1、课时作业(十四)Module 4Section Introduction & Reading and VocabularyLanguage Points.单句语法填空1The police believed that the man driving the car rather than the boys _ (be) to blame for the accident that happened yesterday.2I want to remain here, side _ side with my family and friends and all the victims of the
2、 disaster.3With the great moment _ (approach), she grew more and more nervous.4We will be exploring different approaches to _ (gather) information, though full of difficulties.5I like music which I can dance _.6She declined _ (have) lunch with her friend, saying that she wasnt feeling well.7It is th
3、e _ (combine) of wit and wisdom that makes his articles so readable.8He will come to call on you _ moment he finishes his painting.9Some advertisements _ (consist) of pictures of experts manage to attract the attention of the public.10_ (bore) with her job, she has no choice but to give it up.阅读理解Of
4、 all my dreams, my least favorite is the one where Im in a car. It always begins with me driving, but eventually I realize that for some reason Im sitting in the back seat. I cant keep the car under control, rushing toward the roadside until, screaming, I wake up.This is like the passenger experienc
5、e in Waymos selfdriving cars. You sit in the back seat of a vehicle and watch as the wheel turns itself above an entirely empty driving seat.“We made you live your nightmare,” a Waymo staff member joked after I exited one of the companys fully selfdriving car, following a quick drive inside its secr
6、et testing site. Waymo, a selfdriving car company, arranged these rides for 40 journalists at this site.There were also some demonstrations (演示). We watched as a Waymo car was cut off by a speeding vehicle. Then the employees created a situation in which a pile of moving boxes fell into the street j
7、ust as another car passed in the opposite direction. Throughout the day, the cars performed impressively, driving with the level of care you might take if you had a wedding cake in the back seat.During these demonstrations, Waymo gave information about what it was planning to do with these vehicles.
8、 The company has laid out four ways that its technology could be made available to the public. But Waymos CEO, John Krafcik, wouldnt show which of these was likely to come to market first, or on what kind of timeline.I cant help but admire that Waymo is succeeding in developing this technology. Ther
9、e are countless possibilities at play on the road. The task of programming software to react to all those situations is unimaginably complex. What a great breakthrough!1How did the author feel about her selfdriving experience in her dream?AIt was puzzling. BIt was terrifying.CIt was amusing. DIt was
10、 inspiring.2The author is probably _.Aa newspaper reporterBa professional driverCa software developerDa Waymo staff member3What did the author intend to prove by mentioning the wedding cake in Paragraph 4?AThe employees performed well.BThe selfdriving cars worked well.CThe selfdriving cars ran at th
