1、课时分层作业(一)Section 高考题型练习提能力.阅读理解AThe Bike Experience is a charity that teaches and advises motorcyclists who have been disabled how they can ride again,through the provision of an adapted and modified motorcycle,which will allow them to ride in a safe environment using a logical stepbystep process.Th
2、e Bike Experience was formed in April 2011,as there was no project in existence that taught disabled motorcyclists how to ride.Over a period of five years,the initial idea has become a registered charity.Over 75 disabled motorcyclists have learned to ride again and the concept has started to influen
3、ce the motorsport world.In March,2003,Talan SkeelsPiggins,the founder of the charity,was knocked off his motorcycle and thrown under the path of the oncoming traffic.The accident left him paralyzed (瘫痪的)from the chest down and he thought he would never ride a motorcycle again.Eight years later,Talan
4、 was back riding a motorbike on UK track days and felt the importance of teaching others how to do the same.Talan says,“When I am riding,I do not feel disabled.I feel free from my wheelchair,and I enjoy the sense of excitement and independence just as I used to.Getting to this point has been a strug
5、gle,but it has been worth it.I wanted to help other disabled motorcyclists have the fantastic feeling of being back on a bike,without the falls and setbacks I suffered,so The Bike Experience Charity was established.”In addition to getting riders back on two wheels,The Bike Experience charity aims to
6、:Help the individuals who take part develop a positive attitude.Advise participants how to buy their own bike,adapt it and ride independently and safely.Improve the participants physical health,balance,coordination,strength and stamina(耐力).Evolve attitudes in the motorcycling world so that disabled
7、motorcycle riding motorcycles can be considered possible,feasible and acceptable.【语篇解读】本文主要介绍了慈善机构The Bike Experience Charity为残疾人提供特殊的摩托车,以便他们能再次安全地驾驶。1The Bike Experience Charity _Ahas been raising money for the disabledBhas helped more than 750 disabled peopleCprovides special motorcycles for the
8、disabledDestablishes new rules for the motorsport worldC细节理解题。根据第一段中的“The Bike Experience.who have been disabled.through the provision of an adapted and modified motorcycle”可知,The Bike Experience Charity为残疾人提供特殊的摩托车。故选C。2As the founder of the charity,Talan _Ahas been free from a wheelchairBwas once
9、knocked down by a motorcycleCspent eight years establishing the charityDwas unable to walk after the accidentD推理判断题。根据第四段中的“The accident left him paralyzed from the chest down and he thought he would never ride a motorcycle again”可知,事故后Talan瘫痪,不能走路。故选D。3The charitys aims suggest the charity_Aconstru
10、cts the myths of disabilityBhelps disabled people make a livingCplaces importance on physical healthDmakes the impossible seem possibleD推理判断题。根据最后一段中的“Evolve attitudes in the motorcycling world so that disabled motorcycle riding motorcycles can be considered possible,feasible and acceptable.”可知,这个慈善
11、机构目的表明,它使不可能似乎变成了可能。故选D。4What is the purpose of the text?ATo introduce The Bike Experience CharityBTo advise the disabled to ride motorcyclesCTo encourage the disabled to live independentlyD.To tell us a successful story of a disabled personA目的意图题。根据第一段中的“The Bike Experience is a charity”,再结合后面的内容可知
12、,本文在向人们介绍慈善机构The Bike Experience Charity。故选A。BA little girl who battled against cancer received a special gift on her third birthday,thanks to a creative stranger from Idaho.Jessica Sebastian,owner of Sebastian Design,was contacted by Danielle Munger,whose daughter,Brynn,lost an eye because of cance
