收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 课时分层作业6 Unit 20 New Frontiers(含解析)北师大版选修7.doc

上传人:a**** 文档编号:454350 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:5 大小:280.50KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 课时分层作业6 Unit 20 New Frontiers(含解析)北师大版选修7.doc_第1页
第1页 / 共5页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业6 Unit 20 New Frontiers(含解析)北师大版选修7.doc_第2页
第2页 / 共5页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业6 Unit 20 New Frontiers(含解析)北师大版选修7.doc_第3页
第3页 / 共5页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业6 Unit 20 New Frontiers(含解析)北师大版选修7.doc_第4页
第4页 / 共5页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业6 Unit 20 New Frontiers(含解析)北师大版选修7.doc_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时分层作业(六)语言知识练习固基础.单句语法填空1Our neighbours gave us a baby bird yesterday that hurt itself (it)when it fell from its nest.2It now has 20,000 hectares of land,more than twothirds of which are under cultivation.3I dont think he is the best one to do (do)the work.4My teeth are very sensitive to cold food.

2、5I have arranged for a car to pick (pick)them up at the station.6There was no sleeping accommodation available to us for the night.7Let us rise as one man in defence (defend)of our motherland.8He led them in launching (launch)a movement.9The bad cold prevented Alice from taking (take)part in the spo

3、rts meet.10We got lost (lose)because we couldnt read the map.完成句子1这个人头枕着胳膊睡着了。The man was asleep with his head on his arms2他宁愿坐飞机而不愿坐火车。He preferred to fly rather than travel by train3她的行为足以断言她是一个诚实的女人。Her action declared her to be an honest woman4不许任何人不执行命令!No Party member is permitted to disobey o

4、rders!5由于一只脚踝扭伤,他退出了比赛。He dropped out of the race because of a sprained ankle.高考题型练习提能力.阅读理解AYou use her as a shoulder to cry on.She texts you back with casual jokes. But she,Xiaoice,is only a virtual chatbot.Xiaoice,Microsofts latest artificial intelligence robot,was briefly released in 2014,and re

5、turned to WeChat in 2015,where she became a big hitMillions of young Chinese now exchange messages with her daily,The New York Times reported.On WeChat,Xiaoice is an official account.After following it,users can start textbased conversations with Xiaoice.“Her incredible learning ability was why peop

6、le loved to talk with Xiaoice,”Liu Jincbang,a researcher at Hightech Research and Development Center under the Ministry of Science and Technology,told China Daily.Apart from her ability to identify photos and send emojis(表情符号) in conversations, Xiaoice gains 45 percent of her knowledge from interact

7、ing with users,China Daily reported.Chatbot programs first appeared in the mid1960s in the US.Driven by top tech companies,they are becoming smarter and more common.For instance,IBMs latest artificial intelligence program served as an academic consultant at Australias Deakin University,answering stu

8、dents questions about course schedules and financial aid.Apples Siri and Amazons Alexa have been used as voice assistants who can read news,play music and even make jokes for their users. These programs are expected to move beyond smartphones,into televisions,cars and living rooms,The New York Times

9、 pointed out.However,it may take decades before scientists develop a “Samantha”,the advanced ehatbot seen in the fiction film Her.In the film,Samantha sparks a romantic relationship with her user played by US actor Joaquin Phoenix. Many viewers were enthusiastic about this fantasy of virtual soul ma

10、tes.【语篇解读】本文介绍了人工智能程序的发展情况,列举了微信上的聊天程序大受欢迎、IBM的人工智能程序能成为顾问等例子。但是目前这种程序主要应用在智能手机上,人们期待它将来可以在手机以外的地方使用。1What does the underlined part in Paragraph Two mean?AShe became a best seller.BShe became very powerful.CShe became a money maker.DShe became very popular.D句意理解题。根据第二段的“Millions of young Chinese now

11、 exchange messages with her daily.”可知,“她”在微信上大受欢迎,很多中国年轻人都喜欢与“她”聊天。故选D。2Which of the following can Xiaoice do?ADo housework.BSpread messages.CIdentify various photos.DRead news to its users.C细节理解题。根据第三段最后一句中的“her ability to identify photos and send emojis”可知,她有能力分辨照片和发送表情符号。故选C。3Which companys chatb

12、ot program can act as an academic consultant?AMicrosoft.BIBM.CApple.DAmazon.B细节理解题。根据第四段的“.IBMs latest artificial intelligence program served as an academic consultant.”可知,IBM的最新人工智能程序可以作为学术顾问。故选B。4What can be learned from the last paragraph?AChatbots mainly run on smartphones now.BItll take decades