11、e same speed.DPeople could depend on the cars in emergencies.4What can be inferred from the passage?AThe selfdriving car will come to market soon.BThe programming software needs to be improved.CThe technology will make a difference to peoples life.DThe company still has no plan to put the technology
12、 into practice.完形填空My kids and I were heading into the supermarket over the weekend. On the way, we spotted a man holding a piece of paper that said, “_1_ my job. Family to Feed.”At this store, a _2_ like this is not normal. My 10yearold noticed him and make a _3_ on how bad it must be to have to st
13、and _4_ in the cold wind.In the store, I asked each of my kids to _5_ something they thought our “friend” there would _6_. They got apples, a sandwich and a bottle of juice. Then my 17yearold suggested giving him a _7_. I thought about it. We were _8_ on cash ourselves, but.well, sometimes _9_ from
14、our need instead of our abundance is _10_ what we need to do! All the kids _11_ something they could do away with for the week.When we handed him the bag of _12_, he lit up and thanked us with _13_ eyes. When I handed him the gift card, saying he could use it for _14_ his family might need, he burst
15、 into tears.This has been a wonderful _15_ for our family. For days the kids have been looking for others we can _16_! Things would have played out so _17_ if I had simply said, “No, we really dont have _18_ to give more.” Stepping out not only helped a brother in _19_, it also gave my kids the _20_
16、 taste of helping others. Itll go a long way with them.1A.Lost BChangedCQuit DFinished2A.condition BplaceCsight Dshow3A.suggestion BcommentCdecision Dcall4A.outside BproudlyCby Dangrily5A.draw BsayCarrange Dpick6A.order BsupplyCappreciate Ddiscover7A.dollar BjobChot meal Dgift card8A.easy BlowCsoft
17、Dloose9A.giving BsavingCspending Dbegging10A.yet BevenCstill Djust11A.declared BsharedCignored Dexpected12A.toys BmedicineCfood Dclothes13A.sleepy BwateryCcurious Dsharp14A.whoever BwhateverCwhichever Dwhenever15A.experience BexampleCmessage Dadventure16A.rely on BrespectClearn from Dhelp17A.suddenl
18、y BvividlyCdifferently Dperfectly18A.time BpowerCpatience Dmoney19A.fear BloveCneed Dmemory20A.strong BsweetCstrange Dsimple课时作业(十四).单句语法填空1was2.by3.approaching4.gathering5.to6.to have7combination8.the9.consisting10.Bored.阅读理解【语篇解读】这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者原来梦到自动驾驶的时候总是感到害怕,看了Waymo展示的自动驾驶汽车展示后,作者感慨技术给人们生活带来
19、的改变。1答案与解析:B细节理解题。根据文章第一段的“I cant keep the car under control, rushing toward the roadside until, screaming, I wake up.” (我不能控制住车,车冲到了路边,我尖叫着,直到醒来)可知,作者在梦中感受到了自己的自驾经历是令人害怕的。B项:It was terrifying.(它是令人害怕的)符合以上说法,故选B。2答案与解析:A推理判断题。根据文章第三段的“Waymo, a selfdriving car company, arranged these rides for 40 jo
20、urnalists at this site, ”(Waymo,一个自动驾驶公司,为现场40名记者安排了这次驾驶)可推测,作者可能是一名新闻记者。A项:a newspaper reporter(一名新闻记者)符合以上推测,故选A。3答案与解析:B细节理解题。根据文章第四段的“Throughout the day, the cars performed impressively, driving with the level of care you might take if you had a wedding cake in the back seat.” (一整天,汽车的表现令人印象深刻,车
