1、英语注意事项:1.答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。用2B铅笔将答题卡上试卷类型A后的方框涂黑。2.选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。3.非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。4.考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。第卷第一部分 听力(共两节,满分 30 分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C
2、三个选项中选出最佳选项。 听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where does the man want to go?A. To a cinema. B. To a bookstore. C. To a candy shop.2. What will the man give to Rose Hunter?A. A letter. B. A mailbox. C. A flower.3. How does the man feel about washing dishes?A. Nervous. B. Upset. C. Happy.4
3、. Why does the woman talk to the man?A. To ask for some advice.B. To show him a new dress.C. To invite him to go shopping.5. Who lost the match?A. The woman. B. The coach. C. The man.第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项 中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各 小题将给出
4、5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What are the speakers talking about?A. Favorite sports. B. Vacation plans. C. Old friends.7. Which place will the woman go to this summer?A. Hawaii. B. Europe. C. Egypt.听第7段材料,回答第8、9题。8. When will the speakers go to the Chinese restaurant?A. On Tuesday. B. On We
5、dnesday. C. On Thursday.9. What is the probable relationship between the speakers?A. Friends. B. Strangers. C. Mother and son.听第8段材料,回答第10至12题。10. What does the man think of the job?A. It is challenging. B. It is great. C. It is tiring.11. What has the man written articles for?A. The Chicago Star. B
6、. Discoveries. C. The prison.12. How long did the man spend in prison?A. Seven days. B. Eight days. C. Ten days.听第9段材料,回答第13至16题。13. Where do the speakers go first?A. The Colorado River. B. The Grand Canyon. C. L.A.14. What will the speakers do on Lake Yellowstone?A. Do some boating. B. Skating. C.
7、Go fishing.15. Why does the man want to go to the remote parts of the park?A. To look for wild animals.B. To frighten the woman.C. To hide something important.16. What are the speakers?A. Scientists. B. Students. C. Villagers.听第10段材料,回答第17至20题。17. When will the tourists meet at the airport?A. At 6 :
8、 00 am. B. At 9 : 00 am. C. At 6 : 00 pm.18. How will the tourists go to the hotel from the airport?A. By train. B. By bus. C. By subway.19. What place will the tourists go to the next afternoon?A. The Statue of Liberty. B. Tinies Square. C. The Empire State Building.20. What does the speaker sugges
9、t the tourists do?A. Keep themselves safe.B. Remember the plan.C. Choose the restaurant by themselves.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A“I never expected that I would be so busy. Why cant there be 25 hours in a day?” complained Liu Ran in Hong K
10、ong as mid-term exams were going on.The 18-year-old was Shandong Provinces top scorer in this years college entrance examination. After graduating from Taian No.1 High School, she chose the Chinese University of Hong Kong (香港中文大学), although both Peking University and Tsinghua University promised her
11、 a place.“I want to experience a more international school and social life in Hong Kong. Im majoring in journalism, so Hong Kong will surely help widen my horizons,” Liu said.It is two months since Liu first set foot on Hong Kong. She missed home a lot at the beginning, because of the food and langu
12、age problems.“The canteen offers mostly Western or Guangdong food, but its convenient to cook for ourselves in our dorm if we like. People speak Cantonese and almost all classes are in English,” Liu explained.Her English and Cantonese are now both improving, but she still needs more time to adapt to
13、 the new environment.“Im happy that I made the right decision to study here. With a mix of the Eastern and Western cultures, there is so much to discover and learn,” she said.Liu has 18 credit hours (学分) of classes every week and 23 non-credit hours every other week. She has signed up for four assoc
14、iations including the Chinese Language Debating Team and the drama club. Essays, book reports and presentations also take plenty of time to prepare. And , of course, there are various parties to attend.“I wasnt a party animal before, but that may be interesting part of college. I sense myself changi
15、ng,” Liu said.1. Liu Ran chose the Chinese University of Hong Kong, because_.A. she couldnt be admitted to Peking UniversityB. Hong Kong is a good placeC. she wants to be far from her homelandD. the Chinese University of Hong Kong can widen her horizons2. According to the last paragraph, we can infe
16、r_.A now Liu Ran is an animalB. Liu Ran hates the busy life in the Chinese University of Hong KongC. Liu Ran likes the food thereD. the busy and full life makes Liu Ran feel good3. Liu Ran had to overcome the difficulties in many aspects EXCEPT_.A. foodB. languageC. missing homeD. no friends【答案】1. D
17、 2. D 3. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章作者讲述了在香港中文大学的一些经历和感受。【1题详解】细节理解题。根据文章中的“I want to experience a more international school and social life in Hong Kong. Im majoring in journalism, so Hong Kong will surely help widen my horizons,” Liu said.(“我想在香港体验更国际化的学校和社交生活。我的专业是新闻,所以香港肯定有助于开阔我的视野,”刘说)”可知,刘然选择香港中文大学是因
