1、安徽省淮南市2022高考英语一轮单项选择及文章训练(4)及答案16. Mary answered all the questions _ the last one, which she had never heard of before. A. besides B. except C. apart from D. except for17. Hunan lies _ such provinces as Hubei, Jiangxi, Guangdong, Guizhou and Chongqin. A. amongB. aboveC. besideD. between18. The dying
2、 man is _ the help of the doctor. A. outside B. without C. out of D. beyond19. I dont know why he blamed the accident _ me. A. at B. to C. for D. on20. The horse is blind _ the left eye. A. to B. in C. for D. on21. He is very strict with others, but he is always blind _ his own shortcomings.A. forB.
3、 to C. withD. in22. We will never forget this historical lesson written _ blood. A. byB. with C. ofD. in23. It is said that a bridge is being built _ the river. A. under B. to C. over D. at24. - How did you go to work yesterday? - I went to work _ my friends private car. A. by B. in C. on D. at25. T
4、he train leaves at 6:00 p.m., so I have to be at the station _ 5:40 p.m. at the least. A. until B. after C. by D. around26. I called _ you last night, but you were out.A. withB. onC. atD. in27. You should write the first letter of the sentence _ capital one. A. onB. withC. inD. at28. He is too caref
5、ul _ his money; he never buys a drink for us.A. toB. atC. forD. with29. Can you say _ certain when he will come here? A. atB. forC. withD. in30. More than 20 years ago he was badly wounded in the anti-Vietnam war. Since then he can only walk _ an arm-chair .A. inB. onC. byD. over参考答案1620BDDDB2125BDC
6、BC2630BCDBA*结束51. They planned to go to Beijing for sightseeing, but because of their daughters unexpected illness they had to stay at home _. A. insteadB. reallyC. howeverD. though52. _ I went to the hospital to see Jack, who had _ had an operation. A. Just now; just nowB. Just now; justC. Just; ju
7、stD. Just; Just now53. Im afraid I cant keep _ my classmates as Ive missed so many lessons. I have to ask my teacher for help. A. up B. with C. up with D. on with54. Its very cold outside. You should put on more clothing to _, otherwise you will catch bad cold. A. keep it out B. make it out C. keep
8、out it D. keep off it55. The rock is _ two hundred _, and almost no one can move it. A. nearly; kilogramsB. mostly; kilogramsC. mostly; kilogram D. nearly; kilogram56. It is said that some teachers will go to Japan. They are going to work as exchange teacher of Chinese. A. lately B. recently C. shor
9、tly D. likely57. I caught the last bus from town, but Harry came home that night. A. very late B. even later C. the same late D. the last one58. Dont worry about him. He is _ a child and he is able to look after himself. A. no longerB. any longerC. no moreD. any more59. As Wei Hua got another “C” in
10、 the English test, her parents looked _ at him, holding the school report. A. sadB. sadlyC. happyD. happily60. Morning reading is better by far to read _ than to read in silence. A. loudB. louderC. loudlyD. aloud61. I dont know what his interests are, because we talked _ about work when we met. A. m
11、ainB. mainlyC. majorD. majorly62. Instead of answering, she merely smiled. Which of the following can best explain the meaning of the underlined word?A. only B. barely C. almost D. scarecely63. All the passengers were wounded in the road accident.A. more and more B. by and by C. more or less D. litt
12、le and little64. Why did you ask him for help instead of Jim? He is helpful than Jim.A. no more B. any more C. not more D. some more65. After having failed many times, the young man refused to try it .A. again and again B. once more C. less D. over and over again66. The Summer Palace is one of the _
13、 parks in Beijing. I suggest you going there to have a visit.A. more beautiful B. most beautiful C. best beautiful D. much beautiful67. The young man _ forgot that his girl friends birthday was drawing _ . A. nearly; nearlyB. near; nearlyC. nearly; nearD. near; near68. Yesterday my friend and I went
14、 to the supermarket nearby. We found that there were _ nothing worth buying. A. almost B. nearly C. near D. about69. In order to keep fit, the retired women, whether rain or shine, go _ for plenty of exercise early in the morning. A. outdoor B. outdoors C. outing D. indoors70. These books are _ writ
15、ten for those who learn how to use computer. Its an ABC of computer learning. A. particularlyB. speciallyC. especiallyD. peculiarly参考答案5155ABCAA5660DBABB 6165BACCB6670BCABB*结束维A1 阅读理解(每题2分,满分8分)选材相似度:设题相似度:难度系数:C is the worlds fastest growing online recruitment solution.Here job seekers and employer
16、s are growing very fast on the daily basis.The site was successfully launched on January 2022 in worldwide.C provides an opportunity to job seekers where they can search jobs in their field of interest.Site contains a complete directory of jobs posted throughout the world.You can find job anywhere i
17、n the world from .It provides a complete listing of countries like jobs in UK,jobs in Pakistan and other countries as well.And above all it also provides the option of advance search through which a user can find more customized jobs for him,even for his city as well.At It is simple to find your ide