21、的平稳度就算在后座上放个婚礼蛋糕也没事)可知,作者打算通过提到结婚蛋糕来证明自动驾驶汽车运转良好。B项:The selfdriving cars worked well. (自动驾驶车运转良好)符合以上说法,故选B。4答案与解析:C推理判断题。根据文章倒数第二段的“The company has laid out four ways that its technology could be made available to the public.”(这家公司已经制定了四种他们的科技可以被公众使用的方法)和最后一段的“There are countless possibilities at p
22、lay on the road.”(在路上会有无数的可能性)可推测,这项技术将改变人们的生活。C项:The technology will make a difference to peoples life.(这项技术将会影响人们的生活)符合以上推测,故选C。.完形填空【语篇解读】本文是记叙文。讲述了在周末作者带孩子们去超市,在路上看到一个需要帮助的人。在超市里作者和孩子买了许多东西给这个需要帮助的人,这次经历让作者的孩子们体会到帮助人的乐趣。1答案与解析:A本题考查语境判断之逻辑关系。句意:在路上,我们注意到一个男人握着一张纸,纸上写到:“失业,需要养家。”A. Lose失去;B. Chan
23、ged改变;C. Quit放弃;D. Finished完成。根据下文Family to Feed.可推知,是失去工作。短语lose ones job意为“失业”。故选A。2答案与解析:C本题考查语境判断之其他线索(上下文)。句意:在这家商店,像这样的场景并不正常。A. condition状况;B. place地方;C. sight场景,情景;D. show展示。指这个男人握着一张纸找工作的场景,故选C。3答案与解析:B本题考查词义判断之词义辨析。句意:我10岁的孩子注意到他,并评论说在寒风中站在外面一定很糟糕。A. suggestion建议;B. comment评论;C. decision决定
24、;D. call电话。make a comment on对发表看法。故选B。4答案与解析:A本题考查语境判断之其他线索(上下文)。A. outside外面;B. proudly骄傲地;C. by通过;D. angrily生气地。根据On the way和in the cold wind和常识可知,这个男人是站在外面,故选A。5答案与解析:D本题考查语境判断之逻辑关系。句意:在商店里,我要求每个孩子挑选一些他们认为我们那里的朋友可能会需要的东西。A. draw拉;B. say说;C. arrange安排;D. pick挑选。根据下文内容可知,是要求孩子们挑选送给朋友的礼物。故选D。6答案与解析:
25、C本题考查语境判断之逻辑关系。句意:在商店里,我要求每个孩子挑选一些他们认为我们那里的朋友可能会需要的东西。A. order命令;B. supply提供;C. appreciate感激;D. discover发现。孩子们挑选出这个朋友可能会喜欢感激的礼物,故选C。7答案与解析:D本题考查语境判断之原词复现。句意:我17岁的孩子建议给他一张礼物卡。A. dollar美元;B. job工作;C. hot meal热餐;D. gift card礼物卡。根据下文提示When I handed him the gift card可知,是礼物卡,故选D。8答案与解析:B本题考查语境判断之其他线索(上下文)
26、。句意:我们现金不足。A. easy容易的;B. low低的;C. soft柔软的;D. loose松的。根据下文内容可知,我们现金不足或缺乏,故选B。9答案与解析:A本题考查语境判断之逻辑关系。句意:我们把我们不充足的东西给予别人,而不是充足的东西,正是我们真正需要去做的。A. giving给予;B. saving节省;C. spending花费;D. begging恳求。根据上下文内容可知,这里指给别人东西,故选A。10答案与解析:D本题考查语境判断之逻辑关系。句意:我们把我们不充足的东西给予别人,而不是充足的东西,正是我们真正需要去做的。A. yet然而;B. even甚至;C. sti
27、ll仍然;D. just正好。根据语境,表示正好是我们需要做的。故选D。11答案与解析:A本题考查语境判断之逻辑关系。句意:所有的孩子声明了他们能够为这个周末放弃自己想要的东西。A. declared声明,宣告;B. shared分享;C. ignored忽视;D. expected期望。根据下文something they could do away with for the week.可知,是声明放弃的东西。故选A。12答案与解析:C本题考查语境判断之同义转化。句意:当我们把一包食物递给他时,他高兴起来,带着潮湿的双眼感谢我们。A . toys玩具;B. medicine药;C. food
28、食物;D. clothes衣服。根据上文的apples, sandwich and a bottle of juice可知,是食物。故选C。13答案与解析:B本题考查语境判断之其他线索。A. sleepy瞌睡的;B. watery潮湿的;C. curious好奇的;D. sharp锋利的。根据常识可知,带着潮湿的双眼感谢我们,指他感动地哭了。故选B。14答案与解析:B本题考查词义判断之词义辨析。句意:当我把礼物卡递给他时,让他给家里买任何需要的东西,他放声大哭。A. whoever无论谁;B. whatever无论什么C. whichever无论哪一个;D. whenever无论什么时候。动词
29、need缺少宾语,表示“无论什么”,故用whatever。此处指他可以用礼物卡给家人买需要的任何东西。故选B。15答案与解析:A本题考查语境判断之其他线索。句意:这对我们家庭是一次极好的经历。A. experience经历;B. example例子;C. message信息;D. adventure冒险。指我们帮助别人对我们家庭是一次极好的经历,故选A。16答案与解析:D本题考查语境判断之其他线索(上下文)。句意:多少天来,孩子们一直在寻找我们能够帮助的其他人。A. rely on依靠;B. respect尊敬;C. learn from从学到;D. help帮助。受到这次帮助人的经历的鼓舞,
30、孩子们一直在寻找能够帮助的其他人,故选D。17答案与解析:C本题考查语境判断之逻辑关系。句意:如果我当时简单地说“不行,我们真的没有多余的钱给别人”,事情会完全不同。A. suddenly突然;B. vividly生动地;C. differently不同地;D. perfectly完美地。指事情结果会不同,故选C。18答案与解析:D本题考查语境判断之同义转化。句意:不,我们真的没有钱多给了。A. time时间;B. power权力;C. patience耐心;D. money金钱。根据上文内容可知,此处指我们没有更多钱给别人,故选D。19答案与解析:C本题考查语境判断之其他线索(上下文)。句意:走出去不仅仅帮助在危难中的兄弟,也给予我的孩子们帮助他人的甜蜜的滋味。A. fear害怕;B. love爱;C. need需要;D. memory记忆。in need在危难中。故选C。20答案与解析:B本题考查语境判断之感情色彩。句意:走出去不仅仅帮助在危难中的兄弟,也给予我的孩子们帮助他人的甜蜜的滋味。A. strong强壮的;B. sweet甜的;C. strange奇怪的;D. simple简单的。此处指帮助别人也给予我的孩子们帮助他人的甜蜜的滋味,故选B。