13、r.Danielle asked Jessica if she could make a bunny doll with one eye.“I make dolls,which is not a heroic profession by any means.But recently I was asked to make a doll for a little girl who is a true superhero,” Jessica wrote.“A mama contacted me and asked if I would make a bunny doll with one eye
14、for her twoyearold daughter who loves animals and lost her left eye to cancer.The girl had started to notice that she was different and her sweet mama read articles about a doll which looks like a child can be helpful and therapeutic(有益健康).She wanted her daughter to have a doll that looked like her
15、and only had her right eye.Up to now,I dont think Ive ever been asked to create something so lender and meaningful.”Brynn received the special gift on March 25 during her family birthday party.“She smiled so big and then she could not open the rest of her presents until we got the bunny out of her b
16、ox and she could show her off to all her cousins and family,” Danielle said.That evening,Danielle snapped a photo of Brynn in her wonder woman pajamas looking at the bunny doll happily.She recalled her daughter saying,“She matches me!”“My favorite part of this photo is how she is wearing her wonder
17、woman nightgown,” Jessica said.“It perfectly represents the strength and course of this little superhero.”【语篇解读】一个小女孩因为癌症失去了一只眼睛,当这个女孩开始注意到她与别人不同时,她的妈妈希望女儿能有一只像她一样只有一只眼睛的兔娃娃。最终杰西卡让这个女孩在生日那天得到了这份特殊的礼物。5Why did Danielle ask Jessica to make a bunny doll with one eye?ATo sell it to a disabled girl.BTo c
18、ure her daughter of cancer.CTo meet the demand of her daughter.D.To free her daughter from the feeling of difference.D细节理解题。根据第三段可知,她的妈妈希望女儿有一只像她一样只有一只眼睛的兔娃娃。这样就能把她的女儿从与他人不同的感觉中解放出来。6What can we infer about Danielle from the passage?AShe is a thoughtful mother.BShe is good at making bunny dolls.CShe
19、 believes in her daughters cure.DShe likes a bunny doll with one eye.A推理判断题。女孩的妈妈意识到只有一只眼睛的女孩注意到自己与别人不同时,就请求杰西卡给女儿设计一个只有一只眼睛的兔娃娃,由此可判断出,她是一个考虑周到的妈妈。7What did Brynn mean by saying “She matches me!”?AHer mother was comforting her.BShe was glad to receive the disabled bunny doll.CShe only deserved to o
20、wn the disabled bunny doll.DShe fell down when she was the disabled bunny doll.B推理判断题。根据最后一段可知,布琳看到兔娃娃特别高兴,说了句“这个兔娃娃与我相配!”由此可推断出,小女孩收到只有一只眼睛的布娃娃很高兴。.阅读七选五What brings you happiness? _1_ Instead of just focusing on getting your wants,its much easier to find happiness by ridding yourself of the things
21、that dont serve a beneficial purpose.Here are things you should let go of if you want to lead a happy life.Pride isnt necessarily a terrible thing.It can bring you confidence and selfassurance, which are two great qualities that can help you lead a happy life._2_ Its essential to keep your pride in
22、check and get rid of any overload that is no longer serving you._3_ It often arises from judgment or criticism of yourself and other people.It causes unhappiness and becomes a burden on your life.As long as you are the most honest and authentic version of yourself, no one has the right to judge you
23、for it and that goes for you, too.When you think about addiction, you might think of alcohol or drug addiction.But there are countless other forms of addiction, too.You could be addicted to work, sugar, video games, drama, or even a harmful relationship._4_ If you want to be happier, think about dro
24、pping your addictions.Its also important to recognize that leaving your comfort zone is a good, although often unwanted idea.If you never leave your comfort zone, youll never grow.Even though something can make you feel uncomfortable at first, it will benefit you in the long run._5_AIf youre in this
