收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语人教版(2019)必修第三册随堂小练:综合测验 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:454620 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:8 大小:53.50KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语人教版(2019)必修第三册随堂小练:综合测验 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共8页
2020-2021学年高中英语人教版(2019)必修第三册随堂小练:综合测验 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共8页
2020-2021学年高中英语人教版(2019)必修第三册随堂小练:综合测验 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共8页
2020-2021学年高中英语人教版(2019)必修第三册随堂小练:综合测验 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共8页
2020-2021学年高中英语人教版(2019)必修第三册随堂小练:综合测验 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共8页
2020-2021学年高中英语人教版(2019)必修第三册随堂小练:综合测验 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共8页
2020-2021学年高中英语人教版(2019)必修第三册随堂小练:综合测验 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共8页
2020-2021学年高中英语人教版(2019)必修第三册随堂小练:综合测验 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、1、She was silent for a while, lost in thought, _ (stare) at the books on the desk.2、The girl is so grateful whenever she remembers my brother and me _ her from the icy water.A. to have saved B. to save C. saving D. saved3、The birthday will be held in the garden, weather .A.permittingB.to permitC.per

2、mittedD.permit4、The little boy still needed the _ 20 dollars to deal with the things _.A.remaining; remained to be settledB.remaining; remaining to be settledC.remained; remained to settleD.remained; remaining to settled5、Many of the students who hope to enter the university will be disappointed bec

3、ause only one third for admission will be accepted.A.applyB.to applyC.appliedD.applying6、You might just as well tell the manufacturer that male customers _ not like the design of the furniture.A.mustB.shallC.mayD.need7、The ship set sail, _(head) straight into the Caribbean Sea.8、The flowers (smell)

4、sweet in the botanic garden attract the visitors to the beauty of nature.9、On his way home, he heard someone _(call) him.10、 The people of Austria call their country Osterreich, which can be translated as “eastern realm. ” The origin of the name goes back to the 10th century, when Austria was an eas

5、tern border area of the Holy Roman Empire. From this early beginning,Austria itself grew into a great empire. During the 16th century, its emperor was the ruler of about ten countries. Today Austria is a small but rich nation in Central Europe. Religious holidays and other festivals are joyful occa

6、sions in Austria. In some religions, for example, there is an exciting festival for scaring away the winter. Weddings are very special occasions in ihe villages. These are days of much singing and dancing. One of the most exciting dances to watch is the Schuhplattler. In this dance the men slap(拍打)

7、thdr bodies while the girls twirl(旋转)around them in their bright dresses. They dance to the music of the zither or the violin. The musicians play faster and faster toward the end of the dance until the dancers are out of breath. A favorite holiday throughout Austria is December 6, or Nikolo Day. Thi

8、s is the day when Saint Nicholas, or Nikolo (Santa Claus),visits Austrian children. The night before, the children always remember to leave their shoes whore Nikolo will find them. In the morning the good children find presents in their shoes, but the had children find only pieces of coal and potato

9、es. Krampus, a black-faced monster who is half human and often half horse, supposed to accompany Saint Nicholas on his travels. Bad children are especially afraid of Krampus. It is said that he carries a broom to hit very bad boys and girls. In Austria, there are three music festivals each year that

10、 attract thousands of music lovers from all over the world. Tickets to operas, concerts,and plays in Austria are often sold out weeks in advance. Even rehearsals(排练) are usually well attended by students. When the old Vienna Opera House was bombed during World War , thousands of desperately poor Aus

11、trians contributed small amounts of money to repair the building.1.Austria was named Osterreich according to its_.A.traditionB.locationC.populationD.expansion2.We know from the text that the Schuhplattler is performed_.A.by both men and womenB.along with religious musicC.at the beginning of the wint

12、erD.with dancers playing instruments3.On Nikolo Day, _.A.kids always hide their shoesB.kids should behave themselvesC.Nikolo only gives gifts to good childrenD.Nikolo plays hide-and-seek with children4.The last paragraph mainly shows_.A.Austrians love of musicB.the attractiveness of musicC.the influ

13、ence of music on AustriaD.three world famous music festivals11、根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。 In times of economic downturn, many people start to look for ways to reduce their household budget and save extra cash. Living a thrifty (节俭的) lifestyle does not have to mean doing nothing._Here

14、are some tips.Track your spending for at least 2 weeks. You wont really know how to live a thriftier lifestyle until you know where your money is going. Write down every time you spend money and take a look at it at the end of the month._Search the Internet when you have to buy something. Because of

15、 the easy access to information, you can compare prices from more stores in less time._Combining producers coupons (优惠券) with store discounts can lead to major savings.Turn off the lights and other electronics in your home when you are not using them._Leaving electronics on can use a tremendous amou

16、nt of extra energy, costing you money._When you do have to go out, look for available deals and discounts. If you are a frequent restaurant diner, consider purchasing a guide book for local restaurants, which will help you save money.A.Eat at home as often as possible.B.You probably dont really need

17、 500 channels.C.If you really cant live without it, call the company.D.Open a window and let in the natural light instead.E. In this way, you will see obvious ways to reduce the small daily expenses.F. So check your local stores as well as online providers to find the best price.G. Instead, making s