18、为香港中文大学可以开阔她的视野。故选D。【2题详解】推理判断题。根据最后一段“I wasnt a party animal before, but that may be interesting part of college. I sense myself changing,” Liu said.(“我以前不是派对狂,但这可能是大学生活中有趣的一部分。我感觉自己在改变,”刘说)”可推知,这种忙碌而充实的生活让刘然感觉很好。故选D【3题详解】细节理解题。根据短文描述可知,作者在香港大学需要克服的困难是食物,语言和想家的困难,缺少朋友不是问题,因为可以交新的朋友。故选DBIt was Mothe
19、rs Day morning last year and I was doing my shopping at our local supermarket with my five-year-old son, Tenyson. As we were leaving, we found that only minutes earlier an elderly woman had fallen over at the entrance and had hit her head on the concrete. Her husband was with her, but there was bloo
20、d everywhere and the woman was embarrassed and clearly in shock.Walking towards the scene, Tenyson became very upset about what had happened to the couple. He said to me, “Mum, its not much fun falling over in front of everyone.”At the front of the supermarket a charity(慈善) group had set up a stand
21、selling cooked sausages and flowers to raise funds. Tenyson suggested that we should buy the lady a flower. “It will make her feel better,” he said. I was amazed that hed come up with such a sweet idea. So we went over to the flower seller and asked her if we could buy a flower for the lady to cheer
22、 her up. “Just take it,” she replied. “I cant take your money for such a wonderful gesture.”By now paramedics(救援人员)had arrived, and were attending the injured woman. As we walked up to her, my son became_4_ by all the blood and medical equipment. He said he was just too scared to go up to her. Inste
23、ad I gave the flower to the womans husband and told him, “ My son was very upset for your wife and wanted to give her this flower to make her feel better.”At that, the old man started crying and said, “Thank you so much, you have a wonderful son. Happy Mothers Day to you.”The man then bent down and
24、gave his wife the flower, telling her who it was from. Though badly hurt and shaken, the old lady looked up at Tenyson with love in her eyes and gave him a little smile.4. What dose the author intend to tell us?A. One can never be too careful.B. Actions speak louder than words.C. Love begins with a
25、little smile.D. A small act of kindness brings a great joy.5. Which of the following is TRUE according to the passage?A. The elderly woman was knocked down by Tenyson.B. Tenysons idea of buying a flower gained his mothers support.C. Tenysons care for the elderly woman puzzled the flower seller.D. Th
26、e elderly woman was moved to tears by Tenysons gesture.6. The underlined word “intimidated” in the fourth paragraph probably means “_”.A. astonishedB. struckC. frightenedD. excited7. What would be the best title for the passage?A. Flower PowerB. Mothers DayC. An Accidental InjuryD. An Embarrassing M
27、oment【答案】4. D 5. B 6. C 7. A【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲了一个母亲节,作者和儿子在商场购物,发现了一位摔倒受伤的老人,作者的儿子坚持要给老人买束花。尽管老人受伤严重,但是仍然向作者的儿子露出了微笑。由此可见一个小小的善举都可能带来快乐。【4题详解】推理判断题。这篇文章讲了一个母亲节,作者和儿子在商场购物,发现了一位摔倒受伤的老人,作者的儿子坚持要给老人买束花。尽管老人受伤严重,但是仍然向作者的儿子露出了微笑。由此可见一个小小的善举都可能带来快乐。故选D。【5题详解】推理判断题。根据第三段中so we went over to the flower sell
28、er and asked her if we could buy a flower for the lady to cheer her up.(所以我们去找卖花的人,问她我们能不能买一朵花给那位女士,让她高兴起来。)可推断Tenyson的主意获得了他的母亲的支持,故选B。【6题详解】词义猜测题。根据下文he said he was just too scared to go up to her(他说他太害怕了,不敢去找她)可猜出 画线句句意:当我们走向她时,我的儿子因为鲜血和医疗器械感到害怕,故“intimidated”意思是害怕。故选C。【7题详解】主旨大意题。这篇文章讲了一个母亲节,作者和
29、儿子在商场购物,发现了一位摔倒受伤的老人,作者的儿子坚持要给老人买束花。尽管老人受伤严重,但是仍然向作者的儿子露出了微笑。所以最好的题目应该是鲜花的力量,故选A。 CThe running buffalo clover(a plant) used to spread across eight states, from Virginia to Arkansas. The more it was walked on by the buffalo the better it grew.When buffalo disappeared, the plant was gone, too. Researc
30、hers believed the plant was extinct, which had not been spotted since 1940suntil a population was found in West Virginia in 1983. Now, after decades of protection, the small plant stands to be removed from the list of species protected under the Endangered Species Act.Biologist Rodney Bartgis came a
31、cross a patch of running buffalo clover in 1983. He was recording plants in West Virginia and was wandering around a car road in the New River Gorge when he spotted some “unique-looking” leaves, which he recognized as running buffalo clover. After the finding was confirmed, the clover was considered
32、 no longer extinct and placed on the endangered-species list in 1987.Part of the reason it took a while to start to find the clover in the wild is that, unlike other rare plants, this one wont grow in unspoiled areas. It likes being run over. When the clover was first discovered, US Fish and Wildlif
33、e Services(USFWS) forest managers were told to avoid driving in the area populated by the plant. But this made the clover there disappear. In the Fernow Forest in West Virginia, Gundy, a research forester, realized the skidders used to pull trees had helped ensure the clovers growth before anyone kn
34、ew it was there. So in her work monitoring the population in Fernow, Gundy runs over the clover with a skidder. You need to remember to agitate it,“ she says.Since 1987, researchers have found 154 populations. But its not out of the woods yet. The clover still faces threats from invasive species. Th
35、e USFWS will have a public comment period, when the clovers case for delisting will be reviewed. Even if it is delisted, biologists from the USFWS will observe populations for years closely to ensure that the species is secure.8. What do we know about the running buffalo clover from the first two pa