25、 situation, you,ll be much happier.BAlways keep in mind that selfdoubt has no benefits.CDrop the belief that your past will always be better than the future.DWhatever your desire is, it will always be a barrier to your happiness.EMany people believe if they fulfilled their desires, they would be sat
26、isfied.FHowever, your extreme pride can ruin your personal and professional relationships.GUltimately, youll expand your horizons on who you can be and what you can achieve.【语篇解读】文章从“适度骄傲,不要自我怀疑,戒掉欲望以及跳出舒适区”四个方面介绍了我们可以变得更加开心的方法。1E根据上文问题“What brings you happiness?”结合下一句“Instead of just focusing on ge
27、tting your wants,its much easier to find happiness by ridding yourself of the things that dont serve a beneficial purpose.”可知此处应内容应回答上文问题,并且与下文构成转折对比关系,E项符合要求,适合承上启下,故选E项。2F根据上文“Pride isnt necessarily a terrible thing.It can bring you confidence and selfassurance, which are two great qualities that
28、can help you lead a happy life.”结合下文“Its essential to keep your pride in check and get rid of any overload that is no longer serving you.”可知本段内容表述我们可以适度骄傲,但不应过度,故选F项。3B根据本段内容“It often arises from judgment or criticism of yourself and other people.It causes unhappiness and becomes a burden on your li
29、fe.As long as you are the most honest and authentic version of yourself, no one has the right to judge you for it and that goes for you, too.”可知it所带来的影响可知it指的是“自我怀疑”,故选B项。4D根据本段“When you think about addiction, you might think of alcohol or drug addiction.But there are countless other forms of addict
30、ion, too.”可知本段讲述的是“上瘾”即欲望的影响,结合空后一句“If you want to be happier, think about dropping your addictions.”可推知空处应表达“瘾(欲望)是你快乐的障碍”,故选D项。5G根据前文“Its also important to recognize that leaving your comfort zone is a good, although often unwanted idea.If you never leave your comfort zone, youll never grow.Even t
31、hough something can make you feel uncomfortable at first, it will benefit you in the long run.”可知本段的建议是离开舒适区,长久以后会带来积极地影响,所以最后应总结跳出舒适区的积极影响,G项适合总结本段内容,故选G项。.语法填空My doorbell rings at 11 am.On the step,I find an elderly Chinese lady holding the hand of a little boy.In her other hand 1._ (be)a paper ba
32、g.She is the little boys grandmother,and her daughter,Nicole,bought 2._ house next door last October.Nicole has 3._ (obvious)told her mother that I am having a heart operation shortly,and the result is that her mother has decided 4._ (supply)me with meals.I know what is inside the paper baga bottle
33、of hot soup and a 5._ (contain)with a meal of rice,vegetables and meat.Its become a daily occurrence.Communication 6._ us is somewhat difficult because she doesnt speak English and all I can say in Chinese is hello.Once,she brought an iPad as well as the food.She pointed to the screen,7._ showed a m
34、essage from her daughter telling me that her mother wanted to know 8._ the food was all right for me.So here we are,two grandmothers,neither of 9._ (we)able to speak the others language but communicating one way or another (with some help from technology).The doorbell keeps 10._ (ring)and there is t
35、he familiar brown paper bag,handed smilingly to me.【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者生病在家,她的邻居一位中国奶奶,虽然语言不通,却给她送饭,照顾她。1is考查主谓一致。本句是倒装句,主语是a paper bag,是单数。再根据文章第一句可知此处用一般现在时。2the考查冠词。house后有定语next door修饰,故为特指。3obviously考查副词。此处修饰动词told,故用形容词obvious的副词形式。4to supply考查非谓语动词。decide to do sth.,意为“决定做某事”。5container考查名词。根据设空处前的不定冠词a可知,此处用名词。6between考查介词。她不会说英语,“我”不会说中文,因此“我们”之间的交流有点困难。7which考查定语从句。此处是关系代词which引导非限制性定语从句,修饰指物的先行词screen,并在从句中作主语。8if/whether考查连词。此处表达“是否”的意思,用if或whether引导宾语从句。9us考查代词。此处是指“我”和对方“我们”两个人,且在介词of之后,故用us。10ringing考查非谓语动词。keep doing sth.意为“一直做某事”。