1、课时分层作业(八)语言知识练习固基础.单句语法填空1As is known to us, students do fewer and fewer sports now, which makes them weak and easily(easy) tired.2Mother asked me to make a wish before I blew out all the candles.3He complained(complain) that his boss was extremely mean to him.4While shopping, can you resist being p
2、ersuaded(persuade) to buy anything that you dont need?5Having won the approval(approve) of most people, he was elected chairman of the nation.6Im fully convinced(convince) that doing voluntary work can help enrich our life and broaden our horizons.7The discovery of the new drug is of great significa
3、nce(significant) to people suffering from heart disease.8Out of curiosity(curious),we opened the box,only to find there was an old photo in it.9Having finished supper,Professor Wang got down to his experiment in the lab.10In conclusion,doing regular exercise can help us keep fit.完成句子1并非所有的人都能欣赏这幅画。N
4、ot all the people can appreciate the painting.2据估计,这些盗贼从那家商店偷了价值100万美元的珠宝。It was estimated that the thieves had stolen one million dollars worth of jewelry from the shop.3这个问题很难处理。The problem is hard to deal with4他反对建新礼堂的建议。He is opposed to the proposal to build a new hall.5我很相信她在这方面的经验。I am quite c
5、onvinced of her experience in it.高考题型练习提能力.阅读理解AAustralian English began separating from British English shortly after the foundation of the Australian penal colony (罪犯流放地) of New South Wales in 1788.British convicts sent there,including cockneys (伦敦东区的人) from London,came mostly from large English c
6、ities.They were joined by free settlers,military personnel and officials,often with their families.However,many of the convicts were Irish,with at least 25% directly from Ireland,and others indirectly via Britain.There were other populations of convicts from nonEnglish speaking areas of Britain,such
7、 as the Welsh and Scots.The transportation of convicts to Australia ended in 1868,but immigration of free settlers from Britain,Ireland and elsewhere continued.The earliest form of Australian English was first spoken by the children of the colonists born into the colony of New South Wales.This very
8、first generation of children created a new dialect that was to become the language of the nation.The Australianborn children in the new colony were exposed to a wide range of different dialects from all over the British Isles,in particular from Ireland and the southeastern part of England.The native
9、born children of the colony created the new dialect from factors present in the speech they heard around them,and provided a way for the expression of peer solidarity (一致)Even when new settlers arrived,this new dialect was strong enough to turn away from the influence of other patterns of speech.Rec
10、ords from the early 19th century indicated the distinctive dialect had appeared in the colony since the first settlement.In 1827 Peter Cunningham,in his book Two Years in New South Wales,described that the nativeborn colonists spoke with a distinctive accent and vocabulary,with a strong London influ
11、ence.Anthony Burgess wrote that“Australian English may be thought of as a kind of fossilised(僵化的) cockney (伦敦腔) of the Dickensian era”【语篇解读】本文是说明文。介绍澳大利亚英语的形成过程。1Who didnt go to Australia with the convicts?AMiners.BSoldiers.COfficials. DFree settlers.A细节理解题。从文章第一段可知,随着囚犯到澳大利亚去的人中没有矿工。2Who created th
12、e earliest form of Australian English?AConvicts sent to Australia.BFree settlers into Australia.CThe nativeborn children of the colony.DPeople from Ireland and the southeastern part of England.C细节理解题。从文章第二段可知,在澳大利亚出生的孩子说话不同于自己的父母,是他们创造了最初的澳大利亚英语。3We can learn from the last paragraph that Australian
13、English Ahad no identity of its ownBwas formed before the Dickensian eraCwas quite different from British EnglishDwas greatly influenced by London accentD推理判断题。分析文章最后一段可知,两位作者认为澳大利亚英语具有明显的伦敦口音特征。4What does the text mainly tell us?AWho came to Australia first?BHow Australia was colonized?CHow Austral