36、ragraphs?A. It has died out due to some human action.B. It still needs careful protection from extinction.C. It was considered extinct before its rediscovery.D. It can grow better without buffalo stepping on it.9. What do we know about Rodney Bartgis from the text?A. He discovered the clover by acci
37、dent.B. He noticed the clover in an unspoiled area.C. He hardly recognized the clover when first seeing it.D. He had searched for the clover for years before finding it.10. How should we deal with the buffalo clover according to what Gundy said in paragraph 4?A. She advised we should keep away from
38、it.B. She suggested we should disturb it.C. She told us to remember to water it often.D. She asked us to plant more and more buffalo clover.11. What can we infer from the text?A. The buffalo ate up the clover in the US.B. The clover is almost free from natural enemies.C. The USFWS is cautious of the
39、 protection of the clover.D. The clover wont be removed from the protection list.【答案】8. C 9. A 10. B 11. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了一种名为水牛三叶草的植物,它因为被水牛走得越多,就长得越好。人们曾经认为水牛三叶草已经灭绝。现在,经过几十年的保护,这种小植物将从濒危物种法案的保护物种名单中移除。文章主要介绍其发现历史,一些植物特性以及人们为保护它所付出的努力。【8题详解】细节理解题。根据第二段中“Researchers believed the plant was exti
40、nct, which had not been spotted since 1940suntil a population was found in West Virginia in 1983.(研究人员认为这种植物已经灭绝了,自从20世纪40年代以来,人们就没有发现过这种植物,直到1983年在西弗吉尼亚州发现了一个种群)”可知,水牛三叶草在被重新发现之前,人们认为它已经灭绝了。故选C。【9题详解】细节理解题。根据第三段中“Biologist Rodney Bartgis came across a patch of running buffalo clover in 1983.(1983年,
41、生物学家Rodney Bartgis偶然发现了一片正在生长的水牛三叶草)”可知,Rodney Bartgis偶然发现了三叶草。故选A。【10题详解】细节理解题。根据第四段中“In the Fernow Forest in West Virginia, Gundy, a research forester, realized the skidders used to pull trees had helped ensure the clovers growth before anyone knew it was there. So in her work monitoring the popul
42、ation in Fernow, Gundy runs over the clover with a skidder. You need to remember to agitate it,“ she says.(在西弗吉尼亚州的费尔诺森林里,一位林业研究人员发现,用于拉树的滑靴在人们发现三叶草存在之前帮助确保了它的生长。因此,在她在Fernow监测三叶草种群数量时,她用一个打滑器碾过了三叶草。她说:“你需要记住要搅乱它。”)”可知,Gundy建议我们把水牛三叶草弄乱。故选B。【11题详解】推理判断题。根据最后一段中“Even if it is delisted, biologists fro
43、m the USFWS will observe populations for years closely to ensure that the species is secure.(即使它被除名,美国野生动物管理局的生物学家也将对其种群进行数年的密切观察,以确保该物种的安全)”可推知,美国野生动物管理局会小心保护三叶草。故选C。DLONDONGlobal auction(拍卖)sales of Chinese art and antiques fell in 2019 to $ 5.7 billion, a 10 percent drop year-on-year, and the low
44、est level for the collecting category since 2010. The Global Chinese Art Auction market report, compiled by Artnet and the Chinese Association of Auctioneers, found this was clue to trade tensions between the United States and China, as well as a slowdown of GDP in China.The report, now in its eight
45、h edition, noted that the value of total auction sales within the Chinese mainland declined by 10 percent in 2019 to $ 3.7 billion, the lowest total since 2010. Outside China, there was also a 9 percent drop in sales of Chinese art and antiques.“The combination of such slowdowns resulted in a weaken
46、ing of collectors confidence and a more cautious attitude among buyers making decisions on investing in art in 2019, said the report.However, despite the downturn in total sales value for Chinese art and antiques in 2019, the European market showed some positive trends emerging. Significant peaks in
47、 lots offered and lots sold in Europe, combined with a strong sell through rate(卖出率)of 61 percent in 2019.Europe accounted for 29 percent of all Chinese art and antique lots sold overseas in 2019 , according to the report, closing in on(接近)the North American markets share.The annual report also foun
48、d strong performances with 20th century and contemporary Chinese art in both the Chinese mainland and overseas, boosted by a younger generation of Chinese collectors.The average price for the category increased in the Chinese mainland, up by 23 percent year- on-year, and overseas sales saw a nine-ye
49、ar high in 2019. But fine Chinese paintings and calligraphy, the largest collecting category on the Chinese mainland, did not perform as well.According to the report this category “continued to spiral(螺旋式的)downwards, reaching its lowest point in sales since 2013”. The number of lots dropped by 10 pe
50、rcent year-on-year, almost half of that of 2013 and it also struggled elsewhere, with the overseas total falling to a seven-year low.12. What is the third paragraph mainly about?A. The result of a weakening of collectors confidence in buying art.B. The advantage of buyers making decisions on investi
51、ng in art.C The advantage of the decline of the value of total auction sales.D. The result of the decline of the value of total auction sales.13. Why does the report say “fine Chinese paintings and calligraphy did not perform as well” on the Chinese mainland?A. Their standards were not so high.B. Th
52、eir prices were not so satisfying.C. They are the largest collecting category.D. The average price for the category rose sharply.14. What does the underlined phrase “accounted for” in paragraph 5 mean?A. Took up.B. Took off.C. Took away.D. Took on.15. Which can be the best title for the news report?