18、mall changes will allow you to save money and still enjoy yourself.12、假定你是李华,得知外教Mr. Hall寒假不回国,想邀请他到你家过春节。请给他写一封信,内容包括:1.时间;2.一同过节的家人;3. 春节的活动和美食。注意:1. 词数100字左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯;词汇:the Spring Festival Gala 春节晚会_ 答案以及解析1答案及解析:答案:staring解析:考查非谓语动词。句意:一时间她默不作声,陷入沉思,双眼盯着桌子上的书。分析句子结构可知, She 和 stare 之间存在逻

19、辑上的主谓关系,故应用动词 -ing 形式作伴随状语。 2答案及解析:答案:C解析:这题考查的是非谓语。这个女孩是有感恩之心的,无论何时她都记得我和我弟弟把她从冰水里救出的情形。remember sb. doing sth.记得某人做过某事,选C。 3答案及解析:答案:A解析:此处主句的主语party和weather不一致,所以weather保留,作permitting的逻辑主语,构成独立主格结构。另外weather与permit之间是主动关系,故用现在分词。句意:如果天气允许,聚会将在花园举行。 4答案及解析:答案:B解析:试题分析:句意:这个小男孩仍然需要20美元去处理有待解决的问题。re

20、main是系动词,没有被动,用remaining作定语,remaining 20 pounds其余的20英镑,do with some things remaining to be settled 处理一些有待(被)解决的事情,remaining做some things的宾语,things和settle是被动关系,用不定式的被动,所以选B。 5答案及解析:答案:D解析:句意:许多希望上大学的学生将会很失望,因为只有三分之一申请入学的人将被录取。本题考查非谓语动词作定语。被修饰词only one third (of the students)与apply之间为逻辑上的主谓关系,故用 applyi

21、ng,相当于 who apply。 6答案及解析:答案:C解析:由语境“你最好告诉那个制造商,男性顾客可能不喜欢那种款式的家具”可知,此处应用may not在此表示推测,意为“可能不”。 7答案及解析:答案:heading解析:the ship 与head之间是逻辑上的主谓关系,应用现在分词,在句中做状语。 8答案及解析:答案:smelling解析:smell在句中用作连系动词,无被动语态,用现在分词形式做后置定语。 9答案及解析:答案:calling解析:句意:在回家路上,他听见有人叫他。“somone”与“call”之间是逻辑上的主谓关系,且表示正在发生的动作,故用现在分词做宾补。 10答

22、案及解析:答案:1.B; 2.A; 3.C; 4.A解析:1.推理判断题。根据第一段中的. “eastern realm. ” The origin of the name goes back to the 10th century, when Austria was an eastern border area of the Holy Roman Empire. 可知,由于奥地利的地理位置位于神圣罗马帝国的东部边界,奥地利人称自己的国家为Osterreich,意为“东部王国”。2.细节理解题。根据第二段中的In this dance the men slap their bodies whi

23、le the girls twirl around them in their bright dresses.可知答案。3.细节理解题。根据第三段中的In the morning the good children find presents in their shoes, but the bad children find only pieces of coal and potatoes.可知,只有好孩子才会收到圣诞老人送的礼物。4.段落大意题。根据最后一段内容可知,奧地利每年都举办5个音乐节、音乐演出的门票非常紧俏、奥地利人民即使生活困顿也要节衣缩食重建剧院,这些都反映出了奥地利人民对音乐

24、的热爱。 11答案及解析:答案:1. G2. E3. F4. D5. A解析:本文给人们介绍了几种减少家庭预算,节约开支的方法。比如做家庭记账单,以便明确可减少的费用;购物前要上网查询,与商店物品价格进行比较;再者要多利用自然光线,节约用电;而且尽量减少在外就餐次数。 考查对上下文的推理判读能力。从前后句可知此处为过渡性句子,用来引出下文要给的关于减少开支的几点建议,而G选项中的making small changes恰好与下文的建议相吻合,所以答案选G。考查对上下文的推理判读能力。前面内容都是关于如何对日常花费进行记录,所以根据段落的发展,最后应该是总结概括性句子,而E选项中的in this

25、 way和obvious ways恰恰能够和上面内容相呼应。故E选项正确。考查对上下文的推理判读能力。上文建议要在网上查询比较要买的货物价格,所以此处也要和网上以及实体商店有关,而F选项中出现的local store和online等关键词恰好就是正确选项的提示。故F为正确选项。考查对上下文的推理判读能力。此处的前后信息都是讲节约用电,而D选项中对于自然光的利用也和节约用电有关,所以正确选项为D。考查对上下文的推理判读能力。由下文restaurant判断,此处应该是和吃饭有关,本文着重介绍节约花费,所以A恰好为正确选项,意思是尽量要在家里吃饭。 12答案及解析:答案: Dear Mr. Hall

26、I am your student Li Hua, I want to invite you to my home. We are going to celebrate the Spring Festival on February 16. Its traditionally a time for family reunion, so my parents and my brother will all be there. Well make dumplings together and have a big dinner. Well also play card games and watc

27、h the Spring Festival Gala on TV. In addition ,We will wear beautiful clothes to visit our relatives and friends. You may even get a gift or lucky money in red paper from my parents. There are also some activities such as dragon dances and carnivals, and we can set off fireworks to celebrate the Lunar New Year together. If youre able to come, Ill go and pick you up at your place.Best wishesLi Hu解析:略

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1