1、课时分层作业(八)Section (建议用时:40分钟)语言知识练习固基础.语境填词A) 根据汉语或首字母提示,写出所缺单词1The training program covers every aspect (方面) of the job.2These English words are easily forgotten unless constantly (不断地) repeated.3The match was cancelled due to lack(缺乏) of support.4His name was flashed (闪现) up on the screen.5The univ
2、ersity students are fairly optimistic (乐观的) about their future.B) 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式6She had previously (previous) worked in television.7Many people attended the opening (open) of the new sports centre.8We didnt have the picnic because the weather was uncertain (certain)9For some reason she go
3、t the impression(impress)that you didnt like her.10Those air conditioners are easy to handle(handle) and work with little noise.选词填空take up,lose sight of,as a result,be back on ones feet,sweep up,slide into1Lucy needs to be back on her feet again and forget the misfortune.2Tom slid into the classroo
4、m when our teacher didnt notice him.3Id like to take up my uncles offer of a ride into town.4When you have swept up the dirt,put the brush away.5It was so dark that he lost sight of his son.高考题型练习提能力.阅读理解Oumuamua,an object falling through space that was discovered on October 19th,has already made hi
5、story.The speed at which it is moving relative to the sun means that it cannot be native to the solar system.Its official name is thus /2017 UI,with the “I” standing for interstellar(星际)the first time this name has ever been used.That is exciting.Some scientists,though,entertain an even more excitin
6、g possibility what if Oumuamua is not an asteroid(小行星),as most think,but an alien(外星的)spacecraft?Asteroids come in all sorts of shapes and sizes,but Oumuamua seems particularly different.As best as astronomers can tell,it is cigarlike,being roughly 180 meters long but only about 30 meters wide.That
7、makes it longer than anything known of in the solar system.Such a shape would be a sensible choice for spaceship,since it would minimize the scouring(冲刷)effort of interstellar dust.With that in mind,the Breakthrough Listen project,an organization aimed at hunting for alien life,plans to turn the wor
8、lds biggest radio telescope,the Green Bank instrument in Virginia,towards Oumuamua to see if it can hear anything interesting.Oumuamua is currently about twice as far from Earth as Earth is from the sun.At that range,the telescope should be sensitive enough to pick up a transmitter(发射机)about as powe
9、rful as a mobile phone after just a few secondsworth of observations.Will it find anything?Almost certainly not.Oumuamua has the same reddish color as many asteroids,so probably has a similar composition.And if it really is a spaceship,it is strange that signs of its artificial origin have not been
10、seen already.It could,in theory,be a derelict(遗弃星球)But in that case the telescope is unlikely to hear anything.By far the most likely option is that it is exactly what it seems to be: a huge space rock,one that has come to the solar system from the vast space between the stars.【语篇解读】本文是一篇科普类的文章。Oumu
11、amua的形状让一些科学家认为它可能是外星飞船,按这篇文章来说它最有可能是A space rock,但是Oumuamua的真实身份还有待发现。1What makes some scientists think Oumuamua is possibly an alien spacecraft?AIts size.BIts color.CIts shape.DIts speed.C推理判断题。根据第二段中“Such a shape would be a sensible choice for spaceship,since it would minimize the scouring(冲刷)eff
12、ort of interstellar dust.”可知,是它的形状让一些科学家认为 Oumuamua可能是外星飞船。2What does the underlined word “that” in the third paragraph probably mean?AThe research into the solar system.BThe purpose of hunting for alien life.CThe effect of interstellar dust on Oumuamua.DThe possibility of Oumuamua being a spaceship