53、A. A Slowdown of GDP in China in 2019B. A Report on the Global Chinese Art Auction MarketC. Trade Tensions Between the United States and ChinaD. Global Auction Sales of Chinese Antiques and Art Fall to a 10-year Low【答案】12. D 13. B 14. A 15. D【解析】【分析】本文为新闻报道。由Artnet和中国拍卖师协会编制的全球中国艺术品拍卖市场报告指出,由于中美贸易紧张
54、,以及中国国内生产总值(GDP)放缓导致了中国古董艺术品全球拍卖成交跌至10年来新低。【12题详解】推理判断题。根据第三段“The combination of such slowdowns resulted in a weakening of collectors confidence and a more cautious attitude among buyers making decisions on investing in art in 2019, said the report.(“这些放缓的综合作用导致收藏家信心减弱,以及买家在2019年投资艺术品时更加谨慎的态度,”该报告称。
55、)”可知,本段主要是讲述关于拍卖总成交额下降导致了收藏家信心减弱,投资态度更加谨慎的后果。故选D。【13题详解】推理判断题。根据倒数第二段“The average price for the category increased in the Chinese mainland, up by 23 percent year-on-year,. But fine Chinese paintings and calligraphy, the largest collecting category on the Chinese mainland, did not perform as well. (在
56、中国大陆,这类商品(中国艺术品和古董)的平均价格同比上涨了23%.但中国大陆最大的收藏类别中国书画精品的表现并不好。) ”,报告说中国艺术品和古董类的商品平均价格同比上涨了23%,通过对比可推断出,中国书画精品在中国大陆表现不佳是因为它们的价格不太令人满意。故选B。【14题详解】词义猜测题。根据第五段中划线词的后半句“ closing in on(接近)the North American markets share(接近北美市场的份额)”可知,在中国所有海外艺术品和古董拍卖品中,欧洲占29% ,划线词“accounted for”是指“(比例)占/占有(份额)”之意,与选项A. Took u
57、p(占据,占有)意思相符,故选A。【15题详解】标题判断题。本文是新闻报道,由Artnet和中国拍卖师协会编制的全球中国艺术品拍卖市场报告指出,由于中美贸易紧张,以及中国国内生产总值(GDP)放缓导致了中国古董艺术品全球拍卖成交跌至10年来新低。再结合第一段“Global auction(拍卖)sales of Chinese art and antiques fell in 2019 to $ 5.7 billion, a 10 percent drop year-on-year, and the lowest level for the collecting category since
58、2010( 2019年,中国艺术品和古董的全球拍卖成交额降至57亿美元,同比下降10%,是2010年以来收藏类别的最低水平)”可知,“中国古董艺术品全球拍卖成交跌至10年来新低”作为题目切题且醒目,选项D. Global Auction Sales of Chinese Antiques and Art Fall to a 10-year Low.符合题意,故选D。第二节 (共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。Its Alarming: What Wakes You Up Each Morning?Ho
59、w do you wake up in the morning? If you set an alarm on your phone or clock that sounds like this: beep beep beep? _16_ Sleep inertia is another term for grogginess(昏睡), which means a person has a heavy feeling when waking up, and has trouble getting moving again after sleeping, _17_ A recent study
60、says yes. The answer is music. Researchers say alarms that have a melodylike the beginning of this songcan help people feel fresher in the morning.The study, carried out by researchers in Australia, involved 50 people. The study subjects answered questions about the alarm sound they like to wake up
61、to, how they feel about that sound and how they feel when they wake up. _18_ However, it is early days and more work is needed to fully know the answer.So, what makes musical alarms better for waking up? The researchers think the music may be more successful in reducing grogginess because it has sev
62、eral tones, compared to the single tone of a beeping alarm. _19_ And is there a kind of music that is best to wake up to? There may be _20_ However, no matter how you wake up, experts say, the amount of sleep you get also matters a lot.A. Can musical alarms work wonders?B. So, is there a better way
63、to do the trick?C. This can help you fall asleep more quickly and easily.D. Alarm sounds that are tune full and easy to hum or sing along with may be good choices.E. The researchers found that people who wake up to musical alarms reported feeling more awake and alert.F. The changes over time between
