收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 课时分层作业9 Module 5 Cloning Section Ⅱ(含解析)外研版选修6.doc

上传人:a**** 文档编号:454402 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:6 大小:50KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 课时分层作业9 Module 5 Cloning Section Ⅱ(含解析)外研版选修6.doc_第1页
第1页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业9 Module 5 Cloning Section Ⅱ(含解析)外研版选修6.doc_第2页
第2页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业9 Module 5 Cloning Section Ⅱ(含解析)外研版选修6.doc_第3页
第3页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业9 Module 5 Cloning Section Ⅱ(含解析)外研版选修6.doc_第4页
第4页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业9 Module 5 Cloning Section Ⅱ(含解析)外研版选修6.doc_第5页
第5页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业9 Module 5 Cloning Section Ⅱ(含解析)外研版选修6.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时分层作业(九)语言知识练习固基础.单句语法填空1One can gain a lot of experience while doing(do) a parttime job.2We didnt dare to make a sound for fear of waking the sleeping baby.3The President refused to answer(answer) further questions on the subject.4His age was evident in his gray hair and wrinkled(wrinkle) face.5He

2、aring the strange sound, the child was shaking with fear.6Cancer is caused by chemicals in the air we breathe(breath), the water we drink, and the food we eat.7The scene of the traffic accident is covered with blood and brains, which is extremely disgusting(disgust)8He was put into prison because he

3、 murdered(murder) an old lady.9It is expected that the bridge will have been completed by next April.10Seeing terrified people trying to get out of a burning building, he stood there, terrified(terrify).选词填空for the first time;burn out;contrast with;throw oneself on;again and again1Its normal for you

4、 to feel nervous when you went on the platform for the first time2His actions contrast sharply with his promises. 3The hotel was completely burnt out; only the walls remained.4I have explained again and again, but even now they do not understand.5I felt a bit tired after a long trip. So I threw myse

5、lf on the couch and fell asleep soon.高考题型练习提能力.阅读理解When European settlers arrived in North America, they brought European diseases with them.Then, huge numbers of Native Americans began dying from smallpox (天花) infection.Fivehundredyearold documents record this tale, but now scientists say theyve fo

6、und other evidence buried deep inside human cells.In a new study,Brendan OFallon and Lars Fehren Schmitz report evidence found in genes that the Native American population dropped by half after the arrival of Europeans.OFallon studies genes at ARUP Laboratories in Salt Lake City, while Fehren Schmit

7、z is a scientist who studies humankind, at the University of Gottingen in Germany.Cells make up every part of the body.Deep inside almost every cell is a long,coiled molecule (盘绕颗粒) called DNA.Genes are parts of DNA that play important roles in determining ones life.Genes help determine a persons ap

8、pearance, such as skin color and height, and also play a role in many things you cant see, like the chance of getting a disease.Genes change over time, and by following these changes scientists can learn about a persons ancestors.OFallon and Fehren Schmitz looked at genes in the mitochondria of cell

9、s.(Mitochondria are like factories that help cells use energy from food.) The scientists compared DNA from the remains of ancient Native Americans with DNA from living people descended (遗传) from Native Americans.The scientists studied patterns in the genes from the two groups and identified ways tha

10、t the patterns changed over time.Using statistics, which includes useful mathematical tools for analyzing large amounts of data, the researchers were able to judge the size of the Native American population before and after the Europeans arrival.The comparison showed the number of native people redu

11、ced sharply after European settlers landed in the New World.Earlier genetic studies didnt have evidence of the Native American dieoff.Scientists involved in the new study say that theres now more data from ancient remains, so researchers can get a better idea of what happened.【语篇解读】基因承载了人类遗传密码,是随时间的

12、推移而不断变化的。通过对基因的分析和研究,人们可以解开很多秘密。1When European settlers arrived, they brought to North America.Asmallpox diseaseBold documentsCother evidenceDa new studyA细节理解题。根据第一段“When European settlers arrived in.dying from smallpox(天花)infection.”可知欧洲殖民者进入北美洲时,也带去了传染病,所以A项正确。2Genes help determine many things of

13、a person EXCEPT Aa persons appearanceBa persons skin colorCa persons heightDa persons successD细节理解题。根据第三段“Genes help determine a persons.chance of getting a disease.”可知基因可决定一个人的外表、肤色、身高,或得某种疾病的可能,而不是一个人的成功。所以D项正确。3The scientists got the result of the study by Afollowing genes change over timeBstudyi

14、ng genes of ancient peopleCanalyzing large amounts of dataDfinding out genes in the cellsC细节理解题。根据第五段“Using statistics,which includes.Europeans arrival.”可知通过分析对比数据,得出欧洲人到美洲前后美洲居民的数量,从而得出最后的结论。所以C项正确。4What can be the BEST title of this passage?AScientists Working on GenesBGenes Tell an Old StoryCEuro

15、peans Arrival in AmericaDDNA Changes Over TimeB标题归纳题。本文主要讲的是研究基因,通过数据分析的方式来找到历史事件的证据。A项意思是“研究基因的科学家”;C项意思是“欧洲人来到美洲”;D项意思是“DNA随时间变化”,表述都比较偏颇,与本文主要内容不符。所以B项正确。.完形填空My StoryThe long journey to clone my two beloved dogs began about fifteen years ago.It was the year 2000 and my life was 1 At 30 years old