18、al careerStay uptodate with new career opportunitiesStay connected with family of for development of your professionNow its more easier to have and develop career which suits your personalityGuaranteed jobs and secure the futureIn the previous years it was difficult for job seekers to find a good ma
19、tch of their skills but solve the problem.The site contains a complete list of jobs posted which are categorized on the basis of industries and location as well so that it will be easy for users to find exact industry and locality.Job seekers must create their account and register them freely with t
20、he best online recruitment site worldwide.The site also provides ease for the employers as well,they can post free jobs,filter resumes,download resumes for free.Besides,it is quick,easy and gives you better chance of success.There are lots of multinational companies registered with which provides an
21、 opportunity to job seekers to visit and find exact jobs for them.Note:recruitment n招聘【语篇解读】 本文介绍了一个招聘网站,这个网站主要为寻求工作的人们和用人单位发布信息。1The intended readers of the passage are _.Aforeigners Bemployers and employeesCstudents Dmanagers答案B推理判断题。由文章首句可知这是一个招聘网站,当然会有雇佣者和求职者,故他们是预期的读者,B项符合题意。2What is the purpos
22、e of the passage?ATo introduce an online recruitment site to us.BTo tell us how to use the Internet to look for things.CTo tell us which company we should choose.DTo explain to us why was successfully launched on January 2022 in worldwide.答案A主旨大意题。归纳全文大意可知这是介绍一个招聘网站,文章首句就点明了主旨。3Which of the followin
23、g words can replace the underlined word “categorized” in Paragraph 5?AOrganized. BSatisfied. CMentioned. DRecognized.答案A词义推测题。根据此词后的“on the basis of”和“to find exact industry and locality”可推测此处表示“分类”的意思,选项中只有A项有此含义。B项表示“满意”;C项表示“谈到,提到”;D项表示“识别,认出”。4The site has the following advantages EXCEPT _.AIt i
24、s easy to find jobs because it contains a complete list of jobs to choose.BIt can provide latest career opportunities.CIt can provide lots of jobs but you should be careful because they are not guaranteed.DIt is also convenient for employers to post free jobs,filter resumes and download resumes free
25、 of charge.答案C推理判断题。文中第三段最后一点提到的是“Guaranteed jobs”,即有保证的,故C项错误。*结束维A2 阅读理解(每题2分,满分8分)选材相似度:设题相似度:难度系数:Twelve years ago,a young traveler named Rhett Butler from San Francisco,California,visited the Sabah rainforest on Malaysian Borneo.In the rainforest,he watched a bird flying through the trees.The b
26、eautiful sight left quite an impression on him.But weeks later,back home,Rhett Butler got the news that trees in the area he visited had been cut down.That experience led Rhett Butler to write a book about rainforests and threats to their existence.But he did not publish the book.Instead,in 1999,he
27、created a website,using his research for the book.The site is .His purpose was to inform the public of tropical rainforests.But the subject quickly developed.As a former businessman,he became a respected writer of science and environmental stories.The popularity of M attracted advertisers.Small ads
28、on the site pay for its has grown and led to other sites,for example,a site for children; www.wildMadagascar.org,which is about the island that Rhett Butler called his favorite place.To keep his website going,he travels around the world on several major trips each year.His working tools are a laptop
29、 computer,cameras and some diving equipment.He often calls on experts for information.For example,he interviewed Alison Jolly,a top expert on lemurs.He interviewed Rodney Jackson,a biologist who established the Snow Leopard Conservancy.Stories like these have made Mongabay a favorite place on the In
30、ternet for researchers,students and teachers.In April, named it one of the fifteen top climate and environment websites in the world.Note:lemur n狐猴【语篇解读】 本文为记叙文。巴特勒游览过的热带雨林被砍伐,他因此写了本书,但并没有发表,而是建立了与此相关的网站。1Rhett Butler didnt publish his book about rainforests because _.Ait couldnt bring him much mone
31、yBit was not about rainforest protectionChe didnt want to become a writerDhe wanted to use the information to create a website答案D细节理解题。根据第二段“But he did not publish the book.Instead,in 1999,he created a website.”可知D为正确答案。2Which of the following is NOT true about the M?AIt was set up in 1999.BIt attra
32、cted many advertisers.CTwo related websites grew from it.DRhett Butler made a lot of money from it.答案D推理判断题。根据第二段第三句可知A正确;根据第三段首句可知B正确;根据第三段第三句可知C正确。根据第三段第二句可知,该网站吸引的只是些小广告,故选D。3To keep his website going,Rhett Butler _.Akept visiting the rainforestBraised rare snow leopardsCmade a great number of ad
33、vertisementsDtraveled around and interviewed experts答案D细节理解题。根据第四段内容可知,为了维持网站,巴特勒要不停地旅行,并且向专家询问信息。4We can learn from the passage that _.A was loved by researchers as well as studentsB has many stories written by kidsCwww.wildMadagascar.org is better known than DRodney Jackson was once a successful businessman答案A细节理解题。根据最后一段第一句可知A为正确选项。- 9 -