64、 the music tones may help increase a persons attention when waking from sleep.G. That hard, unpleasant sound may be making it harder to shake off the sleepy feeling in the morning known as grogginess.【答案】16. G 17. B 18. E 19. F 20. D【解析】【分析】这是一篇说明文。研究早上发现被音乐闹钟吵醒的人感觉更加清醒和警觉,音乐会使你在早晨摆脱困倦的感觉。文章介绍了研究结果,
65、以及对什么样的音乐更适合起床进行了一些说明。【16题详解】根据上文If you set an alarm on your phone or clock that sounds like this: beep beep beep?可知如果你在你的手机或闹钟上设置一个这样的声音:哔哔哔?由此可知,本句承接上文说明,设置“哔哔哔”闹钟的结果是,这种刺耳的、不愉快的声音可能会使你在早晨更难摆脱困倦的感觉。故G选项“这种刺耳的、不愉快的声音可能会使你在早晨更难摆脱困倦的感觉”最符合语境。故选G。【17题详解】根据后文A recent study says yes. The answer is music
66、.可知最近的一项研究给出了肯定的答案。答案是音乐。由此可知,本句是提问有没有更好的办法来叫醒自己起床,后文则给出回答:那就是音乐。故B选项“那么, 有没有更好的方法来达到这个目的呢?”符合语境,故选B。【18题详解】根据上文The study, carried out by researchers in Australia, involved 50 people. The study subjects answered questions about the alarm sound they like to wake up to, how they feel about that sound
67、and how they feel when they wake up.可知这项研究由澳大利亚的研究人员进行,共有50人参与。研究对象回答了以下问题:他们希望醒来时听到的闹钟声音,他们对这个声音的感觉,以及他们醒来时的感觉。由此可知,本句应当是说明这项研究的结果。故E选项“研究人员发现被音乐闹钟吵醒的人感觉更加清醒和警觉”符合语境。故选E。【19题详解】结合上文The researchers think the music may be more successful in reducing grogginess because it has several tones, compared t
68、o the single tone of a beeping alarm.可知研究人员认为,与“哔哔”闹钟的单一音调相比,音乐有好几个音调,因此可能更能有效地减少昏昏沉沉的感觉。由此可知,本句承接上文,说明音乐音调变化的好处是有助于提高一个人从睡梦中醒来时的注意力。故F选项“随着时间的推移, 音乐音调之间的变化可能有助于提高一个人从睡梦中醒来时的注意力”最符合语境,故选F。【20题详解】根据上文And is there a kind of music that is best to wake up to? 可知那有没有一种音乐是最适合起床的呢?由此可知,本句回答上文的关于最适合起床音乐的问题。
69、故D选项“闹铃声音是完整的调子,易于哼唱或唱歌可能是一个好的选择”最符合语境。故选D。第三部分 英语知识运用 (共两节,满分 45)第一节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。While high school does not generally encourage students to explore new aspects of life, college sets the stage for that exploration.I mysel
70、f went through this _21_ process and found something that has changed my _22_ at college for the better:I discovered ASLAmerican Sign Language (美式手语)I never felt an urge to _23_ any sign language before.My entire family is hearing, and so are all my friends.The _24_ languages were enough in all my i
71、nteractions (交往)Little did I know that I would discover my _25_ for ASL.The _26_ began during my first week at college.I watched as the ASL Club _27_ their translation of a song.Both the hand movements and the very _28_ of communicating without speaking _29_ me.What I saw was completely unlike anyth
72、ing I had experienced in the _30_This newness just left me _31_ more.After that, feeling the need to _32_ further, I decided to drop in on one of ASL clubs meetings.I only learned how to _33_ the alphabet that day.Yet instead of being discouraged by my _34_ progress, I was excited.I then made it a p
73、oint to _35_ those meetings and learn all I could.The following term, I _36_ an ASL class.The professor was deaf and any talking was _37_I soon realized that the silence was not unpleasant._38_, if there had been any talking, it would have _39_ us to learn less.Now, I appreciate the silence and the
74、_40_ way of communication it opens.21. A. searchingB. planningC. naturalD. formal22. A. progressB. experience NC. majorD. opinion23. A. chooseB. readC. learnD. create24. A. officialB. foreignC. bodyD. spoken25 A. loveB. concernC. goalD. request26. A. meetingB. tripC. storyD. task27. A. recordedB. pe