14、ian English was formed?DWhat the earliest language in Australia was?C主旨大意题。综合全文可知,文章主要说明澳大利亚英语的形成。BYou make decisions,year after year,never lasting for more than a few days ending up lost and in the same place you started.Allow me to suggest some tips that may help you stick to your decisions creati
15、ng longlasting positive change in your life.Telling other people about your plan can help in many ways.First,it is always easier to stick to a decision when you have other people supporting you.Your friends are less likely to tempt you with whatever it is you are trying to control if they know that
16、you made a decision about it.Telling other people about your decision is also helpful in that it keeps up the pressure on you to try and stick to your plan of action.Choose a measurable and specific decision.Instead of deciding to“look better”or“have a better relationship with so and so”,choose a mo
17、re definable decision.Deciding to“eat a vegetable every day”or“go out for coffee once a week with John”is much easier to track and assess than a general decision to“be a better person”Build a reward system.Connected to the last tip of choosing a measurable and specific decision is that when you do a
18、ccomplish this specific behavior you decided to do,give yourself small rewards along the process.For example,for every week of healthy eating treat yourself with something special.Create visual aids.A colleague of mine decided one year for his New Years decision to be more frugalHe decided to try an
19、d save money by lowering his monthly bills.So he posted a copy of his highest electric bill by his heater so that every time he wanted to raise the temperature he would see the high electric bill reminding him to be more cautious about his energy consumption.【语篇解读】下决心容易,坚持不易。本文主要介绍了如何才能坚持自己的决定。5Many
20、 peoples decisions cant become reality because Athey dont take them seriously at the beginningBthey make them but cant stick to them to the endCthey meet much difficulty in the processDthey lack support from their familiesB推理判断题。根据第一段第一句中的“never lasting for more than a few days ending up lost”可知,很多人
21、之所以不能实现最初的决定,是因为缺乏持之以恒的精神。6Why does the writer advise telling your plan to other people?ABecause they will offer you support and pressure.BBecause they may reward you along the process.CBecause they will tempt you when you want something.DBecause you will need someone to offer some visual aids.A细节理解
22、题。根据第二段第二句和该段最后一句可知,在你执行决定的时候别人可以提供支持,在你想要放弃时他们可以施加适当的压力,使你能够坚持下去。7Which of the following is a specific decision?ATo look better.BTo behave better.CTo be an honest person.DTo go out for dinner with a friend once a week.D细节理解题。根据第三段第二、三句可知,每周和朋友吃一次饭是比较具体的目标。8The underlined word “frugal” probably mean
23、s Acareful with moneyBcareless with energyCcautious about safetyDgenerous with moneyA词义猜测题。根据画线词后面的一句可知,他决定减少每月的开销来省钱,这说明他的目标是在花钱方面更加谨慎。.短文改错Mistakes are unavoidable in life.But attitudes towards it may make a difference.I still remember how my spoken English was improved.In a beginning,I always kep
24、t silent in our oral class to avoid make mistakes.Before long my teacher got to know about my situation.He encouraged me to speak out that I thought.Whenever I made mistakes and felt discouraging,my teacher and my classmates would help me figure out how I must have avoided them.I also joined in an E
25、nglish club to get more chances to speak.Practice made perfect.Now I can talk fluent in English.Just as the saying goes,“Every bean has its black.”Dont afraid of making mistakes.Learn from mistakes,and success is just waiting for us.答案Mistakes are unavoidable in life.But attitudes towards may make a
26、 difference.I still remember how my spoken English was improved.In beginning,I always kept silent in our oral class to avoid mistakes.Before long my teacher got to know about my situation.He encouraged me to speak out I thought.Whenever I made mistakes and felt ,my teacher and my classmates would help me figure out how I have avoided them.I also joined in an English club to get more chances to speak.Practice perfect.Now I can talk in English.Just as the saying goes,“Every bean has its black.”Dont afraid of making mistakes.Learn from mistakes,and success is just waiting for us.