13、 to apply chatbots to cars.CSamantha is played by a US actor in the film.DThe film Her doesnt interest many audience.A推理判断题。根据最后一段第一句可知,目前人工智能程序主要应用在智能手机上。故选A。BThe eventual extinction of the large prehistoric animals has always attracted researchers. However, it is impossible to recreate most of the

14、m, either because the fossilized (变成化石的)DNA is too old (dinosaur) or just not available.But the one exception may be the woolly mammoth, which lived about 8,000 years ago.Thanks to their relatively recent disappearance and the icecold weather they lived in, plenty of wellpreserved specimens(标本)have

15、been discovered. In the last few years,scientists have been able to piece together the mammals genetic code(遗传密码)using some frozen hair and also recreate its blood, with the help of DNA that was found preserved in the bone. Now, a group of Japanese scientists want to take it one step further and bri

16、ng the mammoth back to life.The team of scientists plan to start with a journey to Siberia this summer,to seek out the DNA from a flashfrozen specimen of the mammal.In case they are unable to find one,they will use the tissue of a preserved mammoth that currently sits in a Russian laboratory.The sci

17、entists will join the mammoths DNA with an empty egg of the mammoths closest presentday relativethe elephant. Then, by using an electric current,they will trick the egg into growing and dividing.After a few days,the researchers will put it inside a female elephant,which will act as a surrogate mothe

18、r(代孕母亲)Then begins the waiting gamefor it takes about 600 days,for an elephant or in this case a woolly mammoth baby,to fully developthat is,if everything goes well and the surrogate mother doesnt reject the egg.If luckily we do get a baby mammoth,scientists are not sure if they would produce more,

19、but they are hoping they will be able to study it and answer the ageold question of how they became extinctwere they hunted down by humans or did they die because of climate change?Will the woolly mammoth come back to life? We have to wait and see.【语篇解读】本文是说明文。日本的科学家正在尝试克隆猛犸象,企图复活这一史前庞然大物。5The remai

20、ns of the woolly mammoth are kept well partly due to Atheir long hairBtheir big sizeCthe coldnessDhuman activityC细节理解题。由第二段中的“the icecold weather they lived in,plenty of wellpreserved specimens have been discovered”可知,猛犸象生活的地域气候寒冷,这使得它们的遗骸保存得比较完好。6Why do the Japanese scientists plan to go to Siberia

21、?ATo find suitable DNA.BTo preserve the specimen.CTo recreate the mammoths blood.DTo seek help from the Russian scientists.A细节理解题。 由第三段中的“to seek out the DNA from a flashfrozen specimen of the mammal”可知,科学家去西伯利亚是要找到合适的猛犸象DNA。7The fourth paragraph mainly deals with Athe future of the cloned mammothBt

22、he process of cloning the mammothCthe difficulty the scientists are faced withDthe relation between the mammoth and the elephantB段落大意题。 由第四段中的“join the mammoths DNA with an empty egg.Then,by using an electric current.After a few days”可知,本段介绍了科学家克隆猛犸象将会实施的步骤。8If the scientists efforts pay off, we are

23、 most likely to Aclone a lot of mammothsBbring dinosaurs back to lifeCknow the effects of climate changeDfind out why the mammoth died outD细节理解题。 由倒数第二段中的“but they are hoping they will be able to study it and answer the ageold question of how they became extinct”可知,如果克隆成功,科学家可以通过研究猛犸象宝宝来探究猛犸象灭绝背后的原因

24、。.短文改错One day, some children were playing hideandseek while they heard a boy names Tate shouting.“Help!The golden lion is coming after me!”They go running to help Tate,only find him laughing on the ground.One child said,“You shouldnt do that.If you are real in trouble, nobody will come to help you.”

25、In a rainy day,Tate shouted again,“The river is flooding and I cant swim. Help!”The children didnt believe her this time.But a girl saw everything and called the others to save him. Tate was not sorry for playing tricks on his friend. So from that day on,Tate never did that again.答案One day,some chil

26、dren were playing hideandseek they heard a boy Tate shouting.“Help! golden lion is coming after me!”They running to help Tate,only find him laughing on the ground. One child said,“You shouldnt do that. If you are in trouble, nobody will come to help you.” a rainy day,Tate shouted again,“The river is flooding and I cant swim.Help!”The children didnt believe this time.But a girl saw everything and called the others to save him.Tate was sorry for playing tricks on his . So from that day on,Tate never did that again.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1