75、rformedC. recitedD. discussed28. A. ideaB. amountC. dreamD. reason29. A. disturbedB. supportedC. embarrassedD. attracted30. A. endB. pastC. courseD. distance31. A. showingB. actingC. sayingD. wanting32. A. exerciseB. exploreC. expressD. explain33. A. printB. writeC. signD. count34. A. slowB. steadyC
76、. normalD. obvious35. A. chairB. sponsorC. attendD. organize36. A. missedB. passedC. gave upD. registered for37. A. prohibitedB. welcomedC. ignoredD. repeated38. A. LastlyB. ThusC. InsteadD. However39. A. requiredB. causedC. allowedD. expected40. A. easyB. popularC. quickD. new【答案】21. A 22. B 23. C
77、24. D 25. A 26. C 27. B 28. A 29. D 30. B 31. D 32. B 33. C 34. A 35. C 36. D 37. A 38. C 39. B 40. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者在大学期间学习手语的经历。刚开始作者认为自己没有必要学习手语,直到有一次看到手语俱乐部的表演,深深地为之吸引,从而产生了学习手语的渴望。【21题详解】考查形容词辨析。A. searching寻找的,探索的;B. planning计划的;C. natural自然的;D. formal正式的。句意:我自己经历了这个探索的过程根据前文可知大学为探索提供了
78、舞台,所以这里指的是作者“探索”的过程。故选A。【22题详解】考查名词辨析。A. progress进步;B. experience经历;C. major主修科目;D. opinion观点句意:我发现有些东西改变了我的大学生活经历。分析可知故选B。【23题详解】考查动词辨析。A. choose选择;B. read看,读;C. learn学习;D. create创造。句意:我以前从没有过学习手语的冲动 分析可知故选C。【24题详解】考查形容词辨析。A. official官方的;B. foreign外国的;C. body肢体的;D. spoken口语的 根据前文My entire family is
79、 hearing,and so are all my friends.可知作者的家人及朋友都可以听得到,作者认为在平时的交流中,再加上肢体语言就足够了。body language肢体语言。故选D。【25题详解】考查名词辨析。A. love热爱;B. concern关心,顾虑;C. goal目标;D. request请求。句意:我没想过我会发现自己对美式手语的热爱。前文中I never felt an urge to learn any sign language before作者表明以前从未想过学习手语,而根据后文内容可知作者非常喜欢手语。故选A。【26题详解】考查名词辨析。A. meetin
80、g会议;B. trip旅行;C. story故事;D. task任务。句意:故事发生在我上大学的第一周。分析可知在这里作者开始讲述在大学学习手语的事情,故选C。【27题详解】考查动词辨析。A. recorded记录;B. performed表现,表演;C. recited背诵;D. discussed讨论。句意:在ASL俱乐部表演一首歌的翻译时,我正观看着。分析可知ASL俱乐部是手语俱乐部,应该是在用手语表演一首歌。故选B。【28题详解】考查名词辨析。A. idea想法;B. amount数量;C. dream梦想;D. reason原因。句意:手部的动作和不用语言进行交流的想法吸引了我。分析
81、可知,作者当时在看手语表演,而手语就是为了想借助手势进行交流。故选A。【29题详解】考查动词辨析。A. disturbed打扰;B. supported支持;C. embarrassed使难堪;D. attracted吸引。分析语境可知ASL俱乐部的表演吸引了作者,否则作者也不会去学习手语。故选D。【30题详解】考查名词辨析。A. end结束,末尾;B. past过去;C. course课程;D. distance距离。句意:我所看到的和我在过去经历的事情完全不同。固定短语in the past(在过去),故选B。【31题详解】考查动词辨析。A. showing展示;B. acting行动;C
82、. saying说;D. wanting想要。句意:这种新奇的感觉使我想了解更多。分析语境可知作者被手语吸引,想要进一步了解,所以也有了后文中的参加手语俱乐部的会议,上手语课的经历。故选D。【32题详解】考查动词辨析。A. exercise锻炼;B. explore探索;C. express表达;D. explain解释。句意:在那之后,我感觉到想要探索更多关于手语的东西,我参加了ASL俱乐部的一次会议。故选B。【33题详解】考查动词辨析。A. print打印;B. write写;C. sign签名;打手势;D. count数。句意:那天我只学会了写字母表。分析可知作者第一次参加手语俱乐部的会
83、议,学会的应该是最基本的写字母表。当然,打印字母表、在字母表上签名、数字母表和学习手语都没有联系。故选C。【34题详解】考查形容词辨析。A. slow缓慢的;B. steady平稳的;C. normal正常的;D. obvious明显的。句意:我并没有因为缓慢的进步而沮丧,相反我很兴奋。因为作者只学会了写字母表,所以进步是很慢的。故选A。【35题详解】考查动词辨析。A. chair主持;使入座;B. sponsor赞助;C. attend参加;D. organize组织。句意:我下定决心参加俱乐部所有的会议去学习我能学习的一切。attend meeting:参加会议,故选C。【36题详解】考查
84、动词辨析。A. missed错过,想念;B. passed通过;C. gave up放弃;D. registered for报名注册。句意:接下来的一个学期,我报名上了一个手语班。故选D。【37题详解】考查动词辨析。A. prohibited禁止;B. welcomed欢迎;C. ignored忽视;D. repeated重复。句意:教授的耳朵听不见,任何口语交流都是禁止的。根据后文if there had been any talking可知在课堂上没有口语交流。故选A。【38题详解】考查副词辨析。A. Lastly最后,终于;B. Thus因此;如此;C. Instead反而;D. How
85、ever然而。句意:反而,如果当时有口语交流,那只会造成我们学的手语更少。根据前文I soon realized that the silence was not unpleasant.可知作者很快意识到安静并不是令人不愉快的。反而有口语交流会影响手语的学习。故选C。【39题详解】考查动词辨析。A. required要求;B. caused造成;C. allowed允许;D. expected期待。句意:如果当时有口语交流,那只会造成我们学的手语更少。故选B。【40题详解】考查形容词辨析。A. easy简单的;B. popular受欢迎的;C. quick快速的;D. new新的。句意:现在我