16、,I was poor.I spent all my money and I 2 from my wife.It was at that very moment my two wonderful dogs Wolfie and Bubble cared for my 3 heart.Until this day,I have no idea how I would have gone through those horrible times 4 them.I realized what my 5 in life was.My happiness was 6 related to my two

17、dogs whom I considered my children.I 7 a simple 15year plan.I would start a company,whose only 8 was to make enough money 9 I could pay to have them cloned when the time came.I would start my own 10 and save money.Work hard,save,and live 11 Today I feel I have walked a million miles.I am very tired,

18、 12 have finally reached my goal.In July of 2011,I found a dog cloning company Sooam Biotech Research Foundation in South Korea 13 by the top cloning scientist and father of dog cloningDr.Hwang,who was the first scientist to successfully 14 a dog.In fact,he was the one who cloned Snuppythe worlds fi

19、rst cloned 15 that I had met in May 2009.Dr.Hwang and his staff 16 me with open arms.He told me that the Wolfie clones should not grow up 17 He was going to clone Bubble 18 and I was also relieved that the money would be enough.Two healthy Wolfie clones were born on December 23rd,2014,just three mon

20、ths from the time they 19 Wolfies cells.I have been so used to waiting that even until now Ill take out my phone and stare at the images of the clones just to make sure I dont 20 at all.Ill have another chance to love them all over again.【语篇解读】当作者处于人生低谷时,两只小狗成了作者最好的陪伴。为了克隆出同样的小狗,作者创办了公司,省吃俭用,最终实现了自己

21、的愿望。1A.exceptionalBterribleCterrifyingDboringB根据第二段中的“I was poor”“I spent all my money”和“those horrible times”可知“我”的生活很糟糕。2A.stoppedBseparatedCshelteredDescapedB“我”花光了所有的钱并且和妻子分居了。separate“分居”,符合语境。3A.determinedBstubbornCsoftDbrokenD根据上文作者对糟糕的生活和妻子的离开的描述可知,此处表示安慰“我”破碎的心。4A.withoutBrather thanCbecaus

22、e ofDdespiteA直到现在“我”都不知道如果没有它们,“我”该如何度过那些可怕的日子。without“无相伴,没有”,符合语境。5A.abilityBstrengthCadvantageDpreferenceD由下文“我”开公司、存钱去克隆狗可推知,这里指“我”意识到了“我”的生活偏爱是什么。preference“偏爱”,此处是指对狗的偏爱。6A.blindlyBcarefullyCcloselyDnarrowlyC“我”的幸福与“我”的两只狗密切相关。be closely related to.“和密切相关”。closely“密切地”。7A.put up withBkept up w

23、ithCcaught up withDcame up withD“我”想出了一个简单的十五年计划。put up with“忍受”;keep up with“(与)并驾齐驱”;catch up with“赶上”;come up with“想出,制订出,提出”。8A.procedureBjobCpurposeDenjoymentC由语境及下一段中的“reached my goal”可知,此处说的是公司的目的是赚钱去克隆“我”的狗。9A.so thatBnow thatCin thatDsuch thatA由语境可知空格后为“我”创办公司的目的,空格处引导目的状语从句,故应选so that,意为“以

24、便,为了”。10A.shopBcentreCcompanyDfactoryCstart my own company表示创办自己的公司。上一段中提到的“start a company”是信息提示。11A.calmlyBsimplyCpeacefullyDnormallyB为了攒钱,“我”努力工作,存钱并且生活节俭。live simply“简朴地生活”。simply“简朴地”。12A.andBsoCbutDorC“我”非常疲倦,但是终于达到了“我”的目标。前后分句之间是转折关系,故选but。13A.runBfollowedCaccompaniedDsupportedA“我”发现了由顶尖克隆科学家

25、同时也是狗克隆之父经营的克隆公司。run“经营,管理”;follow“跟随”;accompany“陪伴”;support“支持”。14A.raiseBcloneCadoptDfeedB根据上文中的“father of dog cloning”可知,黄博士是第一个成功克隆出狗的科学家。15A.sheepBanimalChumanDdogD此句中he指的是Dr.Hwang(黄禹锡),他是顶尖克隆科学家,同时也是克隆狗之父,因此他克隆的Snuppy就是世界上第一只被克隆出来的狗。16A.introducedBrefusedCwelcomedDconcernedC根据下文中的“with open ar

26、ms(张开双臂)可知,黄博士及其员工欢迎“我”。welcome“(打招呼)欢迎(某人的到来)”。17A.aloneBquietlyCaheadDhealthilyA根据下文黄博士还要克隆Bubble可知,alone“单独,独自”,符合语境。18A.for safetyBfor longCfor freeDfor sureC根据空格后的“and I was.be enough”可知答案。for free“免费地”,符合语境。19A.producedBreceivedCboughtDacceptedB在他们得到(receive) Wolfie的细胞三个月之后,两只克隆小狗诞生了。20A.resistBlikeCthinkDdreamD“我”拿出手机看着克隆出的小狗的照片为的是确保自己不是在做梦(dream)。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1