing4He being fired gave a big warning to anyone who is lazy and dishonest in the company.HeHis5Look!The new
5、 houses built now will be available to those lowincome families after they are ready.built前加being高考题型练习提能力.阅读理解ALobsters (龙虾)can be found throughout the worlds oceans,with the exception of the north and south polar regions.Different types of lobster choose different areas to live.Many lobsters live
6、in shallow water in the coastal areas around islands.One group of lobsters,called deepsea lobsters,live in the cold,deep sea.When it comes to predators (捕食者),humans have to be placed first on the list thanks to a multibillion dollar fishing industry.In the oceans lobsters face threats from a range o
7、f fish and sea mammals.Atlantic CodAtlantic cod are found throughout the Atlantic Ocean at depths of between 200 and 440 feet.Small cod are primarily bottom feeders.Fullygrown cod will eat pretty much anything they can swallow whole including lobsters.Summer FlounderThe summer flounder is a flat fis
8、h.What is unique about the fish is that both its eyes are on one side of its body.They stay close to the sea beds in the Atlantic waters off the coast of North America.They are effective predators that search for food on the sea floor.The flounder has sharp teeth capable of crushing (粉碎)small lobste
9、rs.Harbor SealsFound in Arctic and subarctic waters in both the Pacific and Atlantic oceans,the harbor seals rest on sandy beaches and take to the water to hunt.Seals have a varied diet,eating a range of fish.They also eat lobsters.WolffishThe wolffish is found in coastal waters on both sides of the
10、 North Atlantic.It has a large mouth with sharp and long teeth.These teeth are specifically for eating hardshelled animals.Lobsters are easy prey for the fish.【语篇解读】本文介绍了几种龙虾的捕食者。1The first paragraph is mainly about _Athe types of lobsterBthe habitats of lobstersCthe features of lobstersDthe living
11、habits of lobstersB段落大意题。第一段主要谈及龙虾在世界各地的分布以及在水域中的栖息之处。故选B项。2What is unusual about the summer flounder?AIt is large and round.BIt lives on the sea floor.CIt is able to crush any lobster easily.DIt has both eyes on one side of its body.D细节理解题。根据Summer Flounder部分的介绍:“What is unique about the fish is th
12、at both its eyes are on one side of its body.”可知选D项。3What is the main threat to lobsters?AThe wolffish.BThe harbor seal.CHuman beings. DThe Atlantic cod.C细节理解题。根据第二段中的“When it comes to predators,humans have to be placed first on the list.”可知,人类是龙虾生命的最大的威胁者。4According to the text,_ can eat hardshelle
13、d animals easily.Athe Atlantic cod Bthe summer flounderCthe harbor seals Dthe wolffishD细节理解题。根据最后一段中的“These teeth are specifically for eating hardshelled animals.”可知选D项。BSpace World in the southwestern Japanese city of Kitakyushu has had to close their winter attraction after it froze around 5,000 f
14、ish into an ice rink(溜冰场).The park,which is described as a “theme park all about space”,launched their “Frozen Port” exhibition in an attempt to educate people about marine life as they skated over it.The Aquarium of Ice tempted people to visit by promising a worldfirst(possibly for a reason)experie
15、nce of “gliding across the sea” while looking down on fish,crabs,stingrays and a whale shark.But it seems they got a little out of their depthDespite reported popularity since its opening in November,the park received impassioned criticism on social media.It could be the caption (说明文字)they used when
16、 sharing some pictures:“I am d.d.drowning,s.s.suffocating.”In response,one commenter said the park was “disrespectful to life”,while another said it was displaying an “appalling lack of morality”Still others urged the company to go out of business.Asked if the theme park thought the “drowning”captio
17、n had any issues,an official replied,“Another employee wrote that hopeful people would find it funny.But I do feel that not enough caution was taken.I apologize.”According to management,the fish were already dead when they bought them,sourced from markets and chosen because they were unable to be so
18、ld.Space World has decided to close the event and is considering holding an “appropriate religious service” once they have melted the rink,which could take over a week.Manager Toshimi Takeda said they have proposed to hold a memorial service for the fish who worked hard for them and then reuse them
19、as fertilizer.【语篇解读】本文是一篇记叙文。日本的一家主题公园把大约5,000条鱼冻在冰里,让滑冰者一边滑冰一边了解海洋生物,但是这样的举动被很多人抨击。5Whats the purpose of the “Frozen Port” exhibition?ATo encourage people to skate.BTo educate people about sea life.CTo make skating more enjoyable.DTo look after sea animals.B细节理解题。根据第二段第一句可知,这家公园开展“Frozen Port”这项活动是
20、为了让人们了解海洋生物。6What does the underlined sentence probably mean?AThe water is not deep enough for the fish.BThe exhibition is well received on social media.CPeoples response is out of their expectation.DThe program is not the first one in the world.C推理判断题。根据下文可知,虽然这项活动受到了一些人的欢迎,但是在社交媒体上受到了猛烈的批评,这肯定是他们在
21、举办这项活动之初没有想到的,由此推测,人们对这件事的反应超出了他们的预料。7How did the official feel about the “drowning” caption?AHe felt sorry for the result.BHe took it as humor.CHe blamed himself for carelessness.DHe was cautious about it.A推理判断题。根据第六段可知,这位高级职员认为自己考虑不周,为此感到抱歉,故选A。8What can we learn from the last paragraph?AThe fish
22、will be set free.BThe theme park will be closed.CThe fish should have been used as fertilizer.DThe fish will be honored in a proper way.D细节理解题。根据最后一段最后一句可知,Toshimi Takeda打算为这些鱼举办追悼会。.短文改错Getting rid of the bad habit of procrastination( 拖延症)is now my goal in life.My first step was to set small target
23、s what can be reached realistically.For example,I plan to set a timetable for my study.So after school,I will put finishing homework in the last place.Additionally,I will make a list of my important task including their due dates but follow my schedule strictly.I will avoid find excuses for putting
24、them off.At same time,I will ask for my friends and parents to help me.By achieving this small targets,I have confident that I will overcome procrastination.答案Getting rid of the bad habit of procrastination(拖延症)is now my goal in life.My first step to set small targets can be reached realistically.Fo
25、r example,I plan to set a timetable for my study.So after school,I will put finishing homework in the place.Additionally,I will make a list of my important including their due dates follow my schedule strictly.I will avoid excuses for putting them off.At same time,I will ask my friends and parents to help me.By achieving small targets,I have that I will overcome procrastination.