86、很感激当时的安静并且享受它带来的一种新的交流方式 分析可知手语对于作者来说是一种新的交流方式,故选D。第II卷第三部分 英语知识运用第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。A beauty queen who was crowned (给荣誉) Miss England in 2019 decided to return to the United Kingdom from overseas charity work _41_ (continue) her job as a doctor as COVID-19 broke
87、 out.Mukherjee_42_(graduate) from the University of Nottingham just two weeks before she was crowned Miss England in August, 2019. Then she took a job break as a doctor. She said, “There were people at work _43_ know about me winning, and they made little jokes but I got my head down and got my work
88、 _44_ (do). ”“Working in the hospital _45_ (be) tough. You didnt get the chance to think about all the fame (名誉).”She said that she felt it was wrong to be wearing her Miss England crown, even for charity work, while people around _46_ world were dying from COVID-19 and her workmates were working _4
89、7_ (hard) than before.What keeps the 24-year-olds going is the well-wishes and _48_ (warm) shes received from her social media followers. Mukherjee became Miss England _49_ (large) for her good looks. But by saving lives, perhaps she is now better known _50_ her good heart!【答案】41. to continue 42. (h
90、ad) graduated 43. who 44. done 45. was 46. the 47. harder 48. warmth 49. largely 50. for【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述了英国选美小姐Mukherjee在COVID-19爆发期间结束海外慈善工作,返工英国,继续她的医生工作来应对新冠肺炎疫情的故事。【详解】1.考查非谓语动词。句意:2019年加冕为英格兰小姐的选美皇后决定结束海外慈善工作返回英国,继续她的医生工作来应对新冠肺炎疫情。空处与后文为“return to the United Kingdom”的目的,因此,用不定式作目的状语。故填to c
91、ontinue。2.考查动词时态。句意:2019年8月,慕克吉从诺丁汉大学毕业,两周后她就被加冕为英格兰小姐。根据本句的后半句“before she was crowned Miss England in August, 2019”可知,毕业的事情发生在加冕之前,可用过去完成时;也可表示毕业这件事发生在过去,用一般过去时。故填(had) graduated。3.考查定语从句。句意:她说:“同事中有人知道我获奖了,他们开了一些小玩笑,但我埋头苦干,完成了我的工作。”本句为定语从句,先行词为people,表示人,作定语从句的主语,用who引导定语从句。故填who。4考查非谓语动词。句意同上。get
92、 sth. done表示:使被做,空处do与work构成动宾关系,此处用过去分词作work的补足语。故填done。5.考查动词时态。句意:在医院里工作是艰难的。根据后句的didnt推测,此处描述过去发生的事情,用一般过去时,主语“Working in the hospital”看做单数形式,be动词用was。故填was。6.考查冠词。句意:她说,她觉得,即使是为了慈善工作,戴上“英格兰小姐”的桂冠是不对的,因为世界各地的人们都在死于COVID-19,她的同事们比以前工作得更努力。此处world“世界”表示特指,构成固定用法“around the world”。故填the。7.考查副词比较级。句
93、意同上。根据than推测,此空用比较级,修饰were working用副词比较级harder。故填:harder。8.考查名词。句意:让24岁的她走下去的是社交媒体上粉丝们的祝福和温暖。分析句子可知,空处缺少名词,与well-wishes并列,warm的名词形式为warmth。故填warmth。9.考查副词。句意:慕克吉之所以成为英国小姐,很大程度上是因为她的美貌。分析句子可知,空处缺少副词修饰became,用large的副词形式largely。故填largely。10.考查介词。句意:但是通过拯救生命,也许她现在更出名的是她善良的心!分析句子可知,空后为出名的原因,be known for“
94、因为而出名”,符合题意。故填for。第四部分 写作 (共两节 满分 35)第一节 短文改错(10 分)51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Here is good news for you which a writing competitio
95、n about “Chinese Dream” is organizing by the Students Union. Everyone is welcome to take an actively part in the competition. You are required to writing a story about “Chinese Dream” within 400 word. We had already invited four of our English teachers to be the judges. Of course, your hard work wil
96、l pay off. The student who wins the one prize will be given a set of famous ancient Chinese works. In a addition, your story will be filmed into a video. As for the deadline, we are expected to hand your story before December 20.【答案】1. whichthat2. organizingorganized3. activelyactive4 writingwrite5.