13、.D代词指代题。根据第二段中“Such a shape would be a sensible choice for spaceship,since it would minimize the scouring(冲刷)effort of interstellar dust.”和第三段最后“At that range,the telescope should be sensitive enough to pick up a transmitter(发射机)about as powerful as a mobile phone after just a few secondsworth of ob
14、servations.”此处that的意思是指 Oumuamua是艘宇宙飞船的可能性。3What is Oumuamua most likely to be according to the author?AAn asteroid. BA space rock.CInterstellar dust. DAn alien spacecraft.B细节理解题。根据最后一段中“By far the most likely option is that it is exactly what it seems to be:a huge space rock”可知,按这篇文章 Oumuamua最有可能是A
15、 space rock。4It can be inferred from the last paragraph that AOumuamua will return to where its from soonBOumuamuas real identity remains to be found outCastronomers have not seen signs of Oumuamuas artificial originDthe Green Bank telescope has already heard something from OumuamuaB推理判断题。根据最后一段中“Wi
16、ll it find anything?Almost certainly not.Oumuamua has the same reddish color as many as asteroids,so probably has a similar composition.”可知, Oumuamua的真实身份还有待发现。.完形填空Fifty years ago, my father came to Kansas, where he was getting his Doctors degree.Six months later, my mother 1 with the three of usmy
17、 sister, my brother and me.We were just two, four and five years old.In the first winter, we had 2 heavy coats, and my father would walk down this big hill every day to take my sister and brother to school.After about two weeks, a woman with her son who obviously was in my sisters firstgrade class s
18、tarted 3 them. On one very snowy day when they werent dressed 4 enough for the weather, she stopped and said, “I see you 5 every day. Can I take your children to school? Would you like a 6 ?”My dad responded, “Yes, thatd be great.” Then they jumped in the warm car, and she 7 doing this every day sin
19、ce that day. Her name was Valerie.And this family just became so dear to my family. Shed give my mother rides to go grocery shopping, and my mother 8 to cook Indian food for her. There were just all these little 9 between our families.At the first Christmas, my brother won their class Christmas tree
20、 and took it home.But we were unfamiliar with the 10 about it. Then on Christmas Eve Valerie came with gifts to fill the space under the tree! When we woke up, it was just 11 ! Even today, the stockings(长袜) Valerie gave are still displayed(陈列) in our house!I just learned today that she passed away y
21、esterday. Over the 12 ,our families kept in 13 , but we didnt see each other all that often. However, the emotional connection always remained 14 Were just really 15 for whatever our families exchanged and enjoyed over the years!【语篇解读】本文语篇类型是记叙文,主题语境是生活。作者一家初到新地方生活,生活困难,受到了邻居的帮助,并且两家人成了好朋友。1A.satBsh
22、owedCcameDstayedC根据下文内容可知,“我”父亲先到了堪萨斯州,六个月后其他家人也跟着过来了。2A.enoughBfewCseveralDniceB根据下文在大雪天气邻居对父亲的帮助可推知,“我们”没有带足够的厚衣服。3A.approachingBblamingCnoticingDlikingC根据后面她与父亲的对话可推知,她注意到了父子三人。4. AproperlyBwarmlyCformallyDheavilyB根据下文的对话可知,她看到父子三人在这种大雪天气没有穿足够保暖的衣服,所以她停下来询问。5A.walkingBrunningCtravellingDstudyingA
23、根据第2空后walk down this big hill可知,此处是指步行。6A.rideBtripCchairDrewardA根据第二段的Then they jumped in the warm car可知,她想让父子三人搭便车,并且从那天开始,她天天都这样做。7A.enjoyedBtriedCstartedDconsideredC参见上题解析。8A.agreedBintendedCdemandedDlovedD她陪母亲购物,母亲喜欢帮她做印度菜。9A.exchangesBlinksCsimilaritiesDdifferencesA根据空前内容可知,此处指两家之间的交换。10A.awar
24、dBcustomCconcernDstoryB作者一家初来美国,所以不知道圣诞节的风俗。11A.unbelievableBinterestingCexpensiveDuniqueA由上文可知,Valerie在圣诞前夜给我们带来了礼物。当我们醒来看见礼物时,是不可思议的。12A.monthsByearsCweeksDdaysB根据第一段Fifty years ago以及文章最后的over the years可知,此处是指多年以来,“我的”家人和他们都保持联系。13A.practiceBsilenceCmindDtouchD参见上题解析。14A.strongBclearCdirectDcasualA根据整篇文章可以看出我们两家的联系是很“牢固的”。strong“牢固的”。15A.suitableBfamousCgratefulDhonoredCgrateful“感激”;句意:我们真的很“感激”两家人这些年交换的东西!