收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语人教版必修2课时作业13 UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION WORD版含解析.DOC

上传人:a**** 文档编号:454514 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:5 大小:62.50KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语人教版必修2课时作业13 UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION WORD版含解析.DOC_第1页
第1页 / 共5页
2020-2021学年高中英语人教版必修2课时作业13 UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION WORD版含解析.DOC_第2页
第2页 / 共5页
2020-2021学年高中英语人教版必修2课时作业13 UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION WORD版含解析.DOC_第3页
第3页 / 共5页
2020-2021学年高中英语人教版必修2课时作业13 UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION WORD版含解析.DOC_第4页
第4页 / 共5页
2020-2021学年高中英语人教版必修2课时作业13 UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION WORD版含解析.DOC_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、阅读理解AAnimals are natural resources that people have wasted all through our history.Animals have been killed for their fur and feathers, for food,for sport, and simply because they were in the way. Thousands of kinds of animals have disappeared from the earth forever. Hundreds more are on the danger

2、list today. About 170 kinds in the United States alone are considered in danger.Why should people care? Because we need animals. And because once they are gone, there will never be any more.Animals are more than beautiful or interesting or a source of food. Every animal has its place in the balance

3、of nature. Destroying one kind of animal can create many problems.For example, when farmers killed large numbers of hawks (鹰),the farmers stores of corn and grain were destroyed by mice. Why? Because hawks eat mice. With no hawks to keep down their numbers, the mice multiplied quickly.Luckily, some

4、people are working to help save the animals. Some groups raise money to let people know about the problem. And they try to get the governments to pass laws protecting animals in danger.Quite a few countries have passed laws. These laws forbid the killing of any animal or plant on the danger list. Sl

5、owly, the number of some animals in danger is growing.本文是一篇关于动物保护的说明文。目前,世界范围内很多动物的数量正在不断下降,保护濒危动物刻不容缓。保护动物不仅是为动物,也是为我们人类自己的生存考虑。幸运的是,现在有的国家已经开始行动,例如成立保护组织或制定法律等对濒危动物进行有效的保护。1What is the best title for the passage?ASave the Animals BUseful AnimalsCLaws for Animals DAnimals in Danger答案:A解析:标题归纳题。文章提到

6、动物面临的生存现状、保护动物的必要性以及目前一些国家对野生动物采取的保护措施等都体现了保护动物的主题,故文章标题应是“保护动物”。2Animals are important to us mainly because _.Athey give us a source of foodBthey are beautiful and lovelyCthey keep the balance of natureDthey give us a lot of pleasure答案:C解析:细节理解题。根据第四段中的“Animals are more than.in the balance of natur

7、e.”可以看出,每一种动物的存在都是有道理的,都是为了维持自然界的平衡。3What is the meaning of the underlined word “multiplied” in the passage?ABecame more. BBecame less.CTurned black. DAte food.答案:A解析:词义猜测题。由画线词所在的段落可以看出,当鹰的数量因人类的捕杀而减少时,粮食就会受到老鼠的严重毁坏。没有鹰对老鼠的捕杀,老鼠的数量自然是增长很快,即“变得更多”。4We can infer from the passage that _.Apeople have k

8、nown the importance of animal protection since a long time agoBanimals play an important role in peoples lifeCthe number of hawks is on the decreaseDmany countries passed laws forbidding the killing of any animal答案:B解析:推理判断题。根据第一段和第四段的描述可以看出,此前人们对于动物的保护并不关注,当然也并未意识到保护动物的重要性,故可排除A项。通过对文章第四段的理解可以得知动物在

9、人们的生活中起着重要作用,故B项正确。文中提到鹰的数量由于人类的捕杀而减少,但并非现在的情况,故可排除C项。D项中提到许多国家制定了法律来禁止对一切动物的捕杀,忽略了文中on the danger list这个说法,故该项是不对的。BPassenger pigeons (旅鸽) were the most common birds in all of North America in the 1800s. It was common to see large groups of passenger pigeonsgroups that made a sound like a storm. Bu

10、t today, they are extinct because of human behavior. Now, some scientists want to bring passenger pigeons back to life by using new technology and scientific ideas. They call this process deextinction.Deextinction has not happened yet. It is still just an idea. The process of deextinction is not eas

11、y. First, scientists must collect DNA from the bodies of extinct animals. Then they will put it in the eggs of similar animal species. When these animals become adults, they will have babies. And these baby animals will have the DNA of the extinct animals.Scientists believe it is possible to bring b

12、ack passenger pigeons and many other animals. However, not everyone thinks this is a good idea.Stuart Primm is the worlds leading expert on modern animal extinction. He believes that bringing extinct animals back to life is bad for the earth. On the one hand, these animals no longer have a safe plac

13、e to live. On the other hand, they could cause other animals to die.Many other scientists do not agree with Stuart Primm. Stuart Brand, a writer and scientist, is one of them. He believes deextinction is good for many reasons.“The current generation (当代) of children will experience the return of som

14、e unusual animals in their lifetime. It may be part of what defines their generation and their attitude to the natural world. They will take their parents to zoos to see the growing populations of passenger pigeons, and maybe even dodo birds. This will provide a good deal of money for zoos busy with

15、 extinct species restoration (恢复). Humans killed off a lot of species over the last 10,000 years. So, its right to bring some back to life,” he said.本文是一篇议论文。文章主要讨论了灭绝物种复活这一新科技。5In the 19th century, passenger pigeons _.Awere common sightingsBsuffered a lot from stormsClived mainly in North AmericaDw

16、ere the largest in American history答案:A解析:细节理解题。根据第一段中的Passenger pigeons (旅鸽) were the most common birds in all of North America in the 1800s. It was common to see large groups of passenger pigeonsgroups that made a sound like a storm.可知,19世纪时,旅鸽是常见景观。6What do we know about deextinction?AIt will cha

17、nge the DNA of the extinct animals.BIt was first used in passenger pigeons.CIt is difficult to carry out.DIt proved to be useful.答案:C解析:细节理解题。根据第二段中的The process of deextinction is not easy.以及接下来具体介绍灭绝物种复活的复杂过程可知,复活灭绝物种绝非易事。7Why is Stuart Primm against bringing back extinct animals?AThey will die ver

18、y soon.BThey will create other problems.CThey will do great harm to humans.DThey will replace the similar species.答案:B解析:推理判断题。根据第四段中的He believes that bringing extinct animals back to life is bad for the earth.these animals no longer have a safe place to live.和they could cause other animals to die可知,Stuart Primm反对灭绝物种复活是因为他认为这些复活的动物会造成一些新的问题。8How does Stuart Brand feel about deextinction?AWrong. BDifficult.CImportant. DWasteful.答案:C解析:推理判断题。根据倒数第二段中的He believes deextinction is good for many reasons.以及Stuart Brand在最后一段具体陈述灭绝物种复活的好处可知,他认为复活灭绝物种很重要。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1