97、 wordwords6. hadhave7. onefirst8. 删除a9. weyou10. 在hand后加in【解析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了即将举办的关于“中国梦”的写作比赛,包括比赛内容和设置的奖项等。【详解】1.考查同位语从句。句意:这有一个好消息给你,学生会组织了一场关于“中国梦”的写作比赛。根据句意和句子结构可知,句子为同位语从句,“a writing competition about “Chinese Dream” is organizing by the Students Union”用来解释说明抽象名词news,故应用that引导从句,which不用于引导同位
98、语从句。故将which改为that。2.考查时态和语态。句意:这有一个好消息给你,学生会组织了一场关于“中国梦”的写作比赛。根据句意可知,句子陈述的是客观事实,应用一般现在时,句中“competition”和“organize”之间为被动关系,应用一般现在时的被动语态,organize意为“组织”,动词词性,过去分词为organized。故将organizing改为organized。3.考查形容词。句意:欢迎大家积极参加比赛。根据句意可知,句中涉及固定短语“take an active part in”,意为“积极参加”,part意为“部分”,名词词性,前面应用形容词修饰,actively意
99、为“积极地”,副词词性,对应的形容词为active,意为“积极的”。故将actively改为active。4.考查固定短语。句意:你被要求写一篇400字以内的关于“中国梦”的故事。根据句意可知,句中涉及固定短语“sb. be required to do sth.”,意为“某人被要求做某事”, to后接动词原形,writing的原形为write,意为“写”,动词词性。故将writing改为write。5.考查名词。句意:你被要求写一篇400字以内的关于“中国梦”的故事。根据句意可知,句中“word”意为“词,字”,为可数名词,根据句中“400”可知,应用word的复数形式words。故将wor
100、d改为words。6.考查动词时态。句意:我们已经邀请了四位英语老师担任评委。根据句意和句中“already”可知,到现在为止,已经邀请了四位英语老师担任评委,由此可知,句子应用现在完成时,句式为“主语+has/have+动词过去分词+其他”,句子主语“We”为复数,应与have连用。故将had改为have。7.考查序数词。句意:赢得一等奖的学生将获得一套中国古代名著。根据句意和句中“the”可知,句中指的是“一等奖”,表示次序应用序数词,one对应的序数词为first,意为“第一”,“win the first prize”意为“赢得一等奖”。故将one改为first。8.考查固定短语。句意
101、:此外,你的故事将被拍摄成视频。根据句意可知,句中涉及固定短语“in addition”,意为“另外,此外”,故句中a多余。故将a删除。9.考查代词。句意:至于截止日期,你应该在12月20日前上交你的故事。根据文章内容和句中“your”可知,文章是写给想要参加比赛的人,由此可知,应该是“你”应该在12月20日前上交“你的”故事,we意为“我们”,不符合语境,you意为“你,你们”,为人称代词主格,在句中作主语。故将we改为you。10.考查固定短语。句意:至于截止日期,你应该在12月20日前上交你的故事。根据句意可知,句中涉及固定短语“hand in”,意为“上交”,句中指“上交你的故事”。故
102、在hand后加in。第二节 书面表达(满分25分)52. 假定你是李华,Wilson High School 学生代表团将于6月18日来你校进行文化交流活动,请你代表学校用英语给负责人Christina写一封邮件。主要内容包括:1.表示欢迎;2. 活动内容;3. 征求意见。注意:1.词数100左右; 2.可适当增加细节,以使行文连贯。Dear Christina,_Yours truly,Li Hua【答案】Dear Christina,Im writing on behalf of my school to express our warmest welcome and keep you i
103、nformed of the arrangements.The cultural trip will begin with a firsthand exploration of the native diverse culture with an all-day sightseeing adventure of the city museum and an ancient architectural building. The best part will be your stay with us on campus, enjoying and learning various Chinese
104、 arts, making and tasting Chinese food, which will give you access to traditional cultural life.If you have any suggestions, dont hesitate to let us know. Looking forward to seeing you.Yours,LiHua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生给负责人Christina写一封邮件,对Wilson High School学生代表团来校进行文化交流活动表示欢迎并介绍内容、征求意见。【详解】1.词汇积累表达
105、:showexpress开始:startbegin逗留:stopstay欣赏:appreciateenjoy2.句式拓展简单句变复合句原句:The cultural trip will begin with a firsthand exploration of the native diverse culture with an all-day sightseeing adventure of the city museum and an ancient architectural building.拓展句:The cultural trip will begin with a firstha
106、nd exploration of the native diverse culture with an all-day sightseeing adventure of the city museum and an ancient architectural building, which Im sure youll be interested in.【点睛】高分句型1 The best part will be your stay with us on campus, enjoying and learning various Chinese arts, making and tasting Chinese food, which will give you access to traditional cultural life. (运用了which引导非限制性定语从句)高分句型2 If you have any suggestions, dont hesitate to let us know. (运用了if引导的条件状语从句)